Új hozzászólás Aktív témák
-
Pistiboy88
aktív tag
Na, lehet megvan a probléma. Az egyik memóriafoglalat biztosító rugója ki volt ugorva, mikor most lebontottam a gép alját akkor vettem most észre. Csináltam egy próbát és befőttes gumival összefogattam a rugókat. Így most nem jelentkezik a probléma.
Próba képp levettema gumit, megmozgattam a gépet és egyből csontá fagyott, szétesett a kép. Megnéztem a Foglalatot és a rugó nem fogta rendesen a ramot, mozdult egy kicsit. Majd újra próba és kézzel megmozgattam kicsit és újra előjött a probléma.
Majd befőttes gumival rögzítettem, mozgattam és semmi gond. AIDA rendszerstabilitás teszt ment egy fél órán át, hogy mozgattam a gépet közben össze-vissza és jó.
Köszi a segítséget. Nem gondoltam volna, hogy ez a gond és eddig lehetetlen volt észre vennem is, mert memória csere után is jól állt minden, sőt mikor vettem ki, akkor is is jónak tűnt. Hát ez egy szivatós hiba volt, az biztos.
Végezetül egy kép a hiba ideiglenes fixálásáról:
(Nem szép, de legalább működik)
-
Pistiboy88
aktív tag
válasz
ricsi99 #18796 üzenetére
Na, holnap mégnézem, hogy olyan van-e itthon, a régi időkből, mikor még javítottam. (azt tudom., hogy van vagy 2 maroknyi) Mióta nincs bga állomás, azóta egy laptop nem volt a kezeim között.
ennek már cirka 4 éve.
Van egy thinkpad t410-em, az kB 7 éve megy, csak néha van ujrainditva :D teljesen más világ a 2 gép. Az megölhetetlen. :D -
Pistiboy88
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #18794 üzenetére
Sajnos én is ettől félek. Ám Intel vga van benne, a proci forrasztott... Úgyhogy sok esélyt nem látok ha a forrasztás adta meg magát.
-
Pistiboy88
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #18792 üzenetére
Szia. Próbáltam, külsővel is csinálja.
-
Pistiboy88
aktív tag
Sziasztok!
Vane gy HP Folio 9470m notim, intel Corei5 3437U procival. Egy különös problémát produkál kb 3 hete, de eddig nem nagyon tudtam vele foglalkozni, így ma kezdtem el.
A hiba itt látható: [link]Gondol egyet, elkezd ugrálni a kép és csontá fagy minden. Kikapcsolom és ilyenkor csak a caps lock villog. Azután elindul, ha az akkut kiveszem és nyomom a bekapcs gomot, majd táp akku vissza és megy is már. De ez a hiba uyganúgy visszajön pár perc múlva.
Amiket csináltam:
- Mindent kitakarítottam, proci kapott új pasztát.
- Ram-okat ellenőriztem, sőt kis is cseréltem másikra, de az sem segít
- SSD-t kicseréltem egy másikra, de ezzel is ugyanúgy csinálja az említett hibát.
- kicseréltem az ssd-nél a 90 fokos SATA közdarabot, amivel a nyákhoz csatlakozik.Legújabb BIOS van rajta, driveker nem számítanak, mert windows telepítés közben is csinálta, így kész kínszenvedés volt telepíteni.
Valaki találkozott már ilyen hibával? Eddig nagyon sok ideig, semmi probléma nem volt vele, sőt mióta megvan, nem volt vele gond.
Köszi a segítséget. -
Pistiboy88
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #17709 üzenetére
Nos, kimértem minden kondit, de elvileg mind jó. A GPU forrasztásai biztos jók, de beraktam és felmelegítettem 285 fokra, de a helyzet változatlan. Folyamatosan kikapcsolgat. Halvány lila gőzöm sincs, hogy miért. A alaplapon egy helyen volt valami ragacsos szutyok is, lehet annó belefolyt valami. No, mind1. Majd egyszer ha sok időm lesz, foglalkozok vele többet.
-
Pistiboy88
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #17709 üzenetére
Holnap esti program akkor meg is lesz. Végignézem.
Elko nincs rajta, csak szilárd és tantál kondi.
Elég fura ennek a Sony-nak az alaplap felépitese. Számomra egy HP, vagy thinkpad alaplap jobban átgondoltnak tűnik... -
Pistiboy88
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy sony vaio sve171c11m noti.
A probléma a következő.
Random kikapcsol, bekapcsolás után néhány percel. Bios-ban is kikapcsol.Amit eddig kipróbáltam:
- Kizártam az akku hibát. (AKku nélkül is csálja)
- A táphiba is kizárva, mert akkuval, táp nélkül is jelentkezik a probléma.
- Ramokat megnéztem, raktam bele másikat, azzal is csinálja.
- Újra lett pasztázva a GPU, CPU, mert a gyári nagyon kemény volt már, de ez sem segített.
- Kijelzőt lecsatlakoztattam, monitorral megnéztem, de így is jó.
- Feszültségeket is próbáltam mérni, de csak pár mérési pontal kapcsolatban találtam infót, ott a feszültségek jók.
- DVD író nélkül is azt csinálja.
- SSD helyett beraktam egy másikat, meg egy vinyót is, akkor is ezt csinálja.Egyszer volt, hogy elindítottam egyből boot után egy aida64 rendszer stabilitástesztet, és futott vagy fél órán keresztül, nem kapcsolt ki, nem volt semmilyen hőmérséklet probléma. De amint leállítottam a tesztet, akkor egyből kikapcsolt.
Elég érdekes hiba. Életem során rengeteg laptopot megjavítottam már, de tipikusan ilyen hibával nem találkoztam még eddig. Nem kimondottan GPU problémát mutat, de már arra tippelek, hogy lehet az. Csak feleslegesen nem akarom a gpu-t leforrasztani.
Kösz a segítségeket!
-
Pistiboy88
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy HP Probook 4710s. GPU hibás volt, alaplap lett cserélve. Egy 4510s lapja került bele, ami ugyan az, mint a 4710s-é. De viszont akad egy probléma. Most már külső kijelzőn van kép, de a noti beépített kijelzőjét nem is látja, nem is kapcsol be. Semmi sem történik.
Van valami ötletetek, hogy mi okozhatja a problémát?
Amit eddig csináltam:
- BIOS update
- kijelző kábel csere
- kijelző felnyitás érzékelő kiméréseEgyik sem segített, másik kijelzőt pedig nem tudtam szerezni, mivel ebben LED-es van, és ilyen méretűben csak hidegkatódos van itthon.
-
Pistiboy88
aktív tag
Sziasztok!
Egy fura problémával állok elétek. Én már nem tudok mit kezdeni vele.
Adott egy dell inspiron 1525 noti.A bios képernyőnél mindig restartol egyet. Annyit sikerült kideríteni, hogy 99%, hogy vírus okozza. Fater gépén (IBM Thinkpad T40) meg is találtam a trójait. Kivettem a dell-ből az SSD-t, lefuttattam rajta egy víruskeresést, de az nem találta meg. Utána megnéztem, hogy a másik laptop vinyóján hol volt, s megtaláltam(a bootmgr-be is beleírt és a rendszer számára fentartott partíción a boot könyvtárban volt egy cmsconfig.mui nevű 41kb-os file ).
Nos, újraindítottam a gépet és win8 logó helyett csak egy kurzor villogott, azóta csak restartol. Az asztali gépen is ugyan ez volt, de ott sikerült a biost flashelni, de itt nem sikerül.
BIOS reset is volt, de mikor lépek be fekete háttéren fehér felirat, hogy Access denied és restartol is. Kb 5 másodpercet megy a gép. Hardveres hiba kizárva.
De a szívás az, hogy munkára is kéne holnap, de nem sikerült életet lehelni bele. halvány lila gőzöm nincs, hogy mit tegyek.
-
Pistiboy88
aktív tag
Sziasztok!
Ismét kézhez kaptam egy laptopot, mely a haldoklás jeleit mutatja. Egy Asus X550C az alany. Szegénybe beleborítottak egy pohár házi főzésű teát. A kiscsaj, meg fogta a hajszárítót, hogy majd azzal kiszárítja. Kis időre rá bekapcsolta, de mivel az alaplapot védő fólia alá is bement a tea jó nagy gubancot okozott. Mire hozzám került, már be sem kapcsolt. Nem tudom, hogy még meg tudom-e menteni az alaplapot vagy cserés lesz. De majd beszámolok róla.
Eddig 2 liter isopropil ment el a tisztításhoz, egy rakat tranzisztor, ellenállás, kerámia kondi, sorellenállás már cserélve is van. Mert mindent kicseréltem, amik áztak a teában. Szerencsére a régebbi javításokból nagyon sok alkatrész megmaradt, így könnyebb dolgom volt. Bízok benne, hogy egy IC sem szállt el.
Most feladták a leckét....
Képeket is rakok majd fel, csak azok a telón vannak, most meg nem esik jól bajlódni vele. -
Pistiboy88
aktív tag
válasz
ati012 #10881 üzenetére
Folyamatosan, de közben arra is rájöttem, a billentyűzetbe valamit beleönthettek, s beragadt pár gomb. Kitakarítom és jó lesz elvileg
A zsanérokat megcsináltam. Az laptop ház aljából volt kitörve. 3-as átmenő süllyesztett csavarokkal megcsináltam, anya a felső részre, majd levágtam dremellel. Tökéletes lett. Képet dobok fel holnap, mert most mehetek dolgozni. ~ 30 perc múlva.
Sajnos mostanában kevés gépet szerelek, meg a lenovo laptokokkal kapcsolatban nincs nagy tapasztalatom, így néha segítségre szorulok, ami nem szégyen.
-
Pistiboy88
aktív tag
Na, ez előző probléma megoldva. A ram-ot kicseréltem, megy is, de van még egy hiba. Elkezdtem telepíteni a Windows 7-et. Újra is indult a gép, de sípol folyamatosan. Bios-ba be tudok lépni, de utána semmi, csak sípol. Még azt sem tudom kiválasztani a boot menüben, hogy miről bootoljon, mert addigra már sípol, fekete képernyő és egy kurzor villog a bal felső sarokban.... Vinyó, dvd olvasó jó, mert most próbáltam ki.
-
Pistiboy88
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy Lenovo Ideapad G575 nálam. Ismerősé, mivel a kijelző zsanérjainál el volt törve a műanyag. De mondta, hogy van egy másik hiba. Sokszor nem kapcsol be a gép. van, hogy nyomkodom a gombot, bekapcsol, de utána kb 20 mp múlva kikapcsol. Ezt sokszor csinálja.
Volt a Lanovo szervizében, akkor hűtő hibával. Mondanom sem kell, mert nem csináltak vele semmit, ugyanolyan retkes, poros volt, mintha hozzá sem nyúltak volna.
Felhívtam a Lenovo ügyfélszolgálatot, mondtam, hogy mi a gond, kis várakozás, majd közlik, hogy kb 80k lenne a javítás, mert lehet alaplapos. De ha nem az akkor is sokba kerülne a szállítás, bevizsgálás.
A bekapcsológomb is jó, mert kimértem.
nektek van valami ötletetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest