Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ruszki
senior tag
válasz civil3d #20298 üzenetére
Üdv!
Lehet,hogy a VGA driver-rel van valami probléma.
Szedd le aztán tedd fel a legújabbat hátha!
Amúgy milyen OS-ed van!?Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
civil3d
csendes tag
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni.
Mostanában elég sokszor lefagy a gép pár másodpercre, fekete kép,majd vissza és kiírja a következőt: "Az AMD driver képernyőillesztő nem reagált és utána sikeresen helyreállt!". Játék közben fordul elő.
A gép: I3-2120, 8 Gb ram, Asus HD 7750. Régen ezt nem csinálta most újra telepítés után kezdődött ez az egész.
A segítséget előre is köszönöm. -
Ruszki
senior tag
válasz varga.tamas #20296 üzenetére
Az jó!!!
Nálam is megesnek néha ilyen dolgok...Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
gban
veterán
válasz varga.tamas #20294 üzenetére
Monitor be van kapcsolva?
Ha csipog, akkor él, ha nem csipog mert mindent beleraksz akkor elvileg megy.
A monitor biztos be van kapcsolva?
Igen.
Akkor kapcsold ki. Mit látsz?
Van kép.
Akkor hagyd kikapcsolvaPostázást nem vállalok.
-
Ruszki
senior tag
válasz varga.tamas #20292 üzenetére
Bios reset esetleg!?
Táp tuti jó!?
Nem hagytál ki plusz táp csatlakozót!?Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
varga.tamas
tag
Sziasztok,
Új PC-m összerakás után nem indul el. Nem csipog, nem jelenit meg semmit.
A config:
AsRock Extreme3
AMD fx6300
2x4 GB HyperX Blue 1600 Mhz (ezt 10 perce vettem ki egy működő gépből)
HD 6770 (próbáltam a másik gép 6770 kártyájával, azzal sem).Ha nincs benne ram, csipog, ha nincs bekötve a videokártya tápja, akkor is csipog.
Mi lehet a gond?
127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1
-
baluka6
aktív tag
Na most 1gb rammal megy a gép, viszont most több ramot nem visel el maga mellett. ha beteszek még 1-et, mindegy melyik slotba, akkor nem ad képet. Nem melegszik semmi benne, egyszerűen sz@r valami...
Már semmi ötletem sincs. Ja és külön-külön mindegyik rammal jó, csak ne legyen benne több. -
Wasp91
aktív tag
Sziasztok!
Játékok alatt lekapcsol a gép, de úgy hogy áramtalanítom kell hozzá és csak akkor bírom vissza kapcsolni.
A táppal lesz gond? A táp: FSP Saga+ 450P 4 és fél évesEnyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
-
-
baluka6
aktív tag
válasz Rivaul #20272 üzenetére
Szia
Ma egész nap szenvedtem vele, most úgy fest, hogy nagy nehezen életre keltettem, de valami nem kóser. A fentebb leírt alkatrészek mellett, olyan lassú, mint a dög. Most egy darab geil ram van benne és egy noname 667 mhz-s 512-es. Igazából játékok futnak rajta, öcsém a Gta 4-et tolja most, de eléggé akadozik meg maga a gép is elég lassú. Bekapcsolás is vagy 3 perc és a netnél is gondolkodik elég sokat mire bármilyen weboldalt betölt. Én vagy alaplap vagy ram hibára gyanakszom még.
Ja és közbe a monitor is behalt! -
Ruszki
senior tag
válasz execute93 #20279 üzenetére
Üdv!
Ki le próbálni magán az alaplapon a bekapcsolást.
Jó lenne tudni a lap pontos típusát.
Amúgy ha a a power gomb tüskéit rövidre zárod(pl.egy csavarhúzó) a lapon akkor be kell,hogy kapcsoljon a gép.Üdv!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
execute93
őstag
válasz execute93 #20248 üzenetére
Sziasztok.
Kicsit olvasgattam itt a topikban, az is lehet, hogy egyszerűen a bekapcsoló gomb rossz?
Nem tudom mire gyanakodjak. Cpu, lap, bekapcs gomb? Hogyan lehet megnézni, hogy a bekapcsoló gomb a hibás? Nem mai darab a házam.[ Szerkesztve ]
MAGYAR VAGYOK! SZABAD VAGYOK! MAGYAR FÖLDÖN ITTHON VAGYOK
-
Rivaul
addikt
válasz Wasp91 #20277 üzenetére
Akkor elöregedett a táp. Esetleg letesztelheted ezt úgy is hogy lehúzol róla minden feleslegeset. Odd, ventik stb. Ezzel felszabadítasz nála egy kis pluszt, bár ha nagyon haldoklik akkor ez alatt is elhasalhat.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Wasp91
aktív tag
válasz Rivaul #20276 üzenetére
47-48 C°-ra melegedett fel max játék alatt. De megnéztem úgy is hogy Aida stabilitás teszt + furmark. Ideje sincs felmelegedni már nyomta is lefele. Szerintem a tápom már nem tud annyit leadni mint régen...
Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
-
-
Wasp91
aktív tag
Sziasztok!
Játékok alatt lekapcsol a gép, de úgy hogy áramtalanítom kell hozzá és akkor bírom vissza kapcsolni.
A táp kapitulált? A táp: FSP Saga+ 450P 4 és fél évesEnyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
-
Rivaul
addikt
válasz baluka6 #20258 üzenetére
Szia. Induljunk egy alap soron végig.
Vegyél ki és köss le minden feleslegeset. Csak lap, proc, vga, táp, 1memó. Ennyi.
Ezzel indítsd. A memóriát tedd át másik slotba s cserélgesd is a kettőt. Ha ezek megvannak de a hiba még fent áll akkor egy bios resetet csinálj. Konnektorból gép ki és alaplapi elem eltávolít 2 percre. Ha ezek sem segítenek akkor gyere vissza s nézzük/nézik tovább.Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Pcmagicnet
csendes tag
Üdv!
Miután kikapcsolom Windows alól a gépet utána nem áll le, hanem kiírja hogy "Most már kikapcsolhatja a gépet.".
Hogy lehet beállítani hogy ne írja ezt ki hanem álljon le rendesen?
Már végig néztem a biost is, de nem találtam erre vonatkozó beállítást. Gondolom ott kellene valamit belőni, mert nemrég reseteltem a biost és azóta csinálja ezt. Előtte jó volt. WinXP SP3 op.rendszer van a gépen.
Köszi a segítséget! -
-
Tomi0703
addikt
válasz Tomi0703 #20260 üzenetére
(#20261) gban: Az a baj, hogy a gép meg eleve nem indul, mivel hiányzik az az indító fájl. Újrarakni meg nem tudom mivel miután betölti a fájlokat és végigmegy a csík, utána elsötétül a kép, ahelyett, hogy bejönne a telepítő. A winyót ki tudom próbálni másik gépben, de nem hiszem, hogy emiatt ne lehetne felrakni a Win-t, mert van még egy 500-as a gépben.
Egyszer bejött a telepítő, de a partíció választáskor kifagyott (megjegyzem, látta mind a 2 winyót, bios-ban is látni). Azóta semmi, csak a fekete kép...[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
Hali!
Adott lenne ez a probléma. A Win lemez biztos, hogy nem hibás, valamint szerintem a dvd író sem, de ezt ki tudom próbálni egy másikkal. Már korábban is volt ilyen problémám, és egy kb. 1 napig tartó áramtalanítás után nagy nehez feltudtam rakni a Win-t. Most pedig újra elő jött ugyanaz a probléma (megint az a bizonyos indítófájl hiányzik). Attól tartok a 160 gigás WD-m kezdi megadni magát (olyan 5-6 éves lehet).
Na szóval a csík után miért kapok fekete képernyőt valamint, hosszú áramtalanítás után miért jön be a telepítő, és mi lenne a probléma és megoldása? -
baluka6
aktív tag
Sziasztok
Lenne egy 775-ös konfigom:
Gigabyte EP43DS3 lap
E5500 proci
Geil 2*1 Gb ram
Zsír új Chieftec 500-as táp
Egy Samsung 200-as vinyó
Hd5850 1GB Video kariEgyik napról a másikra nem kapcsolt be a gép, nagy nehezen kiderült, hogy az előző, kb 6 éves Chieftec táp adta meg magát, most bekerült az új a helyére. Mostmár be kapcsol a gép, de amint betölti a Giga lap zöld hátterét, után fekete képet kapot, még a Bios-ba se hajlandó belépni.
A video karit teszteltem másik gépbe, az jó és elvileg a vinyó is, mivel másikkal is próbáltam. A ram foglalatok közül 1 hibás, a többi elméletileg működik.
A nagy kérdés: Mi okozhatja a hibát? A többi alkatrészt nem tudom tesztelni sajnos, mivel nincs belőle több itthon.Köszi előre is!
-
kirusz1
őstag
régebben kérdeztem már:Muterom gépe van hogy bekapcsol akkor tökéletesen müködik.van hogy bekapcsolom ventik pörögnek bill nem villan fel nincs kép mintha a winyo se pörögne olyankor.alaplapot kicseréltem akkor is fennál ez a hibajelenség,tápot kicseréltem ujra akkor is van ez a hiba.meguntam rendeltem egy komplett belsőt szombaton rakom össze az uj gépet csak megnyugtatásomra kérdezném nem lehet hogy pl a ház bekapcsoló gombja idézhet ilyen problémát mert a ház és a dvd iró a régi
-
Simba86
senior tag
valószínű, hogy a telepítő lett elrontva, mert fat32-re formázta a pendrive-ot a "tool", és ez okozhatta a bajt, mert a következő próbálkozásnál már NTFS volt és gond nélkül felment... nem értem, hogy ez miért volt probléma, pedig ez történt...
mindenesetre tényleg köszönöm, hogy reagáltál a mondandómra, mert te adtad az ötletet ahhoz, hogy ellenőrizzem a telepítőt, és amikor megnéztem, hogy valóban FAT32-es fájlrendszer volt rajta, akkor ugrott be, hogy anno NTFS-sel sikerült...
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
Simba86
senior tag
igazad volt, köszönöm! megoldódott!
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
Dénes87
csendes tag
válasz dvdbackuper #20252 üzenetére
Nem. Közben megoldódott minden. Köszönöm!
-
Dénes87
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Vettem egy új gépet és a telepítés közben hibaüzenetet kapok.
A gép adatai:
Chieftec CTG-500-80PB OEM táp 36 hó gar.
Kingston 2x8GB DDR3 1600MHz KHX1600C10D3B1K2/16G memória
Zalman Z9 fekete számítógépház
MSI H87M-G43 alaplap 36 hó gar.+
INTEL Core i7-4770 3.40GHz 1150 BOX
Rendszernek egy Vertex 3 SSD 120 gigás
A probléma a következő. Összeraktam az új gépet, beleraktam az SSD-t, leformáztam a telepítővel és indítottam volna a telepítőt, de hibát ír ki. Sajnos balfasz voltam és nem írtam le, pontosan mit. A lényeg, hogy szerinte nincs megfelelő partíció és nem is tud létrehozni. Mindezt a formázós ablakban. Leformáztam újra. Töröltem a partíciót. Újra létrehoztam. Kikapcsoltam bekapcsoltam és újra az egész. Semmi. A telepítést egy 8 gigás memóriakártyával és egy kártyaolvasóval csináltam volna. Mivel a a dvd olvasóm IDE-s és az újban nincs IDE csatlakozó, az átalakítóval pedig nem működik a dvd olvasó. A régi gépben az egyik vinyót ezzel az átalakítóval használom, tehát úgy működik, dvd-vel nem. Ezért próbáltam USB-sen. Rákerestem neten és ez alapján csináltam meg a memóriakártyára:
http://hvg.hu/tudomany/20101027_windows_7_usb_boot
A win 7 olyan verzióját tettem fel, amit eddig használtam, tehát működőképes. Az egyik régi vinyómon meghagytam egy windowst ilyen esetekre. Beraktam az SSD-t és leformáztam azzal a windows-al is. De semmi, így sem működik.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond? Azóta visszaraktam a régi gépbe az SSD-t és a dvd-ről, ami ott működik a rendes IDE porton keresztül, ráraktam ugyanazt a win 7-et, Aminek a telepítője a formázás után elakad az új gépben. -
execute93
őstag
válasz spiritex #20249 üzenetére
1db 4 gb-os van benne. De el sem indul, meg sem moccan. Semmit nem csinál. Ami biztosan hibamentes: VGA, Táp, HDD. Ami nincs csekkolva: Cpu, alaplap, ram. Szerintem a lap ment el, mert f.s .
Intel megbízható, Kingmax is. Ramot nem tudom ellenőrizni, mert a környéken mindenkinek DDR2 van.[ Szerkesztve ]
-
execute93
őstag
Sziasztok.
Gépem:
Asrock h61m GS
INTEL CORE I3-2100 3,1 GHZ
KINGMAX 4GB DDR3 1333MHZ
FSP HEXA 400 WReggel bekapcsoltam de még a boot előtt leállt. Aztán folyamatosan nyomtam a bekapcs gombot, de csak a ventillátorok forogtak. Semmit nem csinált a gép csqk a proci vga táp ventie forgott. Ezután szétszedtem a gépet, minden csatlakozót leellenőríztem minden oké. Teljesen kitakarítottam, az alaplapi elemet kivettem, majd visszatettem. Na ezután bekötöttem a gépet, ekkor már a ventik sem forogtak. Másik táppal próbáltam, azzal sem ment. Mire gyanakodjak? Mindenre van gari.
-
menjapipaba
tag
válasz dvdbackuper #20245 üzenetére
A vga jó kell hogy legyen, másik lappal működött.
A monitor meg jó. -
dvdbackuper
őstag
válasz menjapipaba #20244 üzenetére
1 long 2 short - Monitor or display card error
-
menjapipaba
tag
válasz menjapipaba #20234 üzenetére
Fejlemények
Megtaláltam a régi tápom, azzal elindul, csak:
Az a lap amit vettem, amikor beindítom akkor sípol: egy hosszú, két rövid.
Ilyen lapot vettem. -
Kellta
csendes tag
válasz syberia #20237 üzenetére
Masik vgaval, rammal,tappal ki volt probalva az alaplapra gyanakszok ma kicserelik aztan meglatjuk, gondolom a cpu nem produkalhat ilyet, ha normails hofok fole nem megy. Esetleg erdemes beszerezni egy masik hutot hozza a kesobbiekben vagy azert jol teljesitenek a gyariak is? ( amd fx 6300)
-
gban
veterán
-
Simba86
senior tag
üdv emberek!
adott egy laptop.
feltelepítettem rá usb-ről a win7-et, azonban nem akar elindulni...
amikor bekapcsolom, folyamatosan előjön a fekete kép a tetején kurzorral, aztán leáll, 1 mp, újrapróbálkozik, ugyanezt csinálja és megint leáll, és így tovább...(egészen addig, míg hosszan nyomással le nem állítom)
csak akkor tudok bármit csinálni, amikor bedugom az usb-t a telepítővel, és a boot sorrendnél az usb-t jelölöm meg, mint elsődleges bootforrás, ekkor bejön a telepítő és újra tudom rakni, de utána ugyanaz történik, mint amit leírtam, szóval ott vagyok, ahol a part szakad. (próbáltam 64 és 32 bitest is!)
vkinek van ötlete? elképzelhető, h az ssd-vel van vmi?
köszönöm a válaszokat előre is! (remélem nem írtam semmi olyat, ami sérti a szabályokat! )
[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
Lehet BIOS beállítási hiba is!
Az alaplapi elem tuti jó!?
Lehet memória hiba igen!
Érdemes lenne lefuttatni egy memtestet mindenféleképpen!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Kellta
csendes tag
válasz dvdbackuper #20226 üzenetére
A vga az egy msi 7870 hasznaltan vettem, de akkor probalkozok majd egy tappal, koszonom a tippeket.
-
menjapipaba
tag
válasz menjapipaba #19948 üzenetére
Sajnos csak 20 pines tápokat sikerült szereznem, de elvileg azokkal is kellene valamit csinálnia a lapnak.
De semmi, még a led sem világít.Szóval vettem egy másik lapot, de ugyan az a helyzet..
-
cuko
aktív tag
válasz dvdbackuper #20231 üzenetére
Nem, többfajtával.
Samsung/Kingston/nem tudom milyen márka, mindhármat próbáltam, hogy egyedül berakva megjavul-e.
(azt vettem észre, hogy ha csak 1 slotban van ram, talán kicsit több idő, mire újra csinálja a hibát, de ezt elég kevés megfigyelés alapján mondom...)Lehet memóriahiba a kiváltó ok?
-
cuko
aktív tag
Bocsi, nem voltam egyértelmű!
Legelőször csak kiírta, hogy "cmos checksum error", de elindult a gép. Ezután kezdte produkálni a folyamatosan újraindulós hibát, amit cmos reset ideiglenesen javított.
Amikor legközelebb csinálta, kezdtem el próbálgatni a ramcseréket, az új biost, az új elemet (egyesével, nem mindent egyszerre), és ideig-óráig működött egyiknél-másiknál, de gyorsan vissza is tért a hiba, bármivel próbálkoztam.
(minden javítási kísérlet után csináltam cmos resetet, de nem minden alkalommal tudott bekapcsolni utána a gép, tehát az sem oldotta meg 100%-osan) -
cuko
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus M2A-VM hdmi típusú alaplapom, melyet szerettem volna beüzemelni egy szintén elfekvő x2 4200+ procival, és 2x1 giga rammal.
Vettem hozzájuk egy új vinyót (160GB sata I) és ház/táp (FSP300-60GLS) kombót, majd összeraktam.
Elindult rendben, telepítettem rá 32bites win7-et, de elkezdett egy bosszantó hibát produkálni:
először induláskor kiírta, hogy "cmos checksum error", és resetelte a beállításokat, majd később bekapcsoláskor nem indul el a gép, a ventik felzúgnak, majd kb 2mp után újraindul (nincs hibajelző sípolás) - ezt ismétli, amíg ki nem nyomom.Amit próbáltam:
- CMOS reset;
- ramokat cserélgetni (csak 1 modullal, végigpróbálgatva a slotokat, új modullal);
- új bios (2302-es),
- alaplapi elem cseréje újra;
de egyik sem segített.Van ötlete valakinek, hogy mi lehet a probléma, hogyan lehetne megoldani?
Külföldi fórumokon nézelődtem-keresgéltem már, láttam más Asus lapnál is ezt a hibát, ott elem- vagy bioscserét ajánlottak, én megpróbáltam már ezeket. -
Ruszki
senior tag
válasz Kellta #20223 üzenetére
Üdv!
Akkor gondolom minden komponens új!
Mondjuk egy gyári beállítások visszaállítása a BIOS-ban(BIOS-reset).
Én megnézném a ramokot a 4 slot mindegyikében egyenként esetleg egy memtestet is lefuttatnék a biztonság érdekében!
Az a "baj",hogy szinte minden új és így azért kicsit nehezebb kitalálni mivel lehet a gond!
Esetleg nincs egy másik tartalék tápod amivel ki lehetne próbálni mert ha akkor is ugyanez a gond a táp biztos jó!Üdv!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Kellta
csendes tag
Üdv. Ma epitettem ossze egy uj pc-t. Asrock 970 pro3 r2, fx 6300, corsair vx 550, corsair vengeance ddr3 1866. Elso bootolasnal meg joo mukodott kb 20p ig akkor lefagyott. Azota allandoan fagy minel tobb ideig van kikapcsolva / aramtalanitva annal kesobb fagy le. Biosban is ugyan ezt produkalja, leelleboriztem a homersekleteket, a feszultseget de semmi nem mutat hibat. A ramokkal egyenkent bent hagyva is megall. Valami otlet esetleg? Koszi!
-
spiritex
veterán
válasz Ruszki #20220 üzenetére
Azért gondolod, hogy a vinyónak van baja, mert máról holnapra történt a hiba?
(#20222) Rossi
Gondolom nincs mentésed a rendszerről, mert akkor nem kérdeznél.. Pedig lennie kellene mindig egy másik partíción vagy lemezen. Nekem van egy Macrium Reflect Free-s mentésem, plusz egy másik SSD-m, amin egy másik működő op.rendszer van. Az embernek be kell biztosítania magát, ha nincs felkészülve arra, hogy bármikor esetleg azonnal újra kell telepítenie. Az adatok pedig természetesen másik lemezen, másik vinyón vannak, hogy ne vesszenek az esetleges formázással.[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Ruszki
senior tag
Letöltesz egy Ubuntut kiírod CD-re boot-olsz róla aztán Ubuntu kipróbálása és ott már ha van egy kis informatikai vénád akkor megtalálod a lemezellenőrzést!
SegítségAz optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Rossi
addikt
válasz spiritex #20218 üzenetére
Addig nyomogattam az F8-at, amíg el nem kezdett pittyegni az alaplap, de nem jött fel menü....
Mégiscsak...
Teendő?
Szerk.: megpróbálom.
Szerk2.: csökkentett mód sem indul, egyből startup repair...
[ Szerkesztve ]
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
spiritex
veterán
Ha nem raksz be telepítő cd-t, csak hagyod, hogy a hdd-ről boot-oljon és közben nyomogatod az F8-at. Fel kéne jönnie a menünek, amiben Csökkentett mód-ot lehet választani.
Szerk:
És ha csak megnyomod a boot elején és tartod?
Hát le kéne installálni a tegnapi frissítést, ami felment. Vezérlőpult, programok hozzáadása/eltávolítása, Java uninstall.[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Ruszki
senior tag
Amúgy mi a kérdés ha nem vagyok indiszkrét!!??
Ha nem boot-ol akkor én megnézném egy linux cd-vel a HDD-t aztán leellenőrizném.
Akartam mondani a fixboot-ot és a fixmbr-t de látom az nem segített!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Rossi
addikt
Üdv!
Windows 7 indulás helyett felajánlja a startup repairt és a start normally-t, de mindkét opcióval a startup repairnál kötök ki. Ez egész éjszaka futott, de nem történt semmi.
Bootrec.exe-vel megcsináltam a fixboot-ot és a fixmbr trükköt, de restart után semmi...
Scanos parancsra nem talál azonosított Windows- telepítéseket...Reinstall.
Ja, és tegnapig az ég világon semmi baja nem volt a gépnek.
Előre is köszi.
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
syberia
veterán
válasz haxiboy #20208 üzenetére
Ha jól tudom a p3 procikban már volt túlmelegedés-védelem, tehát szándékosan sem tudod megsütni őket, a régebbi amd-k volt hogy túlhevültek, de az újabbak visszaveszik az órajelet ha nagyon magasan lenne a procimag(ok) hőmérséklete. Nem operációs rendszer függvénye hogy kihúzod e a venti kábelét
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
haxiboy
veterán
válasz syberia #20205 üzenetére
Infó szakkörön kaptunk feladatot, igen egyszerű kis program volt, nem feltétlen nevezhető vírusnak, ha jól emlékszem egy valami Socket A-s sempron volt az áldozat rendszer hűtő ventillátorok nélkül. (csak a procin és vga-n hűtés)
Ha tényleg érdekes akkor csinálok róla cikket, de nincs pc-m amivel bemutathatnám.
Egyébként valószínüleg w7 alatt már nem működne, ott az ilyenek elindításához már rendszergazdai jogok kellenek a ventillátor szabályozás végett.
Edit: Illetve a túlmelegedés elleni védelem ki volt kapcsolva.[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Schulz84
csendes tag
válasz syberia #20202 üzenetére
Ha jól emlékszem a csere táp típusa Codegen volt (600W), ami benne van az Thermaltake (500W)
az alaplap egy ASUS P8 H77-V,
proci INTEL Core i3-2100 3.10GHz 1155,
memória 2x DDR3 Corsair Vengeance 4GB 1600MHz,
videokártya NVidia GeForce GV-N660OC-2GD.BIOS frissítés megvolt még az előző videokártya cseréje előtt.
A gépet 1 éve vettem, garancia még bőven kitart.Szerk.: kompresszoros kifujás is megvolt, (közelről meghallgatva a tápból jön a hang)
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz Schulz84 #20199 üzenetére
Gyakorlatilag az összes lehetőséget kizártad. Maradt az Alaplap vagy CPU.
Alaplap esetén meg kéne keresni honnan jöhet a hang, valószínüleg valamelyik kondi okozhatja a problémát, annak a cseréje még megoldható, de hallottam már mosfet vagy jfetet is sipolni, ott már gázabb a helyzet. Esetleg egy kompresszorral kifújatást érdemes lenne megpróbálni, lehet hogy valamilyen kosz rövidre zár.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
válasz jackbacsi87 #20198 üzenetére
A ventillátorokat nem írja felül valami szoftveres megoldás? Találkoztam már ilyen vírussal, konkrétan nekünk volt suliban feladat hogy tegyünk tönkre hardveresen egy windowst futtató számítógépet. Ez volt a legegyszerűbb, ventillátorokat alacsony fordulatszámon, processzort magasan használva megsütni.
Esetleg lehetséges hogy valami hibás driver produkálja ezt? Friss wininstallnál is ezt csinálja?
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- Path of Exile 2
- Milyen videókártyát?
- Éjszakai műszak
- Akvarisztika
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Path of Exile (ARPG)
- Horgász topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- RYZEN 9 5900X (12 mag/24 szál) +Új ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4 +Új 32GB hűtőbordás DDR4! GAR/SZÁMLA
- Mac Mini M4 10/10 16GB 256SSD
- AM4 Gamer Build
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest