- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen házat vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bubunya
csendes tag
válasz
ati012 #12579 üzenetére
Áhh, nem én voltam. Egy nagyon kedves barátomé. Neki már a 2. így végző laptopja, de telefonja is boldogult már meg így. Tablet vásárlásról lebeszéltem a múltkor. Érdekes, hogy egy másik nagyon jó barátom már két telefont próbált letuszkolni a WC-n és egy gépjárművet is az árokba tolt miután kifogyott a benzin. Gyermekkorukban nem voltak ilyenek.
-
spammer
veterán
válasz
ati012 #12359 üzenetére
Mivel nincs semmilyen input, ezért BIOS-ba sem tudok belépni.
De amúgy nem hiszem. Alaplapon ment el valami tutira, mert az összes USB-port is lehalt, pendrive-ot sem érzékel. Gugliztam sokat, gyakori hiba volt ezeknél és más hasonló gépeknél, gyakorlatilag az egyetlen kiút, ha a PCMCIA slot működik, akkor oda lehet egy USB-s kártyát betolni és akkor talán külső bill és egér menni fog. Különben kuka.
-
-
veréb
tag
válasz
ati012 #11477 üzenetére
szia!
lefutattam a hd sentinelt 99% -os a winyo
feltelepítettem a vga drivert és fekete képernyő fogadott miután eltünt a windows inditása felirat
előtte egy meg nem csinált semmit hiába raktam fel a telepítés végén nem kérte az újraindítás itt már tudtam hogy nem jó
dvd-ről is néztem ma filmet meg usb-ről is semmi fagyásamint a winyoról nézek filmet 20-30percenként de van amikor sürűbben és van hogy ritkábban fagyott
fekraktam egy másik win 7-et de itt is ugyanazt produkálta!
a jövőhéten megyek haza veszek egy másik vinyot bele ötlet milyet ajánlasz?
üdv -
fenoman78
csendes tag
válasz
ati012 #11228 üzenetére
Szia ati012!
Most már ott tartok, hogy a kijelző a gép bekapcsolása után pár perccel, teljesen "kialszik", a világítása eltűnik, de amúgy megy és nagyon halványan látszik rajta minden.
Ha a fn-gomb és kijelző kikapcsoló gombokkal le, majd újra felkapcsolom a kijelzőt, akkor megint világít valameddig, majd ismét elsötétül.
Külső monitorra kötöttem és azon egyébként jól működik.Ezek szerint nem alaplapos a masina, hanem egyértelműsíthető a kijelző hiba!?
Bármilyen bontott 1280x800-as 15,4"-os lcd panel jó lehet hozzá, milyen paramétereket kell figyelembe vennem ha keresgélek?
Vagy a világítását is lehet külön javítani valahogy?Köszi a választ!
"Öregecske Albacomp M660S TRAVELLER V4: bekapcsoláskor a kijelző pirosas-rózsaszínes árnyalatú és az első pár másodperc után "rendbejön", eltűnik ez a színjáték, működik tovább rendesen.
Rengeteg üzemórát ment a gép a sok év alatt.
Kérdésem: ez a hiba vajon a kijelző közelgő halálát vetíti elő, vagy másra(pl. vga probléma) is utalhat?
Mivel ezt második gépként használom, gondoltam nyúzom a kijelző haláláig és utána vennék bele egy másik kompatibilis, bontott 15,4"-es kijelzőt."
-
törölt tag
válasz
ati012 #11358 üzenetére
Ahogy néztem az egész zsanér mozog látványosan ha lecsukom a fedelet. Ebből gondolom,hogy a müanyag csavartartó adta fel. Majd kiderül a szervízben. Azért remélem a kijelzőt is kicserélik 200k volt a noti.
@molnarpeter Nem kapott ütést a kijelző,már az elejétől fogva ilyen. Annyira nem zavaró,de hamár úgyis szervizes lett a gép,hátha kicserélnék.
-
Proxima_1990
újonc
válasz
ati012 #11336 üzenetére
A hdsentinel 100%-os kondíciót ír, és mellé semmilyen hibát- itt jegyzem meg, hogy csak a trial verzió van meg, viszont az az igazság, hogy szerintem a normálisnál valamivel hangosabbnak tűnik nekem a vinyó.
Eset smart security 7-em van, és tegnapelőtti futtatás során talált vírust a gépen. De azokat eltávolította.
-
Audison
senior tag
válasz
ati012 #11323 üzenetére
Köszi a választ. Ismerősöm most csináltatta meg az övét, bevitte a szervizbe és mondta neki a fickó, hogy amíg megérkezik bele a chip (gyártótól) az kb 1 hónap. 20ezer a chip meg 12 ezer a munkadíj. Kifizette elhozta, megkapta a régi chipeket, amiket kicserélt, azóta megy. Viszont nem tudni, hogy milyen géppel csinálhatta, hogy Ennyi munkadíjat számolt fel. Adtak rá neki fél év garit.
-
Rollee
aktív tag
válasz
ati012 #11313 üzenetére
SMBus - reset:
- teljes áramtalanítás: akku ki, tápcsatlakozó ki, majd kb egy percig nyomd a bekapcsológombot!
- 1-2 perc elteltével indítsd tápról a laptopot úgy, hogy ne helyezd visza az akkumulátort!Koszonom szepen, de megtortent es sajnos semmi valtozas.
Esetleg valami mas otlet?
-
Gesta28
tag
-
nandorr111
újonc
válasz
ati012 #11259 üzenetére
Sajnos ez nem vezetett Célhoz.
Aksit ki vettem, táp csatlakozót ki húztam, 1-2 percig nyomtam a bekapcsoló gombot.
aztán vártam 3 percet,és vissza dugtam a tápcsatlakozót,akut nem tettem vissza.
De továbbra is a monitoron semmi,a bios sem tölt be.
Persze,most már tudom hogy nem volt jó ötlet meg venni ezt a márkát.
de hát az ember sokszor utána okos miután ilyen történik
Máskülömben meg csak netezére kellett egy wifis gép,és ez olcsónak tünt
Szerinted mit tudok csinálni? vagy kuka?
Egyébként otthoni gépként használom.
Köszi a tanácsot. Ha esetleg valami tipp van hogy mit tehetnék,akkor várom. -
Sordoran
addikt
válasz
ati012 #11259 üzenetére
Értem, és ha a töltés vezérlő a ludas, az okozhatja azt is, hogy nem indul telepről (ami elvileg ugye 50%-on áll kb.)? Valamint az javítható-e?
Sajnos hiába használja esetek 99%-ban konnektorról, makacsul ragaszkodik hozzá, hogy tudni akarja anélkül is. Megpróbálunk szerezni kipróbálásra egy telepet, de nem látok rá sok esélyt. eBay-en találtunk akksit bele ~7000 Ft-ért, magyar boltokból meg 16ezer, elég nagy differencia, kissé gyanús is. -
zolee-coul
csendes tag
-
fenoman78
csendes tag
válasz
ati012 #11225 üzenetére
Köszi a megerősítést!
Amit még tapasztalok, hibajelenséget, ezt pár napja produkálja, hogy működés közben be-be villan egy pillanatra, kb. mint ha a fényerejét csökkenteném és visszanövelném egy értékkel...Ha arra kerül a sor, hogy bontottat keresek, mikre kell figyelnem az Albacomp-é val egyező fizikai méreten és felbontáson túl?
Milyet keressek elsősorban, javasolsz/javasoltok konkrét típusokat esetleg? -
Thomas1
addikt
válasz
ati012 #11205 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Érdekes módon ma amikor kapcsolta be a masinát párom, akkor minden rendben volt vele.
Azonban napközben mondta, hogy egyszer csinálta ismét.
Ha még előfordul, akkor 3DMark-ot mindenképpen futtatok rajta és megírom, hogy mi volt.Így nem tudok nekiállni a javításnak, mert nem tudom pontosan, hogy mi lehet vele, de akkor szerintetek is kijelző vagy IGP?
Köszönöm!
Üdv.
Thomas -
lalus8706
tag
válasz
ati012 #11193 üzenetére
Szia ati012,
Az alaplaphoz direkt nem értem, mert az eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy nagyon kényes és sérülékeny. A cpu melletti chipen nem volt semmi.
Egyetlen dolgot szívtam le a porszívóval, mégpedig a levett lap egyik szellőzőnyílása(?) alatt volt egy fekete, öntapadós műanyag (papírvékonyságú) lap (a memóriák környékén). Azt tisztítás után ugyanúgy vissza tudtam ragasztani. Vajon ott nem jöhet be por, vagy miért van ott?
Mind1, most megpróbálom átmozgatni a csatlakozókat,aztán lehet, hogy kereslek még.
Thx!
-
lalus8706
tag
válasz
ati012 #11180 üzenetére
Szia ati012,
Először is köszönöm a tegnapi választ.
Szerintem félrevezetően írtam le a problémát.
Magát a hűtést nem szereltem le, csak a laptop alsó lapját szedtem le, mivel tovább nem is mernék menni egy ilyen gép esetében.
Azon kívül nem szedtem szét semmit. Óvatosan leporszívóztam, majd megtörölgettem, s összerakás után mégis behal 2 percen belül.
Egyébként mellékelek két képet, hogyan is áll most a dolog (bár ebből sztem nem sokat tudsz leszűrni).
Előre is köszönöm!
Üdv,
Lalus -
muszor
tag
válasz
ati012 #11163 üzenetére
Értem. Köszi szépen. Visszavittük a második napon, és levásárolhattuk, mert mondtam hogy azt nem lehet ilyenkor tudni hogy ezt az ablakfagyást a rendszer vagy az Asus okozhatja. Meg mondtuk hogy kiállított készülék volt, és végülis elhoztunk egy Toshiba Satellite -t. A típusszám nem jut eszembe, de 4 magos intel proci, amin igencsak csodálkozott a hozzáértő srác, azt mondja hogy intelbe még nem is csináltak 4 magosat... 8 giga Ram, 750giga merevlemez... Windows 8.1. 145 ezerért origi. Még a raktárba se volt kibontva:p igaz nem nekem kell. Én majd asztalit. De mennyivel jobb ez mint a hibás és kiállított Asus volt, amibe még meghajtó meg bluetooth se volt
-
ralphduren21
csendes tag
válasz
ati012 #11175 üzenetére
Most kissé elbizonytalanodtam. Utánanéztem az lcd áraknak és úgy gondoltam, nem adom fel.
Leszereltem a hátlapot az LCD-ről, kivettem az invertert, az is csak lóg a kábelen.
Így hibátlanul működik.
Hidegen, melegen újraindítottam, összesen hét alkalommal. Semmi gond.
Most teljesen tanácstalan vagyok, nem merem összerakni. Lehet valamilyen érintkezési hiba? -
veréb
tag
-
ralphduren21
csendes tag
-
törölt tag
válasz
ati012 #11163 üzenetére
Be van állítva. Most feltelepítettem a vinyóra egy másik gépen a win7-et működött is rajta. Visszaraktam laptopba, indulásnál megjelenik az asus felirat majd mikor elkezdene betölteni a windows és váltana a kép...újra az asus felirat jelenik meg és ez megy újra és újra......
-
muszor
tag
válasz
ati012 #11149 üzenetére
Okés köszi szépen. És ha usbről telepítem, akkor is jogtiszta a dolog? Azért is kérdezem mert garanciális és ha valamiért vissza kell vinni, akkor ne bukjam a garit... De amúgy csináltam egy rendszer felújítást amit ajánlottak itt, és most csak 1szer fordult elő az ablak fagyás. Remélem nem Asus hiba, mert ha van rá esély hogy az, akkor még ma vissza kellene vinnem. Csak az a baj hogy túl ritkán fordul elő a probléma.
-
fero02
nagyúr
-
válasz
ati012 #11134 üzenetére
A bios a legfrissebb. Újrapasztázni? Dehát még nem is melegedig túl,meg elvileg a throttlestop progi azt megoldaná.
Valami más ötlet esetleg? Senki más nem járt így? Itt egy link, ezt találtam, de erre még aki írta az se kapott választ, ami megoldaná a porblémáját.
Várom az ötleteket! Köszönöm!
-
RomiJosy
aktív tag
válasz
ati012 #11125 üzenetére
ha a 120213-27003-01.dmp-re keresek,nincs találat..
Ha sysdata.xml -re keresek sok találat van de nem látok megoldást csak kérdéseket..ill csak a google fordítóval tudom bogarászni ami jobb mint a semmi,de nem tökéletes.
Gondoltam innen kérek először segítséget,olyan guruk vannak itt,hogy mindíg elámulok -
RomiJosy
aktív tag
válasz
ati012 #11122 üzenetére
Köszi a választ..
Holnap tesztelem mert nagyi nem biztos benne
,,lehet,hogy bevillan egy kék felület,,
Ha kékhalál,gondolom újra kell rakni a wint..
gondoltam elég valahonnan letölteni a hiányzó sysdata.xml-t de én ilyet még nem csináltam..Azért köszi,ha megtudok valamit,majd holnap írok még..
-
válasz
ati012 #11084 üzenetére
Köszi a választ.
Most perpill ott tartok, hogy windows eseménynapló nem írja ki, hogy csökkentett módban van, mert kivettem az aksit, és csak tápról megy.
Viszont valamiért csak 2,4ghz-ig tolja fel a hercét, és elvileg ha 1 magot használ akkor 3ghz-re kellene, ha pedig 2-őt akkor 2,7-re.
Ez szerinted/szerintetek miért van?
Köszi a válaszokat előre is!
-
Frosttide
tag
válasz
ati012 #10981 üzenetére
Időközben megoldottam a problémámat, így leírom a megoldásom. 3500 Ft-ért vásároltam egy Genius USB mikrofonos fejhallgatót, ezen megy a Skype, a TV-fejhallgató-beépített hangszóró között meg a Conextant Smart Audio programban (tálcára letéve) váltok összesen 3 kattintással. Így marad itthon a laptop a picsába. Köszi a tippet és ezáltal az inspirációt.
-
spezyal_
tag
-
edbloom8
újonc
válasz
ati012 #10999 üzenetére
Köszi a segítségeket! De sajnos még nem oldódott meg a problem.
Egyrészt szétszedtem végül a gépet, a wifi benne van. Másrészt VirtualBoxban néztem Ubuntuval, nem ismerte fel. Harmadrészt újratettem a Win-t, szigorúan csak a (elvileg)gépemben lévö wifi driverét tettem fel, de még mindig semmi.
Van valami ötletetek?
-
Pistiboy88
aktív tag
válasz
ati012 #10881 üzenetére
Folyamatosan, de közben arra is rájöttem, a billentyűzetbe valamit beleönthettek, s beragadt pár gomb. Kitakarítom és jó lesz elvileg
A zsanérokat megcsináltam. Az laptop ház aljából volt kitörve. 3-as átmenő süllyesztett csavarokkal megcsináltam, anya a felső részre, majd levágtam dremellel. Tökéletes lett. Képet dobok fel holnap, mert most mehetek dolgozni. ~ 30 perc múlva.
Sajnos mostanában kevés gépet szerelek, meg a lenovo laptokokkal kapcsolatban nincs nagy tapasztalatom, így néha segítségre szorulok, ami nem szégyen.
-
NEMO1968
őstag
válasz
ati012 #10685 üzenetére
Én is,de lehet hogy nem olyan egyszerű,mint ahogy gondoljuk,vagy egyszerűen nincs annyi műszaki érzéke a srácnak.
Mellesleg ha nincs megszorulva,akkor egy oldalra fordítástól is kieshet,de nem így van sajna.
Más kérdés,hogy a fenébe tud simán működni a tálca,ha bárhol is egy lemez már meg van szorulva benne.
Most kipróbáltam,ha nincs rendesen a helyén a lemez,erőltetve be lehet csukni.
Na most ha így próbálja kinyitni,vagy nem nyílik,ki,vagy kihozza a lemezt is.
Szal nagyon nem értem.... -
suzuki13
csendes tag
válasz
ati012 #10600 üzenetére
Hát előszőr VLC media playernél volt hogy néztem egy filmet majd beállt a kép és a hangból pedig egy részletet mindig visszajátszott szoval a kép állt a hang meg visszajátszodott. Utána a World of warcraftnál csinálja mindig beáll a kép 1-2 percre ugyanugy mint a filmnél. Aztán ma produkált olyat hogy beállt ismét a kép és elöször eltünt a tálca aztán eltüntek a mappák majd csak a kopasz háttér maradt és kék halál 0x0000004 F hiba.
-
suzuki13
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS Ultra 7 165H 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- HP Probook 840 G1 laptop (14/i5-G4/8GB/128SSD) - Erős akku!
- Fujitsu AKCIÓ!!! 14,1"-15,6"FullHD IPS,8.gen.i5,10.gen.i5
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged