- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Billentyűzet gondom van
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Korrekt táblagépet dobott össze a Motorola
- Nyomtató topik
- Kompaktabb toronyhűtővel jelentkezett a Thermaltake
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sphe
senior tag
Jó. Eljutottam odáig, hogy túl finom lehettem. Ha erősebben illesztem a ramot a helyére, akkor bármelyik slotban működik egy rammal. 2vel nincs kép.
Update: 20-adik összerakásra bevette a 2 memóriát is. Köszönöm a segítséget!
-
sphe
senior tag
válasz
#24845312 #44097 üzenetére
Igen, mindegy hogy melyik foglalatban van. Próbáltam mindkettővel, próbáltam régi rammal is. Van, hogy elindult sokadik próbálkozásra, de most hogy kipróbáltam egyszerre 2t a régi cpu-val, nem értem mi történt de megint itt vagyok az elején hogy egy rammal sincs kép.
-
sphe
senior tag
BIOS reset után 1x8gb aegis + g4560 kombóval van kép, alaplap egyszer sem sípolt!
-
sphe
senior tag
Sziasztok!
Van egy Intel g4560 - ASRock h110m hdv - 8gb crucial trio (Nincs külön grafikus kártya)
- Kicseréltem a processzort egy i5 9600k -ra és a memóriát egy 2x8gb aegis kitre. A processzor hűtő felpörgött, majd amikor a Winchesterek bekapcsoltak, leállt minden
- proci ki, régi CPU be: elindul, de nincs kép
- régi memóriát is vissza tettem, ugyanúgy elindult de nincs képHelp please
-
sphe
senior tag
Sziasztok!
Vettem használtan egy i7-870et. Nem volt kép, aztán rájöttem hogy a korábbi i5-650nel ellentétben az i7 nem támogatja az onboard GPU-t.
Sajnos a helyzet az, hogy új, direkt a proci miatt vásárolt videokártyával sem ad a Pc-m (Shuttle SH55J2) semmi képet. Uj (i7) processzor - nincs kép. Régit visszateszem - van. Új processzor plusz videokartya - nincs kép, visszateszem a régit, megint van. Van ötletetek mi lehet a megoldás?
-
sphe
senior tag
Sziasztok! Vettem használtan egy i7 processzort, ami állítólag működik, viszont a számítógépem nem ad képet az új procival. A winchester és ventik felpörögnek, de azon kívül semmi,
Alaplap típusa: shuttle sh55j
Korábbi processzor i5-650
Új processzor: i7-870Bios Update megvolt a legfrissebbre a gyártó honlapján.
CMOS reset megvolt (elem kivéve, elem bent hagyva, így is úgy is)
Visszateszem a korábbi procit, a gép egyből elindul.Minden ötletet és tippet előre is köszönök!
-
sphe
senior tag
válasz
Vakegérke #28716 üzenetére
Köszi szépen! A ctrl+alt+esc hozott némi áttörést, a hatására a fast boot helyett normál boot lett, képernyő alján "press <F2> to enter setup" felirattal, <f2> hatására ha jól látom, egy pillanatra fel is villan, hogy "entering setup..." majd bootol Windowsba. Tehát még nem sikerült belépni a biosba. (a több F billentyűvel sem, nagyon nyomkodom a billentyűzetet, tehát az időzítés jó kell, hogy legyen
)
-
sphe
senior tag
Sziasztok,
Párom laptopján nem tudok belépni a biosba! Elvileg F2-vel lehetne de nem megy. Előre is köszönöm az ötleteket!
A gép:
Fujitsu Siemens amilo L7320GW, Windows 7 home prémium van rajta. -
sphe
senior tag
válasz
djculture #27177 üzenetére
Tapasztalaim gondoltam megosztom: ide sata átalakítóval nem sikerült bootolni és ahogy a Google segítségével fórumokat több tucatnyit átfésültem, nagyon keveseknek sikerül erről bootot elérni még annak ellenére is, hogy a jumper cable select - re van állítva.
A PCI(e) ide csatlakozó javaslatot viszont holnap délelőtt örömmel alkalmazni fogom, megyek is egy számítástechnikai boltba.
-
sphe
senior tag
Sziasztok, elég kényelmetlen helyzetet hoztam létre.
Após gépét újítom fel. Rendeltem új házat, alaplapot, tápot, cpu-t, hdd, dvd volt a régiben. Összerakni nem tudom, mert a két winchester adatokkal mindennel és a dvd drive még régi ide csatlakozós. Mit lehet tenni a leg Idő-és költséghatékonyabban?
-
sphe
senior tag
Erre ötlet valakinek? Winchester, memória vagy alaplap? Melyiket vigyem vissza gariba?
Ki nem kapcsoláskor a winchester leáll és a monitor standby üzemmódba vált, a ventik pörögtek tovább, de a CPU hőmérséklet emelkedik.
Fagyás esetén az egér és a kép is lefagy, a winchester áll.
Tegnap este lefuttattam két hdd diagnosztikai programot, a hdd állapota "jó", ill "ok". -
sphe
senior tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. A gépem random módon bekapcsoláskor vagy kikapcsoláskor, vagy közel egy gigás Windows 8 automatikus frissítés közben lefagy és csak az áramtalanítás segít rajta. Minden új garis: wd blue 1tb, Kingston 4gb hyper x fury, asus p8b 75-v, i5 3470, tp-link wireless PCI, fsp hexa +400, alap dvd író. Mind vadonatúj, garis.
Amit próbáltam: 3 féle op rendszer, BIOS frissítése, hardver elemek kiiktatása, kábelek cseréje, csatlakozások ellenőrzése, pc teszt programok, asus BIOS teszt, memtest USB-ről bootolva.
Ha kiiktatom a winchestert, akkor USB-ről vidáman fut a Linux. Fagyásmentes, minden szép. Szerintetek mi lehet a gond, ha pc diagnosztika programok nem mutatnak fel semmit?
-
sphe
senior tag
Sziasztok, újra én vagyok.
A gép kikapcsolás működik, de most meg erősebb multitasking, vagy sok lemezművelet, sokablakos böngészés közben lefagy, az egér sem mozog. Mem test usb bootolva vegigment, minden ok, burnintest nem talált hibát, asus test nem talált hibát. A BIOS a legfrissebb.
I5 3470, fsp hexa 400as táp, 4gb Kingston hyper x fury, asus p8b 75-v, wd 1tb. Videokártya külön nincs.
-
sphe
senior tag
válasz
berzebub #26156 üzenetére
MEGVAN. Szétszedtem a gépem, összeraktam. Hdd led nem volt bekötve és működött. Aha. Bekötöttem a hdd ledet, újra nem tudott leállni. Bekötöttem kíváncsiságképpen a power ledet az alaplap hdd led csatlakozójához, a power led villogott vígan amikor dolgozott a hdd, a kikapcsolás is működött, aztán vissza bekötöttem a hdd és power ledeket a helyükre és minden működik! Érdekes, hogy a hdd állt le leghamarabb, amikor hiba volt, a ventik pörögtek tovább. Mindez a ledekkel állt ez kapcsolatban. Valaki megmagyarázná? Lehet, hogy az alaplap töltődött fel elektrosztatikusan?
Amikor még fennállt a probléma, nagyobb másolás, vagy fél gigás frissítés közepette néha lefagyott a gép és az egér képernyő is. Ekkor csak a power gombot hosszan nyomva tudtam leállítani.
-
-
sphe
senior tag
Sziasztok!
I5-3470
Asus p8b 75-v
Wd 1 tb winchester
Zalman z9
Kingston 4gb hyper x fury
DVD író
Mind friss, garis.A gépem nem tudom kikapcsolni.
Amit próbáltam: Windows beállításoknál minden rendben, alaplap settings reset volt BIOS - ban, semmi eredmény. Kilép a Windows, majd kikapcsol a winchester (hallom), de a ventilátor mindenhol tovább pörög. Resetelni, újra indulni tud a gép BIOS - ból, ekkor a ventilátorok is egy pillanatra leallíthatók.
Friss Windows 8 telepítés után néhány alkalommal nem volt gond, majd sokadik alkalommal, más oprendszer (xp) telepítés után sem működik a teljes kikapcsolás. A processzor alig ment 30 fok fölé, még megprobálom, hogy mit tud, ha kiveszem, vagy formatálom a winchestert. -
sphe
senior tag
Vettem a modememhez egy wifi routert, mely jelenleg csak firefoxszal működik. Biztos volt már ilyen vagy hasonló eset, remélem tudtok valamennyit segíteni.
Sok oldalt mint pl gmail, budapestbank.hu főoldal, gyogyitokovek.eu weboldala, youtube, meg tudok nyitni, de miért nem töltődnek be egyes weblapok wifi routerrel? A címek melyekkel baja van a ibank.budapestbank.hu hir24.hu origo.huA lapok megnyitása routert kiiktatva hibátlanul megy pc-n, wifi routerrel csak mobiltelefonról működnek.
Valami gond a pc-m beállításával lehet. Routerrel az internet explorer vagy opera egyetlen weblapot sem tud megnyitni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- HP Compaq 8200 Elite asztali számítógép PC i5 / 8GB ram / 120GB SSD + 500GB HDD
- HP Elitedesk 800 G5 és G6 mini PC i5 9500 v. i5 10500// 16GB Ram // 256GB NVMe számla + gari több db
- Dell Precision 3440 és 3450 Core i7 10700 vagy 11700 // 32GB Ram // 512GB NVMe számla + gari több db
- 3080/ 5700x / B550I 1.3 / 32GB 3600Mhz / SF1000L / 1TB FireCude 530
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC 7. GEN I5-7500 CPU 256GB NVMe SSD 16GB RAM Windows 11 Pro
- Gamer i5-8600k, GTX 1070 Ti, 16 GB, m.2 SSD, 600W...
- Gamer pc! I9-10900KF + ASUS TUF 4090
- Ryzen 5 félkonfig! ASUS PRIME A520M-R + Ryzen 5600 + 16GB DDR4 2666Mhz! 1 év+ gari! Számla!
- i3-12300(i7 8700 szint),16G,512 SSD,akár játékra is (választható iGPU, 1060 6G,RX570 8G)
- Eladó Új/Használt Gamer Pc (R5 5600X, ROG 6700XT, 16GB RAM)
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest