Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi19
őstag
válasz batman. #38699 üzenetére
A képet csak azért raktam fel, hogy hirtelen megugrik a cpu kihasználtság az 5. percben és akkor fagy le. Mindig így csinálja, kivéve csökkentett módban. Ott nem jelentkezik. Újratelepítem, ha úgy is csinálja megy friss rendszerrel vissza garba.
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
batman.
senior tag
válasz Sanyi19 #38696 üzenetére
Ez a kép ebben a formában értelmezhetetlen. Max. annyi jön le hogy az üresjáratban 5 percenként kékhalált nyom az nem a szó szerinti kékhalál.
Ha biosban defaultban van minden, küld el gariba. Ezek a vékony "agyonintegrált" Asusok (az ismeretségi körömben) korán halnak.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
-
Sanyi19
őstag
válasz batman. #38693 üzenetére
Köszi, ismerem a BlueScreenView-t, semmilyen folyamat nem jelez pirossal és a fagyások nagy része meg sem jelenik benne. Eseménynapló KernelPower 41-et ír. Csak üresjáratnál fagy, ha bármit csinálok akkor teljes stabil a gép.
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
batman.
senior tag
válasz Sanyi19 #38692 üzenetére
Szia!
Erre van szükséged. Ha az értelmezésben segítség kell itt próbáld.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok.
Egy érdekes problémával kapcsolatban kérnék tőletek segítséget.
Van nálam egy ASUS VivoBook Max X541N, ami üresjáratban 5 percenként kékhalált nyom (de nem indul újra) vagy lefagy úgy, hogy az egér sem mozdul. Kipróbáltam, hogy kikapcsoltam a képernyő kikapcsolását valamint az alvó módot is, de így is csinálja. Kb. 3 napja van ez. Mi okozhatja ezt? Van valami ötletetek?
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
Sziasztok,
Szétszedtem a gépet hogy kitakarítsam, ilyenkor szétszedem teljesen. Procit újrakellett pasztázni azt is megcsináltam. Milliószor csináltam már szóval van benne tapasztalatom, mindent visszatettem, kábeleket szépen elpakolgattam stb.
Konfig:
i5-3350p
2x4gb hyperx fury
r7 260x
asrock b75 pro3Na most ügye a lapon 4ram slot van. Az oké, takarítás előtt 2-4es slotba voltak a ramok és faszán ment a dual channel. Mióta szétszedtem és összeraktam (ramokat is kivettem és vissza) nem megy dual channelbe. Berakom 1-3 vagy 2-4be és se kép se hang, vagy épp hogy felpörög a venti és már ki is kapcsol. Ha átrakom a ramokat 3-4be akkor tökéletesen bekapcsol a gép és megy minden. Ez mért van? Az egyik ram ddr3l a másik ddr3 ez lehet gond? Tudtommal a ddr3l is tud 1,5v-on menni nem?
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Gerho
újonc
Valaki tudna nekem segíteni egy olyan gondom lenne hogy a win 7 ultimate látja a 16gb ramot de fellhaszálható belőle 10,9gb mi lehet a gond ? Alaplap asus m5a99fx pro r2.0 ram G.SKILL 4X4GB Sniper DDR3 1600MHz CL9 KIT F3-12800CL9D-SR2
-
MrDerekas
addikt
válasz ThorsHUN #38687 üzenetére
A régi vga meghalt. Ezt helyesen látod. Ha integrálttal hibázik a kép, akkor vagy a monitor kábel rakoncátlankodik, vagy valamelyik ram modul is hibás lehet. Egy memtest nem ártana. Ha a pci slot is hibádzik, lehet érdemes lenne, kicsit megigazítani a procit is. (Akkor is ha több hónapja/éve problémamentesen üzemelt.)
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
ThorsHUN
őstag
Sziasztok!
A Konfigom:
Gigabyte GA-B85M-D3H alaplap
Intel Core i5 3,2GHz dobozos Socket 1150 i5-4570 /BX80646I54570/
8GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX (KHX1600C10D3B1/8G) CL10
1TB WD 3.5" Caviar Blue SATAIII 64MB cache winchester (WD10EZEX)
Sapphire Radeon DUAL-X R9 270X 2GB GDDR5 BF4 Edition OC PCIExpress /11217-01-25G/
FSP 550W Raider 80+ tápegységA jelenség az volt, hogy a Destiny 2-be probaltam belepni, nagy szurkesbarna kepernyo fogadott.
Ujrainditas utan a windows jel meg megjelent, de aztan fekete kepernyo (bekapcsolt, nem kikapcsolt allapotban, tehat egett a led a monitoron)
Telepito pendrive-al hibakereses, alaphelyzetbe allitas mind hibaval nem csinalt semmit.
Csökkentett mod halozattal nem de halozat nelkul mukodott.
Ujrainstall. Ahogy nethez jut (akar install kozben is a beallitasi kerdeseknel) fekete kepernyo es meghal az egesz.
Alaplapi VGAval teszteltem mukodott, nem volt gond (az alaplapi VGA amugy eleg fura dolgokat produkalt, mint amikor kezd meghalni egy vga kartya. Zold pottyok mindenhol)
Kaptam kolcson egy 7850-est. Beraktam, mukodott. Wow, minden ment, de ujrainditas utan nem akart visszajonni (nincs kep), menet kozben eldobta a kepet kikapcsolt a monitor nem kapott jelet.
Atraktam a masik PCIE slotba most egyelore jo. (A masik PCIE slotban teszteltem a regi kartyat, ugyanugy szar)
Driverek frissek.Regi VGA behalt ez tuti. Alaplap is problemas? Mi lehet a baj?
Elore is koszi! -
-
batman.
senior tag
válasz Merlinrac1 #38683 üzenetére
Biztos csatlakoztatva van a speaker a lapra? Illene elfütyülnie mi baja van. Az 4+4 ATX is rá van dugva a deszkára? Esetleg itt is rákérdezhetsz.
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz Merlinrac1 #38681 üzenetére
Alaplap és táp pontos típusa?
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Merlinrac1
újonc
válasz batman. #38680 üzenetére
Helló, köszi a gyors választ.
Képet egyáltalán nem ad, de egyenlőre elkönyveltem,hogy talán a videokártya+ csatlakozója a ludas ebben, de meglehet, hogy összeköttetésben van a jelenlegi hibával.
Illetve még annyi, hogy pittyenni se pittyen bekapcsoláskor.
[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz Merlinrac1 #38679 üzenetére
Szia!
Ha normális a táp, akkor nem az okozza, 400w bőven elég ennek a konfignak.
Képet ad? Biosba be lehet lépni? stb...Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Merlinrac1
újonc
Sziasztok.
Héten kértem segítséget új gép összerakásában és el is készült viszont az lett a vége, hogy a gép percenként újraindul. Első tippem, hogy az ajánlott táp gyenge a 400 wattjával. (gtx770, Ryzen 2600 GT3 EVO venti rajta, 1TB HDD, 2db 8gigás 2133 DDR4 memória). Okozhatja a táp gyengesége ezt a hibát, vagy máshol keressem a turpisságot, és ha máshol akkor merrefelé. Átnéztem a kábeleket stb. és mindent rendjén találtam( bár ez hajnal 1-kor történt).
-
batman.
senior tag
válasz kinghabi #38677 üzenetére
Szia!
Ez a probléma egy kicsit x-aktás. Az word az office 365 része? Vagy office 2010/13/16?
Gondolom a lapos wifin kapja a netet, sebességet mértél?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
kinghabi
csendes tag
Sziasztok,
Vásároltam egy laptopot keresztapámnak tavaly októberében. Lenovo IdeaPad 320 15 ISK.
Neten olvasgatás, kis játékok használata a fő tevékenységük.
Win10. Nem egy hekker.
A gép az én lakásomban hibátlanul működik. Az ő lakásukban pedig gyakorlatilag használhatatlan, most már úgy 2 hónapja. Több Windows újratelepítés sem hozta meg a kívánt segítséget. Az edge/opera 3-4 perc alatt tölt be, a gépház szintén, egy Word fájl is (ha egyáltalán betölt). Ennek mi lehet az oka? Jelenleg nem tudja használni a saját otthonában a laptopot.
Nálunk 100as net van, ott 60, ugyanúgy Invitel a szolgáltató. Nem katonai létesítmény mellett lakik, pár utcára tőlünk.Köszönöm szépen előre is az ötleteket a megoldással kapcsolatban!
üdv
PS5: kinghabi89
-
mateo91
tag
Külön vezetéket húzott a villanyszerelő a gépnek, direkt így kértem.
De megfogom nézni most már hogy tényleg úgy csinálta e -
MrDerekas
addikt
válasz mateo91 #38674 üzenetére
Nem a táp a kevés, hanem maga amit az elektromos hálózat lead. Gondolom a nagyfogyasztók egy körön vannak és ez miatt történik feszültség esés, amire - a jelek szerint - a mostani tv érzékenyebb.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
mateo91
tag
Sziasztok, következő a hiba a gépnél.
Hdmivel össze van kötve a pc és a tv, Dvi-al pedig a monitor.
A jelenség pedig az hogy ha felkapcsolom a villanyt, vagy beindul pl a hűtő kompresszor, akkor egy pillanatra elmegy a kép a tv-n, a monitoron viszont nem.
A tv új, (régivel nem csinálta sima lcd tv volt), vga új, gtx 1060, a régi vgaval is csinalta gtx 750ti.
Próbáltam azt is hogy másik konnektorba dugtam mindent.
Ha simán csak tv adást nézek akkor nincs ez a jelenség.
Kevés volna a táp?
Chieftec 450w-os.[ Szerkesztve ]
-
Arphox
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni új gép összeszerelés témában.
Lap: ASROCK b450 Pro4
SSD: Samsung 860 EVO m.2 250 GBA hiba az, hogy sem a BIOS-ban, sem a win10 telepítőjében nem látom az SSD-t.
BIOS update meg volt.Próbáltam mindenféle dolgot állítgatni a BIOS-ban, de semmi.
Help pls
Szerk.: Megoldva, átraktuk másik M.2 slotba az alaplapon!
[ Szerkesztve ]
A konfigomat lásd az adatlapomon.
-
batman.
senior tag
válasz Atis1017 #38670 üzenetére
errorcode06 válasza lesz a befutó.
leteszteltem a videokártyát egy másik gépben az is jó Na abból tedd át a tápot egy próba erejéig. Ha cserélteted a tápot gariba, fizess rá egy jobbra.[ Szerkesztve ]
-
Atis1017
újonc
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy egyik napról a másikra nem kapcsolt be a gép, a BIOS-ba vagy még előtte lefagy az egész. A rendszerbetöltésig el se jutott. Ha a videokártyát kicserélem egy kisebbre akkor gond nélkül elindul, leteszteltem a videokártyát egy másik gépben az is jó, bármit bárhogy kombináltam teszt szempontbol elindult, kivéve ha épp a videókártya benne volt. Sajnos semmilyen hasonló problémával nem találkoztam egyetlen helyen sem, így gondoltam megkérdezem hogy esetleg valaki tudna megoldást rá. A videokártyán kívül minden körülbelül 1 éves sincs. Előre is köszönöm a segítséget. Sziasztok!Amik a gépben vannak:
Alaplap: Gigabyte GA-78LMT-S2
CPU: HexaCore AMD FX-6300, 3515 MHz
CPU Hüttő: Xigmatek Tyr SD962B
Ram: Kingston 99U5471-020.A00L 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM
Kingston HyperX KHX1600C10D3/4G 4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM
Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti (2 GB)
Háttértár: WDC WD3200AAJS-56M0A0 ATA Device (320 GB, 7200 RPM, SATA-II)
WDC WD3200AVVS-63L2B0 ATA Device (320 GB, SATA-II)
WDC WDS120G2G0A-00JH30 ATA Device SSD
Táp: Approx 550W APP550PS -
errorcode06
őstag
válasz batman. #38668 üzenetére
Elvileg igen. Kétszer is átnéztem őket.
Viszont az alaplap hibajelzője világít cmos reset után. Van négy (cpu, ram, vga, boot), és a boot világít, de csak áramtalanítás vagy resetig.
Utána megint nem..."Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
batman.
senior tag
válasz errorcode06 #38667 üzenetére
Nekem más nem jut eszembe, talán a ryzen topicban találkozott már valaki hasonló problémával.
Alaplap hibajelző ledjei sem világítanak. A táp és csatlakozásai tuti jók?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
errorcode06
őstag
válasz batman. #38666 üzenetére
Szia! Másik procival próbálom. A gép bekapcsol, de csak zúg. A monitor be, majd kikapcsol, nem jut el a post screenig.
Na mindegy. Próbálgatom a javaslatokat, aztán ha nem, beviszem szervízbe hatvanba.
[ Szerkesztve ]
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
batman.
senior tag
válasz errorcode06 #38665 üzenetére
Szia!
Ez az a gép amiből kiszakadt a proci?
Ha az akkor a procit kéne (finoman) kivenni, újra helyére tenni, próbálni....
Ha nem az akkor tápellátás ellenőrzés, bekapcsológomb ellenőrzés.
(valamit csinál a gép bekapcskor, vagy semmi sem történik?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
errorcode06
őstag
Sziasztok.
Visszakaptam az alaplapom (b450 tomahawk). Azt írták hogy javították.
Most hogy összeraktam megint, nem bootol a gép, még a postig sem jut el. Alaplap hibajelző ledjei sem világítanak.
Mi az első amit meg kellene vzsgálni?Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
MrDerekas
addikt
Ezt okozhatja a cpu hibás érintkezése, vagy maga a hibás jelfeldolgozása, a lekérdezésre adott hibás válasszal. Viszont elsőre a ramokat kellene tesztelni másik gépben.
-
syC
addikt
Sziasztok!
B0 - 04 - 19-es post hibakódra beugrik valakinek valami?
B0 - Runtime Set Virtual Address MAP Begin
04 - PCH initialization before microcode loading
19 - Pre-memory PCH initialization is startedValami memória hiba lesz?
•
-
Viktorka070
csendes tag
-
MrDerekas
addikt
válasz Viktorka070 #38660 üzenetére
Zárlatnak tűnik. A kattanás valószínűleg attól van, hogy a táp indulna, de az esetleges zárlat miatt, mindjárt le is tilt az önvédelme. Persze mindez nem 100% csak a leírtak alapján ennek tűnik. Keríts egy kölcsön tápot és próbáld ki azzal, hogy mit muzsikál. Ha ragasztva van a led csík, az is okozhat zárlatot a pc házzal. Tehát elsőre kölcsön táp, vagy minden nem szükséges komponenst köss le a tápról és próbáld úgy indítani. Ha úgy megy, akkor lehet egyesével visszacsatlakoztatni a komponenseket és figyelni melyik után jön elő ismét a probléma.
-
Viktorka070
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy tegnap este mielott kikapcsoltam a gépet még semmi baja nem volt. És ma amikor bekapcsolni próbáltam nem indult be. Asus maximus vii ranger alaplapom van, az alaplapon villog a start gomb viszont oldalt a ledcsikok nem világítanak, csak ha be és kikapcsolom a tápot. Plusz amikor be és ki kapcsolom a tápot és megpróbálom bekapcsolni a gépet akkor jön egy kattanás a táp felől mintha be akarna indulni de nem indul es ezért többször is ad ilyen kattamó hangot. A táp egyébként egy evga 550 g2-es. Egyebkent a tap mintha adna valami kis cicergo hangot. Tudnátok segíteni , hogy mi lehet a baj?
Előre is Köszönöm! -
MrDerekas
addikt
válasz #54630400 #38657 üzenetére
Az egyik 950-es karim ugyanígy csinál. Minden egérmozdulatot hallok is a hangszórókon, vagy bármi változást a képernyőn hanggal kísér. Árnyékolni kellene a hangszóró kábelét, mert az gyűjti és viszi át a zörejeket.
-
batman.
senior tag
válasz Cseri0058 #38654 üzenetére
Ennyi információból ez csak tippelgetés.
A bios chip kezd elhalálozni, vagy az alaplapon valami más?, vagy az egyik hdd/sdd rossz/kezd elromlani.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
MrDerekas
addikt
válasz zole72 #38650 üzenetére
Elképzelhető, hogy "régi" a konfigodnak a 760 Egy bios frissítés esetleg megoldja, de ahhoz meg nem árt ha van kép is. Ha tudsz, kérj kölcsön valami újabb vga-t és próbáld meg azzal is. Ha akkor is problémás a kép, jöhet elsőre a proci igazítása.
-
zole72
tag
válasz batman. #38651 üzenetére
tápnak bírnia kell egy fsp 600wattos van benne az új ryzen proci meg kevesebbet fogyaszt mint az új ahogy a 2 memória modul is kevesebbet kér.
Tegnap hozták a cuccokat,de már selejt az egész .... most visszaküldöm lesz vagy 3 hét mire kapok újat,így vegyen az ember új dolgot selejtet küldenek utána visszaküldöm és még várjak 3 hetet mire lesz belőle valami,régi alaplapok megbízhatóbbak voltak mint a mostaniak.. -
batman.
senior tag
válasz zole72 #38650 üzenetére
Üdv!
Nekem nincs tapasztalatom ryzen téren, ha mástól nem kapsz segítő választ, próbáld meg ebben a topicban.
Táp biztos bírja? Kipróbálhatnád a régi gépedével az új alaplappal.[ Szerkesztve ]
-
zole72
tag
Üdv.
Vettem egy Gigabyte AX370Gaming 5 alaplapot
G.skill tridentZ RGB 2*8Gb 3200 MHZ-es ddr4-es ramot.
AMd ryzen 2600-as procit.összeraktam a gépet minden megy is rendesen de a gép nem ad képet egy gigabyte gtx 760-as 4gb-os vga van benne.Diagnosztika lefut az alaplapi debug kijelzőn cpu,dram-on túljut és a vga résznél megáll pirosan világít és 02-es hiba kódot ír a debug kijelzőn.
minden szükségem áram kábel bekötve,többször is ellenőríztem,gondoltam már arra is hogy a vga lenne rossz,de visszatettem a régi gépembe és elsőre indult adott képet is,szóval a vga rendben van.
ha teszek bele videókarit,ha nem teszek mindig 02-es hiba kóddal megáll.
Még képet sem ad hogy betudjak lépni a biosba.Valakinek valami ötlete van mi lehet a gond.?
-
batman.
senior tag
válasz Cseri0058 #38647 üzenetére
Szia!
Nem az elem lesz.
Frissítsd a biost, vagy ha nincs újabb akkor próbáld feltenni újból azt ami rajta van.
Valami alaplapot érintő előzmény nem volt? Proci csere, oc, ram oc, bármi más? Alaplap típusa?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Cseri0058
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy gép indításnál nem indul el a gép, mert a sata vezértlő mindig ide beállításra ugrik.
Ez mitől lehet? Ha visszateszem achira akkor minden rendben van.
Eésőre az alaplapi elemre gyanakodtam, de az időt nem felejti el, így ez nem lehet gond nem? -
MrDerekas
addikt
Megbízható eladó esetén lehet adni a szóra. Ez esetben nem derült ki mi is a baj, mikor a te lapod és az ő procija találkozik. Ha bepróbálod újra, esélyes, hogy az utazástól nem javult meg és marad a hibajelenség. Ha megoldható, akkor elbattyogsz hozzá a gépeddel és beleteszitek. Ha megy, boldogan viszed, ha nem megy, akkor sétáltál egy jót. Mindenképp vizsgáld meg a cpu tokozásban a pineket, hogy egyik sem dől ki a sorból, nincs hajlás, törés, hiányosság. Ezek nélkül felelőtlenség lenne tovább lépni.
-
batman.
senior tag
Nem tudtunk kizárni egy hibalehetőséget sem.
Illetve az előző tulaj elmondása alapján a proci jó...
Alaplap, alaplapi cpu foglalat, bios, és egy hajszálnyit a táp ami a hiba oka lehet...
Ha ezen a platformon szeretnél maradni, meglehetne próbálni a közeledben procit keresni, akkor esetleg megkérheted az eladót szerelje be, -már ha van tapasztalata, és hajlik rá...
Érdemes lenne átgondolni, a generációváltást is..., jön a karácsony...stb...Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
fess
őstag
válasz Robokutya #38638 üzenetére
A videókártyát is lehúztam már kipróbáláskor,nem tudom azzal könnyítettem e a tápon. Visszaküldtem az eladónak, nekem sajna nincs a környéken ismerős,akinél ki tudom próbálni. Elvileg működő gépből szedte ki, majd kiderül.
Remélem nem az a rész jön majd, hogy nálam romlott el[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz batman. #38640 üzenetére
A "másik táp" az teljesen korrekt. Az nem csak az elég kakóról szól, hanem inkább a hibalehetőség minimalizálásáról Lehet én érzem hülyén, de ha már szaktopik és nem a szakvégzettség a mérvadó, azért egy releváns tapasztalati tudásbázis méltán elvárható. Ez az amivel Te is segítséget nyújtasz, meg még páran, talán velem együtt. A kolléga viszont inkább csak hszt gyűjtöget, amit nehezen preferálok, pont a tapasztalat és rálátás hiányában.
-
batman.
senior tag
válasz MrDerekas #38639 üzenetére
Én írtam azt, hogy illetve másik táppal is, arra reagált Robokutya. Mondjuk nem szép a fogalmazás, de segítő szándékot érzek. A tápot egyébként azért említettem, mert 3-4 éve már nem forgalmazzák, tehát lehet akár 10 éves szétszáradt bontószökevény is. Ha elindul a 2500 akkor szinte elhanyagolható a lehetősége a táphibának, de ha van rá lehetőség akkor már ezt is leellenőrizném.
-
MrDerekas
addikt
Nagyon a cpu-ra mutatnak a dolgok. Jó lenne egy másik lapban kipróbálni azt a procit. A cpu tokozásában a pineket is nagyon meg kellene vizsgálni, mert simán elképzelhető, hogy ott a bibi, csak az előző cpu nem volt érzékeny rá, vagy gnd érintkezőre esik a hibás pin annál. Vagy mégis bios hiányosság.
(#38638) Robokutya Ezt gondold át szerintem
-
batman.
senior tag
Én megnézném egy másik lapban, illetve másik táppal is.
-
batman.
senior tag
cpu led pirosan világít, és a bios szerint mennie kellene, I-5 2500 indul. Én megnézném egy másik lapban.
A proci aljára nem került véletlenül hővezető zsír?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
És a bios verziószáma hármassal kezdődik? Ha nem, akkor egy frissítés megoldja a problémád.
(#38631) Robokutya : mire mire? mire hármat számoltál
[ Szerkesztve ]
-
fess
őstag
Sziasztok
Ki akartam cserélni a procimat egy i7 3770k-ra,de nem indul, cpu led pirosan világít. Reset megvolt, nem segített, ramot kivéve is ugyan ez a helyzet, a régi procit visszarakva pöccre indul. Mi lehet a gond? -
MrDerekas
addikt
válasz Zotya0218 #38625 üzenetére
Lehet csak vélt párhuzam, amit felfedezni véltem De inkább tippelek a monitorra, mint a vidkarira.
(#38626) Senki9876 Hibás a vga. Valószínű, hogy mikor telik a vram, egyszer eléri a hibás memória területet és onnantól hibázik a vga. Küldj rá egy Furmark-ot és szerinte kifekszik tőle. Gariztasd, leírással és egy képet is mellékelve, hogy lássák mi a dörgés.
-
Senki9876
tag
Sziasztok
Most lett egy teljesen új PC összerakva, de valamiért nem akar jól működni. Jelenleg nagyon az az érzésem hogy a graffal lehet a gond.
Először is a gép adatai:
ryzen 2700
msi x470 gaming pro carbon
GIGABYTE RX VEGA 64 GAMING OC 8G
samsung 970 evo
Kingston 32GB KIT DDR4 SDRAM 3200MHz CL16 HyperX Predator Series
táp: ENERMAX Triathlor ECO 800W ETL800EWT-M
windows 10 prof 64bit eredetiA problémám meg hogy pár óra játék után szétesik a kép és restartolni kell a PC-t. Restart után 1 órán belül újra jelentkezik a probléma.
a legújabb pc mark szépen lefut, de a 3d mark lefagy (volt mikor teszt közben de csinálta már elindítás után azonnal is).Előfordult olyan is hogy egyszerűen lekapcsolt teszt közben és csak úgy lehetett újra beindítani ha áramtalanítom a tápot.
Alaplap és a graf biosa frissítve lett (mind a kettő bios eredeti).
minden alap beállításon van
Táp:
a graf először 1 ágról volt bekötve a 2db 8 pin, de már átkötöttem külön ágra.Valakinek valami ötlete?
előre is köszönök minden választ
"Nem törődöm azzal, hogy az emberek nem ismernek, azzal törődöm, hogy nem ismerem az embereket." Kung Fu-Ce
-
Zotya0218
tag
válasz MrDerekas #38624 üzenetére
Köszönöm a megnyugtató választ.
Akkor biztos, hogy hangjelezne ugye? Semmi esetre sem produkálna olyat, mintha mi sem történt volna?
Tegnap bekapcsoltam a gépet és a monitor off maradt, de a gép bebootolt! Sikerült billentyűzettel leállítani vakon. Aztán újra bekapcsoltam és bekapcsolt a monitor is. -
MrDerekas
addikt
válasz Zotya0218 #38623 üzenetére
Monitor szerintem. Nekem is van egy ilyen, ami ájemdé és envidija vidkarival is ugyanezt csinálja. Trükköztem driverrel, képfrissítéssel, n+1 kábellel, vga cserével, már teljes platformot is váltottam azon a gépen és továbbra is random időközönként elfeketedik, mintha lekapcsolnám a monitort. Játék közben sosem. Csakis az asztalon, böngészés közben és idle. Lehet csak az érzékelője hányt be, amivel figyeli a géptől érkező aktivitás jelet.
Drivercserét még próbálhatsz a vga-ra, vagy másik monitor bemeneten megpróbálni, ha van. Ha a vga nem kapna áramot, akkor hangjelezne a win és ki is írná, hogy xxx hardver leválasztva/csatlakozva.www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Zotya0218
tag
Üdv mindenkinek.
Az lehet táp hiba, ha régebben egyszer, mostanában pedig egyre többször ( óránként kb. 4-6) elsötétül a monitor 3 másodpercre? Aztán visszajön a kép, mintha mi sem történt volna. A házban levő ventilátorok és pover+Hdd led világítanak ez alatt.
Gépet cseréltem, csak a HDD és a PSU ( Gigabyte SuperB E570) maradt. No meg a monitor ( Samsung ls24f350) A régi konfigon is csinálta, annak idelyén a bekapcsolás utáni, első órában, egyetlen egyszer.
A monitort kipróbáltam, de nem tudtam HDMI Vel csak DSub bal. Akkor nem csinálta, bár kissé másabbak voltak a körülmények is!
Ha a Gpu nem kapna áramot, arra a 3 másodpercre, akkor szerintetek nem omlana össze a windows?
Fontos lenne minél elöbb rájönni a hiba okára, mert a monitor még garanciális.
Mindenkit szívesen meghallgatok. Köszi. -
koko52
nagyúr
válasz batman. #38621 üzenetére
Közben találtam videót erről. Win install lemezről indítás javítást kell futtatni.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
batman.
senior tag
válasz nordino #38619 üzenetére
Nem vagyok meggyőzve a ram időzítés hibáról. Gondolom alapon van, futtatnék egyenként memtestet azért. Nem lehet hogy valamelyik jumper rossz helyen van? Táp tuti jó? Minimál konfigban is csinálja? (húzz le róla minden ssd, hdd, odd-t, felesleges usb-t, csak 1 ram legyen benne. Live cd-vel is sípol? A bekapcsolás pillanatában elkezd sípolni, vagy a bootolási folyamat közben?
(#38620) koko52 Bocsáss meg, de a hibaleírásod, eddig megosztott információid alapján én nem tudok segíteni.
42Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
koko52
nagyúr
válasz batman. #38618 üzenetére
Mi 42? Semmi nincs bedugva. Teljesen alap monitor. Egy DVI és egy táp csatlakozóval. Vírus/malwer kizárt.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
batman.
senior tag
válasz koko52 #38617 üzenetére
42 szerintem.
Egy ismerősömnek a Dell monitorjának usb-be van bedugva a külső hdd. Ha elfelejti kihúzni, néha meghülyül az uefi, és csak másodszorra indul el a gép.
Vagy valami fontos információt nem osztasz meg, vagy vírus/malware, vagy 42.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
-
batman.
senior tag
válasz koko52 #38615 üzenetére
Szia!
A két monitor ugyanolyan csatlakozóval rendelkezik, és ugyanazt a csatolót használod? (Kártya vagy alaplapi.)Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
koko52
nagyúr
Sziasztok! Monitor csere után bootoláskor kiírja a gép hogy hardver változás miatt nem tud elindulni. Fvevol.sys és 0x0000098 a hibakód.
Egy enter és win10 kiválasztás után újabb enter után minden ok, de újraindítás után ugyan ez van. A régi monitort visszadugva semmi gond. Ötlet?"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
batman.
senior tag
válasz nordino #38613 üzenetére
Szia!
Amennyiben az irodai gépben Celeron volt az csak 1333 MHz-en hajtja a ramot. Milyen proci mellett volt hibátlan a ram?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
nordino
tag
Sziasztok!
Egy régi 775-ös konfigomba,cseréltem alaplapot B85M-E,procit i5-4570,és ramokat 2x4GB KINGSTON DDR3 1600MHZ KVR16N11S8/4,egy felújított jól működő irodai gépből.Az átszerelés után,bekapcsolásnál egy hosszú sípolás után tölt be a rendszer,ami utánakeresve memória időzítési hibát jelez.BIOS volt frissítve a lapban még a régi konfigban nem volt gond a ramokkal,még a lapból sem lettek kivéve,de ahogy átkerültek a másik konfigba rögtön produkálták a hibát.
Van erre valami megoldás?
Illetve ha ezt így hagyom az árthat e a gépnek hosszútávon? -
batman.
senior tag
válasz SyMbioTe #38610 üzenetére
400-as codegányt Van egy eredeti 0 Km-es vargéném a padláson. Komoly eszmei értékkel bír.
-
Ármester
válasz batman. #38608 üzenetére
Valld be, 15 éves vargáné tápot vártál
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
batman.
senior tag
válasz inyuska #38607 üzenetére
Na igen, nem erre a válaszra számítottam.
Tesztelni kellene, valamint másik (kölcsön) táppal próbálni.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz inyuska #38604 üzenetére
Szia!
+1
Na valld be, milyen és mennyi idős tápról van szó?[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz zozokaa #38601 üzenetére
Szia!
Próbáld meg Ryzen topicban.(#38600) finest Nincs rá "univerzális" javaslat, szöszmötölni kell. Ha tuti jó a tápod, (egy esetet tudok ami táp miatt csinálta) és nincsenek elpiszkálva az energiagazdálkodás opciói, akkor az alaplapod a hunyó.
-
zozokaa
csendes tag
Üdv! 2 nappal ezelőtt összeraktam egy új gépet, és valamiért amikor pl youtubot nézek néha beakad a hang kb ilyen fél másodpercre.
Pc:
Legújabb windows, frissen telepítve
driverek mind legújabbak frissen telepítve
ryzen 5 2600, msi b450m gaming plus, G.SKILL Aegis 16GB 3000mhz(xmp engedélyezve),bitfenix formula 550w
A proci nincs húzva, a bios alapbeállítások mellett működik(pbo bevan kapcsolva meg ilyenek).Valakinek valami ötlet?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Asszociációs játék. :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Windows 11
- World of Tanks - MMO
- Jövedelem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AM4 Gamer Build
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest