- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- Milyen házat vegyek?
Aktív témák
-
aira
csendes tag
Sziasztok!
Annyi problémám lenne, hogy a D3100-asom kereső ablakánál a dioptriaszabályzót nem tudom úgy beállítani, hogy szemüveg nélkül is jól lássam a kis képet. : /
A Sony-mat tökéletesen tudtam használni szemüveg nélkül is, de ennél valahogy nem megy. Ennyire keveset javítana csak rajta? Mínuszos amúgy a lencsém (a jobb most asszem -3,75-ös). Lehet ilyen gyenge szemnél már nem tudja megoldani, hogy jól láthassam a keresőképetcharlie_hu, ha jól emlékszem, te is szemüveges vagy, te hogy tudtad megoldani?
Engem nagyon zavar, hogy mindig koccol a lencsémmel és összemaszatolja... : /[ Szerkesztve ]
-
aira
csendes tag
válasz charlie_hu #18741 üzenetére
Délután pont egy ilyet vettem, 8Gb-osban!
Degeczi: Köszi azért!
-
aira
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap dél óta tulaja lettem egy D3100-nak!
Még szoktatom magam a menüjéhez a Sony után, de eddig teljes mértékben meg vagyok vele elégedve! Elvileg ma veszek hozzá memókártyát. Sandisk Class 6-ost néztem eddig, de akkor fentiek szerint inkább ADATA 10-est nézzek? Menyire nyilvánul meg a lassúsága a 6-osnak a 10-eshez képeset? -
aira
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire emlékszik a jónép még rám (én vagyok a "lecserélnémkompaktgépenegytükrösre,sulimiatt,tudnátok-erajtamsegíteni?" lány)
Azt hiszem nagy nehezen megszültem, és egy használt D3100-es lesz egy 18-55-ös kittel! Ár/érték alapján ez tűnt a legkedvezőbbnek. Remélem jól döntöttem - és most még főleg azt, hogy sikerül találnom egyet, amit ráadásul nekem adnának el (sajnos nem özönlenek a hirdetések ).
Amint megtörtént a vétel, boldogságos kedvben lepötyögöm ide a tapasztalataim!Még egyszer köszi mindenkinek, aki próbált nekem segíteni!
[ Szerkesztve ]
-
aira
csendes tag
válasz Kleroo #18350 üzenetére
Dehogy! Most se vagyok hozzá kötve. Főleg makrózásnál volt nekem eddig előny a kihajtható kijelző, mert hol így hasal az ember, hol úgy pipicsked (bár itt inkább esemény fotózásnál szokott előfordulni, tudniillik szeretik a kicsit nem észrevenni és elé állni, olyankor különösen jó a lefele bukó kijelző). De minden másnál, ha csak lehet mellőzőm (az elején nagyon hozzá voltam kötve, de szerencsére sikeresen leszoktattam magam róla).
Hát ezzel számoltam, hogy nem egy obival húzom végig a sulit. Egyelőre most csak egy jó váz és egy alap obi kell, aztán, ha sikeresen újra kerül a kasszába egy kis költeni való, jöhet a beruházás
-
aira
csendes tag
válasz Kleroo #18346 üzenetére
Fájdítsd a szívem még...
Most már tényleg elgondolkodtam, hogy melyiket is vegyem... amíg nem reagáltatok, teljes mértékben meg voltam győződve, hogy nekem tökéletesen elegendő lesz a d3000 is, de most... Ámbár az viszont fájó pont, hogy ha annyival többet rá is szánok (és bár így kimarad idénre a fesztiválozás ), még így se kapok előzetes tükörfelcsapást (az utóbbi időben mániám a minél élesebb kép elérése). Dehát mondjuk a 3000esben sincs. Na mindegy, ezen még szipogok egy kicsit -
aira
csendes tag
Köszönöm a sok tanácsot!
Hát igen, én is már a kezdetek óta jobban kacsingatnék a D5000-es felé, nem is a videó miatt -mostaniban is van, elfogatható minőséggel, de a két év alatt egyszer nem használtam ki-, hanem a kihajtható kijelző tetszett meg (Sony-mnál is nagyon szerettem, és kifejezetten hasznosnak bizonyult, kreatívabban tud komponálni vele az ember, mint egy fixnél). A videó része egyáltalán nem hat meg, suliba nem fog kelleni (alkalmazott fotográfusnak készülök), ha mégis, inkább kölcsönözök valamit raktárról, vagy veszek egy kis kézi kamerát majdan. Azt a pénzt, amit rászámolnának, inkább a fotózás részébe fektetném bele
Újban nem gondolkodok/hatok (hála a nemrég vett gitáromnak és kombómnak ), inkább egy pár ezres expoval rendelkező, szép állapotú használtban keresem a "nagy Őt"[ Szerkesztve ]
-
aira
csendes tag
Sziasztok!
Többek közt abban kérném a segítségeteket, hogy egy használt Nikon D3000-es, 2000 expos gép 18-55mm f/3.5-5.6G AF-S VR objektívvel szerintetek mennyit érne meg?
Lelkes kezdő vagyok a fotózásban, két éve vettem egy Sony DSC-H50-est. Most úgy gondolom, hogy ideje lenne váltani egy fokkal komolyabb masinára (főleg, mivel sikeresen felvettek az óbudai képzőművészetibe ).
Namármost, két kérdés merül fel bennem ez ügyben:
1.: Szerintetek érdemes lenne beruháznom a fent említett gépre (sajnos korlátokba vagyok ütközve, mivel nemrég más kütyükkel igencsak kibuheráltam a mukszám tartalmát, így sok pénzem nincs rászánni )? Vagy esetleg hasonló árkategóriában (= <100.000), elfogatható expo számmal tudnátok ajánlani (természetesen tükörreflexesekben gondolkodok)?
2.: A mostani (értsd: [link]) gépem, mely újszerű állapotú, 2009 nyarán vásárolt, 4gb-os memokártyával és egy hibátlan hordtáskával [link] megérne 65k-t? Nem szeretném nagyon alább adni... Most azt hiszem 85k a gép újonnan.Nagyon megköszönném a bárminemű segítségeteket!
(És ha esetleg az olvasók közül volna vevő mostani gépemre, nagy örömmel várom annak jelentkezését! )
Aktív témák
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Futás, futópályák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tippmix
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest