- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
ati012
őstag
válasz
SkyLine3000 #12447 üzenetére
Ahogy kolléga is mondja, fénycső.
Magát a csövet cserélni nem egy leányálom, egyszerűbb a panelt cserélni. -
ati012
őstag
válasz
gerisonsan #12300 üzenetére
Egy képet tudnál prezentálni?
-
ati012
őstag
válasz
freeknight #11447 üzenetére
14-16ezerből megvan. Nem feltétlen szükséges a lapot cserélni, az esetek többségében elég egy profi reball.
-
ati012
őstag
válasz
viktorider #11408 üzenetére
Nem. De van ismerős aki rohangál bp-Berettyújfalu között.
-
ati012
őstag
válasz
viktorider #11404 üzenetére
Én 2e Ft-ért takarítok, Mx2-vel pasztázok. Egyéb javítás mellett ajándék pedig ajándék.
-
ati012
őstag
válasz
Proxima_1990 #11335 üzenetére
HDSentinel mit mond a vinyóra? Víruscicák vannak?
-
ati012
őstag
válasz
Audison #11322 üzenetére
Normális helyen, normális szakember által végzett reballnak igen is van értelme.
A számítógépes chipek legtöbbje BGA tokozású, azaz az alkatrész alatt helyezkednek el az érintkezők.
Ezek az érintkezők kis pici óngolyócskák amik a hőingás és a hőterhelés hatására hajlamosak deformálódni, felválni a nyákról. Reballnál leveszik a chipet, és vadonat új golyókat raknak alá. Tehát a gyári kötés újjá varázsolódik.Javítás utáni élettartamot nehéz megjósolni. Függ a jelenlegi chip állapotától, a nyák állapotától az új golyók minőségétől és a szakember hozzáértésétől. Komplex dolog. Ha géped értéke nem éri el az 50pénzt szerintem kár erőltetni.
-
ati012
őstag
válasz
djadji #11296 üzenetére
Kivezeted a ventilátor kábelt, potmétert kötsz rá és tudod szabályozni.
Vagy egy ellenállással be tudod lőni a kívánt RPM-t, de így könnyen túlsülhet a noti.Gesta28: kezdődő vga hiba.
erik365: Fénycső hiba valószínű.
Vagy esetleg az inverterhez menő kábel kontakthibája.ottobacsi: usb-s blútyúk ~500 Ft. Simán elszöszölsz vele 1-2 órát, az meg már órabérbe se éri meg.
Rollee:
SMBus - reset:
- teljes áramtalanítás: akku ki, tápcsatlakozó ki, majd kb egy percig nyomd a bekapcsológombot!
- 1-2 perc elteltével indítsd tápról a laptopot úgy, hogy ne helyezd visza az akkumulátort! -
ati012
őstag
válasz
nandorr111 #11257 üzenetére
Vannak gyártók amit meg se szabad venni. Ilyen a Medion is.
SMBus - reset:
- teljes áramtalanítás: akku ki, tápcsatlakozó ki, majd kb egy percig nyomd a bekapcsológombot!
- 1-2 perc elteltével indítsd tápról a laptopot úgy, hogy ne helyezd visza az akkumulátort!Egyébként chipkészlet, gpu hibára hajaz.
Sordoran: töltés vezérlő ic vagy akku hiba lehet. Ha nem hurcolja kár bele új akkut venni 20.000 Ft-ért.
Ki kellene próbálni egy másik akkuval. -
ati012
őstag
válasz
zolee-coul #11242 üzenetére
Másik eszközzel is zaklasd meg a routert.
-
ati012
őstag
válasz
zolee-coul #11240 üzenetére
Ha a laptopodon kapcsolod ki a wifit majd be nem egyszerűbb mint a routert újraindítgatni?
-
ati012
őstag
-
ati012
őstag
válasz
muszor #11191 üzenetére
A hozzáértő srácnak két tockost.
Nagyon régóta van már 4 magos processzor.
Minden jó ha vége jólalus8706: statikus töltés, kisülés. Valamikor tanították ezt az iskolában vonalzóval, pulcsival. Lényeg hogy nem biztos hogy jót tettél azzal a porszívóval.
NYÁK-hoz (kék lap) hozzá érintetted? Csatlakozókat, memóriákat mozgasd át.
processzortól balra van egy chip. Azon nem volt semmi?
-
ati012
őstag
válasz
Fishor #11188 üzenetére
töltő csatlakozóját le kellett cserélni,
Azt hittem a notebook töltő aljzatát gányoltad. Mostmár le esett hogy az adaptert. Az eredményen nem változtat. Vagyis de...van egy gyilkoló géped ami úgy néz ki mint egy noti töltő.
Nem tudok róla hogy lenne benne védelem.
Fefe: látni kéne.
-
ati012
őstag
Maradjon is így!
ralphduren21: nem szokott mozogni az inverter, meg a kábele se. Lehet csak mázlid van? Tartósan használd így és kiderül. Esetleg böködd az invertert valami szigetelt cuccal. Sok feszültség rohangál ott, óvatosan. Egyébként nem új kijelzőt kell venni meg nem boltból. Akkor olcsó
Vasalónak mi a szerepe?
-
ati012
őstag
válasz
ralphduren21 #11178 üzenetére
Lehet még inverter tápellátás is. De ilyennel személyesen még nem találkoztam, ez a legritkább.
Fénycső: egy egy ~fél centi vastag üvegrúd, lehelletre is eltörik. Biztos ki akarod cserélni? Postát nem tudom hogy bírja ki. Én betört kijelzőkből szoktam kibontogatni. Vissza építés nehézkes, nem is mindig a legszebb.
Ott van a képen. Látod? A mérőszallagnál nézd
Mindent lehet venni. Itt ph-n megtalálsz mindent.
Lalus: a pc nem notebook, a medve nem játék.
Valszeg rosszul raktad össze a hűtését. Figyeld meg a hűtőn a számokat, és körkörösen húzgáld körbe.
Legjobban a hengerfej felrakáshoz hasonlítanám a dolgot.Az is lehet h túl sok pasztát kentél rá.
Az is lehet hogy nem dugtad vissza a ventilátort. -
-
ati012
őstag
Próbálj ki másik OS-t.
De szerintem chipset lesz. Ebben a laptopban az van halálra ítélve. Bármennyire is nem úgy tűnik.A Zéé: Ha nem hallod akku nélkül akkor lehet h az akkuból jön. Huzamosabb ideig próbáld. Lehet valamelyik cella akar kirobbanni magából v. a fene se tudja. Ha mázlid van akkor van egy rossz akkud. Ne nagyon erőltesd a saját és a géped biztonsága érdekében. Nem valószínű hogy gond lesz, de jobb félni mint megíjedni.
Kondenzátor csere nem nagy kunszt, csak rommá kell szedni a notit. Az dobja meg igazán.
S. Szabi: szűz xp hamarabb felmegy szerintem, és amire kell arra jó.
-
ati012
őstag
válasz
muszor #11156 üzenetére
Az op.rendszer állapota a notebook gyártót hidegen hagyja.
Jogtisztaság egy komplex, bonyolult dolog. Dícséretes hogy így aggódsz
Itt olvashatsz róla.Egyébként irreálisan túlárazott dolog a vinfos. Linux is van ugyan olyan jó, mégse kerül pénzbe.
Bála bácsi: ACHI módot állitsd be.
A Zéé: billentyűzetet ne bántsd.
Ha garis a gép akkor a sípolás miatt érdemes lehet vissza vinni. Lehet egy kondi. Ha kiveszed az akkut és töltőről használod sípol? -
ati012
őstag
válasz
fero02 #11143 üzenetére
Nekem még ez sem tűnik logikusnak, de egynek elfogadom ezt a magyarázatot.
Ennyi erővel akkro chipcserével lehetne biost unlockolni? Kis túlzással igen.muszor: telepitsd újra. Ha failozik vidd vissza. Kiállítási darabot csak 25-30% kedvezménnyel vennék meg.
Az már használt. -
ati012
őstag
válasz
fero02 #11139 üzenetére
Reball topicba tedd fel a kérdést, hátha tapasztalt már valaki ilyet.
Mostmár komolyan érdekel a dolog, ha megoldás lesz oszd meg velem is feltétlen. -
ati012
őstag
válasz
pritor #11129 üzenetére
A számítógép az idő folyamán mindig ugyan arra van.
Azzal a géppel is lehetett filmezni, netezni, minimálisan játszani. Csak fejlődtek a filmek, a zinternet (ez nagyon) és a játékok. A gép meg nem fejlődött vele együtt mert nem tud, tehát elavult.Romi: fuss neki mégegyszer légyszi, mi a tököm az a 10/c?
-
ati012
őstag
válasz
gyvince #11121 üzenetére
Zsanérnak hívják, és szerintem lesz hozzá valóm.
RomiJosy: nem értek az ilyen kódokhoz. Gugliba irkáld végig ha gondolod.
Hogyan sötétül el ? Leáll az egész vagy üzemel tovább csak nincs kép? Vagy kékhalált dob?
Képed alapján kékhalál, de ezt mamóca aligha fogja orvosolni. -
ati012
őstag
válasz
pritor #11112 üzenetére
Ilyen idős gépet már nem kell bántani. Rég leszolgált már a socketA.
Firefox kidobál, összeomlik az memória hibára utal.
Touchpad / billentyűzet nem működése se kecsegtet sok jóval.
Lemez be nem olvasás pedig optikai mh hiba.Valódi órajele 1.66GHz, de vissza tudja venni magát 779MHz -re, ezzel spórolva rengeteget.
Egyébként nem tudom mit akartok ettől a laptoptól, mert kb a torka vérzik.
De egy kihívásnak jó lenne
Ha gondolod küld el, szeretnék vele szopni.
BoKriF: huzamosabb ideig használd másik oprendszerrel, ha hw hiba előjön.
-
ati012
őstag
válasz
Pandimakaay #11101 üzenetére
Miután leöntötted kikapcsoltad, kivetted az akkut, kiszárítottad?
Nem lehetetlen hogy rossz helyre szivárgott.
-
ati012
őstag
válasz
SanyiFeri13 #11095 üzenetére
Illusztrálnád hogy esik szét a képed?
-
ati012
őstag
válasz
sajmon8282 #11010 üzenetére
chipset hibára gyanakszom. Egy cmos reset esetleg nem árthat, de nem bvaloszinü h megoldja.
-
ati012
őstag
válasz
Iludka #11000 üzenetére
Javítás utáni élettartamot nehéz megjósolni. Függ a jelenlegi chip állapotától, a nyák állapotától az új golyók minőségétől és a szakember hozzáértésétől. Komplex dolog. Ha géped értéke nem éri el az 50pénzt szerintem kár erőltetni.
Új chip ára 12 - 25ezer Ft. Ennyit már nem biztos hogy ér az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest