- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
hemaka
nagyúr
Sracok van egy ezer eves HP notim es vettem bele ddr2 ramot, pont olyan tipusut, mint ami volt is benne. Betettem, bekapcsoltam es kikapcsolt magatol. Na azota tok mindegy mit csinalok, 4-5 secig megy, jelet a monitor fele nem ad, aztan kikapcsol, majd ujra bekapcsol...
Cserelgettem a slotokban a ramokat, meg vissza tettem csak a gyarit, de ugy is ezt produkalja. Nyomtam neki egy CMOS resetet, de semmi.
Az uj ram kinyirta volna a lapot? -
Ðávid
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszod!
Tehát semmilyen barkács megoldás nincs arra, hogy a kávában levő LED-et kikapcsoljam?
A hirdető sajnos nem írja, hogy milyen chip van a kártyákban. Természetesen megkérdezem tőle első körben.
SSD-re van esetleg valami tipped? Milyen mSATA SSD tudnál ajánlani?
-
Tim82
félisten
Ha vennék egyet, akkor az az én példányomban is működne?
Igen.
Mi lenne a kávába épített LED-del? Az is világítana a továbbiakban a billentyűzettel együtt?
Igen.
Van esetleg valakinek tapasztalata USB 3.0/eSATA Express Card-okkal?
ASMedia chipset-esekkel jó tapasztalat van (kettő ilyet is használok, egyiket X220-ban), NEC/Renesas chipset-esekkel kissé nagyobb a hibaszázalék.
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég beszereztem egy Lenovo X230-at. A főbb alkotóelemei:
i5-3320M
2x4 GB RAMVettem bele egy Adata SP310-es mSATA SSD-t, de sajnos valami gond van vele, ezért visszaküldtem az üzletnek. Részletek itt és itt. Mit tudnátok javasolni helyette? Továbbra is maradnék az mSATA kivitelnél, mert így szabadon felhasználható marad a 2,5 inches meghajtóhely.
A hozzám került példány a webkamera melletti LED izzóval végzi a billentyűzet megvilágítását. Viszont láttam olyan modellekről is képet az Interneten, amelyeknek a billentyűi alulról voltak megvilágítva. Hardveraprón vannak néhányan, akik árusítanak alulról megvilágított billentyűzeteket az X230-hoz. Ha vennék egyet, akkor az az én példányomban is működne? Mi lenne a kávába épített LED-del? Az is világítana a továbbiakban a billentyűzettel együtt?
Van esetleg valakinek tapasztalata USB 3.0/eSATA Express Card-okkal? Ugyanis egy ilyet is szeretnék beszerezni. Az apróhirdetések között láttam olyat is amiben ilyet árulnak.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
asdfghj75
csendes tag
Sziasztok.
Az én kérdésem egy processzor cserével kapcsolatos lenne. Adott egy asus x552CL-xx317d tipusu laptop. Elég gyenge processzorral rendelkezik, ezt szeretném cserélni egy erősebbre. Core i3-i5 procik jöhetnek szóba. Annyinak már sikerült utána járnom, hogy a laptopomban a cpu foglalat fcbga1023-as.
Sok olyan i5 és i7-es procikat találtam már ami kompatibilis ezzel a foglalattal is meg egy másikkal. Mitöl függ az, hogy a gépem elbírja-e a nagyobb procit ? Mit nézzek még a processzor specificationál hogy biztosan kompatibilis legyen a laptopommal?
Előre is köszönöm a segítséget és a válaszok!
Üdv
Ricsi -
válasz
animatrix11 #12593 üzenetére
Sajnos igen, kábelt is kell cserélni.
-
animatrix11
őstag
Üdv
Tudja valaki hogy a hpn-ál is külön van hd és hd+ lcd kábel? Prtobook 6460b-ben szeretném kicserélni as kijelezőt hd-ról hd+ra, akkor kábelt is kell cseréném?
-
válasz
Thunderzolee #12591 üzenetére
Hát azért valahol jogos az , hogy nem támogatnak minden szir-szar utángyártott aksit..
Láttam már olyan károkat emiatt... Ki lehet fogni jót és szart is..
Ja és ami biztos, ha ezt meglépik, akkor látod, szar a gyártó... Milyen szemét... Ha kigyulladt volna a laptop, akkor meg mi lett volna... Miért gyártanak ilyen hulladék laptopokat...
-
válasz
csabi94 #12589 üzenetére
Pfuhhh.... ez komoly h a Lenovo csak így kiír ilyet, és kész?
Ennyivel el van intézve?
Nem lehetne az ilyen ellen fellépnie mittudomén az EU-nak?Hát rohadjon rá a sz×rja.. :/
Nyilván nem jódolgában vesz az ember utángyártott akksikat.
Azzal persze tudtak foglalkozni, h a Microsoftot b×szogassák, h miért van médialejátszó, meg beépített böngésző a Windowsban. :/
-
csabi94
őstag
Sziasztok! Nem túl jó helyre írok, de nincs jobb ötletem. Lenovo G505 utángyártott akksi problémájával melyik topikhoz lenne érdemes fordulni? Az adott géphez nincs topik, akksis topikot nem találtam, sima laptopos topikot sem.
A gép a vadi új, boltból vett utángyártott akksit nem hajlandó tölteni, kiírja, hogy a Lenovo nem támogatja az utángyártott akksikat. Ezzel kapcsolatban kéne egy kis segítség. Álljak el a vásárlástól, avagy van valami megoldás?
Köszönöm ha segítetek! -
sevcsenko jr
csendes újonc
válasz
Thunderzolee #12587 üzenetére
Köszi!
-
válasz
sevcsenko jr #12585 üzenetére
Értem a kérdésed, és onnan nézve logikus is. Viszont:
Hát ez azért nem így működik, h átcserélem a DDR3-at DDR4-re.Az egy dolog, h a specifikációk alapján lehet mellé tenni DDR3-at, és DDR4-et is.
DE: ha a gyártó DDR3-al szerelte a gépet akkor az azt jelenti, h DDR3-as slotokat rakott az alaplapra. Nem lehet belerakni DDR4-et, mivel annak más (kisebb) feszültség kell, teljesen mások a modul paraméterei, és a fizikai mérete is eltér:
-
válasz
sevcsenko jr #12581 üzenetére
Ezt már kérdezted, de akkor is írták ,hogy DDR3
-
dugo_
veterán
válasz
sevcsenko jr #12581 üzenetére
DDR3L való abba a gépbe, mást nem tudsz belerakni.
-
sevcsenko jr
csendes újonc
Sziasztok,
Kiszemeltem egy Dell 7559-es laptopot mely a linkben szerepel.
Az lenne a kérdésem, hogy bár a processzor kezel DDR4-es memóriát viszont a gép tesztjében találtam egy képet ahol az szerepel, hogy DDR3 only!?
[link]
[link]Akkor most egyáltalán lehet-e cserélni DDR4 re vagy csak DDR3 "játszik"?
Egyáltalán érdemes DDR4 re cseréltetni még vásárlás/átvétel előtt vagy inkább csak bővíttessem?Előre is köszi
Sev -
Tim82
félisten
válasz
Csokiii #12578 üzenetére
Idézve nem egyértelmű, de ezt ne próbálgasd:
Samsung:
M471B1G73QH0-YK0 - ez X220-ban (T410-ben, E6410-ben csak azért nem fog, mert ez 8 GB-os modul, az első generációs Core i-s
laptopok pedig maximum 4 GB-os modult tudnak lekezelni per foglalat). 1600-as modul, 1333-asként kezeli az X220.8 GB-os modulokat nem fog tudni kezelni a T500-ad. Pont. Nem is érdemes vele próbálkozni.
A többi a dugø által idézett listából mind tesztelt és kipróbált RAM, annak idején ez annak a tapasztalatgyűjtésnek az eredménye, hogy 2 db T500-ban és 1 db X200-ban akartam összehozni egy körben a 2*4 GB RAM-ra bővítést, amit próbálgatással és szívásokkal kb. 2-3 hónap alatt oldottam meg...
A jónak bizonyult RAM-ok hosszú távon is jónak bizonyultak, szóval ilyeneket nyugodt szívvel vegyél, természetesen Memtest86+-szal vagy Prime95 Blend teszttel (ki melyik programra esküszik) teszteld azért őket.
-
dugo_
veterán
válasz
Csokiii #12576 üzenetére
Mekkorát akarsz venni bele?
4GB-os modulok közül csak a 2Rx8 elrendezésű (két sor chip oldalanként) RAM-okat eszi meg, órajel tekintetében elvileg megy a 1600MHz is lebutítva.
Keress hardveraprón kipróbálható darabokat, mert nagyon kényes az a generáció. Nekem egy újabb 1333MHz-s Kingstont (KVR1333D3S9/4G) például kiköpött, pedig elméletileg minden klappolt.
Most két Nanya NT4GC64B8HG0NS-CG modul van a gépben, ez biztos, hogy működik vele.
Tim82 összefoglalója:
KVR1066DS3S7/4G - ez pl. megy T500-ban.KVR1333D3S9/4G - ebből pl. volt egy pár, ami ment és volt egy, ami nem (más gépben meg hibátlan volt memtest86+ szerint).
Hynix:
HMT351S6CFR8C-PB - ez biztosan ment X200-ban, T500-ban, megy X201-ben. 1600 MHz-es FSB-s modul, persze 1066-on kezelik a fenti gépek.
Samsung:
M471B1G73QH0-YK0 - ez X220-ban (T410-ben, E6410-ben csak azért nem fog, mert ez 8 GB-os modul, az első generációs Core i-s
laptopok pedig maximum 4 GB-os modult tudnak lekezelni per foglalat). 1600-as modul, 1333-asként kezeli az X220.A korábbi "biztosan jó" (T500) listát bővíteném még kettővel:
- ADATA AD73I1C1674EV
- Nanya NT4GC64B8HGN0S-CG
- Hynix HMT351S6CFR8C-PB
- Hynix HMT351S6EFR8A-PB -
Csokiii
aktív tag
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne hogy egy Lenovo t500 ban cserélnék ramot, gyárilag ddr3 1066mhz megy bele. Szóval a kérdésem az lenne hogy ha beletennék egy 1333 vagy esetleg 1600-ast akkor elmegy a gépben 1066-on vagy el sem indul vele? -
válasz
pataslogeza #12574 üzenetére
A ventilátor attól még menni fog szerintem
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12572 üzenetére
Miutan visszaolvastam es megtalaltam a linket a hozzaszolasodban, megneztem a 17w-osak adatlapjait, es lattam hogy bga processzorok.
Nem a hosszabb akkuido miatt akartam, hanem a kisebb hotermeles miatt. Ha huvosebb a processzor, akkor nem megy a ventillator es zajtalan a gep -
válasz
Thunderzolee #12572 üzenetére
BGA-sok azok még nem jók sajna
-
válasz
pataslogeza #12566 üzenetére
A kolléga által is linkelt Sandys listában vannak M-re végződő 17W-os processzorok is.
Nem ismerem ezeket, nem tudom mennyivel lassabbak a 35W-os társaiknál.
Az az órajeleikből látszik, h alacsonyabb órajelen járnak, tehát biztos, h nem csak a fogyasztásuk, hanem a sebességük is kisebb.A másik meg az, h még sehol se láttam (mondjuk nem is kerestem) ilyen processzorokat, bár lehet E-bayen vannak ilyenek is.
Esetleg az i5-ös 17W-os M-re végződők között a Turbó funkciónak köszönhetően elképzelhetőnek tartom, h kellően erős példány is lenne köztük.
De hogy a gyártók beleraktak-e ilyen CPU-mikrokódot a BIOS-ba, azt nem tudom.Ha hosszabb akku idő kellene, esetleg egy nagyobb cellás akksi beszerzését tudom javasolni, vagy egy teljesen új gép vásárlását U-ra végződő processzorral (ill. az új géphez adott, többnyire csak 3-4 cellás akksi 9-12 cellásra cseréjét).
mod:
Na, átnéztem a listában levő 2××7M számozású processzorok adatlapjait, mindegyik BGA tokozású, vagyis alaplapra forrasztható típus. Akkor sajnos ezeket nem lehet a gépedbe belerakni. -
válasz
jotzo01 #12570 üzenetére
Hát nem valószínű, h a topicból elvinné valaki, itt inkább csak válaszolgatunk mások kérdéseire; volt már aki azt gondolta, h szervizesek járnak ide, és könnyebb eladni dolgokat itt, de sajnos ez nem így van.
Inkább tedd fel a Hardverapróra, ott hamar(abb) elviszik az ilyesmit.
-
jotzo01
tag
Dell inspiron 3521 laptop, négy éves, már a negyedik merevlemez száll el benne, valószínűleg alaplaphibás. Úgy döntöttem, veszek újat, a régi meg hátha kell itt valakinek (alkatrésznek pl.), merevlemezen (és alaplapon
) kívül nincs hibája, még az akku is tűrhető. Árakkal nem vagyok tisztában, ha kapok egy tűrhető ajánlatot, lehet vinni.
Laptop tesztje: http://techkalauz.hu/laptop/tesztek/dell-inspiron-3521-teszt-89
Ha nem ebbe a topikba való, akkor elnézést.
-
válasz
pataslogeza #12566 üzenetére
Amiket linkeltek, ennél alacsonyabb fogyasztásút nem fogsz tudni ebbe tenni.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12561 üzenetére
Hello.
Ez lehet a tipus szama az enyemnek is? A cpu-z csak annyit ir hogy sandy bridge. -
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Van egy laptopom, amiben i3-2350m processzor van. Szeretnem kicserelni egy kisebb fogyasztasura ami nem gyengebb, talan meg jobb is mint a 2350m. Neztem a cpu-z programmal a chipsetet de csak annyit ir hogy sandy bridge, erre meg van egy rakas talalat a cpu-upgrade oldalon, nem tudom mi a pontos tipus szam, igy itt elakadtam. Meg tudnatok mondani mi ennek a pontos tipus szama es milyen processzorokat kezel? -
Bence942
tag
válasz
Thunderzolee #12561 üzenetére
köszönöm!
-
sevcsenko jr
csendes újonc
Nagyon köszönöm a válaszod!
-
válasz
sevcsenko jr #12562 üzenetére
A processzor kezel DDR3-at is:
ark.intel.com/Intel-Core-i5-6300HQItt is említik, h ez a konfig egyik különlegessége, mármint, h még DDR3-al van szerelve:
prohardver.hu/teszt/intel_core_skylake_mobilban/teljesitmeny.htmlKülönbség nincs, nem kell aggódnod, t×kmindegy milyen órajelű ram van a gépben, csak tesztprogramok mutatnak ki különbséget.
Ez a gép így is elég erős, és jó drága is.
Egyébként generációváltáskor elő szokott fordulni, h ha a chipset engedi, akkor másfajta ramok vannak benne, mint amire számítunk.
-
sevcsenko jr
csendes újonc
Sziasztok,
A linkben szereplő laptop miért DDR3 -al szerelt tudja valaki?
Manapság már ezen kategóriát DDR4-el szerelik nem?
Teljesítményben számottevő a különbség?köszi
-
válasz
Bence942 #12560 üzenetére
HM65-ös chipset. Ez a második generációs (Sandy Bridge) processzorok chipsete.
Kettessel kell kezdődnie a processzor számozásának.
Ezek azok:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform
(M-re végződőket nézd, 35W-os TDP-vel) -
Bence942
tag
Értem köszönöm! Leírod milyen i5 megy bele?
-
-
Bence942
tag
Hello!
Adott egy laptop ami Acer aspire 5750gre hallgat.
Ami található benne az egy i3 2330m 4gb ddr3 és egy 1 gigás gt540m a kérdésem az lenne hogy milyen i5-t tudnák bele rakni? Találtam egyet egy i5 3320m csak kérdéses hogy valóban bele megy e és érdemes e meg vennem azt? Plusz ha a processzor bírná a 16gb ramot de a lap csak 8gb fogad akkor csak 8gb lesz a max , vagy tévedek? A Chipset az hm65.Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdv!
-
-
zomborip
újonc
Asus x554L-es álatom van! 2 mag+ 2 virtuális...
egy I3 és (GPU-ból meg) egy Nvidia Geforce 920m. Ja és 4gb ram(2+2), 2gb vidimemória, fél tera hdd.
No az lenne a kérdés, hogy kiírja-e olvadás nélkül a nyákom a 8 gb ramot és az I5 öt, ha van rá...
légyszi szóljatok ha lehet vidimemory-t is bővíteni mert én vágok, meg animálok éshát.. ahoz kell.
Fontos lenne, mert értelmes oldalt nem találtam.
Köszi -
Üdv, adott egy Emachines E525 - Celeron 900-assal.
Ezt szeretném kicserélni valami erősebbre.
Néztem a GL40 Chipset alapján, de nem jutottam egyértelmű válaszig.
T7250 vagy T7300-ast néztem, de nem tudom biztosan, hogy menne-e benne
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Cserélhetö e egy Intel Celeron 2950M egy i3 4300M procira?Azonos e tokozás és a méret teljesen?Think pad L540 be lenne a csere-Köszi előre is.
-
strong333
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12543 üzenetére
Tudsz ajánlani i3 i5 i7 esetében 2ghz vagy feletti belevaló típust?Köszönöm!
-
válasz
Hatospista #12551 üzenetére
Külső kijelzőn is csinálja ezt a hibát?
Meg hát kellene azért a pontos típus.
Van benne pl dedikált VGA, vagy csak az IGP?
Chipset?
CPU-Z-t tegyél fel légyszíves, azzal ki lehet olvasni ezeket az adatokat.A processzor egy Sandy Bridges CPU, elvileg ezeket viszi, 35W-os TDP-ig:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform -
Hatospista
csendes tag
Üdvözlöm a fórumozókat.Néhány napja vettem észre ,hogy laptopom képe összevissza csikozódni kezd,és nem reagál semelyik gombra,csak a kikapcsolóra.Ha újra bekapcsolom,tökéletesen müködik.Másnap megint megcsinálja.Szerintem a videókártya szarakodhat de kiváncsi vagyok a véleményetekre.Intel Core I3 2350 M Proci ,2.3 GHz. ez helyett,ha ezzel lenne a gond,akkor lehetne nagyobbat belerakni,ill annak mi a száma?? Köszi a válaszokat.Ja a Gép Egy Németböl behozott Chili Green
-
theooracy
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12545 üzenetére
Ok. Köszi.
-
dugo_
veterán
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Nem tudom jó helyen járok-e. Barátnőm most vett egy Lenovo Yoga300-at, de ami CPU van benne az nevetséges. Esetleg lehetséges a cseréje? Megnyit 3 google chrome ablakot és a CPU 100%-on pörög, esetleg tud valaki megoldást erre?
-
-
válasz
zenwalk #12542 üzenetére
Normál 2.5"-os SSD-t kell belerakni.
Nem ismerem őket különösebben, nekem ezek egyformán gyorsak.
Az SSD-s topicban jobban képben vannak, de ezek ugyanakkorák, mint egy noti merevlemez, szóval csati, méret, felfogatás, ezek miatt nem kell aggódni, kompatibilisek.
Olyat vegyél, ami ár/érték arányban megfelel.
-
válasz
strong333 #12541 üzenetére
Igen, PGA-s a foglalat, lehet cserélni.
cpu-world.com/CPUs/Celeron_Dual-Core/Intel-MobileCeleron1005M.html
Socket G2Azt kellene tudni, h milyen a chipset?
CPU-Z-t tegyél fel légyszíves, azzal ki lehet olvasni.Gondolom HM75 lesz, ez a harmadik generációs Core i család. Ezek azok:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge#Mobile_processors35W-os TDP-ig keress hozzá, M-re végződőt, nagyobbat ne.
Lehet, h mennek benne a második generációs processzorok is, szerelték olyannal is:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform
(foglalat ugyanaz)Hardveraprón ~7ezer a Sandys i5-ös, beszéld le, h belepróbálhasd, ha netán nem viszi, akkor 3.rd genessel biztos megy.
-
zenwalk
senior tag
Sziasztok
Fujitsu Lifebook A531 HDD-jét szeretném SSD-re cserélni. Milyen típusú/méretű/csatlakozóval ellátott SSD-t vegyek? -
strong333
csendes tag
Tud valaki segíteni?
-
theooracy
aktív tag
Üdv. Érdeklődnék, hogy lehetséges-e egy Lenovo G580-as notebookban a wlan kártyát kicserélni egy 802.11ac kétsávos 2x2 kártyára? Úgy tudom, hogy Lenovó gépeknél ez nem egyszerű, mert ismert tény, hogy csakis a gyártó által elfogadott és hitelesített kártyákkal működnek a gyártó PC-i. A gép bekapcsolásakor a BIOS ellenőrzi az FRU kódot, és ha ez a WLAN kártyánál nem hivatalos adat, az indulási folyamat leáll, a kártyát pedig nem fogja kezelni a gép.
Ha esetleg lehetséges lenne a csere, honnan tudható, hogy milyen kellene bele és ezt honnan lehetne beszerezni? -
strong333
csendes tag
Alaplap tipus q5wv1 LA-7912P Q5WPH U51CQ
-
strong333
csendes tag
Hello!Packard Bell en te11hc-10054g50mnks típusú laptopban szeretnék procit cserélni jelenleg Intel Celeron 1005m van benne!Mit tudtok ajánlani i3 i5 i7 esetében?Köszi a választ!
-
Zola007
veterán
Képzeld, megnéztem AIDA64 alatt, ott ezt írja:
Észkai híd: Intel Sandy Bridge-MB IMC
Déli híd: Intel Cougar HM65
Intel platform: Huron Driver
Támogatott memóriatípusok: DDR3-1066, DDR3-1333 SDRAM
Maximális memória mennyiség: 16 GBna most legyek okos
merjek venni 20 ezerért RAM-ot vagy sem? -
Zola007
veterán
Hello
Van egy Fujitsu Lifebook laposom 4GB(2x2) RAM-mal.
Intel i5-2520M
Intel HM65 chipsetSzeretnék beletenni 16GB GB RAM-ot
Az adatlapján azt írják, hogy max. 8GB RAM ► [link]
Nekem úgy rémlik a HM65 chipset és a processzor max 16GB-ot tud kezelni
Vajon belemegy a 2x8GB vagy sem? -
dugo_
veterán
válasz
Bull Boss #12521 üzenetére
Gyors gugli alapján megkockáztatom, hogy semelyikkel.
HMM: tim.id.au/laptops/lenovo/thinkpad%20sl300.pdfFRU:
45N5141
45N5142Nem tudom mi a különbség a kettő között, nézd meg neked melyik verzió van.
A kínaiak amúgy sem szeretnek cikkszámozni: http://www.ebay.com/itm/for-IBM-Lenovo-Thinkpad-SL300-series-laptop-LCD-Hinges-pair-/162238470518
USA-ból meg horror a posta: http://www.ebay.com/itm/IBM-Lenovo-Thinkpad-SL-300-SL300-Hinges-FRU-45N5141-/400853872476 -
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Lenovo Thinkpad SL300 zsanérjait keresem. Tudja esetleg valaki, hogy melyik más modellel kompatibilis esetleg?
-
moba1226
újonc
válasz
Thunderzolee #12518 üzenetére
Köszönöm az infókat
-
válasz
moba1226 #12517 üzenetére
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmark-List.2436.0.html
310. az Intel Sandy Bridge i3 2310-es.
Ami ennél jelentősebben lejjebb van, azt lassúnak tartom.DE mindez persze függ attól, h mire használjuk az adott gépet.
Te is írtad, h lehetne-e processzort erősebbre cserélni, feltételezem, h azért szeretnéd, mert valami nincs vele rendben.
Érdemes kipróbálni is amit megveszünk, mielőtt kifizetjük, mert az olcsó vételek sokszor energiahatékonyságra/energiatakarékosságra kihegyezett (értsd: rendkívül lassú) processzort jelentenek.A te A8-7050-esed nem olyan lassú, szerintem normálisan használható, de van ezek között A10-es, ami 4 magos, fürge, és mellette egy viszonylag jó IGP is van az APU-ba építve, amivel egész jól futnak játékok is. A régebbi (első generációs) hasonló APU-k még cserélhető foglalatban érkeztek, a kisebbeket megérte átcserélni A10-esre, mert látványos teljesítményjavulást eredményezett. Sajnos azonban ez nem cserélhető.
-
moba1226
újonc
válasz
Thunderzolee #12515 üzenetére
Az mit jelent, hogy használható? Például melyik intelessel lehet egy szinten? Azért vettem meg, mert nagyon jó áron kinálták. 90.000ért vettem újan, garisan. Igaz a ramot kicseréltem egy kingston 2*8 gb osra.
-
moba1226
újonc
válasz
Thunderzolee #12514 üzenetére
Igen, ez az.
Pédig A8 7050 van irva. Te is látod -
válasz
Thunderzolee #12514 üzenetére
Van egy rossz hírem.
hp.com/us-en/product/hp-17-p100-notebook-pc-series/8499335/manualsEz alapján a manualban szereplő többi processzor BGA tokozású, vagyis olyan fajta, ami nem cserélhető. A 7050-est továbbra sem találtam meg, de feltételezem, h az is BGA-s, így ezek nem cserélhetők, alaplappal egybeépítve árulja őket a HP.
Az AMD A10-7300-as az még egy egész használható darab, de a kisebbekről ez már nem mondható el.
Kár volt a gépet megvenni, ha már most úgy érzed, h kevés lesz neked.
-
válasz
moba1226 #12512 üzenetére
Ez az?
http://www8.hp.com/h20195/v2/GetPDF.aspx/c04852964.pdfEbben nem CPU, meg VGA van, hanem egy AMD APU.
Ez a processzormagba integrált videokártyával rendelkezik.Cserélni egyben lehet őket, A4, A6, A8, és A10-es típusok vannak, neked majdnem a legerősebb van benne. A8-7050 - feltéve, ha ilyen van benne. CPU-Z-t tegyél fel légyszíves, azzal ki lehet olvasni.
A gond csak az, h A8-7050-es típus nem létezik.
A6-osból van 7050-es.
Megtennéd, h leírod melyik ez konkrétan?
Utána már tudok keresni, h egyáltalán cserélhető-e. -
moba1226
újonc
Hello! Nekem egy hp 17-p172ng nevű laptopom van. Tegnap cseréltem benne ramot, most 16gb van benne.2*8gb. Ez a max. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e benne csak videókártyát, ill. csak procit cserélni. Vagy muszáj hozzá alaplapot is? Valami erősebb procit szeretnék bele és az amd r5-ös videókari sem túl acélos. Előre is köszönöm a válaszokat, szép estét!
-
fagylalt
senior tag
válasz
Thunderzolee #12508 üzenetére
Most erre kattantam rá. Elvileg két soros, úgyhogy egy próbát megérne.
-
Grenadin
csendes tag
Sziasztok,
a Thinkpad t440 p vagy s -ben utolag cserelheto a processzor?
Szerintetek melyik az utolso jo strapabiro Thinkpad amiben minimum 3.generacios proci van?Koszi
-
válasz
fagylalt #12506 üzenetére
Csak a kereskedelmi forgalomban kapható ramok ára ment fel, alternatív forrásból olcsón lehet még most is beszerezni.
Lecnél garival 10ezer 2×4giga 1600.
hardverapro.hu/apro/16gb_-_8gb_-_4gb_-_2gb_ddr3__ddr3l_laptop_ramokDe van 7500-ért is:
hardverapro.hu/apro/2_x_4_gb__1600_mhz__ddr3__so-dimm__hynix_notebook_ram -
fagylalt
senior tag
Akkor ezek szerint akár a Corsair Vengeance is jó lehet.
2 kérdésem maradt már csak:
1. 2 fajta Vengeance is kapható. Melyiket lenne érdemes választanom? Amelyik (DDR3) 1.5V-os és van XMP profilja, vagy pedig a (DDR3L) 1.35V-osat, amiben nincs XMP profil? Szerintem úgy se tudnám kihasználni ezt a lehetőséget a laptopomban, de cáfoljatok meg, ha ez nem igaz. Az DDR3L-es csábítóbb a jövőre tekintve.
2. OFF: Látom kb. minden hardvernek megy fel az ára, ez csak simán a rossz euró-forint árfolyamnak tudható be vagy esetleg hasonló történik most mint anno a merevlemezekkel, majd utána a memóriákkal?
-
Tim82
félisten
válasz
fagylalt #12501 üzenetére
Ugyanilyen generációs/chipsetes Thinkpad-ben mennek 1600-as modulok is. Persze 1066 MHz-re visszavett FSB-vel.
Ami viszont fontos, hogy 2Rx8-as modulok legyenek a 4 GB-os modulok (= két sorba rendezett RAM chipek legyenek a modulokon), mert az utolsó generációs mobil Core 2 Duo-k alá tett chipsetek és első generációs mobil Core i procik memóriavezérlői ezeket tudják kezelni, az egysoros RAM chipes memóriamodulokkal lutri a történet.
Vagyis ilyet keress, csak 4 GB-os modulban:
-
válasz
Thunderzolee #12502 üzenetére
A Corsair modulok az esetek 60 százalékában Micron chippeket a többi pedig Samsung szokott lenni.Bocs,hogy okoskodni próbálok.
-
fagylalt
senior tag
válasz
Thunderzolee #12502 üzenetére
Értem, köszönöm a segítségedet!
Még benézek a RAM topicba, mert kíváncsi vagyok rá.
-
válasz
fagylalt #12501 üzenetére
Nem tudom ki gyártja a Corsairnak a ramokat.
Ilyen mélységben már egy ideje nem követem a memóriapiacot, esetleg a ramos topicban tudnak segíteni.
Én amennyire ismerem őket, teljesen mindegy, h milyet veszel, nem szoktak különösebben elromlani, szóval nincs olyan márka, ami kerülendő lenne.
Ez már nem a DDR1-es korszak, amikor még voltak "noname" gyártók. -
fagylalt
senior tag
válasz
Thunderzolee #12500 üzenetére
Utána néztem és valóban 1333MHz-es memóriát képes kezelni, nagyobbal nem indul el.
Az lenne a kérdésem, hogy Kingston-t vagy Corsair-t vegyek (más választásom nincs sajnos)? Tudom, hogy itt sok ember ár alapján döntene, mert nincs különbség bennük teljesítményben, viszont engem érdekelne, hogy melyik gyártó használ jobb minőségű chip-eket (a Corsair-nek ki gyárt, mert tudtommal csak átcímkéz)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest