Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cintula187
addikt
-
batman.
senior tag
válasz minite #37898 üzenetére
Remélem marad az optimizmusod, de azért ellenőrizni kéne azt az SSD-t. Pld. HDSentinel-el, és figyelni mindennap az állapotát!
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
minite
tag
válasz MrDerekas #37876 üzenetére
Be quiet dark rock pro2 hűtő úgy betakarta az m2 foglalatot, hogy inkább nem bányásztam ki az ssd-t
Futtattam egy checkdisk-et, aminek nem jutott a végére mert mindig kifagyott, de egy csomó problémát írt. Szóval végül maradtam annál, hogy megpróbálkozom egy Win10 telepítéssel. Sikeresen. Úgy tűnik megoldotta a problémát! -
MrDerekas
addikt
válasz kickboxko #37896 üzenetére
Teljesen jó tápok. Csak itt mi nem tudtuk milyen is dolgozik a gépedben
Nem a paszta fog segíteni, de a cpu igazítás lehet megoldjawww.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz kickboxko #37894 üzenetére
Akkor még egy processzorcsere (akár kölcsön procival). A tápodról nem esett szó, de remélem nem valami noname, mert akkor az is hazavághatott pár összetevőt, akár egyszerre is. Illetve egyébként is érdemes ránézni a procira és a tokozásra, leginkább a lábak épségét vizsgálva. A több hónapos hibamentes működés sem zárja ki az ilyen esetleges hibák meglétét.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz kickboxko #37891 üzenetére
Ha a vga-t kiszereled és nem csak a tápot veszed le róla, akkor is újraindul folyamatosan? (Vga ki, elem ki és a táp se legyen áram alatt. 10 perc, elem vissza és indítod.)
[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
batman.
senior tag
válasz kickboxko #37891 üzenetére
A speakert a házhoz szokták adni, nem az alaplaphoz. nincs egy régi házból elfekvő? Van amiben beépített, de általában könnyű kiszedni. Az még segíthetne, ha elfütyüli mi baja.
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
kickboxko
tag
válasz batman. #37890 üzenetére
Gigabyte H77M-D3H sajnos nincs mini speaker (hv aprorol van doboz nelkul )
Memóriak megmozgatva, próbáltam mar csak 1 db -al, másik foglalatban is .
Memóriak nélkül is , az eredmény ugyanaz .Cpu vagy alaplap de a kettő közül a lap a valószinűbb talán (ezekből viszont nincs pót alkatrészem ami probalhato).
"Life is simple"
-
batman.
senior tag
válasz kickboxko #37889 üzenetére
Milyen alaplapról van szó?
Benne a speaker, nem csipog valamit?(egyet csippan újraindul, egyet csippan újraindul?)
Memóriák is "megmozgatva"?
Szerk: Csavar az nem biztos, hogy most esett ki, lehet már évekkel előbb az aljában lapult, csak költözéskor az oldalára fordult és...[ Szerkesztve ]
-
kickboxko
tag
-
kickboxko
tag
válasz MrDerekas #37884 üzenetére
Elem kivétel megtörtént, vártam visszatettem kozben gpu t is ki es beszereltem semmi változás.
Kikötöttem a táp csatikat, előturtam az előző tartalék tápom, bekötöttem minden komponenshez helyesen kivéve hdd, de a szituáció ugyan az.
Szerintem kizárhatjuk hogy a hdd a probléma.Megvizsgáltam az alaplaprögzítő csavarokat minden a helyén volt. Nem volt beesett csavar v akármi.
El sem jut a bios ig, és ujra indítja magát. Gyakorlatilag semmi képet nem is latok hogy most akármibe is belemehessek vagy hasonló.
"Life is simple"
-
batman.
senior tag
válasz MrDerekas #37886 üzenetére
A számítógép füsttel működik...ez a legnagyobb igazság.
Van kevlárkesztyűm, ha látom, hogy esélyes a dolog, vagy szűk a hely már veszem is fel. (ritkán kell)Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
MrDerekas
addikt
válasz batman. #37885 üzenetére
Számomra sem idegen jelenség. A másfél kilós leszakadt cpu cooler és a menet közben kipotyogott ram modulok se lettek a kedvenceim. Ide tehetjük az emberi vért is. Egyetlen csepp elég volt szerelés közben - hülye fémsorja vágott meg, hogy észre sem vettem - hogy takaros kis füstkígyó kunkorodjon az alaplapról Szóval a vér áramvezető a vastartalom miatt
-
batman.
senior tag
válasz MrDerekas #37884 üzenetére
Én már többször jártam úgy, hogy költözködés után nem induló-lefagyó gépet hoztak hozzám, és szétszedéskor derült, ki, hogy csavar van az alaplap és tálca között, vagy „megvetemedett” eldeformálódott az alaplapi tálca, és nem érintkezett rendesen a VGA. De a kedvencem az egy (megjegyeztem a nevét) mars gaming nevezetű kb. 40 dkg súlyú kuckó volt, ami az alaplapi oldalról kapott egy ütést, nem is volt feltűnően sérült. Az oldallap leszedése után viszont látszott, hogy az egész belseje elmozdult, az alaplap kb. 10 helyen ért a tálcához. Ha egy hete 100% most meg 97% a hdd, az nem jó jel.
-
MrDerekas
addikt
válasz kickboxko #37883 üzenetére
Na akkor ez nem lett egyszerűbb. Így már kb minden hibalehetőség lehet. Elsőre elem ki 10 percre és a táp se legyen áram alatt. Elem vissza és indítás, és lépj be a biosba, nézd át a beállításokat (SATA Mode AHCI legyen). Ha indul, akkor jó. Ha nem, akkor másik táppal is próbálkozz, jöhet az újra építés és a minimum konfigos indítás. Illetve próbálj egy indítást még úgy, hogy ne legyen rádugva semmi usb cucc. (Ne legyen rajta, egér, bill, hub, pendrive, stb.)
-
kickboxko
tag
válasz MrDerekas #37882 üzenetére
Hdd sentinelt néztem ssd 97% volt 20 perce mikor be tudtam kapcsolni, 1 hete a HDD 100% volt. Most viszont már csak ssd vel sem akar indulni, megprobal indulni, bios ablak fel sem jon es egybol ujraindul, nem lehet hogy táp probléma ?
VGA -t indulas nélkül nem tudom tesztelni sajnos .Lehet hogy tényleg teljes ujra összerakas segítene, bár a kábelek ki be dugasán már tul vagyok.
"Life is simple"
-
MrDerekas
addikt
válasz kickboxko #37880 üzenetére
A beakadó rendszer, szinte mindig a rendszerlemez vagy egyéb háttértár meghibásodásából keletkezik. Esetleg a HDSentinelt telepítsd fel, hátha ad valami használható infót a merevlemezekről. Ha már tesztelgetsz, akkor egy Furmark-ot meg eressz rá a vga-ra.
-
batman.
senior tag
válasz kickboxko #37880 üzenetére
Szedd szét teljesen, takarítsd ki, rakd össze.
-
MrDerekas
addikt
válasz kickboxko #37878 üzenetére
Nagyon egyszerű. Lecsatlakoztatod a hdd-t és használod a gépet. Ha fagy, akkor az ssd és/vagy talán a sata kábel rosszalkodik. Ha nem fagy, akkor a hdd és/vagy sata kábel.
-
kickboxko
tag
Sziasztok!
Költöztem gépestül, mikor összeraktam felsetupoltam, nem indult el, csak próbált elindulni. Lekaptam az oldalát ellenőriztem hogy minden megfelelően van bedugva. Ezek után elindult es szépen működött kb fél órát, utána minden jel nélkül lefagyott de úgy hogy semmire nem reagált csak az ujraindításra ezt eljátszotta még 4-5x. Aztán ismét nem akart beindulni.
HDD 2TB(régi) SSD uj (windows) i5 + gtx 650ti + 8gb ram
Én azt sejtem hogy talán a régi HDD halt be vagy vmi alkatresz a gepben hogy teljesen lefagyogat szerintetek ?
Kérlek osszátok meg az ötleteiteket tapasztalataitokat .Köszönettel,
Kickboxko[ Szerkesztve ]
"Life is simple"
-
MrDerekas
addikt
válasz minite #37875 üzenetére
De mi köze a win újratelepítésének ahhoz, ha már biosban sem látszik a meghajtó? Inkább akkor bios frissítés és ssd ki-be szerelése, ami talán megoldhatja.
-
batman.
senior tag
válasz MrDerekas #37872 üzenetére
Igen az a legvalószínűbb, ha nem m2 lenne akkor még satakábel cserét lehetne megpróbálni.
-
minite
tag
válasz MrDerekas #37872 üzenetére
Igen az gyanús, hogy biosban eltűnik. De akkor miért van hogy egyszer jó egyszer nem. Azért nem egy olcsóság egy fél terrás ssd. 2 év után nem szívessen vennék egy újat
Ha lesz egy kis időm, akkor feldobok egy win10-et, hátha nem kell beruházni egy új ssd-re... Köszi a segítséget! -
MrDerekas
addikt
válasz minite #37870 üzenetére
Ez nem az MS műve hidd el. Ha biosban is eltűnik az ssd, ahogy fentebb írtad, az bizony hw hiba lesz. Az, hogy a HDS nem ír kapcsolati hibát, az max annyira elég, hogy amíg futott a szoftver, addig nem érzékelt ilyesmit. Aztán ha kiakadt a rendszer, már az sem jegyez semmit. Továbbra is az ssd a gyanús és a vezérlője.
-
batman.
senior tag
válasz minite #37870 üzenetére
Eseménynapló (event log) sem ír semmi értékelhetőt?
Most volt nálam egy hasonló hibás gép, csak ott hdd volt m2 helyett.
Néha fagyott, indulni elsőre soha, másodikra néha, és nagyon sokáig töltött be.
Win7 volt a hibás, kb. 2 éve nem töltötte le a frissítéseket sem, (automatára volt állítva) tulajt nem zavarta.
Win10 re lett cserélve, egyelőre jó. kop-kopBa-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
minite
tag
válasz minite #37869 üzenetére
Most kb 5. próbálkozásra feállt a rendszer rendesen. HdSentinelben nem került hiba bejegyzés a naplóba, egyébb problémát sem jegyzett. 200 órát ment az ssd és majdnem 5Tb adatírás került rá. Ezért is gondolom, h a microsoft b@szott ki velem szoftveresen, mivel sajnos nem eredeti. Persze aktivált...
-
MrDerekas
addikt
válasz minite #37867 üzenetére
Hasonlóval (pont ilyennel) akkor találtkoztam, mikor az ocz ssd elektronikája kezdett dögleni és menet közben elveszítette a kapcsolatot. A ram-ban futó folyamatok még mennek, de a rendszerlemezről futó, azzal kapcsolatos háttérfolyamatok "megállnak", fagy a gép. HDSentinellel nézd meg, hogy volt-e hiba az adatkapcsolatban a rendszerlemeznél.
-
minite
tag
Sziasztok!
Szakértői segítségre lenne szükségem!
Előzmény: msi h97 gaming 3 (socket 1150)alaplapba raktam egy Samsung 512GB PM951 M.2 2280 PCIe NVMe SSD-t. Bios-t frissítettem, de win 7 pro telepítést nem tudtam végrehajtani, ezért a Macrium reflect progival átklónoztam a régi rendszert előző ssd-ről. Hiba nélkül fut így a gép 2 éve.Néhány hete megfagyott a gép, VLC-n ment a film hnganyaga, de a kép megállt, egér mozog, de semmi nem reagál. Kénytelen voltam reset-elni a gépet. Ssd eltűnt, így nem bootolt a winfos. Táp kikapcs, kis várakozás, visszakapcs, gép indít, újra ott az ssd. Bootol, betölt a windows és van hogy pár perc után "homokórázni" kezd, és ismét semmire nem reagál, viszont egérkurzor mozdítható, viszomt van hogy elindítom a gépet és minden működik.
Remélem érthetően leírtam
Ötletek? Valaki találkozott már hasonló problémával? Vajon hardveres vagy szoftveres a gond? Windowsra gyanakszom, mivel ha megy és nem fagy ki 5 percen belül, akkor kikapcsolásig normálisan működik komolyabb terhelés alatt is -Six Siege-el játszom.
-
MrDerekas
addikt
válasz qltsar #37865 üzenetére
Ok Helyesbítem akkor "korrekt"-re Tényleg hajts fel valami bika tápot és teszteld. Vagy kizárod ezzel a többi komponenst, vagy szűkíted a kört.
-
qltsar
veterán
válasz MrDerekas #37863 üzenetére
Mindket tap hasznalt, egyiket en vettem itt ph-n, a masik egy baratome, nala nem vitte az OC-zott GTX780-at, OC-zett CPU-val karoltve, ami azert elegge ertheto . Ekkor kerult hozzam az 550-es. Na meg azert 'minosegi' tapnak nem neveznem, mondjuk, hogy anno a korrekt beleposzintet megutotte.
-
batman.
senior tag
válasz qltsar #37862 üzenetére
Elsőre én is a tápokra gondolnék, de gyanús, hogy mindkettővel csinálja.
Emlékeim szerint ez egy jó széria volt, szereltem 2012-2013 körül jó párat gépekbe, és nem emlékszem egy hibás példányra sem. Nem tudsz felhajtani kölcsönbe valami másik tápot?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
MrDerekas
addikt
válasz qltsar #37862 üzenetére
Ez esetben valóban jelölt lehet a psu, de hogy egy 500 vagy 550 wattos minőségi táp ne legyen elég, eléggé hihetetlen számomra. (Már ha nem tízéves, sokat használt darabokról van szó) Mindenesetre ennyi alapján én nem mernék tápot venni, mert a vga sem lett kizárva.
-
qltsar
veterán
-
MrDerekas
addikt
válasz qltsar #37860 üzenetére
Véleményem szerint a VGA lesz a ludas. A hőfokok egyébként rendben vannak? A vga meg azért gyanus, mert ha furmark alatt levágja magát a rendszer, az erre enged következtetni. Az ilyen leállásokra a hibanapló mit ír? Az lehet rávilágítana, hogy merre keressük a bajt.
-
qltsar
veterán
Sziasztok!
Másik topicban tanácsolták, hogy fussak itt is egy kört a következővel:
A gép kikapcsol nagyobb terhelés esetén, majd pár másodperc után újra bekapcsol - legutóbb viszont nem indult "be" a gép, fekete képernyőn ragadt. Ki kellett kapcsolnom a tápot, majd várni egy kicsit, és utána minden ment ugyanúgy mint előtte.
A jelenséget a legjobban Witcher 3 közben lehet előidézni, ahol közel 100% GPU használat mellett egy nagyvárosba betérve a háttér-kalkulációk miatt a CPU használat is fel-fel ugrik közel 100%-ra. Ilyenkor szinte instant a leállás. Hasonlóan a legutóbbi Furmark próbálkozásom alatt is lelőtte magát a gép.
A konfigom a következő:
MSI H55M-E23
i3 560 (73W)
Sapphire R9 270X OC (1070Mhz@stock - 180W+)
2x4GB DDR3 (1600MHz 'OC')
1xHDD (SATA, 7.200)
Szinte mindig bedugva egy SATA 5400 Portable USB HDD (2xUSB)Nemrégiben kapott memóriabővítést, viszont az előző memóriákkal is produkálta a hibát hasonló terhelési viszonyok mellett.
Két táppal is próbáltam: Chieftec CTG-500 és az egyel nagyobb testvére 550. Utóbbi csak nagyvárosoknál kapcsolt ki .
Szinte teljesen egyértelmű, hogy PSU probléma lesz, de mivel kettőt is próbáltam így egy kicsit kételkedem benne - bár nem mai darabok a tápok, viszont normál használat mellett teljesen stabilan működik mindkettő.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz azaki99 #37852 üzenetére
Elég karcsú. Gondolom nem játszol egyszerre mindegyik játékkal. De magát a belassulást elég sok egyéb dolog is okozhatja. Feladatkezelőben sem árt olykor ránézni, hogy mennyire van terhelve a lemez (lemezkihasználtság) és lehetőleg megszüntetni az okát.
-
-
azaki99
csendes tag
Sziasztok.Remélem nem offtopick,ha mégis az akkor bocsi.
Problémám a következő lenne hogy az elsődleges hdd 120 gb-os,melyen éppen elfért a lol-cs-wow+windows.
Viszont vettem egy 1050-et,ezért leszedtem a gta-t,a hely még épp elég volt a telepítő leszedéséhez,viszont telepíteni már csak egy másik 120-gb os ra tudtam(ez használva volt,nem én használtam,sajnos NEM FORMÁZTAM)
gta felment,minden rendben volt.
Ma viszont teljesen belassult a rendszer,chrome 2 perc mire beadja.
Win 7 basic 64bit,1 hete tettem fel.
Próbáltam most ugy hogy levettem a 2.hdd-t ,nem igazán lett gyorsabb.
Valami megoldást tudtok ajánlani? Megint tegyem ujra?
Btw.10-én veszek 1tb western digotab bluet,de addig szeretném ha élvezhető lenne a gép használata.
Válaszotokat előre is köszönöm -
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Most állítottunk össze egy ilyen gépet:
- HDWD110UZSVA 1TB Toshiba 3.5" P300 SATAIII winchester OEM (HDWD110UZSVA)
- BX80684I78700K Intel Core i7-8700K 3.7GHz Socket 1151 dobozos /BX80684I78700K/
- Z370 Pro4 ASRock Z370 Pro4 alaplap
- CMK32GX4M4A2400C16 32GB 2400MHz DDR4 RAM Corsair Vengeance LPX Black CL16 (4x8GB) (CMK32GX4M4A2400C16)
- GPE-600S Chieftec 600W Eco Series tápegység (GPE-600S)
- MCB-B600L-KA5N-S00 Cooler Master MasterBox MB600L táp nélküli ablakos ház (piros díszcsík) (MCB-B600L-KA5N-S00)
- GAMMAXX 400 red Deepcool Gammaxx 400 CPU hűtő piros LED
- MZ-V7E250BW 250GB Samsung 970 EVO M.2 SSD meghajtó (MZ-V7E250BW) 5 év gyártói garanciával!
- GVN1070WF2OC8GD
Gigabyte PCIe NVIDIA GTX 1070 8GB GDDR5 - GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC10 másodperc Aida 64 STRESSZ TESZT után ez fogad minket, mi lehet a baj?
-
batman.
senior tag
válasz ,meaT' #37842 üzenetére
Képzeld, nem tudom mire gondolsz. Sejtem, de miért nekem kell azért strapálnom magam, hogy ne értselek félre? Az új laptopok nagy részét nem szokták leragasztani, hogy bővíthető legyen garanciaidőn belül is. De nyilván a tiéd ilyen.
Szerintem vidd el ahol ”nem rég lett tisztítva/pasztázva”, és kérd nézzék meg.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz ,meaT' #37833 üzenetére
Egyébként ezt nem értem.
Nyilván van saját géped / laptopod.
Miért nem cseréled ki a hdd-ket, és próbálod abban ki?
Persze a vendég hdd-t a saját gépbe, fordítva csak akkor, ha a saját wincsinek nem gond az újratelepítés.
Ha nem megoldható, akkor mi az ok?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
MrDerekas
addikt
válasz ,meaT' #37839 üzenetére
És? Akár sikertelen is lehet a formázás, még ha sikeresnek is írja ki az adott szoftver, valamint nem zárja ki a merevlemez hibáját. Te ott ülsz és csinálod. Mi itt ülünk, olvassuk amit írsz és próbálunk megoldást találni. Igyekszünk jól kérdezni, hogy megkönnyítsük a hibaelhárítást. Volt pár konkrét javaslat és még mindig vaktában lövöldözöl és mi még mindig nem tudjuk, hogy melyik is az az öt pötty, ahol elakadsz. Én offolom magam mára és remélem, hogy a kitartóbbak maradnak még segíteni
-
MrDerekas
addikt
válasz ,meaT' #37830 üzenetére
A telepítő média bootol be biztosan?? Úgy fest, mintha az egykori sérült rendszer igyekezne betöltődni. Tehát gép lekapcsol, vinyó kiszerel. Usb-re rá a win10 telepítő, noti bekapcs, gyorsmenü (F10 vagy F11 lehet, már nem emlékszem) ott kiválasztod a pendrive-ot EFI módban (ha megjelenik UEFI és EFI eszközként is) és próbálsz egy telepítést. Persze majd elutasít, hogy nincs adathordozó a gépben. Ekkor megint kikapcs, vinyó vissza és újra végigmész az előbbi lépéseken. Ezt csináld meg, aztán ha elakadsz folytatjuk. Konkrét lépések nélkül csak totyorgunk, meg szétcseteljuk a topikot, de érdemben nem lépünk előre. Igyekszünk segíteni, csak kicsit összeszedettebbek legyünk
-
batman.
senior tag
válasz ,meaT' #37835 üzenetére
Arra gondoltam, hogy használd, próbálj ki mindent, ha nem indul újra az is jelent valamit.
-
batman.
senior tag
válasz ,meaT' #37833 üzenetére
Pendrive-ra is lehet tenni Live CD-t. Be kéne tölteni egy működő rendszert és tesztelni. A rendelkezésedre álló lehetőségek hiányában nem nagyon van más ötletem. MrDerekas már kérdezte AHCI -ban van a sata ugye?
-
batman.
senior tag
válasz ,meaT' #37831 üzenetére
Szerintem: Másik hdd-t (ideiglenesen) próbálni, illetve másik gépen erre a hdd-re rendszert tenni. Csak, hogy kizárd a lehetőségeket.
Mert nem jutunk egyről a kettőre.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz MrDerekas #37828 üzenetére
Simán lehet CPU hiba is.
meaT' : Hűtés tiszta, proci újrapasztázva?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
MrDerekas
addikt
válasz ,meaT' #37827 üzenetére
Én esélyét látom a cpu hibának is. Bios beállításokat fusd át és nézd meg hogy a SATA mode, AHCI legyen. Majd a win10 telepítővel minden partíciót törölj a merevlemezről, és utána a teljes lemezt, azaz a partícionálatlan területet jelöld ki a windowsnak. A telepítő majd megcsinálja magának a szükséges partíciókat, ahogy kell az neki. Win10 telepítőt pedig MBR sémára valót keress, vagy úgy csináld meg az usb médiát.
[ Szerkesztve ]
-
,meaT'
csendes tag
Az XP-is megbukott!
"A számítógép hardverkiépítésének vizsgálata..
Nem sikerült végrehajtani az NTDETECT programot"Majd újraindult a gép, rögtön boot után!
-
,meaT'
csendes tag
-
MrDerekas
addikt
válasz ,meaT' #37818 üzenetére
Próbálj egy XP-t, vagy (most fogtok megkövezni) Vista-t feltenni. Ha az megy, akkor magadnak kell csinálnod win7 telepítőt integrált driverekkel. Win10-et nem próbáltál?
-
batman.
senior tag
válasz ,meaT' #37817 üzenetére
Linux alatt futó Partition Magic, az Live cd-ről megy? Mert ha az rendben dolgozik akkor a csak a hdd-vel, vagy a sata vezérlővel van valami. (De hibás rammal is megállhat a telepítés.) Másik hdd-t (ideiglenesen) nem próbáltál? Illetve másik gépen erre a hdd-re rendszert tenni? Csak, hogy kizárd a lehetőségeket.
-
,meaT'
csendes tag
Driver PnP Watchdog hibaüzenet fogadott több perc töltés után kék képernyő kíséretében!
-
-
batman.
senior tag
válasz ,meaT' #37815 üzenetére
Szia!
Ha régi a wincsi, meglehet próbálni két részre particionálni, (a winnel, nem másik progival) és a másodikra tenni az oprendszert. Vannak gonosz hdd-k amik az istennek sem akarnak bad sectorosak lenni… Nyilván az elején lévő 20-30-40 Gb ami már megette a kenyere javát, hátha hátrébb gond nélkül felmegy.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
,meaT'
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap kaptam egy laptopot, rohadt lassú volt, Windows defender volt rajta, én azonnal telepítettem egy Eset Internet Securityt!
Talált is vírust rendesen, leírtotta, majd az újraindítás után már nem bootolt be a gép, a Windows logonál állt meg (win10) ahol az 5 pont forog(betöltés).
Próbáltam újratelepíteni ugyan ez fogadott, bootolás után, ugyan itt megállt a telepítés!
Hirensboot segitségével leformáztam az egészet, MBR-t javítottam, (régebbi laptop, MsiGe620)!
Ellenőriztem HD sentinellel(nincs bad sector, healt 100%)
Próbáltam windows 7 el, ott is ez a helyzet, megáll a Windows Corporation feliratnál!
GPT-t nem tud a laptop, USB legacy bevan kapcsolva!
Ha valaki tudna segiteni annak nagyon örülnék!
Előre is köszönöm!
-
batman.
senior tag
Üdv!
Amit én használok PassMark MemTest86 az nem dobál jó moduloknál hibákat.
Érdemes lenne aránylag frissel nézni (v7.5 -nél tart).
Egyenként kell nézni a modulokat.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
lydon
csendes tag
Üdvözlet!
A segítségeteket szeretném kérni a következő problémával kapcsolatban: az utóbbi időben a gépem elkezdte azt csinálni, hogy videónézés/játék közben lefagy, a hangszórókban egy konstans kerregő hang kíséretében (időnként meg csak simán újraindul). Van amikor 5 perc után ez történik, máskor egy egész napot kibír hiba nélkül. Utánaolvasva a problémának már több dolgot megpróbáltam, eddig eredménytelenül:
- GPU driver naprakész, nincs több verzió feltelepítve.
- Túlmelegedés nincs, speedfan futott egyik lefagyáskor másik monitoron, és CPU, GPU is 60 fok alatt volt.
- Memtest lefutott, egyedül a "Random Blocks" alatt dobott ki marha sok errort, de állítólag ez egy ismert bug a programban.
- Víruskeresés megtörtént.Egyéb infók: win10 fut a gépen, a videókártya egy AMD Radeon R7 250, nagyjából 2 éves, eddig nem tapasztaltam nála ilyen hibát. Az utóbbi időben annyi változtatás történt, hogy kicsit több mint egy hónapja vettem egy SSD-t, amiről most voltaképp minden fut, illetve 2x4 GB ramot a még meglévő 2x2 mellé (dual-channel-esek a megfelelő slotokban). Maga a hiba azonban csak 1 hete jelentkezett.
Előre is köszi
-
Heroes fan
őstag
Egy 144 herces monitorhoz milyen vidikari az ajánlott? egy gtx 1050TI okozhatja ezeket a fagyásokat meg monitor kikapcsolást?
-
MrDerekas
addikt
válasz cintula187 #37809 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy mondjuk a numlock bekapcsolva világít-e eldobálás után, illetve hogy a rendszer eközben valóban fut-e. Kicsit irányt szabhatna a ködszurkálásnak.
-
cintula187
addikt
válasz MrDerekas #37808 üzenetére
Hello.
Semmit sincs állítva a proci semerre.
A wattmanban van a power limit a vga-n feljebb húzva de az is néha visszaáll defaultra.
A fényeket most hirtelen nem tudnám megmondani. Figyelni fogom. De csak resetelni tudom, mert semmilyen billentyű kombinációra nem reagál.[ Szerkesztve ]
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
MrDerekas
addikt
válasz cintula187 #37807 üzenetére
Nincs alulfeszelve a proci? Mikor eldobálja a perifériát, azokon kialszanak a fények is és a rendszer ugyanakkor megy tovább, vagy kifagy és ezért kell resetelni?
-
cintula187
addikt
Sziasztok.
Régi hibám ismét előjött.Aláírásomban szereplő gépen.
Nagyritkán a gép eldobja a bemeneti eszközöket. Tehát a rádugott usb egér és billentyűzet sem reagál. Csak restart segít. Event logban semmi érdekes. Eszköz kezelőben semmi figyelmeztetés.
Újra dugtam már az alaplapon is minden csatlakozót.Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
-
Nerazim
őstag
Igen és köszönöm szépen mindkettőtöknek.
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Vakegérke
félisten
válasz MrDerekas #37800 üzenetére
Hadd egészítselek ki.
A 20 pólusú csatlakozón a zöld kábelt kell összekötni az egyik mellette lévő feketével. Akár egy gemkapocs is jó erre. Persze közben ne legyen áram alatt a táp, bekapcsolása után nem szabad taperolni az áthidalást.[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Mini PC
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
- Minőségi GARANCIÁS Gamer PC! Ryzen 7 5700X/RX 6700XT/16GB RAM/1,25TB SSD
- HP Elitedesk 800 G2
- Gamer PC: Ryzen 5 5600X // RTX 4060 Ti // 32Gb Ram // 1Tb SSD
- Ryzen 5 5600, Asus Tuf B550M, RX 5700XT, 16Gb DDR4 3600MHz CL16, 1Tb M.2 Gen4 SSD, FSP 600W 80+Bronz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest