- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Androidos tablet topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
BJanee
tag
Sziasztok.
Egy szakembert kérdeznék, hogy a következő hibát mi okozhatja:
Van egy Acer Emachines E525 laptopom, a kijelzőjén sötét a kép. Amikor bekapcsolom, az E betű sötéten látszik, de a világítás nem kapcsol be. A csavar az benne, hogy a komplett kijelzőt másik ugyanilyen gépre téve szalagkábelestől, inverterestől bekapcsol a háttérvilágítás! Tehát, ennek alapján a kijelző-szalagkábel- és inverter hibát kizártam. És persze, külső kijelzőn kipróbáltam a gépet, tökéletes képet ad.
Na most, akié volt "hozzáértő", a betört kijelzőjét ki akarta cserélni és olyan "szerencsésen" dugta rá az alaplapra a kijelző szalagkábelét, hogy elhajtott 2-3 lábat, egy ki is tört (az alaplapi csatlakozón). A kitört láb a mozgatástól úgy helyezkedett el, hogy összezárt 2 lábat, be sem kapcsolt a gép, az elektronika letiltott.
Szóval én ebben az állapotban vettem meg. Vettem egy donor alaplapot, kicseréltem az említett csatlakozót (az alaplapon), kiméregettem, mindegyik láb szépen csatlakozik az alaplapon, tehát a forrasztást jónak ítéltem.
Szóval, az lenne a kérdésem, melyik alkatrész okozhatja még ezt a problémát (a kijelző, szalagkábel, inverter, csatlakozó kivételével)? Esetleg egy FET mehetett ki, amikor összezárt 2 láb? Égésnyom nem látható rajta, átnéztem nagyítóval az alaplapot, minden alkatrészt, szemmel látható hiba nincs rajta.
Köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Subaru topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lightyear - befektetési app
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest