Új hozzászólás Aktív témák
-
gforg78
csendes tag
válasz
gforg78 #13726 üzenetére
... Azt hiszem, közben eszembe jutott a probléma forrása ... anno, amikor a mostanira frissítettem a BIOS-t, állandóan ment a gép hűtése, hangos volt nagyon. Utánaolvastam, találtam is egy leírást, amely alapján patch-eltem a DSDT táblát (emeltem az egyes ventilátor fokozatokhoz tartozó hőmérséklet értékeken) - szóval belepiszkáltam a BIOS-ba (vagy valami ilyesmi) és sztem ez lesz az oka annak, hogy az új CPU-val a BIOS "fel sem ébred" ...
Hmmm...
-
gforg78
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék, van egy HP 8710w laptopom, amit nagyon szeretek, megszoktam Egy Intel C2Duo T7700 CPU dolgozik benne, SSD, 2x2 Gb Ram, stb.
A minap sikerült ebay-ről relatíve olcsón rendelnem egy T9500-as CPU-t, ami - elvileg - a leggyorsabb, még a gép által kezelt CPU. Volt egy kis időm, a biztonság kedvéért a hivatalos szerelési útmutatót is letöltöttem, és annak alapján ki is cseréltem a régit az újra, de bekapcsolás után - még mielőtt a bootlogo(?) megjelenne - 102-es hibaüzenettel - System Board Failure elakad a gép, a BIOS-ba sem tudok belépni. Ha visszateszem a régi CPU-t, minden jó, de a T9500-zal nem indul el. Átfutottam a netes fórumokból párat, de hirtelen semmi támpontot nem találtam. Van valakinek közületek ötlete, mit kell/lehetne megpróbálni, hogy működjön a T9500-zal a gépem?
A BIOS a legfrissebb (hehe, 2011.07.12.) az F.20 kódjelű.
Előre is köszönöm, ha válaszoltok!
Üdv, Gforg
Új hozzászólás Aktív témák
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Milyen notebookot vegyek?
- PayPal
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- EXP GDC Beast V8.5c eGPU dokkoló
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged