Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Citroware

addikt

Több játéknál is újraindul a gépem mostanában. Arra lettem figyelmes, néha 10 percenként, néha egész napokat sem.

Azoknál a játékoknál indul újra, amelyek a leginkább igénybe veszik a hardvert, és azokon belül is bizonyos grafikai beállítások mellett hiba nélkül fut, más beállításokkal pedig mindig leáll a gép, ez számomra teljesen érthetetlen, pedig mindkét esetben fullra van hajtva a gép (annyi fps-t megy, amennyit bír).
    Újraindulás előtt 5-10 másodperccel már észlelhető az FPS csökkenés, tehát mondjuk 80FPS-ről leesik a játék 25-re és még megy egy kis ideig. Ha ekkor gyorsan kilépek a játék ablakából (azaz pl felhozom start menüt, vagy átlépek a böngésző ablakába), abban a pillanatban visszanyeri a gépem az erejét és visszalépve a játékba ismét annyi FPS-sel megy a játék, amennyit bír a hardver, így igazából a legtöbb újraindulást meg tudom előzni, amikor már érzem a hirtelen képfrissítés-csökkenést. Hőmérsékleteket figyelgettem, elvileg nem lehet probléma. A processzor bőven húzva volt már 4,3GHz-re is és sokat ment hibátlanul, de az utóbbi időben többször volt szoftveres vagy hardveres probléma (nem tudtam eldönteni), ezért inkább levittem 3,7-re a biztonság kedvéért.

A gépem komponensei láthatóak a profilomban. A processzor, az alaplap és a táp már 6+ éves, így ha hardveres a probléma, akkor azokra gyanakodom, de lehet, hogy szoftveres...
    A többi alkatrész fiatalabb.

Mi lehet a baj?

Új hozzászólás Aktív témák