- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rollee
aktív tag
Sziasztok!
Van a feleségemnek egy HP pavilion dv7-1125ae, több éves laptopja. Naponta netezik rajta kb. 3 órát.
Szóval két napja egyszer csak kikapcsolt magától. Túlmelegedni nem tudott, mert asztalon használja és túlméretes akksi van benne(gyári). Visszakapcsoltam és egy cicergő hangot hallottam az akksitól. Gondoltam az a hiba, mert amikor kivettem, megszűnt a cicergés. De mikor beraktam a másik normál méretű, gyári akksit, akkor is cicergett.
Csak akkor csinálja ha be van kapcsolva és be van dugva a töltő is.
A töltő gyári és kimértem egyenletesen 19,28V-tal tölt.Mi lehet a probléma?
Üdv.: Roland
-
0pityesz0
tag
Igen,pillanat alatt akármit is csinálok épp egy apró pattanó szerű hanggal leállítja magát azonnal még csak ki se lép. Többnyire akkor csinálja amikor már melegszik,majd ha forrón teszi ezt nem hajlandó visszakapcsolni azonnal,vagy fél perc alatt kikapcsol megint. Utána várni kell vele. Sztem a melegedéshez köze lehet,ill talán hardveresnek titulálom személy szerint a bajt,de persze nem vagyok szervizes. A töltöje gyári természetesen.
Ja igen,akksi kb 20percet bír. Otthon használom állandó jelleggel hálón (akksi benne,gondolom elég rosszul teszem) -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Dell XPS #13196 üzenetére
Ha tévedek, ha nem, én biztos nem dugnék rá egy 17 voltos cuccra 19 voltot, de még 18-at se, 22-t meg pláne nem. Nekem mindig is HP laptopom volt, és még soha nem rinyált, ha más töltőt dugtam rá, ellenben ismerős DELL-je igen.
csudri: Igen én írom, pont azért, mert sohasem sírok. Mi van ma veletek, be vagytok rúgva?
-
csudri
őstag
válasz
Lackooo84 #13194 üzenetére
Lackooo84: Sírnék? Nem te írod, hogy No time for tears?
NEMO1968: Köszi a megerősítést. Csak azért ugrálok itt, mert a gép megdöglött (HP Probook G1) és tudni szerettem volna, hogy visszadobhatja ilyen indokkal a szerviz. Ugyanis nem vagyok benne biztos, hogy a kolléga, amikor elvitte gariztatni, akkor nem kottyintotta-e el, hogy ja, másik töltőről is ment...
-
NEMO1968
őstag
-
csudri
őstag
Sziasztok!
Megfeküdhet-e egy HP laptop attól, hogy nem a saját 45W-os tápjára volt rádugva, hanem egy Dell 65W-os tápjáról ment. A csati ugyan olyan, még az sincs, hogy belül vagy kívül pluszos, mert tök egyformák. Csak a teljesítményben van diffi.
Előre is köszi a segítséget!
-
methun
csendes tag
Hali,
Adott egy ASUS N550JK + egy USB 3.0 HZ-1 docking station:
-egyik problémám: jópár hónapig nem volt semmi gondom a wlan-nal ami a dokkolón keresztül jött, pár hete csak párat villan a dokkoló LAN portján a két led és korlátozott kapcsolatot ír ki majd kezdi a dolgot előröl és ezt ismételgeti. Direktben, a laptopra dugva az UTP kábelt, a net akadás nélkül müxik...
Szerintetek mi lehet a gond?
-másik probléma: gép bekapcsolása után (jó állapotban lévő aksi mellett) bármilyen program (böngésző, intéző..stb) indítása után rögtön alvó állapotba kerül a gép és csak a bekapcsoló gombbal lehet újra "visszhozni", de akkor is kb. 1-2 sec-re mert akkor újból "lezár". Aztán van olyan alkalom, hogy 8-10x is el kell ezt játszani, amíg "visszajön úgymond rendesen" és nem zár le újra.
Szerintetek mi lehet a gond? -
0pityesz0
tag
Hali!
Remélem jó helyre írok.
Van egy lenovo b560as laptopom. A géppel összességében meg lennék elégedve,csak annyi a szösszenet hogy a gép magától kikapcsol bizonyos idő után (ez az idő nem állandó tartam). Hálózaton használom,otthon szokott működni. A venti az akkor is szokott felpörögni vagy működni amikor nem is kellene(bekapcs után pl),tehát akkor produkálja a hibát észrevételem szerint miután elkezdi a ventit felpörgetni/használni-ezek az észrevételeim.
A segítséget előre is köszönöm. -
MR!!
aktív tag
válasz
thomeef #13172 üzenetére
Annyira nem vágom ezeket az Intel Core procikat. Lehet jobb lenne másik topikban rákérdezni:
vagy
esetleg
(#13174) attila1980 azt írtad "kezdésnél a THINKPAD feliratot is épphogy, aztán totál semmi, fekete minden " ebből gondoltam a szalagkábelre.
FN + fényerő fel kombinációra se erősödik a kijelző fénye ?(#13171) odinempire próbáld meg másik töltővel ( elvileg 90 W-os? )
-
korikmate
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.
A probléma a következő. Szétszedtem a notebookomat (pavilion dv5 1140eh), mert egy zsanért kicseréltem, összerakás után a képernyő egyik fele nagyon-nagyon világos, a másik normál fényerejű, de a kép fura, torz, nem színhű és pixeles (mintha 640*480-ban nézném, persze a felbontás rendben van beállítva). Először VGA hibára gondolta, így összekötöttem a TV-mmel HDMI-n keresztül, ott a kép tökéletes. Gondoltam a kijelző kábel/inverter/kijelző hibára is, de haveromnak van egy komplett kijelzője, azzal ugyan ezt produkálja. Éjszaka tudok képet küldeni.Mi lehet a probléma? Lehet, hogy az alaplapi csatlakozóaljzat? Ha mozgatom benne a kábelt, akkor sem áll helyre.
Köszi és üdv!
Máté -
attila1980
csendes tag
Szia! Köszönöm, hogy írtál!
Az akksi jó, a töltő is.
Ha mozgatom a kijelzőt,akkor is változatlan.
Kijelző csinálhat ilyet,hogy brutál sötét, de mégis látni mindent,ha rávilágítasz?
Illetve a reset-elés. Azt hiszem,h akksi nélkül kell nyomni a bekapcsolót fél percig? Jól emlékszem? Egyáltalán nem vagoyk biztos benne. -
Willie
őstag
Sziasztok!
Tud valaki jó, megbízható szerelőt Budapesten vagy Debrecenben? A következő problémát kellene orvosolni: Szétnyílt a notebook, mivel a zsanér elszabadult. A zsanér nincs eltörve "csak" a műanyag csavar foglalatok porladtak szét. Egy Lenovo IdeaPad S300-ról van szó. Milyen úton lehet az ilyet javítani?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
-
odinempire
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék a következő problémában:
Adott egy Asus Z53 laptop. törötten került hozzám, szereztem hozzá burkolatot, kijelzőt.
Töltőről indul, működik.
Ha akkut csatlakoztatok hozzá, elindul, de a töltöttségét nem jelzi ki az oprendszer (win7), illetve Aida teszt szerint sem ismerhető fel az akku.
Akku mellett, ha töltőt csatlakoztatok a géphez, az akku led villog, de a az akku nem töltődik!
Ha kikapcsolt állapotban csatlakoztatom a töltőt behelyezett akku mellett, a led iszonyat gyorsan villog, de nem töltődik az akku.
Az akkuk (1 eredeti, 1 után gyártott) másik laptopban működnek, a használt töltők adatlapjuk szerint megfelelnek a követelményeknek (19 v 4,74A)Létezhet ennek a problémának költséghatékony javítása (ha igen kihez forduljak), vagy engedjem el a kezét... ?
-
MR!!
aktív tag
válasz
attila1980 #13167 üzenetére
Hali !
Szalagkábel ? Ha a zsanéroknál nyomkodod - jobban kinyitod/behajtod - nem villan be a kép ? Esetleg klaviatúrát lekötöd próbára nem-e az szabályozza le...
* illetve akksi nincs-e megpurcanva, gyári normális töltő van hozzá...
** reset (ezt mindig javaslom egy próbát megér, sose tudni) -
MR!!
aktív tag
válasz
thomeef #13168 üzenetére
Pont ez jutott eszembe nekem is : szoftveres hiba vagy beállítási probléma lehet.
AMD VGA van vagy Intel ?
AMD-nél próbálj Videó beállításoknál "Pulldown" , "Egyenletes videólejátszás kényszerítése", "Aktuális videóbeállítások kényszerítése internetes videókra"
Ha játéknál is csinálja :
AMD Control->Játék->3D beállítások -> Képkockasebesség vezérlés -> Várakozás a függőleges frissítésreYoutube videóknál (internet) csinálja - ok
Videólejátszónál (Pl VLC vagy Media Player Classic) - ?
Játéknál - ?
* illetve GPU (hardveres) gyorsítás be van kapcsolva ?
-
thomeef
őstag
Nah megnéztük, mikor kicsiben van a youtube videó akkor a hiba is vele arányosan lekicsinyül úgymond, tehát ugyanazt látom csak kicsiben. Viszont ha elforgatom a képernyőt 180°-al a hiba nem forog vele, ugyanott marad. Annyit levonok ebből hogy ez szoftveres hiba talán? Neked mi a véleményed?
-
attila1980
csendes tag
Sziasztok!
Sikeresen befürödtem egy inverterrel.
T500-as Lenovo.
Néha megy a kép rendesen,szóval látható, világos a képernyő, aztán pedig a kezdésnél a THINKPAD feliratot is épphogy, aztán totál semmi, fekete minden, monitoron okés. Mostanra már csak láthatatlanul megy a gép.
Inverterre gondoltam, de semmi sem változott.
Tudnátok segíteni, mi lehet? -
MR!!
aktív tag
válasz
thomeef #13164 üzenetére
Hali !
Ha jól értem, akkor teljes képernyő lejátszásakor ?! Vagy kis ablakos lejátszásnál is csinálja?! Azt nem látjuk milyen gépről van szó és milyen beállításokkal megy, de egy függőleges képtükrözéssel is kipróbálhatnád, hogy akkor is a kép felső része villódzik.
A hiba [ilyen] ?
-
thomeef
őstag
Sziasztok, vettem nemrég alfa kollégától egy használt üzleti gépet. Konkrétan ezt.
A következő a problémám vele. Videolejátszáskor, leginkább mikor gyorsan mozgó kép van, a képernyő körülbelül a felső harmadánál villódzik egy 2-3 cm-es vízszintes csíkban. Ezzel megszeli a képet. Mintha kisebb frekvencián menne a gép, mint a videó fps-e.
Próbáltam külső monitorral, azzal ugyanúgy csinálja, tehát kijelző hiba kizárva. Viszont telepítettem új drivert, több féle lejátszót, maxra húztam az energiagazdálkodási opciókat windows-ban és biosban egyaránt, mégis csinája. 320p vagy 1080p, teljesen mindegy. Ha állókép van, vagy nagyon lassan mozgó kép, akkor tökéletes. De pl egy forma1-es futamot ha így néznék végig agyvérzést kapnék. Ha bárkinek van valami ötlete ne tartsa magábanKöszönöm.
ui.: Több tucat noti megfordult már nálam, soha nem tapasztaltam hasonlót.
-
spezyal_
tag
-
spezyal_
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy linux telepítés után vissza akartam váltani win-re, de valamiért nem tudok belépni a biosba, mintha a linux telepítéssel megszűnt volna ez az opció.
Delete vagy F2 esetén csak egy fekete képernyő jön be a bios helyett, ha az ESCet nyomogatom bejön a szokásos boot menü, de nem lát egy eszközt sem, és az enter setup fül is üres.Illetve ezzel egyidejűleg nem is hajlandó bootolni a gép. csak ha nyomkodom az F9 + F12-t bekapcsoláskor (ez azthiszem kikapcsolja a secure boot opciót egy indításra).
Ilyenkor be bírok bootolni egy win telepítő pendriveról.Ahogy olvasgattam ez valami samsung hiba lesz...
Találkozott valaki ilyesmivel?
Samsung Chronos 7 gépről van szó.
köszi&üdv!
d. -
MR!!
aktív tag
Egy bevizsgálás "díja" nem lehet túl nagy összeg (1-2 ezer) és megmondják mi a baja, ill. kb mennyibe fájna a javítás... (normális helyeken így szokás)
nem normális helyen, ha nincs is nagy hibája (pl kábel nem érintkezett jól) elkérnek gyorsan 10K-t hogy baja bolt készen van stb...
-
kerxy
őstag
Sziasztok!
Adott egy HP Pavilion 11 x360. Kicsit lehuppant és azóta az érintőképernyő nem működik.
Mennyiért csinálnák meg ezt szervizben szerintetek?Köszi előre is
-
Denox7
csendes tag
Köszönöm a választ,
de sajnos valamiért nem tudok képet feltölteni.
-
MR!!
aktív tag
válasz
sewente #13147 üzenetére
Hali !
Nem ártana egy fotó róla ha tudsz csinálni. Amúgy nem hiszem, hogy kicserélnék neked. Ez a LED-es TV-khez hasonló a "technológiából" adódó sajátosság, hogy nem teljesen egyenletes a kijelző háttérmegvilágítása -> ez okozza ezt a fajta jelenséget.
* amúgy sem használod teljesen fekete képpel ....
** tévéknél a keretet szokták "kitömni" egy kis papir fecnivel, ahol jobban bevilágít. itt nem tudom lehet e...Denox7 szintén nem ártana látni a hibajelenséged....
Lehet megnyomódott a kijelződ, vagy megcsavarodott kissé és a diffúzor ( ami a háttérfény egyenletes eloszlásáért felelős - egy fehér lap -) sérülhetett meg sztem.
peckusg Vedd ki a HDD-t és próbáld meg úgy beindítani, ha nem akk RAM csere, ha az sem akk reset
-
peckusg
csendes tag
Sziasztok
Van egy Minix M1100 netbookom. Úgy került hozzám hogy se kép se hang. A kijelző jó. Külső monitorra csatlakoztatva semmi... CPU venti megy... Mivel tudnám kideríteni hogy alaplap hibás-e vagy sem ? -
Denox7
csendes tag
Sziasztok!
Megjelent egy sokkal fényesebben világitó pont a Dell 3537 es laptopom képernyőjén.
az lenne a kérdésem hogy vajon mi okozhatta, és garanciálisan lehet e javítattni?
Köszöm előre is a válaszokat! -
sewente
tag
Sziasztok!
Ma kaptam kézhez az új ASUS N550JK CN059D laptopomat.
Jobb felső sarokban tapasztalok egy kicsit intenzívebb bevilágítást, bár csak teljesen fekete képnél zavaró.
Olvastam hogy az IPS LED monitoroknál ez gyakori jelenség.Érdemes visszavinni boltba? Tudnak vele mit kezdeni? Esetleg ha cserélik, az új is ilyen lesz? vagy csak szokjam meg?
Köszi
-
MR!!
aktív tag
válasz
Zotya220 #13145 üzenetére
Hali !
Én a HDD-t (HDD Sentinel) és a RAM-okat (MeMTest) is lecsekkolnám
+ Aidaval megnézném a hőfokokat stb...
+ nem ártana beszerezni egy hűtőpadot sem [mondjuk egy ilyet] - nem drága 6K-t simán megér , ajánlott
* egy "reset" is ajánlott: táp kábel kihúz, akksi kivesz , bekapcsoló gomb nyomva tart ~45 mp ig
-
Zotya220
újonc
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni!
Lenovo Ideapad G500 notebookom meghibásodott (Win 8.1 x64)
Első hibaként az jött elő, hogy leállításkor/újraindításkor kék halál jelentkezett atikmpag.sys hibaüzenettel. Időnként hiba nélkül leállt, viszont ilyenkor a következő bekapcsolás után, a Windows logo eltűnése után jelent meg ugyanez.
Egy barátom tanácsára a videokártya drivert egy régebbire cseréltem (AMD Radeon HD8570M). Ezután nagy örömömre ez a hiba megszűnt.
Egy darabig használtam a gépet, jött a következő hiba: a gép random időközönként, 1-2 halk pittyenés kíséretében lefagyott.
Ezután úgy döntöttem szervízbe adom. Egy hónap keserves várakozás után most újra nálam van, alaplapot és thermal modult cseréltek benne.
Azonban az egyik újraindításnál lesokkolódtam, mert ismét bejött a kék halál...és ugyanúgy atikmpag.sys hibaüzenet.
A videokártya drivert ugyanúgy lecseréltem, a hiba ismét megszűnt, a gép egyenlőre hibátlanul működik.
Az lenne a kérdésem, hogy ezeknek a hibáknak lehet-e (van-e) köze egymáshoz, kell-e tartanom tőle hogy a gépem idővel megint megadja magát? Valamint, hogy ezt a hibaüzenetet okozhatta-e szoftveres hiba, vagy valószínűleg a videokártya készül meghalni?
Köszi előre is a válaszokat! (a hozzáértőktől bocsánat a laikus megfogalmazásokért)
-
tserrof77
őstag
válasz
bull84ghia #13143 üzenetére
Ezek kis genyók valahogyan, de kommunikálnak, ergo tudj a gép, hogy nem gyári venti van benne
-
tserrof77
őstag
válasz
bull84ghia #13141 üzenetére
Volt már dolgom ilyennel. A ventit ki lehet a házából szedni. Én jól be szoktam olajozni, majd többször letörlöm a tengelyt, olaj újra, járatás, törlés. Ugyanez a rotorházzal is. De lehet, így sem úszod meg a cserét.
-
bull84ghia
őstag
Hello
Ibm/lenovo t60(amd) fan error ír ki.
Szétszedtem, a venti elindul majd pár másodperc és leáll majd a hibaüzenet. Kipróbáltam egy acer 3690 ventijével ami rendesen megy de ugyan az. Pörög majd leáll. Érdemes még javíttatni? -
Dell XPS
veterán
válasz
koandri123 #13136 üzenetére
Északi híd hibás a noti. Menthető, javítható természetesen.
-
RogerRF
csendes tag
Sziasztok !
Lenne egy problémám.
Van egy Samsung Ativ Book 4-esem ( core i3,500gb,4gb ram,intel hd4000+2gb nVidia)
Internezésre, film nézésre és tanuláshoz használom.
Mostanában észrevettem hogy film nézés közben zavaróan változó időközönként meg akad a kép vagy beragad a hang 1-2 másodpercre.(mintha megfagyna)
VLC media player-t használok évek óta semmi gond nem volt.
Háttérben a merevlemez és a CPU értékek nem magasak.(azért nem vagyok meggyőződve hogy nem innen fakad.
HDD sentinel alap a gépemen.Minden érték kiváló.Vírusirtó nem jelez semmit..
Windows 7 64bit van a gépen.
Remélem ti tudtok valami okosat mondani.
Köszönöm ! -
koandri123
csendes tag
Sziasztok! Volna egy hp 615 laptop bekapcsol de nincs kép caps lock ötször villog (elvileg alaplapi hiba) megmenthető?
-
N0S
csendes tag
válasz
Dell XPS #13095 üzenetére
Na eljutottam addig, hogy tudtam vele ismét foglalkozni..
Ubuntu boot pendrive-ról először telepítés nélkül indítottam, miután belépett a rendszerbe, 30-40 másodperc után ugyanúgy leállt a gép.
Ezután lefutottatam egy memtestet, szerintem kétszer is, mert ment vagy 1.5 órát, no errors detected végszóval.
Ezután csatlakoztattam az SSD-t, feltettem rá a rendszert és most már kb 30-40 perce leállás nélkül megy a gép.Elképzelhető hogy a melegedés/kihűlés okoz valamit ami miatt hidegen folyamatosan újraindul, de bemelegedve "tökéletes"?
akkuval sajnos nem tudom tesztelni, mondhatni egész életében hálózatról volt használva (most is)
-
aximcore
csendes tag
Sziasztok, van egy acer 5750g laposom ( i7, gt540m) viszont kapot a kollégától egy kis sört pont a hűtőborda felől, kiszedtük az aksit viszont csak két óra múlva volt időm szét szedni, miután meg győződtem hogy nincs már benne a nedűből meg próbáltam elindítani de csak egy pillanatra elindul ahogy kell de le is állt. Viszont ha a BT modult nem dugom vissza neki akkor elindul csak képet nem add plusz csak azt jelzi h bevan kapcsolva ( bekapcsológomb és a lenti led ég ), ilyenkor még az 5 másodperces leállítás is működik de mintha a bios nem engedné tovább... ( se acer logo se semmi ) Ötletek ?
-
tserrof77
őstag
válasz
gordiusz1111 #13126 üzenetére
Ez notebook hibás topik, én spec passzolom a kérdést
-
gordiusz1111
újonc
válasz
gordiusz1111 #13124 üzenetére
NEKEM IS VÁLASZOLNA VALAKI?????????
-
gordiusz1111
újonc
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Hogyan lehet a samsung galaxy note tabon az s tervezőben megszüntetni a fb szinkronizálást
?
-
skyli
senior tag
Sziasztok! Van egy kb 3-4 éves acer 3820tg laptopom és bekapcsolás után egy percen belül kikapcsol. Ha újra bekapcsolom akkor még hamarabb, sokszor már s windowst se tölti be. Próbáltam, hogy az egyik ramot kiszedtem, hátha az egyik hibás, próbáltam másik merevlemezzel, és kitisztítottam a ventilátorait, de ugyanaz. Biosban nem kapcsol viszont ki.
Szerintetek mi a baja és melyik a legolcsobb és legjobb budapesti szerviz?
Köszi szépen!
-
pista1235
tag
sziasztok! van egy DELL laptomom és egy érdekes fehér folt jelent meg a kijelzőjén a bal felső sarokban. az az érdekes hogy fekete képen nem látszik csak világosabb képeken jön elő. kicsit mozog benne a képernyő ha megmozgatom akkor a folt nem mozog a képernyővel együtt úgyhogy fogalmam sincs hogy mi lehet
mellékeltem egy képet amiből talán ki lehet venni. szerintetek mi lehet ? előre is köszönöm a segítséget
-
tserrof77
őstag
válasz
warrenbarton #13119 üzenetére
Na, ez durva. Ellenben ennyi idő elteltével nem tudom, van-e esélyed reklamálni... Mindenesetre visszamennék hozzájuk "beszélgetni"...
-
warrenbarton
újonc
válasz
tserrof77 #13118 üzenetére
Csak mások okulására írnám le. Szétszedtem ma a notit, hogy kivegyem a merevlemezt belőle... és lám, nem volt benne. Gyanítom, hogy a szerviz, aki alaplap hibaként, nem érdemes javítani a gépet mottóval oldotta volna meg teljesen laikus ismerősöm problémáját, legalább húzott némi hasznot a dologból. Szerintetek csak szartak az egészbe, és nem rakták vissza a rossz alkatrészt (ami talán nem az alaplap, hanem a HDD), vagy valóban alaplaphiba áll a dolog mögött, és ők kilopták maguknak a működő vinyót?
-
tserrof77
őstag
válasz
warrenbarton #13115 üzenetére
Vedd ki a hdd-t, szedd ki a keretéből és egy asztali gépre próbáld meg rádugni. (ugyanolyan sata csatlakozói vannak a laptop hdd-nek mint asima, asztali hdd-knek) egyszerűbben nem tudod kipróbálni. Ha az sem látja, akkor igazam van. Ha az látja, azon érdemes megnézni, pl HD Sentinellel, ha azzal oké, akkor a noti chipsetje döglött meg. Vaagy, bár erre kicsi az esély, mivel a G62-ben egy rövidke kis kábellel csatlakozik, akkor az ment tönkre...
-
SzilvaG
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo T60-as masinám, ami nem akar bekapcsolni. A hiba úgy jön ki, hogy ha kihúzom a tápkábelt, és az akkut is kiveszem, majd az akksit visszarakom és megpróbálom bekapcsolni, akkor egy pillanatra felvillan az akku visszajelző led a kijelző alatt és utána sem történik semmi, kikapcsolva marad :/ (nem tudom, hogy ennél a típusnál hiba-e, hogy ha nem volt a gépben akksi és csak a táp volt bele dugva akkor sem kapcsolt be) Eddigi próbálkozásaim sajnos nem jártak sikerrel. Próbáltam másik akkuval bekapcsolni, kiszedtem az elemet is a gépből, RAM-okat is megnéztem másik gépben, azokkal sincs semmi gond.
Bízom benne hogy valaki tud adni valami tippet arra mi lehet a gond, és hogyan lehetne azt orvosolni.
Előre is köszi -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Van egy ThinkPad T400-aa gépem, XP-t tettem fel, fent van minden driver, Win. Update, SP3, és a gondom az, hogy Chrome-ban (de IE-ben is) a szöveg néhol, (pl. itt hardverapron, vagy a google találatok) tök elmosódott, szétesett, nem sima a szélük, vagy hogy is mondjam. De az index.hu pl. tök jó.ITT van egy kép, talán látszik, mire gondolok. Van ötletetek? Érdekes módon, ha Chrome-ban 150%-ra nagyítom a képet, akkor tiszta, normális lesz a szöveg. A gépben hibrid VGA működik, kapcsolható ATI/Intel videókártya van, az ATI-t használom. A felbontás 1280x800, természetesen ebben használom.
-
tserrof77
őstag
válasz
badrian250 #13110 üzenetére
Erős a gyanú, hogy valami "rágja" a gépet. Vírus, trójai. Javasolt egy Malwarebyte Antimaleware és egy Spybot S&D futtatás.
-
tserrof77
őstag
válasz
warrenbarton #13107 üzenetére
Ha a bios se látja a hdd-t, akkor a hdd-t kellene esetleg inkább kicserélni...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
badrian250 #13104 üzenetére
Nyisd meg a teljesítmény figyelőt, és várd amíg jelentkezik a fagyi, és azon látod, h mi ette.
-
warrenbarton
újonc
Sziasztok. Egy HP G62 laptop hibám merült fel. A gép bekapcsol, de az OS nem indul. A Bios nem látja a merevlemezt, és ha elindítom a Windows telepítőt, az sem. USB-s külső vinyót csatlakoztattam, a Win7 setup ezt felismeri, de a formázása v egyéb ok miatt nem települ rá (formázni nem áll módomban, mert kölcsön kaptam). Amit találtam, hogy processzor vagy merevlemez hiba áll a dolog mögött, hogyan tudnám ezt minden kétséget kizárólag eldönteni? Előre is köszönöm a segítséget!
-
Tamás008
tag
Sziasztok.
Adott egy régi Asus X53ke ap-125 laptop. A problémám vele Windows7 oprendszeren jelentkezik úgy, hogy néha(hetente 1 vagy 2 szer), használat(internetezés vagy videó lejátszás) közben hirtelen lemerevedik a kép, az egérkurzorral együtt, a tapipad nem reagál és a crtl alt del billentyű kombináció sem működik, de a venti pörög ugyanúgy. Ilyenkor az utolsó mutatott, "kimerevedett" képet látom és csak a kikapcsoló gomb lenyomására reagál a gép és kikapcsol. Majd újabb bekapcsolás, indítás után megint jól működik,dolgozik a rendszer, és kiírja, hogy a Windows leállítás nem normál módon történt kérem nyomjon Entert. Az enter lenyomás után normálisan bootol és dolgozik a rendszer. A gép 2-hete volt takarítva, pasztázva, Win7 frissen telepítve.Mi lehet a néha jelentkező hiba oka? Mi okozhatja ezt a néha hirtelen kimerevedő képernyő hibát Win 7 alatt?
Köszönöm.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
badrian250 #13102 üzenetére
Ha folyamatosan ég a HDD led, akkor nagy az I/O. Akkor valami elkezdi zabálni a géped, feladatkezelőben a folyamatoknál nézd meg mi az, és lődd ki.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
badrian250 #13100 üzenetére
Ezeknél a megakadásoknál mekkora a CPU használat, illetve HDD I/O?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- BestBuy ruhás topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Synology NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest