- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
Kérdés, hogy vissza lehet-e tenni, miután szédszedtem? Itt 5:46-nál szikével szedegeti le egyenként azokat a műanyag pöcköket, ami tartja az egészet. Szóval gyanús, hogy ha ezeket egyszer lekapargatom, akkor nem lehet visszatenni, ugye? Gondolom ez úgy van kitalálva, hogy ha szétszeded, akkor már egy újat raksz a helyére
-
-
zolka95
őstag
Kitakarítva még nem volt és újrapasztázva sem. Feladatkezelőben nincs semmi ami terhelné.
Az hogy nem volt újrapasztázva az okozhat ekkora hőmérsékletet?Egy laptopot szedtem még szét eddig, ami már 7-8 éves volt akkoriban és alig volt benne por. Nincs tapasztalatom e téren, de egy laptopnak ugye nincsenek akkora nyílásai mint egy pc-nek. Én ebből gondolom, hogy kevésbé porosodik, nem úgy mint egy pc. Vagy nem így van?
-
fonseca
tag
Tehát a kártya integrált. Nem cserélhető,ez a lényeg.
Pár éve egy régi laptopomat (Asus K50 AB) már javíttattam itt. Az is bga chip volt.
Ha jól emlékszem "F27" vagy valami hasonló nevű fórumozó csinálta,és a noti tudomásom szerint azóta is megy.
Mindegy ez marad így. Ahogyan fogalmaztál "gazdasági totálkár".
Köszönöm a gyors segítséget. -
Kolosszus01
tag
-
zsolti_20
senior tag
Kb 20 órára hagytam magára a gépet, de ez sem segített.
Konkrét megoldást keresem, mert kicsit idegesítő így. Ráadásul hiába nézem mi használja a lemezt, ki sem írja azt a programot. Vagy a 1-3Mb ilyen sok lenne neki? Ha sok is miért? Pl az én laptopomban 7200rpm-es HDD van seagate ha jol emlékszem. Nekem még hasonló problémám sincs. Esetleg a 4Gb memória lenne kevés? ÉS emiatt a virtuális memória túl nagy?
-
Szucsi007
csendes tag
Media markt, helyszíni vásárlás.
Nézegettem videokat az általad linkelt témában. Ez nem ilyen. Olyan mint ha alul 2 pontból, kb. mint az autó fényszórója, fénycsóva szerű fénye van. Ha csak olyan elmosódott lenne mint a képeken/videokon, az nem lenne annyira zavaró. De ez nem elmosódott. Sajna képet nem tudok, mert húgom vette és nála van. -
Whysperer
addikt
Nem arra értette, hogy fölösleges. csak Arra,hogy 30-40 ezer a bővítés.,de ha attól nem oldódik meg akkor nem költök erre alaptopra fölöslegesen. mármint ,ha más miatt akad. De idegesítően akad és ezért gondoltam megkrédezlek titeket. Azt írta a szervíz ,hogy csak 8 Gb-ig lehet bővíteni.
SSD-nek Optibay ebayről 4 font itthon 5000 Ft
memória KINGSTON 4GB Notebook DDR3L 11000 Ft
Szervízes csere,hog y agari ne ugorjon 10000 Ft
SSD 18000 FtEz az alap.!!! Csak fölösen nem költenék ennyit,ha csak Én néztem be valamit rajta csupán!
-
BIZ0906
aktív tag
Akkis kérdésre: nincs, teljesen friss Win10-nél sem ír semmit csak 0%-ot semmi korlát nincs beállítva.
Win7-hez melyik driver lehet az amit hiányolhat? Erre tippelek (USB 3.0 Driver: Intel® USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver for Intel® 7 Series/C216 Chipset Family) de nem tudom beadni neki mert nem jelenik meg az usb a listában
-
juliensorel
őstag
Win 10 telepites utan megoldodott az usb problema, osszes mukodik szepen es persze nem is kellett kezzel drivereket telepiteni! Egy angol nyelu forumon talaltam erre vonatkozo ködös infokat, h ezen a laptopon tenyleg a win 7 miatt nem mukodnek az usb-k...nevetseges de ez van
most mar legalabb jo.
Koszi a segitseget azert megegyszer! -
juliensorel
őstag
A bios-ba mely billentyukkel szokas belepni?( asztali gepemen talan F2) Nem ir ki semmit ez a fos, ad egy acer logot aztan mar windows betoltese...
Most amugy aktivaltam a windowst win7 loaderrel, most mar aktiv, "tiszta"
A driverek kozul melyek kezelik az usb-t? Mert acer honlapjan csak , bluetooth, chipset, vga, audio, lan, wifi ilyesmi van.Az eszkozkezeloben pedig ilyen jelensegek annak.
-
juliensorel
őstag
Tényleg de okos vagy!
nekem asztali gépem van, abba simán bedugok mégy egy sata-t, de amugy sata dokkolóm is van csak én annyira asztaliban gondolkodok, h eszembe se jutott szétszedni a laptopot
A win 10et dvdről próbáltam telepíteni, működő win alatt, szóval a bekapcsolt gépbe beraktam egy ncore-ról szedett win 10es iso-t, amit lemezképíróval kiírtam egy dvd-re. Az usb hiba miatt meg se próbáltam pendriveról bootolni. Ha beledugok egy pendrive-ot, usb kártyaolvasót, el se kezd világítani, szóval azt gondoltam teljesen süketek az usb portok, tehát bootolni se tudnék. -
Peterhappy
őstag
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Sajnos nem jött be...
A gép kizárólag akkor indul be, ha nincs bent a régi vinyóm. Az új vinyóra nézve elvégeztem, amit írtál/linkeltél, de nem oldotta meg a helyzetet, a régi vinyót pedig most betettem egy másik notiba, de hiába indult legalább el a géppel, a telepítő nem ismerte fel a vinyót...
Futok holnap vele még egy kört, ma már nincs lelkierőm...
Még egyszer köszönöm!
Péter -
Peterhappy
őstag
-
littlerock
aktív tag
Köszi!
Azóta látom, hogy ettől a hálókártyától epét hánynak a Lenovo-s topicban... Más Win verziókkal is gond van...
Értetlenül állok a dolog előtt.
Egy Intel kártyára írták hogy működik egy hasonló laptopban...
Illetve, hogy az USB-s nano stick-ekkel is van remény...Nyugodt estét!
-
littlerock
aktív tag
-
littlerock
aktív tag
Leveszem az alsó lemezt, és megnézem.
Leszedtem a wifi drivert, kipucoltam a registry-t, feltelepítettem amit letöltöttem, de kb ugyanazt csinálta mint eddig, Nem szólt, hogy végzett, kilépett, de ennek ellenére lett wifi.
Megnéztem a verziószámot, és ugyanazt adta, mint amit itt fentebb írtam. Ezt nem értem, de most működik. Remélem ez így is marad... bár nem bízok benne túlzottan...
-
littlerock
aktív tag
Újrarakni a gépet, nincs időm.
A Lenovo oldaláról letölthető drivert nem rakja fel. Annak a verziószáma 5. 2xxxx és 2015-ös kiadású, de azt ajánlja W10 és W8-hoz.... Elindul a telepítés, aztán kilép. (bár a gép online beazonosítása után thinkpad-nek gondolja, )Az Iobit cuccait használom. Rendszerkarbantartó, vírusírtó, driver kereső. Eddig nem volt vele gondom.
Ugyanez a gép jól muzsikált win 7-tel, baromság volt feltenni a 10-est, de a "céges ingyenszoftvert" (legális) használom, és ott már nincs 7-es, csak 8.1-es...
Semmilyen más eszközzel nincs itthon baj, ráadásul elfelejtettem a router jelszavát, így belenyúlni sem tudok, csak teljes reset után...
Az asztali gép lan-on csatlakozik (szintén W10), a telefonok, tablet az wifi-n... semmigond velük...
Youtube-on vannak videók a próbálkozásra, de azt inkább hanyagolom. Mindensetre vicces, hogy egy régóta meglévő hibát ennyire csesznek javítani,mert én is W10-nek tudom be a dolgot...
Ezért gondoltam a wifi kártya cseréjére, mint amolyan végső megoldásra...
köszi a választ
-
Marxys85
újonc
Köszi, az lesz, hogy visszaviszem a budapesti szervízbe, azokkal legalább lehet értelmesen beszélni és normálisak is, remélem meg tudják oldani.
Esetleg olyan profilozó programot tudnál ajánlani, hogy megpróbáljam addig is?
Abban szinte biztos kezdek lenni, hogy tényleg valamihez hozzáér vagy hasonló a venti, mert ha kis nyomást gyakorlok a veni felett a házra, akkor módosul a hang is pozitív irányba. -
Marxys85
újonc
Köszönöm a linkeket. Vissza fogom vinni a szervízbe, mert tényleg elviselhetetlen már egy kis idő után is, nem még huzamosabb ideig mellette ülve.
Ebben az csak a szomorú szerintem, hogy annyival elintézik az európai szervízben, hogy a referencia modellel összevetve ez tök nyormális, pedig biztosan többen jelezték már a hibát...
Köszi még egyszer. -
zsolty1
csendes tag
Ok, átnézek oda is.
BIOS-ba csak a Swichable Graphic, és az Integrated Graphics között lehet választani, tehát vagy Mindkettő, vagy csak az Intel lehet...
Próbáltam Vezérlőpultban letilatni az Intel HD-t. Az a jelenség, hogy csökkentett üzemben vissza kelett kapcsolnom a gépet, mert lefagyott, és vissza kelett kapcsolnom az Intel GPU-t.
Kösz a tippet, mindenképp.
-
zsolty1
csendes tag
Kösz a tippet, de sajnos ugyanaz a hibajelenség...
1.chipset--> Intel HD530-->nVidia driver-->ugyanolyan kivéve, hogy nincs kékhalál....Nem tudom, hogy szabad-e ide képet feltölteni, de sikerült PrtSc-et készítenem...
ez akkor, ha nVidia az alapértelmezett GPU játék esetén.
Ha Intellel használom minden OK.ez akkor, ha megnyítom az nVidia vezérlőpultot...
Viszont AIDA 64 szerint most OPEN GL 4.4-ig támogat. (de telepítés után, és újraindítás előtt OPEN GL 4.5 is 100%volt...)A jelenlegi 373.06-os driver pedig nem nyílik meg ugyanúgy, viszont a 372.90 se, meg a 372.70-es se megy.
Raktam már rá a legöregebbtől a legújabb BIOS verzióig mindet. A legöregebb, gyárilag Flash-elt BIOS a legstabilabb. (CDCN30WW)További ötlet?
-
ZTE_luky
aktív tag
Értem akkor felkeresem a szervízt. hát nem borult bele sok víz. tehát pohár mellette felborult de messzebb volt a géptől, és a ctrl-space, tab-T billentyűk kaptak csak, egyből megfordítottam és semmi enm folyt ki belőle, csak a gombokon, a gombok melett és gombok alatt már csak kis cseppek voltak. A garancia 2-3 hónap múlva jár le.
-
ZTE_luky
aktív tag
Én azt értem de mindenképp márkaszervízbe vigyem? mert jelenleg az a helyzet hogy 1 hétre nem tudom nélkülözn a gépet, a márkaszervízbe volt már kerek egy hónapot, egy korábbi probléma miatt.
Ez az eljárás garivezstéssel jár? Úgy értem ha elviszem másik helyre ott helyre tudják hozni úgy hogy ne szakítsanak védjegyet, vagy ne legyen észrevehető a felnyitás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Sorozatok
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 48GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Üzletből, gyártói garanciával, bontatlan dobozában, Macbook Pro Retina 14" 2022, M2 Space gray
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest