Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- ASUS notebook topic
- Hobby elektronika
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papooo
senior tag
Üdv!
Itt is rákérdezek erre, hátha valaki tudja a megoldást. -
Stylerr
addikt
Sziasztok! Configom az adatlapomon. Win10.
Random időközönként beáll a kép és a hang, nem reagál semmire a gép. Prime másfél óráig futott, nem dobott hibát, viszont ma bekapcsolás után állt be a kép és a hang. 3 évvel ezelőtt akkor csinálta ezt mikor a RAMok Command Rateja 2T volt az 1T helyett a BIOSban. Másfél évvel ezelőtt akkor csinálta ezt mikor rossz volt a RAM, amit cseréltek szervízben, 10 hónapja ismét ezt csinálta, akkor kitakarítottuk a RAM slotokat és eddig ment is, de most 2 hete megint ezt a hibát csinálja.
Próbáltam: Win10 újratelepítése, RAMokat másik slotba átrakni, BIOS default és újra beállítani.
El vagyok keseredve, mi lehet ez? Alaplap esetleg? -
MrDerekas
addikt
válasz
SyMbioTe #36290 üzenetére
Akkor inkább vga hibára gondolok. Esetleg a te videokártyáddal hajtsátok meg az ő konfigját. Ha akkor is crashel, akkor tényleg táp-alaplap vonalon kell nyomozni tovább. Illetve még ezek előtt, egy memtest és egy cpu stressz teszt kellene, hogy elkerüljük a felesleges szerelgetést. Ha ezek rendben lefutnak egy Furmark nyúzás a vga-nak, vagy ha nem túl macera, akkor csere és teszt.
-
bivalyolo
őstag
Sziasztok,
az adatlapon szereplő konfiggal mostanában az történik, hogy egyszerűen elsötétül a kép és nem reagál se a resetre, se a hosszan tartó power gomb nyomására. Egyedüli kikapcsolási mód ilyenkor a táp lekapcsolása.
A ventik pörögnek ugyanúgy. Kb. fél éve van meg a ryzen proci, a kártya 1 éves, a táp 2-3 év körüli. Eddig nem csinált ilyet.
Először intel burn test alatt csinálta, lefutott maximumon 2-3 kör majd jött a sötétség, de volt, hogy végigment többször is sötétedés nélkül. Tegnap viszont már elindítottam a letöltést steamen és lefeküdtem aludni, majd reggel ismét a feketeség fogadott.
-
Üdv!
Kellene kis segítség. Haverom gépe random újraindulgat, eddig játék alatt csak**, netezés, yt és hasonló közbe nem. (FX8320 + GTX 770 a fő komponens, midnen alapon.)
CPU-nak nincs baja, windows memóriadiagnosztika szerint a ramnak sem, vga szerintem nem, mivel akkor képi hiba is lenne, hdd hibátlan, maradt az alaplap és a táp.
Tápból átvittem az enyémet (Corsair CX450M) , viszont nem indult el vele az ő gépe.
Áthoztuk az én gépembe az ő tápját (Chieftec A135II 850W), gond nélkül elindult fél-háromnegyed óra játékkal + lement fél óra aida stress teszt is, semmi gond nem volt.
Viszont ugye az én gépembe lett tesztelve, ami i5 + 960 4Gb, kicsit kevesebbet eszik.**: Ez is random, mert felraktuk legmagasabb beállításra a játékot, és már a menüben újraindult, levettük mediumra, akkor simán végigment 1-2 meccs. Emiatt én tápra gondoltam. Mellette még a lapra tudok tippelni.
Ha kell még vmi infó, akkor szóljatok, és előre is köszi.
-
CamelX
csendes tag
válasz
CamelX #36284 üzenetére
UPDATE: pár perc Prime95:
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.Blend-et nyomtam, ami főleg RAM-ot terhel, azt írja. Ez a hibaüzi mondhat valami specifikusabbat? (ezt már csak safe mode-ból vagyok képes írni)
-
zolokas
aktív tag
válasz
nightvison #36283 üzenetére
max megmérem öket azt forrasztok rá másikat, melóban biztos van ic vagy kondi ami kell még jo hogy elektronikai gyárba melozok
-
CamelX
csendes tag
válasz
MrDerekas #36279 üzenetére
Köszi! Tápom van egy régi Chieftec 500W-s tartalékba, az talán bírja még a GTX1070-t. Holnap tesztelem.
CPU-t nemrég raktam át egyik alaplapból a másikba, előtte megtörölgettem, újrapasztáztam, szóval fizikai sérülést azért sem tartok valószínűnek, mert az előző lapból azért lett kivéve mert előjöttek a fenti hibák. CPU tesztet tudsz viszont ajánlani ha megkérlek?
-
zolokas
aktív tag
Sziasztok kaptam javításra ezt a alaplapot szerintetek mi lehet a kínja? "Asrock 4coredx90-vsta"
A hátsó usb panel része nem működik, csak amit rákötök külsőleg usb portot az megy! szerintetek? Pedig a Lan az megy meg a audio része is!
-
MrDerekas
addikt
válasz
CamelX #36278 üzenetére
Táp és CPU gyanúm szerint. Cpura van szintetikus teszt, tápot meg kérhetsz kölcsön egyet, hogy kiszűrd. Illetve lehet érdemes lenne az alaplapot kiszerelve a házból, csak az asztalon is tesztelni (tehát hardveresen felépítve, de ház nékül), hogy nem esetleg valami hozzáér aminek nem kellene. Mondjuk zárlatos periféria is hatással lehet a géped stabilitására. Sziszifuszi módon kísérletezgetned kell. Én a kiszereléssel kezdeném, egy esetleges processzor igazítással. Illetve ha kikapod a procit nézd meg a lábak épségét és proci felületét, hogy nincs-e sérülés vagy szennyeződés rajta.
-
CamelX
csendes tag
válasz
CamelX #36267 üzenetére
Sziasztok! Ismét a segítségeteket szeretném kérni a fenti hibával kapcsolatban. A történet folytatása az, hogy vettem egy új alaplapot: Gigabyte Z270-Gaming K3 és tegnap össze is szereltem a fenti configgal.
10 órát bírta hiba nélkül, majd ez is elkezdett kékhalálokat dobálni, és már a Windows loginig se jutok el. A következő kékhalálokat jegyeztem fel:
APC INDEX MISMATCH
BAD POOL HEADER
KMODE EXCEPTION NOT HANDLED
IRQL NOT LESS THAN EQUAL
BAD SYSTEM CONFIG INFO
SYSTEM SERVICE EXCEPTION
ATTEMPTED EXCECUTE OF NOEXCECUTE MEMORY
UNEXPECTED KERNEL MODE TRAP(tehát gyakorlatilag a kékhalálok egész armadáját)
Ugyanúgy kezdődött a hiba mint az előző alaplapon, tehát játék crashek, Chrome bővítmények összeomlása sorban, majd egyéb programok összeomlása sorban, és a következő az hogy már a Windowsig se jutok el. CMOS reset és egyéni RAM feszültségek kipróbálása után sem.
Gyanítom RAM, mert tavaly majdnem pont így jártam, és akkor is mint most, 4 órás teszteket simán kibírt a Memtest86... mégis ahogy lecseréltem, minden helyreállt.
Mi lehet még? SSD-t kizártam, mert kölcsön HDD-n is előjöttek a hibák. CPU? Csak nem... :S PSU?
Köszi szépen előre is!
-
Pehi
senior tag
válasz
NeoPampalini #36273 üzenetére
Üdv. Megoldódott a téma. 1nap elem nélkül. Pedig 1 órát kint volt. Na mindegy. Kész a gép,ez a lényeg.Köszi a segítséget.
-
zsiz
őstag
válasz
nightvison #36208 üzenetére
Úgy néz ki, hogy alaplap volt. Kicsit elhúzódott a javítás, mert amit rendeltem, nem tudták küldeni, de erre egy hét alatt sikerült rájönni a boltnak. Hétfőn rendeltem, szombaton (
) hívtak, hogy helyzet van, de nem értek el. Hétfőn újrapróbálták, akkor elértek, mondták, hogy másikat tudnak küldeni. Na ez már ideért csütörtökre. És jó is lett vele. Úgyhogy köszi a segítséget
-
NeoPampalini
senior tag
Ezt így passzolom... Én is csak fejvakarásig jutok így ezzel, mert semmi értelme.
Ilyenkor mindig jól jön a jó öreg áramtalanítás 1 napra. Tápkábel, elem ki, vár... Aztán hátha.
Tök jók amúgy ezek a rejtélyes hibák, a múltkori boot-loop, amit a gépem produkált (és a google szerint 100%, hogy hibás alaplap), magától megszűnt, igaz, közben áramtalanítva/elemtelenítve volt, meg kocsival elzötyögtem vele messzire egy másik tápegységért, de amikor ott a saját tápjával bekapcsoltam, működött, nem is kellett a csere. Fene érti ezeket...
-
somasz
addikt
Üdv!
Ismerős gépe hozzám került, megfőzte magát a porban a HD4830 vga. Cserélném ki más gépekben kipróbált Quadro 2000-re, 4000-re, de bootnál hibát pittyeg és fekete a képe. Quadro K2200-zal simán megy. Mi lehet a baja?
(Gigabyte 770-UD3, PhenomII 920) -
Pehi
senior tag
válasz
NeoPampalini #36269 üzenetére
Az összes USB portba kipróbáltam. Sőt. PS/2 billentyűvel is. Semmi. A biosba egyáltalán nem tudok navigálni. Beállítás így kizárva. Nem értem én ezt.
-
NeoPampalini
senior tag
Hm... Egyelőre csak vaktában lehet mondani valamit:
- USB billentyűzet? ha igen, próbáld meg az összes port-ban, hátha elindul (BIOS-ban lehet nyugodtan csereberélni, nem kell kikapcsolgatni hozzá)
- lehet, hogy korábban volt a gépen BIOS update, az kefélt el valamit, ilyen problémát is lelni a neten
- ha van PS/2 billentyűzeted, meg ilyen csatlakozó az alaplapon, akkor ezt próbáld meg, talán...Szinte biztos, hogy vagy a BIOS USB beállítása nem jó, vagy BIOS frissítés okozta anomália lesz.
-
CamelX
csendes tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni egy olyan problémában, hogy tegnap hirtelen kékhalált kapott egy játék (APC INDEX MISMATCH), és azóta alig akar bebootolni a Win10, mindig bedob valami random kékhalált általában 2 perccel a boot után, vagy még bootolás közben. Azóta szűz Win reinstal is max 4ből 1x sikerül. A legelső kékhalál mindig az APC INDEX MISMATCH.
Configom:
MSI B150 gaming pro
Intel i5 6600k
Corsair Vengeance LPX DDR4 2133 MHZ 2x8 GB
Samsung 850 evo 256 gb
Geforce 1070 gtxMindegyik 10 hónapja véve, eddig hibamentes. Próbáltam: CMOS reset, BIOS update, memstickek cserebere. Megpróbálok szerezni egy HDD-t és arra win install.
Extra érdekesség hogy most először a windows telepítésnél nem ismeri fel a hálókártyát, külön kell a chipset drivereket dvd-ről telepítenem, amit eddig ki se vettem dobozból, úgyhogy alaplapra gyankszom.
Előre is köszi a segítséget!
-
Pehi
senior tag
Szevasztok. Segítségeteket kérném. Adott egy gép,és szeretném újra telepíteni. Boltba kell,úgyhogy nem egy reaktor,de oda jó lesz. Jelenleg XP van a gépen,és Win 7-et kellene rátenni. Itt a bibi. Nem csinál semmit a billentyűvel. Olyan,mintha nem ismerné fel. Jelenség: Benyomom a gépet, alapból a biosba CD-ről bootol,de ha meg kéne nyomnom egy billentyűt,semmi.Viszont ha bekapcsolom,és nyomva tartom (pl.a num lock,vagy a del) billentyűt egyszer bejön az a funkció,és utána megint semmi. Ha feláll a rendszer,akkor OK minden. Most is erről írok. Mit tudnék csinálni,hogy el tudjam indítani a telepítőt? Köszi előre is.
-
stellaz
veterán
válasz
MrDerekas #36259 üzenetére
Köszi.
Közben eszembe jutott, hogy a töltő is melegszik elég rendesen. Az normális? Nem emlékszem, hogy régebben ennyire meleg volt, most konkrétan forró.
Sajnos a billentyűzet, a touchpad és a aksi is halott, szóval csak minimális beruházással éri meg javítani. Ha még a töltőt is cserélni kéne, akkor már talán úgy sem éri meg levinni a szervizbe, ha esetleg tényleg olcsón javítható lenne.
nightvison
nemrégen volt kitakarítva, pasztázva, de persze ez is lehet
-
MrDerekas
addikt
Több dologra is utalhat a hibajelenség. Jó lenne, ha másik táppal is tudnál tenni egy próbát. A minimum indítást próbáltad? Alaplap+proci+1 ram modul+táp és semmi más komponens ne legyen rácsatlakozva. Ha így elindul, mehetnek egyesével vissza a komponensek, ha nem, akkor szerviz. (+1 ötlet. Tegyél próbát másik monitorral. Tudom, hogy köze nincs hozzá, aztán mégis megtörtént már, hogy a kijelző hibája miatt hasalt el a konfig)
-
bbmt
senior tag
válasz
MrDerekas #36259 üzenetére
Proci rendben, alaplap teszterre esélytelen vagyok ( kisváros )
Amit megfigyeltem, hogy bekapcsoláskor minden felpörög majd előszőr a vga ventilátorai állnak le majd a proci hűtő is. Van amikor minden leáll és újraindul pár másodperc múlva, és van amikor csak lelaasul és újra felpörög. -
MrDerekas
addikt
válasz
stellaz #36257 üzenetére
Haldoklik az alaplap valószínűleg. Lehet ugyan cserélni a kondikat eszköz és rutin meglétekor, de ne biztos, hogy érdemes is. Lejárt az ideje, engedd el
(#36258) bbmt Csere táp, processzor igazítás még szóba jöhet, hogy szűkítsd a kört. Vagy keríthetsz egy alaplap tesztert is. Sérülhetett a bios chip vagy szinte bármi az alaplapon, és a tápban.
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
Alaplap: Gigabyte P67X UD3 B3
Proci: i5 3470
16 GB Kingston Fury
EVGA 980 Ti
Kingston 256 ssd1 éve töretlenül működik, azóta nem változtattam rajta semmit.
Pár napja elkezdte azt csinálni, hogy bekapcsolásnál nem adott képet, ha áramtalanítottam és újra bekapcsoltam rendben volt.
Ma sehogy nincs kép. Sőt leáll magától, majd újra indul és ezt így folyamatosan.
Kicseréltem a videókártyát, kivettem a ramokat, reseteltem a cmost, új elemet raktam bele, semmi változás.
Mit tudok még csinálni? -
stellaz
veterán
Sziasztok!
ASUS K52N laptopom immár 6 éves, ami nem lenne baj, de most gond van vele.
Néha beindul, néha nem. Nyomom a bekapcsoló gombot 20x, de nem reagál, aztán pedig van, hogy igen és akkor gond nélkül beindul, akár többször is egymás után.
Próbáltam másik tápegységgel is, de nem változott semmi. Aksit kivettem, az sem változtatott.
Esetleg van tipp, hogy mi romolhatott el? Maga a gép nem sokat ér, de ssd van benne, így igazából megfelel a napi használatra, szóval megjavíttatnám, ha ez egyáltalán rentábilis módon szóba jöhet. Ha nem, akkor sajnos selejtezés lesz belőle.Köszi
-
nightvison
tag
válasz
Mariann294 #36251 üzenetére
Remélhetőleg csak pillanatnyi elmezavar, de ez későbbiekben kiderül majd
-
Dr.Momo
tag
Megosztom, hogy tegnap mi történt a gépemmel, hátha más is szembesül ilyen problémával és segít neki ez a leírás.
Alaplap: ASUS Maximus VI Hero
SSD: Intel SSD 320 series
A gépem egyéb alkatrészei nem relevánsak.A gépem több éve stabilan üzemel, tuningolva nem volt.
Tegnap napközben használtam majd kikapcsoltam. Délután feltámadt a szél és kétszer is volt áramkimaradás nálunk (egyszer <1 mp, másodjára több percig nem volt áram a házunkban). A gépem mindkét esetben ki volt kapcsolva (de áram alatt volt), túlfeszültség védőre van kötve.Este 11 körül bekapcsoltam és a gép bootolás közben megállt a ROG logo-nál (adott képet). Az alaplapi POST kód leolvasó b2-es kódnál állt. A gép semmire sem reagált (még a reset gombra sem), egyedül kikapcs bekapcsra és áramtalanításra.
Bios reset, elem kivétellel kezdtem, nem segített, de ezek után már a2-es kódot mutatott a megállásnál.
Szisztematikusan először kiszedtem mindent a gépből (memória modulok, GPU, lehúztam a drive-okat) és csak a legszükségesebb alkatrészek maradtak (CPU + 1 memória modul), ezzel felállással sikerült elindítanom.
Ezután egyenként végigpróbálgattam visszarakni minden perifériát és akkor jutottam el addig hogy rádugtam az Intel SSD-t akkor a jelenség ismét jelentkezett.
Úgy fest hogy az Intel 320-as SSD megadta magát és ez magával rántotta majdnem a gépet is. Már több rémtörténetet hallottam hogy hibás SSD kinyírt alaplapot, szerencsére én ezt a részét megúsztam...
-
törölt tag
válasz
JohnRaise #36250 üzenetére
Szia!
Próbáld meg csökkentett módban (F8) elindítani. Ha sikeresen betöltött a windows, akkor töröld le a videókártya driverét, majd indítsd újra. Ezek után telepítsd fel a legfrissebb drivert.
Program letöltés: Display Driver Uninstaller
-
Mariann294
őstag
Sziasztok!
3 napja 1080p 60 fps-es videó nézése közben (gépről, nem böngészőből) a legváratlanabb pillanatban újraindult a számítógép. Kékhalál nem volt, csak simán újraindult. Ezeket találtam az eseménynaplóban:
"Az operációs rendszer hibaellenőrzés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x00000124 (0x0000000000000000, 0xffff8705a7165038, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000). A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\WINDOWS\Minidump\102617-33343-01.dmp. Jelentés azonosítója: 2f867201-1483-45e5-b996-b00c0488ed27."
Illetve még többek között ezt:
"Súlyos hardverhiba történt.
Összetevő: AMD Northbridge
Hibaforrás: Gépellenőrzési kivétel
Hibatípus: 11
Processzor APIC-azonosítója: 0További információ a részletek nézetében."
Azóta semmi, a gép kb napi 8-10 órát megy, játszottam is vele de nem indult újra. Lefuttattam a Prime95-öt igaz nem sokáig, meg csináltam egy Memtest-et is, de nem jelzett hibát.
Mi a fene lehetett ez? Sosem volt még ilyen.
Hömérsékletet néztem anno mikor újraindult, minden rendben. Semmi sem melegszik. Amúgy is figyelem idle állapotban meg játék közben is a hömérsékleteket de semmi.
A tápegység nemrég lett cserélve (2 hete), Asus A45-GA-ról Cooler Master G450-mre.
Valaki tudna adni valami támpontot hogy melyik hardver lehet hibás? Vagy lehet csak egy pillanatnyi elmezavar volt és minden rendben van?
-
JohnRaise
csendes tag
Sziasztok
Elöször is a gép :
asrock fatal1ty z150 gaming k4
intel I7 6600k
16gb ddr4 2133mhz
AMD Rx 480 8gb nitro
toshiba 1tb HDD
kingston 240gb ssd
Cougar 600W 80+ BronzAz lenne a problémám , hogy reggel használtam , meló kikapcs este haza és amikor bekapcsolom csak és kizárolag a Asrock logo jelenik meg , van kb 1 secem belépni biosba utána elmegy a kép monitor no signal .. alaplapi kártyával is ez van ha kiszedem a 480 at ... ssdt is kiszedtem mert elözö este frissitettem drivert azt hittem az vágta haza a wint de nem hiszem hisz logo utan nincs kép....
érderkes hogy biosba van kép tudok allitgatni de ahogy ujrainditom logo után no signal , probaltam pendriveról wint iniditani de nem lehet .
alap halt meg ?
elöre is köszi -
válasz
nightvison #36248 üzenetére
Köszönöm, nagy nehezen megoldottam ( de felmondani már nem tudnám hogyan).
-
-
válasz
nightvison #36246 üzenetére
Köszi, de ha jól értem ez csak arra vonatkozik ha ezen van a rendszer? Az ssd-n van, ez csak "adat" hdd lenne.
Rufus-szal így is meg tudom csinálni? Kb 8,5 órája megy a clean all, lassan kész kellene lennie... Ha leállítom és megcsinálom ezzel a rufus-szal akkor nem okozok gondot a hdd-nek?
-
Köszi!
Sajna közben nyomtam rá egy clean all parancsot melyet google testvér tanácsolt... Meg tudom valahogy ezt állítani vagy órákat kell várnom rá? Emiatt amit tanácsoltál nem megy (nem lehet mert tisztítás alatt áll) Adat semmi rajta, szóval egy gyors formázás sem baj.
-
Sziasztok!
Megvan az új gép, és minden pöpec egy kivétellel. Biztos fáradt vagyok és van triviális megoldás de google testvér sem segített.
Windows 10 ment fel, a boot menü látja a toshiba 3terás hdd-t, de magában a Windowsban sehol. Mit kellene tennem? Köszi a segítséget!
A konfig:
Asrock H110M-ITX/ac
Intel Core i5-7500 BOX
Be Quiet! Pure Rock
Crucial 2*4GB DDR4 2400MHz CL17
Samsung SSD 850 EVO 250GB (MZ75E250B) 3év garancia 21,800 27,686 1 21,800 27,686TOSHIBA P300 3TB 64MB (HDWD130UZSVA) Ezt nem látja...
Fractal Design Define Nano S
MSI GTX 1060 GAMING X 6G
Be Quiet! Pure Power 10 500W (BN273) -
dugo_
veterán
válasz
zolokas #36233 üzenetére
Keresd meg melyik az:
www.rom.by/files/socket_am2_pwr_pinout_v1.021.pdf
Piros/szürke/fekete esetén lehet mákod, azok össze vannak kötve a chipen belül, illetve egy-egy pin elhagyása még nem kritikus a tápellátás szempontjából.
Ha ezektől eltérő törött, akkor vagy valamelyik funkció nem vagy hibásan fog működni, viszont akkor én már nem kockáztatnám a lapot, ne rakd vissza bele.
-
zolokas
aktív tag
Sziasztok! Ha a am2es prociban a egyik tüske ki van törve az kuka ugye?
-
MrDerekas
addikt
-
apollo12
veterán
válasz
nightvison #36225 üzenetére
köszönöm a segítséget megy vissza gariba
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémával kapcsolatban:
A gép indítása után automatikusan belép a BIOS -ba. Próbáltam manuálisan HDD -ről és PENDRIVE -ról bootolni, de eredménytelen, belép a BIOS -ba.
Amiket már próbáltam:
- BIOS default settings
- Hardveres újraindítás (akku. ki, 30 mp -ig lenyomva tartott bekapcsológomb, akku. be, ac adapter csatlakoztat, indítás)
- HDD nélküli indítás
- HDD újracsatlakoztatás utáni indításMi lehet a megoldás?
A segítségeket előre is nagyon szépen köszönöm!
-
apollo12
veterán
válasz
nightvison #36222 üzenetére
hali próbáltam sajnos ugyan úgy, bios frissítés is megvolt de semmit nem jelentett
Cirkaloo
meg próbálom de fura hogy vinyo vagy ssd vel fútt a gép ugyan úgy fagyogat
tegnap óta folyamatosan futtatom a memtestet és 2 teljes kör lefut ami kb 6óra gond nélkül és következő indításnál le fagy a gép
-
apollo12
veterán
heló kb 3 hete össze raktam egy amd konfigot kb 2 hétig semmi gond nem volt vele, egyszer csak random fagyogat a gép meg újra indul valamikor 2-3 óráig semmi valamikor 10 percenként. Eddig tápot, vinyot, ssd másik gépem ki teszteltem semmi gond nem volt velük. hőfokok full normálisak, aida stress teszt 3 óráig semmi gond netezés közben kifagy, heaven benchmark 16-szor hiba mentesen végig ment, 17 ujra indult a gép
.
Gép konfig: max hőfokok:
amd 1700x 67Cfok
asrock b350m pro4 42Cfok
gskill F4-3000C15D-16GVGB
GIGABYTE GTX 1070 WF2 65cfok
corsair cx550m táp
meg van benne 1 db ssd és egy vinyo 30cfok körül mozognakmi lehet a baja már a 2 ik rendszert rakom rá de ugyan úgy fagyogat, most memtestet futtatok végig eddig semmi kb 2 órája megy
-
Robokutya
senior tag
Srácok egy kis segítség kéne
Lehet nem ide való de szeretnék megoldást találni rá.
Van egy Asus RX460 4GB DDR5 STRIX-RX460-4G-GAMING vga kártyám tanulmányozom a videorögzítési lehetőségeit.Azt szeretném elérni a Relive menüjében hogy ha elindítok egy felvételt a felvétel jelző ikon és a felvételidő ne jelenjen meg a felvett videón.Valakinek ötlete? -
Milka 78
nagyúr
válasz
MrDerekas #36218 üzenetére
Viszont heti 1-2 napot szervízesként dogozok és még így is ráfutottam
Azért is voltam elkenődve,mert előre drassoltam a nagykeres/gyártói gariztatástól ami mint utöólag kiderült nem is jött volna össze.
Én előre rettegek az MS-től.Isten igazából a 7-es volt az a rendszer ami elég jól kézreállt nekem és a mai napig keráznom kell rajta,hogy a 10 pont úgy nézzen ki mint az,de az ilyen marhaságokkal mint ez a frissítés,nehéz a lépést tartani.
Még egyszer kösz a tippeket,mert elég tanácstalan voltam,lehet nekem is árnyékra vetődés lett volna a vége nélküle -
MrDerekas
addikt
-
Milka 78
nagyúr
válasz
MrDerekas #36215 üzenetére
Köszönöm!
Úgy fest megoldódott,de nem egy komoly probléma volt,hanem 3 kisebb együttese.
1.Valóban letestelt a ház.Dzigeteltem a deszka hátlapját és megszűnt a gond.
2.Bootloop.A lapom teljesn megzavarodott a sok újraindulástól,ráadásul a fenti zárlat sem tehetett neki jót.Elem ki+1 óra hálózat mentes pihi után kitisztult a feje.Most már az oc profiljaim is működnek,igaz egy memóriával kellett belőnöm és utána raktam be a másik modult,de ez a szett kifejezetten nem támogatott és a lapom finnyás rá.
3.Rohadék MS!Visszakapcsolták a fast boot opciót ami felülírta az összes energia sémát és a bios beállításaimat és ezért a gép lekapcsolás után világított mint a karácsonyfa.Az összes led és ledes,usb-s periféria ontotta magából a fényt.Nem normális az MS,mi a francért kellett aktiválniuk az új frissítésük e ezt a full haszontalan opciót,ráadásul egy nyikk tájékoztatás nélül?
Én meg azr hittem a lapom és ezen belül az usb vezérlő haldoklik
Sok kicsi,egymástól független hiba és nem egy nagy hardveres frixi mint azt gondoltam.Amire kiszűrtem elment 2.5 napom,mert táp,memória,ssd,hdd és egyébb hardverek kizárása miatt más gépeket is ki kellett beleznem ezért párhuzamosan 3 gépet bontottam és raktam egyszerre...elfáradtam benne piszkosul -
zsiz
őstag
válasz
nightvison #36212 üzenetére
Köszi. Szerinted melyik az esélyesebb? A proci vagy az alaplap döglik meg nagyobb eséllyel?
-
Milka 78
nagyúr
Üdv Urak!
Ha a gépet rendesen leállítom és az magától újra bekapcsol 2-3mp múlva akkor azt tápproblémára utalhat?A táp a mostanság méltán népszerű EVGA 650 B3-as szériába tartozik,2 hónapos és ez a hiba egy házváltás után jött elő,tehát a gép változatlan.Összes bios beállítás átnézve,kábelezés és az egész gép átnézve,bekötések ellenőrizve,proci foglalat látszólag sértetlen,új ház reset és power gombjának hibája kizárva. -
zsiz
őstag
válasz
nightvison #36208 üzenetére
Hát akkor remélem lap
Az lenne a kisebbik rossz... Hogyan tudom kideríteni melyik?
A prociról meg a tápról is áprilisban járt le a gari. A lapról legalább tavaly.
-
zsiz
őstag
Sziasztok.
Tegnap óta nem megy a gépem. Tegnap reggel ment, délután csak annyit csinált, ami a videón látszik. Ventilátorok felpörögnek kicsit, majd leállnak, ismét felpörögnek, leállnak.. és így tovább, amíg ki nem nyomom a táp főkapcsolóját. Este ment megint, többszöri ki-be kapcsolás és újraindítás után is. Használtam, majd kikacsoltam. Rá pár percre már nem indult, csak a fenti jelenséget produkálta. Azóta sem jutok ennél tovább. Próbáltam másik táppal, igaz csak egy régi 350W-ossal tudtam. Azzal is ugyanezt csinálja. Ez a táp biztos jó, működő gépből van.
Ez alapján meghalt az alaplapom?
Próbáltam mindent lehúzni, VGA, RAM, SSD, HDD, ODD... nem sípol és csak azt csinálja, amit a videón is. Alaplapon elváltozást nem látok.
Asrock B85M-HDS, Chieftec CTG550-80P, i5-4440, Kingston HyperX DDR3, Sapphire R9 270X. 3 és fél éve vettem a cuccokat.
Köszi a tippeket
-
bandi0000
nagyúr
válasz
nightvison #36205 üzenetére
sztem nem az a hiba, vagyis lehet megnézem, mert olyan mintha valami elfogyna a laposból, és ezért nem tudja rögtön vissza hozni
egyedül max a vinyó lenne a szűk, mert 6700HQ, 960m és 8 giga ram van benne
-
MrDerekas
addikt
válasz
bandi0000 #36202 üzenetére
Lehet hogy nem fekszik a vga drivernek és a chrome-nak a hardveres gyorsítás, vagy szimplán nagy az étvágya chrome-nak, vagy a lemezindexelés kajálja be az erőforrást tétlenség idején és nehezen adja vissza a rendszernek felnyitáskor (friss telepítésnél ez pár nap alatt megszűnik, ha az indexelés nagyjából véget ér) vagy vga driver bug.
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
Kérdés, mi lehet a gondja a laposnak, ha azt csinálja, hogy meg van nyitva a chrome, pár lap, és ha leteszem a tálcára, és mást csinálok, utána megnyitom, akkor pár s-ig fekete az egész chrome, aztán észhez tér és beadja normálisan a képet... teljesen friss telepítés
-
inci67
tag
Nem ennyi ramom van, hanem 1 es volt először, azt cseréltem a 2 re, azt a 3 ra ami. 2X volt az mind kit. de a mostani a 3 as az konkrétan támogatott ram, az alaplap gyártó által.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Ingatlanos topic!
- PlayStation 5
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- EAFC 26
- War Thunder - MMO Combat Game
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen videókártyát?
- Lexus, Toyota topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest