- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bensee
tag
Sziasztok!
Adott egy Fujitsu előre összerakott gép, amibe most vettem 2x2 GB + 2x1 GB DDR2-es memóriákat.
Újratelepítés megvolt, természetesen 64 bites rendszerrel. A gondom az, hogy a 6 GB-ból csak 3,25-öt lát. Kiírja rendesen, hogy 6 GB rendszermemória, de csak 3,25 GB használható belőle. A BIOS-ban is 6 GB-ot jelez, de bekapcsolásnál a POST screen-nél csak 3,25 GB installed memory-t ír. A BIOS-ban nézegettem hátha van valami beállítási lehetőség a ramokra nézve, de semmit nem találtam.
Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
dannyl
addikt
Sziasztok!
Újra raktam a windowst csak úgy, felraktam az alap programokat, aztán akartam újraindítani, de véletlenül a leállítás gombra nyomtam. Az óta hiába nyomkodom a bekapcs gombot, olyan, mintha nem kapna áramot se a gép. Pedig a LAN ledje villog. Próbáltam az alaplapi tüskéket összezárni, hátha a bekapcs gomb halt meg, de meg se moccan. A config szinte új (novemberi), a táp sincs még 2 éves se. És ma amúgy is hiba nélkül ment minden, amíg ki nem kapcsoltam. Na ilyenkor mi van? Másik konnektort is próbáltam már.
-
vagabor
aktív tag
Sziasztok, ide fordulnék a problémámmal, mivel én már kifogytam az ötletekből. Van egy itthoni kis netes gép (h81mk lap, g3220 proci, adata 64gb ssd). A gond az, hogy egy bizonyos idő után törlődik minden az ssdről, és lehet mindent telepíteni előlről. A gépnek külsőre semmi baja nincs, az ssdre sem jelez hibát a hdsentinel, szóval ránézésre minden ok. Aztán pár bekapcsolás után a bios ugrik be, és az ssd üres! Semmi egyébre nincs használva, húzva nem volt. Esetleg valami ötlet? Én az ssdre tippelek hogy kuka de talán az egész gép
Koszi -
Formaster
addikt
válasz
junior11 #34181 üzenetére
Szedd le a legújabb vga drivert és a régit töröld DDU-val. Ha ez sem segít, próbáld meg a rendszert újra rakni. Mikor a DDU-val törölsz kapcsold le a netről, nehogy levadásszon valami drivert.
Esetleg ha ez sem oldja meg szedd még le a LatencyMon-t és dobd be a képet, hogy mit mutat egy órás teszt után. Meglehet, hogy újratelepítés lesz belőle. Aktivált win vagy "próbaverziós"?
-
junior11
veterán
Sziasztok, van egy régebbi asztali gépem, mely konfigurációja:
Intel core 2 duo E6550 2,33Ghz, 4GB DDR2 RAM, 320GB WD HDD, 400W-os táp, Aus P5N-E-SLI alaplap és Nvidia geforce 9500GT graf. kártya. OS Windows 10 Home, minden driver legújabb rajta.
A probléma, tulajdonképpen a Windows 10 kezdete óta, random, báromikor kékhalált dob nvlddmkm.sys video tdr failure hibával, gugliztam, s állítólag driverhiba lehet az oka a Win10 alatt, de már jópár driverfrissítés kijött, és a helyzet változatlan. Van, hogy hetekig nincs gond, de néha többször is akár egy hét alatt, ami nagyon bosszantó, s a legváratlanabb pillanatokban csinálja. Meg lehet ezt oldani valahogy? Köszi.
-
Formaster
addikt
válasz
nightvison #34178 üzenetére
Cmos reset sok esetben kell. Lehet a gyári tesz után nem volt meg.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
nightvison #34178 üzenetére
Aha, zsír új.
A boltban átvételkor a sráccal ki is bontottuk együtt a tanácsára és megnéztük, minden oké-e. -
nightvison
tag
válasz
MittuDomain_ #34172 üzenetére
Örülünk, hogy megy! Teljesen bontatlan volt a deszka?! Esetleg lehet, hogy már kint ezt rpóbálták és más beállítások voltak mentve rajta!
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Ez a hiba: Hibagyűjtő: LKD_0x141_Tdr:6_IMAGE_atikmpag.sys, típus: 0 mi lehet? EventViewerben egy hirtelen képrenyő elsötétülés után megnéztem, és ez volt a hiba.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
Formaster #34167 üzenetére
És nightvison, köszi.
A cmos reset oldotta meg a dolgot, eszembe nem jutott, hogy egy zsír új alaplapnál ilyesmi előfordulhat. Elem ki és még a cmos reset kivezetést is rövidre zártuk, biztos ami biztos.Szóval tényleg alaplap hiba volt, de szerencsére nem úgy.
-
válasz
Formaster #34170 üzenetére
Köszönöm!
Közben lett fejlemény is: Prime95-tel két óra ment hiba nélkül, 8 szálon.
Valamint végre dobott egy hibát is: WHEA_UNCORRECTABLE_ERROREgyelőre a kábel megkapja a cserét, de ha nem nyert, akkor nincs más hátra, mint a deszka
Arról még nincs ötletem, honnan hajtok fel egy normális 1155-ös alaplapot! -
Formaster
addikt
válasz
PhoenixK #34169 üzenetére
Új sata kábel esetleg?
Meglehetősen érdekes jelenség és ritka is. Ha újratelepítés és meghajtó csere is volt, valami más lesz. Szerintem is lapgyanús a dolog, azért teszteld másik kábellel és próbáld meg az aida mem tesztet is, meg fusson le egy óra prime95 magas ram használati beállításokkal. Esetleg ha több ram modult futtatsz megnézheted egyik/másikkal.
-
Egy csodás problémába futottam:
Adott az adatlapomon levő konfig egy jogtiszta Win 10 Pro-val.Egy ideje érdekes várakozást produkál:
- új program megnyitására
- böngészőben új címek megnyitására
- A meglévő programok továbbra is mennek, új session nyitható belőlük (pl. Total commander viewer), de külső alkalmazás már nem megy (pl. Total Comamnder editor)
- egy idő után minden, amit addig kattintottam, hirtelen folytatja az életét, az ablakok/programok megnyílnak, a böngésző session-ök életre kelnek. Ez az idő több perc is volt már.Újabban viszont néha csont merevre fagy, az eseménynaplóban semmi bejegyzés crash-ről
Eddigi próbálkozások:
- Antivirus és egyéb progik kikapcsolgatásán már túl vagyok.
- újratelepítés megvolt
- rendszer SSD tesztnek kicserélve egy HDD-re
- Win saját boot-os memtesztje a legnyúzósabb beállításon 2 kört lefutottEgyre inkább alaplap és táp irányba gyanakszok, de tippem sincs, mivel lehetne normálisan kizárni/kitesztelni őket.
Ha van bármi tipp vagy tanács, azt előre is köszönöm!
-
nightvison
tag
válasz
MittuDomain_ #34166 üzenetére
Az olvasottak alapján eléggé alaplap gyanús a cucc :\
-
Formaster
addikt
válasz
MittuDomain_ #34166 üzenetére
Cmos reset volt már? Vedd ki az elemet és tedd be újra.
Valamint én ujrapasztáznám kevés pasztával. Lehet nagyon leszigelte a procit és úgy érzi nincs hűtés, akkor nem engedi bekapcsolni.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
nightvison #34165 üzenetére
Köszi.
A milyen pc-t vegyek topic sokkal jobban pörög (releváns hsz-ek linkelve), ott már tovább jutottunk, de igazi megoldás még nincs. Ha átnézel oda, nem illesztem be ide, mert lassan novellákat írok...
-
nightvison
tag
válasz
MittuDomain_ #34163 üzenetére
Na ez tök érdekes jelenség, ha nincs benne ram és úgy indítod az alaplap ad csipogó visszajelzést?
Első körben próbáld meg ezt, ha nem akk lehet alaplap a ludas attól, hogy új lehet hibás, viszont jó lenen tesztelni a procit is valahol..
Proci berakásnál, nem sértetted meg a lábakat az alaplapon esetleg?
Elsőre ram nélkül kell meglesni, hogy "csippan-e vagy mi a hiba!" aztán megyünk tovább -
Monyos
aktív tag
Sziasztok!
Most találtam ezt a topicot, talán itt előbb kapok választ a problémára:
[link]Röviden:
1 napig hibátlanul ment a gép, majd egy fagyást követően nem hajlandó elindulni, ha az A1 foglalatba memória modul van. -
MittuDomain_
őstag
Sziasztok!
A milyen gépet vegyek topicban már érdeklődtem, de szerencsére megtaláltalak titeket is.
A gép, ami nem indul/nincs boot, zsír új, nem egy öreg konfig a hibás.Nem másolom ide, ott mindent leírtam részletesen.
Előre is kösz a segítséget.
-
Formaster
addikt
válasz
Polycar #34160 üzenetére
Én arra gyanakodnék, hogy valamelyik alaplapi procilábat elhajlott. Nekem akkor csinalt hasonlót, a gond az h nagyítóval+fénnyel pásztázva kell soronként átnézni mert pár tized mm is elég.
(#34158) Faktor1986 csinálj egy cmos resetet, ha az sem checkold h a ramokat jó feszen/időzítésen futtatja-e.
-
Polycar
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával küzdök:
Adott egy MSI H110M PRO-D alaplap, benne egy i5 6600k proci és van még mellete kettő darab samsung 4GB 2133MHZ ram. A probléma az, hogy ha mind a két modulban bent vannak a ramok, azaz összesen 8GB nem indul el a gép, viszont ha csak az egyikben akkor elindul, de a kettő közül mindig csak a cpu tól távolabbik foglalatban lehet ram akkor indul el, ha mindkettő bent van akkor nincs kép.
Ha tudtok kérlek segítsetek, válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv
-
Faktor1986
csendes tag
Sziasztok!
Következő problémám lenne:
Anno egy teljes gépcsere után a régi gépem alkatrészeit újra hadba fogtam, barátnőm használja legfőképp World of Warcraftozni és munkára.
Processzor: -Phenom II X4 965 BE
Alaplap: -MSI 790XT-G45
Táp: -Chieftec 500W
RAM: - 2x2 Gb DDr 2 / Kingston HyperX 1066mhz (Csak 800-on futatva) Ezek a ramok azóta lecserélve 2X4 gb ra.
VGA: -Gigabyte HD6950 1Gb ( Ez a kártya is azóta lecserélve egy Gigabyte R7 370 2Gbra.)Windows 10 Pro oprendszerrel, Kingston 240GB SUV400 ra telepitve.
Előtte winyón is használva a rendszer. Akkor is ugyanugy megvolt a gond.
Egy 24 colos LG 24MB56 Full HD monitorral és HDMI kábelel használva.
Processzor hűtő: Arctic Freezer 7 Pro Rev 2A probléma pedig a következő:
A gép munkára és játékra van használva, munka közben soha de játéknál időszakosan elszáll, magától újraindul és sok esetben pár másodpercig, újraindulás után jön a speaker hang miszerint nem érzékelhető videókártya, aztán magától elindul. Olyan is volt kb vagy kétszer hogy újraindulás után jött a BIOS üzenet hogy a jelenlegi túlhajtási profil hibát okozott és állitsam vissza. Holott sohasem volt húzva a gép és ha belépek is ezen kiirás után a BIOSba minden alap defaulton van, tuning semmi.
Ami érdekes hogy mig egy World of Warcraftnál max havonta egyszer kétszer indul újra a gép.
Addig minden egyéb más. kipróbált játéknál akár fél óra után is megteszi.(PL Heroes of the Storm)
De olyan is volt hogy két napig ezen játékban sem csinálta.
Videókártya / memória cserélve volt a probléma ugyan úgy fenáll.
Bár a Memórai nem emiatt, nem volt elég a WoW Legionhoz(:
Túlmelegedés nem érzekelhető AIDA64 Stressz teszt alapján.
Alaplapra vagy tápra gyanakszom.
A Videókártya pont emiatt a probléma miatt lett cserélve, abban az időben még alaplapi bios üzenetet újraindulás után nem irt ki a gép, és mivel az előző kártya extrém mértékben hajlamos volt a melegedésre 95 fokos maghőmérséklet és időnként melegebb igy a jelek alapján erre gyanakodtam
De a csere után a gond ugyan úgy megvan.Előre is köszönöm a segitséget.
Minden ötletet szivesen fogadok. (: -
Olympos
aktív tag
Asrock Z97 Pro4, i7 4790K, Noctua NH-D15 CPU fan...a többi talán nem lényeges és az adatlapomon megtalálható.
Problémám:
A biosba lépve frissíteni akarom a bios-t, ott is az "Internet flash" opcióval.
Szépen letölti a legújabb 2.50-as biost, feltelepíti és kiírja, hogy kész. Majd Enter gombra újraindítja a PC-t.A PC viszont nem indul újra....a kis rohadék
Nekem kell megnyomni a bekapcsoló gombot, amire egy pillanatra felpörögnek a ventik, majd le is áll az egész. (Ez kb. fél másodperc alatt le is zajlik.)
Ki kell húznom a tápkábelt és várnom pár percet, majd ha ez megvolt, akkor indul be a gép és megint minden ok. Ha nem várnék pár percet és nem húznám ki a tápkábelt, akkor gombnyomásra beindul, majd rögtön megáll; aztán várni kell, megint gombnyomásra beindul és rögtön leáll...és így tovább.Visszatérve arra, hogyha kihúzom a kábelt és várok, akkor beindul.
Belépek a bios-ba és ott az írja ki, hogy már 2.50v bios van rajta, de ennek ellenére ismét talál új biost 2.50 néven és megint telepíteni akarja.
Ha megint flashelem a biost a biosból, akkor megint nem indul újra és megint csak ki kell húzni a tápkábelt, ahogy fent írtam.Ez még nem tűnik nagy dolognak.
De ugyanezt a "leáll a gép, majd felpörög a venti és kikapcsol magától" effektet játssza mostanában a gép: nem hittem el a feleségemnek, hogy nem tudta bekapcsolni, de ma tényleg nekem se indult el; pedig ilyet csak akkor csinál, ha túlhúzom a biosban a CPU adatokat...vagy legalábbis eddig erre gondoltam, hogy a túlhúzott adatok miatt nem indul újra, de lehet, hogy alapból más baja van.Szétszedtem, kiporszívóztam, újrapásztáztam és a fentieket csak folytatja és egyre több a random alkalommal.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Adott egy Fujitsu E5925-ös gép. A hiba annyi hogy nem kapcsol be a gép. Nem reagál a bekapcsoló gombra. Kivettem belőle a procit és a ramot és másik gépben megnéztem teljesen jól működnek. Rádugtam egy mások tápot az alaplapra úgy sem adott semmiféle jelet. Rendeltem Németországból egy használt, de tesztelt lapot amivel ugyanúgy semmi életjel. Próbáltam másik és a saját tápjával de semmi. A saját tápjával 0 életjel, egy másikkal meg folyamatosan próbál indulni de nem tud. Ez annyit jelent hogy felvillan egy piros led a lapon meg a proci hűtője és elkezd forogni de egyből leáll. Ezt ismétli 1 másodperces ciklusokban. Kipróbáltam a saját tápját egy normál asztali gépben és ott sem indította el a gépet. Megnéztem a 24 pólus kiosztását a két tápon és egy két szín máshol van. Létezik, hogy nem szabványos táp van a gépben? A táp száma: s26113-e512-v50.
-
Formaster
addikt
válasz
Csokishurka #34151 üzenetére
A driver jó? Szerintem fura, hogy r7 200 seriest ír ki. GPU-Z mit ír?
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok,
A probléma hogy egyik pillanatról a másikra nem indult a gépem.
Csak fekete képernyő és a monitor villog mintha nem kapna jelet.
Amit megnéztem:
Másik VGA-t beleraktam a gépbe --> működött
Az akutális VGA-t beleraktam egy másik gépbe --> működött
Visszraktam gépbe és nem ment...tegnap még semmi baja nem volt.
Mondhatni új gép...használtan vettem és tagnap raktam össze...VGA drivert raktam fel utoljára de utána volt újraindítás és még WoW-ot is beteszteltem és ment hiba nélkülAmit észrevettem nem tudom nekem elég furi:
A videókártya a Sapphire 7750-es kártya de miután felraktam a drivert mégis azt írta ki hogy chip típus vagy valami ilyesmi hogy R7 200 Series. Ez okozhat gondot?Előre is köszönöm!
-
bucihost
senior tag
-
Guresz
tag
-
MoRT2195
tag
Sziasztok! Van egy kis (remélem nem nagy) problémám a gépemmel. Bekapcsolom de nem érzékeli semmi, tehát se az egér, se a bill, se a monitor, és semmi más. A gép az megy kb fél percet és újra indul. És aztán megint megy fél percet és megint újra indul. Gondolom a végtelenségig eljátszaná ezt, de 3 újra indítás után inkább kikapcsoltam. Valami ötlet hogy mi lehet a baj?
-
Formaster
addikt
Lenne ismét egy gondom! Egy régi Asus P7P55D Premium laphoz nincsen támogatott win10 audio driver. Mit tudok csinálni jelen esetben? Buktam az alaplapi hangot?
-
DataTraveler
tag
Sziasztok! Ismerősöm Dell OptiPlex 330-as típusú gépére ma telepítettem egy Windows 7-et és egy Windows 10-et két különálló 500GB-os merevlemezre-re. Boot menu-ben miért nem látom mindkét merevlemezt külön, mert most csak úgy tudom elindítani külön a rendszereket ha csak egyik merevlemez van bedugva, akkor automatikusan arról indul a rendszer Kép. Biosba mit kéne betlitanom hogy külön lehessen látni a merevlemezeket. BIOS
-
TomiJordi
tag
sziaztok.
asztali gép
amd phentom 9950 4x2.60ghz
ram 4gb
az a problémám hogy terhelés alatt újra indul a gép,de ha csak internetezek megyen gond nélkül ha filmet raknék össze mivi meaker,magix próbáltam jatékal is minecraft újra indul milehet a baj?
elindítottam AID64
CPU:73C° fél óráig is ment
FPU(nincs elírva nem GPU):85C° pár másod perc alatt és újra indult a gép
a ram és a grafikus kártya ok
már régen volt pasztázva
kitakarítottam alaposan a gépet -
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Proci: HexaCore Intel Xeon X5660, 2.8MHz
Alaplap: Gigabyte GA-EX58-UD3R v1.0
Memória: 12288 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
Vga: Giabyte gt630 (a gtx 950 szervízben van)
HDD: WDC WD10EARS-00Y5B1 (WD Green 1TB)
Táp: Superflower 550wAz alábbi hibával egymás után 3x szállt el a gép, 1 szer nem látta indulás után a HDD-t
(bocsi a minőségért, de mivel azonnal megfagy a gép, nincs printscreen)A HDD nagyon néha érdekes ciccegő hangot ad, sentinel szerint nincs baja.
Miután nyomok egy okét, azonnal kékhalál, de olyan gyorsan eltűnik, hogy nem tudom elolvasni.
Bluescreenview nem találja a hiba logot.Mi lehet a gond?
Szerk: chkdsk sem talál hibát.
-
vagabor
aktív tag
Sziasztok
Lenne egy gép az alábbi alkatrészekkel
Asus h81mk lap, fsp 350w táp, adata 64gb ssd, g3220 proci, kingston 4gb 1333mhz.
Ilyen kis netezős gép lenne, és a problémám az vele hogy bekapcsolás után egyből a bios jön be, vagyis nem bootol. A biosban minden hardver megjelnik ergo azok ok. Ha a vinyo nem lenne jo akkor is kiírná hogy nem tud bootolni, de csak az történik hogy kurzor villog egy darabig és utána jön a bios. Cmos resetet megpróbálom majd, esetleg más ötlet?
Köszi -
Guresz
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy a régóta nem használt (kb.2éve) asztali gépem nem indul el. Forog minden venti, látszólag az összes egység kap áramot de a monitoron semmi nem jelenik meg. Olyan mintha nem lenne összeköttetésben a géppel. Mi lehet a baj? Hogyan tudom kideríteni melyik alkatrésszel van a gond?
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Formaster
addikt
Elég nagy segítséget kérnék a profiktól! Az alábbi Process Latency problémám van az I7 870 procimmal.
A proci egy Asus P7P55D Premium lapban csücsül Gyakorlatilag minden elképzelhetőt próbáltam. Amik megvoltak:
- Bios frissítés a legújabb verzióra
- Energiagazdálkodás kikapcsolva
- Órajel fixálva, OC-vel, OC-nélkül
- Feszültség fixálva/automatizálva
- Speedstep kikapcsolva
- CMOS Reset, minden alapon futtatva
- HT kikapcsolva/bekapcsolva
- Win energiazadálkodás teljesítménycentrikusonA gond, amiért a Latency tesztet megcsináltam, hogy folyamatos Stutter/Micro Lagging van és ez nem csak proci igényes folyamatoknál, hanem egy szimpla film nézése közben is. Kezdek megkattanni, kifogytam a lehetőségekből, most a profikhoz fordulnék
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Igazából nem tudom, hogy egyáltalán baja van e a gépnek, csak azért csinál furcsa dolgokat. Szóval a gigabyte z170x-ud3 alaplapom egy D4-es debug kódot ír, ami annyit tesz: "PCI resource allocation error. Out of Resources." Szóval elvileg nincs elég erőforrása a PCI cuccoknak, nálam ez csak egy XFX RX480 8GB RS vga, amihez egy Corsair RM550X elég. A furcsa dolog ami történik néha, az igazából az, hogy van hogy játszok egy játékkal és egyszer csak minden nélkül kilép/bezárul, de volt olyan is hogy újraindult a gép. Csináltam CMOS resetet, bios frissítést, VGA ki-be, VGA tápkábel ki-be, a táp felőli oldalon is, és még mindig ugyan az a D4-es kód...
-
mattsakk
újonc
Sziasztok!
Vettem egy GIGABYTE BRIX GB-BACE-3160 gépet,
KINGSTON 4GB Notebook DDR3L 1600MHz CL11 KVR16LS11/4 memóriát
WD Black 500GB 7200rpm 32MB SATA3 WD5000LPLX merevlemezt.Beraktam a memóriát és a merevlemezt, összedugtam a kábeleket és bekapcsoltam a gépet. A gép felzúgott, hallhatóan a hdd is beindult, de képet nem küld a monitorra, se a billentyűzet se az egéren nem látszik, hogy működnének (billentyűzeten a ledek nem égnek és nem kapcsolhatóak). Próbáltam más egérrel, billentyűvel, monitorral, de a helyzet változatlan. Szétszedtem, megnéztem, hogy jól tettem-e be a memóriát és a hdd-t, de azon nehéz bármit elrontani, minden a helyén van. Újra összeraktam, de továbbra sincs változás. Pittyegést sem hallok, de nem tudom az ilyen mini-gépek szoktak-e pittyegni bekapcsolás után.
Valami ötlet?Előre is köszi a tippeket!
-
=HG=
addikt
válasz
Gabrielsen #34127 üzenetére
Azért nem kaptál választ, mert amit kérdeztél, az nem a gép hibája volt, hanem a tiéd!
-
Olympos
aktív tag
válasz
Gabrielsen #34127 üzenetére
LOL!
-
Gabrielsen
csendes tag
válasz
Gabrielsen #34111 üzenetére
Ne törje magát senki tovább a válaszon 👆🏻😂 a 12v PIN nem volt rá dugva az alaplapra így a proci nem kapott áramot. Semmi baja a cuccnak 😂
-
R3laX
addikt
Heló, nincs véletlen tippetek arra, h a profilomban szereplő konfig néha miért bootol úgy, h mustársárga lesz a képernyő, hosszanti csíkokkal? Érdekes, mert nem mindig csinálja, lehet a procinak kevés a fesz?
-
Petya XT
senior tag
válasz
kekesi132 #34124 üzenetére
Itt pont az volna a lényeg, hogy mindent ami a kártyához tartozik szoftveresen, az el legyen távolítva. Az Eszközkezelőben elméletileg csak az eszköz illesztőt távolítod el, ezért lenne jó, ha a klasszikus vezérlőpultot elővadásznád--> keresőmező--->vezérlőpult és ott a programoknál letörölj minden Nvidia cuccot.
Ezután a rendszer egy sallangoktól mentes drivert tesz fel. Ha ezzel működik, avagy sem, akkor már van esély elindulni a megoldás irányába, mert tudjuk, hogy kb. mi okozhatja ezeket a hibákat.
-
-
kekesi132
tag
válasz
Olympos #34117 üzenetére
A hűtés elméletileg rendben van, legalábbis semmi nincsen 36 fok felett, most pedig 30 fokot sem éri el egyik alkatrész sem.
Kipróbáltam, hogy az integrált VGA-t használom, akkor nem jött elő fagyás. Most váltottam megint az 1060-ra kb. 2 perc és már fagyott is. Tehát ott lesz valami gond.
-
Olympos
aktív tag
válasz
Gabrielsen #34109 üzenetére
próbáld restelni a CMOS-t. (benne van az alaplap kézkönyvében, hogy hogyan kell csinálni.)
előtte vedd ki az összes vinyót, ssd-t, vga kártyát és az integrált alaplapi HDMI vagy VGA foglalatot használd, hogy csökkentsük a hibaforrások számát. -
csocsioko
csendes tag
Sziasztok! Mióta win 10-re frissítettem win7-ről azóta a gépem alaplapján lévő usb-k nem működnek. Kerestem az alaplapomhoz frissítést de nincs hozzá win10-es (Asus P7H55-M LX). Tudnátok valami megoldást javasolni? A win7-et már nem szeretném visszarakni ez miatt.
-
kekesi132
tag
Annyit elfelejtettem még hozzátenni, hogy a monitor HDMI D-Sub átalakítóval van összekötve. Tehát a VGA HDMI jelét átalakítja D-sub-ra, hogy a monitor is felismerje. Nem tudom, hogy ez közrejátszhat e.
-
kekesi132
tag
Üdv!
Nemrég (kicsit több mint egy hónapja) vásároltam egy új PC-t, ami mint kiderült rendszeresen lefagy. Sajnos vizsgaidőszak alatt nem volt időm használni a gépet ezért nem is vettem észre ezt a hibát. Most viszont egyre gyakrabban előfordul. Sokszor hajlamos megakadni akkor is ha nem fut semmilyen program, de leginkább játék közben jön elő. Ráadásul az esetek többségében akár 1-2 perc is lehet amíg magához dér, de volt már 5 perces befagyás is, ha szerencsém van viszont csak 10-30 másodperc, tehát nagyon változó, hogy mikor és milyen mértékben jön elő. Kezdetben arra gondoltam, hogy nincs fent minden driver, de a VGA driver-ét már frissítettem azt pedig nem tudom, hogy a többi alkatrész esetében, hogy tudnám megnézni, hogy fent vannak e a kellő driverek. Az biztos, hogy nem a proci, memória túlterhelése a probléma, mert azt rendszeresen nézem és sok esetben 10-30%-os kihasználtság mellett jön elő a fagyás, míg olyan játék esetében ami 98%-ot felemészt a CPU-ból, nem jött elő a probléma. Tehát tanácstalan vagyok. Azt majdnem elfelejtettem, hogy a fagyás esetében van, hogy csak a kép mozdulatlan, de a hang rendesen megy tovább, van, hogy a kép és a hang is beakad, néha viszont a gép nem reagál semmire, de a kurzort simán lehet mozgatni. Tehát tényleg elég szokatlan az egész. Legalábbis ilyet még nem tapasztaltam soha, pedig már volt pár gépem.
Van egy másik probléma is, mégpedig, hogy nem ismeri fel a fényképezőgépet a PC, mindig azt írja, hogy hiba lépett fel a csatlakozásnál, ami azért érdekes, mert a fényképező telepítette a szükséges drivereket amikor rá lett csatlakoztatva, de semmi. Eddig minden gépen működött, ezen semmi, ami szintén zavaró. Fényképező típusa Olympos SZ 10. Az biztos, hogy az USB portok működnek, mert a pendriveokat felismerte.
Itt a konfiguráció: Minden alkatrész újonnan lett vásárolva és az iPon-ban szerelték össze.
Alaplap: ASROCK B150M Pro4
Processzór: INTEL Core i5-6500 3.20GHz 1151 BOX
Memória: KINGSTON 16GB FURY DDR4 2133MHz CL14 KIT HX421C14FB2K2/16
Videókártya: GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 OC PCIE
Merevlemez: WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
SSD: HyperX 120GB FURY SATA3 2,5" SHFS37A/120G
Ház: ZALMAN Z3 Plus fekete
Tápegység: BE QUIET! Pure Power 9 400W
Operációs rendszer: MICROSOFT Windows 10 Home 64bit OEM magyarElőre is köszönöm a segítséget!
-
kona005
senior tag
Hello
Egy olyan kerdesem lenne hogy van alabbi konfig
Asus z77v-lx
I5 3570k
Strix 970
8gb ddr3
Samsund hd103sjA gep szo szerint meg van halva folyton kifagy vagyis egy pillanatra nem valaszol utanna helyreall megy megint ha sok dolog megy egyszerre akkor meg neha kekhalal a hdd sentinel szerint a vinyo 50%os de a teljesitmeny 100. Lehet a vinyo miatt az emlitett problema ? Elore is koszi a segitseget.
Szerk.: meg utorrentbe is azt kapom folyton hogy eszkozhiba miatt nem lehetett vegrehajtani.
-
dunc
nagyúr
válasz
Gabrielsen #34109 üzenetére
Bios, vga mire van állítva?
-
Gabrielsen
csendes tag
Üdv!
Össze tettem egy gépet az alábbi új és használt eszközökkel:
Alaplap: Msi b150m pro-vd (dobozos új)
Cpu: Intel i3 6100 3,7ghz+ gyári hűtő (3 hónapos)
Vga: Msi Gtx 1060 6gb oc (2 hónapos)
Ssd: Samsung 512 GB pro 850
1x8gb Kingston hyperx fury 2133mhz 2 hónapos
Coolermaster 500w tápA hiba jelensége:
A gép össze szerelése és bekapcsolása után minden venti felpörög,de a monitoron nincs jel se Hdmi se DVI kábellel. Kivettem a memóriát át tettem másik modulba ott sincs semmi,kivettem a memoriat ugyanúgy megy a gép kép nélkül csipogó hang nélkül ami a memória hiányát illeti. Kivettem a vgat és ugyanez. Integrált vga-val sincs jel. Ötlet? Min induljak el?? Békés megyébe holnap tudna nekem valaki segiteni?
-
Formaster
addikt
válasz
gabork1003 #34107 üzenetére
szívesen máskor is
szerk: azért viccesek ezek a "szerelők"
-
turbofear
újonc
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni hogy miért szaggat a gépem? Ez alatt azt értem hogy bekapcsolom és kb. 10 perc után akármit nézek akármivel játszok szaggat. Pl.: Elindítom a youtube-ot és időszakosan 4-5mp-ben szaggat. Játékoknál pedig 60-70fps-ről időszakosan 4-5mp-ként leesik az fps 17-20ra. És ez minden játéknál előjön. Mind a GTA5-nél, Cs:GO-nál, Cs1.6-nál, WoW-nál.A konfig-om:
Processzor: AMD A8-5600K APU with Radeon(tm) HD Graphics 3.6 GHz
Videókártya: Nvidia GeForce GTX650 128bit 1Gb DDR5
Ram:Kingmax DDR3 4GB 1333 Mhz
Kingmax DDR3 2GB 1333 Mhz
HDD: Mediamax 1.5TB 64mb Cache
Tápegység:Npower 400W (ATX Tápegység)
Alaplap:ASRock FM2A55M-HD+DirectX-et frissitettem
Driver-eket felraktam, frissitettem
Kérlek segítsetek. Nem tudom mi lehet a probléma!
Köszönöm előre is! -
Formaster
addikt
válasz
gabork1003 #34101 üzenetére
Kuka, tápot a legkevésbé sem javítgatunk
Ez ennyi, valamelyik szálon nem adja le a megfelelő teljesítményt.
Szerk: mondjuk nem biztos, hogy kuka, lehet h elvisz egy kisebb teljesítményű konfigot
-
gabork1003
csendes tag
válasz
Formaster #34091 üzenetére
Nos úgy néz ki, hogy beleraktam egy nagyobb tápot, és gond nélkül indul. Bármikor! Valószínű, hogy az enyém nem mindig adja le a teljesítményt.
Esetleg, ha van más vélemény, szívesen veszem.
Kérdés, hogy mi a baja a tápnak, és javítható e?
Mint írtam, el elindul, csak a proci ventilátoron kívül nem hajt semmit!
Csatlakozóra nem gondolnék, mert mozgatás nélkül hol indul, hol nem!
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FireFly Delux Ultra BTF Gamer számítógép (Zsír Új! Számlás! Garanciás!)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Komplett RAZER PC - I9-14900k - 32 GB DDR5 RAM - 4070 Super
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÚJ GAMER ELIT: Azonnal harcra kész ERŐMŰ! Új, Garanciás, Windows 11 Pro-val!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest