- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
BJanee
tag
Sziasztok.
Egy szakembert kérdeznék, hogy a következő hibát mi okozhatja:
Van egy Acer Emachines E525 laptopom, a kijelzőjén sötét a kép. Amikor bekapcsolom, az E betű sötéten látszik, de a világítás nem kapcsol be. A csavar az benne, hogy a komplett kijelzőt másik ugyanilyen gépre téve szalagkábelestől, inverterestől bekapcsol a háttérvilágítás! Tehát, ennek alapján a kijelző-szalagkábel- és inverter hibát kizártam. És persze, külső kijelzőn kipróbáltam a gépet, tökéletes képet ad.
Na most, akié volt "hozzáértő", a betört kijelzőjét ki akarta cserélni és olyan "szerencsésen" dugta rá az alaplapra a kijelző szalagkábelét, hogy elhajtott 2-3 lábat, egy ki is tört (az alaplapi csatlakozón). A kitört láb a mozgatástól úgy helyezkedett el, hogy összezárt 2 lábat, be sem kapcsolt a gép, az elektronika letiltott.
Szóval én ebben az állapotban vettem meg. Vettem egy donor alaplapot, kicseréltem az említett csatlakozót (az alaplapon), kiméregettem, mindegyik láb szépen csatlakozik az alaplapon, tehát a forrasztást jónak ítéltem.
Szóval, az lenne a kérdésem, melyik alkatrész okozhatja még ezt a problémát (a kijelző, szalagkábel, inverter, csatlakozó kivételével)? Esetleg egy FET mehetett ki, amikor összezárt 2 láb? Égésnyom nem látható rajta, átnéztem nagyítóval az alaplapot, minden alkatrészt, szemmel látható hiba nincs rajta.
Köszönöm a választ! -
sajmon8282
csendes tag
Sziasztok !!
Minap jött hozzám 1 Compaq nc6400-as tipusú laptop és nem kapcsol be de ha rájön a hoppá akkor villan 8-at a töltés jelzője és más semmi szerintetek érdemes vele bajlódni vagy mehet tovább
-
XSiGma
aktív tag
Adott egy Acer E525,ami csak külső monitorra ad képet.
Mi lehet a hiba forrása?
Integrált VGA?Kijelző?LCD kábel vagy inverter?
Köszi! -
MR!!
aktív tag
válasz
panpeter92 #11540 üzenetére
De legfontosabb lenne kizárni a táp hibáját. Biztosan működik e (konnektortól laptopig eljut e az áram) és nem csak kontakt hiba van. Kicsit megmozgatni a táp aljzatánál a kábelt nem e tört ki, sérült meg. Melegszik e a töltő ?
Világít e vagy felvillan valamelyik led kábel mozgatása közben?
Akksit kivenni, tápkábelt kihúzni és nyomva tartani a bekapcs gombot kb 1 percig. Utána akksi vissza kábel bedug várni pár percet és utána megpróbálni bekapcsolni....
ezeket érdemes megpróbálni...
-
MR!!
aktív tag
válasz
panpeter92 #11540 üzenetére
Hali !
Ha nem sérült a táp aljzat és nem volt mostanában forró a táp akkor próbáld meg levenni róla a HDD-t DVD-t akksit .
Ha így sem indul esetleg alaplapi elem csere - átmozgatása.
Ellenkező esetben szétszedni - égési nyomok , púpos kondik erősítik meg az alaplap hibáját sajna...
-
Dell XPS
veterán
válasz
ad4m1337 #11541 üzenetére
Teljesen jól gondolod, írj egy privit a kollégának, biztosan megoldja Neked kulturáltan a melegedési problémákat.
(#11537) EasyKnight: Bios frissítés ?
-
ad4m1337
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Van egy 3 éves Asus K53SJ notebookom, utóbbi időben rendkívül belassult, youtube FHD videóknál meg baromira felpörög a proci, egyszerű játékoknál (pl. CoD2) nagyon melegszik. Új korában nem csinált ilyeneket.
Jól gondolom, hogy egy takarítás, tehát por kifúvása, újrapasztázás, stb. segíthet? Ha igen Debrecenben hol dolgoznak kulturáltan és milyen áron?
Vagy ha Debrecenben valaki házilag tud segíteni, azt is megköszönöm. Én próbáltam szétszedni, de sajnos az alumínium billentyűzet körüli részt nehéz eltávolítani az alsó résztől, pattintani kell, én meg nem merem, ne hogy eltörjön a műanyag alsó rész.
Köszönöm előre is!
-
panpeter92
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám. Ma mikor próbáltam reggel bekapcsolni a gépem, egy Dell 5521 laptop, egyszerűen nem akart. Se tápról, se táp nélkül aksival, sehogy sem. Tudja valaki hogy mi lehet a problémája? Tegnap este lehajtottam, semmi baja nem volt, mára meg már ilyen volt. Másik géppel, ami ugyan azon az elosztón van, semmi gond nincs. -
EasyKnight
tag
válasz
sixpack89 #11538 üzenetére
Ahoy!
Ugyan nem értek hozzá, de ha már itt vagyok, akkor próbálok kicsit segíteni... Konkrétan honnan jön a hang? A hangszóróból, vagy csak valahonnan a gépből?
Nekem a telefon töltőm szokott sípolni, ha feltöltött a telefon.
Én valami olyasmire gyanakszom, hogy egy modul kiugrott, elmozdult a helyéről. Vedd le a laptop alsó részét és nézd meg, hogy minden a helyén van-e? (RAM-okat akár ki is veheted, aztán vissza.)
Nézd meg a ventilátort, hogy nem súrlódik-e valami hozzá.
Bár mondom, nem igazán értek hozzá, csak tippelgetek. -
sixpack89
tag
Üdv! Fuji Siemens gépem van,és ma bele ütöttem egyet a számítógép asztalba amin van a laptop,és azóta sípol,mi lehet a gond? minden működik de ez a hang idegesítő.
-
EasyKnight
tag
Sziasztok!
Mostanában érdekes dolgokat produkál a laptopom....
Bekapcsoláskor eljut a Lenovo feliratig és megáll a boot. Itt több idő elteltével sem történik semmi, illetve többszöri újraindítás után sem. Néha jó, néha nem. Elég rapszodikus jelenség, és kezd kicsit kellemetlen lenni. Van, hogy éjszaka kikapcsolom, reggel pedig már nem kapcsol be, tehát el sem mozdul a helyéről.
Először a sérült optikai meghajtóra gondoltam, de ez cserélve lett.
Ha kiveszem a meghajtót, akkor nem produkálja a hibát.
A laptop nem is kezelte egy ideig az ODD. A Deamon Tools teljes eltávolítsával megoldódott a probléma.
Így nem is nagyon merek nekiesni egy oprendszer cserének, kellemetlenül érintene, ha a folyamat közepén feladná a szolgálatot.
Van-e valakinek valami ötlete?A laptop adatai:
Lenovo g500Processzor típus:Intel Core i7-3612QM
Memória méret: 8GB
Dedikáltvideókártya: Radeon 8750M
Win 8 x64 (Warez-elt.)
Válaszokat előre is köszönöm! -
se4ever2
aktív tag
Sziasztok!
Van egy vadonatúj Toshiba M50D-10W laptop, amit az egyik barátom adott ide nekem hogy nézzem már még is mi a baja... Windows 8.1-et telepített rá, egy ideig lassú volt, majd kikapcsolta, és mikor újra be akarta kapcsolni, már el sem indult a Windows. Elhozta hogy nézzem már meg még is mi a baja... Konkrétan a BIOS-ba se lehet belépni! Mi lehet a probléma? Bekapcsolom, bejön a Toshiba logó, de nem lehet belépni a BIOS-ba... Mi lehet a probléma?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
MR!!
aktív tag
válasz
anamycica10 #11525 üzenetére
Átmozgatnék mindent rajta: HDD, gomb elem, akksi, RAM ...
Akkor is csinálja ha csak akksiról megy ? Egy rossz táp kábel (törött) zárlata miatt is a védelem lekapcsolja...
Akksi nélkül is kipróbálni ha úgy elindul.
-
MR!!
aktív tag
válasz
Pistiboy88 #11524 üzenetére
Ha nincs benne az SSD akkor reseteld a BIOS-t azután be kellene engednie...
Ha sikerült belépned adj egy jelszót a BIOS-nak és utána tedd vissza az SSD-t.
-
törölt tag
Köszi, hdd nélkül be tudtam lépni a Biosba, default-ra állítottam, és így elfogadta a hdd-t. Most megy fel rá a 7-es, de utolsó emlékem,hogy már csak 35%-os. Külső lemezként majd elmuzsikál még, de a gépbe veszek egy újat. Elég lesz egy kicsi is, mert csak asztaliként használható úgy is.( Zsanérok,ház törött) Egyébként netezni,levelezni elég. ASUS F3Tc.
Minden másra ott van a Lenovo T510 Core 7i .
Mégegyszer Köszönöm. -
4264adam
veterán
Én, Takács Ádám 2013.09.15.-én az Extreme Digital webáruházban rendeltem egy Lenovo G505s típusú laptopot mely a következő paraméterekkel rendelkezik:
AMD A8 4500M
AMD READON 7640G & 8570 2GB
8GB RAM
1TB HDDA következő hibajelenséget tapasztaltam:
-Windows 8.1 telepítése után következtek a grafikai programok és szórakoztató programok felhelyezése a rendszerre. A következőket tapasztaltam grafikai telesitmény terén:
Switchable-be kapcsolva a grafikai teljesitmény nem nő sőt csökken mint UMA beállitás alatt pl:
UMA(7460G) -20FPS
Switchable(7460G&8570) -7-13FPS
Ugyan azon beállitás mellett szemmel láthatóan kevesebb a képkocka ami nagyon zavaró és egészségtelen. Ezután csakUMA-t használtam munkához de most már szeretném használni azt a teljesitményt amit szolgáltatnia kellene ugyanis Más ugyanilyen laptop magassabb beállítás melett több FPS-re képes.
Ne gyertek azzal hogy harmatos mert csak egy normál beállitás melleti 25FPS-t szeretnék amire bőven elég ez a gép melyet utat másnak a gépe illetve youtube-os videok.-Próbáltam driveres megoldást(cserét) windows cserét de semmi nem használt egyszer sem. Már nem tudok több megoldást.
-Esetleg önök rendelkeznek ehhez hasonló probléma megoldásával?
-Ilyen problémával lehet garanciát igénybe venni? -
gyurma2
csendes tag
Sziasztok
volna egy MSI Gx630 laptopom
2x2Gb ramal ketyegett,mig megnem takaritottam belülröl.
De már csak 1x2Gb ramal hajlandó képet adni, müködni
Ramok külön mennek jók
slotok is jók
De mind a kettöbe belerakom a jó ramokat nincs kép
venti megy ledek világitanak ennyi
Elöre is köszönöm a vállaszokat -
válasz
anamycica10 #11525 üzenetére
Ez a jelenség chipset hibára utal,valószínü,hogy a déli vagy az északi híd nem sokára meghal.Talán még lehet valahol fóliaszakadás is.
-
anamycica10
újonc
Sziasztok!
Van 1 DELL inspiron 7700m laptopom és az a probléma adódott h. minden előzetes jel nélkül leáll a gép 1 pillanat alatt, mintha áramtalanítanám a gépet.Nem rendszeres a leállás, van h. 1 óra alatt 3-4szer, van h. órákig tökéletesen működik.
Utánaolvastam már hasonló eseteknek és legtöbb esetben túlmelegedést okolják.Mivel nem érzem melegnek a laptopot és van h. 10 perc használat után kikapcsol nem tartom valószínűnek ezt a hibaokot,windows-t újraraktam nem használt (win8). Körülbelül 4 hónapig nem volt semmi gondom utána kezdődtek a leállások.Kérem akinek van bármi ötlete szívesen várom! Köszönöm
-
Pistiboy88
aktív tag
Sziasztok!
Egy fura problémával állok elétek. Én már nem tudok mit kezdeni vele.
Adott egy dell inspiron 1525 noti.A bios képernyőnél mindig restartol egyet. Annyit sikerült kideríteni, hogy 99%, hogy vírus okozza. Fater gépén (IBM Thinkpad T40) meg is találtam a trójait. Kivettem a dell-ből az SSD-t, lefuttattam rajta egy víruskeresést, de az nem találta meg. Utána megnéztem, hogy a másik laptop vinyóján hol volt, s megtaláltam(a bootmgr-be is beleírt és a rendszer számára fentartott partíción a boot könyvtárban volt egy cmsconfig.mui nevű 41kb-os file ).
Nos, újraindítottam a gépet és win8 logó helyett csak egy kurzor villogott, azóta csak restartol. Az asztali gépen is ugyan ez volt, de ott sikerült a biost flashelni, de itt nem sikerül.
BIOS reset is volt, de mikor lépek be fekete háttéren fehér felirat, hogy Access denied és restartol is. Kb 5 másodpercet megy a gép. Hardveres hiba kizárva.
De a szívás az, hogy munkára is kéne holnap, de nem sikerült életet lehelni bele. halvány lila gőzöm nincs, hogy mit tegyek.
-
veréb
tag
sziasztok!
asus k52je memoria bövítés lenne 1066-ot ír a hivatalos oldal ha én 1333 vagy 1600-at veszek menni fog vele csak 1066-on igaz? -
nokia3650365
aktív tag
A hiba, az SSD miatt volt, mert most visszaraktam a winchestert és tökéletes, lehet a Kingmax SSD nem kompatibilis valamiért.
-
MR!!
aktív tag
Helló !
Pontosabban mi a hiba a kijelzőjével ? (villog , rossz kép - nincs kép , vagy be van törve
)
Lehet csak szalagkábel probléma, pl túl sok ki-be zárogatástól. Ilyenkor meg lehet próbálni kicsit nyomkodni a zsanéroknál , lehet vissza jön a kép.
Akkisval szintén több infó kellne. Abszolút nem reagál , belefolyt vmi , túláram érte iylesmi...
-
nokia3650365
aktív tag
válasz
nokia3650365 #11517 üzenetére
Mégsem, így is leáll, úgy néz ki a töltő lesz mégis csak a hiba., mert most kicsit hajtogattam a csatlakozónál és tölti.
-
zs198
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy akadna-e olyan aki Acer laptop javításban tudna segíteni?
Típus: Aspire 5742 ZG
A kijelző nem működik, illetve az akksija ment tönkre. kb.2 éves a masina! Remélem meg lehet menteni és nem túl borsos az ára...
Segítségeteket előre is köszönöm!
Írhattok mailt is.. címem: zsolt.figler@gmail.comSziasztok
-
nokia3650365
aktív tag
Megvan a hiba. A hitachi gyari winyom bad sectoros lett es kicsereltem egy kingmax ssd re most lehuztam az ssdt es tolt folyamatosan. De mi lehet akkor a hiba hogy radugva leall a toltes, amugy tokeletesen mukodik ssd vel a gep.
-
n.szuhanszki
csendes tag
válasz
nokia3650365 #11515 üzenetére
Akkor a töltésvezérlő panel-re gondolok
-
nokia3650365
aktív tag
válasz
n.szuhanszki #11513 üzenetére
Most reggel sikerült kb 80% osra feltölteni az akksit, aztán most megint nem tölt.
Ha nincs a gépben az akkumulátor akkor sem működik a tápellátás, így vagy a töltő a hibás vagy az áramfelvevő rész a gépben gondolom. -
sigabajo
újonc
Sziasztok!
Van egy ASUS A52DE típusú notebook-om. Az újratelepítés után csak az alaplapi videokártyát látja a gép, így a másik ATI Mobility Radeon HD 5470 512MB kártyának nem lehet a driver-jét feltelepíteni. A BIOS-ban nem találtam a VGA-ra vonatkozó beállítási lehetőséget! Op-rendszer: Win 7 32bit
Köszi a előre is a segítséget! -
n.szuhanszki
csendes tag
válasz
nokia3650365 #11511 üzenetére
Szia,ez szerintem nem töltési probléma! Ez normális,pl nekem az asus noti csak 80% merültségnél kezd tölteni,ha az aksi pl 95%-os,hiába is van bedugva a töltö,nem tölti az aksit,ezzel kíméli az aksi élettartalmát.Üdv
-
NEMO1968
őstag
válasz
nokia3650365 #11511 üzenetére
Hello!
Eredeti gyári a töltő?
Nézd meg a töltőt olyankor,nem meleg-e nagyon.
Próbáld ki másik töltővel is,ha van lehetőséged. -
nokia3650365
aktív tag
Sziasztok. HP G62 laptopom van es toltesi problemaim vannak. Egy ideig tolt a tolto majd leall akkumulator ha nincs bent akkor sem folyamatos az aramellatas. Kihuzom eltelik ido aztan megint megy valtozo ideig. Mi lehet a hiba?
-
Tesomatee
tag
válasz
Tesomatee #11509 üzenetére
Nem engedett szerkeszteni.
Win8.1 ugyanaz
De mint mondtam ha csökkentett módban kiszedem a köcsög intel drivert akkor megy. Nem tudom valahogy megkerülni és az nvidiát használni mindenre? Mert így a grafikai teljesítmény zérus... És holnap repülök külföldre szóval a szervízbe se tudom visszadobni...
-
Tesomatee
tag
Sziasztok!
Ez a fórum az utolsó reményem mielőtt visszaviszem a gépet a szervízbe... Megpusztult a gépem ezért kicserélték a teljes alaplapomat. Hazahoztam újrahúztam mindent. De ha felraktam az intel VGA drivert (minden verziót próbáltam) akkor a windows miután betölt fekete képernyő vár üdvözlés helyett. Csökkentett módban ha eltávolítom az intel vga drivert ismét hibátlanul bootol. Találkoztatok már ilyennel? Tudok mit kezdeni vele? Ezzel kb használhatatlan a gép mert az Nvidia kártya enélkül a sz*r nélkül nem tud futni hála az istennek...
Előre is köszönöm a segítséget -
sg22
senior tag
válasz
SzaboZE #11503 üzenetére
megoldottam vegul... egesz nap ezzel szenvedtem. tobb minden baja volt a laptopnak. nem is reszletezem mert elkap az ideg. a billentyuzet nem tudom hogy hogy lehetseges, de rovidre zar ha bepattintom a gephazba. tettem a hatuljara mindenhova anti statikot, raragaszgattam, nagy nehezen begyurtem a hazba. nemtudtam becsavarozni, mert csak fem csavarjaim vannak, azzal is shortol. de szerencsere eleg a bepattintas, megtartja szepen. ha egy kis helyen hozza er a hazhoz a bill akkor van hogy elindul, es kikapcsol 2 mp utan, van hogy elsem indul. pedig van rajta ilyen muanyag foliaszeru vedo cuccos, de azon keresztul is rovidre zar, nem ertem hogy hogyan. mindegy, mukodik : )
-
Joker88
őstag
ez vajon milyen hiba lehet ?
A történet a következő : akksi (és akku nélkül is ) bekapcsolás után felpörög a hűtőventillátor, és felpörög a DVD meghajtó is,majd egy kis szünet (mintha leállna a gép) és újra keződidk előről a bekapcsolási folyamat. Semmi kép,semmi pittyegés nincsen...
-
sg22
senior tag
sziasztok!
Van egy eleg erdekes problemam. Dell inspiron 1545 os laptoprol van szo.
Kicsereltem a billentyuzetet. Ha bepattintom a helyere, akkor nem kapcsol be a gep, csak feheren villog a power light, mintha hibernalva lenne. ha kipattintom a helyerol (a ribbon szalag meg mindig csatlakoztatva van, csak a hazbol pattintom ki) mukodik! bekapcsol a gep, mukodnek a gombok. Kikapcsolom, visszapattintom a hazba, megint nemkapcsol be a gep, csak villog a power gomb. Mitol lehet ez ??? Valami rovidre zar, vagy mi lehet? Egesz nap ezzel pocosltem, otletem sincs, ilyet meg nem is hallottam.Elore is koszi a segitseget!
-
sixpack89
tag
Üdv! Fuji Siemens amilo Le27 gépem van,vista fut rajta. Pár napja netezés közben váratlanul újra indult,de az utóbbi idöben gyakran újra indult váratlanul. Elő jön egy ablak a következő szöveggel:a windows váratlanul leállt.ennek oka egy nemrég bekövetkezö hardver vagy szoftverváltozás lehet. A hiba kijavításához 1. Helyezze be a windows telepítölemezét,és indítsa újra a számítógépet. Egyéb beállítások: csökkentett mód stb.. én próbáltam minden hogy indítani,de csak egy ablakig jutok. Microsoft corporation meg tölt be a csík,de nem történik semmi,mintha lefagyott volna. Mi lehet a gond,és megoldás? Újra rakom a windows 7et majd rá,de valami tipp esetleg,hogy be töltse a rendszert?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Asus Tuf A15. Ryzen 6 6800h. 32gb ram . 1tb + 4tb m2 ssd
- HP USB-C dokkoló G5, 120W-os táppal, Új
- Acer Aspire ES1-520/ AMD A4 5000/ 6GB / 480GB SSD Windows 11.
- Lenovo X1 Carbon gen4 i7-5600U, 8GB RAM, 2k érintő, hibás billentyűzet!
- HP Compaq 610. CPU T5870 2 Magos. GPU Intel X3100. Mem 4 GB. SSD/HDD nincs. Szép állapot. Töltővel.
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest