Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
energy4ever
addikt
válasz
MrDerekas
üzenetére
Majd pont az lesz amit irtal, csak egy kin szenvedes lesz bontani azt a nehez dogot!
Az az erdekes, hogy bekapcs gombra semmi sem reagal meg egy tized masodpercig sem, szo szerint semmi!
Meg eddig a vga-n 2 led villagitott, mar akkor is, mikor aram alatt volt, de meg nem volt bekapcsolva. Most meg azsem...
Remelem valami baromsag lesz, ami egyszeru, pl jo lenne ha tenyleg az a rohadt ellem.
Valamelyik nap olyat csinalt, hogy bekapcsolt, csak ugy a semmitol, majd leallt(bese bootolt), bekapcsoltam, bios mindent elfelejtett, visszairtam mindent, bekapcs, mukodott. Ez a magatol bekapcsolos, bios beallitast elfelejto elojel mire utalhat?

-
MrDerekas
addikt
válasz
energy4ever
üzenetére
Kellemetlen szitu. Bontás nélkül sajna - lehet - nem úszod meg. Illetve ha minden perifériát lehúzol, akkor sem indul? Teljes áramtalanítás, alaplapi elemkivétel 10 percre elsőre. Esetleg elemcsere is, mert viccelt már meg pár embert egy-egy döglött elem. Aztán minimumra kellene lebontani a hw-t és megpróbálni elindítani. Talán még a lapot is kiszedném és asztalon próbálnék egy minimum konfigos indítást, elkerülve egy esetleges rövidzár (a lap önvédelme) miatti nem indulást.
(#37495) Ébri Az aida nem mérvadó. Lehet bug is. Viszont a komolyabb, valamennyi beépített memóriával rendelkező billentyűzet meg tudja akasztani a rendszert ha meghibásodik.
-
Skullwipe
senior tag
Linuxal még egy félhallott meghajtót is tudsz haszálni, én is ilyet tettem egy nem fontos gépbe a linux megoldja az ext4-el ahogy tudja, a táp viszont nagyon fontos próbálj mindenképpen egyet belerakni, nyugodtan mehet bele egy olcsóbb is, sokáig is kibírhatja az is ha nincs sok áramszünet, tunning meg a fene tudja, csak tényleg ki-be kapcsolgatás.
-
Ébri
senior tag
Billentyűzetem kihúzva szépen listázódik minden. Mintha nem tudná inicializálni vagy mi, s várna, gondolom ezért nem akar kikapcsolni se "Leállítás" után. Kiderült, hogy két évig garanciás, remélem el tudom magyarázni úgy, hogy kezdjenek is vele vmit. Köszi a segítséget!
-
Ébri
senior tag
válasz
MrDerekas
üzenetére
Ma hazaérve: billentyűzet ugyanazt produkálja, mint tegnap. Másik (munkahelyi :I ) billentyűzet tökéletes. Gondoltam, nem akadhat-e az egérrel, egér nélkül billentyűzetem tökéletes. Egér magában tökéletes. Kettő együtt tökéletes. És nem tudom reprodukálni a hibákat
. Hub-ba dugva mindegyik leszakad-visszaáll, szóval az valószínűleg tényleg rossz. USB eszközem AIDA64-en nem listázódnak, ez nem túnik normálisnak. Na mindegy, használom, s majd kiderül, van-e vmi baja vminek. -
energy4ever
addikt
válasz
MrDerekas
üzenetére
Kiprobaltam masik tappal, ugyan az. Az az erdekes, hogy a vga-n van 2db feher led a tapcsatijanal, ha aram alat volt a gep eddig, az villagitott, most azse.
Megnyomom a bekapcsolo gombot, egyik ventise mozdul meg, nem villan fel semmi, tapventi is all, nem tortenik semmi. Bekapcs gombot lehuztam, 2pint osszezartam, ugyse semmi, szoval a bekapcs gomb is jo.Ez igy alaplap lesz szerintem, vagy vga.
A napokban leeresztem, kiszedem a vga-t, feldobom a gyari cpu hutot, megnezem ugyis.Az a szivatas, hogy itx lap 1150hez mar nem lesz, aprot vegigneztem semmi. Egyszeruen nem lesz masik lap ami nekem jo lenne.
Vagy nem 1150, vagy mashol van a cpu, igy nem lenne jo a viz ra, stb... -
MrDerekas
addikt
válasz
energy4ever
üzenetére
Igen, létezik.
-
energy4ever
addikt
Letezik, hogy egyik naprol a masikra ugy megdoglik a gep, hogy ha megnyomom a bekapcsolo gombot nem csinal semmit se?
Ha a tapon osszezarom a zoldet meg az egyik feketet, a tap beindul, szoval az elvileg jo, ramertem 12V, illetve 5V-t is tolja.
Kb egy 50Kg-os epitett vizes nagy dog geprol lenne szo, igy meg szervizbe se tudnam vinni.
-
MrDerekas
addikt
Jó lenne ha tudnád mi is van a gépben. Lehet olyan ős hw, hogy érdemesebb kukázni. Amit leírtál az alapján az első rész a hdd hibájára utal. A második a tápéra. Tehát feltételezhető, hogy a táp adta meg magát szép lassan és a vinyó érzékeny volt rá (a kattogás, hosszú betöltési idő, olvasási probléma). Vagy úgy döglött meg a táp, hogy előtte magával vitte vinyót, meg az isten tudja mit. Jobban járnál szerviz helyett egy rutinosabb cimbivel, aki ránézne, esetleg pár dolgot ellenőrizni is tudna.
-
Salak
aktív tag
Sziasztok,
A tanácsotokat szeretném kérni.
Szüleim gépe kmúlt, nem indul.
Állítólag ezt megelőzően néhány napig már nagyon sokáig tartott amíg bebootolt és felállt és furcsa kattogó hangot adott, de 10 perc alatt azért valahogy működőképes lett.
Azután egyszercsak már nem kapcsolt be, nem történik semmi.Nem tudom mi szállhatott el benne, de nem is ez a lényeg teljesen.
Mivel én nem értek hozzá, szeretném elvinni egy szervízbe, hogy megnézzék, diagnosztizálják és ha lehet megszereljék, de nem tudom hova vigyem, kit hívjak.
Ebben tudnátok tanácsot adni?
Jó lenne ha nem milliokért néznének rá, persze a megjavítására fordítandó összeg függ a problémától és lehet nem is éri meg megcsináltatni, de valahogy el kellene indulni.Köszi szépen előre is!

-
Ébri
senior tag
-
Ébri
senior tag
Sziasztok!
Találkozott már vki ilyennel? Vasárnap a monitorom (Dell U2412M) USB hubja elkezdett ki-be kapcsolni, változó időközökben. Gondoltam ennyi volt, egeret és billentyűzetet átdugtam alaplapi portokba. Ott jól elvannak, viszont a gépem nem kapcsol ki leállításnál. Ha a billentyűzetem kihúzom, akkor igen. Indításkor a GRUB alatt furcsa dolgokat művel, ha nyomok egy felfelét (alapból utolsó bejegyzésen áll), nem csinál semmit, a másodikra lép egyet, majd felszalad a tetejére. Fenti megismétlése után némi enterek nyomogatása után továbbmegy. Windows alatt tökéletesen üzemel (most is erről írok).
A dolognak semmi előjele nem volt, vasárnap délelőtt semmi gond, este a fenti tünetek. Semmit nem frissítettem vasárnap. Látott már vki hasonlót? Alaplapi USB-mmel lehet valami? Lehet ezt vmivel tesztelni? Alaplap Gigabyte GA-H97-D3H.
AIDA64 alatt előző bootnál az "USB 3.0 Root HUB" alatt nem listázódott semmi, most szépen hozza a bedugott dolgokat. Szerk: most nézem, hogy egy "unknown device"-t is port 15-re. Ez nem tudom, normális-e. (Minden értek 0, vagy 0000).
-
canniball
nagyúr
Sziasztok!
Van egy kis szerverem Intel D945GSEJT alapon, nem mai példány de nekem elég. SMB-n érem el a rajta lévő fájlokat, illetve RDP-zek ha néha szükség van rá. Tegnap még működött, mára eltűnt a hálózatról.
1. Kinyomtam a bekapcsoló gombbal, majd újra bekapcsoltam: semmi.
2. Kicseréltem a hálókábelt (máskor volt már hogy a megmakkant kábel viccelt meg) : semmi.
3. Kinyomtam, áramtalanítottam, pár perc után bekapcsoltam: semmi.
4. Rákötöttem DVI-HDMI kábelen a monitorra: semmi.
5. Rákötöttem DSUB monitorra: semmi. Se egy post screen, se egy árva karakter; totál sötétség.A vinyó felpörög, az alaplapi és a lan ledek világítanak, a bordák melegszenek, de ezen kívül semmi életjelet nem ad.
Tudok még valamivel próbálkozni vagy keresztet vethetek rá? -
MrDerekas
addikt
válasz
S. Szabi
üzenetére
Elemcsere vagy az elem érintkezőinek a "beljebb hajtása" hogy feszesen üljön a helyén, esetleg mindkettő így elsőre.
(#37480) 8nemesis8 Nem ritka, hogy a ram beállításokkal kell trükközni, de ez sem egyetemes. Van aki bekapcsolja és megy, van aki napokig szöszölhet vele. Nekem ez jött le azon vélemények, tapasztalatok alapján amit olvastam.
-
S. Szabi
őstag
Helló!
Adott a következő gép:
msi 970A-G43
AMD FX-4300
Corsair 2x 2GB CMD8GX3M4A1600C8
Sapphire Radeon HD 6750
Chieftec GPS-450AA-101 A
Intel 535 SSDAzt csinálja, hogy sokszor csak második-harmadik próbálkozásra kapcsol be rendesen, ami azt jelenti, hogy elsoztó felkapcsol, gép benyom, vantilátorok indulnak, kép nincs, reset nem segít, ki-be kapcsolás nem segít, csak elosztó lenyomása és vissza, utána indul...
A másik, ami még érdekesebb, hogy nem jól írja az időt, akkor sem, ha automatikusra van állítva, meg akkor sem, ha kézzel állítom be neki... Ezért én elsősorban az alaplapi elemre gondoltam, hogy esetleg azt kéne kicserélni? Vagy egyéb ötlet?
-
MrDerekas
addikt
válasz
hepibáb
üzenetére
Tápra tippelnék vagy hőfok miatti/túlmelegedési problémák vannak a gépben.
(#37475) n.norbi Én megerősítelek
Csak épp a gyanúdban nem tudlak. RAM, alaplap és táp is lehet problémás. De még a proci is. Bios resettel kezdenék/tennék egy próbát. (Teljes áramtalanítással egybekötve.)(#37476) 8nemesis8 Csak ezzel a táppal csinálja? Minden alaplapi tápcsati a helyére került?
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Tegnap végre megjött a tápom. Corsair SF 450 kis SFX táp.
Olyat csinál, hogy bekapcsoláskor kattan egyet felpörög a CPU venti és 1 másodperc után leáll, majd újra felpörgeti és akkor indul csak a gép. Idegesítő, mert mintha elsőre nem indulna csak másodikra. Ez olyan 3-4 másodperc összesen. Miért teszi ezt? Hibás darabot fogtam ki vagy ez ilyen?BIOS default beállításokon van, alaplapi elem tuti jó, mert új.
-
n.norbi
csendes tag
Üdv!
Megerősítésre lenne szükségem.
Adott egy régebbi gép. 3-4 éves. Eddig hibátlanul működött.
Most ha elindítanám akkor a proci hűtő forog párat aztán megáll. A monitorra nem ír ki semmit.
Volt áramszünet...
Én a tápra gyanakszom de sajnos nincs kéznél egy másik, hogy teszteljem.Kérdésem, hogy valóban a táp a ludas?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
hepibáb
tag
Sziasztok!
Bocsássatok meg előre is, de eléggé tanulatlan vok a gépekhez, még windowst se tudok telepíteni (haverom szokta). Most jelenleg egy aktivált win7 home basic 64 bites rendszer van rajta(volt rajta win10 is, azzal is ezt csinálta). A problémám többek közt (már kezd kicsit idegesíteni), gondol egyet netezés, vagy filmnézés közben, és újraindul, amikor meg újraindul azt írja nem látja a monitor kábelt (egy ideig), de aztán szerencsére betölt. És ha netezek chromon, akkor gyakori a manóba hibaüzenet. Ezek a cuccaim(alaplapra meg procira rá férne a frissítés tudom, sztem ezek miatt lehet baj, talán az ssd miatt is):
Alaplap: MSI 790FX-GD70 AMD
CPU: AMD Phenom IIX4 945 3 GHz
RAM: 1X4 GB Kingston HyperX SavageRed DDR3 2133 MHz CL11
VGA: Sapphire RX460 2 GB
SSD: OCZ Vertex 3 120 GB ( 100%/86% teljesítmény/kondi)
HDD: 1 TB Samsung HD103UJ (100%asok)
2 TB WD Black WD2002FAEX-007BAD
Táp: Corsair HX520 W
Monitor: Acer GN246HL Bbid 24' (HDMI kábellel összekötve a géphez).
Ha vki tudna segíteni, az tök király lenne... -
Vargusz90
újonc
Heló
Problèmám adódott de nem tudom pontosan mivel.
Asus z170-a alaplapra 6 db asus strix RX580 top vga-t tettem. Rendszer indul win7 alatt ès win10 alatt is, viszont a vgák nem nèv szerint vannak az ezközkezelőben hanem mint integrált alaplapi kàrtyák. Driver telepítèse semmi àltalam ismert módon nem indúl mivel a telepítő nem talàlja a karikat, az eazközkezelőben pedig a rendszer mindíg aktuàlisnak èrzi a Driver ezèrt nem kezd vele semmit
.... Win7 64bit-es csak 4 kàrtya(többet egyszerre ez nem kezel csak próba volt hogy ugyan az e a Problèmám) win10 32bit mind a 6.Könyörgöm segítsetek.
-
jozsi252
veterán
válasz
MrDerekas
üzenetére
A lap új, a proci használt de működőképes! A megégett lapban lévő proci nem került vissza az új lapba. Szóval lap proci táp gpu jó.
Az esetleg okozhat ilyet hogy a BIOS nem friss a lapon, a proci meg kívánná a legújabbat? Így akkor vagy a RAM lehet a ludas, vagy a bios? De ha nem ad képet, akkor hogy a fenébe lehetne lefrissíteni a biost a lapon? Csak úgy hogyha egy olyan proci kerül bele ami nem kívánja meg az új biost, és úgy kellene lefrissíteni, majd visszarakni az újabb procit? -
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy AMD-s gép, ami valószínű hogy kapott egy hálózati túlfeszt, mert égés nyom van a kondik körül, szóval a lap kuka. Kapott a gép másik tápot procit lapot és most nem ad képet. Felpörögnek a ventik de semmi kép nincs. Másik gpu-val sem jó, szóval nem az a ludas.
Szerintetek ha a ram is meghalt a lappal együtt, az okozhat ilyet?
Hogy lehetne kideríteni hogy a RAM-nak van-e baja? Asrock 970 Extreme4 lapról van szó. Esetleg a kis csipogó adna ki spéci hangot ami ram hibára utal?
-
Üdv!
Nem tudom jó helyre írok - e?!
Adott a leírásomban szereplő konfiguráció, ma este szerettem volna videót vágni és konvertálni, de 2x is 10% körül lekapcsolt a gép. Egyből hűtésre gyanakodtam. Megnéztem és Aida szerint 90fok körülre melegszik a CPU annak ellenére, hogy tavaly ősszel raktam össze, tehát a paszta sem régi. Aida stabilitás teszt is megfekteti.
Gyanakodjak mégis valami hűtés hibára, vagy a ház nem jól szellőzik? Pasztázzam újra, majd megint teszt? Esetleg ház vagy hűtő csere? (mondjuk vizesre?)Előre is köszönöm a segítséget!
-
tata93
tag
válasz
Dinter
üzenetére
Köszi a segítséget.
Na most egy informatikus ismerősöm nekem is segített hasonló módon, csak én annyit csináltam, hogy áramtalanítottam, kihúztam a tápot, kivettem az elemet az alaplapból kb 5 percre, majd visszaraktam mindent és működött. Viszont úgy működött, hogy csak a monitorom volt bedugva. Utána visszadugtam a TV-met is, együtt is kipróbáltam őket kiterjesztve, meg külön-külön is, majd kikapcsoltam, megint áramtalanítottam és megint bekapcsoltam és akkor meg megint nem működött. Utána megint kikapcs, áramtalanít, a monitort kihúztam, bekapcs és akkor megint jó volt. Fogalmam sincs ez mitől lehet, de végtére is működik, csak azért ez így elég zavaró. -
-
tata93
tag
Sziasztok!
A mai napon 10 percre kimentem a konyhába, miközben a gépem bekapcsolva volt. Közben volt egy kb. 1-2 másodperces áramszünet. Mire visszamentem a géphez, a gép még mindig ment, a képernyőre viszont nem adott jelet. A monitor működik rendesen de jelet azt nem ad. Mivel a TV-mre is rá van csatlakoztatva a gép, megpróbáltam csak a TV-vel de azzal sem működött. Újraindítottam 3x a gépet, hátha utána jó lesz, de semmi. Van ötletetek, hogy mi lehet a gond? Én a videókártyára gyanakszom, de úgy rémlik, hogyha azzal lenne valami akkor adna egy sípoló hangot a gép. Egyébként a vidikártya ventilátora forog, és ugyanúgy zöld leddel világít, szóval nem tudom mi lehet.
Előre is a köszönöm a segítséget!Gépem adatai:
Processzor: Intel Core i5-4590
Alaplap: ASRock H97 Fatal1ty Performance (Intel s1150)
Memória: CORSAIR Vengeance LP 8GB [2x4GB] 1600MHz DDR3 KIT BLACK
GPU: ASUS GTX760 2GB GDDR5 DirectCU II OC (GTX760-DC2OC-2GD5)
Tápegység: XFX 550W TS Series (P1-550S-XXB9) -
fbeni91
tag
Sziasztok!
Alaplap: Asrock Fatal1ty 990 fx killer.
A be karikázott alkatrész sajnos tönkre ment. erre keresnék megoldást.
Ha a képen nem látszódna jól akkor úgy mondanám hogy egy téglalap alakú lapos fekete cucc. a 2 szélén van 1-1 érintkező. mi lenne a szerepe? sajnos tönkre ment és jelenleg nem ad képet a lap..

-
-
Robokutya
senior tag
Srácok egy kis segítséget szeretnék kérni Bios hozzáértő emberektől

Van nekem egy
Asus B250G Gaming (Strix B250g Gaming) alaplapom és egy
Asus RX460 4GB DDR5 STRIX-RX460-4G-GAMING videó kártyám
A következő apró gondom van vele
ha lekapcsolom a gépet és csak alap feszkót kap a rendszer akkor a vga kártya tápbemenetelénél található fehér mini led világítva marad természetesen az alaplapon levő piros feszültség mérő is.
Csak ha lekapcsolom a táp billenőkapcsolóját alszanak el. Ez a piros led esetében rendben is van
Viszont a videó kártyán nem lehet a biosban valahol lekapcsolni a fehér ledet?
Vagy más megoldás nincs rá mint hogy letakarom?
Brutálisabb megoldást mint pl egy tűvel való megszúrást nem szeretnék mert elvileg még garós a vga -
Skullwipe
senior tag
válasz
MrDerekas
üzenetére
Nagyon fontos, hogy ténylegesen nem ad ki hangot, vagy csak mert nincs rácsatlakoztatva, mert akkor lehet ki ment valami a lapon, és akkor mindegy mit csinálsz nem fog semmi történni, meg ugye a tápegység is mehet még ettől függetlenül, winyók is felpöröghetnek, stb.Ja, jó, értem. [37458]Akkor gondolom a teljesen lecsutkázást is próbáltad már(csak lap, cpu, memória, esetleg egy új tápegységel újra). A lapra biztos rá van írva mi a neve, meg a memóriákra is csak van valami írva, a procit is lazán ki lehet deríteni ha lekapjuk a hűtőt, ennyi már bőven elég is.
-
Vakegérke
félisten
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Kaptam egy gépet, hogy nézze meg, mert nem ad képet. Van alaplapi DSUB és HDMI (ezt csak akkor raknak, ha biztos van integrált videókártya is, vagy akkor is lehet ha nincs?), illetve a videókártyán. A kártya jól be van dugva, nincs tápcsatija. A gép elindul, a videókártya és a CPU hűző felpörög, de nincs jel egyik kimeneten se. Próbáltam a BIOS-t resetelni, nem segített. Mit lehetne még megnézni rajta?
Szerk: Az alaplap sem csipog.
-
törölt tag
ASUS Sbertooth x58: világít a CPU_LED és a DRAM_LED is... nincs POST, proci forró.
CPU és RAM csere után is ugyanez.
Lehet ezzel bármit kezdeni?
-
Cheesus
senior tag
Sziasztok

Egyik nap kihuztam minden kabelt a gépből pakolás miatt, majd mikor este visszadugtam őket nem indult el a gép. Először a tapra gyanakodtak, de előtte kiszedtem a vga-t, ram-ot stb, hatha meglesz a bűnös, de sajnos nem jártam sikerrel. Átvittem unokatesomhoz a masinát, mert neki volt egy 1-1,5 éve használaton kívüli, de ugyanolyan tapja. Beszereltuk, és csak annyi tortent, hogy egyszer egy pár másodpercre magához tért a gép, majd utána ki is kapcsolt. Tudom hogy ez nem sok kapaszkodó a segítséghez, de csak két dolgot látok: 1: megnézni egy 3. Táplál, hátha
2: alaplap hiba lehet?
A segítséget és válaszokat előre is koszonom!
(A helyesirasert pedig elnézést, telefonról kicsit körülményes ezt bepotyogni
) -
mateo91
tag
vagy ugy a markara voltal kivancsi, kingston
-
mateo91
tag
Hello mindenki, olyan problémával állok szemben, hogy ssd-n van a win. és néha nem bootolbe a gép, belépek biosba és magát az ssd-t látom mint eszközt viszont a boot opciók nem szerepel.
Gépet újraindítom és már látja is az ssd-t.
Próbáltam másik sataba csatiba dugni de ugyanúgy előjön. -
MrDerekas
addikt
válasz
sztrope
üzenetére
Gondoltam a tápra, de elvetettem. Mondjuk a ryzen étvágyát nem ismerem, de egy 400+os minőségi tápnak elégnek kellene lennie. Esetleg ha van lehetőséged egy kölcsön táppal megpróbálni. Viszont ha táp a kevés, akkor folyamatosan jelen kéne lenni a hibáknak, de legalábbis megismételhető lenne tesztekkel. Ami ijesztő, az hogy kiszállt a füst... Ami eddig tippem volt, az ettől kezdve csak ködszurkálás.
-
sztrope
tag
válasz
MrDerekas
üzenetére
Futtattam mégegyet FHD ba, semmi hiba nem volt, 60-75 között volt a hőmérséklete a GPU nak.
Nem lehet, hogy a táp nem elég a gépnek? (fsp hexa 400+)
Anno mikor összeraktam a gépet, akkor rákötöttem a gépházban lévő ventilátorokat (4db) elkezdett füstölni a csatlakozónál a gép és a felső kettőt inkább csak lehúztam róla. Bár ez lehet a gépház hibája már. -
MrDerekas
addikt
válasz
sztrope
üzenetére
Az a cpu hőmérséklet, igen sok egy kissé. Főleg ha idle, azaz terhelés nélkül ennyi. (Mondjuk biosban ha jól rémlik maxon pörög a proci sok lapnál, de a 71° az akkor is sok) De 20-30 mp után ha fagy a kép, vagy hibázik, és a vga hőmérséklet rendben van (márpedig úgy van, ahogy írod az értékét) akkor ott a vga a hunyó. A hibaleírásba mellékelheted a furmarkos kísérlet eredményét, ha küldöd gariba.
-
sztrope
tag
válasz
MrDerekas
üzenetére
HD sentinellel megnéztem a lemezeket, 100% mind a kettő.
Furmark ot is lefuttatam, hát elég érdekes volt, első elindításkor 1920x1080 felbontásban 0 elsimítással, kb 20-30másodperc telt el és megállt a kép, aztán újra futtattam 8x-s elsimítással, 10percig nem volt semmi baja, utána harmadszorra is megpróbáltam de kifagyott az egész, kikellett lépnem. Hőmérséklet egyébként 53-63 fok között mozgott a furmark szerint. -
MrDerekas
addikt
válasz
sztrope
üzenetére
Egyre jobb. Akkor már a rendszerlemez is bekerült a gyanúsítottak közé.
Tehát ha memtest volt és ramok kizárhatóak, akkor vga izzasztás kell neki. Egy furmark is megteszi. Lehet, hogy az közben is hibázik és akkor meg is van a hunyó. Egy AIDA Rendszer stabilitás tesztet is futtathatnál és megnézhetnéd HD Seninel-el a lemezek állapotát. Mondjuk háttérben futó alkalmazás is megkavarhatja olykor a képet. (Win10 Xbox vackai pl)
Hőmérsékletek rendben vannak idle és terhelés alatt? -
MrDerekas
addikt
-
MrDerekas
addikt
-
sztrope
tag
Sziasztok.
Már kérdeztem régebben de nem kaptam választ, és még mindig fent áll a probléma.
A gépem játék /videó nézés közben elég furán viselkedik
Random fekete villanások , videók lefagynak, ilyenkor újra kell töltenem az egész youtubeot mert crashel a videó, vagy csak sima zöld háttér lesz a kép helyén, videó nézés közben. Nagyon ritkán elszíneződik a kép játék közben (league of legends). Ezt inkább videó kártyának mondanám, de sokan mondták, hogy kevés a táp a gépnek és nem kap elég erőforrást.
Konfigom:
Asus b250 ma alaplap
Ryzen 5 1600
Gigabyte 1050 TI
Corsair vengeance 2*4 GB 3000 MHz
Kingston hyper X fury 120 GB SSD
És egy mezei 250 GB hdd van a gépben.
Minden garanciás a gépben(fél éves), már mióta megvan azóta csinálja ezt, csak eddig nem foglalkoztam vele igazán.
Minden alkatrészt külön vettem , nem egybe a gépet. -
Tubk
csendes tag
válasz
Cyberboy42
üzenetére
végül valami mechanikus bill felismerési probléma volt de nem mondom biztosra mert közben megcseréltem ramokat is, de végül igy se úsztam meg mert annyi restart meg hibás indulás után sérült a windowsom igy ujra kellet telepitenem a gépet miután már rendesen elindult

-
vilga
tag
Az [itteni] olvasgatások alapján ajánlottam már az enyém mintájára alap configokat a családban.
Az egyikkel van egy is bibi: asrock h110m-dvs r3+ intel g4560
A probléma: a dátum /nem az óra siet/ naponta többször előre ugrik random kb 2 hónapot a BIOS-ban is!
Emiatt Win10 nem enged böngészni mert a dátum és időbeállítás helytelen
-NFT:: FFR_CFRT_DATF_INVALID A hibaüzenet.
Természetesen visszaállítás után egy darabig minden ok.
Kérdezem hardveres vagy szoftveres lehet a gond?
Még garis a gép és a pcx rakta össze.
Köszi -
Kattt01
tag
Sziasztok,
Tudjatok esetleg melyik komponenssel lehet gond az alabbi konfigban a leiras alapjan?
Nem a videokari, vagy a tap lesz a ludas, mert videokari nelkul is produkalja a hibat, a tap pedig cserelve lett.
Ami tortenik, hogy bekapcsolom a gepet es teljesen jol fut, egeszen addig amig egyszer csak fekete kepet ad es teljesen non-reszponziv lesz, ilyenkor csak a hard kikapcsolas segit. Az hogy ez mikor tortenik teljesen veletlenszeru, valamikor 10 perc, maskor egy nap. Ha videokarival nyomom akkor fekete a kep, ha alaplapival akkor feher kep.
Elore is koszi!
- FSP CMT210 fekete-piros számítógép ház
- Gigabyte GA-B250-HD3P alaplap
- Gigabyte GTX1060 6GB GDDR5 AORUS GV-N1060AORUS-6GD videokártya
- Intel Core i5-7500 BX80677I57500 processzor
- Corsair Vengeance LPX Black DDR4 2400MHz 8GB (CMK8GX4M1A2400C14)
- Corsair 60GB Force LS CSSD-F60GBLSB SSD meghajtó
- Crucial 120GB SSD
- WD 160GB HDD (SATA2)
- Samsung 1000GB HDD (SATA2)
- Corsair 550W tap -
zsoke12
csendes tag
Sziasztok. Egy olyan problémám lenne, hogy van egy 1TB-os WD My Passport Ultra külső hdd-m és akármelyik gépre dugom rá és megakarom nyitni azt írja ki hogy hozzáférés megtagadva. Jó ideje meg van már sose csinált ilyet. Viszont ha tv-re dugom rá az gond nélkül megnyit rajta bármilyen filmet. Mi lehet a baj? Válaszokat köszi előre.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Volt nemrég egy gép költözésem, vettem egy házat meg egy tápot. Mindent átraktam az új házba, leellenőriztem mindent, elvileg minden jó. Gép bekapcs, látom hogy a hdd led nem villog, ergo +- felcserélhettem, bár mind2 vezeték fekete színű volt, meg jelölés sem volt rajta, így fingom sem volt hogy melyik a +. Megcseréltem, újra kapcsolnám be a gépet, erre iszonyat módon laggol a windows, konkrétan ahogy az egeret húztam, szakadozva mozgott a kurzor.
Többszöri gép ki be kapcs, de csak rosszabb lett, volt hogy bejelentkezés után lefagyott 1-1 ablak. Áramtalanítástól kezdve mindent kipróbáltam, de ugyanaz.Kicseréltem a SATA kábelt, és azóta hibátlan lett a gép. Amit észrevettem hogy a régi kábel nagyon mozgolódott a csatlakozóba, az új meg jó passzentos. Szerintetek lehet ennek valami közbe hozzá, vagy ha csak a régi kábelt kihúztam majd visszadugtam volna, az is megoldotta volna a gondot? Ergo valami kontakthiba lehetett? Régebben volt már hogy hasonló ügy miatt a kábel ki/be megoldotta. De mivel volt itthon új bontatlan kábel, ezért mondom nem kísérletezgetek.

-
Tubk
csendes tag
Estét jót,
Gépemnél sajnos sikerült elérnem h bootsplashen tovább nem jut.
Config:
Asus b350 rog strix lap
ryzen 1600x
16gb gskill
palit 1060
A körülmények egy kisebb, ram mhz és fesz emelés után állt be, eddig is probálkoztam vele nem új keletű ötlet volt,de most bootsplashen megáll és arra kér h "Please enter setup to recover BIOS setting." na de idáig hiába probálkoztam bármilyen módon belépni biosba nem akar,volt jumper rövidrezárás, elem kiszedés igy ugy kombinálva a kettő, de semmi.Billentyűzetet sajnos csak egyet tudok probálni holnapig, de ctrl+alt+del működése miatt kizárnám h nem érzékelné rajta a gombnyomásokat főleg h eddig nem volt probléma miatta.Előre is köszönöm

Üdv.:Tubee -
MolGabi
aktív tag
válasz
MolGabi
üzenetére
Sajnos úgy látszik, meg lett a bűnös... behalt a videókártyám. Játék alatt elkezdett csíkozni, majd egyszer melegedni is. Illetve minden melegedett, legközelebb már csak a videókártya.
Működni működött, de a Win10-et nem volt hajlandó betölteni, kizárólag csökkentett módban.
Holnap jön érte a futár... töredék árért túladtam rajta.
-
pHantom x
tag
válasz
Cyberboy42
üzenetére
akkor azert is van mert az egyik fele a pöcöknek letörött es egy kicsi mozgasa van...

-
pHantom x
tag
válasz
Cyberboy42
üzenetére
ez a procim lesz... 80-90 fokon van jatek közben....
-
Man0gatya
aktív tag
válasz
Cyberboy42
üzenetére
Tápot tudom csak kipróbálni, azt holnap. a többihez vennem kell alkatrészt
-
nyikszi
őstag
válasz
Cyberboy42
üzenetére
Igen, köszi. Power rövidre zárva, nem indult. Ram helycsere megtörtént. Proci ki és vissza, semmi. Amúgy visszahívtak a boltból és mondta a szervizes, hogy nem emlékszik a BIOS frissítésre
Szóval szerintem az a kínja.Ryzen topicban is erre jutottunk.
-
Man0gatya
aktív tag
Sziasztok!
Van egy gép. tegnap még ment, ma meg bár világít az alaplap ledjei, de bekapcsolni nem kapcsol be.
Alkatrészek:
FSP 350 W Táp
Asus Rog Maximus IV Gene
Intel 2500K
Tippek melyik alkatrész szállhatott el? -
nyikszi
őstag
Sziasztok! Összeraktam egy gépet, persze nem indul

Alaplap: Asus Prime B350 Plus
Processzor: AMD Ryzen 2200G
Memória: Kingston HyperX 8GB (kompatibilis az alaplappal)
Táp: FSP Hexa 400WTáp kap áramot, mivel az alaplap világít. De nem indul, semmit nem csinál, meg se nyekken. Ötlet? A bajom, hogy innen-onnan vettem a dolgokat, nem tudom hogy melyik helyre vigyem vissza. Egy ötletem van, hogy a Biost nem frissítették - pedig kértem, ki is fizettem - és ezért nem indul.
-
pHantom x
tag
Sziasztok. Egy olyan problémával küzködök, hogy mikor elindítok egy játékot, egyszer csak 30-40-50 perc után elmegy a kép és a monitoron áll, hogy nincs signal. Ilyen muszáj kikapcsolnom a gépet es utána megint be, hogy legyen kép. De viszont ma akartam játszani, aztán 2 perc múlva miután elínditottam a játékot megtörtént a dolog megint...
Egyszerűen nem tudom mi lehet a probléma.
Előre is köszönöm.
-
Hapi18
tag
Error Loading Operation system
Összefoglalva amik történtek ezzel a hiba jelenséggel kapcsolatban, álljon itt okulásra.Köszönet mindenkinek aki segített és aki csak lélekben, de mellettem állt.
Gigabyte ep45 ds3 alaplap intel core 2 duo e8400 proci. Biosba belépek load defaults majd save és működik a gép. Egyetlen probléma hogy minden nap 5-kor nekem kell ezt megcsinálni és mindennap kb. egy ötletre van idő mert a gépnek mennie kell. (Rajta van a raktár program)
Eddigi ötletek:
- elemcsere (nem segít, utólag tudhattam volna mert a rendszer időt nem felejtette el)
- Bios újabbra flashelése (nem segített és most már a legújabb van fent)
- gép kitakarítva összes csatlakozó kihúzva és visszadugva, CHKDSK elindítva nem talált hibát. (2nap jó volt aztán nem)
- HDD sata kábel kicserélve és másik vezérlőbe dugva az alaplapon, HDD áram a táp másik ágáról átalakítóval megoldva (4 napja indul rendesen, remélem probléma megoldva)Köszi az eddigi segítséget is.
-
Deshi
csendes tag
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy bekapcsolás után a gépem "akadozik". 3-4 bekapcsolás során 3 esetben kb 1-fél mp-re beakad 2-3mp-ként, a hang is berezzen, az egér megakad és a cpu órajel felugrik 4Ghz-re. Ha újraindítom akkor néha jó és akkor a következő kikapcsolásig semmi gond. Hőmérséklet gond nincs, terhelés alatt sem megy fel a CPU 50-55fok fölé, a GPU 65-nél.
Config:
Op. rendszer: Windows 10 Pro 64bit (frissen telepitett, elötte is csinálta)
CPU: I7-6700K @4Ghz
RAM: 2x4Gb 2400Mhz Corsair LPX CL16
Alaplap: Gigabyte GA-170X-Gaming-3
VGA: MSI GTX 1060 6Gb Gaming X
PSU: EVGA 650 GQAmit próbáltam:
-TurboBoost kikapcsolva
-Windows újrarakva
-BIOS frissítve
-HDSentinel nem jelez hibát.Előre is köszi.
-
pureez
csendes tag
válasz
shadow1901
üzenetére
Köszi a gyors választ!
Az a baj, hogy a sima "fast boost" opciót nem ajánlja fel, csak az "ultra fast"-ot, azzal meg nem bootol a gép, megáll biosban... (gondolom azért mert azt írja hogy csak win 8 -al működik az ultra fast)
-
shadow1901
aktív tag
válasz
pureez
üzenetére
Akkor fast boot opciót ki/be kapcsolgatni, esetleg ugyanez deep sleep opcióval. (Kézikönyvébe olvastam a lapodnak, én nem gondolom, hogy megoldaná ezt, de egy próbát megér. Jobb tippem nincs. MAximum ezek hatástalansága után bios reset.) Tápod milyen állapotban van? Olyannal találkoztam, hogy halálán volt a táp, s nem kapcsolt be első (2., 3., csak sokadik) indításra. De itt nem ez a helyzet.
Googliztam kicsit a helyzetre, táp és/vagy alaplap hibára gyanakodtak más fórumokon is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Humble szökevények 500-2500Ft
- IZOMKOCKA - HP Z2 Mini G9 - i7 14700 - 32GB - 512GB nvme - Nvidia T1000 8GB
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Gamer PC - Ryzen 7 5800X RX 7800 xt, 32GB ddr4, 1TB Nvme
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vagy nem 1150, vagy mashol van a cpu, igy nem lenne jo a viz ra, stb...
Csak épp a gyanúdban nem tudlak. RAM, alaplap és táp is lehet problémás. De még a proci is. Bios resettel kezdenék/tennék egy próbát. (Teljes áramtalanítással egybekötve.)