Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Zerg-
tag
Sziasztok!
Mondjatok valami megoldást az alábbi hibára:
Havernak van egy gépe, Asrock K8NF4G-SATA2 alaplappal. Most vett hozzá egy PCIE x16-os videokártyát,
hogy az legyen az alaplapi GF 6100-as VGA helyett.
Beletéve nem indul a gép, még a POST és a BIOS képernyő sem látszik. F2-re (setup) sem reagál.
A HDD indikátor folyamatosan ég és nem tölt.
Alaplapi VGA-van indítva átállítottam a BIOS-t, hogy a PCIE legyen az elsődleges, kikapcs, kártya bele
és akkor sem indult. Másik gépben jó a kártya, mert indul és van kép Ebben Win7 van egy Gigabyte alaplappal
de bejött a Win üdvözlőképe. Nem engedtem tovább mert drivert kajtatott. volna.
Azóta egy fejlemény: beleraktam másik PCIE kártyát, azzal sem volt videojel, de a
HDD led szerint bebootolt. Ilyenkor ha átdugtam a monitort az alaplapira, volt kép.
Az új kártyával akkor sem.
További fejlemény: egy sima ősrégi PCI Cirrus Logic VGa kártyával is elindult.
Monitor elég régi, még csöves de a kisebb felbontás nem lehet baj, mert a gép nem is bootolBIOS se látszik.
Mi a rák lehet ez? -
Rivaul
addikt
válasz
phoenix64 #20995 üzenetére
Itt csak alkatrészek cserélgetésével fogsz tudni biztosra menni. Valóban bármelyik lehet a ludas sajna
Szedd szét minimumra a gépet az asztalon s rakd össze a min konfiggal. Csak 1 ram(slotok variálva), táp, lap, proc, vga legyen benne s indítsd úgy. Ha így se indul akkor kénytelen leszel ismerőstől csere alkatrészek után nézni.
-
phoenix64
őstag
sziasztok.
Fater vett egy HD 4770-es videokarit, de a monitor nem ismeri fel, azaz kellett vennem egy VGA - DVI átalakítót, de mikor rádugom a karira a monitort és elindítom a gépet, a monitor csak azt írja " no connection, check the signal cable", mint amikor be sincs dugva sehova. :/
Esetleg vki tudja h mi lehet a probléma?
Köszi.
-
peteralbert7
tag
Sziasztok.Van egy hónapok óta fennálló problémám,emiatt kérném a segitségeteket.Lentebb láthatjátok a konfigomat,amivel az a gondom,hogy véletlenszerü leállásokat produkál terheléstől függetlenül/net,filmnézés,játék/.A kép teljesen megfagy,a hangfalak pedig zúgnak.Az egér lézere világit,a billentyün is a ledek,de semmire nem reagáll csak a reset-re.A probléma van mikor napokig nem jelentkezik,de van mikor naponta többször is.Megoldásként visszaküldtem már az alaplapot,kaptam egy tejesen újat de a hiba megmaradt.Lecseréltem a tápot a jelenlegire,nem segitett.Ramok tesztelve,SSD visszaküldve garanciába mint az alaplap,semmi változás.Egyedül a proci,ami nem lett próbálva másik gépben,és van egy 8-10éves túlfesz biztos hosszabbitóm amiről a gép üzemel.A kérdésem az lenne,hogy eme két komponens valamelyike okozhatja-e ezt a problémát,és ha nem akkor van-e valami ötletetek mi lehet a gond.Kezdem elvesziteni a türelmem és lehet odaadom a gépet a staffyjaimnak játszani.Minden ötlet érdekelne,a segitséget megköszönném.
-
Tragger
tag
Sziasztok!
A gépem: Gigabyte GA-EX38-DS5,
E8200@3680Mhz(HyperTX2),
2X2Gb G.Skill@1104Mhz,
Inno3D 8800GTS(G92),
Kingston SV100S2 64GB SSD,
SEAGATE 250GB,2xSamsung HD103SJ 1TB,
CORSAIR VX450W,
COOLER MASTER RC-690Tegnap este mikor lekapcsoltam a gépet, a monitor energiatakarékos módban volt, villogott a led. Hiába mozgattam meg az egeret, nem lett kép. Gondoltam, jól van, előfordult már ilyen, a következő bekapcsolásnál jó lesz. De tévedtem. Bekacsolásnál minden felpörög, és megy, de a monitor nem ébred fel. A videókártyára gondolok első sorban, ezt ha minden jól megy holnap le is tudom tesztelni egy másik gépben vagy egy másik kártyával. De ugyanakkor gyanús, hogy a gép nem nagyon dolgozik, mert miután bekapcsolom, nem villog a "gondolkodást" jelző led.
Van-e valami ötletetek? BIOS reset-et csináltam, nem történt változás. Megmozgattam a videókártyát, hátha valami érintkezési hiba, de nem használt. Lehúztam mindent a tápról, csak a szükséges dolgokat hagytam rajta, de így sem történt semmi. -
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
-
Üdv. 1 hónapja gondoltam felteszek egy régebbi biost hátha lesz valami olyan opció, ami amúgy nem elérhető. Felraktam , felment. Gép újraindít, minden jó. Benéztem biosba, ott is. Mentés és kilép. Utánna beléptem még egyszer a biosba mert átállítottam a ramokat 266-ról 400.ra. Azóta nincs kép. Venti pörög, proci melegedik. Most másik alaplap van, műkszik. Mi lehet a baj?
Gép:
ASRock P4i65g
Intel Pentium4 3,0Ghz
Radeon 9600
2GB DDR RAM -
Szaki Bácsi
tag
Sziasztok. Nemrég vásároltam, egy Gigabyte EP45-DS5-ös alaplapot. Van benne 2x1GB Kingmax KLDD48F-B8KW5 MXE Sorozatszámú ram. 800Mhz-sek, valamint egy Intel Pentium D 930-as Proci. Meg egy Sapphire HD5450 VGA. Mind ez megy egy 600W-os Npower tápról. A gép azt produkálja, hogy megnyomom a bekapcs gombot, és felpörögnek a ventik (kivéve a CPU Fan-t) majdan 5-10 másodperc múlva leáll. Aztán megint csak elindul. Minden cucc tökéletes Asus P5E-ben tesztelve voltak, hibátlaúnl ment. Ha kiveszek mindent, és csak a lap, meg a táp marad úgy fixen pörög a venit, kivéve ha CPU Fan-ra dugom, akkor csak megmozdul. De nem áll le. Egyszer már sikerült kicsiholnom belőle egy bekapcsolást, de akkor a ramokkal volt gond. Esetleg valakinek valami tipp, hogy mi lehet ez? S.O.S.-ben kellene a segítség, mert még vasárnapig vissza tudom vinni az előző tulajnak. Válaszokat, ötleteket, előre is köszönöm.
-
Free04
tag
Üdv!
lap: m5a97 evo r2
cpu: fx6300
vga: 660ti
ezek ujak, a többi maradt.rendszert még nem tudtam felvenniEgér és bill egyik hátlapi usb csatlakozóval sem működött, csak az előlapival, innen időnként fekete kép vagy behozta a biost(rev 1503), de ott meg nem működtek a perifériák.Biosban látja a dolgokat: cpu,ram,ssd,odd,bill,egér. 3 egérrel és 3 billentyűzettel próbáltam, de semmi
Többször öszeraktam,szédszedtem a gépet, kábelek a helyükön, bios reset többször is volt,sallangok(odd,ssd,stb) lehúzva a lapról megvolt. A boot device folyamatosan világított
Tegnap kicserélték a lapot,de nem lett sokkal jobb a helyzet. Annyi változott h most már megy rendesen a hátlapi usb csatlakozóról a bill\egér és a biosban is működik ...2-3 másodpercig, aztán csak a ctrl-alt-delre reagál.
Délutánra szerzek ps2 csatlakozójú cuccokat, ha ez sem segít, akkor én kifogytam az ötletekből.
Van valami amit kizártok vagy amire gyanakodtok? -
gyuri86
tag
válasz
Sickboy25 #20971 üzenetére
Közben kiderült hogy a CPU foglalat szar, a tüskék elhajlottak. Nem értem hogyan hiszen csak 1 módon lehet a tokozásba tenni és a leszorítókat is csak egymás után lehet lehajtani még a sorrendet sem lehet felcserélni.
kb. 5 tüske volt elhajolva az ellenkező irányba mint állnia kéne. Csak tudnám mitől, akkor bontottam ki, óvatosan vettem le műanyag "kupakot" nem dobáltam bele csavarhúzót, nem erőltettem semmit. Gyári hibás lenne?! -
KisNiko
csendes tag
bekapcsolom, kiírja hogy 2,8 Ghz CPU meg egyebek, végig fut a memory test, és itt lefagy, valamikor meg kiírja hogy 1st Master: 1stSlave: 2ndMaster: 2nd Slave, és valamikor itt fagy le, és valamikor meg a betöltésnél fagy le
-
Sickboy25
addikt
válasz
gyuri86 #20969 üzenetére
Itt van egy jó kis leírás a hibádról... Angolul van, de nem nehéz szöveg...
Egy másik fórumon ram hibáról írt... Próbáld meg a ramokat cserélgetni... Bios reset volt már?
-
gyuri86
tag
Megvan a hibakód:
CPU DXE initialization (CPU module specific)
EZ mi? -
gyuri86
tag
Sziasztok.
adott az alábbi konfig.
-asrock extreme4
-xeon e5-1620
-32gb corsair ddr3
-1tb hdd
-sapphire hd7970
-fsp aurum pro 1000.A gép indításkor nem pittyeg, nincs hibajelzés, szépen forognak a ventik viszont képet nem ad, oprendszer még nincs rajta. próbáltam több kábellel, több minitorral de azt írja hogy no input hiába állítom be a source-ot.
A vga pápcsatik a helyükön. integrált nincs rajta. -
quailstorm
félisten
válasz
TazLeacher #20965 üzenetére
Merj ra a tapfeszekre, ilyet nekem a rossz ATX-em csinalt.
5v helyett 7,7v
12v helyett 3,5v-ot adott le... (ezert nem ment a sajat ventije sem)Akkor kontakthiba volt.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #20965 üzenetére
Megoldódott. Fogalmam sincs, hogy mi volt, de megoldódott.
-
TazLeacher
nagyúr
Következő a gondom:
Gépet szereltem egyik házból a másikba. Átszereléskor látszólag minden rendben, de bekapcsoló gomb megnyomásakor mindössze annyi történik, hogy a ventik 1 fordulatot mennek (éppen csak "meglöki" a ventit), majd leállnak. Onnantól azt nyomkodok, amit akarok, se kép, se hang, semmire nem reagál. Ha kihúzom, és várok egy kicsit, és megpróbálom újra, akkor ugyan ez.
Lehúztam róla mindent, összeraktam asztalon (csak lap + táp + bekapcsoló gomb), de ugyan ez (mivel nincs a lapot led, így a táp ventijét nézem, ez sem pörög, csak felpörög). Mi lehet a gond? Táp? Előre is köszi.
-
törölt tag
-
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm #20947 üzenetére
Megoldódott a hiba: képek
Jelenleg 256RAM+4,3GB HDD+Win98 FE van rajta, majd repül rá a Millennium.
BTW ez egy 433-mas Celeron és CMI 8738 integrált zajkeltővel, meg S3 trio 3D/2X AGP kártyával. -
toomy019
csendes tag
-
toomy019
csendes tag
Sziasztok Olyan problémám van hogy rendeltem új Alaplapot ,procit... egy egész configot !
Össze raktam a gépet és az a problémám hogy egyszerűen nem indul a gép! Táp kábelek a helyükön alaplap kap áramot ! De ha megnyomom a bekapcsoló gombot semmi próbáltam több féle kép a kis fogakra rádugni a Pwr Switchet sőt úgyis ahogy a kis könyv írja de semmi !Pls Segítsetek Köszönöm
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
bmwfan199410 #20950 üzenetére
Üdv!
Próbáld ki, hogy csak azt a HDD-t és ODD-t hagyod rajta amiről és amire telepíteni akarod a wint. A másik HDD és optikai meghajtóról addig húzd le a kábeleket.
-
RONEX
csendes tag
-
bmwfan199410
csendes tag
Sziasztok a segítségetek kérném. Eddig próbáltam megoldani a problémám már vagy 4 fajta Win7-el 2 Wincsivel de sehogy nem akar össze jönni. A probléma:
Újra szeretném tenni a Windows 7-et a gépemen mert nekem nem kell 64bites O.P rendszer és felszeretném tenni a 32bites win7-et beteszem a gépbe a cd-t elindítom a telepítőt kiválasztom a nyelvet rámegyek, hogy telepítés és itt kezdődik a probléma ki ír egy olyan hibaüzenetet, hogy "egy cd/dvd-meghajtó eszközillesztője hiányzik. ha az illesztőprogram hajlékonylemezen, cd-n vagy dvd-n ill usb flash meghajtón van helyezze be" stb és ezen sehogy sem szeretne túl lépni.
Konfigom:
Alaplap: Asrock G31M-VS2
Processzor: Intel C2D 7200
Ram: 3GB DDR2
VGA: Gigabyte Ati Radeon HD5770 1GB
Wincsik: 1db Samsung 400GB 16MB 7200rpm SATA2 HD403LJ
1db WESTERN DIGITAL WD2500YS-01SHB1 250GB 7.2k RPM SATA 3.5 HARD DRIVEOptikai meghajtók: 1 lg (pontos típust nem tudom)
1 SuperWriter (Pontos típust nem tudom)Esetleg valami megoldást tudtok?
Előre is köszönöm a segítségeket.
-
Sickboy25
addikt
válasz
bigwolf277 #20945 üzenetére
szia
az alaplap könyvében le van írva, hogy mit jelent az 5 csippanás és, hogy lehet megszüntetni., illetve mi okozza...
-
bigwolf277
csendes tag
Sziasztok nem tudom hogy jó szobába jöttem. De van egy problémám össze raktam egy gépet ami működik is majdnem hogy ól, két bajom van vele. 1 ha a dvi kábelt dugom be neki ami a másik vége hdmi akkor 5 sípolás kiséretébe indúl el de megy. 2 ha dvi-dvi kábellel dugom össze akkor nincs 5 síp a vga-vga kábelnél sincs 5 síp de akkor csak az zavar hogy nincs 1 síp vissza jelzés hogy tökéletessen működik a rendszer, de beindúl és fut rendessen. Ötlet valakinek van azt megköszönném. ja a bios-t frissítettem és nem szünt meg akkor sem a jelenség.
-
cinkoxid
senior tag
Alaplap, vagy táp hiba lehet mindegyikőtöknél.
-
maroskah
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy egyik napról a másikra hirtelen elromlott a gép. Elindul, de képet nem ad, és újra se lehet indítani, se kikapcsolni, csak ha elveszem tőle az áramot. Nem tudjátok esetleg, hogy mi lehet a gond, találkoztatok már ilyennel?
Előre is köszönöm a választ!
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott az adatlapomon található konfig.
Előzmények: Este egy kis LOL és far cry 3,majd gép kikapcs.
Másnap mikor inditanám el a gépet,akkor a monitor nem kapcsol be,illetve a monitor bekapcsol,csak a vidikártya nem küldi neki a jelet.
Most nemtudom hogy,de megoldottam,h a ramot addig rakosgattam 1ik helyről a másikra,amig jó nem lett egy csere ATI hd 2400-as kártyával,és igy is még van h nem küld jelet,a régi kártyával meg akárhogy rakosgatom a ramot,nem indul el,de a cserevidikártyával egy kis szenvedés után elindul,de még azzal se mindig.
Szerintetek,mi lehet a hiba? -
kjani18
őstag
válasz
quailstorm #20938 üzenetére
kérek pár napot, elő kell keresnem a dzsumbujban van a tárolóban, házam nem biztos, hogy lesz hozzá
valamit nem dugtál össze rosszul? -
kjani18
őstag
válasz
quailstorm #20935 üzenetére
Most jutott eszembe, posta és csomagolási költségért küldök neked hasonló, utoljára még működő gépet.
-
kjani18
őstag
válasz
quailstorm #20935 üzenetére
Ez nem ér annyit: KUKA
-
quailstorm
félisten
Van egy P2-es gépem, új házba költöztetem. Eredetileg egy penészes cuccban volt, 64+64+128mb RAMmal.
Hogy a deszkát megmenthessem, beleraktam egy baby at-be, ot lehet megsértettem a 128-ast, de 128 RAMmal ment. Nem használtam.Most kéne, tiszta ház, beleraktam. A két 64-essel ment. Beleraktam egy másik 128-ast magában, megy. Viszont azóta semelyik másik RAMot nem fogadja el sehogy se. Valamint a Dimm 3-2 amik mennek (najó egy 16-os bevesz a 128 mellé) és a dimm1-be mindegy mit rakok nem megy.
Mi a fene van?
CMOS reset NEM volt.
-
Misua
senior tag
Sziasztok!
Most lett véve az új PC [link] és valahogy a monitorral nincs összhangban - bekapcsolom a gépet, bios, tölt - addig van kép, aztán ha betöltött a windows akkor 3 mp után elsötétül a kép, ha monitor ki/bekapcs akkor is 3 mp után elsötétül a kép. Mi lehet a baja?
-
xsad60
csendes tag
Nyár elején volt "kiporolva" , újrapasztázva. Nem rakódott azóta be tetemesebb mennyiség. De azért köszi...
-
-
joecontra
addikt
-
xsad60
csendes tag
udv!
Olyan problémám lenne, hogy a gép fogta magát, és nyomott egy bootloopot. Eljut a Win8 bejelentkezo képernyoig, írnám be a jelszavat és már kozben megint újraindul. Monitor power savingbe kapcsol, majd egy kis ido után leáll, tehát fizikailag ki is kapcsol. Majd újraindul. Nem rég volt ilyen problémám, csak akkor a 10. restart után sikerult elindítani onnantól jól uzemelt kb 10 napig. Most megint elojott, de egy csomó próbálkozás után sem sikerul megoldani. Hardver lesz vagy vírus? /memtest nem talált hibát./ THX elore is.
(bocsi az ékezetek hiányáért)
-
!attis!
tag
üdv!
ASROCK A75 Pro4-M és AMD A6-3650 2,6GHz FM1 BOX van a gépemben és nincs képem.
A monitor állapotjelzője zölden villog.Beleraktam egy ZOTAC G210 1GB 64bit DDR3 videókártyát, azzal működött. Kb. 1 hétig, aztán tegnap bekapcsoláskor azt vettem észre, hogy a monitor fehéren világít, és semmi más.
Szerintetek mi lehet a hiba oka?alaplap? vagy proci?
Garanciás minden. Mit küldjek vissza az alaplapot, vagy procit? esetleg mind kettőt együtt? -
joecontra
addikt
Heló!
Szerintetek mi lehet a probléma?
A gép egyszer csak menetközben leállt, mintha a POWER gombbal lett volna kikapcsolva. Tehát leállt de az alaplapon a CMOS led továbbra is világít.
Bekapcsolni azóta nem hajlandó. Ventik se pörögnek fel, lemezek se indulnak, csak a CMOS led világít a lapon de ezen kívül semmi.Szerintetek a táp fáradt el, vagy az alaplap ment tönkre?
A tápot alaplap nélkül hogyan kell letesztelni? Én megpróbáltam azt, hogy az ATX kábelkötegből a zöld és az egyik fekete eret összezártam és úgy kötöttem a hálózatra, de meg se nyikkant.Én ezért a tápra gyanakszom, de szeretném ha ti is adnátok némi tippet, támpontot. Tápot nem tudom más gépben kipróbálni ezt előre bocsájtom.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv,
J -
kjani18
őstag
válasz
tranceplanet #20922 üzenetére
Fogsz egy vékony csavarhúzót. A nyelét rászorítod a füledre, a hegyével pedig megérinted az alkatrészeket. A másik füled fogd be!
VIGYÁZZ, NE CSINÁLJ ZÁRLATOT! És ne karcold meg a cuccost, nem kell erősen. Legszívesebben mást javasolnék, de a fém vezeti legjobban a hangot. -
tranceplanet
addikt
válasz
kjani18 #20921 üzenetére
Az a baj, hogy sok kis alkatrész közül nem tudom pontosan melyik lehet, csak azt tudom, hogy az alaplap alján a leghangosabb, az alja felől jön a zaj. Csak solid capacitor van a lapon és semmi rendelleneset nem látok. Se elszíneződés, égés nyom, ilyesmi nem látszik, alkatrészek felülete nem sérült.
Szerintem ez a zaj rendellenes, ez szerintem már baj.
-
kjani18
őstag
válasz
tranceplanet #20920 üzenetére
Először is próbáld megállapítani, mi csicsereg. Lehet nincs is semmi baj.
-
tranceplanet
addikt
Közel 3 éve raktam össze ismerősnek egy gépet, ipon-ból lett rendelve az összes alkatrész. Tegnap elhozta, hogy nézzem meg. A hibajelenség magas zizegő hang, viszont csak akkor jelentkezik, ha játszik rajta, vagy stabilitástesztet futtat. Vinyót kizártam, távol tettem a géptől és nem az adja. Szerintem a táp sem, felső tápos a ház és a hang a gép aljáról jön, az alaplap alsó részéről. Más mozgó alkatrész nincs. Én az alaplapra gyanakszom. Ilyen magas frekvenciás sípolás jellegű a zaj. Azt hallottam, hogy alaplapoknál előfordulhat ilyesmi. Valamelyik kondi vagy fojtótekercs, esetleg más alkatrész forrasztása meglazulhatott és az rezeghet ilyen hangon? A másik kérdés, ez egy AM3 Gigabyte alaplap és 10.28-ig még van rá garancia. Szerintetek garanciáztatható még ez a lap ilyen hibával, hogy nem jelentkezik folyamatosan a hibajelenség? Vagy az ipon majd elhajt a búsba? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
RONEX
csendes tag
válasz
kjani18 #20906 üzenetére
Hazaértem a melóból, kivettem a rammokat. Ram nélkül hármat sípol az alaplap. Próbáltam egyesével a rammokat, de semmi. Berakott rammokkal meg se mukkan. Két ram egyszerre ment volna tönkre?! Próbáltam bios resetet is, de semmi. Holnap megnézetem a rammokat. Az alaplapot is átnéztem, nem találtam rajta púpos kondit. Táp feszt nem tudok mérni, nincs mivel :-)
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Rypejakten #20916 üzenetére
Igen az oké vagy papír, kartondoboz, alaplap doboza. Lényeg, hogy ne vezesse az áramot.
-
Rypejakten
addikt
másik kérdés (nem tudtam már szerkeszteni) : mire nem szabad rátenni a csupasz alaplapot? most egy antisztatikus zacsin van, remélem ez oké.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Rypejakten #20913 üzenetére
Az alaplapon össze kell érinteni a PW tüskéket. Nálam (giga lap) PW+ és a PW- (Power Switch) kell összezárni. Igaz nem tudom, hogy milyen lapod van, ezért a PW felirat változhat.
-
Rypejakten
addikt
Udv. Jelenleg nincs gephazam: hogyan tudom bekapcsolni a gepet? Bocs az amator kerdesert.
Koszi, R
-
rii
nagyúr
Nagyon köszönöm!!
nekiesek valamelyik este!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
kjani18 #20906 üzenetére
Rem. megoldja a gondot.
(#20907) rii
Nekem a VIPRERescue idáig bevált hasonló esetekben.
Takarítás után (én a Ashampoo WinOptimizer-t használom de a CCleaner-t is sokan dicsérik) meg JkDefrag Portable bár nem SSD esetén (A TRIM aktív nálad?). -
RONEX
csendes tag
Sziasztok,
tegnap este nekem is valami megkotlott a gépemben. Épp a böngészőbe írtam be egy címet amikor kimerevedett a kép és nem reagált a semmire. Újraindítottam, az alaplap marketing szövege bejön, de nem megy tovább, pittyegés nincs. Ha újraindítom és nyomkodom a DEL-t akkor pittyem egyet, hogy érzékelte de nem lép be a BIOS-ba.
Szerintetek mi lehet a gond? Alaplap? RAM?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
kjani18 #20903 üzenetére
Köszi!
Hát nincs éppen műszerész kezemde szerencsére kollégám keni vágja a témát és felszerelése is van.
"Ne csak az egyértelműen púposakat" Igen a tanulópénz már megvolt egy VGA eseténél a púpos kondi még "jó" volt a kívülről sértetlen meg nem ....
Nem akartam forrasztással kezdeni de talán ez a legolcsóbb a lehetőségek közül. Hátha szerencsénk lesz. -
bluyoo
nagyúr
válasz
kjani18 #20873 üzenetére
Hát hiába ..... nem akar működni. Elem TÁP kizárva. Az ODD-t és a HDD-t is kihúznám a hibás hardverek közül.
Szerinted melyik hardvert próbáljak vadászni elsőnek? VGA (irtózatosan zörög a kis ATI 9550-es meglehet feladta a harcot) vagy LAP? Esetleg kondenzátor csere a lapon?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Eladó Gamer Pc!!! RYZEN 7 5800X, RX6700XT, 32 DDR4 3600MHZ, 512Gb SSD 1TBHDD
- GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest