Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kkary
csendes tag
Hello mindenkinek!
Egy MSI K8N Neo 4H ver:3 alaplap a táp rácsatlakoztatása után azonnal felpörgeti a hűtőventillátorait (akár proci nélkül is), és ezzel ki is merült amit tud produkálni. Ezután nem lehet kikapcsolni, csak ha a feszt elveszem tőle (kihuzom a konektorból).
VAN MEGOLDÁS A KUKÁN KÍVÜL IS? -
-
Ruszki
senior tag
-
ankaz
tag
-
ankaz
tag
Sziasztok! Gépem időközönként kékhalállal megfekszik.
2012.11.10-ben lett telepítve, azóta semmi gond nincs vele csak az elmúlt 3 hónapban. Vga driveren kívül más nem lett frissítve. Avast és néha kézzel superantispyware fut. Memtest86 és Hard Disk Sentinel, HDTune megvolt. Játék közben lép ki inkább (eredeti bf-bc2)de nagy ritkán „tétlen” állapotban is (böngészés, másolás).
Év elején kifújva, újrapasztázva. Egyébként lassan 2 éves lesz a konfig.Újratelepítésen kívül valami ötlet?
Paraméterei:
win7 64bit full patch
QuadCore Intel Core i5-2500K, 3500 MHz
ASRock Z68 Extreme3 Gen3
2x4 giga Kingstone Hyperx XMP DDR3 1600MHZ CL9 KIT
ATI Radeon HD 5830
SAMSUNG SSD 830 Series ATA
WDC WD5000AADS
Corsair C650HX
Logitech G35 Headset
Logitech G9X
Gigabyte K8100 usb billBSOD-ok:
Created by using BlueScreenViewElőre is köszi
-
gban
veterán
Akkor nem lehet hogy a hdd valamiért nem akar bootolni (oprendszer hiba), a win7 meg a nem megfelelő fájlrendszer miatt nem látja? Milyen fájlrendszeren van az ubuntu? Ha jól tudom, azt nem komálja egyik MS oprendszer sem.
A win7-nek látnia kellene a kártyát meg a rákötött bármilyen vinyót alapból? Szerintem megfelelő fájlrendszer esetén igen, de ezt másik lapban, másik hdd-vel leelenőrizheted. -
gban
veterán
Nekem ez gyanús:
kártya IDE-re állítva, de ha újra belépek a raid beállításba, nem azt mutatja.
Nyomsz mentést a végén (gondolom kell, nem ismerem sajnos a raid kártya biosokat)
Másik lapban nem tudod kipróbálni - egyrészt a bootolást, másrészt a kártya ide módjának beállítását?
Milyen rendszer van rajta? Az a kártyával került rá, vagy alaplapra kötve? -
zone
őstag
Főszereplők: Gigabyte GA-G41MT-S2 alaplap és egy FG-ATA8212-133R-01-BC01 jelzésű PCI raid 2xIDE kártya és egy Samsung SP1614N HDD
Probléma: A BIOS nem látja a raid kártyára kötött vinyót, így bootolni sem tud róla "boot failure insert system disk..." hibával indul. A vicc az, hogy live Ubuntu alatt látszik és tudtam telepíteni, van rajta rendszer.
Win7 telepítő nem látja a HDD-t.Bios frissítve (F3-ról F7-re), raid kártya IDE-re állítva, de ha újra belépek a raid beállításba, nem azt mutatja. Próbáltam manuálisan megadni a kártya IRQ csatornáját is. Ötletek?
-
gban
veterán
válasz
madahun #20384 üzenetére
Egyrészt az nem biztos hogy hibajelenség, bár ennél szerintem 80-85 fok a normális max. hőfok.
+5 fok az nem olyan probléma ami meghibásodásra utal, inkább a hűtés gyenge hatásfokára lehet következtetni ebből. A max. 80-85 fok egy max. 25 fokos szobára, azaz a gépnek megfelelő környezetre értendő, ha most van a szobádban 35-38 fok, akkor a 90 fok lehet teljesen normális is.
A gyengült hatásfokot pedig orvosolhatod pl. újrapasztázással, de ez esetben nagyon vigyázz a kártyára, nehogy megsérüljön a csavarozáskor, hűtő ráfeszítésekor, levételekor.
Okozhatja továbbá a szellőzőutak eltömődése is a kártya hűtőjében, nem ártana kitisztítani. -
madahun
csendes tag
most megnéztem terhelés alatt is a vga hőmérsékletét, 90fok...
ezt csak a vga hűtő cseréjével lehet orvosolni vagy hátulra egy 8centis házhűtő segíthjet esetleg? -
madahun
csendes tag
tavaly nyáron volt egy processzoros túlmelegedős gondom (amd phenom II x3 b55 volt 3,6ra húzva,de vettem egy rá egy artic freezer 7et,és megoldódott. az órajeleket időközben visszavettem.)
2 napja van egy olyan gondom,h ha call of juarezezek, a gép random kikapcsol,és pár óráig nem is engedi bekapcsolni magát, csak ha áramtalanítom. nba 2k13 és lol alatt nem csinál semmit. proci 66 vga 30 memória 48 fokos volt restart után, tehát szerintem nem ez a gond, viszont a hosszú szünet ilyesmire utalna. táp? 450w-os chieftech amit 2008ban vettem. mi lehet a gond?
asus m4a77 alaplap, zotac gtx 460 768mbos videokari és 1 db wd merevlemez a gépem összetevői -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Ruszki #20377 üzenetére
Tehát akkor mindent lehúzunk dolog és egyenként visszadugok mindent taktika az ajánlott ilyen esetben BIOS resettel megspékelve?
A BIOS beállításait végignéztem annó, akkor mindent jónak láttam. A feszültségértékeket ugye nem baj ha AUTO-n hagyom, tehát a lap be tudja lőni az ideális feszültséget magának, igaz?
Sved982:
Igen, ismerem ezt a módszert, amit írsz, csak ugye a két eset, még ha kicsit is különbözik, mégis 2 teljesen más dologtól lehet sajna :\
-
Sved982
csendes tag
válasz
Vasinger! #20375 üzenetére
Én azt csinálnám, hogy midnent lehúznék az alaplapról, a gombok csatiját is, csak a tápot nem, majd a BIOS elemet is kikapnám. Ezután sorban... memóriával indítanám. Ilyenkor többynire memória, vagy alaplap szokott a gond lenni, de nem feltétlenül. Nekem más volt... persze nekem másodikra nem indult újra.
-
Sved982
csendes tag
Szétszedtem, megnéztem. A reset gomb úgy oda van pakolva, hogy annak nagyon baja nem lehet. Csatlakoztatva, odacsavarozva.
Csak felhívom a garanciális szervízt, hogy ők hogy állnak a témához... ha már garis, akkor foglalkozzanak vele, hátha...
Köszönöm az ötleteket egyébként! -
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Adott egy ASUS M5A88-M EVO; AMD Athlon II X3 460 procival 2x2 GB Geil Value 1333 MHz-es rammal, Be Quiet Straight Power E9-450W táp és egy ASUS ENGTS450 vga. Minden alapon van, tehát a BIOS-ban az értékek autora vannak állítva.
Az illető így írta le a hibajelenséget:
számítógép bekapcsolásakor nem világít a power lámpa, a monitor nem kapcsol be, de ugyanakkor a ventik felpörögnek és nem történik semmi. Kikapcsolni nem lehet a vasat, csak úgy, ha lekapcsolom a tápot. Amikor visszakapcsolom és újra megnyomom a power gombot, akkor már bekapcsol a gép és működik rendesen.Tehát ez mitől lehet? Elvileg a tápnak elégnek kell lennie egy ilyen konfignak bőven, mivel nem eszik sokat és a táp se egy legalja kategória. Tuning sincs, ami megmagyarázná ezt a jelenséget. Esetleg valami nem lenne kompatibilis a lappal? Ez azért lenne furcsa, mert másodjára gond nélkül beindul.
5let?
-
Sved982
csendes tag
-
Sved982
csendes tag
válasz
Ruszki #20368 üzenetére
Amint írtam, az előző nap még tökéletesen működött a cucc, a reset sw/reset gomb pedig jól volt bekötve, sőt még működött is!
Persze megnéztem aztán az alaplap könyvében, hogy jó helyre dugom-e, de jól volt csatlakoztatva. Az pedig nyilván nem számít, hogy hogy van rádugva, mivel csak rövidre zár... Persze ahogy rá volt dugva működött korábban... -
Sved982
csendes tag
Helló mindenki!
A probléma/kérdés a következő:
Az egyik nap este a gép kifogástalanul működött. Másnap reggel bekapcsolásnál nincs kép. A monitor bekapcsolást jelző led villog. A power gomb nem működött. Fél percig nyomva sem kapcsolt ki a gép. Leállítani csak a táp lekapcsolásával lehetett.Ötleteim: vagy a memóriák egyike szállt el, vagy az alaplap... de az ötlet kevés, nekifutottam kipróbálni.
Amit elkövettem:
- Mindent lehúztam az alaplapról (a power sw, reset sw stb. is), csak a táp maradt. = > Ugyan az az eredmény
- BIOS elem ki, majd vissza
- 1 memóriamodult visszapakoltam = > elindult
- A második modult is visszatettem = > még mindig jó
- A memóriákat minden foglalatba belepróbáltam = > működik
- Visszakötöttem a HDD-ket = > jó
- Visszapakoltam mindent = nem működik, sötétség...
- Újrakezdtem...
- Eredmény: ha minden visszamegy, és csak a reset sw nem kerül visszahelyezésre az alaplapon (így nyilván nem működik a reset gomb), akkor működik. Ha ezt a kis "csodát" visszadugom az alaplapra, akkor ismét nem indul, nem lehet kikapcsolni sem. Most működik! Reset gomb nélkül...Kérdés:
Hol lehet a hiba? A ház bekötésénél lehet valami gubanc? Az alaplap a ludas? Azért érdekes kérdés, mert minden alkatrész garanciális még, és annak ellenére, hogy reset gomb nélkül is van élet, jobban szeretném ha működne, főleg ha garanciális...Konfigráció:
Alaplap: ASUS F2A85-M PRO
Processzor: AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX
Memória: 2x KINGSTON 4GB HyperX Anniversary DDR3 1866MHz CL9 KHX18C9X3/4
HDD:
1 Samsung HD501LJ
1 WDC WD10EZEX
1 WDC WD20EARX
CD/DVD: ASUS DRW-24B5ST
Táp: COOLERMASTER GX 450W RS-450-ACAA-D3Előre is köszönöm!!!
Bye -
dauphin
aktív tag
Szia! Ugyanaz a jelenség, mint előzőleg írtam neked: csak áramtalanítás után újra bekapcsolva bírható működésre a vasam.
Van valami ötleted? Ugye ez nem alaplap vagy tápegység problémát jelez? Nem szeretnék belebonyolódni egy garanciáztatásba, ami hetekig elhúzódhat, elfajulhat.
Bármilyen apró sejtés? Köszönöm előre is. Üdv.
-
biggamer
veterán
Hi, lehet hogy rossz helyen érdeklődöm ... az miért van, h játék közben sokszor ledobja a gamét a tálcára a gép ???
World of Tank vagy más egyszerű facés játéknál is, ha teljes képernyőn van ledobja vagy összeugrassza kicsire.
És azt is csinálja, hogy amikor írok valamit egyszerűen elugrik a szövegről, nem tudom folytatni addig amíg vissza nem megyek az egérrel az utolsó betűhöz .. mi a fenétől lehet ez ??? -
dauphin
aktív tag
Tegnap megtörtént a visszaállítás, elindult gond nélkül a gép, rendesen betöltött a Win7 is, eddig minden rendben. A következő napokban kiderül, hogy újra előjön-e a jelenség. Mégegyszer köszönöm a segítséget.
Ha netán nem változik a helyzet, akkor még jelentkezni fogok.
-
Dancii
tag
válasz
quailstorm #20357 üzenetére
Tervezem amúgy, hogy cserélem, csak még nem volt rá keret :S
Valami jót tudsz ajánlani, ami mondjuk nem többtízezer forint?Átnéztem, ránézésre minden rendben van..meg túlmelegedésre sem igazán gyanakszom.
A régi 8400GS passzív hűtésű volt, állandóan 60fok felett ment és soha nem volt semmi baja.
A 8600GT ventillátoros, 45fok körül megy mindig.
A proci szintén 40fok körül mozog, +-3..Nem tudom, de érdekes.
Na szóval ezt csináltam:
Kiszedtem a 8600GT-t, beletettem ugyanabba a foglalatba a 8400GS-t.
Oké, azzal megy..akkor tuti a GT a szar..de ott a másik foglalat..jó, beleteszem abba.
Ott meg jó..oké, akkor BIOS állítgatás, procit feltettem 200ról 205-re..
Windows indít: nincs egér..o.O WTF??
Megint GS kari betesz, sipákol indításkor, hogy nem jó valami, Reset to Default..
Oké, Win betölt, minden oké..
Na akkor adjunk a GT-nek még egy kört.
Eredeti foglalat, nem jó...második foglalat: működik.
És most így megy. Proci meg minden beállítás alapon..Egyre inkább arra gondolok hogy ez a csotri táp nem birja a kiképzést
-
quailstorm
félisten
válasz
Dancii #20356 üzenetére
az nem táp, cserélni kéne... ha az én 580-as HKC-mon van 350-es cimke akkor az nem tudom milyen lehet, 200as?
De nem hinném hogy magában megoldja, csak biztonsági intézkedésnek nem árt.
Nem melegedett túl mostanában? Szemre szagra rendben van? Egy kis tesztet kéne futtatni SLI-ben akkor. Hátha kijön. Elengedő forrasztás is lehet, az a jobbik eset. Bár nem oly erős és drága kártyák hogy megérje feltétlen a reball. -
Dancii
tag
Sziasztok!
A következő konfigom van otthon.
MSI K9N SLI alaplap
AMD Athlon64 X2 4800+
4GB Kingmax DDR2 400Mhz
Samsung vinyók 2db 500Gb és 1Tb SATA2 mindkettő.Nagyon sokáig a gépet egy Gigabyte 8400GS karival üzemeltettem.
Aztán kb. egy hónapja vettem bele használtan egy MSI 8600GT-t.
Minden szuperül is ment eddig.
Ma délután frissítettem egy progit, és újra kellett indítanom hozzá a gépet.
Újraindítás után azonban nem akart elindulni.
Áramot kapott, a ventik forogtak és ennyi.
Szétszedtem kipucolgattam, semmi.
Végülis arra jutottam, hogy visszateszem a régi 8400GS videokarit.
Azzal elindult.
Mivel azonban SLI-s alaplap, 2 PCI-E slot van, gondoltam belepróbálom a rossznak vélt 8600GT-t a másikba.
Ott meg működik..Ötlet, hogy mitől lehet? Fárad a kari vagy az alaplap?
Az alaplap már van vagy 7 éves, leszolgált már, 3 kondi ki lett rajta cserélve, de egy 4.-nek megint érik mert már kezd púposodni.
Amúgy anno a proci is egy kicsit húzva volt, azzal is játszottam most, de akkor meg ilyeneket produkált a gép hogy pl. nem volt egér o.O rá volt dugva, de mégse érzékelte..
Lehet a táp nem bírja a hajtást, mert az csak egy 400Wos Codegen.. -
Tomi0703
addikt
Én is. Köszi a segítséget!
Amúgy jó nagy barom voltam, mert azzal winyóval csak nem próbáltam meg telepíteni a win-t mivel azon van sok adat, de hát muszáj volt... Bár úgy emlékszem, mintha ezt próbáltam volna pár napja, de akkor nem működött, na mindegy, a lényeg, hogy megy. -
Tomi0703
addikt
-
Tomi0703
addikt
Na, nem mókoltam semmit, hanem van itthon még 1 gép, átraktam abba. Viszont ott meg a Win betöltésénél (Win logó) tovább nem jutok. Átraktam a másik winyót, azzal indult minden, még próbálok valamit a másikkal (amin ugye volt a rendszer).
Na de itt van addig a winyóról a kép. Ahogy látom nem ő lesz a ludas, hanem talán a másik. -
ervin2222
csendes tag
a ram az nem lehet halott, most vettem boltbol, újonnan..
-
Rivaul
addikt
válasz
ervin2222 #20344 üzenetére
Próbáld variálni a slotokat, esetleg radírozd meg az érintkezési felületet a memórián. Ha ez se segít akkor sanszos hogy halott.
Mod: most ahogy nézem a lapod ddr333 a támogatása. A többi memó mekkora benne? Nem vagyok benne biztos hogy az a régi lap is visszaveszi a memória órajelét ha nagyobbat raksz bele.
-
ervin2222
csendes tag
vettem egy 1 gb-os 400 mhz-s ddr1 ramot... belerakom a foglalatba, újra indítom a gépet és csak a régieket érzékeli
megpróbáltam úgy is hogy kiszedtem a régieket és csak az volt bent, de úgy csak a bios-t adja be, de ott mutatja hogy memory: 1024 . Amikor meg kilépnék biosbol akkor csak egy fekete képet ad be..
Alaplapom: http://www.superwarehouse.com/ASUS_P4S533-MX_microATX_Pentium_4_Motherboard/P4S533-MX/ps/239915
valaki segítsen plz
-
dauphin
aktív tag
Sziasztok. Egy olyan jelenségre keresem a választ, ami érthetetlen a számomra. Tehát: a számítógép bekapcsolásakor nem világít a power lámpa, a monitor nem kapcsol be, de ugyanakkor a ventik felpörögnek és nem történik semmi. Kikapcsolni nem lehet a vasat csak úgy, ha lekapcsolom a tápot. Amikor visszakapcsolom és újra megnyomom a power gombot, akkor már bekapcsol a gép és működik rendesen. Ezt a jelenséget rendszeresen produkálja. Szerintetek mi lehet a gondja? Annyi még idetartozik, hogy úgy két hete lett összeállítva a konfiguráció (a táp, az alaplap, az SSD: új beszerzések), és hogy az alaplapomon a CPU tuning kapcsoló be van kapcsolva (a CPU hűtőventilátorának felszerelése közben átbillentettük véletlenül, és csak a BIOS-ban való barangoláskor vettük észre, hogy 3, 4 helyett 4 GHz-en pörög a CPU), a BIOS-ban pedig le van szabályozva alapra a processzor. Ez okozhatja a problémát? Ha most kapcsolom vissza alapállásba a kapcsolót nem okoz rendszerösszeomlást? Ezzel a beállítással lett telepítve az OS, ha megbolygatom nem okozok ezzel gondot? Előre is köszönöm a segítséget.
-
zka79
tag
Sziasztok!
Lenne egy érdekes problémám! Van egy asrock z77 extreme4 lapom benne egy i5 2320 és 2x4Gb 1600 ram +gts 450 oc + egy corsair 450-es táp egy 2Tb-os western digital vinyóval + lg dvd rw. De mikor feltelepítem a win 7 64bit-et, a telepítés végén mikor elsőként elkéne indulnia az oprendszernek, kijelentkezik és ujraindul és többet nem is indul el az oprendszer.
Ha ilyenkor a biosban átállítom hogy a vinyoról bootoljon akkor meg kiírja hogy valami hiányzik és nyomjak ctrl+alt+delet-et.
De ha dvd-ről bootol akkor megint csak a telepítés indul el vagy ha nem nyomok gombot akkor ujraindul.
Már próbáltem bios resetet, sata2-ben és 3-ba is csatlakoztatni de miníg ugyan az az eedmény.
Mik kéne még megnéznem? -
gban
veterán
válasz
almon23 #20333 üzenetére
Előttem szólót még annyival egészítném ki, hogy amellett hogy fogadd meg amit mond, és így ne nyúzd a lapot, ha nem akarja az igazságot, pár dolgot még nézz meg, ha új szerzemények a cuccok, és nem tudod hogy másik rammal, hdd-vel, procival mit produkál.
Szóval nem ártana kipróbálni első körben másik procival, ha ott jó, akkor egyértelmű az inkompatibilitás.
Ha azzal se jó, akkor menj tovább ram, hdd vonalon. -
almon23
csendes tag
!!!!SEGÍTSÉG!!!!!
Tudom, hogy rossz helyre írok de segítséget szeretnék kérni. Minél előbb.
Egy MSI MS 7293 alaplapba szeretnék bele erőltetni egy 4 magos Q6600 procit.
A lap CPU support-jában : Intel pentium 4, pentium D celeron D and Core 2 duo in the LGA 775 ... ezek a procik szerepelnek azaz a Quad nem jön szóba . . Viszont elindul.. Bejön a BIOS látja is az új procit. DE
Windows7 telepítésekor a fájlok betöltése közben folyamatosan újraindul. Próbáltam több telepítővel is de mindig ide lyukadok ki. A BIOS beállításában és a manualban sincs ilyen állítási lehetőség. Semmi.
Megkattanok. Segítsetek. Valamit
Előre is köszi -
gban
veterán
válasz
tranceplanet #20330 üzenetére
Ha így sem indul, akkor alaplap hiba lesz.
Próbából húzz le mindent az alaplapról (meghajtók), vegyél ki mindent (vga, ramok, stb.).
A tápot így is el kell indítania.
Azért nézd meg a Vargáné tápot, zárd rövidre a 20-as csatijában a zöldet meg a mellette levő feketét (4. - 5. láb az egyik szélétől nézve), ha a venti elindul, a táp jó (vagy legalább elindul, és a lapnak is el kellene indítani). -
tranceplanet
addikt
Sziasztok!
Ismerősnek elszállt a gépe és nálam van kivizsgáláson. Múlt héten bevágott a villám a közelükben, azóta nem indul a gépe, konkrétan meg se nyikkan. Belenéztem, sajnos vargáné és társa táp van benne. A gépben amúgy nem látszik semmi rendellenesség, de az a tippem, hogy túláram miatt a táp elküldte az alkatrészeket. Sajnos nincs plusz tápom, de lehúztam az enyémről mindent, aztán rákötöttem az enyémet. Minden kábelt nem kötöttem át: csak az alaplapi 24 pines csatit és a CPU tápcsatit dugtam a lapra. Elég ez a kettő a teszteléshez, hogy kiderüljön ép-e az alplap? Továbbra sem ad semmi életjelet.
-
tfgjk
csendes tag
válasz
syberia #20321 üzenetére
Szia
Akkor direkt pont hogy nem használom csak nézem a gépet és a hőfokot 42C és nem is ment feljebb.Milyen a táp hol tudom azt megnézni??Csak azt nem értem hogy ha lehajtom a képernyőt miért tudom utána még 25-percet használni.És amikor az a 25 perc letelik akkor lekapcsol semmi leállás vagy sípolás egyszerűen lekapcsol.Aztán egyszerre be tudom a gépet kapcsolni és újra az az időszak tehát nem tudom nem akarom a képernyőt lehajtogatni állandóan.Valahogy meg kéne ezt oldani. -
tfgjk
csendes tag
Sziasztok
Sokan mondtátok az én kérdésemnél hogy azért áll le az új procival a gépem mert túl melegszik.
Nem mert szétszedtem a gépet leszedtem a hátlapot és a vinyot is kivezettem. Odd is kiszedtem hogy teljesen szellőzzön.És miután elindítottam a gépet,42C volt a proci tehát ez nem hűtés.És mindig ugyan abba az időközbe kapcsol le.Most akkor mit lehet tenni mi a probléma?? -
medve74
csendes tag
Sziasztok
A kérdésem a következő, tudom ,hogy nem ide való de megkérdezem. Adott egy Acer Aspire One 522 netbook bekapcsol működik, de időnként kikapcsol illetve elfehéredik az lcd ,de ha dugok rá külső monitort akkor visszakapcsolja az lcd-t. Lehet rendszer hiba vagy más baja lehet? -
bajzal97
csendes tag
Lenne egy gépem:
Intel Core i5 3330
Asus P8B75-V
Kingston HyperX Predator 8Gb 1600Mhz ram
Asus GTX 560 vga
Segate Barracuda 1Tb HDD
Chieftec CTG-600Wa cpu, ram, alaplap fél éves, táp, vga 1,5 éves. És kb. 25 indításból egyszer nem indul el a gép, hanem (windows 7-em van) a "Windows folytatása" képernyőnél amikor még nincs ott a logo akkor megáll vagy pedig újraindul a gép. Mit csináljak? Remélem nem az alaplap rossz, mert semmi kedvem sincs szétszedni az egész gépet.
-
gban
veterán
válasz
shara715 #20307 üzenetére
Első körben tedd meg a szokásos lépéseket:
Orthos, 20 percig kb., köznen hőfok figyelés pl. everesttel, aidával.
Bár talán itt most nem indokolt, egy hd sentinel nem árthat.
És a legfőbb, mozgasd meg a ramokat. (ez lehet hogy csak az én mániámnak tűnik sokaknak, de igen gyakran találkoztam ilyen jellegű hibaforrással) -
shara715
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy adott egy konfiguráció először is:
Gigabyte P55 UD3L
Intel i5 760 (2,8Ghz)
Sapphire Ati radeon hd5750
Gigabyte superb 460W
Western Digital 500GbNos a probléma az, hogy az utóbbi 1-2 hétben randomra lefagy a gép és újraindul. Korábban kb 2-3 naponta produkálta ezt, volt hogy játék közben, de volt, hogy netezés közben minden megterhelés nélkül, viszont tegnap este pl neteztem + zene, ekkor lefagyott, beakadt a zene. Nem csinált semmit. Reset gomb, felállt a rendszer rendesen, de abban a pillanatban újraindult. Ma reggel szétszedtem a 3 éves gépet: Az alaplapon nem látok 1 kondenzátort sem, ami mondjuk púpos lenne vagy kifolyt volna, vagy lötyögne, mintha most vettem volna kb. A processzoron rajta a hűtő (nem gyári), amit nem akartam leszedni, mert nincs pasztám, hogy újból bekenjem, viszont a túlmelegedés kizárnám. Kiszedtem a VGA-t megnéztem azon is a kondenzátorokat, de semmi. A memóriák kb 1 évesek, viszont windows 7 reinstallnál semmi rendellenes nem volt és 5-6 gigás fájlok másolásánál, ilyen fájlok kitömörítésénél sem volt semmi. A tápot is megnéztem, de ott ahogy néztem valamennyi tekercs lábainál van ilyen fehér trutyi, de a kondenzátorok ahogy néztem épek. Tény hogy volt egy rakás kosz benne, amit most kitisztítottam. Azóta mondjuk nem próbáltam újra.
+ még néha (néha 2 hétig semmi, aztán így randomra) olyanokat is csinál szintén terhelés és terhelés mentes állapotban egyaránt, hogy egy sercegő hang jött a gép hátuljából, ott sziszegett x másodpercig aztán megszűnt. Szóval nem tudom mi lehet a gond, így vakon meg nem akarok tápot venni, mert nem is biztos hogy az a baja.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
gban
veterán
válasz
varga.tamas #20296 üzenetére
Külső szemmel meg egy kis rutinnal teljesen máshogy látja az ember, és egyértelmű lesz ami a kérdezőnek magától értetődően nem jön szóba mint megoldás
-
gyuri86
tag
Sziasztok.
céges gép, összesen 2 hétig volt használtva, aztán állt kb 2 hónapot, most szerettem volna felhúzni rá egy oprendszert de meg sem nyikkan. A venti és a ledek felpörögnek egy pillanatra de semmi. Az alaplapi Led-ek világítanak. Corsair T600, FSP Raider 650, asus p8z77 v-lk, 16gb corsair ram, gtx 680, 1tb caviar black, 128 gb ssd, i7 3770k. Minden pöpec volt, aztán egyik napról a másikra nem indult el. A kábelek a helyén, minden ok ránézésre, tápkábelt cseréltem, vga tápkábelt, hdd-ket lehúztam, úgy sem indult. Ötlet?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Milyen notebookot vegyek?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- iPhone topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Elado pc, I7-14700KF, RTX 4070, 32GB ram 7200mhz
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Eladó Konfig I7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX1080 8GB!
- Eladó Konfig Ryzen 3 3200G 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD RX580 8GB!
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest