Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
Stars99 #15912 üzenetére
Amennyiben jöttek négymagos processzorral akkor ne add fel!
Jó lenne látni a Te alaplapodat, illetve heatsinket, hogy pontosabbak legyünk. Én nem találtam négymagos példányt, de ha tudsz linket szívesen megnézem.Amennyiben megfelelő a proci tápáramköre akkor i7-3632QM tökéletes választás.
-
Dell XPS
veterán
válasz
ricsi99 #15905 üzenetére
Pedig ezzel rengeteget spórolnak a gyártók. Nem kell nagyobb, erősebb heatsink, hőelvezetés (thermalpad), stb. Egy fázis két FET -ből, kondiból és egy fojtótekercsből áll. Négymagos processzoroknak minimum három fázisos tápáramkör kell.
2013 -ban egy cpu tápáramkör javítás során tudtam meg KillHates -től, hogy így van megtervezve az alaplap. Szóval tőle tudom és a gyakorlatban is megtapasztaltam.Elitebook, Dell Latitude laptopok jöttek sorban i7 -2 magos processzorral gyárilag is.
-
Dell XPS
veterán
válasz
petyuska74 #15748 üzenetére
Hívd fel és egyeztessetek! Elképzelhető, hogy van nála processzor is.
-
Dell XPS
veterán
válasz
petyuska74 #15746 üzenetére
Igen, jó látod!
A lista nagyon nem pontos. Szerintem az összes i7-es processzor megy benne, lévén hogy nincs Bios korlátozás és a több fázisú tápáramkör lehetővécé teszi. Többen szerelték i7-3632QM -mel, illetve 7-3630QM -mel is láttam a típust. Sőt, találkoztam i7-3720QM -mel szerelt változattal is. Nem tudom, hogy oldotta meg a hűtését...
Közel is vagytok egymáshoz és nagy szaki. Őt tudnám ajánlani jó szívvel Neked : (link)
-
Dell XPS
veterán
válasz
petyuska74 #15743 üzenetére
[link]
Annyi kell belőle, hogy a 3db VRM -t eltakarja: 30x10 mm. Az 1mm -es vastagságban nem vagyok teljesen biztos. Rég volt...6W/mK -tól eldurvulnak az árak, nem érdemes magasabb értéküt választani.
Érdemes lenne egyszer paszta nélkül összecsavarozni, és ellenőrizni a hűtő/VRM közötti hézagot.
Szét-összeszerelésnél vigyázz, könnyen törik a műanyag ház. Meleg állapotban kezd el a műveletet! Csavarfészkek is hajlamosak leszakadni (pl: zsanér), pákával tettem vissza a helyére őket.
Négy mag általános használat során is jelentkezik, SSD -vel kigészítve pedig egész komoly változás lesz.
Jó munkát hozzá!
-
Dell XPS
veterán
válasz
petyuska74 #15738 üzenetére
-
Dell XPS
veterán
válasz
petyuska74 #15736 üzenetére
1, Terhelésen nem fogja bírni.
2, Ivy Bridge -re is cserélheted, ezért inkább ezt válaszd (35W TDP). pl: i7- 3612QM, - 3632QM
3, BGA - alaplapra integrált processzor. 2310M - es (G2) jelölésű cserélhető.
4, Ugyanaz a heatsink, de i7 -nél jobb lenne ha cpu tápáramkör is hűtve lenne!
5, Mindkettőt választhatod. Processzor memória vezérlése, támogatása a döntő. -
Dell XPS
veterán
válasz
schottgun #14902 üzenetére
Szinte 99%, hogy működik, de néha van kivétel, így a próba a teljes bizonyosság. Döntsd el, hogy így bevállalod, vagy vársz esetleg.
1 héten belül szinte mindig van "megfelelő" memória modul ajánlat itt a Hardveraprón.14903 : [link] Kérdezd meg Őt, nagyon esélyesnek tartom. Vagy Őt is érdemes: [link]
-
Dell XPS
veterán
válasz
zolnagy #14898 üzenetére
Szia!
Szvsz megéri a különbséget.
cserewarrior: Ha eladni szeretnéd akkor 8000 - 10 000Ft között tudod értékesíteni. Megfigyeléseim alapján 8 000Ft -ért fog elmenni viszonylag gyorsan.
-
Dell XPS
veterán
válasz
enginev3.0 #13996 üzenetére
Nem lehet, integrált az alaplapon.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Hannibhál #12709 üzenetére
Igen, tökéletes választás.
Ami eleve i5 -ös processzorral érkezett (i5 - 3.gen Ivy Bridge), abban tudod, ill. érdemes i7 -re cserélni a komponenst. Itt már erősebb a heatsink és hűtve van a cpu tápáramkör is, ami nagyon lényeges i7 -es processzor esetében (!). Érdemes üzem meleg állapotban szétszedni a burkolatok anyagminősége miatt, így kevésbé sérülnek a csavarfészkek (nem törnek ki). -
Dell XPS
veterán
válasz
Djuree #11589 üzenetére
Hali!
Hang van ? Külső monitoron van kép ?
A védőfólia leszedése nem okoz ilyen problémát,egyáltalán nem baj, hogy levetted. Nézd meg az LVDS kábel csatlakozást, hogy biztosan jól van -e rögzítve, ill. ellenőrizd az érintkező felületeteket, akár belülről is ha lehetséges. Szalagkábeltől is függ ennek lehetősége, de nagyon sok csatlakozónál egy véletlenszerű rossz mozdulat esetén azonnal elnyomódnak a tüskék. -
Dell XPS
veterán
válasz
Tothgera30 #11531 üzenetére
Szériában forrasztott a processzor az alaplapon, nem tudod kicserélni.
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #11499 üzenetére
Igen, fogadja, de csak 1333MHz -en működik a memória.
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #11496 üzenetére
Úgy látom, hogy BGA -ás processzor van az alaplapon (V131 sorozat).
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
rendzso #10719 üzenetére
Sajnos nem sokat segít, alaplapszámot pedig nem lehet Lenovo -ból kiolvasni.
Annyit sikerült kideríteni, hogy ami második gen. processzorral szerelt gyárilag abban gyengébb heatsink van (hűtőmodul), így nem javasolt az i7 -es proci (kétmagos sem !).Számottevő a különbség, de hiába egyező a fogyasztása (35W) a i7-3520M, ill. i7-3540M is kegyetlenül melegszik (turbó: ~ 92 fok 3.7GHz ), nem ilyen "erőhöz" tervezték a G580 -as noti hűtését. Hűteni kellene pl. CPU / GPU tápáramkört (is) thermalpad-dal (VRM, FET), amire sajnos nincs hűtőfelület kialakítva a modulon.
Ha már cserélsz akkor Ivy Bridge szvsz: korszerűbb, kevésbé melegszik, jobb fogyasztás, komolyabb teljesítmény és HD3000 IGP.
-
Dell XPS
veterán
válasz
rendzso #10716 üzenetére
Mindegyik választás jó a notiba! Viszont kétféle hűtőmodullal jött a tipus, ezért jó lenne tudni a pontos tipusát, mert az egyik jóval gyengébb hűtést produkál (disszipáció), így tudja feszegetni komolyabb teljesítmény mellett a határokat, ergo throttlingolni fog a processzor. Ennek tükrébe lehet megválaszolni i7-es procira vonatkozó kérdésedet is. 3 fázisú tápáromkör van az alaplapon (CPU), szerencsés esetben i7-3612QM -est tudsz beletenni.
Szvsz i5-3320M tökéletes választás lenne, mert pl. játákok alatt simán elmehet 87-92 fokig is, ami már meglehetősen erős változás az i3-2348M -hez képest (80 fok - throttling).
-
Dell XPS
veterán
válasz
slajos2 #10550 üzenetére
Nem lehet probléma, én már több notiban is cseréltem i5-32XX -re. Megfelelő heatsink esetében (gáztartalom eltérhet..) max. 84 - 89 fokot lehet mérni teljes terhelésen (AIDA stressz -teszt). 93 foknál kezd throttlingolni, így nem okoz gondot az erősebb processzor.
Ha a laptop hűtése nem lenne megfelelő a komponens csere után (kevés..), akkor visszaveszi a processzor órajelét (throttling: 2.6GHz -» 800MHz), így azonnal látható és érezhető jelenség.
-
Dell XPS
veterán
válasz
doki026 #10410 üzenetére
Elvileg igen, ha van rá lehetőséged próbáld ki előtte mindenképpen, mert lehet a gyártó részéről még 'egyéb' meglepetés is, pl: BIOS - CPU ID. Tudom, ez a legnehezebb és sokszor lehetetlen is, de nem árt az óvatosság, közel 30k-35k -ról van szó.
Szerintem nincs, de ez nem jelent semmit!
-
Dell XPS
veterán
válasz
attila1980 #10382 üzenetére
Valójában igen, mikrorepedés okozza a problémát a chip -nél.
Ment pm!
-
Dell XPS
veterán
válasz
attila1980 #10379 üzenetére
Persze, ki kellene takarítani elsőre azonnal, illetve thermalpadot cserélni, majd pasztázni a proci hűtőfelületét.
-
Dell XPS
veterán
válasz
attila1980 #10376 üzenetére
Nekem ez videokártya hibának tűnik, sajnos HD4250 szeret elhalálozni a nem megfelelő hűtés miatt (gap - pad). Volt már javítva esetleg? Ventilátor nincs max. -ra állítva ? Takarítva, thermalpad cserélve a chip alatt (északi híd) ?
-
Dell XPS
veterán
válasz
attila1980 #10371 üzenetére
Nézd meg csökkentett módban is légy szíves!
-
Dell XPS
veterán
válasz
attila1980 #10369 üzenetére
gyanúsan GPU hiba, tudsz egy képet mutatni róla ?
-
-
Dell XPS
veterán
Nagyon szívesen!
I5-2540M memória kezelése: 16GB, ezért írtam, hogy nem látom akadályát a bővítésnek. Viszont, ha kicseréled Ivy Bridge architektúrára akkor szintén nem biztos, hogy kezel 32GB -ot (sőt, biztosan nem!), pedig elvileg ott a lehetőség. Általában használt kijelzők úgy; 17k-20k környékén mozognak, de néha ki lehet fogni olcsóbban is.
Azért van különbség rendesen Ivy Bridge javára, de nyilván 'általános' használat mellett nem fogod észrevenni (visszavett órajelen ?
), úgyhogy ezt Neked kell eldönteni. SSD-t mindenképpen javaslom elsőre, utána még lehet fokozni ha úgy érzed.
-
Dell XPS
veterán
Természetesen nem csak chip-készleten múlnak a bővítési lehetőségek, négymagos processzorhoz 3-4 fázisú tápáramkör kell: [link]
Amennyiben végnézted a palettát, akkor valóban kevés esélyt látok, hogy kiépített lenne áramköri szinten, hiszen értelmetlen lenne részükről, és gazdaságtalan is. Mindenesetre ellenőrizd le az alaplapon, voltak már kellemes meglepetések is.Nézem a további kérdéseidet is..
-
Dell XPS
veterán
Egyáltalán nem biztos, hogy működni fog négymagos processzor a notiban, itt szintén megfelelő tápáramkör kell hozzá az alaplapon (CPU). Memóriavezérlés proceszorba van integrálva, így annak függvénye részben (BIOS korlát), de amint látom ennek nem lesz akadálya.
Tejesen mindegy, hogy milyen HD -és panelt teszel bele (akár más márka is, pl: LG Philips), lehet fényes és matt is, működni fog természetesen, és ez minden esetben igaz (!). Amennyiben a típust nem gyártották FullHD -és kivitelben (is), akkor nincs kiépitve áramköri szinten ennek lehetősége, és értelemszerűen nem gyártottak hozzá LCD kábelt sem, ami pedig minden esetben szükséges FullHD esetében.
-
Dell XPS
veterán
Természetesen van értelme, és ahogy eltervezted, kiszámoltad, valóban jelentős változást fogsz tapasztalni. SSD -vel megspékelvel lesz igazán használható a noti, de CPU/RAM bővítés mindenképpen kell hozzá.
Ha gondolod szívesen kicserélem a processzort, privátban értekezzünk a részletekről (!).
-
Dell XPS
veterán
Ha már bővítesz, akkor érdemes egy erősebbet választani.
Első generációs core i processzorok rendesen melegszenek (i3 -nál is..), így érdemes átgondolni a cserét. Általános használatkor nem fog megjelenni jelentős különbség, és valóban a programok hívják elő a processzor erejét. Lehet, hogy amit Te vársz, azt egy SSD hozná meg számodra (?)
-
Dell XPS
veterán
Belátásod szerint: i5-430M, i5-460M, i5-480M, i5-520M, i5-540M, i5-560M*, i5-580M*, i7-620M*, i7-640M*
(#10184) yuyizi: Láttam, hogy a chipset-ről szólt az összeállítás, ezért bátorkodtam megjegyezni.
Jeleztem ha mások "csak" olvasnák, és az alapján hoznák meg a döntésüket processzor csere ügyben.
-
Dell XPS
veterán
válasz
yuyizi #10180 üzenetére
Szia,
itt jó pár procit felsoroltál amit képtelenség beletenni a notiba. Egyrészt fizikailag képtelenség, illetve nem támogatott a gyártó részéről ( E, U, UM, XM ).
Másik: K52 -es szériának három fázisú a processzor tápáramköre, így működik az i7-es, de a heatpipe miatt nem szabad négymagos változattal próbálkozni (QM).
-
Dell XPS
veterán
válasz
Phobion #9975 üzenetére
Gyakorlatilag bármelyik interface-en tudsz SSD -t használni (HDD - ODD), optikai meghajtó helyére viszont" megfelelő" méretű keret szükségeltetik (Optibay). Mielőtt mSATA meghajtót vásárolnál, előtte pontosan érdeklődni kell az adott típusra vonatkozóan, mert igen kevés laptopban fordul elő a lehetősége.
-
Dell XPS
veterán
válasz
matyi19 #9972 üzenetére
Arra gondoltam sulaco79 kolléga visszajelzése alapján, hogy hasonlóan mint az ACER 5742-nél, chipset vagy videokártya probléma van/lesz. Újraolvastam ezek tükrében a lehetőségeket (VGA kieseik, PCH chip marad), szerintem egy bevizsgálást érdemes volna megejteni, hátha javítható lenne az alaplap és nem kerülne irreális, szinte gazdaságtalan kategóriába. Természetesen lehet, hogy a vizsgálat vége mégis alaplap cserét javasol, de egy "ránézést" megérhet.
-
Dell XPS
veterán
válasz
75kokoko75 #9786 üzenetére
Jó lenne, csak nem fog működni a notiban egyik Core i3-XXX, Core i5-XXXX CPU sem , csak Celeron/Pentium processzor támogatott a chipset által: B820, B840, B940, B960, B970, B980
-
Dell XPS
veterán
válasz
75kokoko75 #9784 üzenetére
Akkor nem cserélhető Core i processzorra sajna, ezért kérdeztem.
-
Dell XPS
veterán
válasz
75kokoko75 #9782 üzenetére
Szívesen! AIDA64: - Alaplap - Chipset - Északi híd (CPU_Z is kiírja )
Chipset: Intel HM76 esetén igen, de még mást is tudsz választani i7-en kívül. [link] -HD4000
-
Dell XPS
veterán
válasz
75kokoko75 #9779 üzenetére
Sajnos nem, nem megfelelő a processzor tápáramkör hozzá.
-
Dell XPS
veterán
válasz
75kokoko75 #9776 üzenetére
Igen, ha nem Intel HM70 vezérlő van az alaplapon, különben csak 30 percig üzemel majd.
Ellenőrizd AIDA64, ill. HWinfó64-el!
-
Dell XPS
veterán
válasz
werszomjas #9764 üzenetére
Nem fogja kezelni a mini half 'SATA' SSD-ét, de nem is tudod rögzíteni sem.
Dell Mini 910: 50mm T-Style Mini PCI-e 'PATA' SSD
-
Dell XPS
veterán
válasz
Brucehun #9749 üzenetére
Jó pár dolog lehet (memória, driver, OS, HDD, chip, alaplap), de inkább itt kellene rákérdezni:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen monitort vegyek?
- Formula-1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- World of Tanks - MMO
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- CSL50/CSL52 LA-E801P Rev: 1.0 laptop motherboard
- Notebook bontás (Asus, Acer, HP, Dell, Lenovo)
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- Baseus laptop állvány 11-17" állítható ezüst (LUJS000012)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest