- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wardog012
csendes tag
válasz batman. #40673 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. Alaplapot nézegetek használtan, de mint te is mondtad, nem tudok addig meggyőződni a lap hibáról amíg ki nem próbálom.
Mint írtam, nem nagyon lehet ezt a foglalatot kapni már, és nem tudom mennyi értelme lenne Processzor Alaplap Memória cserének ebbe a gépbe.
Mindenesetre megpróbálok vadászni valami jó alaplapot, más opcióm már nem maradt.
-
batman.
senior tag
válasz ImAxRap #40697 üzenetére
A tanács az volt, hogy szedd szét és az asztalon használd amíg nem jelentkezik a hiba.
Ebben az esetben meg tudsz győződni róla, hogy honnan jön a hang.
Ezek a megoldások, hogy nem a saját hangod töltöd fel, hanem egy "teljesen ugyanolyat" linkelsz, egyből cseréled a tápot, mert 90% mondott rá valaki, -kényelmes. Ugyanakkor nem minden esetben oldják meg a problémát...Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
ricsi99
addikt
válasz ImAxRap #40694 üzenetére
Buta kérdés ,de ezt a hangot ugye nem a hangfalból hallod?
Én azért kiprobálgatnám/tesztelgetném az ssd-ket mert a hibatünet(fagyás) pont olyasmi mintha valami adatra várna a géped valamelyik adattárolórol
UI:szerintem is táp... de laikusnak nem ajánlom a táp szétszerelését mert az "haraphat is"....[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
batman.
senior tag
válasz ImAxRap #40694 üzenetére
90%, hogy a táp.
Szerk: Ha szétszeded, asztalon összerakod (nem elég levenni az oldallapot) akkor meg is bizonyosodhatsz róla.[ Szerkesztve ]
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
ricsi99
addikt
válasz ImAxRap #40692 üzenetére
Vga ciripelés sokkal magasabb hang... ilyen? Addig ne piszkáld a gépet....amit te linkeltél inkább vetillátor hang
[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ImAxRap
csendes tag
válasz ricsi99 #40691 üzenetére
A hang csak a fagyás ideje alatt van jelen, egyébként sosem hallom. Viszont tényleg ciripeléshez hasonlít
RAM-ra tippeltem még. Kipróbáljam a két másik slotban őket?
Közben találtam szinte ugyanilyen hangot YT-n. [link]
Ez kb 3 másodpercig van a fagyás ideje alatt.
[ Szerkesztve ]
"Minden szavam magamról vall."
-
ricsi99
addikt
válasz ImAxRap #40690 üzenetére
Kapcsold ki akkor azt a funckciót.... aztán elválik.
Viszont a hangra nem hiszem ,hogy megoldás lenne...
A vrm vagy chipset vagy egyébb cucc ,terhelés változásának a hatására ciripelhet ,de az nem idöszakos....
Amúgy minden elektromos cucnak van egy frekveciája amin zúg ,csak azt az emberi fül nem halja ,de pl a kutyád macskád simán ha bekapcsolod a gépet
Én valami ventire tippelek elsö fokon...ezek a pwm-es ventik csodákra képesek bizonyos fordulatokon[ Szerkesztve ]
-
ImAxRap
csendes tag
-
ricsi99
addikt
válasz ImAxRap #40687 üzenetére
Probáltad már azt ,hogy leveszed a gépház oldalát /gépet felrakod az asztalra aztán kerregésénél lehet simán kiszúrod honnét jött a hang.....
Esetleg valami csilivili ventiszabályzó nincs a gépedben?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
batman.
senior tag
válasz ImAxRap #40687 üzenetére
Ha lejjebb tekered ott lesz amire kíváncsi vagy.
Data Name sorok környékén.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
ImAxRap
csendes tag
válasz batman. #40680 üzenetére
Ma jobban figyeltem, 3x volt a hiba jelenség. Néztem egy esemény naplót, ott ez áll:
Forrás: Service Controll Manager
Eseményazonosító: 7040
A háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás indítási típusa Automatikus indítás típusról igény szerinti indítás típusra változott.
Ez mit takarhat?
[ Szerkesztve ]
-
Blazin
csendes tag
válasz ricsi99 #40682 üzenetére
Köszönöm a választ!
3 resetelés és csökkentett mód után egyszer csak megszűnt a probléma, az mondjuk nem világos, hogy mitől.
Új programot nem telepítettem, a GPU Tweak-et letöröltem és frissítettem a legújabb, két napja kiadott verzióra.
ESET-et használok egyébként, és nincs kizárva, hogy azzal volt valami gebasz. Az a baj, hogy a Feladatkezelő sem jött be, nem tudtam megnézni, mi fut és mi nem, esetleg mi nem válaszol
-
batman.
senior tag
válasz Zoleepapa #40684 üzenetére
Szia!
Volt ilyen alaplapom anno, a legkülönfélébb bios eredetű problémákkal szórakoztatott, sikerült becseréltetnem gariban. Horror meghibásodási arányra emlékszem.
Talán próbáld meg itt.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Zoleepapa
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni:
A gép bekapcsolás után a bios-ig sem jut el. A proci melletti ledek folyamatosan világítanak, ventik forognak.
Ilyenkor már nem reagál semmilyen gombnyomásra, csak tápkapcsoló.
Viszont ami új tünet, hogy a legalsó PCI-E foglalat alatti led halványan szabályos időközzel villog, közben halk kattogás hallható ugyanolyan időközönként.
Volt hogy egyszer csak beindult a gép, van hogy rengeteg próba után indul. Ha már megy, tökéletesen működik, terhelve is stabil. Ha leállítom kezdődik előlről minden...
MSI Z77A GD65 lap, 3570K proci, RX580 VGA, SSD, HDD,szokásos dolgok.VGA nélkül is ugyan ez a hiba, sorban kiiktattam amit lehet, semmi változás.
Esetleg valami tapasztalat ezügyben?
Köszi! -
batman.
senior tag
válasz ricsi99 #40682 üzenetére
Szia!
Tehát csökkentett mód és net van.
Vírusellenőrzés, ha nem talál semmit akkor induló programokat átnézni (pld. Ccleanerrel), ami nélkülözhető, kivenni.
Másik gépben is ellenőrizhető slaveként a hdd, bár ilyenkor nem feltétlenül minden kártékony dolgot talál meg.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
ricsi99
addikt
válasz Blazin #40681 üzenetére
Nem sikerült letöltened valami extra programot? Nézd meg mi indul el a windowsal együtt....
Aztán lehet a viruskergetöd makkant meg... nekem az Avast 1-1 ben ugyan ezt a felhasználoi élményt nyujtotta...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Blazin
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémával küzdök, hogy délután kikapcsoltam a gépemet, most pedig ha betölt a windows 7, tölt egy darabig, mint máskor, majd egyszer csak nem jelez töltést a led tovább, de ha a tálcára húzom a kurzort, a nyíl forgó ikonra vált, mintha épp töltődne valami. A tálca is fényesre vált.
Ha nem a tálcára megyek először, hanem az ikonokra, akkor a nyíl mindegyikre ráhúzható, de hiába kattintok, nem indul el semmi.
Betöltéskor a GPU Tweak az, ami utoljára szokott megjelenni, a két ablak a monitorral, ez most nem jelenik meg, amikor a töltés abbamarad. Az lehet a ludas vagy valami más?
Feladatkezelőt nem lehet behozni, Start menü nem elérhető, csak a reset és a csökkentett mód, netre is csak csökkentett módból tudok menni.
Van valakinek ötlete? Teljesen előzmény nélküli a probléma...
[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz ImAxRap #40679 üzenetére
Most már tudod, harag nincs.
A 9600K gondolom még nincs túlhajtva, mivel gyári hűtővel is próbáltad, abból pedig a nagyobb elviszi alapjáraton, + az hűti a VRM-t is. A katana 5 –nek nem ismerem a TDP-jét, de az a VRM-t nem hűti igazán. Ezt azért írom mert a VRM is okozhat hasonló hangokat és hibát. Régen nagyon kedveltem a Scythe termékeket, a ventik még ma is megütik a mércét, de ezt a hűtőt én nem venném meg.
Elsőre a 6 éves fsp hexa 500 lenne a fő gyanúsított, az igaz, hogy még kisebb táp is elég lenne a konfighoz, de ki kellene próbálni egy új/újabb táppal, hogy akkor is megvan a probléma.
A hang is segítene, ha feltudnád tölteni valahova.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
ImAxRap
csendes tag
válasz batman. #40678 üzenetére
Elnezest kerek a kiemelesert, nem tudtam, hogy ez itt gond. Gyari intel hutovel is csinalta most egy katana 5 van rajta. A tap egy fsp hexa 500w, kb 6 eves. Korabban nem volt gond vele. Zugas nincs, tenyleg olyan, mintha a hdd dolgozna.
[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz CoolMan #40676 üzenetére
Thx!
(#40674) TigerGameFul Szia! Elsősorban a „kerregő” hangot kellene beazonosítani. Ez lehet „zúgás” is? A procihűtő pontos típusa is kellene (a VRM-ről is elviszi vajon a hőt?), meg a táp, ott az is ha nem új, mennyi idős? Windows eseménynapló és a feladatkezelő nem segít?
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz ImAxRap #40674 üzenetére
Nekem „kiégett” a szemem a félkövér kiemeléstől, ha meggyógyul, holnap visszanézek.
-
ImAxRap
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Kb. két hete raktam össze az új gépem, és az alábbi probléma napi szinten többször jelentkezik, játék és böngészés közben is. A gép hirtelen megfagy 4-5-6 másodpercre, ilyenkor a gépházból kerregő hang jön, mintha egy rossz HDD lenne, de ez kizárva mert 2 SSD van a gépben. Ezután mintha misem történt volna, minden megy tovább szépen. Általában 2-3 óránként jelentkezik a probléma. Két alkalommal a fagyás után nem hallottak a srácok Discordon, illetve egyszer nálam ment el minden hang. Mi lehet a baj?
A konfig:
ASUS PRIME Z370 P-II
I5 9600K
G.SKILL AEGIS 16GB 3000MHZ
GAINWARD GTX 1080
1 M2 WD GREEN SSD, 1 WD GREEN SSD
WIN 10
Előre is köszi!
[ Módosította: CoolMan ]
-
batman.
senior tag
válasz Adebayor #40671 üzenetére
Üdv!
Valószínűleg a VGA-d hűlt vissza, ilyenkor akár le is kapcsolhatja a ventiket.(#40660) Wardog012
Szia!
Csere alaplap nélkül nem tudsz megbizonyosodni a lap hibájáról.
Egyébként ez véleményem szerint 99% hardverhiba amit szoftveresen nem tudsz gyógyítani.
Ha nagyon ragaszkodsz a laphoz, kereshetsz az aprón egy műszerészt, és megpróbálhatod kicseréltetni rajta a bios chipet. Vagy a tőle megkérdezni, van más ötlete.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
ricsi99
addikt
válasz P!ngvin #40669 üzenetére
Mit jelent az összerakott gép?
Ha valami dell /ibm vagy egyéb brand cucc akkor természetesen nem illik megbontani...
Ha viszont úgy rakták neked össze a boltban, akkor tételesen fel kellett a számlán tüntetni az alkatrészeket.
Ez esetben persze a bolt is minden egyes részre tesz gari matricát/vagy egyebet amit beazonosithat igy az bolti garancia az alkatrészekre szól... nem mint összerakott gépre.[ Szerkesztve ]
-
Adebayor
aktív tag
üdv.
gondolom ezerszer előjött ez a kérdés, bocsi.
Az imént arra lettem figyelmes, hogy elcsendesült a gépem. Az egyik venti leállt. Nem tudtam beazonosítani, mert gyorsan történt. 2-3mp múlva felpörgött, és megy minden a megszokott rendben.Táp gond talán? Mitől lehetnek az ilyen dolgok? köszi.
Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
batman.
senior tag
válasz P!ngvin #40669 üzenetére
Te tudod.
Én szépen visszamennék oda ahol vettem, és eleve vinnék magammal egy havert.
95% -hogy ellenőrzés után egyből cserélik.
Ha teljesen elzárkóznak mindenféle garancia érvényesítéstől akkor kérd a vásárlók könyvét, (ha nem adják akkor kérd vegyenek fel jegyzőkönyvet), ha nem vesznek fel jegyzőkönyvet, akkor udvariasan közöld, hogy majd te felveszel. Itt ugrik a cseréljük számláló 99,9%-ra. Az nagyon fontos, hogy nem szabad fenyegetőzni, sem támadólag fellépni, te csak a jogaidat érvényesíted, azt pedig szabad. Csak levegőt veszel, ha ezt nem engedik, akkor már Ők a hunyók. Az előbbiekben említett haver gyorsan szerezzen egy másik tanút is, az emberek nagy része segítőkész, pár perc alatt meglesz. Ezek után pár mondatban röviden foglald össze a tényállást, és írd le.
Vásárlók könyve esetén nem szükséges tanú, és a második példány a tiéd.
Saját jegyzőkönyv esetén két tanú szükséges, és azon túl, hogy megemlíted benne a vásárlók könyvének hiányát, és azt, hogy Ők nem vettek fel jegyzőkönyvet, lehetőleg dokumentáld, hogy egy példányt átadtál, a dátum és az idő is fontos. Nem kell "megijedni" pár sorról van szó, egykét perc alatt végzel.
Ha van papírod akkor a fogyasztóvédelemhez fordulhatsz, van rá esély, hogy így sem kártalanít az eladó, de ez neki sokkal többe kerül és rengeteg bosszúsággal jár. Ezenkívül megírhatod a történeted az ezzel foglakozó oldalakon. Sok cég ment tönkre, csökkent a profitja, a negatív kritikák miatt.
Egy normális eladót nem ér kár, visszaküldi a nagykerbe, ha "szürke" vásárlás volt akkor pedig a gyártónak.
Ha más okból nem akarsz vele foglalkozni, akkor is találsz rá megoldást az aprón, hogy ne az egészet bukd.
Nincs mit.
P.S.: ellenben, ha a ramon fizikai sérülés látszik, el se indulj.[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz P!ngvin #40667 üzenetére
Az a ram még garanciális lesz. Ha megvan a papírja és a memtestel alá lehet támasztani akkor a forgalmazó kicseréli. Ha nincs meg a papír akkor is megpróbálhatod, sok helyen nem is kérik. Ha nem sikerül akkor az aprón keress rá, vannak többen is akik garanciáztatnak.
-
batman.
senior tag
válasz P!ngvin #40663 üzenetére
Szia!
„lefagyott az egesz a biosban is” ez sajnos probléma!
Egyszerre egy dolgot bővíts, vedd ki/húzd le az ssd-t!
Ha ebben az állapotában stabil a gép akkor nem feltétlenül szükséges memtestet futtatnod, ha nem stabil, kezd az új rammal, -régi ramot ki vedd ki ideiglenesen, ha lement akkor csere (egyszerre egy ramot nézünk).
Jelezz vissza ha van eredmény.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Johnny_vT #40664 üzenetére
Tesztelgettem az undervolt hatékonyságát. -37mV-ig simán elment Unigine benchmarkkal, de aztán elkezdtem írni ezt a kommentet és az egybefüggő szürke háttérrel feltűnt, hogy artifaktol. "Visszakergetett" egészen -25mV-ig. Lefuttatom egymás után 10-szer a Unigine-t, aztán stressztesztelem élesben játék közben és meglátjuk. HWMonitorban egyébként a feszültségek stimmelnek és a többi komponens túlmelegedése sem tűnik valószínűnek.
Ha ez sem elég, akkor hajlandó vagyok kicsit visszavenni a frekvenciából is (plusz további undervolt, ha bírja), de ennek a gépnek még egy hónapig egyben kéne maradnia, mert akkor rakom össze az utódját. Ha minden kötél szakad, a tápegységet megveszem már most és bepróbálom ebbe.
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
P!ngvin
újonc
Sziasztok! A gepembe ma raktam egy 240 gb os ssd-t illetve +8gb ramot(ugyan olyan mint ami eddig volt), mindent ugyan ugy hagytam, inditasnal elosszor nem a hdd-rol akart bootolni, ezutan pedig nem talalta az operacios rendszert illetve a monitoromra se adott mindig kepet+ lefagyott az egesz a biosban is. Probaltam ujratelepitessel de beadja a windows logot majd megint lefagy. Barmi otlet mi lehet a problema?
Msi h110m pro d
I5 7400 3ghz
1050 ti 4gb
8+8gb crucial ram cl17
Kolink kl-500
Hdd 1tb toshiba
Ssd 240gb kingston -
batman.
senior tag
válasz Johnny_vT #40661 üzenetére
Szia!
Másik táppal kellene próbálni, ennyiből inkább arra gondolok elsőre. Legalább 650w és aránylag fiatal legyen.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
A következő a probléma: játék közben fekete képernyő. Néha a hang megy tovább, néha az is megáll, illetve billentyű kombinációkra nem reagál. A reset gombra sem reagál, csak a power gomb hosszan nyomásával állítható le. Újraindítást követően nagyon rövid időn belül ismétlődik ugyanez. Volt már, hogy GPU-terhelő játék közben történt (Mordhau, ekkor 85°C volt a GPU, ezért annak halálára gyanakodtam, de újapasztázás után 72-74°C-on is csinálja), és volt, hogy HBO stream közben. Néha 10 perc kell neki, néha egy órát is elmegy. Ha GPU-t nem érintő dolgot csinálok, akkor semmi gond. (Azaz: a gép egész nap megy, videót vágok, renderelek (GPU-acc OFF), netezek, stb.) Radeon driver friss, ezen kívül csak a szétszedés tisztítás ujrapasztazas történt eredmény nélkül.
Konfig:
ASRock Pro4 Z170
I5-6600K (stock) + be quiet Shadow Rock Slim
2x8GB HyperX Fury 2133MHz
Radeon R9 390
EVGA GQ 650W 80+ GoldMivel fagyás után újból próbálkozva ismét megtörténik arra gyanakszom, hogy a hőmérséklethez van köze. Na de a GPU most kvázi újkorához hasonló hőmérséklettel fut és ugyanúgy produkálja. Lehet, hogy a PSU halt be? Moduláris, így megpróbálhatom átkötni a PCI tápkábeleket másik forrásra...
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Wardog012
csendes tag
Sziasztok!
Korábban már írtam erről a problémáról. Rengeteg hasznos javaslatot kaptam, de csak most tudtam az utolsót is kipróbálni, így inkább újraírom a posztot.
A problémám:
A gépem hónapok óta nem indul rendesen. A gomb lenyomásával elkezd bekapcsolni, világítanak a ledek, pörögni kezdenek a ventik, majd 2-3 másodperc után leáll. Ezután magától újraindul és kezdődik az egész az elejétől. Van, hogy 10 órán át csinálja ezt majd végül sikeresen bekapcsol. Van, hogy 1 perc után. Semmiféle “minta” nincs abban, mikor indul mennyi idő után, teljesen véletlenszerű.Amit megpróbáltam eddig és nem segített:
- új táp
- új RAM
- teljes szétszerelés, portalanítás, újrapasztázás
- BIOS elem ki-be
- csak a szükséges hardverek indítás
- BIOS -ban Fast Boot -ot Normál Boot -ra állítottamAlaplap hibára gyanakszom, csak itthon nincs cserealkatrész és ilyen foglalatú lapot nem árulnak már.
BIOS-bán megpróbáltam mindent alapbeállításra állítani, de nem segít.Próbáltam a BIOS -t frissíteni. A frissítés után úgy tűnt helyrejött. A telepítéskor mikor szükséges volt rendesen újraindult, majd a telepítés után legalább tízszer leállítottam és elindítottam, teljesen hibátlanul indult mindig.
Pár órával később, kikapcsolás előtt szerettem volna utoljára tesztelni, hogy minden működik, ezért újraindítottám, de nem indul azóta, és a probléma azóta is ugyanaz.A konfiguráció:
CPU: Intel i7-4770 @ 3.4Ghz
MOBO: ASUS ROG Maximus VII Ranger
GPU: ASUS ROG GTX 1060 6GB
PSU: Corsair RM650i 650W
RAM: Corsair Vengeance 16GB 1600Mhz
Hűtő: Corsair H60
Ház: Corsair Obsidian 450D
Ventik: Corsair SP120Válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz KaiotEch #40654 üzenetére
Szerintem nézd át a bios beállításokat, mert ha frissítés után ilyen hibát dob a meglévő oprendszerrel, az rendszerint a gyári beállítások összeférhetetlensége, az egyéni beállításokra telepített os-el. (Jellemzően ide-sata variálás)
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
batman.
senior tag
válasz KaiotEch #40654 üzenetére
Szia!
Vedd ki belőle a hdd/ssd-t úgy próbáld. Ha úgy is kékül a live w7 akkor passz.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
nagyúr
Üdv. Kollégák segítséget szeretnék kérni. Van egy HP Probook-om, amin frissítettem BIOS-t a legújabbra, de azóta folyamatosan BSoD-ol a gép 0x000000A5 hibával. Sajnos BIOS-ból nem tudok downgradelni egy régebbire. Most csináltam egy live W7-et, hátha onnan fel tudom dobni, de ahogy megjelenik a Win logo már BSoD. Valakinek bármi ötlete?
-
batman.
senior tag
válasz kubokra #40651 üzenetére
Nekem a táp a legfőbb gyanúsított. Az Mtech -el elvégzett próba értékelhetetlen, azt nem szabadna gépbe tenni.
-
kubokra
tag
válasz batman. #40650 üzenetére
Most mondanám, hogy próbáltam másik táppal is, de az talán még ősibb (400wattos Mtech )
De igen, pont ez nekem is a problémám, hogy már erősen fogyóban vannak a kizárható alkatrészek, egyedül a cpuból nem próbáltam két különbözőt. De lehet az lesz, amit linkeltél (köszi amúgy), és hátha. Csak akkor meg nem értem, hogy miért ezeket a tüneteket produkálja, illetve produkálta, amíg ímmep-ámmal működgetett.Apró darabokra szaggatott, dióba, cukorba megforgatott, rétegesen összerakott kelttészta
-
batman.
senior tag
válasz kubokra #40649 üzenetére
Állatorvosi ló esetének tűnik. Valahogy ki kellene zárnod alkatrészeket.
Az a chieftec gps350 nem egy mai darab, nem tudnád valakinek kölcsönadni, hogy nézze meg nála nem okoz hibát? Persze ne a legjobb barátodnak mert ha kinyírja a gépét akkor nem fog örülni neki.
A processzor aljára nem került véletlenül egy kis paszta?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz kubokra #40647 üzenetére
Akkor a "kierrorolt" szót arra használtad, hogy nem tudtad futtatni a memtestet, mert újraindult a gép?
Mert akkor én más jelentést gondoltam mögé.
Ez esetben, ha már úgyis asztalon van a konfig csak 1 ram legyen benne, ssd se legyen rádugva mehet a cmos reset. Ha így is újraindul mindkét lappal akkor vagy kérj kölcsön, vagy vegyél egy olyan procit linkeltem és próbáld azzal.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
kubokra
tag
válasz batman. #40646 üzenetére
Egyenként is, channelenként is, akármilyen kombinációkban, de nem találtam egyértelműen hibás darabot. Most pedig egyesével rakosgatom az új alaplapba, semmi változás, ugyanúgy felpörög a procihűtő és három mp után "kispiroslámpa", vagyis leáll az egész.
Apró darabokra szaggatott, dióba, cukorba megforgatott, rétegesen összerakott kelttészta
-
batman.
senior tag
válasz kubokra #40645 üzenetére
Szia!
"Kierrorolt" ilyen szó nincs! (Értem mire gondolsz, de akkor sincs!)
A ramokat egyenként próbáltad? Mert úgy kell.
Ssd nem szükséges a memtesthez, pendrive-ról fut.
Procit fillérekért lehet kapni hozzá, ha nem tudsz kölcsönkérni tesztelni.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
kubokra
tag
Sziasztok!
Valami baja van a gépemnek, de ezen a ponton igazán nem tudom, hogy micsoda.
Pár hete elkezdte azt csinálni, hogy működött pár percig, újraindult, megint működött, újraindult stb. Néha pár perc után, néha azonnal, néha órákkal később indult újra. Tipikusan memória problémának tűnt.
Memtest86 persze jellemzően kierrorolt, de azért próbalgattam a négy RAM kártyát különböző elrendezésben, ugyanúgy error. Kipróbáltam másik másik gépből szerzett rammal, ugyanaz a hiba.
Gondoltam akkor vagy táp, vagy alaplap. Próbáltam másik táppal, nem segít. Most próbáltam másik alaplappal, ugyanaz.
Teljesen csupaszon van jelenleg, vagyis csak a proci (i5 3470), az ssd (samsung evo 120gb) és a táp (chieftec gps350) van az alaplapon (régi asrock pro3, "új" gigabyte ga-q67m).
Szóval az eredeti konfigból csak a proci és az ssd ugyanaz. Létezik, hogy a kettő közül valamelyik adta meg magát? A tünetek nem arra jellemzőek, pl. miért dobott (volna) memóriaerrort?
Köszönöm a segítségetApró darabokra szaggatott, dióba, cukorba megforgatott, rétegesen összerakott kelttészta
-
batman.
senior tag
válasz bringasisti #40642 üzenetére
A gépben lévő dvd-író márkája Asus. Szerk: Ahogy Grave444 mondja.
Nincs értelme próbálkoznod, keress valakit aki ért hozzá, vagy vidd be egy számítástechnikai szervizbe/boltba.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz bringasisti #40642 üzenetére
A DVD olvasó ASUS.
-
batman.
senior tag
válasz bringasisti #40640 üzenetére
Látod pont ezért nem szeretnék belefolyni.
Határozottan kijelented, hogy Asus géped van.
Pedig a mellékelt képeken egyértelműen látszik, hogy MSI az alaplap.
Annyit tudok felajánlani, ha nagyon a közelemben vagy, akkor átszaladok ránézek, de ezt így fórumon keresztül a reménytelen kategóriába sorolom.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
bringasisti
őstag
Amilyen szerencsém van Asus a gépem, pont kihagyták
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz batman. #40638 üzenetére
Igen de írtam hogy az a csillagok szerencsés állása következtében történt meg egy egyszeri alkalom volt. Azóta minimum 50* próbáltam és se a monitor se az egér nem lép működésbe, sőt a 3 LED amit írtam az is csak ritkán villan fel . És mikor egyszeri alkalommal feldobta a lehetőséget F1 és F6 opciót akkor az F1 adta azt amit beraktam képet, de semmit nem tudtam utána csinálni, nem reagált semmire áramtalanítás volt a vége.
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
batman.
senior tag
válasz bringasisti #40637 üzenetére
Az alaplap (biosának) típusától függően DEL, F2, F12 stb. hozza elő a biost.
Ha érdekel a téma itt találsz pár egzotikusat.
Attól, hogy belépsz, még nem javul meg a gép, tehát az magában nem megoldás.
Ha ettől megjavulna, már rég jó lenne, hiszen a korábban linkelt képeiden is látszik, hogy beléptél a biosba.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz bringasisti #40635 üzenetére
Csak ismételni tudom a korábban leírtakat.
+
Ne haragudj, nem azért nem segítek, mert nem akarok, hanem azért mert Neked nem tudok.
Persze végeláthatatlan levelezésbe kezdhetnénk, de mert nem érted a kérdést, én meg nem értem amit válaszolsz, a vége az lenne, hogy a géped még mindig nem megy.
A legjobban akkor jársz, ha megmutatod a fiadnak, vagy valakinek aki egy picit többet ért hozzá. Ezt itt nem bántásnak, sértésnek értem, rengeted hasonló ismerősöm van, pld. az egyik barátom vasúti mérnök (és szerintem okosabb mint én), de nem tud egy hdd-t betenni a gépébe, sőt memóriát (ram) sem tud bővíteni (ami nem memória kártya!!!). Én meg nem értek a "vonatkerékcsikorgáshoz".
Szóval a környezetedben keress valakit aki, ha esetleg nem is tudja megcsinálni, de legalább kérdezni-válaszolni nagyjából tud "szakmai" kérdésekre.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
bringasisti
őstag
válasz batman. #40634 üzenetére
Áramtalanítottam a gépet, kivettem a CR2032 telepet majd vissza raktam és az egyik memória kártyát. Elindítottam a gépet és azonnal a Delete gombot elkezdtem kopogtatnak. Semmi. Másik memória kártyát raktam be és megismételtem az indítási kísérletet. Semmi. Visszatettem minket kártyát Delete kopogtat az indításkor semmi. Ami képet beraktam tegnap az mégegyszer nem jelenik meg. Indítás alkalmából a billentyűzet számok felőli oldalán a három LED felvillan, ventilátor megy képernyő sötét és az egér se világít. További segítséget kérek.
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
batman.
senior tag
válasz sajtos75 #40633 üzenetére
Egy helyben topogsz.
A memóriákról memtest86 nélkül nem tudjuk, hogy jók.
Az, hogy wincsi nélkül pendrive-ról elindul, valószínűsíti, hogy erről a hibáról nem a hdd tehet.
Maradt a 10 éves alaplap, cpu, memóriák, táp. Ha a memóriákat ki tudnád zárni, már csak három tétel maradna. Kölcsöntáppal 2. Ha kiderül, hogy az az alaplap kicsoda-micsoda, a bennlévő procival egyetemben, akkor már csak egy hasonló cpu-t kellene szerezned, hogy biztos lehess az alaplap hibájában.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
sajtos75
tag
válasz batman. #40606 üzenetére
Találtam egy egy gigás memóriát itthon. Beraktam azt. A Slax Linux indult. Sőt a böngészőbe tudtam böngészni is. Kb 10 percig ment majd megfagyott. Viszaraktam a régebbi memorikat. Azzal is elindult. Amit két napja nem tett meg. Sőt a Win7 telepitője ami ugyancsak nem igazán akart menni. Végig ment. Csak a telepítés lezárásánal fagyott le. A BIOS szerint a CPU 31-35 fokos. A rendszer 50. Most itt tartok. Kipucoltam mindent. Lehúztam mindent amit lehetett. SLAX HDD nélkül. Mert vmit azzal is babrál miközben indul.
-
ricsi99
addikt
válasz batman. #40631 üzenetére
Sry, gyorsan gépeltem, nem voltam részletes
Nem a hiba felderitésben ,mert abban szépen segitettél,
Hanem a vga kártya tesztelésében kellene kis segitség a kollégának.
UI:szólnom kell a főnöknek ,ha a raktárban hátul eltünök a raklapok között egy gyors ph-s postra ,akkor meg meg szakad a térerő... vagy hozza ki a wifit ,vagy tegyen fel e jel erősítőt...[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz ricsi99 #40630 üzenetére
Kedves kolléga olvass már vissza a csak igp kifejezésig. Amire Rjid vissza is jelzett, hogy úgy van kép.
-
ricsi99
addikt
Egy szaki lehet jobban tudna segiteni...
1.) Lehet az is tudná ,hogy simán ha kivennéd a vga-t akkor az alaplapra is rá lehet csatlakoztatni a monitort ,mert a cpu-ban is van intg. vga.
2.) vga -n azért van tápkábel csatlakozó mert kell neki... nélküel ha szerencséd van max kiirja ,hogy pls connect power
[ Szerkesztve ]
-
-
batman.
senior tag
Szia!
Megtudod nézni a másik PCIE slotban, illetve ha van egy 400w, vagy erősebb aránylag új táp akkor ellenőrizheted, hogy nem a tápod a ludas.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Rjid
csendes tag
válasz batman. #40622 üzenetére
Szia,
úgy néz ki, hogy a VGA a hibás. Amikor beteszem a PCI slotba akkor már nem jelenít meg semmit a monitor (még úgy sem, ha a táp kábelt nem dugom be a VGA-ba, bár áramot így is kap az alaplaptól). Kipróbáltam a gépházon kívül az asztalon, de ugyanez jelentkezett. Nem látok semmi elváltozást a kártyán és azt sem, hogy a sloton kívül érintkezne a lappal. Ilyenkor tudok még valamivel próbálkozni vagy vigyem el szakihoz ? -
batman.
senior tag
válasz bringasisti #40624 üzenetére
Szia!
Ránézésre több problémád is van, ezeknek javítása, beállítása "előképzettség" nélkül lehetetlen.
A "Telefonról akartam ******" és a BIOS help képernyő miatt gondolom, hogy ez még ha erőltetjük sem fog menni.
Ami ennyiből valószínű:
Elképzelhető, hogy lemerült a CMOS elem (CR2032).
Utána default bios beállítás, ami nem biztos, hogy jó neked, ez majd akkor kiderül.
Esetleg nincs még benne a gépben az az adathordozó amiről másolni akartál? Vedd ki és indítsd újra a gépet.
Ha nem indul, akkor elállítódott a boot sorrend, vagy megsérült a rendszer hdd/ssd.
Ha a ramra való üzenet megmarad akkor memtestet is futtatni kell.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
bringasisti
őstag
Üdv mindenkinek. Nem értek a PC hez ezért segítséget szeretnék kérni. Telefonról akartam egy programot a PC re rakni ami nem sikerült, de semmi gond nem volt. Mikor ismét be akartam kapcsolni akkor vagy nem csinált semmit a gép, vagy a következő hiba üzenet jelent meg. Ha tudtok segíteni azt nagyon köszönöm.
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
batman.
senior tag
válasz juve600 #40621 üzenetére
Nincs mit. Azt tudod, hogy Win10-et úgy illik telepíteni, hogy csak 1 ssd/hdd van rákötve az alaplapra, a többit csak a sikeres telepítés után csatlakoztatjuk?
(#40620) Rjid Szuper! Innen már tudsz előre haladni.
(#40611) mucsácso03 Nem hiszem, hogy segítene, de mivel kimaradt, egy bios frissítéssel próbálkozhatnál. Ahogy írtam, leginkább egy viharkáros lapra emlékeztet. Esetleg, ha valami régi "elfáradt" táp van venne, az is kinyírhatta...
-
batman.
senior tag
válasz juve600 #40618 üzenetére
Nehéz követni. Amit kérdezek arra nem válaszolsz, pedig a válaszod függvényében már rég okosabbak lennénk. Mindegy, -viszont ez nem úgy működik, hogy a válaszok csettintésre jönnek, az ember mérlegeli a leírtakat, összehasonlítja az emlékezetében tárolt valós/megélt hasonló problémákkal, és az alapján ad tanácsot. Ha nincs elég információ akkor az ember kérdez, és /vagy kiegészíti egy valószínű géppel, hibaelőzménnyel, figyelembe veszi a kérdező hozzáértését és úgy próbál javaslatot tenni.
Nagyon bosszantó, amikor tőmondatokban kapjuk a hibaleírást, semmit nem tudunk az esetleges előzményekről, nem tudjuk milyen gép produkálja a hibát. A lényegi információ nélkül tényleg csak jósolni, tippelni lehet. Annak meg mi értelme?Amit nem lát ssd-t azt egy külső usb-s tokba kellene tenni és megnézni ezen de inkább másik gépen.
-
batman.
senior tag
válasz juve600 #40616 üzenetére
Mielőtt bármit csinálsz, kösd le az adat ssd-t, és nézd meg, úgy indul?
Ha igen, akkor visszacsatlakoztathatod és egy partíció kezelővel (Én az EaseUS Partition magic-et használom, de itt tudnak helyette mást is ajánlani.) az apróságokat töröld róla. A nagy egybefüggő adatterületet ne! Ezután a felszabadult területet hozzáadhatod az adatterülethez. Ha így csinálod az adatok sem sérülnek.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz juve600 #40614 üzenetére
Szia!
Az asrock h81 / i3 4130 –as gépről beszélünk ami random kikapcsolódott?
Ez esetben az ssd vezérlőelektronikája is megadhat -ta/-ja magát.
De ilyet szoktak gépek csinálni akkor is ha mindkét ssd re lett már rendszer téve és a másikról nem lettek partíció kezelővel lepucolva, egyes alaplapoknál egy bennfelejtett telepítő pendrive, vagy egy külső usb-s vincsi is okozhat hasonló tünetet.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
juve600
nagyúr
üdv
az alábbi problémám lenne :
van a gépemben 2db ssd,az egyiken a rendszer a másikat tárolásra használomgép bekapcs,azt írja hogy nincs amiről bootolna a windows,bios-ba belép és csak azt látja amit tárolásra használok,gép szétszed,kábelek megmozgat,gép bekapcs és megy szépen,akár napokig ,aztán megint előjön a hiba
amit eddig megtettem :
-sata kábel cserék
-windows újratelepítés
-alaplap bios frissítésmi lehet még a gond ???
-
batman.
senior tag
Ilyenkor vagy valamilyen banális hiba áll fenn, vagy valami információ hiányzik.
Az ok lehet statikus kisülés, esetleg egy izzadságcsepp az alaplapon rosszkor rossz helyre...
De a költözésből kiindulva inkább valami elmozdulhatott, esetleg egy korábban beleejtett csavar érintkezik az alaplap aljával, stb.
Javaslom, szereld ki és az asztalon próbáld elindítani minimál konfigban. (no hdd/sdd, no odd, csak igp, semmi extra usb-s kütyű, 1 db ram)Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
-
mucsácso03
csendes tag
válasz El Gringo #40590 üzenetére
Ez igaz, megfontolom a lehetőségeimet.
Én is gondoltam, hogy alaplap hiba, csak reméltem megtaláljuk a hiba pontos okát, ami talán alaplap csere nélkül megoldható, mivel újonnan nem igazán találni már ehhez a cpu-hoz lapot.Ha bármi fejlemény lesz jelentkezem, addig is köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
batman.
senior tag
Szia!
Ha rendesen a kártyára van dugva, és nem az alaplapi VGA –ra (kicsit beszélget közben az ember, nem figyel, simán megtörténik bárkivel), és a vga, ramok nem mozdultak el, a 8 pines ATX is fel van dugva, akkor érdemes megpróbálni egy BIOS resetet. Alaplapi speaker van a gépben (korábban induláskor pittyent)?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Rjid
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap kihúztam a gépet, átvittem egy másik szobába, majd amikor visszahoztam a következő probléma jelentkezett:
amikor bekapcsolom, akkor a monitor nem mutat semmit, power save üzemmódban marad. Kábel, monitor tesztelve, ezek jók. A gép kap áramot, hűtők működnek, VGA is világít. Teljesen szétszedtem, kitakarítottam összeraktam de semmi változás. Teljesen sötét marad a monitor, semmi pittyegés csak a hűtők dolgoznak. Sajnos nincs másik konfigom amiben egyesével kitudnám próbálni a hardvereket. Mi lehet a baj ?
Konfig:
ASRock b85m PRO4
Intel i5-4440
FSP hexa+ 500
Gigabyte gtx 960
Hyperx fury 2x4 GB
Előre is köszönöm a segítséget! -
batman.
senior tag
válasz ProEvoFan #40607 üzenetére
A Post megszakad? Egymillió dologtól lehet. A teljesség igénye nélkül: Táp, alaplap, memória, elrontott bios, hibás/nem érintkező kábelek, beragadt power/reset gomb, eltömődött hűtőrendszer, kiszáradt hőközlő paszta, zárlatos hdd, zárlatos vga, de ha így a teljesen ismeretlenbe kérsz tippet, szerintem: púpos kondik.
"Oszt" majd kiderül nincs is benne elko.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
ProEvoFan
nagyúr
Bekapcsolás után 3 másodperc múlva újraindul a gépem, majd ezt csinálja amíg le nem kapcsolom a tápot...mi lehet a baj?Táp game over?
-
batman.
senior tag
válasz sajtos75 #40605 üzenetére
Nem jó hír. Amit korábban írtam, vagy amit Ricsi99 írt abból más megvalósult? A memória rakosgatás memtest86 nélkül, nem ad biztos választ. Az alkatrészek átnézése nélkül nincs több opció.
-
sajtos75
tag
válasz batman. #40603 üzenetére
Mostanáig játszottam a dologgal. STAXlinux pendrivra fel de egy idő után lefagy vagy újraindul
A memóriákat is végigpróbáltam a cserélős módszerrel. Fagyás vagy újraindul. Ezután.
Simán elinditottam a gépet, hogy bootoljon a Win. De egy ilyennel újraindul.IRQL NOT LESS OR EQUAL
de volt ilyen is kiírva
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUALAztán újraindul. A legvégén meg valami WATCDOGS os szöveg. De akkor lefagy. Ebből kuka lesz szerintem. Semmit nem változott erre kifekszik a gép.
-
batman.
senior tag
válasz sajtos75 #40601 üzenetére
Nehogy félreértés legyen a pendrive-ról nem linuxot kell telepíteni, hanem azon kell lennie egy telepített linux rendszernek. Ez lehet LiveCd, de lehet bármelyik előre elkészített disztribúció.
Ezekből bármelyik 1 2 3 meg még vagy 100.
Ha elindul, stabilan fut, lehet netezni, az előre telepített programokat elindítani, akkor általában a hdd/ssd-d, vagy az operációs rendszer a hunyó.
A "mégsem akkora a baj?" jelenleg nem megválaszolható.(#40602) ricsi99 A hardverek csekkolása előtt, vagy "párhuzamosan" is lehet. Konkrétan ebből még bármi lehet. Én a linuxal elsősorban nem a Win-t ellenőrizném, hanem a hardvert, de ez nem releváns.
-
sajtos75
tag
Köszönöm mindkettőtöknek! Megpróbálom csak most melózom. Egyébként ha egy bootolható pendrivról a linux elindul akkor az mit fog jelenteni?Vagy Live CD Hogy mégsem akkora a baj?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Path of Exile 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Msi Mag Infinite 12.- gen DDR5-ös i5-ös Gamer-Pc-Eladó , Számla-Ready !!!
- Dell i3 - i5, 2-3-4 gen, kompletten, 4-8 Gb DDR3, hdd/ssd nélkül, kompketten, kb 50 db, EGYBEN eladó
- Gamer Ryzen 3700X / 16GB DDR4 / RTX 3070 / 1TB SSD / 700W / GARANCIA / BESZÁMÍTÁS/
- Gamer PC RTX3080 AMD Ryzen 7 5700X
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF/13700KF + RTX 4060 Ti!!! GARANCIA/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest