-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
geckowize
őstag
válasz
#10726912 #17026 üzenetére
A foglalat volt kicsit elmozdulva, ahogy nyitottam fel a zárat, ami lefogja a cpu-t, kicsit erősebben vettem ki a régi procit, ezért kicsit elmozdult, majd mikor raktam be az újat, gondolom nem volt jól berakva. Most valahogy sikerült úgy pozicionálnom és mozgatnom, hogy újra beletalált és most megy a gép!
-
geckowize
őstag
Hello!
Gigabyte GA-MA69G-S3H AM2+ alaplap
AMD Athlon II X4 620
Scythe Katana 3
2x2GB Kingston Hyper-X Blu DDR2-800
Samsung Spinpoint F3 1TB HD103SJ
Sapphire Radeon HD5830 Xtreme 1GB GDDR5
Corsair VX450WEbbe a konfigba vettem új procit: AMD Phenom II X4 945. Direkt leellenőriztem CPU support listen 100x, hogy jó-e a proci, úgyhogy biztos kompatibilis.
Erre bekapcsolom a gépet, a monitor nem érzékel semmit, a gép zúg, csipogás sincs (pedig Speaker be van dugva). Mi lehet a gond?
Még mikor proci csere nem volt, akkor is csinált egyszer ilyet, hogy game közben egyszer csak sötét kép és a gép megy tovább, újraindítva is ugyanez, aztán elemet kivéve alaplapból és bios újrakonfig után ment megint.
Először úgy indítottam el, hogy a régi procihoz beállított értékek lehettek, ezért csinálhatta, de utána kivettem az elemet, ám ígysem indul.
Mi lehet a gond? LEhúztam minden mást a tápkábelen, monitoron és a bill-en kívül.
-
geckowize
őstag
válasz
CoolMan #16171 üzenetére
Azért gondoltad, hogy át kéne tenni a vinyót másik gépbe, mert feltételezted, hogy nem indul a gép? Beindult, simán felraktam hdsentinelt, nem volt probléma, lehet megjavult a ram slot és a modul tisztításától.
Vagy AC Freezer F9 TC venti okozhat ilyen hibajelenségeket? Mert most az is ki van húzva. Eddig SYS_FAN-ra volt dugva (a másik vezeték meg gondolom hőmérséklet érzékelő nem)?
Kondenzátorok rendben vannak, egyik sem púpos, nem vettem észre deformációt.
Memtest: Futtattam 20 órán keresztül, 0 error.
HDSentinel: "A lemez felpörgése során előfordultak problémák 1 alkalommal. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat."A SMART tesztben ennél van felkiáltójel:
10,Spin Retry Count,51,100,100,OK,000000000001,0,Engedélyezve -
geckowize
őstag
Hello!
Lenne egy probléma a géppel. Windows XP van rajta, már 2005 ősz óta, szóval 7 éve, de csak nem az idő vasfoga ártott meg neki.
Egy hónapja körülbelül, semmilyen driver/hardver változás után elkezdte a következőt:
- sokadszorra tud csak betölteni a windows
- ha betölt utána lefagy, vagy újraindul
- kékhalálozikHogyan lehetne kitalálni, hogy mi okozza?
Én win reinstallt nyomnék, de mivel irodai gép és munkához kell, ezért nem merem, nehogy elvesszen valami fontos adat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- További aktív témák...
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/WIFI/I5-8600K/GTX 6GB/Seasonic focus plus 750w gold/)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- HYNIX 1x4GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest