Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gigabyte alaplap topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Körülbelül mennyi expo után esedékes egy D50-esben egy zárszerkezet-csere és az körülbelül mennyibe kerül? Köszi a választ előre is!
-
Peethy
őstag
Talán nem feltétlenül ide tartozik, de az "Azonnali fotós kérdések órája" eléggé pang az ürességtől, szóval megkérdezem itt, ha nem gond
Egy ilyet használtan, már garancia nélkül mennyire áraznátok? Karcmentes, semmi gondja nincs.
Sigma Mini Zoom Macro 28-80 mm F3.5-5.6 II Aspherical HF
[link][ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz forceberg #13832 üzenetére
D50-em van, és szerintem nagyon jó ár-érték aránya van a már kifutott DSLR-eknek.. szóval szerintem nehéz kérdés ez a váltás dolog, mert hiába kerül kétszer annyiba a gép, ha nem ér annyival többet.. De ez sztem csak akkor fog változni, ha a D5000 már kifutott széria lesz.
szerk: közben aginor is leírta.. először érdemes szintén már egy nemrég kifutott vázban gondolkozni
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Hogyan tudok exposorozatot lőni egy D50-el? Úgy értem, amilyen képekből aztán HDR-esíteni tudok. AMilyen beállítást tudok, az a BKT-seten belül van, de az nem 2,5fps-el lő.. nagyon amatőr a kérdés, de mivel még nem mélyedtem el benne, ezért fogalmam sincs, hogy miképp kéne
Köszi!
Peethy
-
Peethy
őstag
Üdv!
A Nikon D50 akksija tölthető más Nikonok töltőjével is? Arra gondolok, hogy EN-EL9a típushoz való töltővel lehet-e tölteni a D50-es akksiját például?
Köszi!
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
A fórumon olvastam, hogy a szenzortisztítást a Nikon ingyen vállalja garanciaidőn túl is. Mások 3000HUFról beszélnek. Most melyik az igaz? Vagy a szervizesnek mikor milyen napja van?
-
Peethy
őstag
válasz DJ Reinhardt #17926 üzenetére
Tehát ha magyar garipapírost beviszek hozzájuk, akkor ingyen, igaz? Az nagyszerű.
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Pixinfón olvastam véleményeket a Nikon D70-ről. Én eddig egy makulátlan gépnek tartottam, de 75%-ban azt írják, hogy zöldesek a képei, valamint használhatatlanok az auto üzemmódok. Na akkor hogy is van ez? -
Peethy
őstag
55ezer expos Nikon D50 használtan, tökéletes állapotban kb. mennyit érhet?
-
Peethy
őstag
válasz balpis #18249 üzenetére
Igen, hamarabb kellett volna cserélni, de őszinténszólva jól átvágott a srác, akitől vettem. Akkoriban még nem voltam olyan körültekintő, és 20e exposnak hirdette meg. Itthon jöttem csak rá, hogy le kéne ellenőrizni, hát 38e expo volt a gépben. Onnanól kezdve meg veszett fejsze nyele...
Sajnos nincs pénzem arra, hogy a gép eladása nélkül új gépet vegyek.Van valami előzetes jele, hogy tönkremegy a zár, vagy csak hirtelen nem kattan többet?
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Valaki segítene nekem ebben? Az a topik nem igazán aktív, itt meg offtopic, de ha valakinek van véleménye, jöhetne privátban is.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz hemaka #18252 üzenetére
Köszi! Én is letettem az ötletről teljesen.
Egyébként aki jót akar mosolyogni az ilyeneken, azoknak ajánlom ezt a blogot. A legnagyobb, amikor a Western Union helyett Western Digital-t ír a személy, és a másiknak fel sem tűnik
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz dabgergo #18254 üzenetére
Írtam róla logout-ra, leveleztem vele egy kicsit.. kegyetlenül hihető dolgokat mond. Most például belement a személyes találkozóba Londonban, a Piccadilly Circus-nél. Erre mit mondjon az ember?
[link]
Itt a bejegyzésAndie: Nálam is hasonló eredménye lett a tegnapi fotózásnak, de ezt a saját tudatlanságomnak tulajdonítottam.. ha mégis lehet valamilyen más oka, akkor én is szívesen hallanám.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Fordítottam egy photozone-os cikket a Sigma 17-70-ről, de mint kiderült, nem mehet címlapra mert jogvédett (gondolhattam volna rá hamarabb is). Mindenesetre akit érdekel, az itt elolvashatja, a sorozatot folytatom, ha lesz rá igény.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz Sucuka #18275 üzenetére
"Sajnos" (tényleg idézőjeles) már megvettem a D70-et, épp most 1,5 órája Előtte egy órával adtam el a D50-et, mint kiderült, egy olyan fickónak, aki 40 éve Hasselbladokkal dolgozik, fotográfus, és ez lenne az első DSLR gépe.. kente vágta a filmes technikát, de érdekes, hogy a Nikonon nem tudott semmit, hogy mi hol van, mindent egyesével kellett megmutogatni neki. Korrekt volt nagyon.
D80 egy pár tízessel magasabb kategória, nyár végén veszek majd D90-et, de addig nem akartam még több expot belelőni a D50-be. Ebben most olyan 28ezer van, nekem ez bőven megfelel, ugyanannyiért vettem, mint amennyiért eladtam a D50 + Sigma 28-80-at (utóbbi objektívet egyébként soha ne vegye meg senki, egy rakás hulladék, szerencsére nem nagyon lehet kapni). A D70-en egyedül a kijelző mérete kiábrándító, azért egy D50-es méretűt igazán rakhattak volna bele... a többi viszont nagyon tetszik, az ergonómiája rendkívül jó, nagyobb szabadságot enged meg minden téren, mint a D50 (pl. ISO). Szóval egyelőre tetszik
Várom a privit!
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Lenne egy kérdésem. Megvettem a D70-est és tüzetesen átnéztem a használati útmutatót, ahol több olyan funkciót is találtam, amikkel eddig nem voltam tisztában. A kérdésem az lenne, hogy mennyit ér, ha állítom a rajz keménységét? Ha lágyabb, portrés rajzra állítom, akkor azzal érek valamit, vagy ugyanezt el tudom érni utómunkával is? Meg úgy alapból, mennyit érnek ezek a +- kontrasztállítások a menüben?
-
Peethy
őstag
Hihetetlen... ez a D70 már ISO500-on olyan zajos, hogy dobhatom ki a hétvégi képeket. A D50 még 800-on, olykor 1600-on is tökéletes volt, ez meg... Nem beszélve arról, hogy zöldes árnyalatúak a képek, használhatatlan az automatikus fehéregyensúly és kicsi a kijelző... Ráadásul mintha a fókusz is pontatlanabb és lassabb lenne, mint a D50-el, egyszerűen hatalmas csalódás ez a gép.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz Frigetrus #18372 üzenetére
Rawban fotóztam (mint mindig), és már korábban is mondtam, hogy nem azért vettem gépet, mert ezzel akkorát akartam most újítani, hanem azért, hogy ne nálam menjen tönkre a zár, illetve ne egy hetvenx-ezer expos gépet kelljen megpróbálnom eladni.
A héten lesz két fotózás, kültéren, ISO200-on leszek kíváncsi a képminőségre.
-
Peethy
őstag
válasz Frigetrus #18375 üzenetére
58ezer expo volt a gépben, 12ezret biztos beleraktam volna. Csak ezen a héten lesz 3 fotózás, meg lesz 2 hét nyaralás, meg egy stop motion videót is akarok csinálni.
A fehéregyensúlyt be tudom állítani (csak simán Auto-ra állítom Bridge-ben), de a zajjal nem tudok mit kezdeni. Alapból nem olyan szépek a színek így mint D50-en, fogalmam sincs, hogy miért.. egyértelmű különbség van azonos helyről fotózott D50-es és D70-es kép között.
-
Peethy
őstag
válasz Degeczi #18385 üzenetére
Nem tudom, talán jó ez, csak ki kell ismernem, csomó minden elég furán volt beállítva rajta, most nyomtam egy teljes resetet és elkezdtem próbálgatni, most rakom fel a mai képeket, remélem sikerültek és csak az első benyomás volt rossz.. ha sikerül kitapasztalni, remélem sokkal jobb lesz. Gondolom az előző tulajnak nem volt vele nagy baja, ha belerakott 28ezer expot.
balpis: rawban fotózok, most minden alapon van, hogy korábban min volt, azt nem tudom. A használat tényleg személy- és aktivitásfüggő, személyszerint szeretek több képet lőni minden pillanatról és utólag válogatni.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz padi68 #18397 üzenetére
Nyilván nem azért linkeltem be őket, hogy kiválaszd azt, ami nem működik vele.
[link] Ezzel működik, amellett, hogy utángyártott - a leírás szerint kb. 200 képet tud egy feltöltéssel. (Lehet akár sokkal több is, az enyém olyan 450-et tud.) Ez 50dollár szállítással, az eredetiért jóval többet kell kicsengetned.Throme: [link] A régebbi típusokhoz is ugyanennyi: [link]
Az utángyártotthoz képest drága, de saját kategóriájában szerintem nem.[ Szerkesztve ]
-
-
Peethy
őstag
válasz padi68 #18409 üzenetére
Az USA Warranty-val itt nem mész semmire. Ha kettőt akarsz venni, akkor esetleg megérheti, szerintem nem szokott különösebb probléma lenni az akksikkal, de kitudja.
Ha egyet veszel, akkor szerintem itthonról.charlie_hu: nem értek hozzá, de nem lehet, hogy történik valami olyan baleset utángyártott akksival, amit nekik garanciálisan kéne javítani? Nyilván saját piacot védenek, csak érdekelne, hogy mennyivel valószínűbb egy utángyártott akksi meghibásodása, mint egy eredetié?
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz Kleroo #18524 üzenetére
Szerintem arra célzott, hogy egy kezdő fotós számára nem feltétlenül érv a beépített fókuszmotor a vázban, sokkal fontosabbak az extra szolgáltatások, amelyek megkönnyítik számára a kezdést. Sokan 1-2 év után döntik el, hogy már művészibb szintekre akarnak lépni, addig pedig jól megvannak a 18-55 + 55-200 objektívekkel vagy a 18-105-össel. Utána pedig bőven tudnak váltani. Aki komolyabb szinteken akarja űzni (legalábbis törekedni rá), az szerintem mindenképpen fókuszmotorost vegyen, amúgy pedig elég a 3100/5100 is - én egyébként haragszom, mert ezek baromira jó vázak, baromira jó áron, de pont a fókuszmotor hiánya miatt nem venném egyiket sem...
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz Donald #18526 üzenetére
Nem látok ellentmondást kettőnk véleménye között Lényegében ugyanígy gondolom. Hozzáteszem, a Nikonnál lehet látni egy olyan tendenciát, hogy minél több objektívbe raknak fókuszmotort, szerintem pont a D3xxx/D5xxx sikere miatt (lásd 50 1.8 AF-S). Ugyanakkor az ára kb. 1,5x annyi.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz M_o_g_y_i #18528 üzenetére
Nikonos fórumban nem fogsz találni nagyon senkit, aki Canont ajánlana Ha komolyabb használatra tervezed, akkor D90/D300 (utóbbit a korábbi hsz-edben írtad), régebbi típus, mint a 3100/5100, de ez már középkategória, és nem belépőszint. Hátránya egypár kényelmi funkció, meg a fullHD videó az 5100-hoz képest.
Az, hogy mit tudsz fotózni vele, leginkább az objektívparkod fogja meghatározni, az általad említett célokra legalább 3-4-5 objektívben gondolkozz (Sigma 10-20 + Sigma 17-70/Tamron 28-80 2.8 + Sigma 150 Macro + Nikon/Sigma/Tamron 70-200 2.8 + valami nagyobb tele a sportfotózáshoz - bár nyilván attól is függ, hogy milyen sportot akarsz fotózni. Félkövéren kiemeltem azokat, amikkel érdemes kezdened, a többit utólag hozzá tudod csapni, ha szükséged van rá ) Mielőtt a többiek megköveznek, direkt mondtam az olcsóbb objektíveket, nyilván ha jóval többet szánsz rá, akkor Nikon lencsék az ajánlottak.
Vakuból pedig rendszervakunak egy SB-700/800/900, ha többvakus rendszert akarsz, akkor meg olcsó megoldásnak ajánlott a Yongnuo 467/560, ebayről kb. 15-20ezer körül lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz t_a_m_a_s #18536 üzenetére
Felsorolt lényegében minden területet, amit csak fotózni lehet, egyébként pedig odaírtam két 3rd party-t is. Nem mondtam, hogy ezekkel kell kezdeni, de ezek kellenek ahhoz, hogy az általa felsorolt területeken viszonylag jól tudjon operálni. Ha sokat akar rááldozni (nekem úgy tűnt, bár ő nem mondta), akkor érdemes így elindulni.
Pár hsz-el korábban leírtam ugyanazt, amit te: "Sokan 1-2 év után döntik el, hogy már művészibb szintekre akarnak lépni, addig pedig jól megvannak a 18-55 + 55-200 objektívekkel vagy a 18-105-össel. Utána pedig bőven tudnak váltani." [link]
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz t_a_m_a_s #18538 üzenetére
Valóban így van, de aki nem sajnál ismeretlenbe kiadni félmilliót, és belevágni, az nyilván nem duplakittel akar kezdeni
Van egy csaj az ismeretségi körömben, akinek egy haverja szokta kölcsönadni hetekre a gépét... a vicces az, hogy az a bizonyos gép egy Canon 5D Mk2 + 24-105 f/4 L + 85 f/1.8 + 200 2.8 L meg egy 580EX. Nevettem, mikor meghallottam, hogy ilyennel kezdett el fotózni és még nem is tud túl sokat.. nameg hogy hetekig kölcsönkapja a gépet Mostanság kezdtem el neki segíteni, meg bíztatni, hogy ilyen géppel vágjon bele a mélyére Lesz is 1-2 közös projektünk a nyáron.
A téma további része már csak a Nők, Nőügyek topikba férne bele
M_o_g_y_i : ha mondanál körülbelüli árat, egyszerűbb lenne a dolgunk Meg ha leírnád, hogy melyik területtel akarnál a legtöbbet foglalkozni, használt cuccot is vennél-e, stb...
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz M_o_g_y_i #18539 üzenetére
Csak most láttam, hogy leírtad, hogy duplakittel kezdenél. Én a D90-re szavazok, és mellé vegyél még egy fix 50-est vagy 35-öst, a képminőségük nagyon jó és árban verhetetlenek. (50es: 40ezer újonnan, 25 használtan; 35ös: 52ezer körül újonnan, 35-40ezer használtan)
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz M_o_g_y_i #18542 üzenetére
Újonnan ebből kijön egy D90+18-105 vagy egy D3100 duplakit (A D5100 duplakitet 20-30-al drágábbért láttam). Előbbihez kéne venni egy 55-200-at vagy 70-300-at, hogy az imént említett rendezvényeken is tudj fotózni.
Nagyjából leírtuk a pro-kontra érveket a vázak között, szerintem ezek alapján nagyjából el tudod dönteni, hogy neked mi a fontos és melyik szimpatikus.
-
Peethy
őstag
válasz Karima #18565 üzenetére
Sigma 70-200 2.8
+viszonylag jó felépítés
+viszonylag jó képminőség
+csendes AF (HSM motor)
+egész kompakt a többihez képest-Tamronhoz, Nikonhoz képest gyengébb képminőség
-Drágább, mint a Tamron
-nagyobb az esélye a fókuszhibánakTamron 70-200 2.8
+nagyon jó képminőség
+robosztus felépítés
+kb. 50ezerrel olcsóbb, mint a Sigma
+Újonnan is feleannyi, mint a Nikon VR I használtan-hangos és lassabb AF
-robosztus feléptés (kinek hogy, nekem inkább pozitívum, vannak akik a kompaktabb dolgokat kedvelik)Én a Tamronban gondolkozom, mert az originálhoz az áll a legközelebb, és engem nem is kifejezetten zavar a hangos AF (mondjuk inkább úgy, hogy bevállalom a jobb rajzolatért).
Gzola említette valamelyik fórumban, hogy egyik ismerőse azzal fotóz az A38 hajón, a galériában láthatsz egy csomó képet, ami ilyennel készült. [link][ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz Sucuka #18657 üzenetére
Én meg majd a tolvaj szemét szórom, ha olyan szándékkal néz rá... Egyébként grat mindenkinek az új masinához! Mostanság sokan vettetek
Hogy on is legyek: a D70-en a bajonett alatt van egy gomb, megnéztem a használati útmutatóban és "mélységélesség ellenőrző gomb" a hivatalos neve (vagy valami ilyesmi). Hát én lenyomtam, hallottam egy kattanást, ha elengedtem, akkor az a valami visszacsapódott és ennyi. A tükör nem lehetett, mert a keresőben végig láttam a képet, és fogalmam sincs, hogy mire való...
A másik ilyen funkció az a manuális élességállítás, elvileg ha felnyomom a kijelző melletti gombot, akkor be van kapcsolva, és a nyilakkal tudom állítani. Megpróbáltam, szerintem valamit nem megfelelően csináltam, mert ugyancsak nem vettem észre semmit.
Jók ezek valamire? Meg úgy egyáltalán, mit kéne látnom?
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Mindkettőtöknek köszönöm! Mostmár értem mind a kettőt, akkor az a csattanás a blende volt
Balpis: igen, félreérthetően fogalmaztam, a manuális fókuszterület-választásra gondoltam, a MF és az AF között tudom a különbséget A D70-en egyébként van fókuszmotor.
-
Peethy
őstag
válasz Sucuka #18687 üzenetére
Minél több expó, annál eredményesebb lesz a HDR-esítés. Tapasztalatom szerint 1FÉ-t még rawból is viszonylag egyszerű visszanyerni, bármelyik irányba, de 2-3-at már leginkább csak a hagyományos módon. Tehát ha -3 -> +3 irányba akarunk menni, azt mindenképpen hagyományos módon érdemes szvsz.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest