- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Steam Deck
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Üdv!
Az a problémám van, hogy a gép bekapcsolása után minden ventilátor működik, a gép is bekapcsol, win betöltődik (bekapcsolt hangfalnál hallani), de nincs kép. Ez az egész mizéria kb. 1 hete kezdődött, akkor még úgy volt, hogy ha kikapcsoltam a gépet és rá 10 percre vissza akkor nem volt kép, később már a reggeli indításnál sem. (Nem tudom van-e köze a dologhoz, de leírom: Egyébként még ez előtt a probléma előtt volt már egy másik, ez már kb. másfél éve van: gép kikapcsolásakor a monitor kikapcsolt, a gépen a visszajelző ledek kialudtak, de maga a gép az ment tovább, de nem reagált semmire, tuképpen "élőhalott" volt. Csak a hosszú gombnyomással lehetett kikapcsolni. De ez különösebben nem zavart, mert megvártam amíg kialszanak a ledek és utána kikapcsoltam kézzel. De mint említettem, ez már elég régóta megvolt.)
Szóval nincs kép, de hallom, hogy a gép az megy, reagál a parancsokra. A VGA mindkét kimenetén próbáltam, nincs kép. A monitort kipróbáltam a laptoppal, nem az a ludas. Monitorkábel jó. Én a videokártyára gyanakszom, esetleg a tápra, vagy a lapra. Sajnos nem tudom más gépben kipróbálni az alkatrészeket, így vakon kell tapogatóznom.
A gép: C2D E4500, Asus P5K, Geil 2x1 GB 800 MHz DDR2, Gigabyte Radeon HD3850 512 MB, FSP Bluestorm II 500 W, Samsung 500 GB SATA2.
Szerintetek mi lehet a probléma? -
-
-
-
abydos
aktív tag
Hali!
Írtam az Asrocknak is a problémával kapcsolatban, de nem tudom mikorra válaszolnak.
Tehát a problémám a következő:
Tegnap vettem új gépet. Asrock 970 pro3 (alaplap BIOS 1.50, ilyen chip van rajta alapból), Sapphire Radeon HD 7850, Kingstone memória 2x4 GB 1600 mhz-s. A régi cuccaim maradtak, egy 450-es táp (erre még visszatérek), illetve a vinyóim.
Összeraktam. Működött. Sajnos nincs ide csatlakozó a lapon ezért készítettem egy USB-s Win7-et. Arról elkezdtem telepíteni (az előtt egy órán keresztül ment a gép és kipróbáltam a kikapcs/bekapcs/reset gombokat és jók voltak). Amikor jön a dátumválasztó, látom, nem megy az egér és a bill. Átraktam őket egy másik pár USB slotba és ott mentek. Bejön a formázó képernyő. Látom nem látja az egyik satás vinyómat, újraindulok. Kiléptem a telepítőből majd reset gomb, mert a telepítőből teljesen nem lépett ki és az nem indította újra a gépet. A gép elkezd újra felállni. Nyomogatom a DEL gombot, hogy belépjek a BIOS-ba, semmi, megint bejön a windows install. Nem baj, nyomok egy resetet, hogy megpróbálom újra. De innentől nincs kép, semmi. Tehát abszolút fekete képernyő. A ventillátorok felpörögnek a procin és a kártyán, de semmit több.
A kártya kilőve, mert most azt raktam be az régi gépembe, az a kártya megy.
A tápot azért nem tudom biztosra, hogy van e gondja, mert minden féle variációval próbáltam újraéleszteni a gépet, többek között úgy is, hogy mindent lehúztam róla, és csak a videokártya, proci és a memó maradt a gépben (USB-t és a SATA vinyókat is lehúztam). De így se semmi. Ráadásul egyszer ment, nagyon sokáig, több ki-be kapcsolással és resettel.
A memóriákat nem tudom kipróbálni, mert nincs DDR3-as gép a közelben és ez igaz a procira is. De mindent kivettem és átraktam máshova, semmi.
A leírás szerint kötöttem be a reset és a power gombokat.
CMOS reset megvolt, és később az elemet is kivettem, úgy, hogy még a tápról is lehúztam. Semmi.Nincs több ötletem
Összeraktam a régi alaplapot az új videokártyával és itt minden tökéletesen megy. Csak mire kicserélik az asrockot, az sok idő, így ha mégis van megoldás, az jól esne.
Köszi!
-
Gabennn
tag
meg van egy olyan csati amin van egy bekapcsolójel, de az is csak egyes
-
Gabennn
tag
Hello! az lenne a gondom, hogy van egy Gigabyte MA785GT-UD3H alaplapom, bele raktam egy ATX es gépházba, de nem kapcsol be! szerintem azért mert rosszul kötöttem rá a bekapcsoló gombot az alapra. mert a házból csak egyfejű az a Power SW csati vagy mi, vagyis nincs is olyan benne, csak reset sw, most mitcsináljak?
-
geckowize
őstag
válasz
#10726912 #17026 üzenetére
A foglalat volt kicsit elmozdulva, ahogy nyitottam fel a zárat, ami lefogja a cpu-t, kicsit erősebben vettem ki a régi procit, ezért kicsit elmozdult, majd mikor raktam be az újat, gondolom nem volt jól berakva. Most valahogy sikerült úgy pozicionálnom és mozgatnom, hogy újra beletalált és most megy a gép!
-
geckowize
őstag
Hello!
Gigabyte GA-MA69G-S3H AM2+ alaplap
AMD Athlon II X4 620
Scythe Katana 3
2x2GB Kingston Hyper-X Blu DDR2-800
Samsung Spinpoint F3 1TB HD103SJ
Sapphire Radeon HD5830 Xtreme 1GB GDDR5
Corsair VX450WEbbe a konfigba vettem új procit: AMD Phenom II X4 945. Direkt leellenőriztem CPU support listen 100x, hogy jó-e a proci, úgyhogy biztos kompatibilis.
Erre bekapcsolom a gépet, a monitor nem érzékel semmit, a gép zúg, csipogás sincs (pedig Speaker be van dugva). Mi lehet a gond?
Még mikor proci csere nem volt, akkor is csinált egyszer ilyet, hogy game közben egyszer csak sötét kép és a gép megy tovább, újraindítva is ugyanez, aztán elemet kivéve alaplapból és bios újrakonfig után ment megint.
Először úgy indítottam el, hogy a régi procihoz beállított értékek lehettek, ezért csinálhatta, de utána kivettem az elemet, ám ígysem indul.
Mi lehet a gond? LEhúztam minden mást a tápkábelen, monitoron és a bill-en kívül.
-
törölt tag
válasz
draco31 #17016 üzenetére
Egyenlőre használd, hátha stabil lesz. De másik tápegységet próbálj mindenképp beszerezni pár napra, könnyen lehet, hogy a tápegységed is hibás, viszont Spread Spectrum (és esetleg vissza vett ram sebességgel) még el tud ketyegni az alaplap a hibás tápegység ellenére is. Ha meglesz a másik tápegység, akkor ki tudod próbálni vissza állított ram frekvenciával és bekapcsolt Spread s.-mal, ha így is működni fog, akkor tápegység hiba van, ha nem, akkor gyűjtögetned kell alaplapra, vagy a meglévő felújítására (kondenzátor cserék).
Theory66: Ha nincs, akkor érdemes frissíteni a BIOS-t, talán ehhez adtak ki olyan verziót, ami a CPU hibás detektálását orvosolja. Másik megoldás, hogy visszább veszed a CPU frekvenciáját, 1-200 Hz úgysem váltja meg ennél a konfignál a világot. Nézesd meg vele a Spread Spectrum funkciót, ha van, kapcsolja ki. A hőfokokat meg tudja nézni a BIOS-ban is.
Hellwhatever: Lehet rossz a memória, ha ugyanonnan vetted, de mivel külön-külön "működik velük az alaplap, csak együtt nem, ezért akár kompatibilitási probléma is lehet. Nézd meg, hogy rajta vannak-e ezek a ramok az alaplap Ram listáján.
hajnaldzsi: A 3 rossz szektor és a tönkre menő hdd-k arra mutatnak, hogy túláramot kap a hdd...lehet, hogy érdemesebb lenne külső USB-s hdd-vel használni.
geckowize: Azt is megnézted, hogy milyen verziójú BIOS-sal támogatja a CPU-t és az alaplapodon lévő is elég friss hozzá? -
hajnaldzsi
csendes tag
Hello!
Abszolút kezdőként másfél éve kínlódok egy dell inspiron 1545-tel. Többször cseréltek már benne winchestert, mindig tönkreteszi, nyilván valami más hiba miatt. A mamória egyelőre rendben de tegnap óta összeomlott a rendszer. A hiba csökkentett módban, hogy a windows intéző nem működik és leáll, hibaüzenetként megjelenik, hogy InpageCoFire, illetve a hibakód 0000185. ezekívül sérült fájl a winmm.dll. Olyan mintha windows 7 indítása közben hirtelen az egész rendszer összeomlana, még csökkentett módban is. Nem igazán tudok semmit sem megnyitni, viszont tegnap a gép talált 3 hibás szektort. Tudok valamit csinálni vagy inkább dobjam ki az ablakon? Ja az op rendszwer Microsoft Windows 7 Professional 6.1.7601 Service Pack 1
Tegnap egyébként netezés közben egy honlap behozásakor - jó piratebay, de akkor is - fagyott le, előzménye pedig nem volt. Azóta szinte használhatatlan.
-
Theory66
aktív tag
Sziasztok.
A gondom a következő:
Haverom gépe netezés közben kikapcsolt (villog a monitor led mintha nem kapna jelet). Újraindítás után eljutott win7 betöltőcsíkig aztán ugyan az a jelenség. Utána már boot végéig sem jutott el. BIOS-ba sikerült belépni visszaállítottam mindent defaultra, úgy elindult. ment is pár órát utána kezdte újra az egészet.A gép paraméterei:
ASUS A7N8X-X alaplap
AMD Athlon 2400 XP+ proci
1 GB memória DDR 400-as Samsung egy 512-es meg két 256-os
ATi Radeon 9600 as AGP-s 128MB-os videókártya
Samsung 160Gb-os IDE-s winchester
Chieftec ENH-0746GB (460W)Másodlagos probléma:
Default után ezek a beállítások.
Így hogy 100-on van az External Freq induláskor 1800-ra írja a proci frekit
100on kívül 3 lehetőség van: 133 , ezt nem tudom , és 200alapjáraton 2.3-on ment a proci mielőtt a hiba megjelent.
ha belövöm az externalt 133-ra a gép induláskor már 2300ra írja a procit de nem indul el a gép hanem dobja az első hibajelenséget legkésőbb win7 csík után. Másik 2 frekin meg sem moccan.
1. Mi lehet a fagyás oka és hogy tudom megoldani?
2. Ha sikerül bele életet lehelni hogy állítsam be a bios-ban hogy 2300on menjen a cucc.Előre is köszi
-
draco31
veterán
válasz
draco31 #17015 üzenetére
Eszembe jutott még pár dolog, hátha hasznos lehet.
Ha nem indul rendesen, és ki akarom kapcsolni úgy hogy hosszan nyomom a bekapcsológombot, akkor 10-ből 7-szer amikor leáll és elengedem a gombot, újra beindul. Ezt már évek óta csinálja, már gombot is cseréltem újra.
Továbbá ma olyat is csinált, mintha a reset gombot nyomogattam volna 2-3 másodpercenként. -
ebegab92
senior tag
A nem indulás alatt az értetted,hogy nincs kép,de a ventik pörögnek?Mert akkor szerintem az lesz a baj,hogy egy grafikus részegység nélküli procit vettél (Athlon X4 750K).Ebben nem működik,mert le lett tiltva.A4,A6,A8,A10-zel kezdődik a grafikus képességekkel bíró APU-k neve
-
törölt tag
válasz
draco31 #17010 üzenetére
Kapcsold ki a BIOS-ban az advanced menüben található Spread Spectrum funkciót. Az egész gépet bezavarhatja, régebbi alaplapoknál elő fordul, hogy nem bírják ezt a kis ingadozást sem. Ha nem javul, (akkor is hagyd így ezt a funkciót), akkor vedd vissza a memóriák sebességét. (ha 400-on van, vedd le 333-ra, azaz egy lépcsővel csökkentsd). Ha a LAN nem lesz jó, akkor tiltsd le a BIOS-ban. Ha ezek sem segítenek, akkor NE használd tovább a gépet, amíg nem szerzel másik tápegységet!! Ha sikerül másikat szerezned (a noname tápok nagy hátránya a nagymértékű feszingadozás miatt fellépő bizonytalan működés, ezt kéne kiszűrni), és azután stabil lesz a géped, akkor vissza teheted auto-ra a ramok sebességét.
Kitartás és sok sikert! -
draco31
veterán
válasz
draco31 #17002 üzenetére
Most már biztos hogy az alaplapom fog a kukába menni.
Most harcoltam vele megint 1 órát. Hazajöttem arra hogy nincs net. Nézem a kapcsolatokat, nincs meg a netbeállításom. Megyek eszközkezelőbe, lan vezérlőnél felkiáltójel, továbbá csak az egyik ramot látja a gép. Kikapcsolom kiszedtem mindent aztán vissza, biosznál megállt, hiba állandóan, nem indul, majd indul de csak a bioszig jut. CMOS jumpert rakosgatom ide-oda, semmi hatása. Végül csak elindult nagy nehezen. A tápegységet vettem ki, és egy másikkal akartam kipróbálni, ami elvileg jó, de semmire nem reagált vele. Így visszaraktam a kókány tápot, és azonnal elindult vele a gép. -
wmati
addikt
Sziasztok
Alaplapi 8 pines csatlakozó hiánya okozhatja azt hogy nem indul a gép ?
-
Zamery
senior tag
Sziasztok!
Komoly problémám van, már sok gépet szereltem össze, de ez most kifogott rajtam. Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy ilyen lap: Asrock 775i65G R2.0 illetve kettő, mert kínomban szereztem még egyet, azzal is ugyan azt csinálja.
Van benne 2Gb Corsair DDR memória.
Van még benne egy Geforce MX400-as AGP-s videókártya, de egy AMD HD3450-es AGP-s kártyával is ugyanaz van.
És egy Intel Core 2 Duo E6420 (Conroe) 2.13GHz-es proci. Benne van a CPU support listában, a BIOS verziószám is stimmel, az egyik lapon 3.10-es, a másikon 3.20-as BIOS van.
A Tápegység egy f@s 400W-os "Codegány", de kipróbáltam egy Seasonic táppal is, és semmi változás.
A szimptómák: A gép nem indul, a ventilátorok pörögnek, de képet nem ad a videokártya. Vagy a gép elindul, de az indításba belefagy, az adatok egy részét még postolja, de nem megy tovább. A NumLock gomb nem reagál, tehát biztos hogy kifagy. A ramokat külön-külön is kipróbáltam nem változott a helyzet. Mindkét VGA-val ezt produkálja, a gépet kiszereltem lehúztam róla mindent, csak a ram + proci + VGA kombóval indítottam, és úgy is ez van. szereztem egy másik ugyanilyen lapot, ami működőképes volt egy órával előtte, még ment máshol, és azzal is ugyan ez. amikor még nem szereltem szét teljsesen akkor csinált néha olyat, hogy folyamatosan csipogott a speaker. Mint amikor beragad egy billentyű a Windowsban. De nem találtam erre magyarázatot a BIOS post kódok között. AMI BIOS van egyébként rajta.
Most vagy az van, hogy a ramok nem jók, de először amikor beszereltem, akkor még működtek. Nem értem, hogy mi változott. Vagy a proci nem jó, vagy nem támogatott de akkor el sem indulna nem? Vagy a táp a rossz, de akkor meg a Seasonic-cal menni kellet volna. Nem tudom. Most szereztem 512Mb DDR ramot tesztelésre. Holnap azt is kipróbálom.
Bocs, kicsit hosszú lett, azért köszi hogy elolvastad.
-
draco31
veterán
válasz
#10726912 #16978 üzenetére
A másik tápegység szerzésén kívül mindent kipróbáltam, amikor egyik alkalommal 5 órán keresztül szórakozott mire bekapcsolt normálisan. Körbekérdezek, hátha valaki kölcsönadja kicsit a tápegységét.
4-5 napja viszont nem csinálja ezt, mert nem áramtalanítom éjszakára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciós!! PC , i3 9100 , RTX 2060 , 16 GB DDR4 , 250GB SSD , 500GB HDD
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Új! AKCIÓS! 4K DDR5 AM5 RYZEN 5 7600X 12x5.3Ghz RTX 4070 12GB GDDR6X 1TB M.2 4TB HDD 32GB Gamer PC
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest