-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Salak
aktív tag
Sziasztok!
A következő probléma kapcsán fordulnék hozzátok, hátha tud valaki segíteni:
Adott egy vadiúj gép, feltettem rá a Win7 Home Premium 64 bites verzióját, minden szépnek és jónak tűnt.
Azonban valamiért nem akarta telepíteni a frissítéseket a Windows, pedig jelezte, hogy elérhető xy darab, de nem tudott csatlakozni a helyhez ahonnan letölti.
Ezt végül hosszas utánaolvasgatás után sikerült orvoolni (bár 4 frissítést valamiért nem tud felrakni azóta sem, de a többit feltette.
Ami viszont az újabb probléma: Amikor kikapcsolom a gépet (szabályosan, shut down-al) akkor egy 4-5 másodperc után a monitor elmegy standby-ba (mintha rendesen kikapcsolna a gép, villog a montior power led-je), de a gép nem áll le, alapjáraton zúg tovább és világít a power gomb. Csak úgy tudom kikapcsolni, ha hosszan nyomva tartom a powert...
Mivel a monitor kikapcsol szinte rögtön így nem látom mi történik, miért nem áll le a gép, de lehet, hogy ezzel a frissítéses dologgal lehet összefüggésben, hogy akarná telepíteni még a frissítéseket de nem tudja... (bár akkor a monitornak nem kellene kikapcsolnia)
Gondolom hasonló tőről fakad az a probléma is, hogy ha otthagyom a gépet és elmegy sleepbe, akkor utána nem tudom felébreszteni (monitor standbyban van, villog, de nem tudok újra képet kapni, bármit nyomok) és ismét hosszan kell nyomni a powet, hogy elzárjam...
Lenne ötletetek ezt mi okozhatja és miként lehetne orvosolni a problémát? (gondolom ez nem hardveres probléma, vagy igen?)
Köszönöm előre is!
"Winners never quit and quitters never win."
-
Salak
aktív tag
Erre nincs senkinek ötlete?
-
Salak
aktív tag
válasz tigerscorpio #19868 üzenetére
Szia!
Köszi a választ.
Este otthon megpróbálok akkor letölteni mindenféle GPU-chipset, stb drivert az alaplap gyártójának honlapjáról, mivel alaplapi a videokártya.
A BIOS beállításokat is csekkolom.Biztos, hogy a leállításra nyomok, mert minden máshoz ki kellene nyitnom az oldalra gördülő menüt. Miután rányomok és leáll a monito, hiába mozgatom a zegeret, nyomkodom a billentyűzetet vagy röviden a power gombot, nem történik semmi. Csak a gép megy tovább, pörögnek a ventik, zúg a táp...
-
Salak
aktív tag
válasz tigerscorpio #19871 üzenetére
Rendbe, igyekszem kutakodni. A lap: Asus P8B75-M LX PLUS
-
Salak
aktív tag
válasz tigerscorpio #19871 üzenetére
Nem vagyok benne biztosan, hogy miként, de azt hiszem megoldódott az ügy.
Kivettem az elemet az alaplapból, majd visszakapcsolás után egyből frissítettem a BIOS-t is, és utána már leállt rendesen a gép. Nem tudom mit műveltem, de most jó
Köszi még egyszer!
-
Salak
aktív tag
Sziasztok,
A tanácsotokat szeretném kérni.
Szüleim gépe kmúlt, nem indul.
Állítólag ezt megelőzően néhány napig már nagyon sokáig tartott amíg bebootolt és felállt és furcsa kattogó hangot adott, de 10 perc alatt azért valahogy működőképes lett.
Azután egyszercsak már nem kapcsolt be, nem történik semmi.Nem tudom mi szállhatott el benne, de nem is ez a lényeg teljesen.
Mivel én nem értek hozzá, szeretném elvinni egy szervízbe, hogy megnézzék, diagnosztizálják és ha lehet megszereljék, de nem tudom hova vigyem, kit hívjak.
Ebben tudnátok tanácsot adni?
Jó lenne ha nem milliokért néznének rá, persze a megjavítására fordítandó összeg függ a problémától és lehet nem is éri meg megcsináltatni, de valahogy el kellene indulni.Köszi szépen előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Új generációs Gamer Intel i5 13400/ RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Beszámítás / Garancia
- ELADÓ: i5 6500/ 8GB DDR4 /240GB SSD /USB-C /takarítva, pasztázva/ HP 800 G3
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - Új RTX 3050 GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Ryzen 7 5700X / RTX 3070 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB SSD / 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest