- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Lenne egy Toshiba Satellito Pro L300 laptop.Hiba a következő.Kikapcsolt állapotban az akkut tölti.Akkuról tökéletesen megy de ha bedugom a töltőt 2mp-re kikapcsol.Töltő ha be van dugva nem indul csak próbálkozik,ha ki van véve az akksi ha be van rakva teljesen mindegy.Vagyis töltő jó,akkut tölti,de ha bedugom kikapcsol és nem hajlandó akkor elindulni ha be van dugva a töltő.Több töltővel is próbáltam mindig ez a probléma.Van valakinek valami ötlete?
-
válasz
malagutif122 #15876 üzenetére
Rakd fel a wi-fi drivert. Ha nem tudod milyen van benne, aida 64 nevű programot leszeded, rárakod, az kiírja a részletes infót a notiról->driver letölt-feltelepít->örül.
-
-
-
NEMO1968
őstag
válasz
Asusx200M #15893 üzenetére
Szia!
HDD, ODD, RAM, WiFi .
Ezek kiszereléséhez mennyire kell szétborítani a gépet?
Neki mersz állni?
Így kellene szinte csak a csupasz alaplapot elindítani.
Ha így mutat valami életjelet, akkor egyesével visszapakolva a hardvereket, ki lehet szűrni, mi okozza a problémát. -
Asusx200M
újonc
Sziasztok,
első poszt itt és távolról sem vagyok szakmabeli, de azért megpróbálom a lehető legjobban leírni a tapasztalt jelenséget és bízom benne, hogy hátha tud valaki segíteni.
A szóban forgó modell: Asus x200m. Néhány éve vásárolt modell.
Előzmény: kb 7 hónapja ismerem a kedves (hölgy)tulajdonost, legalább azóta a következőképp lehetett használni a kis notit:
1. Akksiról nem működött, be se kapcsolt egyáltalán.
2. Csak és kizárólag hálózatról lehetett üzemeltetni
3. Helyváltoztatás esetén ki kellett mindig kapcsolni, különben a hálózatból kihúzva magától is kikapcsolt volnaTegnap sajnos a kedves elfelejtette kikapcsolni a gépet, mielőtt átvitte volna A-ból B-be és ki is kapcsolt.
És itt jön a probléma: azóta sem kapcsolt vissza. A következő történt:
1. Áramforrásba bedug,
2. Battery charge indikátor kigyúl (piros)
3. Bekapcsgomb megnyom
4. Power indicator -> zöld, drive activity indicator -> semmi, Wireless -> zöld, Capital lock -> semmi. Egyik sem villog, állandó fényt adnak ki. Mindezekkel együtt ha közel hajolok a géphez, akkor a következőket hallom:
5. Halk, állandó frekvenciájú, mély hang, ill.
6. Szabályosan ismétlődő mintázatú, egymást gyorsan követő, óraütésszerű hang.
7. És ennyi, ez a max, ameddig eljut a gép. Monitoron nem jelenik meg semmi.Troubleshooting:
1. Kikapcs, bekapcs.
Sajnos az akksit max. szétszereléssel tudom eltávolítani, így hard reset nem történt eddig. Mást nem próbáltam.
Szerintetek mi lehet a baja? Van bárkinek bármi ötlete, hogy mit lehetne kezdeni vele? Van bármi egyéb infó, ami fontos lehet?
Ezer hála előre is
-
kreten67
senior tag
válasz
tranceplanet #15891 üzenetére
Cserélhető vga manapság már csak az igazi gamer gépek némelyikében létezik (MSI,Clevó, XMG, vagy a régebbi Alienware (2014-ig) és ezek nagy robusztus 17" 18" 21"-os gépek 600ezer-ft tól kezdődik az áruk és
2 milláig terjed. -
kreten67
senior tag
válasz
tranceplanet #15889 üzenetére
Nem abban nem lehetséges a vga csere,mert az alaplapra van forrasztva a chip.
-
tranceplanet
addikt
Sziasztok!
A teljes leirás: ASUS VivoBook Max X556UQ-DM209D laptop, Intel® Core™ i7-6500U 2.5 GHz-es processzor, 15.6", Full HD, 8GB DDR4, 1TB HDD, Nvidia® GeForce 940MX 2GB, win10, Magyar kiosztású billentyűzet, barna. Jól működik, de a Forza horizon 3 játékot szeretné futtatni az illető. Lehet ebben dedikált GPU-t cserélni, és érdemes-e? Asztali fronton még képben vagyok, de mobil fronton nem rúgok labdába. Elfogadom azt is, ha azt mondjátok ilyen AAA játékcímeket ne erőltessen ezen a masinán.A neten megnézve a minimális rendszerkövetelményeket teljesíti a gépezet, ha jól látom. Köszönöm előre is a tanácsokat!
-
Utukki
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo laptopom (Ideapad 310-15). Windows 10 megy rajta, tegnap elindult egy nagy frissítés (hosszából ítélve a Creators Update). Egy óra alatt kb. a feléig jutott, közben volt újraindítás, minden rendben levőnek tűnt. Ekkor el kellett mennem otthonról, a gépet tápra dugva otthagytam. Hazaérve a gép nem éledt. Bekapcsológombra elindul, hallom a ventilátor felpörgését, a vinyó is hallatszik, zúg, fejet bepozicionálja parkoló állásból. Teljesen sötétben nézve sem látszik a háttérvilágítás. A funkcióbillentyűkön is végigpróbáltam, amit lehet: fényerő fől, LCD lock ki-be, képernyő átkapcsolás külsőre/vissza. Külső monitort rádugva (D-SUB) sem reagál. A Lenovo furcsasága, a "NOVO" gomb sem segített, gondoltam, akkor indulna alapbeállításokkal, legalább a BIOS. Sajnos ennél a típusnál az akksit csak teljes szétbombázással lehet kivenni, így sajnos csak tápról nem tudtam kipróbálni. Találkoztatok hasonlóval? A gép garis, futárral megy az ügyintézés oda-vissza. Érdekelne egyrészt valami ötlet, tipp, illetve ha szervizre fanyalodok, a szervizzel kapcsolatos tapasztalat.
-
kreten67
senior tag
válasz
PainKiller13 #15882 üzenetére
Eszedbe se jutott újraíratni a bios chipet a gépedbe néhány ezer ft-ért?
-
MrSheft
újonc
válasz
PainKiller13 #15880 üzenetére
És mi lett a megoldás??
-
MrSheft
újonc
Sziasztok!
Nekem 2 éve van egy lenovo z50-75 80ec laptopom és vettem bele egy samsung 850 evo ssd-t.
Ahogyan le van irva ugy szétszedhetem a laptopot és kicseréltem a hdd-t.
A hibajelenség a következő: se kép se hang a két visszajelzö led pedig folyamatosan világit (bekapcs,töltés) és nem tudom kikapcsolni csak ugy ha az akksit kiveszem.
Légyszi segitsetek!
A válaszokat elöre is köszönöm! -
stellaz
veterán
Sziasztok!
ASUS K52N laptopom immár 6 éves, ami nem lenne baj, de most gond van vele.
Néha beindul, néha nem. Nyomom a bekapcsoló gombot 20x, de nem reagál, aztán pedig van, hogy igen és akkor gond nélkül beindul, akár többször is egymás után.
Próbáltam másik tápegységgel is, de nem változott semmi. Aksit kivettem, az sem változtatott.
Esetleg van tipp, hogy mi romolhatott el? Maga a gép nem sokat ér, de ssd van benne, így igazából megfelel a napi használatra, szóval megjavíttatnám, ha ez egyáltalán rentábilis módon szóba jöhet. Ha nem, akkor sajnos selejtezés lesz belőle.
Köszi
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémával kapcsolatban:
A gép indítása után automatikusan belép a BIOS -ba. Próbáltam manuálisan HDD -ről és PENDRIVE -ról bootolni, de eredménytelen, belép a BIOS -ba.
Amiket már próbáltam:
- BIOS default settings
- Hardveres újraindítás (akku. ki, 30 mp -ig lenyomva tartott bekapcsológomb, akku. be, ac adapter csatlakoztat, indítás)
- HDD nélküli indítás
- HDD újracsatlakoztatás utáni indításMi lehet a megoldás?
A segítségeket előre is nagyon szépen köszönöm!
-
malagutif122
tag
Toshiba Satellite M70 win xp van rajta
Wifi-t nem ismeri fel mit nézzek meg rajta -
|nsane
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, mert úgy néz ki téglát csináltam egy új noteszgépből.
Egy HP 250 G6-ról van szó, gondoltam csinálok bios frissítést windows-ból, sajna ez lett a vesztem. Tudom nem ajánlott windows-ból, de már régóta nem csináltam és túlságosan lazán álltam hozzá. Mivel még új, gondolom az egyetlen jó megoldás, ha gariba viszem vissza. Kérdésem melyik szervizbe vigyem Bp-en, ahol gyorsan elvégzik és nem kell hónapokig várni, ha van ilyen lehetőség? -
dugo_
veterán
válasz
Kolosszus01 #15872 üzenetére
Értem. Guglizgattam, nagyon necces a gép SSD kompatibilitás szempontjából.
Egy felhasználónak sikerült használnia benne egy Adata SP600-at, ezt még ma is lehet kapni.
Volt akinek ment benne egy 840 EVO, másnak nem. Kinston V300 hasonlóan...Ha neten rendelted, akkor a 14 napos elállással visszaviheted ezt az UV400-at és próbálkozz mással.
-
dugo_
veterán
válasz
Kolosszus01 #15870 üzenetére
Volt már rajta valaha működő Win7? Mert hivatalosan csak XP-t és Vista-t támogat.
-
Kolosszus01
tag
-
dugo_
veterán
válasz
Kolosszus01 #15868 üzenetére
Feltelepitem Windows 7-el és amikor kéne bootolni,csak elindul a fehér csik alul és felette azt irja amikor kezdődik a telepités
Telepítés után húzd le a pendrive-ot, és úgy indítsd. Boot sorrendet állítsd vissza az SSD-re.
-
Kolosszus01
tag
Hy.
Erre senki? -
Mikeee86
tag
válasz
PainKiller13 #15865 üzenetére
3 éves lesz,de januárba cseréltek gariba benne processzort.Gondolom újrapasztázták.
-
Mikeee86
tag
Sziasztok!
Lenne egy komoly problémám.remélem tudtok tanácsot adni nekem!
Egy Lenovo g505s gépről van szó win10-el,a következő hibát produkálja:
Ha rá van dugva a töltő felkúszik a processzor hőmérséklete 90 C. körülire és kikapcsol,ha nincs rajta a töltő akkor 60 C. körül van,Mit gondoltok mi lehet a gondja?
Köszönöm előre is az építő hozzászólásokat!
Üdv! -
Kolosszus01
tag
Hy all.
Kérnék egy kis segitséget.
Adott egy HP NC6400 laptop.
Vettem egy uj ssd-t mégpedig: Kingston UV400 120gbSajnos nem megy vele a laptop.
Feltelepitem Windows 7-el és amikor kéne bootolni,csak elindul a fehér csik alul és felette azt irja amikor kezdődik a telepités.Végig ér a csik és újraindul.Mig ki nem kapcsolom a laptopot.Köszi előre is a segitséget.
Elvileg kompatibilis ezzel az ssd-vel:
Mit lehet tenni?
Vagy kifizettem a sok kp-t az ssd-ért?? -
lionshamlet
senior tag
válasz
scofield657 #15860 üzenetére
Tipp: uefi-legacy utkozes is lehet.
Biosban probald meg a secure bootot kikapcsolni, majd a win telepítőt uefi helyett legacyban inditani.
-
got23
újonc
Sziasztok !
Egy alábbi problémán lenne ,remélem tudtok segítséget nyújtani.
Szóval lenne egy lenovo g555 típusú laptopom aminek kis problémája lenne , amikor bekapcsolom a laptopot kikapcsolt állapotban ventik felpörönek,ledek jeleznek ( hdd led kivételével ) black screen fogadd , továbbiakban többszöri probálkozásra sikerül bekapcsolni a laptopot akkor a hdd led fel villan és van kijelző is !
El nem tudom kébzelni a hiba okát , laptopot szét szedtem ventilátorokat kitisztitottam , újra pasztáztam a hútést is , ramok a helyükön ileszkednek rendesen !
Amire gyanakodok az a bekapcsoló lehetséges
fogalmam sincsen miért csinálja ezt , amikor a hdd led fel vilan akkor add képet , amikor a hdd led nem vilan fel akkor nem add képet a laptop bekapcsoláskor.
Előre is megköszönöm mindenkinek a segítségét további szép estét ! -
scofield657
csendes tag
Sziasztok
Vettem egy notebookot amin ez az endless operációs rendszer van! Próbálkoztam boot lemezről windows telepítővel de mindig elindult az endless ahelyett, hogy a telepítő ment volna. Olvasgattam neten mindenhol és egy külföldi oldalon azt találtam, hogy endless alól le kell törölni a linux particiókat (disks) nevű programmal és utána nem indítja el az endlesst mindig. Így is tettem, viszont most azt csinálja, hogy bekapcsolás után egyből biosba ugrik. Bármikor bekapcsolom egyből biost indítja. Mit csináljak vele? vagy mit lehet vele csinálni?
köszi segítséget előre is
-
mamusz11
tag
Üdv!
Adott egy Dell E5420 as. Se akkuval se halozatrol nem csinal semmit a power gomb megnyomása után. Adapter jo mert a töltés jelző ledd felvillan csak ugye az aksi fullra van töltve es el is alszik.
Mivel próbálkozzak, mi lehet a baj? -
wakond83
tag
válasz
wakond83 #15849 üzenetére
Sziasztok!
A hibát sikerült orvosolni:
Sajnos tönkrement a kijelzője és ami van cseredarab az nagyobb felbontású.
Konkrétan most 1280x800 felbontáson megy egy 1680x1050-es kijelző.
Beállítani nem tudom sehol.A mostani maximum a fent leírt 1280-as beállítás.
A kártyának elvileg vinnie kellene ezt a felbontást?A kijelző gyárilag 8530w notihoz való.
Ilyen kijelzőkkel szerelték gyárilag ezeket a gépeket:
15.4 inches diagonal WXGA anti-glare (1280 x 800 resolution)
15.4 inches diagonal WSXGA+ anti-glare (1680 x 1050 resolution)
15.4 inches diagonal WUXGA+ anti-glare (1920 x 1200 resolution)Hogyan tudnám beállítani, hogy ekkora felbontást is kiválaszthassak?
Segítséget előre is köszönöm!
-
válasz
hakydakillah #15853 üzenetére
Valamitöl a processzor alvási módba került és nem tud ebböl az állapotból kijönni.Mivel áramtalanítottad és utána sem történt semmi változás, csak azt lehet tenni, hogy a CMOS elemet kivenni a gépböl és az elemtartó két polusát zárd rövidre egy 10-15 percre. Ezek tán már müködnie kell.
-
hakydakillah
senior tag
Sziasztok,
adott egy Toshiba Satellite A660 notebook, ami tegnap reggel indításkor ezzel fogadt - kijön a Toshiba logo, és alatta azt írja "resuming from s4 state". És innentől semmi se történik. Nem tudok windowsba, Biosba jutni. Már kivettem az akksit egy éjjelre, de semmi.
Találkoztatok már ilyen problémával? Mit lehet vele kezdeni? -
Jigoku
tag
Sziasztok!
Van egy nem teljesen két éves Asus X751MJ-TY011D laptopom, ami egy ideje random lekapcsolja magát. Néha csak heti egyszer, van, hogy akár naponta többször is. De nem tudom, ezt mi okozhatja. Nem melegedik túl, soha semmi baja nem volt, mostanában mégis vacakol. Először azt hittem, megint félrecsúszott egy Win10-es frissítés, és azért csinálja, így újra lett rakva. De az sem segített, egy hete megint lekapcsol. Van, hogy filmnézés közben, van, hogy miközben suliba írnék beadandót. Valakinek van esetleg ötlete, hogy lehetne megoldani ezt a gondot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Politikai mémek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- E-roller topik
- Automata kávégépek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hegesztés topic
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4239
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest