Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Autós kamerák
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Apple MacBook
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
Az Avast eltolt valamit a 32 bites Win7 frissítésekor:
https://forum.avast.com/index.php?topic=199156.0 -
7s26c
őstag
Sziasztok. Nemi tanácstalanság. Bekapcsoltam a gépet, kiirta , hogy az avast frissítést telepit. Utána nem volt net sem wifi. A gép ötször újraindult, jellemzően tízpercente. Közben ,volt hogy az avast azt üzente, hogy védtelen vagyok. A net megjött, de a gep azóta is újraindul x percenként. Mi lehet ez? köszönöm szépen 😊
-
S e t h
nagyúr
Sziasztok!
Vásároltam egy 120 gigás Kingston ssd-t, ment rá win10 és azóta igen komoly fagyásokat produkál a gép.
Akár játék, akár böngészés közben egyszer csak az egér kurzor kivételével minden megfagy és jobb esetben kb 10-20 másodpercig, rosszabbikban 1-2 percig tart az állapot.
Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy az ssd-t formázás nélkül a la natúr vettem használatba, már ha ez probléma egyáltalán.
Olvasgattam én a neten drivetektől kezdve, ide-achin át win update hibáig mindent, de gondoltam felteszem nektek is a kérdést, hogy estére ha gép elé jutok, akkor tudjak vmit kezdeni a segítségetekkel.
Az alaplap ASROCK H110M-HDV, három hete lett frissítve a bios. -
TheProb
veterán
válasz
nightvison #34690 üzenetére
Közben eszembe jutott, hogy már régebben is csinált alkalmanként érdekességet. Volt, hogy random elkezdett csíkozódni a külső kijelzőn a kép és ezek a csíkok még "mászkáltak" is. HDMI kábelt újracsatlakoztatásakor megszűnt a dolog. Ekkor vettem új kábelt, de utána is jelentkezett hébe-hóba a dolog. Egyre inkább a HDMI portra gyanakszok. Ha kihúzom a kábelt vagy csak kikapcsolom szoftveresen a külső kijelzőt, akkor azonnal "megjavul" a rendszer. Fura. Vagy az előbb akkor is "visszajött" a hang, miután a bitrate-et módosítottam (16->24bit).
Nem rossz ötlet a linux, csak nemtom hogy teszteljem, mert itt se mindig ugyan azok az események váltják ki a hibát.
-
nightvison
tag
válasz
TheProb #34689 üzenetére
Friss a driver, friss a rendszer. Hát eléggé érdekes akkor. Még esetleg valamelyik ram bezavarhat neki, azt kéne tesztelni, ha van másik. De ha az sem segít akkor valahol tényleg hardveres baj van. Bár egy pendriverol futtatható linuxal is ki lehetne próbálni, hogy van-e hiba, hogy tényleg ki legyen szürve a szoftver hiba.
-
TheProb
veterán
válasz
nightvison #34688 üzenetére
Azt is próbáltam, ugyan az a helyzet.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
ASUS G56JR/W10 alatt:
Találkozott már valaki olyannal, hogy egyik napról a másikra teljesen megbolondult a gép és ha HDMI-n külső kijelző van rákötve akkor random elmegy a hang (a HDMI-n keresztül kitolt eszközön), nem indulnak el a videók, szal még crashel is valamit, mert se YT, FB videók nem indulnak el, spotify is megadja magát, stb. Valamint szaggatott videót játszik le, ha épp elindul 1-1 videó, ugyan ez játékok alatt.
Próbáltam már friss telepítést, ott is ugyan ezt csinálja. Próbáltam már visszaállítani egy régebbi intel vga driver verziót is, semmi változás.Lehetséges, hogy ez HW-es hiba? Nemtom mivel lenne még érdemes próbálkozni.
Ja, és így néz ki a "képernyő-beállítások" alatt a sematikus ábra:
Fingom nincs mi az a 3-6ig lévő kijelző, de akkor is mutatja őket, ha nincs külső kijelző kötve a laptopra. -
Imilenni
addikt
válasz
MrDerekas #34682 üzenetére
Bocsi
Szóval! A monitoromon van DVI bemenet is, viszont VGA-val használom. A VGA-n alapból olyan DVI bemenet van, ami konvertálható analógra. (ott az a 4 tüske helye)
Magyarul DVI-VGA átalakítóval használom, ami biztosan működik mert az alaplaphoz is ezt használom.
Ugyebár a monitor, amikor felkapcsolom a gépet mindíg keresi a jelet hogy analóge vagy digitális.
Egy idő után kiírja hogy nincs jel. (pontosan nem ezt de erre utal)
Először a videókártya tápja indul be.
Nemsokára megnézem a BIOS resetet, viszont elég ha a CMOS gombot benyomom nem?
X1-X16 USB3-as risert használok, az normális hogy ha bevan dugva az X1-es adapter akkor sincs kép, hiába az alaplapra van dugva a monitor.
Habár ez lehet normális.. -
MrDerekas
addikt
válasz
Imilenni #34681 üzenetére
Igen a bios-ban kell/lehet állítani, hogy igp vagy dvga. Ha integráltal van kép, akkor azzal belépsz a biosba és ott elsődlegesnek a dvga-t választod. Majd mentés kilépés és leállítod. Dedikált vga bele, és indítasz. Egyébként a monitorod tuti kompatibilis a vga-val? Ha analóg a monitor elképzelhető, hogy a kártyán csak digitális kimenet van. Igen a két tápos rendszer is okozhatja egyébként. A vga-t hajtó táp is bekapcsol? Mondjuk ha konkrétumokat is írnál, ötlet is lehetne a problémára. Amit eddig írtam, kb teafűből jóslás...
-
Imilenni
addikt
válasz
Imilenni #34680 üzenetére
Bocsi a duplaért.
Igazából az a fura, hogy ha bwnt is van a kártya, de az integráltra van rakva a caatlakozó akkor sincs kép..
Nemtudom ez számít-e..
Lehetséges hog a BIOS-szal kell valamit tenni? Mint ahogy írtam resetelni az elemmel? Vagy a cmos elem? Az számíthat hogy dupla tápom van? Csak a kártyát hajtja a másik. -
Imilenni
addikt
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?A gép elindul, viszont kép nincs.
Eddig imtegrált grapics-ról ment a gép, lehetséges hogy bios elemet kell)kivenni és visszarakni? Esetleg a lapomon van valami féle cmos gomb is..
A videókártya pedig működik.. -
szochyo
csendes tag
válasz
IstvánLászló #34660 üzenetére
Táp csere megvolt,helyzet változatlan,jöhet az alaplapcsere.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Drachande #34677 üzenetére
Alaplap vagy táp sztem is. Ha táp, akkor csere ugye. Ha lap és javíttatni akarod (feltételezve, hogy csak kondi hibája lett (az állástól/évektől), akkor szakival megnézetni és mondjon egy árat. Az alkatrészek fillérekért lennének, de aki tud alaplapon is forrasztani, azt azért meg kell fizetni. Utána tudod eldönteni, hogy érdemes-e.
-
Drachande
tag
válasz
Formaster #34676 üzenetére
A VGA szerintem biztos jó, mert másik gépben volt eddíg használva, most raktam csak vissza ebbe. A tápot meg 6 év szolgálat után, amikor a gépet szétszedtem, a dobozába tettem, ott volt egész eddíg. Még csak porosodni sem porosodott, előtte meg tökéletesen működött.
Megpróbálok egy másik tápot szerezni, azzal kipróbálni, de ha az alaplap a baj, amire én is tippelek, akkor mit lehet vele csinálni? -
RVR400
veterán
válasz
dellfanboy #34674 üzenetére
Előbb a 15-öst kell a 45-össel összevonnod, aztán a maradékot lecsippenteni, és hozzáadni a nagy partícióhoz. Csak partíció menedzserrel fog menni, mint pl Easeus.
-
dellfanboy
őstag
lenne egy mi a baja gépemnek kérdésem adott egy pc ami rendesen muzsikál idáig az 500gb merevlemezt 3 rézre particionálva használtam, most hogy feltettem a win10-et a három particióból szeretnék kettőt csinálni. ehhez kellene egy kis segítség támpont hogy milyen módon kell megcsinálni? ha berakom a win telepít és arról boot-olok sehogy se tudom összevonni a már meglévő particioimat. így néz ki jelenleg 15gb system (üres) 45gb rendszer(ezen van most a win) maradék adat(kb.440. a 15gb jelenleg üres régebben az xp volt rajta de már az xp nem kell. a 15 gb-t szeretném az adat részhez hozzápasszintani, de sehogy se sikerül. ötletek?
-
Drachande
tag
Sziasztok!
Összeraktam a régi gépem, ami kb 3 évig nem volt használva és indításkor azt csinálja, hogy a ventilátorok (CPU-, VGA-, táphűtő) felpörögnek, de se kép, se hang, semmi nem történik. Az a "pittyenés" is hiányzik, ami szokott lenni, ami után elindul. Kihúztuk, visszadugtuk azt a vastag tápkábelt, ami az alaplapra megy, utána elindult, adta is a szokásos hangot. Rá pár napra újra indítani akartuk, megint ugyanezt a hibát csinálta, de aztán több próbálkozás után megint elindult és ment is 3-4 napig, minden nap. Majd megint visszament ugyanerre a hibára. Mi lehet a baj és hogy lehetne megoldani, hogy működjön?
A gép :
Asus P5B
E4400
2*4Gb Corsair DDR2 800 MHz + 2*512Mb noname 800 Mhz
Inter-tech SL-500 tápegység
Asus 8600 GT VGA
HDDvel, ODDvel és nélkülük is ugyanez a hibajelenség van, szóval nem hiszem, hogy ezek lennének a baj. -
Vakegérke
félisten
válasz
Destroyer91 #34670 üzenetére
"... csak abban az esetben indul a gép, ha már rá van dugva a monitor a VGA-ra..."
Adódik a kérdés, hogy minek indítani a gépet, ha nincs rácsatlakoztatva a monitor.
-
Destroyer91
tag
válasz
MrDerekas #34669 üzenetére
Nos igen, BIOS frissítve volt már a VGA előtt is, viszont most visszatettem a VGA-t, és csak abban az esetben indul a gép, ha már rá van dugva a monitor a VGA-ra
Tehát ha kihúzom a kábelt, és csak simán indítanám üresbe a tápról, akkor pittyeg és vége
Belépve a windowsba, felraktam a driverét, felismeri, jónak tűnik minden, így elsőre... Elkövettem ezek szerint azt a noobságot, hogy nem dugtam rá a cuccokat, csak a tápot, bár mi értelme, hogy így simán nem indul csak a tápról? Ez valami fail safe megoldás akar lenni?
-
MrDerekas
addikt
válasz
Destroyer91 #34667 üzenetére
Az RX 480 kari a kérdéses vga? (Tápcsati bedugva? És az vga csatija? Bocs már a hülye kérdésért, csak épp láttam már széthúzott simson motorblokkot is, pedig csak a gyertyapipa vezetéke volt hibás) Ahogy a kolléga is írja felettem, tesztelni kellene másik konfigban.
Szerk: Alaplap BIOS a legfrissebb? -
Vakegérke
félisten
válasz
Destroyer91 #34667 üzenetére
Én azt a VGA kártyát kipróbálnám valamelyik barátom gépében. Hamar kiderül, hogy mit kaptál vissza garanciában.
-
Destroyer91
tag
válasz
MrDerekas #34666 üzenetére
Az a baj ezzel h nem vagányság kérdése nálam, hanem a hiányos szakértelmemé
Mindenesetre most már lassan fél òrája elindul, ha kikapom a vga-t pöccre, ahogy visszarakom, ismét 5 pittyegés és villog a boot led, annyit figyeltem meg, hogy ahogy rádugom a monitort az igpre egyből bekapcsol villog, ha a videokarira dugom, akkor semmi reakcio, nem tudom egy jelenthete valamit, vagy esetleg valami bios beállítás van-e, amit nem veszek észre?
-
MrDerekas
addikt
válasz
Destroyer91 #34663 üzenetére
Ha vagány vagy szétkapod és az asztalon szárazon összerakva indítasz egyet, kiemelten ügyelve, hogy véletlenül se okozz zárlatot! Tehát akár egy újságon az alaplap, mellette arrébb kicsit a táp, vinyó/ssd egy szivacsra. Lényeg, hogy kényelmesen elérjenek a tápkábelek, minden olyan komponenshez, ami ezt igényli. Szervizben általában így megy a teszt. Ha már az otthoni körülményeket nem tudod reprodukálni a szervizben, akkor a szervizét valósítsd meg otthon. Egyébként eddig működött a gép? Illetve a számtech boltban a saját prociddal próbálták? De végülis, ha "szárazon" összerakva megy, akkor valszeg szerelésnél van valami gebasz. Írom mindezt annak fényében, hogy egy valóban hozzáértők által tesztelt és hibátlan gépről beszélünk.
-
Destroyer91
tag
válasz
Vakegérke #34664 üzenetére
Igen, tudom, hogy ezt jelenti, de ezt ugyebár rajtam kívül senki se hallhatta a boltosoknál, mert náluk tökéletesen működik.
Annyig elfelejtettem leírni, hogy az alaplapcsere után a gép itthon is tökéletesen működött egészen tegnapig, amíg bele nem raktam a vga-t (amit gariból hoztak vissza tegnap, cserélték egy újra), azóta csinálja ezt az egészet, legalábbis csak nálam...
viszont ha kiszedem, se változik már semmi...
-
Vakegérke
félisten
válasz
Destroyer91 #34663 üzenetére
"5 rövid hangjelzés: Hiba a központi processzorban."
ForrásNa, legyünk okosok...
-
Destroyer91
tag
Üdvözletem!
Valami nagyon okos segítségét szeretném kérni.
Olyat produkál a gépem, hogy bekapcsolásnál 5 rövid pittyegés kíséretében nem hajlandó elindulni, miközben a debug jelző led a BOOTnál pirosan világít az alaplapon, se kép, se hang, se BIOS, pörög minden ventillátor, állapotjelző világít, nem kapcsol le automatán csak igy "van" a masina
Elvittem két számtechboltba is helyben, ahol szanaszét szedték mindent külön tesztelve, rámértek a tápra, vga-alaplap zsír újak, kábelek minden oké, CPU nem hibás nincs elhajlott tű, a dolog pikantériája, hogy mindezek után is náluk tökéletesen működik,simán bootol, semmi pittyegés (mindkét boltban) miközben nálam (és pár ismerősömnél próbálva szintén) továbbra is ugyanaz a gond, ugyanúgy nem indul. Rákérdezve a boltokban kb. fogalmuk sincs, ez mitől lehet, az egyik helyen annyit mondtak az árammal lehet baj, de a boltokon kívül máshol próbálva is ugyanez a gond, szóval nem hiszem. Itthon egy CMOS resetet tudtam csinálni (ami az informatikai tudásom maximuma kb
) , több áramforrásról tápkábelt cserélve is fennáll a probléma. Számtech boltokba nem tudnak így vele mit csinálni, mivel náluk tökéletesen megy (több órás tesztelés után is), így teljesen el vagyok tanácstalanodva, nem is láttam még hasonlót
Ha bárkinek van bármi ötlete, kérem ossza meg!
Előre is köszönöm a segítséget!(a konfigom adatai az adatlapomon megtalálhatóak)
-
Oliver2017
újonc
Sziasztok! Tegnapi nap folyamán frissítettem MSI 970A-G43 alaplapom BIOS-át pendrive-rol a legfrissebbre ami hiba nélkül le is ment és utána még egész nap használtam a gépet. Este kikapcsoltam a gépet és másnap már se kép se hang, minden felpörög normálisan és a speaker se sípol hogy valami hiba lenne. Alaplap elemet kiszedtem de utána se indult a gép.
Gépem:
AMD X6 FX-6300 3.5GHz AM3+
2x8GB Kingston HyperX 1600MHz
1TB Toshiba HDD
XFX R9 270X 2GBElőre is köszönöm mindenki segitségét
-
szochyo
csendes tag
válasz
MrDerekas #34658 üzenetére
Bemelegetve is csinálja,akár több óra után, ha újraindítom megint x időre restart loopban ragad. Tápon gondolkodtam én is de csinálhat ilyen gondod ha terhelés közben (játék akár több órán át) pedig semmi gond nincs vele? Talán tudok egy kölcsön tápot még szerezni,csak nehezen tudom elképzelni hogy boot közben legyen rossz egyébként meg ne.
-
szochyo
csendes tag
válasz
MrDerekas #34656 üzenetére
Megnéztem a biost,ahci jó,minden beállítás ugyanaz mint eddig,4 éve megy így.Memóriákat pakolgattam de ugyanaz az eredmény,plusz mégegy memory diagnostic is lefutott és semmi hiba.Windowst újratelepítettem de semmi javulás,még telepítésnél usb-ről bootolásnál is volt újraindulás szóval ssd-t is kizártam mint hibaforrás.Köszönöm azért a tippeket,de valószínű ebből alaplapcsere lesz,mert más ötletem nem maradt. Csak 1155 foglalatos alaplapot nehéz már találni.
-
berzebub
aktív tag
válasz
mbalint987 #34653 üzenetére
Vagy vissza viszed a boltba es megcsinaljak neked, vagy kersz kölcsön valakitől egy skylake cput a frissitesig.
-
berzebub
aktív tag
válasz
mbalint987 #34651 üzenetére
Üdv!
Sanszos hogy neked is régebbi bios van az alaplapodon, ami még nem ismeri fel a kaby lake cpukat. Frissíteni kell.
-
mbalint987
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ilyen gépem, amit most raktam össze, de nem indul (ventilátorok és belső eszközök mennek). Speaker van rá kötve, ha a RAM-okat kiveszem belőle, akkor sípol, egyébként nem ad magából sípjelet (még akkor se, ha teszem fel, a 12V-ot szedem le róla). Monitorképet természetesen nem ad (HDMI-n van rákötve). Integrált és dedikált kártyával is ugyanezt csinálja. EZ DEBUG LED-ek hibát nem mutatnak, nem égnek. Táp tesztelve lett. Vannak olyan pillanatai a gépnek, hogy nem akar bekapcsolni (azaz még a ventilátorok sem mennek), több táp fel-le kapcsolgatással sikerül ilyenkor zajra bírni.
Mi lehet a gép baja?
-
szochyo
csendes tag
Hello mindenki, Lenne egy nagy gondom a gépemmel,hátha itt tud valaki valami okosat mondani. Kb egy hete restart loop gondom van, win 10 van fenn, annak a betöltéséig jut el aztán újraindul,néha a bios logó is tovább van kinn mint máskor de azon azután továbbmegy és megint a win betöltésig eljut.Néha eljut a win hibajavítés képernyőig,aztán újraindul.Ezt változó ideig csinálja,1-5 perc, és aztán elindul a windows rendesen,és néha egyáltalán nem csinálja. Ha sikerült elindulnia utána már semmi gond nincs,nem fagy meg,nem indul újra a gép magától,stressz teszt,játék alatt semmi hiba.Hőfokok rendben vannak,mem tesztet ssd ellenőrzést csináltam és semmi hibát nem jelzett. Windowst még most fogok újratelepíteni,de attól tartok nem az lesz a hiba,de hátha találkozott már valaki hasonlóval és tud valamit mondani.
A szóban forgó gép Asus p8h77-v alaplap,i7 3770k, zotac 1070 amp extrem, fsp 600-as táppal,és win 10 home 64 bit
-
Formaster
addikt
válasz
nightvison #34635 üzenetére
Kizárt h sérült, akkor nem menne neki a stresszteszt sem. Én a bios eepromra tippelnék, főleg ha 66x átírta a biost.
Egy ilyet megpróbálnék, 9 euró nem olyan vészes.
-
Olympos
aktív tag
válasz
nightvison #34635 üzenetére
szerintem nincs sérülve, de megnézem.
(konkrétan tudod, hogy melyik láb okozhat ilyet mert ránézésre hibátlan.) -
Formaster
addikt
válasz
nightvison #34640 üzenetére
A 170 chipset eredetileg sandyhez való, az h támogatja a kaby-t is csak ráadás. Azért egy kérdést megér a dolog.
Olympos bocs összekevertem egy másik hsz-el, de ilyen hangvétel után el sem olvasom. Húzgáld csak win alatt.
-
Olympos
aktív tag
válasz
Formaster #34630 üzenetére
Milyen B-s lap???
Z-s a lapom (Z97) és K-s a procim (4790K).Továbbá a Windowsban lehet húzgálni és tunningolni a procit, mert ugyanúgy eléred az összes BIOS vezérlést. Van is benne AutoTunning opció, amikor az alaplapgyártó saját szoftvere keresi meg a legoptimálisabb tunning opciót, feszültéség értékeket, amikor még stabil a CPU működése, majd ezt visszaírja a BIOS-nak. (Amiről Te írsz az kb. 10 éve lehetett még gond.)
Ha elolvastad volna rendesen amit írtam, akkor látnád, hogy sima alap BIOS beállítás utáni BIOS frissítés is ugyanazt produkálja, mintha meghúznám a procit BIOS-ból vagy Win10 alól.
(...ja, és ha BIOS alatt csinálom azt, amit Win10 alatt - pl. fesz. értékek állítgatása - , akkor is ugyanaz az eredmény. Mindegy hol írom át a CPU VCORE, stb fesz. értékeket.....) -
skatebab
tag
válasz
nightvison #34641 üzenetére
értem de szerinted egy bolt ezt garanciális kereteken belül megcsinálja? :/
-
skatebab
tag
válasz
nightvison #34637 üzenetére
Nem gondoltam hogy kiadnak így alaplapot hogy nekünk kell frissitgetni. ..
Gondolom ha kértem volna összeszerelest akkor Mikololtak volna vele .
Én nem szívesen flash élnem a biost
A bolt szervizek kéne -
skatebab
tag
válasz
nightvison #34633 üzenetére
igen igen hasonló választ én is olvastam a neten megnéztem az asrock oldalán elvileg támogatja a hetedik generációst. de hatodik generációs nem tudok szerezni mert egyszerűen nincs.
Boltba emiatt vissza vigyem? :/ -
skatebab
tag
-
thebigK
addikt
Hali emberek. Segitseg kellene. Nem indul ez a qrva gep, elinditom, se kep se hang. Ami biztos, hogy nem a vga, mert az alaplapin sem ad kepet. Este kikapcsoltam, ott meg nem volt semmi gondja. Csereltem elemet az alaplapban, uj sata kabel, procit is ujrakentem de semmi. Barmi otlet? Koszonom!
-
Olympos
aktív tag
válasz
nightvison #34626 üzenetére
most is megy a gép; szerintem ha egy tüske nem lenne jó, akkor nem is menne, vagy tévedek?
-
skatebab
tag
válasz
nightvison #34626 üzenetére
megnézemtem többször foglalat nem sérült gyári hűtés tettem ra amin ugye van paszta. a proci melegedést úgy értem hogy csak megnéztem működik e (nem túlmelegedésre gondoltam)
-
nightvison
tag
Nem megfelelően van rögzítve a hűtő vagy paszta van alatta?
így elsőre erre tippelnék
-
skatebab
tag
hellosztok,
Tudnátok segíteni?:a hiba:
teljesen új gépet vettem,
összeraktam,de minden egyes bekapcsolás után kb 15 mp múlva leáll (csak egyszer!)
majd bekapcsol a gép megint ,de ekkor már mondhatni fullon mennek a ventik.
A cpu melegszik
ram nélkül is ezt produkálja
házon kívül is ,
2 alaplapi táp rá van dugva
ill. a power sw bábel ezen felül.a gépem:
alaplap:
Asrock H170M PRO4S alaplap
táp :
FSP 500W Hyper 500 tápegység
cpu:
Intel Core i5-7400 BX80677I57400 processzor
ram:
Kingmax 8GB DDR4 2133MHz memóriaAlaplapi resetek nem segítettek semmit.
köszönöm segítségeteket.
-
Olympos
aktív tag
Jelenség:
- Power gomb megnyomására fél másodpercre felpörög a CPU hűtő, felvillan a Power Led és ennyi. A gép megáll, nem indul. (Ezt lehet ismételgetni a végtelenségig.)Konfig:
- ASRock Z97 Pro4 alaplap
- Intel i7 4790K proci
- Noctua NH-D15 hűtő
- AeroCool XPredator Modular Gold 750W tápMikor történik ez? Mi idézi ezt elő?
- Ha BIOS-t frissítek és a frissítés sikeres, majd a frissítés végén újraindul a gép, akkor a jelenség szerint a gép nem indítható be.
- Ha túlhúzom a procit pl. Win 10 alatt, majd kifagy a Win10 maga, kék képernyő jelentkezik Windows hibaüzenettel, majd a gép újraindulna, de a jelenség tapasztalható.
Vagy csak simán mikor megmerevedik a képernyő a túlhúzás miatt és resetelek.Mit tettem, hogy jó legyen?
- CMOS reset:
CMOS reset kb. 30 próbálkozásból 1 alkalommal éri el a hatását és a gép beindul.
Ezek után megint jó addig, amíg nem kontárkodok bele a BIOS-ba.
- Régi BIOS visszaállítása:
Több BIOS-sal próbálkoztam, legújabbal/legrégebbivel/gyárival/köztes kiadással: minden BIOS frissítés alapból sikeres, de újraindítás után a jelenség mégis tapasztalható; nem akar beindulni.
- Elem kiszedése:
Hatástalan.Tegnap már a CMOS reset sem segített.
Várnom kellett kb. 1-2 órát, aztán visszadugni a tápegység tápkábelét az alaplapra, majd rádugni a 220-at a tára és beindítani a gépet. Ekkor sikerült. Szerintem ez a legfontosabb tünet: várni kell, akkor magától meggyógyul.... hmmm....Egyéb:
Ha végre sikerül beindítani a gépet, akkor is fontos, hogy legalább egyszer egy sikeres BIOS indítás végbemenjen, mert különben megint 40-50 alkalommal is resetelhetem a CMOS-t, akkor se indul be. Ilyen történt tegnap is, amikor kiszedtem a memóriát, VGA-t és csak a procit+hűtőt és tápegységet hagytam fenn: sokadik próbálkozásra felpörgött a proci, jött a megnyugtató BIOS error sípoló hang a memóriát jelezve. Össze is raktam a gépet és megint nem indult, ugyanis nem indult el a BIOS, nem futott le sikeresen memória hiány miatt.
Megint vhogy összehoztam egy sikeres indítást, de már memóriával és bill+egér+kijelző nélkül végre beindult, vártam is egy kicsit, amíg tudtam, hogy a BIOS már lefutott, csak SSD/HDD és monitor híján várakozik egy DOS-os üzenet (pl. No operation system vagy hasonló); na ekkor már újra lehetett indítani és megint semmi gond nincs addig, amíg nem piszkálom a BIOS-t.----
Szóval ez csak akkor van, ha frissítem a BIOS-t vagy ha túlhúzom a procit vagy a BIOS-ban átkapcsolok egy két érdekes dolgot.
Normál, boost frekvencia sebességgel 4.4Ghz-en soha nem fagy ki a gép, több órás játék vagy stressz teszt alatt sem.Tápegységre vagy alaplapi kondira gondolok.
Please help!
Köszönöm!
-
MrDerekas
addikt
válasz
McEacrhan3 #34618 üzenetére
Ismerős
Új gép összerakásakor a végén egy nagy levegő, 20 másodpercig bent tart lassan kifúj és... mehet a pover gomb. Lehet e nélkül is indulna, de ezzel tuti.
-
Formaster
addikt
válasz
McEacrhan3 #34618 üzenetére
Sok minden hókuszpókusz történhetett, de a legvalószínűbb h a tápod bemondta az unalmast. Amíg folyton áram alatt volt tartotta magát, de miután áramtalanítottad, majd újra fesz alá helyezted, ezt a terhelést már nem bírta. Az én tápom akkor csapja le mindig a biztit amikor valamiért ki kell húznom, majd újra bedugni. Olyankor hatalmas feszt vesz fel. Próbálj meg intézni egy kölcsön tápot.
-
McEacrhan3
tag
válasz
MrDerekas #34617 üzenetére
Az elemest még megpróbálom.
A hókuszpókuszról meg annyit, hogy néhány napja visszavittem a régi helyére, és beállítottam pont oda ahol volt, gondoltam hátha a másik szobában lévő, eltérő földi gravitációs vonalak miatt nem ment volna, de ez sem oldotta meg a problémát.
És ott a régi konnektorra volt rádugva.
Köszönöm a segítséget nektek.
-
MrDerekas
addikt
válasz
McEacrhan3 #34616 üzenetére
Látatlanba sok ötletem nincs. Azért a száraz pasztára visszatenni a hűtőt, az merész. Ha már ennyire belemélyedtél, ki kellene venni a procit is. Amikor a hűtőt levetted, lehet az is elmozdult/vetemedett, illetve a hűtőzsír is kenődhetett olyan helyre ahová nem kellene. Ha kivetted a procit ellenőrizd a lábakat, hogy nincs-e görbült/törött. Valamint az elemet vedd ki 10-15 percre, közben ne legyen áramba dugva se a táp. Kifogytam az ötletekből. (Még kicsit hókuszpókolhatok, de az már mehetne a tévéshopba is akár
) A fali aljzat az földelt? Esetleg másik konnektorban kipróbálni?
-
McEacrhan3
tag
válasz
MrDerekas #34615 üzenetére
A procihűtőt leszedtem, és újra felraktam. A paszta egy kicsit száraznak tűnt de nem volt vészes, és jól ráfeszül a hűtő a procira.
Mind a két csatlakozó rá van dugva, mind a kettő jól illeszkedik.
Eddig hosszabbítóról volt a táp rádugva,most betettem a fali konnektorba.A képernyő fekete marad, a merevlemez felzúg majd elhalkul, majd megint felzúg stb. kb. 10 másodperces ciklusokban. A ventik maxon pörögnek
-
MrDerekas
addikt
válasz
McEacrhan3 #34613 üzenetére
Alaplapra a 24 és a 4 pines tápcsati is rá van dugva? Mivel a hordozás után lépett fel a probléma, egyértelműen valamely komponens elmozdulására tippelne az ember. Az új helyén földelt aljzatba van dugva a hálózati tápkábel? Illetve mi az, hogy nem bootol? El sem indul? Vagy elindul, de nem pörgeti fel a vinyókat, nem ad képet, de a hűtők pörögnek rendesen?
-
Formaster
addikt
válasz
McEacrhan3 #34613 üzenetére
A procihűtő nem mozdult le a helyéről?
-
McEacrhan3
tag
Sziasztok.
A problémám az hogy, az egyik itthon pc egy ideje nem akar bootolni.Nemrég átvittem egy másik szobába, és azóta nem bootol be(azelőtt működött rendesen). A ventik pörögnek maxon, a táp ventije is pörög, de a képernyő fekete marad.
A képernyő jó biztosan, próbáltam más géppel és azzal működik.
Átdugtam a csatlakozót az alaplapi kimenetre, és kivettem a videokártyát de így sem bootol.
Kivettem a ramokat, majd egyesével betettem őket külön külön és együtt is, úgy sem bootol.
Lecsatlakoztattam a merevlemez csatlakoztatóját úgy sem.
Lecsatlakoztattam a DVD írót, úgy sem.
Levettem külön-külön és együtt is az újraindító és a be-ki kapcsoló gombokat is, nehogy a beragadásuk miatt csinálná, de így sem bootol.
Kivettem az alaplapi elemet,hogy resetelje a biost, így sem bootol.
USB eszközöket is lecsatlakoztattam mind, semmi nem volt rádugva csak a képernyő meg a tápkábel.Gondoltam, hogy a hordozás miatt esetleg lecsúszott egy csatlakozó és az a baja, de végignéztem az egészet, és mind a helyükön vannak. Fizikailag nem látszik semmi sérülés nyom az alaplapon, semmi feketeség, a kondenzátorok sem púposak.
Nem maradt már tippem, hogy mit próbálhatnék ki, így az vetődött fel bennem, hogy vagy a táp vagy az alaplap mehetett szarrá, csak azt nem értem, hogy miért pont most, eddig működött rendesen.
Valakinek van tippje, hogy mi lehet a baj, illetve, hogy mit próbálhatnék ki még?
Előre is köszi. -
MrDerekas
addikt
válasz
Dinter #34611 üzenetére
El kell kezdeni keresni a hiba okozóját. Első körben bontsd meg, és alaplap, cpu, egy darab ram (na meg a táp) legyen indításkor csatlakozva. Ha megint megáll biosnál, akkor ram csere és újrapróba. Ha így betölti a biost, akkor egyesével elkezded visszacsatolni a meghajtókat, további ramokat, usb ketyeréket. De minden indítás előtt csak egy dolgot tegyél/köss vissza. Ha valamelyik merevlemeznél akad meg, akkor másik ágról adj neki tápot és/vagy másik adatkábellel próbáld. Sziszifuszi meló, de másként nem megy.
-
Dinter
addikt
Üdv.
Bios képernyőnél leragad a boot, nem tölt tovább. Egyszer már csinált ilyet, akkor bios reset megoldotta, most nem. Elemcsere megoldhatja, vagy mi lehet a baja?
-
-
Vakegérke
félisten
válasz
Karcub #34600 üzenetére
Egyre szebb.
Szóval azt mondod, hogy a HDD-nek két tápcsatlakozója van, az egyik SATA, a másik molex?
Tedd meg, légy szíves, hogy lefényképezed, és megmutatod. Ha nincs fényképezőgéped, vagy erre alkalmas mobiltelefonod, keress már képet a NET-en egy ilyenről, és linkeld be, légy szíves.Szerk: Nem lehet, hogy a molex csatlakozó "csak úgy" ott van véletlen, de be sincs dugva? Mert ha ez a helyzet, akkor egy ilyen átalakító megoldja a problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5/ RTX4080 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- HP DL380 G7 /2x X5660, 9GB DDR3, 7x600GB SAS, 2x10G SPF+/
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900x, 32GB RAM, 1TB SSD) Beszámítás! (25)
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest