- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Hiába van április, a hardverek nem tréfálnak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
HELLAFLUSH
őstag
-
bmakszim
senior tag
Szerintem holnap elmegyek ide és kipróbálom.
FTP szerverként és torrent futtatására szeretném használni itthon. Nem fontos az SSD, de ha van rá lehetőség, arra tenném az op rendszert, bár én is tartok tőle, hogy nem fog bootolni róla. -
-
-
w.miki
veterán
elvileg mindet viszi, amit linkeltem.
T8300, és T9300 800Mhz-es procikat írnak is más fórumokban, használták az Acer 5735z-t, elégedetten.
(Pedig úgy rémlik, a RAM benne DDR2, 667Mhz)
Remélem, hogy a 45nm cpu már jóval hűvősebb is, mint az eredeti 65nm-es.
A kérdés, hogy elmenjek e 2,5Ghzig (T9300), vagy egy újabb, de lassabb 2,2Ghzes T6670-et tegyek bele.
Mekkora lehet a hőmérséklet különbség 0,3GHz eltérésnél?
Ha alul fesz.elem, mennyi hőt nyerek? -
F4Zi
tag
Köszi a választ, mivel egy kínai 4Gb (Hynix márka..) van benne, ezért gondolkoztam, hogy "bővítés" helyett inkább kicserélem egy jobb kit-re. Akkor megérné nagyobb órajeleset venni például, csak nem találtam arra vonatkozó infót sehol, hogy bír-e egy picivel többet a lapom.
-
Igen, a processzornak van PGA változata is.
Nagyon nem kerestem rá, mivel az Acer ezekbe többnyire U betűre végződő BGA-s processzorokat forraszt, azt meg láttam, h a 2370M-ből is van BGA-s verzió, ebből, meg a kérdező által megadottakból gondoltam, h ez is forrasztott.
Akkor bővíthető.
Socket G2-es foglalat.
HM 77 chipset.
Ezek a 2nd. gen. Ivy Bridge processzorok. Ezek azok:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_(microarchitecture)#Mobile_processors35W-os TDP-ig keress hozzá a listából.
Az Acer oldalán azt írják, szerelték ezt 4 magos 35W-os i7-essel is. (3632QM)
A négymagos processzorokhoz többfázisú tápellátó áramkör is szükséges, de lehetséges, h ez már benne van mindegyik ilyen modellben, (egy féle alaplappal szerelték őket), próbáld ki.
Ha nem visz négymagost, akkor csak kétmagossal fog menni. -
csadi0011
őstag
Köszi. Ki fogom próbálni.
(#12815) Tim82: Ezt találtam olcsón: [ebay-link]
Ha ez jó lehet, akkor végül is tehetek vele egy próbát. -
"Optikai meghajtóhoz tudsz venni 1k-ért USB kábelt, 3-4k-ért USB-s házat amivel tudod külső olvasóként használni."
Használt optikai meghajtó meg 1500-2000Ft az aprón.
A többivel egyetértek.
IKeve:
Még talán annyi, h a laptopok merevlemeze általában 5400RPM-es, az asztaliak viszont 7200RPM-esek, picit vissza fogja fogni a gép sebességét, ha a noti winchesterét használod. -
pataslogeza
aktív tag
Koszonom!
A manual kiment a fejembol de most atneztem a wifi es kijelzo reszt benne. Valoban nem kell a kijelzobe vezetni de nem is az aljaban vannak, hanem a fedlap zsanerjaira csavarozva. A 42. oldalon latszik a rajzon, de a 43. oldalon irja is hogy ugyeljunk arra hogy az antennak parhuzamosan legyenek a zsanerokkal.
Sajnos amit en rendeltem nem fog oda beferni, talalnom kell nekik helyet valahol.Ujabb kerdes, hogy melyik a legerosebb processzor amit bele lehet rakni a mostani helyett?
A jelenlegi (gyarilag szerelt) egy Intel Celeron 1.20 GHz.
Amire en gondoltam pl. Pentium T3200 vagy Pentium T2130. Ezek valamelyike jo lehet bele? -
pataslogeza
aktív tag
Vettem egy olyan intel wifi kartyat es mukodik vele hibatlanul
csak antenna hianyaban gyenge a terereje, de most rendeltem egy ilyen antennat is. Ezeket a be kene vezetnem a fedlapba es a kijelzo hatuljara ragasztani, vagy eleg az aljaba valahova?
-
pataslogeza
aktív tag
Szerintem nincs olyan a biosban, mert annak idején bővítettem a ram-ot egy 256mb-os modullal, ami nem ugyanaz a tipus volt mint a gyari, de jo lenne biztosra menni, mert a hdd-t is ki akarom cserélni egy 120gb-os msata ssd-re. Lehet ellenorizni valahogy ezt a whitelist dolgot?
Ja, az antennák kábeleit biztos be tudom rakni, csak azt nem tudom, hogy magának az antennáknak hol kell lenniük. Be kell vezetni a fedlapba és a kijelző hatuljára ragasztani, vagy jo lehet valahol az aljaban (a gépházban) is? -
flymi
addikt
Szuper! Csupa jó hír.
Eddig indítás után átlag 10 perccel a hűtőventi eszeveszett pörgésbe kezdett mindig és utána abba sem hagyta, hiába volt alatta a laptop hűtő. Most meg már megy vagy fél órája biztos, de meg se nyikkan, a hang kábé a nulla felé konvergál.
Pár kiegészítő programot kell még leszedni és újra teljes értékűen használható.
Remélem párom elégedett lesz a 15-16mp-es boot idővel. -
margithid
veterán
Hát enm tudom, ha már annyira komoly masina azért akkor legyen kicsit vaskosabb, amúgy is régen a thinkpadek vastagok voltak, de elnyühetetlenek.
Nálam ma már elsőszámú szempont lenne a bővíthetőség. G570ben ráadásul pofonegyszerű midnen müvelet, Ram bővités, proci csere, hdd-ssd csere, szempillantás alatt megvan! Procicserénél még a hűtőt se kellett levenni! -
Ezek pedig igényelnek némi L2 tárat.
Hát igen, ilyenkor derül ki, h az Intel hiába pakolt a 9ezres széria processzoraiba 6MB L2 tárat, ha az egy szériával kisebb, 8ezres processzorokban levő 3MB L2 tár is képes kiszolgálni a processzor számítási kapacitásának igényeit.
cooi111:
A P8400/P8600 2-3ezer Ft-os ára egy jó alternatíva, de a T9ezres/P9ezres procik minimum kétszer (inkább háromszor) ennyibe kerülnek, viszont nem biztos, h kihasználjuk a bennük levő tudást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- Gyúrósok ide!
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Szólánc.
- Apple asztali gépek
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- AKCIÓ! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest