- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AsUsLaptop01
csendes tag
A ventik nem pörögnek ----> fel
Mennek, de csak kb alapjáraton, úgy ahogyan akksiról szoktak. Akármit csinálok nem pörögnek fel. Azelőtt a töltő bedugása után pörögtek terheléskor mint az állat. Most: Ha a negyede annak a fordulatnak :/
PIC a tápvezérlő? Nem értek ezekhez a kifejezésekhez. Csak egy tipp
Bocs ha nem vagyok annyira érthető.
-
CsMarc
tag
-
MR!!
aktív tag
válasz
CsMarc #11596 üzenetére
Hali !
Más eszközt (teló, laptop) is ledob a wifiről vagy csak a DellE5530-at ? Routerről infó (gyártm, tipus, beállítások) router - log-ban mit ír ?
Win8-hoz nem nagyon értek, de megpróbálhatnál másikat feltenni rá. Szerintem a Win7 Ulti most a legjobb. Persze ha új a géped akkor nehezebb rá találni win7-es drivert hozzá mint win8-ast.
De inkább Win7 64bit Ulti...
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
Most nemrég vettem egy Dell E5530-at rögtön feltelepítettem rá a win8-at illetve a drivereket. Olyan hibát szoktam néha tapasztalni, hogy ledob a wifiről majd pár percig nem enged visszacsatlakozni rá. Ez mitől lehet?
Másik: Ez valószínűleg inkább valami operációs rendszer hiba lesz: Google Chrome néha befagy és nem reagál semmire. Feladatkezelőben be kell zárni és ha szerencsém van újraindul. Már újraraktam, de nem sok változás.Hogy lehetne őket orvosolni?
Köszönöm előre is.
-
MR!!
aktív tag
válasz
AsUsLaptop01 #11585 üzenetére
Vajon a ventillátorok nem mentek e tönkre ?? Azért azt is le kellene ellenőrizni egy kis tápot neki vmiről.
Amúgy ez már elég összetettnek hangzik. Tápvezérlő nagyon nem teszi a dolgát. Nem hinném, hogy a termo érzékelő ment volna ki ami adja ajelet h meleg a proci és feszkót kérne a ventiknek. Alapból folyamatosan kellene ketyegnie kis fordulaton.Valahonnan odavezetnék a vrentiknek egy kis feszkót (pl dvd táp) hogy azért forogjon és ne füstöljön el a proci...
-
Dell XPS
veterán
válasz
Clown-corp #11592 üzenetére
Mikrokontroller, flash-tartalom, chip csere (ez lenne jó megoldás (!), reball, stb., nagyon sok mindent meglehet javítani (cserélni), inkább az a kérdés; gazdaságos-e (?).
Írj egy privit KillHates -nek, Ő biztosan meg tudja javítani, előtte ad egy ajánlatot Neked.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Clown-corp #11590 üzenetére
Ha jó az akku, akkor Bios vagy déli híd hiba szvsz.
-
Clown-corp
tag
válasz
AsUsLaptop01 #11586 üzenetére
Megnézem oké.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Clown-corp #11584 üzenetére
Nézd meg egy másik CMOS akkuval is elsőre.
-
AsUsLaptop01
csendes tag
válasz
Clown-corp #11584 üzenetére
Nekem volt ilyen gondom, szalagkábel okozta az alaplap és az audio panel közt (ezen voltak az usb portok is)
-
Clown-corp
tag
Sziasztok!
Van egy Packard Bell Easy Note M3 típusú laptopom. És a következő hibát produkálja. A BIOS Látja a HDD , De akármilyen Odd-t dugok rá azt már nem . Viszont a probléma az ott van , hogy mikor bekapcsolóm , és ki írja , hogy milyen cuccok vannak benne, utána a következő képernyőn csak a kurzor villog a bal felső sarokban. Pedig a Boot sorrend az helyes . A HDD-n rajta van a rendszer de semmi nem történik. Már próbáltam azt, hogy kiveszem az elemet , 30 percre s utána indítom , a helyes boot sorrendet betartva. De akkor is csak a kurzor villog a bal felső sarokba.Próbáltam már úgy is indítani, hogy se az odd se a hdd nincs rajta . De akkor is csak a kurzor villogás fogad .
Köszönöm a válaszotokat .
-
sajmon8282
csendes tag
válasz
AsUsLaptop01 #11579 üzenetére
Köszönöm a tanácsot mátol nekifekszek rendesen
majd jelentkezem hogy mi lett vele
-
MR!!
aktív tag
válasz
sajmon8282 #11573 üzenetére
Hali !
Esetleg próbálj lehúzni róla mindne felesleges cuccot (CD/DVD, wifi adapter, HDD , RAM ha több van benne egyesével próba, akksit kivenni, kijelztő lehúzni...)
Vagy a venti-ventik nem főttek e meg?! Ha szorul/zárlatos lehet letilt.
u.i.: cmos reset, másik töltő (mindent meg kell próbálni)
-
MR!!
aktív tag
válasz
AsUsLaptop01 #11574 üzenetére
Akkor vedd ki az akksit és csak AC-ről hadd szóljon. Ha meg hurcolod akkor akkis be
Tudom nem ez a megoldás, de már majdnem
Komolyra fordítva: valszeg akkor "kreten67" mondja jól Töltésvezérlő chip meghibásodása lehetséges...
-
AsUsLaptop01
csendes tag
válasz
sajmon8282 #11578 üzenetére
Tehát ezt most is csinálja, vagy csak csinálta?
Próbáld meg: Kiveszed az akkut, kihúzod a töltőt és nyomod folyamatosan a bekapcsoló gombot kb 1 percig.
Ekkor elméletben kimegy az összes szufla belőle. Hátha. Alaplapi kondikat érdemes átnézni, nem annyira mai darab. Töltő rendben van? HP-nál gyakori hogy csak a sajátjával hajlandó menni. -
sajmon8282
csendes tag
válasz
AsUsLaptop01 #11577 üzenetére
Szia a szallag kábel valószínüleg jó mert ha be akartam kapcsolni akkor csinált olyat hogy fölváltva villogott a töltésjelző sárgán és zölden de kb 1 percig utánna villogott 8-szor zölden és aztán kuss lett
és aksival is csinálta és annélkül is
-
AsUsLaptop01
csendes tag
válasz
sajmon8282 #11573 üzenetére
Sok minden baja lehet. Töltésjelző világÍt? Akku van benne?
Bekapcsoló panel/gombok/annak szalagkábelei jók?
-
AsUsLaptop01
csendes tag
UP: A laptop megy simán töltőröl, és akkuról is, egyben is. A ventik nem pörögnek fel, a gép lassabb, a játékok laggolnak.
Köszönöm!
-
sajmon8282
csendes tag
Sziasztok !!
Lenne egy olyan problémám hogy be sem kacsol a laptop nézegettem multiméterrel a töltő aljzattól kezdve hogy merre hány volt szaladgál
3 lábol a 2 szélsőnél 3.5 volt mérhető az egyiktől mindenhova eljut a feszültség a másik után van egy pici fekete smd azon túl semmi a harmadik lábnál mérek 19.5 voltot de at ott is marad sehova tovább
A laptop egy Compaq nc6400
-
kreten67
senior tag
válasz
AsUsLaptop01 #11567 üzenetére
Töltésvezérlő chip meghibásodása pontosan ilyen tünetet produkál az asus k50ij szériában.
-
MR!!
aktív tag
válasz
AsUsLaptop01 #11567 üzenetére
Hali !
Tehetsz egy próbát azzal, hogy kiveszed az akksit, kihúzod töltőt és nyomva tartod a bekapcsoló gombot kb 30mp-ig vagy tovább.
Elvileg ilyenkor "sül ki" az összes szufla ami még maradt benne. Lehet még próbálkozni CMOS resettel is. Hátha helyre áll.
Attól függ mennyi ideig volt rádugva és milyen állapotban a "felcserélt polaritású töltő".
Elvileg akkor működik töltőröl? Akksi nélkül? Akksiról?
-
zulu_mester
tag
Sziasztok!
Kb 2 hete vettem egy új Asus X552C notebookot és a héten azt vettem észre, hogy a 3.-4. feltöltéskor 99%-ig töltődött fel és nem ment tovább a %-os érték. Aida 64-el megnéztem az akku adatait és azt írta ki, hogy 6%-os az elhasználtsága. Ez mitől lehet? Esetleg más AIDA64 verzióval is ellenőrizem a dolgokat?
-
-
AsUsLaptop01
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus A4G notim, sajnos felcserélt polaritású töltő lett beledugva....
A laptop kikapcsolt állapotban nem tölt, bekepcsolva igen, de csak fizikailag, azt hiszi akkuról megy.
Valakinek valami ötlete?SMD biztosÍték nincs rajta.
Mit lehetne keresni?Köszönöm a segÍtséget!
-
MR!!
aktív tag
válasz
BJanee #11565 üzenetére
Mondanám, hogy a külső vga kimenetről a jelet erőszakold rá, de mivel nincs fény - ergó nem kap tápot és nem hinném, hogy a VGA Pin 9 KEY/PWR formerly key, now +5V DC elég lenne neki. Bár kitudja
Szóval ennek kellene utána járni: VGA to LCD vagy micsoda
lehet baromság amit írtam de remélem érted miről zagyválok
(próbálnék segíteni valami őrült nagy baromi ötlettel, hogy életet lehelj bele )
-
BJanee
tag
Mint a legelső hozzászólásomban is leírtam, a komplett kijelzőt szalagkábelestől, kijelzőstől, inverterestől rátéve egy másik ugyanilyen gépre tökéletesen működik... de ma átszereltem egy másik kijelzőt bele (ccfl csövest ugye), azon sem kapcsol be a világítás (a kijelző 100% jó)
A csatlakozó is jó. Letöltöttem egy kapcsolási rajzot, nem nagyon tudok kiigazodni rajta. A rajzon említett alkatrészeket nem találom, pedig vagy fél órán keresztül néztem a lapot. Pedig emachines e525/e725 rajz, úgyhogy már kezdek tanácstalan lenni....
Azért írtam, hátha valaki már találkozott hasonlóval és tudja esetleg, melyik alkatrész csinálhat még ilyet.XSiGma: LINK
de ugyanitt beírva a keresőbe van még pár, hátha a lakhelyedhez közeli is van és el tudsz menni kipróbálni
Vagy esetleg még ezt tudom ajánlani: LINK -
MR!!
aktív tag
válasz
XSiGma #11562 üzenetére
Lehet csak a CCFL ment ki (ha nem LED es) , próbaképp a te kijelződből áttehetnél pár CCFL-t a jó kijelzőbe, hogy az műxik e. Ha jó akkor valszeg inverter. Próbálj ne komplett kijelzőbe gondolkodni, vagy bontott - elég kicsi az esély, vagy hasonlót.
Aszem Panasonic kijelző van benne...
-
Sensei
aktív tag
Némileg kezdenek követhetetlenné válni a dolgok.
-
MR!!
aktív tag
válasz
BJanee #11556 üzenetére
Helló !
Semmi gond!
Kicsit furcsáltam is, hogy "XSiGma "-nak válaszoltam és te írtál vissza, de sebaj.
Örülök, hogy megjavult. Gondoltam rá, hogy mi lenne ha egy másik kijelzővel próbálnád le- de megelőztél. Hiábacsak akkor megy biztosra az ember, ha ténylegesen kipróbálja. (lásd: ki hitte volna, hogy a kijelző a rossz , mikor másik gépen meg életjelet adot...)
Üdv
-
kreten67
senior tag
válasz
t_csaba1987 #11557 üzenetére
Én inkább a hűtése miatt aggódnék.
Stressz teszt alatt mennyire melegszik az i7 benne,és mennyire rántja magával a vga hőfokát? -
t_csaba1987
csendes tag
Helló Tudna nekem valaki segíteni?
Egy hp g6 2032sh laptopom van hm76 os csippel és gyárilag I3 2350m procival
felfrissítettem a hp oldaláról a biost "a géphez a legújabbal" és tettem bele egy I7 3610qm procit
csak az a gond hogy a turbo frekvenciát nem használja ki a gép csak az alap 2300-on megy pedig turboval 3300-at tudna
az alaplapnak elvileg kezelnie kellene de mégsem teszi. -
BJanee
tag
Szia
Csak most neztem, hogy nem is nekem címeztedcsak azt neztem hirtelen, hogy emachines e525
De azert kosziugy nez ki, ezek az emasinak erre a kijelzore erzekenyek
a masik meg az usb xd
De koszonom, majd letoltok kapcsolasi rajzot, en is elektrotanyarol szoktam.
Azert ha valakinek van meg otlete, ossza meg. -
MR!!
aktív tag
válasz
BJanee #11552 üzenetére
Hát így már elég necces.Nem gondoltam, hogy ennyire belenyultál, de szerintem nehéz lesz megtalálni mi ment ki , esetleg még mindig rövidzár van valahol és azért tilt le.
A szalagkábeltől visszafele lehet méricskézni jön e a feszkó... Nem ártana valami kapcsolási rajz is:
ACER EMACHINES HM50-MV E525 E725 SM - elektrotanyáról letölthető ( ha nem megy elküldöm )
-
BJanee
tag
Sziasztok.
Egy szakembert kérdeznék, hogy a következő hibát mi okozhatja:
Van egy Acer Emachines E525 laptopom, a kijelzőjén sötét a kép. Amikor bekapcsolom, az E betű sötéten látszik, de a világítás nem kapcsol be. A csavar az benne, hogy a komplett kijelzőt másik ugyanilyen gépre téve szalagkábelestől, inverterestől bekapcsol a háttérvilágítás! Tehát, ennek alapján a kijelző-szalagkábel- és inverter hibát kizártam. És persze, külső kijelzőn kipróbáltam a gépet, tökéletes képet ad.
Na most, akié volt "hozzáértő", a betört kijelzőjét ki akarta cserélni és olyan "szerencsésen" dugta rá az alaplapra a kijelző szalagkábelét, hogy elhajtott 2-3 lábat, egy ki is tört (az alaplapi csatlakozón). A kitört láb a mozgatástól úgy helyezkedett el, hogy összezárt 2 lábat, be sem kapcsolt a gép, az elektronika letiltott.
Szóval én ebben az állapotban vettem meg. Vettem egy donor alaplapot, kicseréltem az említett csatlakozót (az alaplapon), kiméregettem, mindegyik láb szépen csatlakozik az alaplapon, tehát a forrasztást jónak ítéltem.
Szóval, az lenne a kérdésem, melyik alkatrész okozhatja még ezt a problémát (a kijelző, szalagkábel, inverter, csatlakozó kivételével)? Esetleg egy FET mehetett ki, amikor összezárt 2 láb? Égésnyom nem látható rajta, átnéztem nagyítóval az alaplapot, minden alkatrészt, szemmel látható hiba nincs rajta.
Köszönöm a választ! -
sajmon8282
csendes tag
Sziasztok !!
Minap jött hozzám 1 Compaq nc6400-as tipusú laptop és nem kapcsol be de ha rájön a hoppá akkor villan 8-at a töltés jelzője és más semmi szerintetek érdemes vele bajlódni vagy mehet tovább
-
XSiGma
aktív tag
Adott egy Acer E525,ami csak külső monitorra ad képet.
Mi lehet a hiba forrása?
Integrált VGA?Kijelző?LCD kábel vagy inverter?
Köszi! -
MR!!
aktív tag
válasz
panpeter92 #11540 üzenetére
De legfontosabb lenne kizárni a táp hibáját. Biztosan működik e (konnektortól laptopig eljut e az áram) és nem csak kontakt hiba van. Kicsit megmozgatni a táp aljzatánál a kábelt nem e tört ki, sérült meg. Melegszik e a töltő ?
Világít e vagy felvillan valamelyik led kábel mozgatása közben?
Akksit kivenni, tápkábelt kihúzni és nyomva tartani a bekapcs gombot kb 1 percig. Utána akksi vissza kábel bedug várni pár percet és utána megpróbálni bekapcsolni....
ezeket érdemes megpróbálni...
-
MR!!
aktív tag
válasz
panpeter92 #11540 üzenetére
Hali !
Ha nem sérült a táp aljzat és nem volt mostanában forró a táp akkor próbáld meg levenni róla a HDD-t DVD-t akksit .
Ha így sem indul esetleg alaplapi elem csere - átmozgatása.
Ellenkező esetben szétszedni - égési nyomok , púpos kondik erősítik meg az alaplap hibáját sajna...
-
Dell XPS
veterán
válasz
ad4m1337 #11541 üzenetére
Teljesen jól gondolod, írj egy privit a kollégának, biztosan megoldja Neked kulturáltan a melegedési problémákat.
(#11537) EasyKnight: Bios frissítés ?
-
ad4m1337
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Van egy 3 éves Asus K53SJ notebookom, utóbbi időben rendkívül belassult, youtube FHD videóknál meg baromira felpörög a proci, egyszerű játékoknál (pl. CoD2) nagyon melegszik. Új korában nem csinált ilyeneket.
Jól gondolom, hogy egy takarítás, tehát por kifúvása, újrapasztázás, stb. segíthet? Ha igen Debrecenben hol dolgoznak kulturáltan és milyen áron?
Vagy ha Debrecenben valaki házilag tud segíteni, azt is megköszönöm. Én próbáltam szétszedni, de sajnos az alumínium billentyűzet körüli részt nehéz eltávolítani az alsó résztől, pattintani kell, én meg nem merem, ne hogy eltörjön a műanyag alsó rész.
Köszönöm előre is!
-
panpeter92
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám. Ma mikor próbáltam reggel bekapcsolni a gépem, egy Dell 5521 laptop, egyszerűen nem akart. Se tápról, se táp nélkül aksival, sehogy sem. Tudja valaki hogy mi lehet a problémája? Tegnap este lehajtottam, semmi baja nem volt, mára meg már ilyen volt. Másik géppel, ami ugyan azon az elosztón van, semmi gond nincs. -
EasyKnight
tag
válasz
sixpack89 #11538 üzenetére
Ahoy!
Ugyan nem értek hozzá, de ha már itt vagyok, akkor próbálok kicsit segíteni... Konkrétan honnan jön a hang? A hangszóróból, vagy csak valahonnan a gépből?
Nekem a telefon töltőm szokott sípolni, ha feltöltött a telefon.
Én valami olyasmire gyanakszom, hogy egy modul kiugrott, elmozdult a helyéről. Vedd le a laptop alsó részét és nézd meg, hogy minden a helyén van-e? (RAM-okat akár ki is veheted, aztán vissza.)
Nézd meg a ventilátort, hogy nem súrlódik-e valami hozzá.
Bár mondom, nem igazán értek hozzá, csak tippelgetek. -
sixpack89
tag
Üdv! Fuji Siemens gépem van,és ma bele ütöttem egyet a számítógép asztalba amin van a laptop,és azóta sípol,mi lehet a gond? minden működik de ez a hang idegesítő.
-
EasyKnight
tag
Sziasztok!
Mostanában érdekes dolgokat produkál a laptopom....
Bekapcsoláskor eljut a Lenovo feliratig és megáll a boot. Itt több idő elteltével sem történik semmi, illetve többszöri újraindítás után sem. Néha jó, néha nem. Elég rapszodikus jelenség, és kezd kicsit kellemetlen lenni. Van, hogy éjszaka kikapcsolom, reggel pedig már nem kapcsol be, tehát el sem mozdul a helyéről.
Először a sérült optikai meghajtóra gondoltam, de ez cserélve lett.
Ha kiveszem a meghajtót, akkor nem produkálja a hibát.
A laptop nem is kezelte egy ideig az ODD. A Deamon Tools teljes eltávolítsával megoldódott a probléma.
Így nem is nagyon merek nekiesni egy oprendszer cserének, kellemetlenül érintene, ha a folyamat közepén feladná a szolgálatot.
Van-e valakinek valami ötlete?A laptop adatai:
Lenovo g500Processzor típus:Intel Core i7-3612QM
Memória méret: 8GB
Dedikáltvideókártya: Radeon 8750M
Win 8 x64 (Warez-elt.)
Válaszokat előre is köszönöm! -
se4ever2
aktív tag
Sziasztok!
Van egy vadonatúj Toshiba M50D-10W laptop, amit az egyik barátom adott ide nekem hogy nézzem már még is mi a baja... Windows 8.1-et telepített rá, egy ideig lassú volt, majd kikapcsolta, és mikor újra be akarta kapcsolni, már el sem indult a Windows. Elhozta hogy nézzem már meg még is mi a baja... Konkrétan a BIOS-ba se lehet belépni! Mi lehet a probléma? Bekapcsolom, bejön a Toshiba logó, de nem lehet belépni a BIOS-ba... Mi lehet a probléma?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
MR!!
aktív tag
válasz
anamycica10 #11525 üzenetére
Átmozgatnék mindent rajta: HDD, gomb elem, akksi, RAM ...
Akkor is csinálja ha csak akksiról megy ? Egy rossz táp kábel (törött) zárlata miatt is a védelem lekapcsolja...
Akksi nélkül is kipróbálni ha úgy elindul.
-
MR!!
aktív tag
válasz
Pistiboy88 #11524 üzenetére
Ha nincs benne az SSD akkor reseteld a BIOS-t azután be kellene engednie...
Ha sikerült belépned adj egy jelszót a BIOS-nak és utána tedd vissza az SSD-t.
-
törölt tag
Köszi, hdd nélkül be tudtam lépni a Biosba, default-ra állítottam, és így elfogadta a hdd-t. Most megy fel rá a 7-es, de utolsó emlékem,hogy már csak 35%-os. Külső lemezként majd elmuzsikál még, de a gépbe veszek egy újat. Elég lesz egy kicsi is, mert csak asztaliként használható úgy is.( Zsanérok,ház törött) Egyébként netezni,levelezni elég. ASUS F3Tc.
Minden másra ott van a Lenovo T510 Core 7i .
Mégegyszer Köszönöm. -
4264adam
veterán
Én, Takács Ádám 2013.09.15.-én az Extreme Digital webáruházban rendeltem egy Lenovo G505s típusú laptopot mely a következő paraméterekkel rendelkezik:
AMD A8 4500M
AMD READON 7640G & 8570 2GB
8GB RAM
1TB HDDA következő hibajelenséget tapasztaltam:
-Windows 8.1 telepítése után következtek a grafikai programok és szórakoztató programok felhelyezése a rendszerre. A következőket tapasztaltam grafikai telesitmény terén:
Switchable-be kapcsolva a grafikai teljesitmény nem nő sőt csökken mint UMA beállitás alatt pl:
UMA(7460G) -20FPS
Switchable(7460G&8570) -7-13FPS
Ugyan azon beállitás mellett szemmel láthatóan kevesebb a képkocka ami nagyon zavaró és egészségtelen. Ezután csakUMA-t használtam munkához de most már szeretném használni azt a teljesitményt amit szolgáltatnia kellene ugyanis Más ugyanilyen laptop magassabb beállítás melett több FPS-re képes.
Ne gyertek azzal hogy harmatos mert csak egy normál beállitás melleti 25FPS-t szeretnék amire bőven elég ez a gép melyet utat másnak a gépe illetve youtube-os videok.-Próbáltam driveres megoldást(cserét) windows cserét de semmi nem használt egyszer sem. Már nem tudok több megoldást.
-Esetleg önök rendelkeznek ehhez hasonló probléma megoldásával?
-Ilyen problémával lehet garanciát igénybe venni? -
gyurma2
csendes tag
Sziasztok
volna egy MSI Gx630 laptopom
2x2Gb ramal ketyegett,mig megnem takaritottam belülröl.
De már csak 1x2Gb ramal hajlandó képet adni, müködni
Ramok külön mennek jók
slotok is jók
De mind a kettöbe belerakom a jó ramokat nincs kép
venti megy ledek világitanak ennyi
Elöre is köszönöm a vállaszokat -
válasz
anamycica10 #11525 üzenetére
Ez a jelenség chipset hibára utal,valószínü,hogy a déli vagy az északi híd nem sokára meghal.Talán még lehet valahol fóliaszakadás is.
-
anamycica10
újonc
Sziasztok!
Van 1 DELL inspiron 7700m laptopom és az a probléma adódott h. minden előzetes jel nélkül leáll a gép 1 pillanat alatt, mintha áramtalanítanám a gépet.Nem rendszeres a leállás, van h. 1 óra alatt 3-4szer, van h. órákig tökéletesen működik.
Utánaolvastam már hasonló eseteknek és legtöbb esetben túlmelegedést okolják.Mivel nem érzem melegnek a laptopot és van h. 10 perc használat után kikapcsol nem tartom valószínűnek ezt a hibaokot,windows-t újraraktam nem használt (win8). Körülbelül 4 hónapig nem volt semmi gondom utána kezdődtek a leállások.Kérem akinek van bármi ötlete szívesen várom! Köszönöm
-
Pistiboy88
aktív tag
Sziasztok!
Egy fura problémával állok elétek. Én már nem tudok mit kezdeni vele.
Adott egy dell inspiron 1525 noti.A bios képernyőnél mindig restartol egyet. Annyit sikerült kideríteni, hogy 99%, hogy vírus okozza. Fater gépén (IBM Thinkpad T40) meg is találtam a trójait. Kivettem a dell-ből az SSD-t, lefuttattam rajta egy víruskeresést, de az nem találta meg. Utána megnéztem, hogy a másik laptop vinyóján hol volt, s megtaláltam(a bootmgr-be is beleírt és a rendszer számára fentartott partíción a boot könyvtárban volt egy cmsconfig.mui nevű 41kb-os file ).
Nos, újraindítottam a gépet és win8 logó helyett csak egy kurzor villogott, azóta csak restartol. Az asztali gépen is ugyan ez volt, de ott sikerült a biost flashelni, de itt nem sikerül.
BIOS reset is volt, de mikor lépek be fekete háttéren fehér felirat, hogy Access denied és restartol is. Kb 5 másodpercet megy a gép. Hardveres hiba kizárva.
De a szívás az, hogy munkára is kéne holnap, de nem sikerült életet lehelni bele. halvány lila gőzöm nincs, hogy mit tegyek.
-
veréb
tag
sziasztok!
asus k52je memoria bövítés lenne 1066-ot ír a hivatalos oldal ha én 1333 vagy 1600-at veszek menni fog vele csak 1066-on igaz? -
nokia3650365
aktív tag
A hiba, az SSD miatt volt, mert most visszaraktam a winchestert és tökéletes, lehet a Kingmax SSD nem kompatibilis valamiért.
-
MR!!
aktív tag
Helló !
Pontosabban mi a hiba a kijelzőjével ? (villog , rossz kép - nincs kép , vagy be van törve
)
Lehet csak szalagkábel probléma, pl túl sok ki-be zárogatástól. Ilyenkor meg lehet próbálni kicsit nyomkodni a zsanéroknál , lehet vissza jön a kép.
Akkisval szintén több infó kellne. Abszolút nem reagál , belefolyt vmi , túláram érte iylesmi...
-
nokia3650365
aktív tag
válasz
nokia3650365 #11517 üzenetére
Mégsem, így is leáll, úgy néz ki a töltő lesz mégis csak a hiba., mert most kicsit hajtogattam a csatlakozónál és tölti.
-
zs198
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy akadna-e olyan aki Acer laptop javításban tudna segíteni?
Típus: Aspire 5742 ZG
A kijelző nem működik, illetve az akksija ment tönkre. kb.2 éves a masina! Remélem meg lehet menteni és nem túl borsos az ára...
Segítségeteket előre is köszönöm!
Írhattok mailt is.. címem: zsolt.figler@gmail.comSziasztok
-
nokia3650365
aktív tag
Megvan a hiba. A hitachi gyari winyom bad sectoros lett es kicsereltem egy kingmax ssd re most lehuztam az ssdt es tolt folyamatosan. De mi lehet akkor a hiba hogy radugva leall a toltes, amugy tokeletesen mukodik ssd vel a gep.
-
n.szuhanszki
csendes tag
válasz
nokia3650365 #11515 üzenetére
Akkor a töltésvezérlő panel-re gondolok
-
nokia3650365
aktív tag
válasz
n.szuhanszki #11513 üzenetére
Most reggel sikerült kb 80% osra feltölteni az akksit, aztán most megint nem tölt.
Ha nincs a gépben az akkumulátor akkor sem működik a tápellátás, így vagy a töltő a hibás vagy az áramfelvevő rész a gépben gondolom. -
sigabajo
újonc
Sziasztok!
Van egy ASUS A52DE típusú notebook-om. Az újratelepítés után csak az alaplapi videokártyát látja a gép, így a másik ATI Mobility Radeon HD 5470 512MB kártyának nem lehet a driver-jét feltelepíteni. A BIOS-ban nem találtam a VGA-ra vonatkozó beállítási lehetőséget! Op-rendszer: Win 7 32bit
Köszi a előre is a segítséget! -
n.szuhanszki
csendes tag
válasz
nokia3650365 #11511 üzenetére
Szia,ez szerintem nem töltési probléma! Ez normális,pl nekem az asus noti csak 80% merültségnél kezd tölteni,ha az aksi pl 95%-os,hiába is van bedugva a töltö,nem tölti az aksit,ezzel kíméli az aksi élettartalmát.Üdv
-
NEMO1968
őstag
válasz
nokia3650365 #11511 üzenetére
Hello!
Eredeti gyári a töltő?
Nézd meg a töltőt olyankor,nem meleg-e nagyon.
Próbáld ki másik töltővel is,ha van lehetőséged. -
nokia3650365
aktív tag
Sziasztok. HP G62 laptopom van es toltesi problemaim vannak. Egy ideig tolt a tolto majd leall akkumulator ha nincs bent akkor sem folyamatos az aramellatas. Kihuzom eltelik ido aztan megint megy valtozo ideig. Mi lehet a hiba?
-
Tesomatee
tag
válasz
Tesomatee #11509 üzenetére
Nem engedett szerkeszteni.
Win8.1 ugyanaz
De mint mondtam ha csökkentett módban kiszedem a köcsög intel drivert akkor megy. Nem tudom valahogy megkerülni és az nvidiát használni mindenre? Mert így a grafikai teljesítmény zérus... És holnap repülök külföldre szóval a szervízbe se tudom visszadobni...
-
Tesomatee
tag
Sziasztok!
Ez a fórum az utolsó reményem mielőtt visszaviszem a gépet a szervízbe... Megpusztult a gépem ezért kicserélték a teljes alaplapomat. Hazahoztam újrahúztam mindent. De ha felraktam az intel VGA drivert (minden verziót próbáltam) akkor a windows miután betölt fekete képernyő vár üdvözlés helyett. Csökkentett módban ha eltávolítom az intel vga drivert ismét hibátlanul bootol. Találkoztatok már ilyennel? Tudok mit kezdeni vele? Ezzel kb használhatatlan a gép mert az Nvidia kártya enélkül a sz*r nélkül nem tud futni hála az istennek...
Előre is köszönöm a segítséget -
sg22
senior tag
válasz
SzaboZE #11503 üzenetére
megoldottam vegul... egesz nap ezzel szenvedtem. tobb minden baja volt a laptopnak. nem is reszletezem mert elkap az ideg. a billentyuzet nem tudom hogy hogy lehetseges, de rovidre zar ha bepattintom a gephazba. tettem a hatuljara mindenhova anti statikot, raragaszgattam, nagy nehezen begyurtem a hazba. nemtudtam becsavarozni, mert csak fem csavarjaim vannak, azzal is shortol. de szerencsere eleg a bepattintas, megtartja szepen. ha egy kis helyen hozza er a hazhoz a bill akkor van hogy elindul, es kikapcsol 2 mp utan, van hogy elsem indul. pedig van rajta ilyen muanyag foliaszeru vedo cuccos, de azon keresztul is rovidre zar, nem ertem hogy hogyan. mindegy, mukodik : )
-
Joker88
őstag
ez vajon milyen hiba lehet ?
A történet a következő : akksi (és akku nélkül is ) bekapcsolás után felpörög a hűtőventillátor, és felpörög a DVD meghajtó is,majd egy kis szünet (mintha leállna a gép) és újra keződidk előről a bekapcsolási folyamat. Semmi kép,semmi pittyegés nincsen...
-
sg22
senior tag
sziasztok!
Van egy eleg erdekes problemam. Dell inspiron 1545 os laptoprol van szo.
Kicsereltem a billentyuzetet. Ha bepattintom a helyere, akkor nem kapcsol be a gep, csak feheren villog a power light, mintha hibernalva lenne. ha kipattintom a helyerol (a ribbon szalag meg mindig csatlakoztatva van, csak a hazbol pattintom ki) mukodik! bekapcsol a gep, mukodnek a gombok. Kikapcsolom, visszapattintom a hazba, megint nemkapcsol be a gep, csak villog a power gomb. Mitol lehet ez ??? Valami rovidre zar, vagy mi lehet? Egesz nap ezzel pocosltem, otletem sincs, ilyet meg nem is hallottam.Elore is koszi a segitseget!
-
sixpack89
tag
Üdv! Fuji Siemens amilo Le27 gépem van,vista fut rajta. Pár napja netezés közben váratlanul újra indult,de az utóbbi idöben gyakran újra indult váratlanul. Elő jön egy ablak a következő szöveggel:a windows váratlanul leállt.ennek oka egy nemrég bekövetkezö hardver vagy szoftverváltozás lehet. A hiba kijavításához 1. Helyezze be a windows telepítölemezét,és indítsa újra a számítógépet. Egyéb beállítások: csökkentett mód stb.. én próbáltam minden hogy indítani,de csak egy ablakig jutok. Microsoft corporation meg tölt be a csík,de nem történik semmi,mintha lefagyott volna. Mi lehet a gond,és megoldás? Újra rakom a windows 7et majd rá,de valami tipp esetleg,hogy be töltse a rendszert?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- Dell Latitude 5490 14" HD i5-8250U 16GB DDR4 256GB SSD gar
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS Ultra 7 165H 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest