Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BJanee

tag

Sziasztok.
    Egy szakembert kérdeznék, hogy a következő hibát mi okozhatja:
    Van egy Acer Emachines E525 laptopom, a kijelzőjén sötét a kép. Amikor bekapcsolom, az E betű sötéten látszik, de a világítás nem kapcsol be. A csavar az benne, hogy a komplett kijelzőt másik ugyanilyen gépre téve szalagkábelestől, inverterestől bekapcsol a háttérvilágítás! Tehát, ennek alapján a kijelző-szalagkábel- és inverter hibát kizártam. És persze, külső kijelzőn kipróbáltam a gépet, tökéletes képet ad.
    Na most, akié volt "hozzáértő", a betört kijelzőjét ki akarta cserélni és olyan "szerencsésen" dugta rá az alaplapra a kijelző szalagkábelét, hogy elhajtott 2-3 lábat, egy ki is tört (az alaplapi csatlakozón). A kitört láb a mozgatástól úgy helyezkedett el, hogy összezárt 2 lábat, be sem kapcsolt a gép, az elektronika letiltott.
    Szóval én ebben az állapotban vettem meg. Vettem egy donor alaplapot, kicseréltem az említett csatlakozót (az alaplapon), kiméregettem, mindegyik láb szépen csatlakozik az alaplapon, tehát a forrasztást jónak ítéltem.
    Szóval, az lenne a kérdésem, melyik alkatrész okozhatja még ezt a problémát (a kijelző, szalagkábel, inverter, csatlakozó kivételével)? Esetleg egy FET mehetett ki, amikor összezárt 2 láb? Égésnyom nem látható rajta, átnéztem nagyítóval az alaplapot, minden alkatrészt, szemmel látható hiba nincs rajta.
    Köszönöm a választ!

Új hozzászólás Aktív témák