Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
válasz
Papa-Het #38599 üzenetére
"vagy a tami 70-300 ezek mind képstabilizátor nélküliek"
Stabi nélküli Tamron 70-300 általában nem ajánlott (bár jó fényben, kicsit rekeszelve, nagyon rövid záridővel, és amúgy is "csak" egy D3200-on... én használhatónak minősítettem egy hét használat után, de ez kicsit több, mint elfogadható kompromisszum
)
-
Papa-Het
aktív tag
Van valakinek tapasztalata a régebbi, tolo zoom rendszerű obikkal? pl 70-210 és 70-300 vagy esetleg a Tamron 70-300-zal - igaz, ezutóbbi nem tolo zoom? Full frame-hez keresek zoomot. Egyelőre tervben vannak ezek. Ami fix eddig hogy lesz, d700 + AF 50 1.8(D) vagy a sima 1.8 + tele/zoom obit nézek ezekből van a fentebb említett 70-210/70-300 tolózoom illetve utóbbiból az újabb vagy a tami 70-300 ezek mind képstabilizátor nélküliek.
-
szacsa82
tag
válasz
anaqer #38596 üzenetére
Egyetértek. Van nálam most egy D50-es, ami minőségi üveggel egész szépen működik, de a keretből legfeljebb egy leharcolt váz jön ki, a minőségi lencse meg még egy nulla hozzá...
Ha ennyi a pénz, én nem vacakolnék elavult cuccokkal, hanem keresnék egy erős kamerával ellátott mobilt... -
fireman123
őstag
válasz
gigi21 #38593 üzenetére
30e-ig szinte bármelyik, teljesen mindegy, észrevehető különbség nem nagyon lesz
...nézegesd a paramétereiket és amelyik megtetszik, ....de a kompakt topikkal tényleg jobban jársz
Esetleg próbálj használtan keresni egy Olympus XZ-10-et, nagy valószínűséggel pár évvel ezelőtt ez volt az utolsó jó kompakt ami kilógott (felfelé) a sorból, ...talán 2 éve ilyent vettem a feleségemnek újonnan 60e-ért, és elég jó gép (a maga kategóriájában) https://prohardver.hu/teszt/olympus_xz-10_a_kicsi_en/kulvilag_ergonomia.html
-
Throme
veterán
válasz
gigi21 #38593 üzenetére
"Vadi új bármilyen ( akár Nikon ) kompakt 30-ért"
Hát ezt inkább megválaszolják a kompaktos fórumban.Ha vehetjük limitnek a 30 ezret, akkor sok tükrös gépet nem kapsz érte. Újat nem, ellenben leharcoltat lehet.
Szolgáltatások összehasonlíthatók, előfordul majd olyan is, ami van/nincs kategória. Viszont a 30k huf a jó minőséget behatárolja egy picikét...
szvsz
aztán bocs ha valamit félreértettem!
-
gigi21
csendes tag
Segítsetek gyorsan! Kellene egy gép, amivel jó minőségben tudok fotózni.
Vadi új bármilyen ( akár Nikon ) kompakt 30-ért.....vagy használt régi típus, de tükrös d100?????
Nem kell 20MP sosem, de vajon a 6MP elég-e ( max a4-ig nyomtatok ) és a D100 szolgáltatásai és a 30 ezres kompaktok szolgáltatásai egyáltalán összehasonlíthatók-e? köszi
-
hemaka
nagyúr
válasz
randras_83 #38589 üzenetére
Röhej, de abban nincs benne, viszont az ábrán szerepel a cucc.
-
Attila04
tag
Sziasztok,
amatőr kérdés lesz, sorry!
Külső vakut hogyan lehet D5100-al vezérelni? A vaku típusa: Yongnuo 565EXAzt tudom, hogy beépített vaku villanásával lehet vezérelni a külső vakut, de van más módja is ennek?
Előre is köszi a segítséget! -
marcitp
őstag
válasz
randras_83 #38580 üzenetére
A D70-en is mintha ez lenne...
ez tört le nekem, azóta rekeszértéket nem jelez, nem exponál.
Rátekertem egy régebbi obit - nem kellett volna. A7500-on sincs kuplunggyűrű, a 70-esen sem. Lehet, itt az összefüggés? Nem tudom.
szerk: nem ez jelzi a váznak, hogy D-s obi lockolva van a legkisebb rekeszen? -
Sajtqukac
tag
válasz
Igen, erre a pöcökre gondolok, köszönöm! Kezdem azt hinni hogy valami régi fényképezőgépről maradt meg és csak simán kopizták a 3D terveket és mára már nincs feladata.
Vagy esetleg valamilyen távcső konverter használhatja bár a DX FX különbséget ez nem magyarázza.
-
vrbst
tag
válasz
Mea culpa! Korán van még
Viszont arra a pöcökre nekem sincs ötletem
-
vrbst
tag
válasz
Sajtqukac #38577 üzenetére
Ha nehéz elmagyarázni akkor ne tedd! Illusztráld!
Jelöld be a lenti képen: https://sgfm.elcorteingles.es/SGFM/dctm/MEDIA02/CONTENIDOS/201410/16/00110114119810____2__640x640.jpg
Én 8 óránál csak egy csavart látok. 7 óránál van a vázmotor kihajtása, és 9-nél a rekeszbeugrató kar.
-
Sajtqukac
tag
válasz
atok666 #38555 üzenetére
Köszönöm a választ de sajnos nem erre gondoltam. Ez nem egy gomb, hanem a bajonetten egy kis fekete pöcök. Az objektív és a váz közé esik, de az objektív nem ér hozzá. Nehéz elmagyarázni de ha valaki leveszi az objektívet és megnézi a vázon a bajonettet akkor kb 8 óránál ott lesz az.
-
Roachy
senior tag
válasz
Throme #38570 üzenetére
Na igen ez is a magyar Nikont jellemzi, hogy sokszor garanciális hibával is hiába mész hozzájuk. Nem is értem egy ilyen cég mint a Nikon, hogy engedhet meg magának egy ilyen gázos képviseletet, mint a Nikon Magyarország.
Nem volt dolgom a csehekkel, egyszer a németekkel viszont igen. Akik garanciában, ingyen cseréltek letört memória kártya fedelet és még az érzékelőt is tisztították szó nélkül. -
-
Attila04
tag
válasz
szecsgeri #38564 üzenetére
Ezzel csak egy probléma van...
Tájékoztatjuk, hogy 2016. október 17-től a Nikon a DX formátumú tükörreflexes fényképezőgépeket és a DX objektíveket, valamint a Nikon 1 termékcsalád fényképezőgépeit és az 1-Nikkor objektíveket a Cseh Köztársaságban lévő Nikon D-SLR- és kompakt kamera szervizben javítja, jótállási időn belül és azon túl is.
-
Throme
veterán
válasz
TV Béla #38562 üzenetére
Elsőre, ha fókuszált a gép, és teljesen lenyomod az expo gombot, akkor jó képet készít?
Ha igen, akkor nagy baj nem lehet.
Vagy vedd le a hangot, és akkor nem kell rá figyelni, vagy állíts mindent vissza gyári beállításra (lehet valami el lett állítva).Amúgy korábban már első lenyomásra adott hangot?
(én mondjuk leveszem mindig az ilyen hangokat, nem csak a fényképezőn, de telón is, idegesítő számomra
)
szvsz
-
Attila04
tag
Szép napot Hölgyek, Urak!
Sajnos egy kis baleset következtében a beépített vaku nem nyílik.
Legyetek szívesek adjatok ötletet, hogy Budapesten hova forduljak a probléma orvoslására.
Előre is köszönöm!Attila
-
TV Béla
tag
Sziasztok!
Hang van a gépemen. Automatikus élességállításnál lenyomom félig az exponáló gombot, először csak a zöld pont jelenik meg, hangjelzést nem ad, és csak ha másodszor nyomom le, akkor ad hangot is a fényképező, pedig elsőre is beállítja az élességet.
Ez miért van szerintetek? -
RpPRO
őstag
Hi, d7200 18-140 kitobiját érdemes lehet fókusz finomhangolni? Vagy mivel az kitobi, jók a beállítások.
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! A termék beregisztrálása után kb. mennyi idő múlva várható a NIKON pénzvisszatérítés utalás?
-
tvamos
nagyúr
válasz
RexMaximus #38554 üzenetére
-
tvamos
nagyúr
Tudom én valahogy a Windows / Linux PC-mről távirányítani a Nikonom? (Nikon 1 J5)
-
updog
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Dell Latitude E5510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest