- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Apple asztali gépek
- Projektor topic
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nobody-FX
csendes tag
Üdv kedves mindenki!
Következő problémára keresek megoldást
ASUS G51 VX tipusu laptop al vannak különös nyomásra érzékeny problémák amikor gépelés közben a kezem ránehezedik a gépre (legjobb méréseim szerint a touch pad jobb oldalától kb két centire lévő pontot nyomva) illetve nyomogatva körübelül 6 random karakter jelenik meg a képernyőn, illetve olykor bekapcsolódik a caps lock is! Nagyon zavaró mert nem lehet vele úgy gépelni hogy a kezem a gépen rajta legyen.
Mi lehet a gondd? Koszolódás érintkezési hiba? egyszerüen elromlott valamelyik alkatrész? (alaplap billentyüzet stb?)
Köszönöm előre is a válaszokat! -
Csaky69
csendes tag
Sziasztok. Egy DELL XPS M1530 produkál érdekes dolgokat nálam.feltelepítettem egy win7 64bitet,legújabb nvidia 8600M GT-hez tartozó drivert.azóta egyszercsak elkezdett laggolni a kurzor,majd lefagyott a gép.Újraindítàs után fehér hàttér fekete/szürke csikozódàs jelentkezett.megsülhetett a VGA? Pàr óràval később újra rendesen üzemelt,majd egy idő utàn újra jelentkezik a probléma.VGA csere vagy javítàs?aki esetleg tud valakit aki ezzel foglalkozik,linket telefonszàmot elfogadok.
Előre is köszönöm! -
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok, Asus G56JR laptopomat 2014.09. hónapban vettem, még nincs komolyabb problémám a géppel, érdeklődnék hogy érdemes-e venni a géphez +1 év garanciát, hisz alapból csak két év jár hozzá.. de egy év garancia 20e forint ami nem kevés..
Érdeklődnék hogy normális-e az hogy a kijelző bal alsó sarkában a keret fel van gyűrődve el van emelkedve a kijelzőtől kb 2-3 mm-erre, nem tudom mitől lehetett sztem már így vettem, mindig figyelek hogy középen fogjam meg felnyitáskor, szóval fogalmam sincs mi lehet a probléma..
Másik: az egészséges és normális hogy a billentyűzet hozzáér a kijelzőhöz lecsukáskor? mert poros a kijelzőm és látszik benne az egész billentyűzet lenyomata.. mennyire tesz jót a kijelzőek az hogy mindig a billentyűzet karcolgatja lecsukáskor?
-
kreten67
senior tag
-
Dell XPS
veterán
válasz
F_Petiii #12395 üzenetére
Azt gondolom, hogy nem, bár a fehér paszta nem a kedvecem. Throttling jelenség folyamatosága arra utal, hogy a heatsink vagy alaplap hiba áll a háttérben. Nehez lesz ezt távolról megállapítani, be kell vizsgálni a notit hozzá.
Találkoztam olyan esettel amikor egy proci csere hozta a megoldást, vagy BIOS frissítés például, de a fent leírtak alaján át kell nézni (!).
-
F_Petiii
csendes tag
válasz
Dell XPS #12393 üzenetére
Épp most fejeztem be harmadjára, sajnos ugyanaz a helyzet minden esetben. Egyszer hibázhat az ember, na de háromszor?
Vagy valamit sorozatosan rosszul csinálok... Eddig csak PC-ket pasztáztam, ott soha nem volt ilyen gondom. Van valami extra, vagy eltérés amire oda kellene figyelnem egy PC-hez képest?
Kicsit féltem tőle, hogy elrepedt a hőcső, vagy elengedte egy forrasztás, és ezért nem szállítja a hőt rendesen... bekapcsoltam ventilátor nélkül. Szépen melegedtek a bordák, úgyhogy eltörve szerintem nincs. (bár nem szedtem darabokra)Lehet, hogy nem csúcsminőségű a pasztám, de ennyire az sem befolyásolhatja.
-
F_Petiii
csendes tag
Sziasztok!
Nálam is lenne egy melegedős probléma. (Samsung RF511 S04 i5 2520M)
Amint ráeresztettem a Prime95-t a CPU hőmérséklet felugrott 90 fok fölé, 1-2 másodpercen belül ki is kapcsolt a gép. Arra tippeltem, hogy koszos a ventilátor, vagy nem érintkezik jól a hőcső. Kapott egy takarítást, újrapasztazást (igaz ezüstös nem volt itthon, csak a fehér).Most a terhelés elindul, fut is, viszont még mindig nem tökéletes. A CPU még mindig nem tud maximális órajelen dolgozni, folyamatosan változtatja a feszültséget. Ha felmegy a hő 90 fok körül, akkor leveszi 0,8v-körülre, ekkor lehűl 60-70fokra, 1 másodpercre megint kap ~1,1voltot (3,2 ghz), de a következő másodpercben már megint 90 fok körül van és leveszi az órajelet/feszültséget. Mondanom sem kell, hogy a venti fel se tud pörögni max fordulatra ennyi idő alatt, elkezd begyorsulni, a következő pillanatban pedig már szinte leáll, mert már csak 60-70fokos a CPU. Aztán ugyanez újra és újra. A kifújt levegő sem túl meleg.
Tehát valamennyit mintha javult volna a helyzet, mert már legalább fut a teszt, de nem hiszem, hogy ez normális jelenség. Tapasztalt már valaki esetleg ilyet? El lehet valamit pasztázásnál rontani? Inkább úgy kérdezem, hogy van esetleg valamilyen trükk, amivel még jobban lehet csinálni? Vagy valami más baja (is) lesz?
Köszönöm szépen előre is!
-
Mattey
tag
Helló
Emachines e443-as, Intel alaplapos laptop bekapcsoláskor elindulni elindul, de nem jön be semmi, csak a ventillátor pörög ezerrel. Egyik napról a másikra történt a dolog.
-
kreten67
senior tag
válasz
sziada5925 #12381 üzenetére
Világítsd meg az lcd kijelző felületét egy erős lámpával!
- látszik a felületén a kép (inverter vagy ccfl-cső hiba,rosszabb esetben az alaplapon van hiba)
- nem látszik semmi a kijelzőn (alaplap hiba,ez több minden lehet amit most nem sorolnék fel) -
secular
tag
Üdv. Vásároltam egy új lapost. Linplus linux lite van rajta, szokásos probléma. Nem tudom előhívni a biost, vagyis nemtudok win8 at telepíteni rá.(usbről telepíteném)valaki tud segíteni?
-
sziada5925
aktív tag
Sziasztok, van egy TravelMate 5730G típusú laptopom, a következő problémával: ha 1 napig nem indítom, vagy kiveszem az akksiját kb fél órára, utána első bekapcsolásra a kijelzőre nem ad képet. A Windows elindul, HDMI és DSUB kimeneten van kép. A gép leállítása és újraindítása után minden rendben van. Az mindegy, hogy akksiról vagy töltőről megy, a jelenség ugyanaz. Ez lehet inverter hiba?
-
DjMayaBoy
csendes tag
a régi bios-al is csinálta. asszem csak később esek neki. megint egy óra szét össze
-
Dell XPS
veterán
-
DjMayaBoy
csendes tag
a biost már frissítettem.
-
DjMayaBoy
csendes tag
most is csak az everest megy és már 80 fokos. kb 10 perc és kúszik lassan felfelé.
CPU típusa Mobile DualCore AMD Turion II P560, 2000 MHz (10 x 200)
Alaplap neve Hewlett-Packard HP Pavilion dv6 Notebook PC
Alaplapi lapkakészlet AMD M785, AMD K10
Rendszermemória 3322 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
DIMM1: Micron 16JSF51264HZ-1G4D1 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)
BIOS típusa InsydeHőmérsékletek:
CPU 80 °C (149 °F)
1. CPU / 1. mag 80 °C (153 °F)
1. CPU / 2. mag 80 °C (153 °F)
Hitachi HTS725050A9A364 32 °C (90 °F)Feszültség értékek:
CPU mag 1.05 V
Köszi majd valahogy tovább lépek. Kérdés van-e külön proci hűtő ezekhez.és röhej, hogy ilyen hamar kifingott. játék nem is ment a gépen -
Dell XPS
veterán
-
DjMayaBoy
csendes tag
Sziasztok. Van egy kis problémám egy notbookkal. Melegszik a procija. Már szétszedtem és ki is pucoltam mindent. 3 éves hp pavilion dv6 6005sh. Hallom menni ventit, de valami nem oké. biosban is megnéztem, de csak egy cpu fan beállítás van. be is állítottam always on-ra. De ugyan a probléma. Le is áll a gép, ha bemelegszik. Próbáljak még paszta cserét a procinál? Valami ötlet? Köszi előre is
-
gazso007
tag
Hi All. Kellene egy kis HELP!!
Adott egy laptop nincs benne aksi egyszer volt egy kékhalál utána már semmi csak bekapcsol ledek világítanak de semmi sötété kép de még a proci venti is áll nem hallom a vinyot sem pörögni
elöre is köszönömTipus Notebook Computer Model: M67SU ELŐRE IS KÖSZÖNÖM
-
spammer
veterán
válasz
ati012 #12359 üzenetére
Mivel nincs semmilyen input, ezért BIOS-ba sem tudok belépni.
De amúgy nem hiszem. Alaplapon ment el valami tutira, mert az összes USB-port is lehalt, pendrive-ot sem érzékel. Gugliztam sokat, gyakori hiba volt ezeknél és más hasonló gépeknél, gyakorlatilag az egyetlen kiút, ha a PCMCIA slot működik, akkor oda lehet egy USB-s kártyát betolni és akkor talán külső bill és egér menni fog. Különben kuka.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
ravail #12360 üzenetére
Egyelőre visszaviszi a Dell szervízes ismerőshöz, csak már garipapírt rég elkeverték, azt se tudja a leányzó mikor vették
Nem volt mindig ilyen, időközben rottyant le a töltő... 100% a géphez kapott eredeti táp. és néha nem is tölt, 76%-on megáll a töltés pl... Csoda, hogy megy még a gép...Kíváncsi vagyok, hogyan tud "teljesítményt" veszteni egy táp. Ilyenről még nem hallottam, csak instant elpusztulásról, venti problémákról stb... Kb hajkitépős lassú... a HDD is amúgy borzasztó, elvileg nincs Bad Sector, de fizikai fájdalmat okozott az a pár óra míg próbáltam megcsinálni
-
PPolip
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Hp Cq 62 ,az a gond vele hogy ha nincs benne akksi akkor kikapcsolgat 30-45 perc után.Ha benne van az akksi (10 perces akksi,régi) ,akkor bekapcsolásnál tölti majd egy idő után ugrál a töltése ,hol tölti 10mp-ig hol nem ez így váltogatja amíg az akksi bírja majd kikapcsol.Mi lehet a baj ,tisztítás ,pasztázás megvolt szervizben,ezért vittem el.köszi -
ravail
senior tag
válasz
Ren Hoek #12358 üzenetére
Szívesen! Azt nem tudom megmondani, mennyire lehet a nem gyári töltőkben megbízni, de -amint látod- nem mindegy még gyáriban sem, hogy milyent használsz.
Meg kellene próbálni megcsináltatni a mostanit, vagy ha az nem megy, akkor a gyárit megnézni, hátha van olcsón használtban. De ha javasolhatom, a laptoppal való kipróbálás után kellene csak -megfelelő működés esetén- megvenni. Persze a nem gyárira is ez igaz. A google-el keresgélhetsz, vagy itt az aprón is (Csak ízelítőnek: 1, 2 és -gondolom- még sok más. Illetve, az ati012 tapasztalata szerinti is dönthetsz.) -
Ren Hoek
veterán
válasz
ravail #12352 üzenetére
Probléma megoldódott... a táp a hibás... ha lehúzom, akkor normálisan skálázódik a teljesítmény néha 100%-ra is, ha pedig rádugom a tápra, akkor azonnal visszaszabályoz kb 800-1000 MHz-re.
Kár, hogy gari nincs már rá elvileg... mert így lehet drága lesz...
Nem gyári töltőkben mennyire lehet megbízni?Köszi a segítséget, magamtól nem jöttem volna rá
-
spammer
veterán
Sziasztok!
SOS, szakik!Adott egy régi, Acer Aspire 3103-as (3100-as széria) laptop, egyik pillanatról a másikra megszűnt működni a billentyűzet, touchpad, egér (akármelyik usb-re dugom). Próbáltam külső billt, egyet villantak rajta a ledek, de ennyi, arra sem reagált a gép. A gép bebootol simán, bejön a rendszer is, de beviteli eszközökre nem reagál. A beviteli eszközök (egér, külső bill jók, másik gépen tesztelve lettek).
Gondolom ez valami vezérlőhiba lehet vagy ilyesmi... Tudtok mondani valami okosat?
-
INMOTEP
őstag
válasz
#21351168 #12332 üzenetére
Valamit nem értek ,még nemvolt időm elvinni szervizbe de közben magától megjavult ?
Eddig akár benne volt az akku akár nem, random elfelejtette az időt minden egyes urjainditásnál,igaz elég sokat állt előtte a gép .De most 1-2 nap állás után sem felejti el .Még a tápegység sincs rákötve ! Létezik hogy közben az ellem feltöltődött ?
-
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Az egyik ismerősöm a következő problémával küzd: Sima netes zenehallgatáskor, de a legkisebb progi (pl: skype) elindításakor is felpörög a proci, és közel 100%-on megy. A háttérben nem fut semmi elvileg, fogalmam sincs mi terhelheti.
Tipus: Toshiba SATELLITE L750-1ME
Szerintetek mi lehet a probléma? -
Rota
tag
Nem kizárólag laptop téma de a következő a helyzet. Egy ismerősöm merevlemezéről le kellene menteni adatokat mert az ő laptopja megnyekkent. Ha ki veszem a saját wincseszterem és berakom a saját laptopomba az ő wincseszterét akkor gond nélkül be bootol arról a merevlemezről, vagy valamit trükközni kell?
-
ravail
senior tag
válasz
Ren Hoek #12349 üzenetére
Szia!
Igen, én láttam már hasonló -talán ugyanilyen- gondot. Ott az volt a baj, hogy nem megfelelő, azaz nem a saját Dell tápjával használták. Ugyanis a Dell ezt is figyeli.
A kérdéses laptop az eredeti, saját Dell tápjával csinálja ezt? (Ha a táp Dell, még nem jelenti azt, hogy ahhoz a laptophoz való! Amit láttam ugyanilyent, ott egy családon belüli két Dell tápját cserélték össze. Amelyik "erősebb" tápot kapott mint amivel kiadták, az hibátlanul ment, de a másik, amelyik a sajátjánál "gyengébb" táppal ment, az belassult.) Az után gyártott -harmadik azaz középső tüskével nem rendelkező- táppal is csinálhatja ezt. Esetleg nem tört ki a középső, azaz a harmadik tüske? Így néz ki a tápcsatlakozó panel a Dell Inspiron 15R-ben.
Akkuról is ugyanezt csinálja? Mert ha igen, akkor más lehet a gond. -
Ren Hoek
veterán
Ti láttatok már ilyet (mert én még sohasem
):
Egy régebbi Dell Inspiron 15R egy 2 magos Pentium B960 2.2GHz-en, a következő jelenséget produkálja: Alapból a hűtési profil rettenet rossz. Simán felmegy 56 fokig is és épphogy rákapcsol kicsit....máskor passzívban megy. Ez nem is lenne probléma, mert Notebook Fan Controllal rákapcsoltam és így 38-40 fokon tanyázik.
DE és most jön a kuriózum... nagyon sokszor brutálisan belassul a gép, amikor böngészik/telepít stb az ember. Ránéztem rendszer-erőforrásfigyelőben, és Teljesítménycentrikus beállításon is szinte mindig ~800 mhz-en megy. (beállításban 100% pedig mindenhol) és ami érdekes, hogy csak akkor engedi ki a frekvenciát (kék grafikon) amikor alacsony/iddle a CPU kihasználtság. Tehát a lényeg, minél nagyobb CPU használtság van, annál lassabbra veszi a frekit 800 MHz-ig. 100% frekvenciát szinte sohasem ér el... Alapból Teljesítmény centrikuson 100% 2.2GHz-nek kéne lennie, ahogy más gépeken.
AIDA64 szerint nincs throttling, (igaz konstans 798 mhz-et ír, ahogy CPU-ID is) és hiába kapcsoltam rá a hűtést, fix 38 fokon is ugyan ezt csinálja. Tehát nem thermal throttling szerintem.
Minden driver fent van, Win 7 64 bit...
Google-ben nem tudom hogy keressek rá :/ -
Joci42
tag
Sziasztok!
Egyszer lehajtottam a laptopom fedelét, de miközben mentble alvómódba lefagyott. Gondoltam nem baj, újraindítom éa jó lesz. Nem lett, szétment a windows. Gondoltam, akkor pendriveról újra rakom, de minden telepítő lefagy egy idő után. A live linux is. Ha lefagyott utánna kb 10 percig nem akarja elkezdeni a telepítést újra. Mit tudok vele kezdeni? -
szadika88
csendes tag
Helló!
Segítséget szeretnék kérni!
Hp Pavilion 15-ös laptoppal van gondom, Windows 8 volt rajta és most nem indul el.Néha: Bejön a hp logo és egyből alatta a "Felkészülés az automatikus javításra", aztán diagnosztizál, lemezhibák kijavítása, utána pedig megjelenik kék háttéren:
A Számítógép javításrara szorul, egy szükséges eszköz nincs csatlakoztatva vagy nem érhető el.
Hibakód 0xc0000185Ajánlja az f8-at esc-et de nem reagál
Néha egyből fekete háttéren: "A Windows indítása nem sikerült" Oka: hardver- vagy szoftverváltozás.
Fájl: \efi\mirrosoft\boot\bcd
Állapot: 0xc0000185
The boot configuration data for your pc is missing or contains errors.Ajánlja az entert oprendszer kiválasztásához és az esc-et az uefi vezérlőprogram beállitásaihoz, de egyikre sem reagál.
Recovery lemezt nem adtak hozzá, boot menüt pedig nem tudom behozni. Pendriveról vagy DVD-ről meg sem próbál bootolni.
Valaki esetleg találkozott már ilyen problémával? Mi lehet a megoldás?
Előre is köszönöm! -
INMOTEP
őstag
válasz
#21351168 #12332 üzenetére
Nos szétszedtem de nem teljesen ,mert egy kis helyen betudtam kukucskálni .És igen levan forrasztva az ellem tetején ahogy a videón látni
.Az ellem meg igen kicsi ! Kb fele akkora mint a normál méretű bios ellem ,vagy még annál is kisebb
Igy ahogy elnézem énmagam nemigen tudom kicserélni ahogy gondoltam
Kénytelen leszek egy szervizbe elugrani vele
-
RedCactus
senior tag
válasz
StreetBizTO #12313 üzenetére
Lehet, hogy csak egy BIOS flashelés kell neki. Elég gyakori ennél a típusnál. Keress rá Acer fórumban, vagy a youtube-on is van róla videó. Egy próbát megér mielött elvinnéd szervizbe.
-
-
peti0017
csendes tag
Hello!
Régebbi laptop, még XP van rajt, eddig normálisan működött, most bekapcsolás után (nem mindig) a következőt produkálja: Elkezd sípolni sokszor egymás után. Nem lehet megszámolni hányszor, rendszertelenül. Valamikor abbahagyja aztán folytatja (olyan mintha faxot fogadna) . Valamikor szép lassan, de bejön a Windows, valamikor kiírja, hogy <ins> pressed. A Windowson belül az egér mutatója hol eltűnik, hol előjön, ilyenkor nem is lehet vele kattintani, meg olyan mintha csak akkor működne az egész gép, amikor épp látom az egér mutatóját. Valamikor tökéletesen elindul a gép, lehet netezni, és gondol egyet, a Windowson belül hülyül be, például ide-oda csúszkál az ablak, össze vissza írogat, mintha a billentyű ragadt volna be. Kivettem az aksit, csak töltőről, de úgy is rossz. Szerintetek mi okozhatja ezt a hol működik, hol nem állapotot?
-
a.t.t.i.
senior tag
Budapesten tud esetleg segíteni valaki toxhiba notebook javitasban?
Mint előzőleg irtam, elindul de, kielzo nem kapcsol be.
De kb tizedszerre tud elindulni, mert csak felporog, es leall. -
INMOTEP
őstag
válasz
#21351168 #12330 üzenetére
Igen köszönöm ,találtam egy videót közben amin szétszedve látható hol helyezkedik el .[link] Ahogy látom a touch pad mellett van közvetlen az alaplapon ,2 kérdés merült fel bennem .Ez az ellem ugyanúgy kipattintható mint a sima PC alaplapokról ? Vagy valóban rávan forrasztva ? Illetve méretre mekkora ez az ellem ? Nem szeretném addig szétszedni amíg nem szerzem be hozzá az elemet .
-
törölt tag
válasz
INMOTEP #12328 üzenetére
Üdv.
Ha leszeded az alsó rednszerfedel, ram, hdd fedelet ami van rajta és nem látsz egy olyan elemet vagy litium akkut amit linkeltel akkor forrasztva van az a alplapra. Azt pedig csak ha teljesen szétszeded akkor fogod megtalálni.
Cserénél érdems felmérni hogy egy sima litium elemet kell rakni helyette vagy egy litium akkut. -
INMOTEP
őstag
Üdvözletem ,egy kis információra / segítségre volna szükségem .Nemrégen került hozzám egy Packard bell easynote tm85 ös Notebook ,i5 ös proci ,500 GB hdd,ati radeon videókártya stb .Az az egyedüli problémám a géppel hogy elfelejti az időt rendszeresen minden ki bekapcsolás után,gondolom a CMOS elem megadta magát .A kérdésem a következő ez odahaza cserélhető e ?
vagy forrasztani kell ? Az ellem az alaplapra van forrasztva vagy külön csatlakoztatva van hozzá így ? [link] Ha valaki tudna egy PDF szerelési útmutatót ehez a géphez azért külön hálás lennék
Esetleg van olyan program amivel ez az időbeállítás kiküszöbölhető ? Értem ezalatt hogy a nettöl bekapcsolás után rögtön szinkronizálna
-
The DJ
addikt
Sziasztok,
A családban van egy Toshiba Satellite A300 laptop ami hozzám került olyan hibajelenséggel, hogy nem akar indulni. Nézegette, próbálgattam és tényleg. Hálózatról annyit csinál, hogy felvillannak a ledek, elindul a hűtő, magas cicergő hangot ad egy pillanatig, utána azonnal leáll. Az érdekes, hogy ezt folyamatosan csinálja, tehát leáll, két másodperc múlva indulna, ODD szokásos hangja, magas frekvenciájú cicergés majd leáll és ezt ismétli folyamatosan míg ki nem húzom a töltőt.
Akkuról néha rá lehet venni, hogy elinduljon, ilyenkor el is kezdi a bootot szépen, viszont a Windows 7 betöltődése előtt lelövi magát a gép minden esetben. BIOS-ba be tudok lépni, ott nincs is baj, a Windows 7 memóriatesztjét is lefuttattam, ott se volt gond és a gép se állt le egyik esetben sem.
Szétszedtem a gépet hogy kiderítsem honnan jön ez a fura abnormális cicergő hang és a következő helyen azonosítottam: [link] Úgy hallom, hogy a bekarikázott 4 kis valami irányából jön a hang és ezek szerintem túlságosan forróak is. Valamint ha megnyomom körülöttük picit az alaplapot akkor le is lövi magát a gép rögtön. Persze az is lehet, hogy pont az alaplap másik oldalán van a bibi, addig nem akartam bontani a gépet, de egyelőre szeretném megkérdezni a hozzáértőket, hogy van-e bári értelme foglalkozni ezzel? Megéri javítani? Lehet egyáltalán? Mi az a 4 kis bizbasz ott és miért felelősek?
Annyit még hozzátennék, hogy a cicergő hang elhalkul abban az esetben amikor a gép normálisan elindul. Amikor viszont csak próbálkozik és ismétlődően erőlködik az indulással akkor mindig hallani amíg le nem lövi magát. Plusz olyat is csinál, hogy elindul, cicereg, nem ad képet, pörög, megy 10-20 másodpercig, majd lelövi magát.
-
NorbertoEco
tag
Sziasztok!
Nekem van egy Acer aspire 6530 típusú laptopom (nem a G verziós). Az a hibajelenség, hogy bekapcsolom a laptopot felpörög meg minden, de képet nem ad... majd pár másodperccel később kattan egyet majd újraindul és ezt egész addig csinálja amíg le nem állítom.
Feltételezem alaplaphiba lehet, de a kérdés az hogy javítható-e? Voltam szervizben, de ők az egész alaplapot cserélni akarták, de azt nem engedhetem meg magamnak.
Memória és a winchester tuti jó mert az tesztelve lett egy másik azonos típusú laptopban.
Ha esetleg van valami tippetek vagy tudnátok nekem valakit ajánlani aki meg tudná csinálni annak nagyon örülnék.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Devoured
tag
Sógorral tegnap vettünk egy DELL Vostro 5470-est.
másfél óra szívós Win8 telepítés befejeztével tűnt föl, hogy Win szerint az aksi 0%-os töltöttségi állapotban van.
és igen, csak tápegységről hajlandó működni a gép.van bármi ráolvasás, amitől föléledhet az ilyen, vagy szórakozzon a franc vele, vissza a boltba azonnal?
természetesen mivel ilyen lapos gép, ezért az aksi kivétele a gép darabokra szétszedése nélkül nem igazán megoldható, egy pár órája vett gépnél meg azt hiszem nem ez a legokosabb megoldás
gondolom ez erőteljesen belefér az 3 napon belül azonnali csere kategóriába... remélem lesz is raktáron másik példány, különben kitérünk a hitünkből.
(persze már bekapcsolás után gyanús volt, hogy folyamatos világítás helyett az akku töltés visszajelző csak vmi ismeretlen ritmusban villogott, de hát fáradt voltam, a telepítővel volt elég szenvedés, eszembe sem jutott ilyen hibalehetőség...)
-
törölt tag
válasz
StreetBizTO #12322 üzenetére
Szívesen.
-
törölt tag
válasz
StreetBizTO #12320 üzenetére
Ha a biosal van gond az javítható. Ha alaplapcsere kell, az nem lesz olcsó.
-
törölt tag
válasz
StreetBizTO #12318 üzenetére
Valószínűleg alaplap hiba, vagy a bios szállt el, esetleg memóriával van a baj kilazult talán.
Ha nem inteles a videokártya hanem Ati vagy Nvidia esetleg a GPUval van gond. -
törölt tag
Szia.
A kijelző valószínűleg t-con panel hibás.
A másik kijelző talán azért nem ad normális képet mert nagyobb a felbontása mint amit az adott gép lcd kábele átvezetne. Értem ez alatt egy 15,4" 1280x800 helyére berakni egy 15,4" 1440x900 kijelzőt berakni eredmény sötét képernyő stb.
Sikerült megoldást találni? -
törölt tag
válasz
StreetBizTO #12313 üzenetére
Mi a pontos tipusa?
-
StreetBizTO
tag
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire One netbookom és a hibája a következő:
Bekapcsolás után hallani hogy a venti és a merevlemez felpörög, de a képernyőn nem történik semmi. Sötét marad. Háttérvilágítás sincs.
Mi okozhatja ezt és hogyan tudnám orvosolni a hibát?
Próbáltam monitorra kötni de úgy sem történt semmi. -
Relo
tag
Sziasztok!
Megkerestek egy Acer Emachines E725 laptoppal amin filmnézés közben becsíkozódott a kép, mintha össze vissza pixelcsíkok jöttek volna elő függőlegesen és vízszintesen.
Hasonló mint a linken, csak itt keresztben is vannak csíkok, és változik az ábrázata.
Csíkokon kívül semmi sem látszik.
A kijelző állítólag nem kapott ütést, nincs törve, befolyva sem.Külső monitorral tökéletesen működik.
Próbaképp tettünk bele egy 15,4-es kijelzőt, amire semmilyen képet sem ad, csak fekete háttér és a háttérvilágítás látszik. Próbáltuk többször is, hátha kontakt hiba, de egyszer sem adott képet belső kijelzőre.
A csíkos kijelzőt másik laptopban kipróbálva ugyanolyan változó csíkos ábrát produkál.
Van esetleg ötletetek mi lehet a gond?
Lehet/van az alaplapon ami vezérli az lcd-t, és meghibásodhatott?Vga/chipset hibát azért vetném el, mert akkor külső kijelzővel sem működne.
-
Rota
tag
Sziasztok .
A HP pavilion dv5 ] pont ugyan ezt [link]produkálja.
megnyomom vagy megérintem a quickplay gombot felvillan a ledsor egy nagyon rövid ideig és nem csinál semmit. Se ventilátor semmi..
Aksi jó töltő jó. Próbáltam a bios resetet amit írtak valahol -1 percig nyomva a power gomb - de mint sejtettem nem használt.
Mi lehet a probléma? -
Joci42
tag
Sziasztok!
Adott egy Toshiba Satelite laptop. Magára lett hagyva a bekapcsolva kb 45 percig, ezalatt kikapcsolt magától. Azóta nem lehet bekapcsolni, elindul a boot, de csak addig jut, hogy kiírja a "Toshiba" feliratot, majd leáll és kb. 15-20 percig be sem lehet kapcsolni még ennyire sem. Mi lehet a probléma oka? Házilag meg lehet oldani a problémát? Szerviz nem megoldható, mert Franciaországban van. -
Zsolti169
újonc
Sziasztok! Segítséget kérek mert egy hete kinlódok a géppel,,,, MSI CR620 -as laptop ,, nagyon lassan bootol be redőny szerüen zárja a boot képet ha kivárom, akkor a win7 inditásig elmegy ,de az is olyan lassu hogy, nem győzöm kivárni hogy beinduljon.
Memóriát, wincsesztert, elemet, próbának tettem bele másikat, de igy is ugyanaz.
Tegnap pl. ujra megpróbáltam inditani ,akkor tökéletesen ment, ma ismét nem indult csak lassan.
Ezt nem értem semmit nem csináltam vele.
Egy ehhez hasonló videot találtam a neten de a probléma megoldása nincs fent.https://www.youtube.com/watch?v=apGz0zjte70
Ha valaki tud segitsen!
Köszönöm! -
KékCsibe
csendes tag
válasz
#21351168 #12299 üzenetére
Hát, én is erre tippeltem
Az alaplap csere amúgy kb milyen összeget jelent? Részben érzelmi okok is szerepet játszanak abban, hogy szeretném megtartani a kicsikét... (olyan szééép) Meg épp most tervezek rendes laptopot venni, és a kettő együtt sehogy sem fér bele a költségvetésbe, viszont összességében csak kényelmesebb lenne, ha a laptop megmaradhatna otthoni munkára, a netbook meg jegyzetelésre, órai netezgetésre, állandó hurcolásra. Pár 10ezret lehet, hogy rászánnék, sokkal többet persze azért nem.
-
ati012
őstag
válasz
gerisonsan #12300 üzenetére
Egy képet tudnál prezentálni?
-
törölt tag
válasz
gerisonsan #12303 üzenetére
Kikapcsolós témát nem értem?
Azt nem én írtam, vagy nem neked írtam.
Nagyobb problémát nem, esetleg a jelenlegi teljesedik ki. -
gerisonsan
újonc
válasz
#21351168 #12301 üzenetére
Szia!
Jelenleg nincs lehetőségem monitorral tesztelni, leghamarabb hétvégén. A kikapcsolós téma pedig nem működik, ma volt egy nagyjából 3 órás időszak amikor nem ment a gép de nem oldotta meg a problémát
Az, hogy esetleg hétvégéig így használom, az okozhat nagyobb problémát?
-
törölt tag
válasz
gerisonsan #12300 üzenetére
Szia.
Külső monitoron mit produkál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged