- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allmegvalto
tag
Sziasztok van egy Packard bell ares gm2 laptopom.
és ez a hiba: [link]
Erről tud valaki valamit? reballozni kell vagy ilyesmi?
Köszi, Üdv, -
weareinluck
tag
válasz
Dell XPS #13891 üzenetére
Javítani vajh mennyibe kerülne, vagy egyáltalán megérné-e? (core2duo 1,8, geforce 8600M, 3gb ram, meg asszem 300 giga körüli HDD)
Tudnátok adni tippet, hogy hiányos, de elfogadható állapotú és konfigú notebookot honnan lehetne beszerezni? A mostani vinyóimat nem kukáznám, de hirdetésekben értelmeset nem nagyon leltem eddig ínyemre valót. -
szadiman
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Acer 5745g-m. Vettem hozzá egy optibayt. 3 vinyóm van,egy 60-s ssd,egy 320-s hdd és egy 1tb hdd.
Ezeke közül egyedül az 1tb-ossal hajladó működni (ami nem baj,mert úgy is azt akartam használni),a másik kettő még a bios-ba se enged be lépni.
A probléma az lenne,hogy hol működik hol nem. Valamikor látom a fájlokat rajta,le is tudom játszani őket,valamikor nem. Illetve megpróbáltam mozgatni rá fájlokat amit elvileg meg is csinált,de utána nem voltak megnyithatóak.
Ha valaki tud valami segitséget mondani azt megköszönném. Másik optibay-em vagy laptopom nincs,hogy kipróbájam. -
Dell XPS
veterán
válasz
Novák Péter #13894 üzenetére
Sajnos így szokott előjönni a típushiba. Este kikapcsolod és semmi gond, reggel vagy 2 hét múlva bekapcsolva már nincs megfelelő vezérlés (északi híd / chipset): ODD -, HDD -, ventilátor pörög, nincs töltés, nincs megjelenítés. Lehűlt teljesen, majd utána létrejött a kontakt hiba a chip -ben.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Novák Péter #13890 üzenetére
Határeset. 15-20k "árnyékában" javítható. Neked kell dönteni, hogy megér esetleg ilyen összeget vagy inkább tovább lépsz.
-
Dell XPS
veterán
válasz
weareinluck #13888 üzenetére
Meghalt benne a videokártya, ezért a hibás megjelenítés.Típushiba a notinál.
-
weareinluck
tag
Sziasztok! Remélem tudtok segíteni a következő helyzeten: 7 éves HP dv9560eg notim kijelzője csinálja azt, hogy jobb oldalon 10 centis sávban nem mutat semmit, viszont a maradékon mintha 2 fele osztotta volna, alul felül ugyanaz jelenik meg a kijelzőn (elmosódva). Mi lehet erre a gyógyír, Makóhoz közel kit ajánlotok?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Novák Péter #13886 üzenetére
Alaplap hibás lett a noti, amit feljebb is írtam.
-
Novák Péter
csendes tag
Nos, kivettem a cmos elemet egy jó 10 percre, semmi változás....
-
Novák Péter
csendes tag
válasz
Dell XPS #13884 üzenetére
Köszönöm a választ. Most megcsináltam újra, sajnos, semmi.
A legfurcsább, hogy ha töltőre rakom, a töltést sem jelzi a gép..
Nagyon bosszant a dolog, hisz' tökéletesen hoztam el, és azóta csak állt.
Bontani sem tudom rendesen, mert a "barátom" nem talál videót vagy leirást erről a tipusról... -
Dell XPS
veterán
válasz
Novák Péter #13882 üzenetére
Sajnos elképzelhető, hogy vezérlő hibás lett (chipset).
SMBus -reset ?
-
Novák Péter
csendes tag
Helyesbitek. A ventik pörögnek.
-
Novák Péter
csendes tag
Sziasztok.
Feleségemnek vettem használtan egy fujitsu siemens amilo xa3530-at, ami tökéletesen működött. Tegnap bekapcsoltuk, és... nincs kép, a hdd és a ventillátorok felpörögnek, majd leállnak.
Kivettem a hdd-t, ramot, de nem fut le az ellenőrzés sem - nem sipol ki.
Külső monitoron sincs kép.
Kérlek, segitsetek, mert nem tudom, mit tegyek... Bontsam le, és CMOS reset?
(bocs, nincs hosszú i a billentyűzeten...) -
válasz
maxika2004 #13880 üzenetére
Szia!
Azt a kábelt (bill. és alaplap közöttit) nézd meg nem billent-e valahogy ki a helyéről --> https://youtu.be/hD4shxD7ros?t=5m16s
Boldog Karácsonyt ^^ -
maxika2004
őstag
Sziasztok!
Segitsetek lécci:
Adott egy msi VR610 laptop.... aminek nem müködik a billentyüzete...
elképzelhető hogy le van zárva a billentyü valamiféle bill kombinációval ?
ha igen hogy kell ezt feloldani? (persze lehet hogy simán beszart, de gondoltam hátha lezáródott)
Elöre is köszi a segitségeteket, és :BOLDOG KARÁCSONYT mindenkinek !
-
Dell XPS
veterán
válasz
elfelejtette #13871 üzenetére
--
-
kreten67
senior tag
válasz
amdathlonxp #13876 üzenetére
Én most a napokban is javítottam utánuk egy gépet.
Nemrégiben egy notit vettem bontásra (dell n5110) 20e ft, amit előtte ott visszaadtak "hogy javíthatatlan alaplaphiba"(ez jó üzlet volt ,mert kb 50 percembe került a javítása (1db FET) és 60e-ért elvitték nagyon szép állapotban
Azért azt nem állítom hogy Kutyaütök lennének,annyira nem ismerem őket(biztosan rólam is mondott már valaki rosszat valamiért,bár a garancia nálam nagyon lelkiismeretei kérdés,ha valamit elb@szok igenis tessék visszajönni nem puffogni otthon). -
amdathlonxp
aktív tag
válasz
elfelejtette #13871 üzenetére
vga nak néz ki,csak op rendszer alatt csinálja vagy az üdvözlö képernyő alatt is ilyen a kép? tilsd le a videovezérlő driverét hátha.
-
tfalcon96
aktív tag
Sziasztok, adott egy hibàs Acer Aspire 5552, szervìz szerint BGA reball- 20000 ft. Ha javìtjàk szerintetek az véglegesen megoldja, vagy csak 2-3 hónapot fog bìrni. Miskolcon novashopban voltam, esetleg valaki ismeri őket?
-
cog777
senior tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo S540 laptop. Kabel vagy a kijelzo tonkremehetett mert ha mozgatom a kepernyot akkor elfeheredik a kep.
Mielott rendelek lcd kabelt megkerdezem toletek:
Az EU-ban ha veszel elektronikai eszkozt, arra 2 ev garancia van. Viszont en a Lenovo webshopjabol rendeltem. Ilyen esetben is el a 2 ev? 1.5 eve vettem 1 ev garanciaval. (Sajnos a regi Acer-em 7 eves uzemideje volt bennem es nem gondoltam h a mostani notik ennyire vacakok.) -
elfelejtette
veterán
FuSi laptopnál mi okozhatja, ha bekapcsoláskor vibrál, és csíkoz a kép?
Kép -
Dell XPS
veterán
válasz
elfelejtette #13869 üzenetére
Érdemes ránézni, végigmenni a lehetőségeken, hátha nem alaplap hiba.
-
szakmaster
tag
Sziasztok!
Karácsonyra vásároltam egy Lenovo Thinkpad T400 típusú használt notebook-ot Core2Duo P8700 cpu-val egy megbízható cégtől, akikben eddig nem csalódtam. Most viszont ezzel a laptoppal valami nem stimmel, mert nagyjából véletlenszerűen fogja magát és kikapcsol használat közben. Gyanús lett a dolog, megnéztem HWInfo és AIDA64 progikkal a szenzorinfókat és kiderült, hogy már kisebb terhelésre is 85-100 fokos CPU hőmérsékletet mutat. Kicsit kételkedtem a látottakban, mert akkor hogyan ment fel a Windows ha már enyhe terhelésnél is kikapcsol a gép... Windows 7-tel jött a gép alapba, rátettem próbaként egy Win10-et, simán hiba nélkül felment, viszont amint használatba akartam venni, ennél is lekapcsolt. Driverek mindkét esetben megfelelően installálva voltak. Furcsa továbbá, hogy a hűtőventilátor ilyen magas hőfokok ellenére se kapcsolt magasabb fokozatra, 3500 rpm környékén dolgozgat.
Nem nagyon találgattam tovább, hétfőn várhatóan futár hozza a cseredarabot és ezt a hibásat visszaküldöm, de szerintem komoly hűtés gondok vannak ezzel a géppel, lehet csak egy újrapasztázást kér, de nem értem, elvileg eladás előtt ezeket a gépeket rendesen kipucolják, hűtőrendszert kicsit rendbe teszik. -
kisuti
csendes tag
válasz
amdathlonxp #13865 üzenetére
Sajna már a második notit vágta gajra a pendrive, most már a kukában van. Az a gond egy halovány életjelet se ad egyik se. Gáz ez a beépített aksis dolog.
Köszi a tanácsot! -
kisuti
csendes tag
Sziasztok!
1 Kérdés van 2 asus x553M notim még garisak egy pendrive használata közben le ált mindkettő de úgy teljesen még a töltést jelző led se világít, semmire nem reagál egyik se.
Az aksi kiszedésén gondolkozok neme az segítene csak a garancia miatt nem nagyon kellene megbontani szerintem.
Kérdésem az aksi kiszedése segíthet e, vagy gariba küldjem vissza őket?
Az lehet hogy pendrive ennyire tönkretesz egy gépet? kb 5 alkalommal volt eddig használva. -
Dell XPS
veterán
válasz
elfelejtette #13860 üzenetére
HP -nál lehet CMOS battery probléma is (ahogy a kolléga is írja), hogy nem talál meghajtót. Vagy valamelyik komponens hibája is: HDD / ODD.
-
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
elfelejtette #13860 üzenetére
Hát igen akkor korából adódóan már csak részmunka időt vállal,random időbeosztással......
megérett a cserére szerintem -
elfelejtette
veterán
válasz
amdathlonxp #13856 üzenetére
Működik a HP paradoxon: most éppen látja a vinyót a lapos...
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
KisTücsök #13858 üzenetére
Üdv próbáld aksi nélkül,esetleg smbus reset aksi le töltő ki 1 percig nyomod a power gombot majd megpróbálód bekapcsolni töltővel.
töltőn ha van állapotjelző led ,nézd meg villágit e ,vagy másként ha tudod ellenőrizd az adaptert..bár ha az adapter lenne a gond akkor bekapcsolna csak pár pillanat múlva le is állna (le merült aksi tünetei)
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Dél körül hirtelen leállt a gépem és és azóta nem tudom bekapcsolni. Nem reagál a bekapcs gombra. Arra gondoltam, lehet túlmelegedett és ezért állította le magát, de akkor már engenie kellett volna, h bekapcsoljam, nem?
Hp 8440p a gép.
Valami tipp mit mpróbáljak ki?
-
elfelejtette
veterán
válasz
amdathlonxp #13856 üzenetére
Ez érdekes, mivel a srác szerint nem jó az optika már jó ideje, de ezek szerint lehet, hogy csak nem látja?
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
elfelejtette #13855 üzenetére
Az hogy nem látja a hdd t vagy az optikát előfordul hp gépeknél is (gyakrabban mint más gépeknél szerintem),de tönkre tenni nem szokta a hdd t (álltalában)...ezért érdekelne mi lett az új hdd sorsa..
2 hdd ára persze mérettől függöen lassan hozza a gép piaci értékét sajnos
kis túlzással természetesen
-
elfelejtette
veterán
válasz
amdathlonxp #13854 üzenetére
Sajna ez csak holnap fog kiderülni, akkor megyek a gépért kollégámhoz, akié a lapos. Ő üzent ma reggel, hogy az új vinyót nem látja a gép. Ezért próbálok ötleteket szerezni, hogy mire figyeljek majd.
Ez amúgy ennyire HP specifikus tünet? -
amdathlonxp
aktív tag
válasz
elfelejtette #13853 üzenetére
Ezt a vinyót látja másik gép jelenleg?
(hp ra tippeltem volna )
-
elfelejtette
veterán
válasz
amdathlonxp #13852 üzenetére
HP550.
Az előző vinyót másik gép se látta. Esélyes, hogy kinyírta ezt is az alaplap? -
amdathlonxp
aktív tag
válasz
elfelejtette #13851 üzenetére
Üdv alaplap hibára ..milyen gép?
-
elfelejtette
veterán
Üdv.
Mire kell gyanakodni, ha a régi vinyó után egy 2 hetes vinyót se lát a gép, hanem indításkor ugyanúgy "no system disk" hibával nem indul a gép? Asztali gépben én ilyenkor a tápot ellenőrizném, mivel a feszültség ingadozására a vinyó reagál elsőként hibával. -
ultrabeets
csendes tag
Lenne egy ASUS X550JX laptop. Win10 1015 fut rajta.Driverek telepítve ..igaz win8.1-hez vannak kiadva....
Bekapcsoláskor bekapcs gombot megnyomom elkezdi betölteni a rendszert ( kb. 5 mp-ig ) majd leáll.
Újra megnyomva a kapcsolót már normálisan betölti illetve indítja a rendszert igaz szerintem sokáig csinálja..
Új a gép , nem igazán piszkálnám hardveresen.
Mi lehet a bibi? -
GP-Sz
senior tag
Üdv!
Van nekem egy 7 éves Dell M4400 notim. Úgy két hete elhalálozott szegény, egyik nap még semmi gond , másnap bekapcsoláskor annyi történt, hogy a kijelzőn szürke csíkok jelentek meg és ennyi, lehet kikapcsolni, semmi egyebet. Self testig el se jut, nem villannak fel ledek (a Bluetooth ledet bekapcsolja, de az meg nem jelent semmit szerintem), nincs sípolás, semmi. Szórakoztam kicsit szegénnyel, kivettem a ramokat, lehúztam a kijelzőt, adattárolókat stb, de nem sikerült ennél értelmesebbet kihozni a dologból, levontam a következtetést, hogy jó eséllyel alaplaphibás szegény.
Elkönyveltem a veszteséget és rendeltem egy új notit, már amúgy is fontolgattam, mert éreztem, hogy ilyen intenzív használattal már sok lesz ez a hét év. Javításnak már sok értelmét nem láttam. Egészen ma délutánig, amikor eljutottam oda, hogy az új notiba berakjam az előzőből kivett SSD-t, hogy egyrészt kitúrjam belőle a használható adatokat, másrészt meg használatba is vegyem, mert miért ne. Persze kérte a jelszót az SSD-hez, de nem aggódtam, hisz tudtam én. Aztán kiderült, hogy csak azt hittem, hogy tudom
Mondjuk baromira nem értem, mert szerintem ugyanaz az ssd-m jelszava, mint ami a notié volt, de nem fogadja el a rohadék. Meg persze az egyéb próbálkozásaimat se. Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy én vagyok hülye. A lényleg, hogy itt állok egy 160G-s Intel X25-M-mel, amin azért lennének fontos adatok és nem tudok vele mit kezdeni. Sőt, szerintem ezzel úgy általában se lehet mit kezdeni. Innentől valahogy hirtelen prioritás lett a noti megjavítása, mert ha abba visszateszem, vélhetőleg el tudnám érni az adatokat.
Érthető módon az alaplapcsere nem megoldás, mert azzal ugyanúgy bukom a jelszót
Szóval olyan hozzáértő, jól felszerelt notebook szervizt keresek, akik képesek diagnosztizálni és javítani egy alaplaphibát, áramkör szinten. Ajánljatok please.
-
Dell XPS
veterán
válasz
overclockerr #13843 üzenetére
LVDS kábel a hiba forrása.
-
kreten67
senior tag
válasz
Lehet hogy az lcd panel fóliahibás,de lehet az átvezető kábel is.
A k50 géped viszonylag ritka verzió (intel cpu és nvidia gpu) így az lcd kábel is nehézkes lesz hozzá,a k50ab (amd verzió)lehetséges nem jó hozzá. -
amdathlonxp
aktív tag
válasz
Üdv
Szalagkábel
megy egy privi -
overclockerr
tag
válasz
amdathlonxp #13842 üzenetére
Szia!
Ha mozgatom a fedelet, valamint enyhén a kávát megnyomom akkor abba marad.
Érdemes még pénzt fektetni ebbe a gépbe vagy felesleges ?
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
overclockerr #13841 üzenetére
Üdv
Alaplap típus hibája ezeknek az Asus oknak ,reball ozni kellkis szerencsével csak szalagkábel ha az lcd mozgatására nem változik akkor az első pont érvényes..
-
overclockerr
tag
Sziasztok!
Mi lehet a probléma? Mellékelek egy videót, így akkor nem látatlanba beszélek. https://youtu.be/K8-8hatWWoQ
Előre is köszönöm a segítséget!
-
B1T3
addikt
Üdv!
Adott testvérem Dell Inspiron 17R (5720) notebookja, amely egy hete játék közben csak úgy leállt. Ma este pedig szintén játék közben ugyanez megtörtént, ám nem kellett újabb hetet várnia a probléma ismételt jelentkezéséig, mert a játékba visszalépve megint kikapcsolt.
A játék World of Warcraft, nem hiszem, hogy túlzottan erőforrás-igényes, még csak nem is volt felmelegedve a gép, amikor ezek a leállások történtek (persze még ha ezerrel pörögne a gép, akkor sem kéne kikapcsolnia).Mire tippeltek, mi lehet a probléma? Ennyi alapján a dedikált VGA gyanús, de nem látok bele annyira a témába.
-
rob72
tag
Üdv nektek
Segítséget kérnék , egy Asus laptopom van , bekapcsoló gomb megnyomásakor csak a led világít ,nem megy a venti,kép nincs, és ez a bekapcsoló gomb hosszan megnyomásakor nem szűnik meg a ledek világítása , csak az akku kivételével ,
Akku be,táp be, és újra bekapcsolom azután hibátlanul megy tovább , több újraidítás után is ,és kb 3-óra kikapcsolás után újra kezdődhet az egész
töltés is jó, meg az akku is, szóval nem tudom mi a baja -
Tufa_
aktív tag
Sziasztok. Van egy Asus laptop nálam amiben nem működik a fél kijelzo. Új kijelzot és új invertert már próbáltam. Külső kijelzovel működik. Mi lehet a gond még?
-
amdathlonxp
aktív tag
Üdv
Lehet alaplap hiba is ,hdd ssd miatt tovább lép attól nem lassul be az elemet le tudod tesztelni vedd le az aksit estére töltő nélkül ha elfelejti a dátumot akkor cserés,,de nem hinném hogy elem gond lesz....memoria is könnyen kízárható egy egyszerű memtesztel ,de nem hinném hogy az lesz a gond ,,,,szerintem kezd alaplapos lenni..Találkozott már valaki ilyen hibával,
Igen alaplap-nál
-
attila1980
csendes tag
válasz
attila1980 #13824 üzenetére
Szia! Onnan gondolom, hogy nem a vinyó, hogy kiszedett állapotban sem megy tovább magától és pontosan azt csinálja, amit akkor,ha benn van a vincseszter.
-
BBke
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni.
Van egy Acer E725 laptop,2 GB memóriával, win7 64 bit kb. 6 éves.
A hiba a következő, nem állandó jelleggel csinálja.
Bekapcsolom, és az E logót nagyon lassan tölti be. Van mikor részletekben lassan jön be. Bejön az E logó, bal alul kiírja hogy F2 run setup, jobb alul hogy F12 boot menu. Több perc mire elkezdi betölteni a windowst. Ha bármelyik F2 vagy F12 rányomok, akkor is percek múlva lép tovább. Mikor betölt a rendszer onnan kezdve jó. Kivettem az akksit, a merevlemezt, a hiba akkor is előjön.
A hétvégén tettem bele ssd-t, a dvd rom helyére pedig a merevlemezt.
A hiba a bővítés előtt is megvolt.
Pár hónapja lett kipucolva a gép belseje.Találkozott már valaki ilyen hibával, vagy van valami ötletetek, hogy mi okozhatja?
Valahol olvastam, hogy lehet a cmos elem, illetve a memória is.
Gondolom ebben nem olyan egyszerű elemet cserélni, mint egy asztali gépben.
Memória beszerzés alatt, remélem hamarosan meglesz.
Ez is a bővítés része lett volna a hétvégén, csak a bolt elcseszte a foglalást. -
rob72
tag
Üdv nektek
Segítséget kérnék , egy Asus laptopom van , bekapcsoló gomb megnyomásakor csak a led világít ,nem megy a venti,kép nincs, és ez a bekapcsoló gomb hosszan megnyomásakor nem szűnik meg a ledek világítása , csak az akku kivételével ,
Akku be,táp be, és újra bekapcsolom azután hibátlanul megy tovább , több újraidítás után is ,és kb 3-óra kikapcsolás után újra kezdődhet az egész
töltés is jó, meg az akku is, szóval nem tudom mi a baja -
kaposznyak
aktív tag
Kösz a tanácsokat!
-
mezis
félisten
válasz
kaposznyak #13830 üzenetére
A mai, rengeteg elektromos kütyüt, elemet, akkut használó háztartásból nem hiányozhat egy multiméter.
(eBay-en lehet, hogy még olcsób...
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
kaposznyak #13830 üzenetére
Zárójelben megjegyezném hogy az Acer gépek nem kapcsolnak be ha bármi apró zárlat van pl hibás inverter miatt is jártam már így,szerintem vegyél ki minden a gépből wifi stb 1 ram maradjon esetleg sm bus reset és hátha indul,azt nem irtad hogy g alaplapod van e mxm es mert kártya hiba miatt is lehet ilyen gond ....
kiegészítés ha nem gyári Acer a töltőd akkor vedd le az aksit és úgy próbáld
-
kaposznyak
aktív tag
Elméletileg igen, bár azért már 8 éves a cucc, lehet ott is kontakt hiba.
Zöld led világít.
Amikor felállítottam a diagnózist, nem volt ott más laptop, amin tesztelhettem volna a töltőt, de mondom, annyira egyértelműen meg volt törve a kábel, hogy nem is gondolkodtam nagyon a táp esetleges hibáján.Akku már rég kidőlt, mindig töltőről üzemel a gép.
De most beraktad a bogarat a fülembe...
-
mezis
félisten
válasz
kaposznyak #13828 üzenetére
A töltő rendben ?
(Mert többnyire az adapter vezetékével szokott baj lenni. A házon belüli vezeték a beszerelés után nincs kitéve további gyötrésnek.) -
kaposznyak
aktív tag
válasz
amdathlonxp #13827 üzenetére
Üdv.
A régivel se ment, de az olyan egyértelműen meg volt törve, hogy biztosra vettem, cserélni kell.
Megpróbálkozom a multiméterrel.
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
kaposznyak #13826 üzenetére
Üdv
pl egy multiméterrel ,de ezt a kábelt csak egyféleképpen tudod rá dugni,ha a régivel ment ezzel meg nem akkor a kábel lesz a hibás . -
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok.
Acer Extensa 5220 az alany. Házon belül megtört a tápkábel (ilyen), vettem újat.
Összedugtam az újat az alaplappal, de nem indul a gépezet.
Hogyan tudom megnézni, hogy jó-e a kábel? Értem ezalatt, hogy elmegy az áram a végéig.
-
spyduck
nagyúr
válasz
attila1980 #13817 üzenetére
Nekünk most volt hasonló esetünk, HDD csere megoldotta a problémát.
-
kreten67
senior tag
válasz
Repsol600 #13821 üzenetére
Ha jót akarsz magadnak inkább kidobod és nem próbálod javítani, vegyél inkább egy jó állapotú használt akkut 5-7e ft-ért. Még az is lehet hogy van nekem is!
Nem tudom hogy lehet beletuszkolni másik típusba amibe nem azonos akku való(fizikailag lehetetlen ,mert úgy alakítja ki a gyártó hogy a csati lényegesen máshol legyen.
Amelyik asus gépbe fizikailag belemegy abban jónak kell lennie,mint pl: az x53 akku azonos az Asus A53 sorozat, K43BR, K43BY, K43E, K43SA, K43SD, K43SJ, K43SM, K43SV, K43TA, K43TK, K43U, K53B, K53BE, K53BR, K53BY, K53E, K53S, K53SC, K53SD , K53SJ, K53SK, K53SM, K53SV, K53TA, K53TK, K53U, K53Z, X44C, X44H, X44HR, X44HY, X44L, X53B, X53K, X53KE, X53L, X53S, X53SG, X53U, X54C, X54H, -
Repsol600
addikt
Sziasztok.
Vettem egy Asus X53 laptopot, az előző tulaj viszont kinyirta az aksit, egy másik Asus gépbe tuszkolta be, aminek fordított volt a polaritása. Ezért gondolom valami kiment az elektronikában. Szètszedtem az aksit, a cellák hibátlanok, elektronikán nem látok semmi égést, viszont az érintkezőkhöz nem megy semmi áram, gép sem ismeri fel. Valami biztosíték van az elektronikán? Vagy valahogy helyre lehet hozni? Típusa: A41-K53 -
kreten67
senior tag
válasz
amdathlonxp #13818 üzenetére
A sikeres bios update után nincs sok értelme az smbus resetnek.
Én a billentyűzetét kötném le az alaplapról egy próba erejéig. -
amdathlonxp
aktív tag
válasz
attila1980 #13817 üzenetére
Olyan szokott lenni hogy lefagy a logonál az alaplap hiba de neked tovább megy az az érdekes,,,van még egy könnyen kivitelezhető tippem ami megér egy próbát,,sm bus reset .....
aksi ki,tőltő ki majd nyomd 1 percig folyamatosan a bekapcsoló gombot ha letelt az 1 perc tölőt dugd rá és nézzük mit csinál... -
attila1980
csendes tag
válasz
amdathlonxp #13816 üzenetére
Meg is csináltam, minden könnyen ment és a biosban látszik is az új bios verziója,de semmi változás
1. helyen a vinyó a sorrendben, default-ra állítottam és utána újra 1. helyre a vinyó, de megáll.
És úgy tesz, mint amikor az alaplapi elem van lemerülve és az F1-et kéri, csak itt nem megy el az idő,se a dátum, se semmi, csak nyomnom kell egy billentyűt! Tök mindegy hogy a space-t,vagy az F4-et vagy az entert, vagy a B betűt, akármi jó és megy boldogan,de jelenlet a hátam mögött áll a Thinkpad logo percek óta.
Van még esetleg valami ötleted? -
amdathlonxp
aktív tag
válasz
attila1980 #13815 üzenetére
Igen korrekt a leírás ,eléggé oda kell figyelni de főleg arra hogy táp ellátás folyamatos legyen ,egy véletlen áramszünet nagy gondot okozhat ,ezér jobb ha az aksi is bent van főleg ha működik is
hp nál azért jó mert oprendszer alól tudod frissiteni egy sima exe futtatása az egész.sajnos más gépeknél nem nagyon van ilyen ..
sok sikert remélem csak ennyi lesz a gond ... -
attila1980
csendes tag
válasz
amdathlonxp #13814 üzenetére
Szia!
Köszönöm, hogy írsz. Ezeket már mind beállítottam, default-ra is állítottam, de tényleg mindent, amit lehet átnéztem vagy 30x. Necces lesz, amit kérdezek,mert ezt az egyet még sosem cisnáltam
Lenovo T61 7661-et akarok akkor frissíteni, illetve annak a bios-át.
Letöltöm és aztán mit kell tennem? Béna kérdés, tudom,de ez van sajnos.kis toldás hozzá->
ez így okés?Generally these are the steps of updating the BIOS using the CD method:
1 - Download the BIOS ISO from Lenovo according to the model you have (there are 3 variants of the T61 so make sure you choose the correct one).
2 - Burn the image on to a blank CD (you can use a free burning utility such as ImgBurn to do this). Once completed leave the CD in the drive.
3 - Ensure the system has a charged battery and is connected to the mains. Save any work that you may have and then restart the system.
4 - On startup, when the ThinkPad logo appears keep tapping the F12 button.
5 - On the boot list select the DVD/CD drive.
6 - Let it load and then choose to update the System BIOS. Some prompts may pop up to ensure that you have connected to the AC Mains and have a battery in. Proceed and let it flash, it is very important that you do not press anything or turn the system off or else you may risk bricking the system.
7 - A loud beep should follow to indicate a successful flash, restart the system and take out the Update CD. When the ThinkPad logo appears on startup press the F1 button to enter the BIOS. Check the BIOS revision to make sure that it had flashed correctly.
If you opt for the modified BIOS from Middleton some steps may vary due to the lack of interface but it will still flash if you follow the steps carefully.
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
attila1980 #13813 üzenetére
Üdv
Nekem hp gépnél volt hasonló f1 et kért de azzal sem ment tovább csak ha esc et nyomtam(hp nál ez a boot opció) de akkor meg be kellet állítani a boot device ba hogy hdd ről induljon és vagy 1 perc múlva,,,,lépett túl rajta
bios frissitése megoldotta a kérdést -
attila1980
csendes tag
Sziasztok!
Az őrületbe kerget egy Lenovo T 61-es 14 inchesÚjratelepítés, minden okés, meg normálisan. 1 nappal később egyszer csak megáll a Thinkpad logonal, kinyomom, újraindít, bemegy a windows-ba. Oké. Ez még egy párszor így, aztán egyszercsak nem megy tovább, csak a logo. Kivettem a vinyót, ugyanaz, a memóriát, ugyanaz.
Most jön a röhej!!
Bármelyik gombot nyomom meg a logo ottmaradása alatt, szépen továbbmegy és bemegy a windowsba!!!
Ez mi a kutyafüle lehet???!! Megőrülök -
kreten67
senior tag
válasz
nagyszegi #13809 üzenetére
Az e300-nál konkrétan nem volt rá szükség ,de hasonló modellnél a cmos elem kivétel -- táp és akku nélkül bekapcs-gomb 30-40 mp-ig nyomva tart (sm-bus reset) megoldotta.
Egyébként a hdd kiszed -- külső tokba tesz -- adat lement -- a teljes partciciostábla letöröl és visszatéve a hdd-t kénytelen lesz a gép, cd vagy usb-ről bootolni. -
nagyszegi
tag
Sziasztok!
Unokatesóm megkért, hogy rakjam újra a Samsung laptopját (pontos típust most hirtelen nem tudok) amit már többször megtettem viszont a mostani alkalommal olyanba ütköztem amivel még nem találkoztam. Amikor a biosba akarok lépni, hogy átállítsam a bootolási prioritást azt írja ki, hogy "enter possword" miközben a gépre semmilyen jelszó nem lett megadva telepítéskor biosos jelszó meg főleg nem. Dugig van a gép vírusokkal elképzelhető hogy az okozza?
Érdeklődnék, hogy találkozott-e már valaki ilyen problémával és ha igen milyen megoldás van rá a gép darabokra szedése nélkül?
-
Ozsi009
tag
Sziasztok!
Bocsánat ha rossz topicba írok.
Székesfehérváron melyik szervízbe érdemes vinni laptopot teljes takarításra és pasztázásra?Köszi!
-
Sis3mener
újonc
sziasztok,
remélem jó helyre posztolok. Ha nem szóljtatok és áthelyezem ahova kell.
Van egy Sony vaio SVF153B1YM touchscreen laptop aminek a kijelzoje torott. Összekötöttem külső monitorral és a touch fele működik ezért is gondoltam, hogy akkor csak LCD-t kéne cserélni és a digitizert visszatenném.
Ami nagyon jó lenne mivel a külső üveg nagyon drága.A kérdésem, hogy ez mevalósíthatóe vagy ragasztva van az LCD a touchscreenhez (remélem nem, mivel láttam külön árulják mindkettőt).
És ha meglehet csinálni akkor hol találok útmutatót? Már van tapasztalatom képernyő cserében de erről semmit sem kaptam se youtubon se sehol.
Előre is köszönöm ha valaki segít/segíteni próbál
-
venomm20
csendes tag
válasz
kreten67 #13798 üzenetére
Sajnos garancia nincsen már rá. Eddig háztól házig garancia volt érvényben és nagyjából nemrég járt le.
Jó párszor találkoztam a szerelőkkel és legfőképpen nem dell alkatrész okozta a hiba forrását.
Ha jól emlékszem 2 adapter csere volt már, egy samsung HDD, egy mini alkatrész, amiről nem tudom micsoda illetve a megvásárlásnál egy komplett kijelző csere, mivel kiment egy pixeloszlop.
Megpróbálok szerezni egy töltőt, amivel le tudom tesztelni működik-e.
Most ahogy írtad azt hiszem beugrott mikor ugyanez volt. Napokig nem működöt aztán jött a szerelő és leteszteltük másik adapterrel. Ekkor bekapcsolt, majd azt hiszem a sajátommal is működött ezentúl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Milyen notebookot vegyek?
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged