Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- RAM topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tálydi
senior tag
Sziasztok!
Lenne tippetek a következő hibajelenségre?
Gép elindít, asztal feláll, media player elindít. -> Chrome megnyit -zene megáll(ha optikán hallgatom, csak megröccen) eközben apró röccenés mindenben- Asetto Corsa, GTA V, BF,1 Project Cars 2 tök jól fut, de pl forza horizon 3 kifagy minduntalan.
HDS vizsgálat megvolt, nincs probléma.
Memtest vizsgálat megvolt, ott a legvégén(1.kör) néhányszor belehibázott.
Játék benchmarkok lefutnak probléma nélkül.Érdekesség:
Amennyiben a vga az alaplapon a felső pcie slotban volt, produkált hasonló problémákat, kifagyásokat állandó jelleggel, de az alsó csatlakozóban teljesen hibátlanul üzemelt (gtx580).
Lecseréltem a vga-t (gtx770) ez csak felülre fér be sajnos viszont ezzel rendesen betölt a gép, lehet játszani stb, csak a legfelül említett hibajelenség létezik.Amit mégészre vettem most, hogy a cpu az eddigiekhez képest majdnem mindig maximális (nem turbo boost) órajelen fut, 3-4% terheltség mellett is.
Előre is köszi!
-
MrDerekas
addikt
válasz
Nerazim #39497 üzenetére
Affene... Megnyugtatlak, bármi lehet
A tippmixen az alaplap a harmadik helyen áll nálam. Elsőre a táppal tennék egy próbát. (Ha elég hosszúak a kanócai a jelenlegi tápot ki sem kell bontanod, hanem kívülről táplálod meg a cuccot a csere táppal) De lehet előbb memtest-et futtatnék, mert hátha. Egy esetleges processzor illeszkedési hiba sem zárható ki pillanatnyilag, sajna, ami akár működési hőmérséklet hatására jön ki és azt sem mindig lehet előidézni.
Elsőre memtest, utána sata kábel csere/ellenőrzés vagy a portok átvariálása, majd cpu ki és vissza. Csak ezek után lehet hörögni az alaplapra, ha nem szűnik meg a rejtélyes fagyás. A Metis meg egy ilyen. Gyönyörű, csak ne kellene belenyúlni
(Az új avataroddal meg sem ismertelek)
szerk: Hibanapló nem ad támpontot? HDS rendben lévőnek látja az ssd-ét?
-
Nerazim
őstag
válasz
MrDerekas #38800 üzenetére
Újra előjött a problémám. Azóta már van ssd és ugyanazt csinálja néha mint előzőleg a hdd. Kérdésem, ez lehet -e táp vagy inkább alaplap hiba. Előbbi van itthon egy pluszba, de ha teljesen kizárt akkor nem szerelelk feleslegesen, mert a Metis-t nem erre találták ki
ha utóbbi akkor meg lehet benevezek egyre az aprón.
-
marcess
senior tag
Sziasztok! Reggel nem indult a gépem, a ventik felpörögtek, de az az alaplapi hang elmaradt képernyő nem jött be, csak forogtak a ventilátorok. Áramtalanítás újra, megint semmi, na mondom gyere közelebb és ahogy húztam a gépet a földön magam felé, véletlenül megbillent a gép és átbillent jött a BIOS lett kép, minden, vagyis felállt a rendszer. Szépen használtam, kikapcsoltam elmentem dolgozni, majd most este megint ugyanezt a hibát hozza. Alaplapi elemet kivettem, semmilyen vezeték kapcsoló nincs kimozdulva, meglazulva. Esetleg van ötlet, hogy mi lehet a hiba?
-
zolka95
őstag
válasz
batman. #39487 üzenetére
Megérte ide felnéznem.
A régi Gigabyte EP45-DS3L lapomon volt egy CM Hyper TX3 toronyhűtő, álló gépházban. Néha kitakarítottam a port és mikor bekapcsoltam volna a gépet nem kapcsolt be (talán sípolt is). Elfektettem a gépet, ház oldalát levettem, leellenőriztem minden a helyén van-e aztán bekapcsoltam és gond nélkül ment, visszaraktam az oldalát és felállítottam. Utána nem foglalkoztam vele addig amíg el nem érkezett a következő portalanítás ideje. Ez egy párszor így megtörtént fél-egy évente. A vége felé már rájöttem, hogy elfektetve kapcsol be a gép miután összeraktam.
De most akkor végre kiderült miért volt ez az egész. Előkotortam azt a régi lapomat és bizony ott a kidudorodás az alaplap hátulján, a proci környékén.
Próbáltam lefotózni, de sajnos képen nem látszik. Örök rejtély volt, de most végre kiderült.
Viszont most ugyanezt a proci hűtőt használom egy másik alaplapon. Úgyhogy veszek is egy backplate-et.
-
8th
addikt
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
Ha lemerül az alaplapi gombelem akkor az alaplapfüggő, hogy bekapcsol-e a gép vagy nem? -
válasz
batman. #39487 üzenetére
Azt már talán csak a hétvégén fogom,hétköznap nem lesz kedvem hozzá. De ha már szétkapom a pasztát is ideje cserélni. Pár éve nem volt már és ez a proci eléggé forró tud lenni.
De ha nem ez lesz a baja,akkor nem tudom mennyire fogok vele foglalkozni. Egyelőre működik hibátlanul buzzer nélkül.De ha nincs buzzer akkor észre sem venném a hibát. Így meg nehéz keresni.
-
batman.
senior tag
válasz
grabber #39485 üzenetére
Simán lehet, hogy ez okozza a problémát.
Az nem megoldás, hogy fekteted a gépet, ha valóban vetemedés, akkor az úgy is megmarad, még akkor is ha leveszed a hűtőt. Az esetek nagy részében a folyamat egy hátlapi merevítővel ellátott hűtővel megfordítható, de sajnos nem mindig.
Szereld ki, hogy biztosak legyünk benne (a hűtőt nem kell leszedni első kőrben).(#39486) nfsu17 Szuper!
-
nfsu17
veterán
válasz
batman. #39484 üzenetére
Szia!
Köszi.
Úgy néz ki megoldódott.
Valószínűleg sata kábel gond volt és/vagy por.
Megfújkáltam a kábeleket, jól helyükre passzintottam, és az első próbálkozás szerint kötöttem be.
SATA1: hdd
SATA3: ssdMost pöpecül megy, már van 500GB helyem az S betűjellel.
Tudom, hogy nem kéne tárolásra használni, de sokáig nem lesz így.
Ha lesz új gépem, ez lesz a rendszeralap. -
-
batman.
senior tag
válasz
nfsu17 #39483 üzenetére
Szia!
Amiről bootolsz az jobb ha alacsonyabb számú satán van (ha alapállapotba kerül a bios, várhatóan azzal próbálkozik előbb), de nem fontos.
Mikor betetted az SSD-t inditáskor lépj be a biosba, és a boot beállításoknál a hdd boot-sorrendben tedd előre a 1,5 Tb-t.
Adattárolásra használni, ejnyebejnye!Jut eszembe: a lemezkezelőben majd inicializálni kell.
-
nfsu17
veterán
Hellosztok!
Van egy régi alaplap.
MSI 790GX-G65Ezen van egy 1,5TB-os hdd, a win-el együtt.
BIOS szerint a SATA1-en.Vettem egy SSD-t.
Csak adattárolásra akarom használni, tehát arra gondoltam, hogy bedugom a gépbe és már megy is.Rákötöttem arra az ágra, amin a hdd is megy, eggyel fölötte lévő tápra.
Volt egy SATA2 kábel is (amin régen egy hdd lógott szintén gond nélkül, most bent sincs a gépben), arra rádugtam az SSD-t.Gép bekapcs.
Hibaüzenet:
a disk read error occured
[link]Minimum infarktust kaptam. Oké, újraindít.
Semmi.
Megint infarktus.Oké, akkor SSD kivesz.
Gép megint nem indul.
Most már tényleg f.stam.Gyors gugli, találtam is hsz-t.
Felcseréltem a SATA kábelt. Ami eddig lógott a levegőben, azt dugtam rá.Huh. Gép indul, megy rendesen ahogy kell, de SSD-m még mindig nincs.
Mi a tök van?
Én csesztem el valamit?
Ja igen, a bios látta az ssd-t, valami samsung 86....gondolom a 860EVO így jelenik meg ott.Most a SATA3 a hdd-m, addig 1 volt, de ez mindegy is.
Köszi.
-
batman.
senior tag
válasz
grabber #39481 üzenetére
Nem egy tipikus táphiba, ennek minimális esélyt adnék.
A lap nincs megvetemedve? A nagyobb inteles hűtők alatt a folyamatos feszítés és hőhatás miatt néha meghajlanak a lapok. Ha backplate -s a hűtő akkor ez nem jöhet szóba.
Itt találod mire gondolok. -
válasz
batman. #39477 üzenetére
Megnéztem egyben őket - Nincs hiba
Megnéztem külön őket - Nincs hiba
Slotnak is jónak kell lenni,mert mind a 4 slotban ha benne volt akkor sem dobott hibát.Marad a proci. Ahhoz nincs pasztám,most nem tudom kiszedni. Valahonnan szerzek.
Táp hiba nem lehet? Egyszer már döglött be tápom pár éve,akkor vettem ezt. Ennek is itt lenne az ideje hogy bedögöljön,mert a maiak már hamar döglenek
-
tejmaffia123
tag
Sziasztok ! 3 napja még az előlapi USB 3.0-án használtam a pendriveot. ma bedugom semmi reakció a pendrive villan viszont nem ismeri fel ! USB 2.0 továbbra is hibátlanul működik, hogy lehet az hogy egyik napról a másikra nem mükszik ? Előre is köszi a segítséget.
-
batman.
senior tag
válasz
grabber #39476 üzenetére
Szia!
Memória lesz a ludas. Ez egy nagyon jó kis segédprogram egyébként.
Egyet hagyjál bent, futtass memtestet, ha jó, csere másikkal, az a lényeg, hogy külön nézd őket. Ha mindegyik jó, akkor a slotok vagy a processzorfoglalat, érintkezők kerülnek előbbre a gyanúsításban. -
Sziasztok!
A régi gépemet szeretném nas szervernek használni,de mindig sípol az alaplap pár naponta. Nem tudom mitől,mert működik a gép amúgy.
Gigabyte Ep 35 DS3
Q6600
8 GB ram 4x2
4 HDD
1 SSD
Ati 5830
Chieftec 500W CTG tápA sípolás van hogy újraindítás után bios alatt már sípol. Hiába indítom újra 6x akkor is. Van hogy megy a gép 1 napja és akkor kezdi el.
3 másodpercig sípol és kicsi szünet,majd megint 3 másodpercig sípol. Folyamatos
Ezt találtam a sípolásról:
Back
What does BIOS beep sound mean?1.AWARD BIOS 1short beep :System normal 2 short beep :CMOS Error 1 long beep and 1 short beep:Memory error 1 long beep and 2 short beep:Graphic card error 1 long beep and 3 short beep :AGP error 1 long beep and 9 short beep :Memory Error Continuous long beep :Memory not correctly installed Continuous short beep :Power supply unit failed 2.AMI BIOS 1 short beep :Memory Error 2 short beep:Memory parity check error. 3 short beep :basic memory 64K address check error 4 short beep :Real Time Clock malfunction . 5 short beep :CPU error 6 short beep:Keyboard error 7 short beep :CPU interruption error 8 short beep:Graphic card error 9 short beep :Memory error 10 short beep :CMOS error 11 short beep :CPU cache memory malfunction
Azt veszem ki hogy ez folyamatos hosszú sípolás,akkor memória hiba. Átvariáltam a ramokat de az sem segített.
Egylőre lehúztam a beepert
De nem az a jó megoldás. Ebben kéne segíteni mi lehet a gond? Gondoltam tápra is,belenéztem nem láttam benne semmit hibát,kondik nem púposak.
-
batman.
senior tag
Szia!
Az a hdd már megette a kenyere javát. Simán okozhatja az összes jelenséget. Bootolj be Live Cd.ről (vagy más előre telepített oprendszerről), azzal ki tudod szúrni a hibát. Ezt a lemezt én már csak tárolásra használnám. Nagyon tesztet se futtatnék, a motornál a kenőanyag valószínűleg már nem az igazi, egy felület teszt alatt simán túlmelegszik, aztán beáll. De komoly értéket nem képvisel, tehát, ha nincs rajta fontos dolog akkor mehet.(#39470) vmatyko Kevés az info. Lehet valami malware dolog is, de ha találkoztam is valaha ilyennel, már nem emlékszem mi okozta.
-
cigam
titán
addig nem rakom bele míg a hiba forrása meg nincs Pedig könnyen lehet, hogy az oldaná meg a gondodat. Tippem szerint a HDS is azért jósol neki egyre kevesebb időt, mert bizonyos paraméterei romlanak. Van HDSentinel topik, lehet, hogy meg tudják mondani miért számol visszafél.
Addig is mentsd el a fontos dolgokat amíg még lehet, és futtass egy teljes diagnosztikát, + felület tesztet. -
8th
addikt
válasz
prabhu #39472 üzenetére
Azt elfelejtettem írni, hogy memtest-el kezdtem. Hagytam 6x végig futni de nem talált semmit. [kép]
Ez egy a napokban használtan vett gép. Úton van bele az új 0km-es merevlemez amin a rendszer lesz de addig nem rakom bele míg a hiba forrása meg nincs. Egy ilyen táp viszi a gépet. Tapasztalatom szerint nem nagyon szokott gond lenni velük de itthon maximum azt tudom megnézni nincs-e benne púpos kondi mást nem nagyon. -
prabhu
senior tag
A tápegységgel is lehet gond.
A Hdsentinel nem rossz, de mindenre nem jó, pl. elektromos vagy mechanikai hiba (motor).Amúgy én lehúzott meghajtós memtest-tel szoktam kezdeni az ilyesmit, hogy tuti legyen, hogy a gép a hdd nélkül stabil. Vagy egy linux live-os pendrive is jó hibakeresésre.
Bár itt nálad elég öreg már az a vinyó, ssd-re csere ajánlott.
-
8th
addikt
Üdv. urak remélem tudtok valami okosat mondani.
Adott egy problémás asztali gép:
Asus P8H61-M EVO B3
Pentium G620
2x2GB 1333
WD Blue 500GB Sata 2Eredeti Win7 fut rajta. Frissen telepített buzerálásmentes verzió a házon látható matrica alapján beregisztrálva és frissítve. Driverek a gyártó(k) saját holnapjáról lettek leszedve hozzá. Néhány alap program lett csak felrakva ezeket használom az összes gépemen hosszú évek óta szintén Win7-el.
A probléma a következő. A gép többnyire filmlejátszás közben (VLC player, HDMI-n keresztül TV-re küldött képnél) dob egy kékhalált. [link]. Böngészés közben is random megakad néha egy egy pillanatra + a böngésző is kilép olykor teljes képernyős módból. Programokat néha nehéz bezárni előfordul, hogy csak "homokórázik" másodpercekig míg végrehajtja a parancsot. Először szoftveres problémára gondoltam (driver hiba) de ezt elvetettem mert frissítettem/cseréltem őket legújabbra, majd szándékosan egy régebbi kiadásra is de jelenség ugyanúgy fennáll. Így a HDD lett az első számú gyanúsítottam.
Az alábbi alap köröket már megfutottam:
- bios elem csere
- bios alaphelyzetbe állítás, beállítás
- HDD adatkábel csere
- HDD másik Sata portra való rácsatlakoztatása (Sata3 helyett Sata2-re)
- driverek frissítése
- másik médialejátszó program használataEzek nem segítettek.
Csütörtök este ülök a gép előtt Total Commanderben épp rendezgettem a dolgaimat winampról szólt a zene + windows frissítések jöttek lefelé a háttérben amikor is feldobott a TC egy ablakot, hogy nincs ilyen meghajtó (C: meghajtó). Mivel ez az egyetlen merevlemez a gépben néztem egy nagyot. Jól ismerjük ezt a TC ablakot régről amikor karcos cd/dvd lemezt rakott be az ember fia és nem tudta a gép beolvasni. Na ugyanez az üzit kaptam a képembe de C: meghajtóval. Innentől nem reagált a gép már semmire a zene szólt tovább de mára a feladatkezelőbe sem tudtam belépni Ctrl+Alt+Del -el. Aztán feljött egy windows-os értesítő ablak a program leállt > Microsoft Windows felirattal. Mármint, hogy a Windows leállt. Mire előkaptam a telefonom, hogy lefotózzam kékhalál lett ismét. Ugyanazzal a hibaüzenettel. Ahogy a kék képernyős hibakódra/üzenetre rákerestem ez hardveres és szoftveres hiba is lehet szóval nagyon nem lettem okosabb.
HDD bár nagyon sokat ment elvileg hibátlan legalább is HDS szerint. Nem melegszik, nem ad gyanús hangokat, hiba naplóbejegyzés sincs és a rövid ön-teszt is lefutott hibátlanul. Ami vicces, hogy kb másfél naponta egy nappal rövidül a HDS által becsült hátralévő élettartam. Átvételkor 208, péntek reggel 207 ma már csak 206 nap. HDTune és HDS képek hátha ez valakinek segítség, én nem tudom mit kell nézni rajtuk. [link], [link], [link], [link], [link].
Szóval itt tartok most és kezdek kifogyni az ötletekből. Szerintetek mi lehet a gond? Hogyan tovább?
Javaslatokat és a segítséget előre is köszönöm.
-
vmatyko
tag
Egyszercsak olyan problémám lett, hogy az usb bill nem írna be semmit, hanem sima windows hangot ad pár gombnyomásra, másikak meg mintha menügombok lennének random dolgokat csinálnak.
Ha eszközkezelőben törlöm az eszközt és ki és visszadugom az usb-t, akkor megoldódik pár órára de utána ugyanaz a hiba.
Kipróbáltam másik billel is és ugyanezt a hibát csinálja.
Mi lehet az oka?
-
t-joco
tag
High Definition Audio Bus pontosan mire utal? milyen hibára? videókártya driverből a legfrissebb van fennt. szedjem le,és tegyem fel azt,ami a hozzá való lemezen van?
Mi lehet ez a kattanó relé hang? mit szabályozhat? "régi" Fsp tápom csak akkor adott ilyen hangot,mikor kikapcsoltam,kikapcsolt a gép.
-
t-joco
tag
Sziasztok!
2 dologban szeretném a segítségeteket kérni.
Az egyik,hogy bekapcsolom a gépet,betölt,majd kiírja,hogy : "Újra kell indítani a PC-t a következő eszköz beállításának befejezéséhez: High Definition Audio Bus. Újraindítom,de ugyanez az ablak,értesítés fogad. mi lehet a gond? hogy lehetne "eltüntetni" ezt? eszközkezelőben nem jelez sehol semmi hibát,és hang is van,nincs vele probléma. Frissen telepített Win10 64 bit Home verziót használok.
A másik pedig,hogy vásároltam új FSP Hydro 700W Bronze tápot,be is lett szerelve a gépbe. működés közben azt vettem észre,hogy kb 5-10 percenként 1 kattanó hangot ad,mintha 1 relé kapcsolna ki-és be valamit. ez normális? Találkozott már valaki ilyennel? Mitől lehet? a ventillátor kapcsolhat ki-be,terheléstől,melegedéstől függően? vagy hibás a táp,és azért csinálja?
Tudom,hogy van külön "táp"-okkal foglalkozó fórum,írtam már oda is,de nem kaptam rá választ,ezért megpróbálom itt is,hátha tudja valaki a megoldást.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Vismajor01
addikt
válasz
#32191744 #39457 üzenetére
Nekem Corsair w750tx-m tápom adott ki detto ilyen hangot, coil whining.
Visszavittem az iponba, fél óráig győzködtek, hogy ez rendes működése a tápnak. Én kötöttem az ebet a karóhoz, hogy sztem márpedig ez k*va idegesitő, és küldjék el a corsairnek.
2 hét múlva már utalták az árát.
-
törölt tag
-
Hialin
csendes tag
válasz
#32191744 #39453 üzenetére
Próbáltad a ventiket óvatosan megállítani? Pár másodpercben nem fog történni semmi komoly bajuk. Anno egy táp zúgást csak így tudtam kiszűrni, nem a venti zúgott benne, hanem a kondi. Nem kizárt esetlegesen, hogy a vga-n is okozhat elektromos zajt valami kondi vagy fet.
-
törölt tag
válasz
batman. #39448 üzenetére
Leszedtem a gépház oldalát is, így már a VGA felől jön ez az eszméletlen zúgás.. Amit nem értek, hiszen kb 2 hete vásároltam egy aprós kollégától, úgy, hogy neki is a gariból hozták ki (teljesen újként) év elején (2019) mert az előző kártyával bányászott, az tönkrement, ezt megkapta és eladta nekem.
Vihetem én is vissza gariba cseréltetni? Ha egyáltalán cserélik ez miatt..
Nem nagy terhelés alatt is zúg, ha elindítom a játékot már hallom a zúgást, elég csak a játék menüjében lenni.
Ha kilépek a játékból nem zúg. Nem hiszem hogy venti lenne a baja, de az miatt is becserélhetnék, mert ez szerintem nem normális -
batman.
senior tag
válasz
#32191744 #39447 üzenetére
Ez teljesen szubjektív. Ha készítesz egy felvételt, amihez mellékelsz egy viszonyítási alapot akkor lehet rá érdemben válaszolni. Van akit a fűnyírószerű zaj sem zavar, van akit a légy zümmögése a szomszéd lakásban is. Konkrétan annyi a biztos a történetedben, hogy téged zavar valami hang. Engem is zavar a laptopom pár hete kezd hangosabb lenni, ha lesz kedvem majd kipucolom a hűtőrendszerét, és majd lehalkul.
Ja, közben készítettél felvételt. Mindjárt nézem.
Az elsőn a bill kattogás mellett az szerintem a táp.
A másodikon én nem hallok semmit. Fejhallgatón ment a hifire ma már nem teszem ki, de holnap igen. -
törölt tag
Sziasztok!
A gépem elég fura módon zúg, a konfig változatlan: (1.5 hetes konfig)
Proci: Intel Core i5-8400 BX80684i58400
RAM: Corsair 2x8GB DDR4 2666MHz Vengeance RGB CMR16GX4M2A2666C16
Ház: NZXT S340 Elite Matte CA-S340W-B3
Táp: FSP 600W Hyper M
Proci hűtő: Thermaltake Riing Silent 12 CL-P022-AL12RE-A Red (RGB)
SSD: Samsung 250GB 860 EVO MZ-76E250B/EU
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
VGA: ASUS GeForce GTX 1070 TI ROG STRIXÚgy képzeljétek el, ha játszom, a proci felől hallom a zúgást (talán a proci hűtő lenne a ludas?).
Minden játéknál zúg, és ahogy lépkedek akármelyik játék menüjében, vagy akárhol, kevésbé zúg.
Ha játék közben megnyitom az asztalt (alt tab/letálcázok) akkor befejeződik a zúgás. Ha visszalépek a játékba, megint elkezd zúgni. Merevlemezt kizártnak tartom, teljesen a proci felől jön a hang[hang1]
[letalcazas kozbeni hang]Azért zavaró, mert az asztalomon van, közvetlen mellettem.
Lehet hogy normális, nem tudom
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Hali!
Tegnap még ment, ma már nem bootol a Win10.
Gép az adatlapomon, az SSD-t átraktam laptopba úgy megy. Másik sata, táp kábel nem oldotta meg, illetve bios reset sem.Ötletek?
Holnap bebootolom ha sikerül egy másik HDD-ről usb dokkolóval vagy darabokra szedem mindent lehúzok és elkezdem egyesével kiszűrni a hibát. Ezt szeretném elkerülni, az SSD kiszedéséhez is le kellett venni a tetőt.
Táp tesztert is tudok hozni.
-
cigam
titán
Van egy asztali Lenovo gép, ami nem hajlandó elindulni. Még amikor a tápcsatlakozót rádugom, akkor sem hallani azt a tipikus szikrázó(?) cicergő hangot, és az alaplapon sem világít semmi. Viszont ilyen fura L alakú tápegysége van:
ebay-e láttam hozzá valót, de annyit de a komplett gép nem ér. Van benne biztosíték, vagy mit érdemes megnézni rajt? Vagy nem is a tápegység a hunyó, hanem az alaplap? Hogyan lehetne egyszerűen kideríteni?
-
batman.
senior tag
válasz
Packersbay #39437 üzenetére
Szia!
Ez nagyon kevés info. De lehet, hogy nincs is többre szükség mert ez a lap elég korrektül elcsipogja, hogy mi a baja. Mit fütyül az alaplapi speaker?(#39436) zoltankakuk Szia! neked is ezt a topicot ajánlom.
-
Packersbay
tag
Sziasztok!
Van egy Asus M2n alaplap AM2-es AMD procival 4gb DDR-es memóriával egy SSD-vel és egy ATI 5850-es videokártyával. A gond eddig az volt, hogy a ventik felpörögtek viszont a monitoron nem jelent meg semmi. Most már eljutottunk oda, hogy a ventik felpörögnek teljes fordulaton majd elhalkulnak majd megint teljes fordulaton pörögnek és ekkor már a kép is megjelenik. Mindez kb 5mp alatt. A táp 800W-os tehát simán bírnia kéne ennyi eszközt. Én a videokártyára tippelnék,szerintetek?
-
drzozo
senior tag
Sziasztok!
Biztos, ami biztos, megkérdezem itt is.
Adott az alábbi frissen összetett gép:
Gigabyte B450 Aorus M (AM4) B450 AORUS M (2018. 08. havi BIOS van rajta)
Ryzen 5 2600 BOX
G.Skill DDR4 3000 16GB Aegis CL16 - Fekete KIT (2x8GB) F4-3000C16D-16GISB
XFX Radeon RX 590 Fatboy 8GB GDDR5 RX-590P8DFD6
SSD Kingston A400 480GB [2.5"/SATA3] SA400S37/480G
FSP HEXA+ 500W PSU (PPA5004901)
Cooler Master MasterBox Q300L Window (MCB-Q300L-KANN-S00)Jogtiszta windows 10 friss telepítését követően semmi gond nincs a géppel egy pár óráig. Ezt követően előjönnek mikrolaggok, amikor nyitnék meg pl egy Chrome-ot, 10-15 secre megfagy a gép, majd megy tovább. Nem tudom sajnos máshogy leírni, mintha kifagyna egy pillanatra, majd feléled.
A legbosszantóbb pedig az, hogy miután kikapcsolom a gépet, majd pár óra után újra bekapcsolom, kék halál fogad, majd kéri, hogy telepítsem újra a rendszert, vagy állítsam helyre a gépet. 1. 2.
Esetleg valami tipp, hogy mi lehet a probléma? A fenti ram pontos típusa nincs benne az alaplap support listjében.
-
batman.
senior tag
válasz
sanyi0627 #39434 üzenetére
Szia!
A Ryzen az egy másik kávéház, több buktató is van. Teljesen hétköznapi amit írsz, én nem gondolnám, hogy bármelyik alkatrész hibás lenne.Itt kérj segítséget. -
sanyi0627
senior tag
Sziasztok.
Sajnos újra itt.
Volt az i7 turbó problémás proci nálam. (Az eladónál is hibás volt végül a proci. Korrekt volt visszavette.)
Vásároltam végül boltbol r5 2600, msi b450i kombót.
Ez is problémas.
Bekapcsolásnál cpu debug led világít és csak pörögnek a ventik. Ez mindin kikapcsolás után így van. Csak úgy tudom bekapcsolni ha előtte lekapcsolom a tápon hátul a kapcsólót és megvárom míg teljesen áramtalan lesz a gép.(vga tápcsatinál a led nem világít). Utána táp visszakapcs és lehet normálisan indítani a gépet(ilyenkor a debug ledek egyenként sorba felvillanak kb 2 masodpercre és indul a gép rendesen. A sorrend cpu,dvga,boot és utána bootol rendesen a gép).
Vagy én vagyok a béna és 2ből 2szer sikerült valamit kifognom ami rossz. Vagy valamit nem állítottam be vagy nem tudom.
Vga,ram(ram szerepel az alaplap qvl listájában) jó mert máshol volt tesztelve. 3 verzió maradt megint lap,proci,táp. A teljes konfighoz katt a nevemre pls.
Köszi
Üdv -
R1200GS
aktív tag
válasz
Cs1csó #39431 üzenetére
Azt végig jártam, minden féle kombinációban, és Sapphire 5450-el is megnéztem.
Míg nem kezdtem a ramokat próbálgatni, addig sehogy nem indult.
Ramból is van olyanom, amiben szinte biztos, vagyok, hogy teljesen jó.Többet nem költök rá. Megpróbál az alaplap cserét, aztán ha nem megy akkor eladom azt ami még jó belőle.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
Cs1csó #39429 üzenetére
Adnék még neki egy esélyt.
Rakok össze egy erősebb konfigot is. A régit unokaöcsémnek szánom, addig míg nem tud normális gépet venni.
Nem szeretnék két gépet is építeni egyszerre. 100-150-et rá kellene költsek, hogy értelme is legyen. Ha nyáron el tudna menni dolgozni, akkor inkább megpótolom neki, és rakunk össze valami komolyabbat, ezzel meg kihúzza nyár végéig. -
Cs1csó
titán
válasz
R1200GS #39428 üzenetére
NEM trollkodásból, de ez a gép már ÖREG: 10 éves CPU, alaplap, 6 éves VGA, DDR2-es RAM-ok, stb.
Amúgy a VGA hibát is írt , majd elszíneződés VGA hiba lehet, az egyéb terheléses problémák utalhatnak a tápra de mivel ennyi helyen jön elő a hiba ezért lehet alaplap de én erre a gépre már nem költenék. Gondolom, hogy ez a CPU még menjen egy szintén régi alaplapot kell venned.
Tegyük fel kicseréled az alaplapot - megint jön a hiba - kicseréled a tápot - megint jön a hiba - kicseréled a VGA-t - megint jön ezután?
+ a Windows 7-nek is már 1 éve sincs hátra. Egy másik gép kellene ami biztosan jó és abba kipróbálni egyenként minden hardveredet kábeledet stb. akár - lehet hülyeség - a házat is tesztelni minden lehetséges hibaforrást.
A Windows eseménynaplót vagy a dump file-t megnézheted:[link]
Ha megvan akkor a Windows 7-es topikban lehet segítenek, lokalizálni a pontos hibát.
-
R1200GS
aktív tag
Egy ideje tapasztalok furcsaságokat a gépemmel. Konfig az adatlapomnál. (Q9550, 660 Sli)
Win 7-et használok.Pár hónapja bootoláskor többször ellenőrizte az egyik merevlemezt. Azt megelőzően néhány alkalommal nagyon lassan vagy egyáltalán nem töltött be az oprendszer.
Lehúztam a sata kábelt, és úgy hagytam. Előtte még le tudtam menteni az adatokat, de nem is vagyok benne biztos, hogy a HDD ment tönkre.December közepe táján észrevettem, hogy nem fut a PUBG. Betölt, mikor indítanék egy meccset, fél perc után kékhalált dob. Annyira nem aggasztott, ritkán játszottam, nem foglalkoztam a dologgal.
Pár hete arra lettem figyelmes, hogy rendszeresen fagy a gép 2-3 óra játék után. Egyik alkalommal újraindítás után, videokártya hibát írt ki, nem is láttam a drivert. Újra se tudtam rakni.
Másnap szétszedtem, kitakarítottam, és ment minden mindaddig míg vissza nem raktam a helyére a gépet. Ekkora már se kép se hang, 1-2 percenként újraindulgatott.Cserélgettem a videó kártyákat, olyannal is próbáltam ami 100%, hogy jó, semmi. Kivettem két memóriamodult, és ezt követően indult.
Visszapakoltam mindent ahogy eredetileg volt, és működött úgy is. Nem sokat játszok azóta, kb. 2*3 órát Witchereztem, és egy idő után megváltozott a kép, a textúrák. Picit elszíneződtek, nem nagyon de észre lehet venni, főleg a felhőkön.Azóta csak netezésre használom. Gond nélkül működik. A hőfokok is jók.
Szeretnék alaplapot cserélni.
A fenti hibákból lehet egyértelműen alaplap hibára következtetni?
Tápegység csinálhat ilyet? -
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy esténként random elindul a gépem, sőt most volt hogy kikapcsolás után azonnal be is kapcsolt amint leálltak a ventik.
Szerintetek mi baja lehet? Melyik alkatrész lehet problémás?
Egyáltalán mi okozhatja ezt?Főbb alkatrészek
Lap: asrock z370 extreme 4
Proci: intel I5 4xxx
Táp: zalman zm700gt -
Rexcor
őstag
-
Hialin
csendes tag
válasz
Cs1csó #39420 üzenetére
updt. A proci másik lapban tökéletesen muzsikált, így az én lapom volt a bűnös. Az asus bios flash progija felrakja az újat vagy a régit, tök mindegy melyiket, de nem akarta elfogadni a procit,ezért egy komolyabb hozzányúlást kellett eszközölni. Külön köszönet Thomeee [link] kollégának az önzetlen, és türelmes hozzá állásához. Vissza került a 1603 bios, és probléma menetesen üzemel a lap is és a proci is.
-
Hialin
csendes tag
Sziasztok. Nagy segítségre lenne szükségem.Vettem egy i5 4690K procit és sajnálatos módon nem kel életre vele a gép.
Asus Maximus Hero VI 1603 Bios
4x4 hyper-x blue ram
Coba Nitrox 750W táp
R9 390 vga
Ocz ssdA régi 4570S procival megy, próbáltam ramokat egyesével, külön külön slotban, másik vga HD7850 hátha a táp nem birja
Bios reset megvolt, proci csere, és vissza semmi változás. CPU led világit , a Q led 00. se csippanás vagy visitás, csak a ventik pörögnek. Ötleteket pls.
szerk, a foglalatban nincsenek elhajolt , vagy törött lábak -
petya220
senior tag
Na igen..
Most már értem, hogy miért nem sikerült megcsinálni!
kicsit még játszott velem, még halála előtt.. -
-
petya220
senior tag
válasz
Graphics #39406 üzenetére
Igen, ez egy szerver alaplap
De akkor miért indul be, ha csak azt a 2 ramot rakom bele?
(Ha többet teszek bele, akkor ugye nem látja őket... Pedig mind a 4 ugyanaz a rám, teszteltek is, szóval tökéletes ramokat)Batman.
2 cpu van benne!
És úgy tűnik, hogy csak a 2. Cpu slotjait látja... És ha ide teszem be mind a 4et, akkor hisztizik, hogy csak az egyik oldalon van ram -
petya220
senior tag
válasz
petya220 #39404 üzenetére
Közben találtam egy ilyen oldalt is, de ugyanazt mondja, amit eddig próbáltam..
-
petya220
senior tag
Megint Én!
Lassan ott vagyok, hogy repül az ablakon a gép..
Szereztem 4 db 4GB-s ram modult --> ezDe az istenért nem akarja látni mind a 4 modult a gép, bárhogy teszem bele!
Ezt a táblázatot követtem, magyarán 2A slotba 1 pár, de ezt kicsipogta, nem tetszik neki.. ( a többivel is ez a helyzet..)
DE! ha úgy rakom bele, hoooogy CPU2_DIMM_6C és 5F akkor megeszi a 2db ramot..
de többet megint nem látKuka lenne az alaplapom?
-
flote
csendes tag
válasz
batman. #39390 üzenetére
STEC márkájú, DEL00-01850-M2CCU a típusa. Jobban utánanézve PATA. Dell Mini 9. Szóval majd túrok hasonlót. De hogy még a BIOS-ig sem jutott el a gép
Nah mindegy. Köszönöm szépen a tájékoztatást és a segítséget! Legközelebb háromszor is utánanézek a dolgoknak és erre is figyelni fogok most már
-
batman.
senior tag
válasz
Nagyzoli27 #39401 üzenetére
Szia!
+ a táp is lehet rossz. Vagy a kiegészítő táp nincs rádugva.
Cserealkatrész kell próbához, havertól. -
Nagyzoli27
kezdő
Sziasztok.
Olyan problémám van hogy nem ad képet a monitor. A gép maga megy de a bios se jön elő. Viszont ha ki veszem a videó kártyát majd rá kötöm az alaplapira a monitort akkor jó. Mind két sloton próbáltam a kártyát. Volt Cmos resi is. Sajnos nincs másik videó kártyám amivel tudnám tesztelni hogy most az alaplap rossz e vagy a vga. Semmi fizikai sérülést nem ejtettem rajta minden rendben volt vele.
Msi z68a-g45 alaplap
HD7970 videó kártyaMit tudtok javasolni? Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP DL380 G7 /2x X5660, 9GB DDR3, 7x600GB SAS, 2x10G SPF+/
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900x, 32GB RAM, 1TB SSD) Beszámítás! (25)
- ! ASUS ROG STRIX GAMER SZÁMÍTÓGÉP ! (RTX 3080, Ryzen 9 5900x, 32GB Ram, 2TB SSD) Beszámítás! (24)
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest