- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- UHD filmek lejátszása
- Asztrofotózás
- Milyen processzort vegyek?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz KROK640 #52152 üzenetére
Úgy tűnik, hogy igazad lesz.
A RAM-okkal kezdtem, de csak annyit csináltam, hogy a két slotban variáltam a két RAM-ot. Egyesével is, de mindenféle verzióban pár percen belül elő tudtam idézni a fagyást.
A VGA-t kicseréltem, aztán egyszer ~15 perc után csak simán kidobott a CS2, de nem fagyott le a gép. Akkor visszaléptem, játszottam még ~fél órát, amjd ~1 órát, és hibamentes volt.
A bányászgépet én kizárnám, mert egy "gameresen", igényesen összerakott, piros LED-es ventilátoros, alsó-tápos házban, szépen elrendezett kábelekkel van összerakva a setup. A bányászok ilyet nem csinálnak. Mondjuk én építek köré egy egyedi házat, és nincs is szükségem ezekre a csúnya ventilátorokra, de egy 12-15 éves gamernek szerintem tetszene a mostani kinézete.[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz shadow1901 #52145 üzenetére
Kaptam kölcsön egy GTX680-ast, szóval akár CS2 közben is ki tudom próbálni, de először még tesztelgetem az eredeti felállást.
Indítottam egy sima Prime95-öt, amit stopolni akartam néhány perc után, de a stop lenyomása után azonnal fekete képernyős fagyás. Közben nyitva volt a youtube is firefoxban. Ki-bekapcsolás, és most fut már 25 perce a Prime95, RAM terheléses módban, de egyelőre hibamentes.
BIOS-ban még nem néztem semmit, de azt is átnyálazom ma este.#52146 tserrof77: Legyen igazad, mert DDR4-es RAM-ot nem tudok senkitől sem kölcsönkérni. A szomszédnak még DDR3-asa van.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Gép:
Biostar TB250-BTC
I5 6500
Corsair 2x8GB 3200Mhz
GTX770
Kingston 120-as SSD
FSP Hydro táp
Windows 10Tünet: Tök random teljesen merevre lefagy a gép általában valami hasonló színűre, mint ami a háttérben megtalálható volt előtte, pl. windows betöltésnél fekete, betöltött gyári Windows asztalnál kékre, CS2-től szürkés-zöldre. A teljes képernyő. A hang először csak akadozik, aztán eltűnik. Csak kikapcsoló gomb hosszú nyomásával tudom kiütni, aztán újra bekapcsolom.
Tegnapelőtt vettem használtan, és előtte nap került rá friss Windows. A biztonság kedvéért tegnap este újratelepítettem, és minden drivert a Biostar és az Nvidia oldaláról szedtem le. Minden jó volt, aztán ahogy átállítottam a CS2-ben a grafikát teljes képernyősre, azonnal lemerevedett. Újraindítás után az első map betöltése után döglött meg. A következő indítás után már egy DM-t tudtam nyomni, és nem volt fagyás.
Mi okozhatja a problémát? A szoftveres dolgok nagy részét kizárhatjuk a teljesen szűz rendszerrel és a normális driverekkel. Egyik ismerősöm szerint a VGA dögledezik, egy szervizes szerint egyértelműen RAM hiba.
btw. A monitor 100Hz-es, de újratelepítés előtt 60Hz-en is volt fagyás. Ma este még erre is rápróbálok. Lehet, hogy tudok kölcsön VGA-t is szerválni.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Vismajor01 #28819 üzenetére
Azt akarja mondani, hogy Borzasztóan változékony a hőmérséklete és a terhelése, csak szegényke dadog.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz alexride #26633 üzenetére
Nem, az sem jó megoldás. Tápegységet nem egyszerű halkítani.
A tápegységbe megfelelő ventilátor:
1. Minél alacsonyabb feszültségen elindul, lehetőleg 3V-on.
2. Legalább akkora légszállítással kell rendelkezzen, mint a gyári.Milyen típusú tápegységed van, és pontosan milyen ventilátor volt/van benne gyárilag?
-
vzsryl
nagyúr
válasz alexride #26631 üzenetére
Szia!
Simán előfordult, hogy a blődség miatt - miszerint a táp ventilátorát majd én szabályzom, nem a tápegység - szépen túlmelegszik, így feszültség-ingadozásokat generál, ami bármelyik alkatrészt kinyírhatja. A feszültség-ingadozásra a HDD-k a legérzékenyebbek.
-
vzsryl
nagyúr
válasz mixwaves955 #26626 üzenetére
Szoftveres mérés nem mérés.
Mérj rá rendes multimeterrel!megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz vzsryl #26621 üzenetére
Megvan a probléma forrása. Tápegység. A jó öreg PNF feladta a küzdelmet.
Most egy noname Micase 400W-os viszi a 200W-ot zabáló "szörnyeget. A probléma, hogy csak egy SATA kábele van, és így csak egy vinyót tudok egyszerre működtetni. Vasárnap nem kapok sehol átalakítót.
Egyébként csere alaplap van benne, de a PNF-fel ez sem indult, szóval nem az alaplap volt a ludas.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz IstvánLászló #26612 üzenetére
A régi billentyűzetem is csinált ilyet, sűrűn. Szóval nagyobb esély van az alaplap hibára.
-
vzsryl
nagyúr
válasz vzsryl #26605 üzenetére
Hát komolyabb a probléma.
Elindul a gép, zúg, de csak villog a monitor állapot jelzője, és nincs kép. Hibahangot nem ad ki.
Aztán Elindult rendesen sokadik próbálkozásra, de miután bebootolt, leállt, majd újraindult. Eljutott az alaplap típusásnak kiírásáig, aztán újraindult, meg még 10x így. Ezután eljöttem dolgozni. Ha éjjel hazaérek, mire gyanakodjak?
Nekem a táp és az alaplap gyanús.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Gépem adatai az adatlapomon.
Probléma:
Elindul a gép, de nem ad jelet a monitor felé. Semmilyen hibajelzés nem kíséri. Csak zúg szépen, megy minden ventilátor stb....
Aztán figyelmes lettem, hogy villog az LG DVD-íróm állapot jelzője, és picit kattog. Fogtam, lehúztam az alaplapról és a tápról. Ezután benyomtam a gépet, rá 2mp-re újraindult, és volt kép. Elindult szépen a gép.Szerintetek mi lehet a baj?
3 tippem van.
1. A DVD-író beszart.
2. A táp kezdi a végsőket rúgni. Bár még csak 5 és fél éves és PNF, de furcsa.
3. Az alaplap szórakozik. (Most pl. nem ismerte fel az ethernet kábelt, és ki-be kellett húzzam. Meg mostanában az egerem is ki-ki fagyogat, amikor CS:GO-zok, sőt a billentyűzetem már régóta csinál olyat, hogy a CAPS LOCK villágítás beragad, hiába nyomom ki, és utána elkezd a játék szaggatni, a TS-en a hang pattogni stb... Ha ki-.be húzom, akkor a billentyű is megjavul.Tudom, ideje lenne lecserélni ezt a vénséget, de most kocsi projekt van.
Új hozzászólás Aktív témák
- UHD filmek lejátszása
- Asztrofotózás
- Milyen processzort vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-6500 CPU, 8GB DDR4,512GB NVME SSD, Win 11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- GAMER PC! Ryzen 7600 / RTX 3070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 650w! BeszámítOK
- 14 gen i5 PC Garival
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 512G NVMe / 500w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest