-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tutti-amigo
tag
válasz
MrDerekas #43703 üzenetére
Hali!
Megnézem a gyorsmenűt köszi a tippet. A helyzet hogy nyilván az állásidő alatt az alaplapi gombelem totál lemerült így végülis minden indításnál amikor áramtalanítva volt a tápegység is, bios reset történt. Legvégül már be se léptem a bios-ba átállítani bármit is hanem hagytam had próbáljon bebootolni de ugyanaz az eredmény. A gyorsmenüt megpróbálom előcsalni.
Jelentkezem mit sikerült.
Köszönöm a válaszod!
-
gyrgyvrs
csendes tag
-
David891
csendes tag
-
David891
csendes tag
válasz
MrDerekas #43585 üzenetére
Szia olyat próbáltam hogy az alaplapi elem ki,nélküle kis ideig bekapcsoló gomb lenyomása,majd újra elem vissza és indít ez se segített.
De ami érdekes tegnap bekapcsolt elsőre,be is töltött mindent,gondoltam megpróbálom újra bekapcsolni megjavult-e.Erre kikapcsolni nem akart...csak úgy bírtam hogy a tápot lekapcsoltam. Utána újra próba de ugyan úgy azt produkálta elindul eltelik pár másodperc és kikapcsol magától majd újra indul..ezt újra és újra.. -
Essejó
veterán
válasz
MrDerekas #43280 üzenetére
A tipped jó, bár nem billentyű hanem tapipad, és Kv.
Idézek a Sráctól:
"Az informatikus azt állapította meg, hogy régen, valamikor kávéval le lett öntve. na most a csersav stb., megtette a hatását. Hol kiszáradt, hol, ha párásabb volt ismét dolgozott. Így szép lassan ráment az elektromos részekre. Az aktuális gondot az okozta, hogy az érintőpadra is ráment. Az meg a kontakt-hiba miatt el kezdett össze visszázni. Szerencsére a szervizben volt egy ugyanilyen csak alaplapos, alkatrész gép, így abból az érintőpadot és egyéb tönkrement alkatrészeket meg lehetett menteni."
Csak azt nem értem, hogy amikor én kérdeztem tőle, hogy ezt ugye nem áztatta el, egyből nemleges volt a válasza. Mert, hogy 3 éve egy gépet már kint hagyott a teraszon, és elkezdett esni az eső. Bevitte, letörölgette, és bekapcsolta. Az meg kikapcsolt.
Szerencsére nem rokon... -
-
siposz
aktív tag
-
siposz
aktív tag
válasz
MrDerekas #43281 üzenetére
Persze.
Innen lekapom a win 10 telepítő creatort:
https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10Aztán install. Rendesen aktiválva is volt kulccsal.
-
siposz
aktív tag
válasz
MrDerekas #43266 üzenetére
Bios állítgatás nem volt, heteket futott stabilan.
Megnéztem hogy kell M2-t berakni*, az atombiztosnak tűnik, külön tápcsatija meg nincs. Esetleg az alaplap tápcsatlakozója?
Egy sima áramszünetnek meg talán nem kéne ekkora gebaszt okoznia.
*ennyire értek a gépszereléshez.
Köszi a választ.
-
siposz
aktív tag
válasz
MrDerekas #43259 üzenetére
Tip top és tökéltes, vadiúj darab.
100%
"A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: Available Spare (Percent), Percentage Used
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
Nincs szükség beavatkozásra. "
Smart:
Critical Warning,,0,00,0,Engedélyezve
Composite Temperature (Kelvin),,320,00,0,Engedélyezve
Available Spare (Percent),,100,00,0,Engedélyezve
Available Spare Threshold,,10,00,0,Engedélyezve
Percentage Used,,0,00,0,Engedélyezve
Data Units Read (512000 b),,"1,063,691",00,0,Engedélyezve
Data Units Written (512000 b),,"2,754,813",00,0,Engedélyezve
Host Read Commands,,"11,838,637",00,0,Engedélyezve
Host Write Commands,,"17,716,075",00,0,Engedélyezve
Controller Busy Time (minutes),,39,00,0,Engedélyezve
Power Cycles,,176,00,0,Engedélyezve
Power On Hours,,81,00,0,Engedélyezve
Unsafe Shutdowns,,33,00,0,Engedélyezve
Media and Data Integrity Errors,,0,00,0,Engedélyezve
Number of Error Information Log Entries,,356,00,0,Engedélyezve
Warning Composite Temperature Time (minutes),,0,00,0,Engedélyezve
Critical Composite Temperature Time (minutes),,0,00,0,Engedélyezve
Temperature Sensor 1,,320,00,0,Engedélyezve
Temperature Sensor 2,,320,00,0,Engedélyezve -
CorY
csendes újonc
válasz
MrDerekas #43161 üzenetére
Memtest86 pipa, mind a kettő modullal egyesével, és még együtt is, de egyetlen egy hiba nem lett. Processzort kivettem, majd vissza, semmi változás, és az aida64 system memory stability test még mindig 2 másodperc alatt kiakad, hogy hardver hiba. Megkérdezem RAM-ban jártas fórumozókat akkor, mit tudnak erre mondani, az itteni segítséget meg nagyon köszi! Ha esetleg valami tipp még eszedbe, vagy bárki eszébe jut, ne tartsa magában
Köszi még egyszer!
-
r0b3r
senior tag
válasz
MrDerekas #43087 üzenetére
Sziasztok!
MrDerekas igazad volt, tényleg a Win7 lehet a hunyó, és annak is valamelyik utolsó frissítése. Igaz nem pont olyan a hibajelenség, mint ahogy a cikkekben említik. Nekem nincs hibaüzenet, kikapcsolásra kattintva kilép, elsötétül, de a táp nem áll le. Két napja próbálgatom a Linuxot és azzal hibátlanul lekapcsol a gép és a táp is. Próbáltam törölni az összes idei Win7 frissítést, miközben az automatikus frissítést kikapcsoltam, a listából el is tűntek, de a hiba továbbra is megmaradt.
Azért az megnyugtató, hogy nem hardveres a probléma.
Úgy tűnik oprendszer újratelepítésre/váltásra lesz szükség.Köszönöm a segítséget!
-
jokeph
nagyúr
válasz
MrDerekas #42992 üzenetére
Köszönöm az elismerést !
Van másik táp, 2 is, ramok is vannak még többféle, csak időnek vagyok híján.
Azért érdekes nyavaja.
A CPU-n egy AIO volt (A 140-es) , mindig ezzel rakom össze tartós tesztre, legkönyebb szerelni és a legkevésbé terheli az alaplapot fizikailag.
Még valami beugrott:
2 GB-os modulokkal is próbáltam 8*2 GB-nyival, még a hibajelenség előtt, viszont ami érdekes, hogy 1600 CL9-volt a ramok vége, XMP-vel instant döglés (G.Skill 2133 CL10-es ramok). 4 és 8 modullal is.
A lapon kifejezetten fizikai sérülést nem láttam, alkatrészek sem hiányoznak.
egy apróságot vettem észre, ezt még a beszerelés előtt: a lap bal felső sarka enyhén felfelé hajlott, de sérülés nem látszik a környezetében, meg hát 2 hétig semmi baj nem volt vele. Végig házba volt építve, teszt is a server házam kivehető alappaneljére felszerelve (gyakorlatilag mintha házban lett volna, zárlat kizárva, szerelési hiba szintúgy (3-szor körbenéztem mindent , bontás után is, I/O shield nincs is hozzá).
A házba beépített táp durván 3 éves, Toughpower Grand RGB 650W Gold Full Modular.
Ez a PSU kiszolgált hibátlanul 4 különféle konfigot, jelentős OC mellett, többek között Xeon X5677, FX8320e, i5-7600k CPU-kkal.
Nos, ilyen végzettségekkel én sem rendelkezem, helyette van 20 év önképző szakkör. -
jokeph
nagyúr
válasz
MrDerekas #42985 üzenetére
Hmmm... ilyen kernel power hibába (WIN naplóból kiolvasva) én is belefutottam az egyik gépemnél... nem foglalkoztam még vele, lap+cpu+ramok cserélve másikra, tép+vga maradt, és a csere cuccal nincs hiba.
A kivett motyó: Asrock X79 Extreme 9 (s2011v1) +Xeon E5-1620v1 + 4*4 GB DDR3 1866 REG ECC Micron ramok.
Másik CPU-val (XEON E5-1650v2) is ugyanezt csinálta...
OC esetén és alapra visszatéve mindent is.
A 1650v2 és a Micron ramok másik X79-es lapban kifogástlanul teljesítenek (kínai lap).
Forrni nem forrt semmi, BIOS elem mérve, jó.
BIOS utolsó, legfrissebb.
Van hogy már BIOS alatt leold majd újraindul, illetve ezt bármikor, teljesen random csinálja.
Ilyenbe még nem futottam.
Ötlet ?Előzmény: nem volt, előtte 2 héten keresztül hibátlanul ment.
-
UFO1
senior tag
válasz
MrDerekas #42958 üzenetére
És az mit jelent pontosan? Nem nagyon mentem be a P67 BIOS-ába és most már nem is tudok mert egyik napról a másikra minden előjel nélkül csak egyszerűen nem indult el. Pedig csak kb. 7-8 éves volt a lap. Igaz azt monda a szervizes ezek így szoktak elszállni. A P43 minimum dupla ennyi és hibamentes. 2 Win 7 van fent két külön particion.
Most ezen a P43 azt vettem észre hogy akkor indul rendesen ha az 1-es SATA-ba dugtam a rendszer vinyot mert előszór a 6-osba dugtam de akkor nem jött be a indító képernyő sem hogy melyik rendszert indítsam. -
Fuel
tag
válasz
MrDerekas #42820 üzenetére
Szia!
Sajnos nem még, lehet beruházok egy FSP-re mert ez már nagyon régi és itt vettem aprón használtan, viszont nekem is az a gyanúm hogy táp lesz, mert az alaplap nincs 2 éves se.Köszönöm a segítséget!
Üdv.#42821 Szia! Futott MemTest is, 3-4 óra hosszú volt és mikor befejezte nem írt semmi hibát, minden oké volt.
Köszönöm szépen neked is!
Üdv. -
-
Snowy_owl
őstag
válasz
MrDerekas #42730 üzenetére
Ennek mindenképpen utánanézek, viszont az újraindulásokra nem nagyon ad választ. Igazából gondoltam egy újrtatelepítésre is végső esetben, mert az újraindulás nem volt ugye ezelőttig, csak a lefagyás. Szerinted az segíthet? Illetve frissítettem a biost is, mivel nem a legfrissebb volt fent, most már az van fent.
-
Pá
addikt
válasz
MrDerekas #42723 üzenetére
Köszi szépen, hogy a VGA felé irányítottál (irányítottatok), magamtól nem gondoltam volna erre.
Csökkentett módban eltávolítottam mindkettőről (integrált, dedikált) az illesztőprogramot és így utána felállt normál módban a Windows.Aztán újratelepítettem a kártyákat és azóta betölt a Windows rendesen.... szóval most reménykedem benne, hogy talán csak valami SW issue volt.
Még nem teljesen kerek a story, mert betöltéskor elsötétedik a képernyő kb 15mp-re, de tuána feláll a windows. Illetve most a legújabb update nem megy fel rá, mindig elakad. Szóval még kisérletezgetek picit, de újra van remény, hogy megjavul a gép.
-
Pá
addikt
válasz
MrDerekas #42709 üzenetére
+Tiger.huhhh köszi a tippet, körbejárom a témát.
Csökkentett módban megy.
A VGA hiba mit jelent? Rossz driver vagy maga a HW kuka? Azért kérdem, mert ha felrakom a win10-et szűzen még jól működik, csak az update után sz***dik el.
Win7 nem hiszem, hogy segít, eleve azon jött elő a probléma.Dell Vostro 3350 a laptop, van benne integrált is és dedikált is, ha jól rémlik.
-
Horvi
őstag
válasz
MrDerekas #42684 üzenetére
Rendben köszi szépen, akkor elsőnek az elem felé nézelődök. Most reggelre bebootolt(VGA nincs benne) és dobta a hibaüzit, hogy the bios has been reset what do you want to do:
reload the defaults and boot
reload the defaults and reboot
enter the bios
Szóval sikeresen bebootoltam egy linux live-ot most megy a memtest a biztonság kedvéért.Egy másik dolog ami még eszembe jutott, hogy kikapcsolom a gépet viszont a táp hátulján is van egy kapcsoló, azt eddig mindig lenyomtam és utána nem akart a gép indulni. Most ki akarom próbálni, hogy kikapcsolom a gépet de a tápon a főkapcsolót nem nyomom le. Vajon akkor is az elemet használja a BIOS infók memóriában tartására?
-
active1118
csendes tag
válasz
MrDerekas #42644 üzenetére
Újonnan nem volt hajlandó elindulni csökkentett módban sem, úgyhogy ismételten újra raktam. Egyelőre működik, viszont nem merek drivert felrakni. Sajnos így sokmindenre nem tudom használni, viszont hozzá vagyok kötve a tanulmányaim végett. Van esetleg valami egyéb tipped?
-
zkiss0
tag
válasz
MrDerekas #42603 üzenetére
Szia!
Kösz a gyors segítséget!
Nope... A RAM cserebere nem segített. BIOS/CMOS/power reset megvolt. HDMIs átalakító rendben másik gépen tesztelt (mást nem tudok tesztelni itthon a hardver semmilyen tekintetben nem kompatibilis.
Szóval ami még "jelenség": Az alaplapi LED akkor is fénylik, ha power off. Eddig a HDD LED nem ment, most újra összerakva megy - nem értem, de ez most talán nem elsődleges.
Minden új a vga-t kivéve, de az is ment szépen egy hete még lenyomtam a Crysis 2-t....
Teljesen tanácstalan vagyok.
Lehet, hogy valami PC szervíz lesz belőle, mert ilyen kor az egyetlen út az elemenkénti átvizsgálás...
Az alaplap, vagy az alaplapi tápellátás lehet hibás, szerintem, mert "átengedi" led fényt és mert nem jön be a bios.
Ó, hogy r@hadna meg! -
tbillHUN
tag
-
dm1970
aktív tag
válasz
MrDerekas #42570 üzenetére
Köszi!
Közben már túl vagyok rajta, a legújabb amd-s az mvc++ 64 telepítése közben megfagyott, egy órát vártam, megszakítani sem lehetett, sajnos a drasztikus kikapcsolás után el sem indult a gép. Még szerencse, hogy volt visszaállítási pont. Így újra raktam (ha minden igaz) a régit. Most még jó, remélem így marad. -
dm1970
aktív tag
válasz
MrDerekas #42561 üzenetére
Lejárt a szerkesztés.
Meg is volt a teszt, sajnos ua. Most átállítottam a teljesítmény specifikusra, remélem így jó lesz. Ami nem volt esetleg egyértelmű, amikor a monitor elindul(na), kék lesz a LED, azért látszik változás a monitoron is, a kikapcsolt állapotú fekete helyett sötét szürke lesz a képernyő. -
dm1970
aktív tag
válasz
MrDerekas #42561 üzenetére
Köszi!
Most ránéztem, még az alvó részben is garázdálkodtam, az alvó, hibrid és hibernálás is ki volt kapcsolva, egyedül a felébresztési időzítők volt engedélyezve, lehet ez volt a baj. Kíváncsiságból letiltottam azt is, kipróbálom így kíváncsiságból, aztán jöhet az általad ajánlott.
Csak azt nem értem, hogy miért szűnt meg egy darabig az említett megoldásokkal. -
Gabesz87
veterán
válasz
MrDerekas #42552 üzenetére
Igen, sajna anélkül is. Nem voltam bent, amikor történt a baleset, feleségem volt bent a gyerekkel. Annyira sok nem ömlött bele, bár ez a probléma szempontjából nem lényeges, ill. elvileg sipolt a gép. Amikor én bementem már nem sipolt, csak gyorsan leállítottam és kihúztam.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
MrDerekas #42476 üzenetére
Amiket felhoztam, még P4/előtti lapok voltak, a port védelmet hírből se ismerték.
Az újabbakon nem néztem létezik e minden porthoz védelem a lapon, USB-hez és LAN-hoz láttam már cserélhető biztosítékszerű alkatrészt, ami véd rövidzár/villám ellen.
Arról a becsiszolt ramról tényleg kár hogy nincs kép.(#42474) Pasany: Az AC-Bell valóban jó PSU (Brand gépekben találkoztam velük többnyire), jó felépítéssel.
Ettől függetlenül, ahogy (#42473) Cyberboy42 kollega is írja, ismeretlen állapotú/előéletű PSU-val nem érdemes kezdeni semmit, az a minimum, hogy belenézek, átvizslatom, majd takarítás után teszt indítás csak a táp egymagában a megfelelő pin-ek rövidre zárásával. -
jokeph
nagyúr
válasz
MrDerekas #42472 üzenetére
Sajnos, a válasz igen, lehetséges. Maga a PS2 port nem szokott problémás lenni, de zárlatos PS2-es eszköz képes erre (pl. egy megúsztatott billentyűzet simán). Volt rá példa, volt hogy csak a PS2 port feküdt le, de olyan is, hogy megdöglött az USB is vele együtt, illetve ment az egész lap is, ez is megesett.
De láttam olyan csodát is, hogy ki volt törve a PS2-es egér csatijából a tájoló tüske középen, és aki azt bedugta szegény lapba 180 fokkal elforgatva, roppant jó erőben volt meg híján a legkisebb technikai érzéknek is (egyik ismimnek a DSUB csatit is sikerült rádugni fordítva az alaplapi integrált csatira bekapcsolt monitor mellett, IGP instant halál lett, a lap maga túlélte, még évekig volt használva). -
Pasany
csendes tag
válasz
MrDerekas #42472 üzenetére
Köszönöm a választ, a tanácsokat.
"A PS2 nem vághatja haza a lapot tudomásom szerint."
Eddig én is úgy tudtam. De elbizonytalanodtam.#42473 Cyberboy42
Erre már én is rájöttem, saját káromon, hogy nem mindegy, milyen a táp. De ebben egy Ac-Bel tápegység van, azt meg jó márkának mondják. Lehet, hogy mégis az volt, de nem gyanakszom rá, mert olyenkor a tápegység is tönkre szokott menni, ha az okozza a hibát, nem? -
Pasany
csendes tag
válasz
MrDerekas #42470 üzenetére
Két kérdés:
- A VGA-kat be merjem másik gépbe rakni? (Nem így, mindet egymás után, csak egyet.)
- És a PS/2 perifériákról mi a véleményed? (Mármint, hogy okozhatnak-e maradandó károsodást?) Mert, mint említettem, egy újabb gépem is elszállt (Dell mittudomén-hányas, Socket 1155-ös alaplap), és azzan tényleg nem csináltam semmit, csak bedugtam, egeret, billentyűzetet, monitort kötöttem rá, és elindítottam. -
Komódnyúl
csendes tag
válasz
MrDerekas #42463 üzenetére
Az már megvolt, még az előző memóriákkal, azért is vettem egy új párat a gépbe, aztán a bajok újra kezdődtek.
Mindenesetre azóta megvolt a gép frissítés (új alaplap, processzor, táp), ha a probléma ezután is fennáll, akkor marad egy harmadik pár memória és egy kis sírás a sarokban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest