Hirdetés
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Projektor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
Karima
őstag
Hali!
Raw (nef) kérdéseim lennének, remélem ez nem offtopik
Tehát:
Ha raw-ban fényképezek, és nem csinálok semmi pp-t, csak ViewNx-ben megnyitom, és átkonvertálom legjobb minőségű jpg-be, akkor elvileg ugyanolyan minőségű képet kapok, mintha a gép fine jpg-re lenne állitva?Nef-ből konvertálva hogy kapom a legjobb minőséget, azaz milyen output beállitások a legjobbak? Excellent jpg, tif16bit, tif 8bit (lzw tömöritéssel, vagy anélkül?)
ViewNx-et használva (nekem ez valamiért jobban bejön, mint a CaptureNx) azt figyeltem meg nef-nél, hogy ha az expo korrekciót állitgatom, akkor ugyanolyan éles marad a kép, de ha a - lehet h nem ez a pontos neve - szinkorrekciót (tehát pl standard, vivid, stb), akkor eszméletlen életlen lesz. Ez normális, vagy nálam van a hiba? Vagy ViewNX-ben csak az expo korrekciót állitsam, a többit meg PS-ben (hue\saturation)? Mondjuk az expo korrekciót is tudnám ps-ben állitgatni Akkor lehet nem is kéne használnom a ViewNX-et?
-
-
Karima
őstag
Sziasztok
D40em van (tudom, nem a legjobb, de én szeretem, és a következő furcsa dolgot tapasztaltam:
Raw+Basic jpegben fényképezek, és ha setup menuben az usb mtp/ptp-re van állítva, akkor a win is, meg a total commander is úgy jeleníti meg, hogy minden képből van 2 db - szerintem - basic jpeg-em, mivel a méretük 0.7 mega körül van, és a nef filet nem mutatja sehol. Ha a fényképezőben a setup menuben az usb-t átállítom mass storage módba, akkor mutatja a nef-et is meg a basic jpeg-et is. Valaki tapasztalt már hasonlót, akár d40el, akár más géppel? Ez normális jelenség?Előre is köszi a válaszokat
-
Karima
őstag
Sziasztok
D40-hez szeretnék valami olyan AF-S-es obit a kitobi mellé/helyett, ami portréfotozáshoz is jó lehet. A 18-70-est néztem ki (55ért újonnan a fent említett hölgytől). Szerintetek ez érezhetően/láthatóan jobb képeket készít, mint a kitobi, azaz érdemes lecserélni? Sajnos elég low-budgetben vagyok, úgyhogy más obit nem nagyon találtam ebben az árkategóriában, de ha esetleg ti tudtok valami jobb alternatívát, azt megköszönném.
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
Köszi a hozzászólásokat, nem gondoltam, hogy ilyen "lavinát" fogok elinditani Az az igazság, h pixel peeperen, meg flickr-en nézegettem 50 1.8-as obis d40el készült képeket, és hát nekem azok igen nagy százalékban életlennek tűnnek. Persze van 1-2 tűéles is, de nem túl sok. Szóval én azt passzolnám. Talán majd ha olyan vázam lesz, amiben egy kis motor is lesz
Nem tudom, h esetleg a 70-300vr-nek a nagylátószögű vége nem lenne jó (bár az fényerősségben ugyanott van, mint a 18-70es tele vége)? Meg egy 200-300-as telét, majd valamikor úgyis tervezek venni, és igy összeköthetném a kettőt Vagy ez se kisebb hülyeség, mint a 18-70es portrézásra?
-
Karima
őstag
válasz philoxenia #6362 üzenetére
Köszi.
"azonkívül a megfelelő rendszerben elég jól mossa a hátteret." Azaz arra gondolsz, hogy minél fényesebb legyen "ésszerű keretek közt" (2 vagy 2.8 körül)?
Utólagos homályositást egyébként ps-ben hogy a legegyszerűbb elkövetni? Rányomni az egészre egy blur filtert, aztán az élesnek kivánt részeket history brush-olni? Vagy ez nagyon alpári megoldás?
-
Karima
őstag
Na pont ezért gondoltam a 70-300ra, mert pl nekem ez az elmosott háttér bejön, és ha nem elég fényes az obi, akkor meg lehet játszadozni a fókusztávolsággal is ennél bőven. Nem tudom, hogy ez mennyire számit a profi kategóriába, de sztem egy ilyen árfekvésű objektivtől ez nem rossz. Legalábbis kinti portrékhoz. Mondjuk benti portrénál már helyhiány miatt lehetnek gondok.
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
válasz j.bravo #6369 üzenetére
Dehogy hiába!! Többek közt ez is megerősitett abban, hogy telével is lehet jó kinti portrékat csinálni. Csak azért nem az 55-200-at irtam most, mert májusban sikerült a füredi fotósfeszten 2-3 órát próbálgatnom a 70-300vr-t saját vázamon, és - nekem legalábbis- iszonyatosan tetszik a képminősége. Még 200-300-on is, ahol elvileg\állitólag nem olyan éles. Nekem azzal sem volt semmi bajom. Aztán persze ahogy változik az anyagi fedezetem, lehet h 55-200vr lesz belőle, de nekem ezelőtt csak 10 meg 12xes compact zoom-om volt, és próbálok ehhez ragaszkodni
De nyugodtan - a Te szavaiddal élve - pofázz nyugodtan, mert abból tanul az ember, ergo szivesen veszek minden segitséget.
-
Karima
őstag
Hali!
Van egy d40-em, és ehhez szeretnék 1-2 hónapon belül egy sb-800as vakut venni. Eddig nem is lenne gond. Viszont off-flash-ként is szeretném használni, méghozzá úgy, hogy a d40 felugró vakuja nem játszana, mert a hot-shoe-n egy 4 csatornás rádiós adó lenne (van). Ehhez van 3 vagy 4 vevőm is, mivel a stúdióvakukat ezzel használom.
Na most az lenne a kérdésem, hogy a rádiós vevőt rá lehet-e csatlakoztatni az sb-800ra, azaz be tudnám-e állitani ebbe a studiovakurendszerbe? A stúdióvakukra a vevő 3,5-es jack-el, illetve a 6,5mm átmérőjű jack-el csatlakozik.
Az is neheziti a helyzetemet, hogy a stúdióvakuknál pont a legnagyobbon nincs olyan funkció, hogy egy másik vaku villanására kioldjon, csak a két kicsin
Ilyen a rádiós adóvevőm:
[link]
Az adóján látok valami csatlakozót, meg kábelt is adtak hozzá. Csak nem tudom, hogy az jó-e nekem erre a célra. Bár jobban csipném, ha meg lehetne oldani az SB800 kábel nélküli működtetését ezekkel a cuccokkal.Előre is köszi a segitséget.
-
Karima
őstag
A link sehogy sem működik, meg bemásolni sem tudom (gondolom túl hosszú), úgyhogy akkor csak leirom, hogy a hot-shoe-n lévő adó oldalán van egy 3,5-es jack bemenet. Nagy valószinűséggel a szinkronkábelnek. De azt nem tudom, hogy igy össze lehet-e kötni az SB-800-al.
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
Hi!
Tudtok olyan helyet, ahol lehet obikat bérelni, vagy nem nagyon van erre lehetőség itthon?
-
Karima
őstag
Egész barátságos a 18-105-ös ára. Már-már gyanúsan barátságos. D40re tervezek valami kistelét a kitobi helyett, és nem nagyon vet fel a pénz
Szerintetek ezzel lenne minőségbeli javulás a kitobihoz képest (18-55)? Mert a d90-es tesztképei nekem elég meggyőzőek, dehát ugye kérdés, hogy azokhoz a képekhez mennyit tesz hozzá a gép, és mennyit az obi.Más:
Az normális, hogy ha raw-ban fényképezek, akkor - már nyers állapotban is - sokkal zajosabbnak tűnik, mintha fine jpg-ben csinálnám a képet ugyanolyan beállításokkal? Tehát zajosság szempontjából olyan a kép, mintha iso800-on készült volna a kép, pedig 200on ment.
-
Karima
őstag
Hali
Na itt a d40emhez a nagy obi keresés közben valahogy az 55-200vr-hez keveredtem. Tesztek meg flickr-es képek alapján jónak tűnik. Főleg úgy, hogy ebay-en találtam egy helyet, ahol 199dolcsiért free shipping-el szállítják? Szerintetek beruházzak?
Továbbra is portrézni kellene. Outdoor, indoor vegyesen. Viszont többszázezreket nem akarok/nem tudok költeni jobb obira. -
Karima
őstag
Pont mint az extreme digital. Nekem 2szer vagy 3szor volt szervizben a gépem náluk, és egyszer sem úsztam meg 40 napnál rövidebb szervizeléssel. Ja és meg sem tudták csinálni normálisan. Ezen is érdemes elgondolkodni, hogy megéri-e x ezer forinttal kevesebbért megvenni annak fényében, hogy ha szervizelésre kerül sor, akkor akár másfél hónapig is nélkülözni kell a gépet. Nagyon kellemetlen tud lenni.
Én azóta mindig rákérdezek gépvásárlás előtt az eladótól, hogy ha szervizelésre kerül sor (mondjuk a Nikon esetében), akkor az ország bármelyik Nikon szervizébe be lehet-e vinni, vagy csak az üzletbe, ahol vettem. Ha csak az üzletbe lehet visszavinni, akkor az nagy eséllyel félszürke importból van (ld. edigital), és szivnék vele a szervizben.
-
Karima
őstag
válasz adnoctum18 #6828 üzenetére
Akkor lehet hogy nem pontosan fogalmaztam: 1-2 évvel ezelőtt a Sony digitális fényképezőket nem a Sony Magyarországon kersztül, azaz nem a hivatalos importőrön keresztül szerezte be. Én erre értettem, h szürkeimport.
Ezért hajtottak el a hivatalos sony szervizekből is, és ezért küldte az edigital a sony gépemet mindegyik alkalommal németországba szervizelni gyenge egy-másfél hónapra. A hiv mo-i sony szervizekben azt mondták, hogy ez náluk 2 hét lett volna max, de mivel nem a Sony Mo-n keresztül jött be az országba, ezért gariztatni sem lehet ott. -
Karima
őstag
válasz adnoctum18 #6828 üzenetére
"Mérlegelve mindenképp megéri a hivatalos Nikon gari a ráfordítást szerintem is,ezért nem gondolkozom már vaterán vagy ebayen történő vásárláson sem."
Pontosan. Vagy ha az ember ilyen helyekről rendel, akkor mérlegelni kell, hogy megéri-e az neki, hogy ha elromlik, akkor gond lehet a garival. Én pl most rendelek ebay-ről új 55-200vr obit 200 dollárért. Tudom, hogy az általuk (Hong Kong-i cég) kiadott 1 éves international warranty-val itthon nem sokat érek, de a 200dollár (+esetleg Vám ás áfa) vs 58000+áfa (awp) különbözet megéri nekem a kockázatot, hogy ha elromlik és itthon javittatom meg, akkor fizetnem kell.
Tudom, hogy lehet,h nem érkezik meg, vagy egyéb gondok is felléphetnek, de ahogy apáink is mondták: Kockázat nélkül nincs haszon (vagy valami ilyesmi. És ezeket TUDOM előre, nem úgy mint anno az edigitalnál a szervizes dolgot.
De ez csak az én véleményem.
-
Karima
őstag
válasz Terapeuta #6830 üzenetére
Nekem valami felsőnémetországi városba csinálták meg (munkalap szerint. Ki kellett kérnem a perhez, onnan tudom Nekem igy alakult a szervizes életútja a H1-emnek: megvettem, 2 hónap használat, nem fókuszált, 40 nap szerviz, 3 hétig megint fókuszált, aztán nem, utána kicsivel több mint 40 nap szerviz, majd 1 hónapig megint jó volt, majd megint előjött ugyanaz a hiba.
-
Karima
őstag
válasz adnoctum18 #6833 üzenetére
Jól tetted. Márciusban én is ott vettem a d40-emet. Valahogy szimpatikusabbak voltak, mint a másik cég
-
Karima
őstag
Szerintetek egyébként annyival jobb a d90 a d80-nál, mint ahogy az ára mutatja (ha mondjuk a liveview-t meg a videofelvételt nem számítjuk, mert én pl azokat nem használnám (ki) egyáltalán).
Nem kötözködni akarok, csak érdeklődök -
-
Karima
őstag
válasz Drunkenpig #6842 üzenetére
Hát sztem most egy darabig biztos nem fog nagyot esni az ára.
Off
Pont most néztem, hogy júniusban 150ft/usd áron rendeltem cuccot ebayről, ma meg már valahol 190ft/usd körül van. Ez azért durva.
On -
Karima
őstag
válasz Drunkenpig #6846 üzenetére
Elvileg igen. De sztem ha ilyen mértékben gyengül a forint hosszútávon, akkor az új gépek ára nagyobb mértékben fog emelkedni a tervezettnél, a régieké meg stagnálni fog, vagy kisebb mértékben esni, mint azt tervezték. Ez prsze csak a forintos árakra vonatkozik. Szerintem.
-
Karima
őstag
válasz Drunkenpig #6850 üzenetére
Ha erre az egyszerű kérdésre tudnám a választ, akkor lottóznék. Meg lehet h tőzsdéznék is
-
Karima
őstag
válasz kiraly.andra #6857 üzenetére
O.K. Ha a nagyteszt meglesz, mindenképpen írj egy összefoglalót!
-
Karima
őstag
Tervezem egy külső vaku megvásárlását a d40-emhez. Na most, úgy akarom megvenni, hogy ha a későbbiekben új vázat akarok venni (D80 vagy D90), akkor a vakut ne nagyon kelljen lecserélni. Ezért az sb800-on gondolkodom nagyon. A kérdésem az lenne, hogy az sb-800 minden funkciója működik, ha rápakolom a d40re? Tehát nincs olyan korlátozás, hogy pl a d40en bizonyos funkciók nem mennek, de már d80-on mennének?(ergo a d40 vakuvezérlésben nem gyengébb, mint a d80 vagy d90?). Na jobban nem tudom megmagyarázni, hogy hova akarok kilyukadni
Illetve még az érdekelne, hogy ha külső vakuként használom egy vezeték nélküli kioldóval, akkor ugyanúgy múködik minden funkció, mintha a hot-shoe-n lenne?[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
Lehet hogy nem ugyanarra gondolunk akkor. Én egy ilyennel gondoltam működtetni külső vakuként:
[link]
Ezzel szerinted nem fog menni?Van egy hasonló rádiós vezérlőm, amit a 3 stúdióvakuhoz használok:
[link]
Ez is hasonló koncepció és ezzel a stódióvakuk a d40-el tökéletesen működnek.Akkor most fog működni ezzel a megoldással az sb800, avagy e sem?
-
Karima
őstag
válasz kiraly.andra #6904 üzenetére
Hali
Na ez a sárgás fátyol nem olyan nagy tragédia. Nekem is volt. Csak a color management-et és a drivereket kell jól beállitani. Itt a részletes megoldás:
"The warm yellowish tone is eactly what you will see when your PC Color management is not set up correctly.
With colour management not set up correctly one program will display it one way and the other program some other way, this does not mean one program is better than the other, with color management set up correctly you will see absolutely very little difference betwen them when dispalying a JPG.
I have posted this a few time in the last few days, here it is one more time.Have you installed Microsoft Color Control Panel Applet for Windows XP ?
If you are running XP the way to find out if you have is;
Click on Start - Control Panel
On the Control Panel if you see an icon called Color then you have installed it, check that you have set the correct color profile for your monitor select the Devices tab then select Displays.
The Color Control Panel Applet works really well BUT it does have one quirk -you have to turn off the other Windows color management for your monitor else the two seem to add or subtract one correction on top of the other and the result is confusing and not pretty.
The other color correction is the one you reach by right clicking on an empty part of your desktop then click properties, Settings - Advanced - Color Management
If you do have the newer color applet then you do need to turn this older Color mnagement OFF.
You do that by removing whatever color profile is there, remove it, the box should be empty then apply any changes
Anytime you update or install your display driver or change screen resolution you need to turn it off again as Windows automatically sets it .
The alternate scenarioIf you do not have the newer Color Control Applet installed then make sure you have selected the correct monitor color profile in the older Windows color management.
If the color management settings are messed up what you will see is correct color in some applications and not others [usually an almost sepia look] you will also observe small thumbnails displaying colours correctly then as you increase their size, all sorts of weird color changes occur.
Finally make sure you have the correct drivers installed for your graphics card, only install drivers that you download from the manufacturer of your graphics card, dont experiment with other drivers not meant for your graphics card even if the other driver is meant for a card with the same chip set."
Nekem ezzel oldódott meg a gond. Ezt a segitséget dpreview-n kaptam. Ha nem megy az angol, akkor szólj, és tömören leirom.
-
Karima
őstag
Hali
D40-ről szeretnék váltani egy kicsit nagyobbra. Két versenyzőm van: a d80 és a d90. Kérdésem az lenne, hogy ha engem teljesen hidegen hagy a lifeview meg a videozási lehetőség, akkor is megéri-e a d90 és a d80 közti árkülönbség? Mintha úgy rémlene, hogy a d90 magas iso-n jobb, de vajon annyival jobb, hogy érdemes annyival többet fizetni érte?
Azt is megköszönném, ha valaki rakna fel d80al és d90el készült képeket, természetesen ugyanolyan obival, ugyanazokkal a beállításokkal. Vagy ha volt már ilyen, akkor egy linket szeretnék kérni.
Igazából én a d40 képminőségével is meg vagyok elégedve - főleg az 55-200vr obisokkal - de egyre több olyan szituba kerülök, ahol a vágásra szükség van, és oda már nem ártana a 10 megás felbontás. Ja és a legfontosabb szempont, amiért váltani szeretnék, az a többvakus rendszer vezérelhetősége
Előre is köszi a segítségeteket
Karima
-
Karima
őstag
A d90: 216 + áfa. Bocs
-
Karima
őstag
-
Karima
őstag
válasz #01758976 #7202 üzenetére
Köszi, akkor február közepén irány a cba!!! Azt nem tudjátok, hogy itt az alattunk lévő cba-ban is lesz-e? És ha igen, akkor melyik részen? Rögtön a felvágottas pult mellett? Esetleg ki sem teszik a nagyérdeműnek, hanem a kacsintgatós-disznósajtosoknak tartogatják pult alatt?
Valójában én arra gondoltam, h Ti, mint öreg rókák már esetleg megfigyeltétek azt, vagy van benne tapasztalatotok, hogy Nikon-ék hogy szokták csinálni az új gépek árképzését. Pl van egy indulóár, ami mondjuk az első X hónapban tartja magát, majd X hónap elteltével Y %-ot szokott esni.
De ez a részletes, mindenre kiterjedő információcunami még jobb
-
Karima
őstag
Hali
Ha van egy percetek, akkor rá tudnátok nézni erre a képre, hogy mitől van az, hogy az árnyalatok nem mosódnak össze, hanem igen kontrasztos határ látható a találkozásuknál?
Ez a gép hibája lehet (d40), vagy én ronthattam el valamit PS-ben? (bár csak kontrasztot emeltem és egy kis surface blur-t tettem rá)
Köszi
-
Karima
őstag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalat az sb-900as vakuval kapcsolatban? SB-800-at akartam venni, de már nem nagyon lehet kapni sehol, ahol meg igen ott olyan árban van, hogy egy tizest kéne rádobni, és már kijönne a 900as. Az az egy tart vissza, hogy olyan nagy bunfordi, főleg hogy az első 1-2hónapban a d40en fog csücsülni.
Tudom, hogy az sb600 sokkal olcsóbb, de első vakunak (vagy lehet h egyetlennek) egy commander vakut szeretnék venni.
-
Karima
őstag
Szerintetek miért nem lehet még sehol sem tesztet találni külön a 18-105vr-ről? Legalábbis a photozone.de-n meg a cameralabs.com-on még nincsen. Vagy ez a lencse nem lenne akkora durranás, hogy külön tesztet szenteljenek neki? D90-el ugye tesztelik sok helyen, de az nyilván azért, mert a kitobija. Pedig sztem már eltelt annyi idő bőven a piacradobás óta, hogy egy alaposabb tesztnek alávessék
-
Karima
őstag
Mostanság mennyiért lehet eladni egy 2008 márciusi, 8000expos d40-et 18-55-ös kitobival, sérülésmentesen? digitcam-nél vettem, minden papirja megvan plusz gari is van még rá (most hirtelen nem ugrik be, h 12 hónap vagy 24 hónap garit adtak rá).
Nincs semmi baja, csak kéne nekem commander mód, meg egy kicsit nagyobb felbontás meg fókuszmotor. Ezért akarom eladni. (ha ez mind meglenne benne, akkor el sem adnám, de azt már d80-nak vagy d90-nek hivnákNézegettem hirdetéseket, de akkora nagy a szórás árban, h nem nagyon lettem okosabb. Ti meg azért csak jobban értetek hozzá
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
A nagyobb felbontás azért kellene, mert elég sokat vágok igy-úgy. Commander mód meg nagyon kellene, mert egyrészt most veszek egy sb-600at, és azt már tudnám vele használni (meg még legalább egyet szeretnék majd venni), másrészt meg a strobist féle fotózás (multi off-camerás) nagyon tetszik, és azt szeretném majd "művelni".
Végül pedig most érzem úgy, hogy inkább egy kicsit többet beruházok most, és akkor veszek egy olyan gépet, amit jópár évig szeretnék használni. És ha tudom, akkor most megveszem ebben a kategóriában a "legfejlettebbet".
-
Karima
őstag
Mondtátok hogy a 8000 expo sok. Lehet azt tudni, hogy hány expora van deklarálva a d40 élettartama a Nikon által? (Huh ez szépen meg lett kérdezve ) 50.000?
-
Karima
őstag
Szerintem olyan cuccokat is raktak bele, ami nem feltétlen kellett volna, de biztos hogy értéknövelő tényezők. Ilyen pl a video. Minek? Szerintem aki dslr-ben fotózik, annak egyáltalán nem hiányzott eddig a video. Szépnek szép, legalábbis amiket én láttam eddig, de kíváncsi lennék, hogy mennyiért szép ez nekünk.
Sőt én a LV-ről is lemondanék, ha ettől egy tizessel olcsóbb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
Persze kerültek, csak nem azzal reklámozzák. Mert a laikus jobban megérti, azt, hogy a d90 a világ első videos tükörreflexese - ami ugye a d90 marketingeseinek a fő mondata-, mint azt, hogy fejlettebb érzékelő, meg jobb ADL.
...mondjuk ha marketinges lennék, akkor én is ezzel reklámoznám Akit jobban érdekel, az úgyis mélyebben utánaolvas vásárlás előtt, akit meg annyira nem érdekel az érzékelő, azt meg úgyse érdekli
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
válasz jorden06 #7481 üzenetére
Én a digitcamnél vettem a d40 kiteme, és külön garipapírt kaptam a vázra és külön az objektivre.
A tisztítás áráról nem tudok nyilatkozni, de ha valóban 3000 - és miért ne lenne igaz - akkor lehet hogy érdemesebb beszerezned egy körtefecskendőt, és ha nem nagyon makacs a szennyeződés, akkor magad is meg tudod csinálni a tisztítást. A körtefecskendőt meg tudod venni gyógyszertárban is 1-2 száz Ft-ért, vagy a kifejezetten erre a célra készített Giottos pumpát, ami 2000Ft körül van. Tisztításhoz segítséget a neten nagyon sokat találhatsz. Például itt:[link]
vagy itt: [link]Az edigital nem tudom hogy jött fel (ott akarod megvenni?), de nem ajánlom, ha csak tisztításra akarod beadni (meg amúgy sem, de ez most mellékes). Én egyszer vettem ott egy digitális gépet, kétszer vittem vissza ugyanazzal a hibával, mindkétszer kb 40-40 napot töltött a szervizben. Ennyit róluk. Több részlettel a bírósági ítélet után tudok szolgálni
Remélem tudtam segíteni.
-
Karima
őstag
De sajnos eljutottam arra a szintre, mert az akkor nagyértékű gép volt, és 6 hónap alatt 2x40 napot volt szervizben ugyanazzal a hibával úgy, hogy amint visszakaptam kb egy hónapon belül megint előjött a hiba. Nem volt komoly a hiba, csak nem fókuszált, amikor félig lenyomtam az expo-gombot
Harmadjára már kértem vissza a gép árát, vagy legalább egy cserét, de természetesen hallani sem akartak róla. Úgyhogy ezért kellett megtennem ezt a lépést. -
Karima
őstag
Kicsit OFF, de úgy gondoltam, hogy megosztom veletek, hol lehet letölteni sb-600 használati utasitást. A lap alján bele tudtok olvasni. Ebből aztán könnyen meg lehet tanulni a vaku kezelését
Jó olvasgatást
[link][ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest