- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Androidos tablet topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
NEMO1968
őstag
válasz
sajmon8282 #14901 üzenetére
Egy bevizsgálást mindenképp megér, javítást már nem biztos.
-
NEMO1968
őstag
válasz
sajmon8282 #14898 üzenetére
Próbálkozhatsz még HDD, RAM kivételével,csere berével, de szerintem már túl sok mindent nem tehetsz.
Fura, hogy nem a kék halállal áll le.
Szerintem szerviz, bevizsgálással jársz a legjobban. -
NEMO1968
őstag
válasz
sajmon8282 #14893 üzenetére
Szia!
Gyanús a GPU,vagy hibás a telepítőd.
Érdemes megpróbálni másik telepítővel, vagy másik OP rendszerrel.
Live Linux alatt is kipróbálhatod, úgy van-e kép rendesen. -
embe
nagyúr
válasz
sajmon8282 #14621 üzenetére
Nekem akkor csinált ilyet, amikor a vinyó megpusztult. Másikkal megtudod nézni? Szerintem ez lesz neked is a gond.
-
MurdR
veterán
válasz
sajmon8282 #11705 üzenetére
Azért azt illik említeni eladás előtt, hogy van egy repedés a notin amit ragasztani kellett.
-
Dell XPS
veterán
válasz
sajmon8282 #11699 üzenetére
Milyen jellegű "gányolásról" beszélsz?
(#11701) nemlehet: ment vissza is pü..
-
nemlehet
őstag
válasz
sajmon8282 #11699 üzenetére
A gányolás nem gond, ha utána még össze lehet rakni a házat hézagmentesen akkor megfelel. Nem egy mai gép (4 éves), de arra amire használják tökéletes és egyéb baja nincsen, meg hát cuki rózsaszín és olyat nem kapni minden sarkon
-
MR!!
aktív tag
válasz
sajmon8282 #11689 üzenetére
Kell lenni valaminek szerintem az aljzatba ami (mikrofon, vonal bemenet) esetleg összeér ott az érintkező vagy a kábel zár valamit le ami nem tetszik a wifinek. A vonal és mikrofon bemenetbe dugj egy-egy jack-et és úgy indítsd be, hátha akkor nem ér össze.
Ezt műszerrel lehetne kimérni: vezeték végét összesípoltatod a rádugott jack vezetékkel, nincs e pl kis átmenet valahol. Én line bemenetre gondolnék,az sztereó.
Ha valamelyik bemenet a hibás (letestel) akkor azt lekötni, persze ha nem használod.
Vagy ha van másik gép, akkor azzal kipróbálni a wifi adaptered vagy másik gépből átraknád a tiedbe.
-
MR!!
aktív tag
válasz
sajmon8282 #11686 üzenetére
Helló !
Akkor valaki ezt már tudta és azért húzta le anno a kábelt
Elég érdekes mivel ha csak a kábelt dugod rá akkor elvileg az aljzat érintkezőit nem zárod sehogyse rövidre. Mintha a levegőbe lógna pár vezeték és azt érintenéd a tüskékhez ... Annak meg abszolút nem kellene semmit befolyásolnia.
Fülhallgatón kimeneten van jel azt mondtad, line in és mic bemeneteket is fogadja ?
-
MR!!
aktív tag
válasz
sajmon8282 #11677 üzenetére
Hali !
ezt is próbáltad már:
"Ha a hangvezérlőnél letiltod a hangot akkor lesz wifi (rádugott kábellel) ? Vagy átállítod más hangvezérlőre ha van olyanod (Realtek AC '97 Codec (ALC203)->Azelia Codec (ALC260) )"
Menet közben hangot letiltani eszközkezelőben vagy MUTE.
És amúgy erre, hogy jöttél rá, hogy ha rádugod akkor nincs wifid? Előtte minden jól működött, amíg...... ???
Hang szalagkábele pontosan mire gondolsz? Alaplapra van integrálva a hanvezérlő , külön megy egy kábel a füllhallgató mic line ra, és külön a belső beépített hangszórókra.
-
MR!!
aktív tag
válasz
sajmon8282 #11661 üzenetére
Hali !
Bios frissítést én sem nagyon ajánlanám, nem csak azért mert régebbi, de nem hinném, hogy megoldaná. Egyenlőre agyalok rajta mi lehet, elég érdekes dolog.
LAN- vezetékes kapcsolat működik ?
-
MR!!
aktív tag
válasz
sajmon8282 #11658 üzenetére
Wifid a gép elején lévő kapcsolóval lehet ki/be kapcsolni leírása szerint [E8020D]
Biost resetelned kellene , gomb elemet kivenni vagy megfelelő tüskéket rövidre zárni. Az nem jó ha nem tudsz a Biosba belépni...
Ha rá van dugva az audio kábel az alaplapra és letiltod eszközkezelőben az audio-t , újraindítod a gépet, akkorsincs wifi ?
-
MR!!
aktív tag
válasz
sajmon8282 #11656 üzenetére
Eszközkezelőben nem tiltja le? Vagy olyankor abszolút nem is jelzi és gyorsbillentyűvel se lehet aktiválni?
Driver-t újratelepítetted már? (Wifi,Audio)
Ha a hangvezérlőnél letiltod a hangot akkor lesz wifi (rádugott kábellel) ? Vagy átállítod más hangvezérlőre ha van olyanod (Realtek AC '97 Codec (ALC203)->Azelia Codec (ALC260) )
BIOS-ban körbenézni, ott letiltani hanvezérlőt - úgy rádugott kábellel van e wifi , ha van akkor nem kábel hiba. Energiagazdálkodás beállítások bios-windows...
Fülhallgató kimenetre rákötni egy füllhallgatót, ilyenkor letiltja a beépített hangszórót, nem e az okozza a gondot.
*illetve nálad is próbát megér, hálózati kábel akksi ki, bekapcsoló gomb nyomva tart kb 30mp ig, vagy cmos reset
egyenlőre ennyi jut eszembe amit meg lehet próbálni , hibát kiszűrni...
-
MR!!
aktív tag
válasz
sajmon8282 #11649 üzenetére
Hali !
És a fülhallgató kimeneten van jel ? Ha nem ad ki hangot akkor valszeg zárlatos, letestel a szalagkábel.
-
MR!!
aktív tag
válasz
sajmon8282 #11573 üzenetére
Hali !
Esetleg próbálj lehúzni róla mindne felesleges cuccot (CD/DVD, wifi adapter, HDD , RAM ha több van benne egyesével próba, akksit kivenni, kijelztő lehúzni...)
Vagy a venti-ventik nem főttek e meg?! Ha szorul/zárlatos lehet letilt.
u.i.: cmos reset, másik töltő (mindent meg kell próbálni)
-
AsUsLaptop01
csendes tag
válasz
sajmon8282 #11578 üzenetére
Tehát ezt most is csinálja, vagy csak csinálta?
Próbáld meg: Kiveszed az akkut, kihúzod a töltőt és nyomod folyamatosan a bekapcsoló gombot kb 1 percig.
Ekkor elméletben kimegy az összes szufla belőle. Hátha. Alaplapi kondikat érdemes átnézni, nem annyira mai darab. Töltő rendben van? HP-nál gyakori hogy csak a sajátjával hajlandó menni. -
AsUsLaptop01
csendes tag
válasz
sajmon8282 #11573 üzenetére
Sok minden baja lehet. Töltésjelző világÍt? Akku van benne?
Bekapcsoló panel/gombok/annak szalagkábelei jók?
-
yxcv
tag
válasz
sajmon8282 #11087 üzenetére
Most visszatettem az akksit, és csak arról ment de pár perc működés után ugyanúgy lefagyott, és utána jött a sötétség bekapcsolás után. Szóval nincs köze a töltőhöz.
Viszont az akksi ki-bemozgatásával képes vagyok bebootoltatni a laptopot és pár percig működik is minden, mielőtt lefagyna és utána sötétséggel indulna újra. -
Dell XPS
veterán
válasz
sajmon8282 #11021 üzenetére
Nem tudom mennyire mondok "okosabbat", de a kolléga is említette Neked, hogy alaplap hibás (chipset) a laptop. Ezt alaplap csere, vagy szerencsésebb helyzetben javítás oldja meg, nincs más megoldása sajnos.
-
Dr.House88
tag
válasz
sajmon8282 #11021 üzenetére
Hát..én is nagyon remélem, mert drága volt és az eladó szerint " Működött"
-
ati012
őstag
válasz
sajmon8282 #11010 üzenetére
chipset hibára gyanakszom. Egy cmos reset esetleg nem árthat, de nem bvaloszinü h megoldja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Futás, futópályák
- Direct One (műholdas és online TV)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest