- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Lacc88 #29221 üzenetére
Itt valami meg volt halva... Vagy futott a háttérben, vagy széthibázta magát a proci. Normál esetben legalább 50-53 Gflopsnak kellett volna lennie. A ram is nagyon kevés ehhez az órajelhez, esetleg az is közrejátszhatott. És a 92 fokos legmelegebb mag se éppen egészséges. Csak viszonyításnak: [link]
-
HSM
félisten
válasz
Lacc88 #24242 üzenetére
Na jó, de ez a ram egy kalap kaki. Akkor már inkább vennék egy sima mezítlábas 1333@CL9 6GB-s Kingston kitet, rádobnék egy hűtőt, és az félkézzel lenyom egy ilyen kitet, jóval olcsóbban...
Egy jobb tri-kit nálam itt kezdődik: [link]
(#24243) JanR:Miért ne lehetne? Az asszem 144 kis érintkezőből egy elgörbül, már fújhatod is... Bár nem túl gyakori eset. Vagy a lap procifoglalatában egy görbe láb is okozhat ilyet.
-
katt777
félisten
válasz
Lacc88 #23939 üzenetére
Én csak kérdeztem, hogy megérte-e?
Amúgy ne feledd, hogy sokan akkor vettünk i7-et, amikor már jó árban volt, viszont LGA1156 még sehol sem, és egyszerűen nem éri meg eladni, inkább leszabályozza az ember amíg nem kell (és némelyeknél megy HT OFF). Viszont lassan 2 éve még mindig nincs erősebb és jobb platform az X58-nál.Qru: Na, az lenne ám a totális lezüllés, i7-ről Athlon-ra váltani!
HT OFF eddig 0.928V-ra vittem le a procit, és stabil a rendszer, még tesztelgetem. HT ON 0.96V volt.
GTX460 is tud negatív tuningot, és a HD6-os karik idle fogyasztása sem magas.Laraxior: Szövegértelmezés: 1-es. "de akkor kapcsolj már ki 2 magot is, mert a legtöbb program azokat sem használja (ill. a CPU-t ki)" - A megjegyzés nem egy előző részmondatra vonatkozik, hanem az előtte álló kifejezésre, ergo az értelmezés: a legtöbb program a kikapcsolandó 2 magot sem használja, ill. ha mégis, akkor a CPU-t nem használja ki. Szimpla nyelvtan, egyszerűsítés (legalábbis a szándék szerint
). Logikailag sem stimmel az értelmezésed, hiszen eleve azt írtam, hogy 2 magot kapcsolj ki, abból nem következik, hogy az egész procit kéne.
Azt mellesleg tudod, hogy a W7 amúgy is 4 szálat hibernál, ha nincs rá szükség?Sefi84: Én aztán nem baszogattam senkit, csak ahogy Lacc88 is írta, nem használta ki az i7-et, hát vett olcsóbban olyan konfigot, amelynek a teljesítménye kielégíti. Az egész abból indult amúgy, hogy HT OFF jöttek a tuning tesztek, amelyek nem tekinthetőek HT ON stabilnak.
BMW001: "Egy Asrock X58 Extreme is nagyon jó lap" - mit nem mondasz!
JanR: Haverom is azzal vigasztalta magát Phenom II 955 rendszer vásárlása után, milyen faszán teljesít a procija winrarban. De azért a 3D renderelése csak az X2-nél gyorsabb.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Lacc88 #23960 üzenetére
Csak ugye az 1156 halálra van ítélve. Az X58 is arra lesz, de azt vitték, sok új proci jött ki a megjelenés óta.
ffodi: Pedig nem egészséges 24/7. A maximum feszültség függ a VID-től is persze, de 24/7-re 1.35v-nál ennyivel többet nem adnék. Tesztekre mehet neki 1.55v is, csak letudd hűteni vízzel vagy léggel.
A hőfok más kérdés. Nitro alatt is el tudsz égetni egy procit elég könnyen, hiába van sok mínuszban a proci, egy bizonyos fesz után degradálódik, vagy behal. Szóval én vigyáznék ezzel, nem jó dolog kísérteni az ördögöt.
-
gyurczy
őstag
-
MPowerPH
félisten
válasz
Lacc88 #23950 üzenetére
Nem, nem csak a tri, persze az is dob a latba. Nem véletlen jön a quad channel. Maga a 930-as proci kicsit erősebb mint egy 860-as, itt OC-ban gondolkodok persze. Én a 860-870 ágat tök fölöslegesnek találom, értelmetlen a 900-as széria mellett. Árban a proci ugyan ott van, teljesítményben elmarad. És ha már van HT, akkor legyen tri ch is. És azért belegondolva, i7 900-as rendszert is lehet építeni elég olcsón, nem kell 80k-t kiadni alaplapra. Egy Asrock X58 Extreme is nagyon jó lap, puritán, de tud mindent, és OC-ban sem gyenge. 37k boltból. Ugyan ezen lap P55 chippel 8k-val olcsóbb. A memória mindenképpen drága lesz, a 2x2Gb-s kit is, és a 3x2Gb-s kit is.(ha arányosan nézed a méretet az árhoz, akkor a memória ugyan annyiba kerül mindkét rendszerhez, csak X58 esetben 2Gb-vel többet kell ,megvenned
)
Akkor most ez a maximum 10k mit számít, de most komolyan?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Lacc88 #23945 üzenetére
Egyelőre próbálok elfogadható fogyasztást kicsikarni a masinából, már ha egy kb 10x erősebb gépem van mit amire valójában szükségem lenne. Legalább a parlagon heverő teljesítmény miatt ne zabálja le a gatyámat az Elmű. Igaz néha gémelek arra meg jó jön egy erősebb vas, noha alapon is elég hogy kihajtsa a GTX260-am.
Egyedül lan partykon pöckölöm meg a cuccot, mert ott nem én fizetem a villanyt (illetve a bérlet díjjat csak "le kell lakni") és kb minden haver körberöhögne ha alalpon hajtott 920-al jelennék meg.Első körben HT off, és a proci fesz 1V-ra csökkentése volt műsoron, most meg GTX260 alulfeszelésén gondolkodom. Sokat nem hoz azt láttam azoknál akik megcsinálták már a bios modot de már az is jó, ha 6-8 fokkal hűsebb a gpu meg a VRM nem 100+ fokos. Bár lehet nem vacakolok vele. GTX460-at akartam de teljesítményben sem éri meg a felárat a 260-hoz mérve, csak az alacson fogyi miatt meg pláne nem ölök bele +10-15k-t egy vga-ba. Majd lassan jönnek a GTX500-asok abból lehet már érdemes lesz venni egyet. Olyan kari kéne ami hozza teljesítményben is és fogyi csökkenésben is a pluszban ráköltött lóvét.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Lacc88 #23941 üzenetére
Vmi olcsó(bb) Asrock vagy Giga lappal egy i7 860 elég lenne bőven egy GTX460-al. Az az igazság, hogy már alig-alig gémelek. Netre meg filemt nézni enyhe luxus az i7 az tuti...
de eladni meg nincs szívem.
Bár még az a csúfság is megeshetne, hogy közel 5 év után újra AMD-t vennék. Egy Athlon II X4-et pl...
-
katt777
félisten
válasz
Lacc88 #23592 üzenetére
Egy asztalon könnyebb elhelyezni a táblát, a figurákat, és a kocka sem gurul el.
410k-ért azért nem semmi konfigot lehet építeni, amelynek értelme is van.
Qru: Ja, ház ezt nem értik meg HTX460 topicban sem.
HSM: Amíg látom a különbséget 4X és 8X AA között, addig kénytelen vagyok utóbbit használni.
GTA4-et nem én találtam ki, tesztek igazolták az indokolatlan gépigény. Grafikát lehúzni nem kell nagy bátorság, annál inkább beismerni, hogy szar programot vettünk. Aztán a maflábbak elhiszik, hogy a gépük gyenge.Lehúzott grafikára vegyél HD3850-et, azon is megy minden.
(Megfelelő bátorsággal.
) Amúgy én is sok játékot újrajátszom (ha a hardver és az AMD driver hagyja), azzal nincs semmi gond, de abba nem szívesen futok bele, hogy most szar minőségben játszok valamit (nem adják ezért fél áron), 2-3 év múlva meg ne is fusson a gépemen.
Én még egyetlen játékot sem láttam, amely i3-on jobban futott volna, sőt, más topicokban éppen azt írják, hogy sok játéknak gondja van vele. Nem tudom amúgy, hogy egy 3.5GHz-es 860 mennyivel visz jobban bármely játékot, mint egy 4GHz-es i7, főleg, hogy mind2 proci alapon elég mindenféle VGA alá (ha a vizuálisan igényteleneket nem számítjuk).
Azért nem érdekel a lassú, ósdi processzorom gyalázatosan alacsony órajele, mert mindig azt látom, hogy ezen az órajelen is szarrá veri a legjobb Phenom-okat, vagy éppen a wolfikat.Ha neked nem tetszik az i7, vegyél valami ilyesmit.
Az még rég ismert tény, hogy az igénytelen programozás miatt a játékok többsége gyors 2 magos procikon fut a legjobban. De ha valamire kéne, i920-at is lehet tuningolni.
dime27: Már megbocsáss, de éppen részben a topic processzorairól van szó. Nem hiszem, hogy legalább OFF szinten ne illene ide, pl. ha valaki a processzort szidja, milyen gyenge, miközben nyilvánvalóan optimalizálatlan játékokkal játszik, buta grafikai beállításokkal. Ez nagyon félrevezető.
adamkaa777: Kereső smafu?
Legjobb hűtés /pill. egy Prolimatech Megahalems 14k körül, bőven veri a többit, főleg amiket Qru írt. Teszteket is nézhetnél, ha már a topicot nem használod olvasásra.
-
finest
addikt
válasz
Lacc88 #22950 üzenetére
Érdekességképp még hozzátartozik, h a lineáris számításban a procik fej-fej mellett vannak, a visszahelyettesítéskor húz el istenigazából a procc. Vagyis a lebegőpontos teljesítményben lehet az Intel jóval erősebb.
Engem az érdekelt volna, h mit tud egy AMD x6 1090T, de a tesztek, meg az Axis készítőinek tanácsára lett inkább az i7. Az Axis memória igényes progi, szóval az Intel elsőbbség egyértelmű volt.PS: Bocs mindenkitől, lejárt a mod. Azért remélem, h tudtam hasznos, érdekes infókkal szolgálni. A korábbi linken lévő memória kiterjesztés nekem például teljesen új volt.
-
finest
addikt
válasz
Lacc88 #22946 üzenetére
De, az AMD amúgy 3600-on ment, de nincs jelentősége. Félre ne értse valaki, nem flémelni akarok, itthon AMD-ém van, csak összehasonlításképp írtam, h tervező progiknál, ti. Axis, jelentős előnye van az i7-nek, tulajdonképpen ezért is lett véve. Nem csak 10 perces számítások vannak, a régi Prescott 3,0Ghz-es gép mellett a'szem elmehetnénk nyaralni is egy-egy nagyobb számítás közben.
Amúgy jól látszik, h számítás közben a merevlemezre írás és az onnan történő beolvasás nagyban visszafogja a teljesítményt, mind a két gépben sima SATA2-es kapcsolat van, ráadásul azonos vinyók, szóval elég jól összemérhető volt a két négymagos procc. És természetesen ár/érték arányban, ha valakinek ez a munkájánál nem térül meg, tökéletesen felesleges az i7. Én a saját AMD 965-ös proccommal tökéletesen boldog vagyok. Persze csináltunk 3D06 tesztet, Ati 4890-es karival, gyakorlatilag az AMD 965 is tökéletesen kihajtja, ca. 1000 pont volt a többlet az i7 (ca.18700) javára, ott amúgy a CPU pontszám nem volt meglepően nagyobb, kb. szűk 5500 vs. 6300 volt a CPU pontszám. -
Comedian
csendes tag
válasz
Lacc88 #22676 üzenetére
Valóban igazad van hogy a proci teljesítménye felől nézve mind1, hogy i7 860 vagy i7 920.
Azonban számomra fontos volt a 3 csatornás memória kezelés is. Ugyan is nem titkolt szándékom volt, hogy legalább 3 évre bőven legyen benne kraft. No meg nem árt a több memória.
Bár szerintem ezzel nem lehet probléma, mivel a jelenlegi "kis" E8400 tuning nélkül is szerintem bőven elegendő a mindennapi használatokra még most is és már 2 éve meg van.
Lényeg a lényeg, hogy tuning ide tuning oda, 8xx, vagy 9xx a teljesítményük hihetetlen és átlag ember számára kihasználhatatlan. Ez az én meglátásom, aztán biztos vannak akik máshogy gondolják.
-
Comedian
csendes tag
válasz
Lacc88 #22667 üzenetére
Viszont azért szerintem az i7 920-hoz hozzátartozik, hogy az jár jól aki a D0 stepping-est vásárolja meg.
A nagyobb ferkivel rendelkezőeket 940, 950 ... már én is pénz kidobásnak tartom. Az a pár száz MHz nem ér ~100 000-et. Elvégre egy átlag felhasználó ezt sem tudja kihasználni, nem hogy azokat. Mellesleg tuninggal a kis 920-as befogja a 975-ötis. (ph! teszt), gondolom a 930-asnak sem akadály.
-
mpierre
veterán
válasz
Lacc88 #19469 üzenetére
Akkor nézd át az 1 hsz-ben lévő linkeket.
Pl ezt javaslom. -
MPowerPH
félisten
válasz
Lacc88 #19277 üzenetére
Ah, nem vagyok viz parti, ahhoz tul sokat varialom a gepet. X58 amugy se melegszik. Talan nyarra osszejon egy jo kis teszt egy jo tarsasaggal, akkor kap a lap es a proci is dice-t.
Forrasztgatas meg csak a pci-e freki lock-ot oldotta ki, ami igen hasznos ennel a lapnal.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
Lacc88 #19228 üzenetére
Most ezzel a 2db 8pon atx-el gondban vagyok. Mi van olyankor, ha csak 1db van?
Van átalakító hozzá?
Amúgy ez az UD9 csak annyi plusz, hogy több PCI-E sín. Tuningban nem hiszem, hogy sok plusz lenne, de majd úgyis jönnek a tesztek.
A brutál hűtés pedig pont a sok PCI-E sín miatt kell. Nagyon hideg ez a színösszeállítás, valahogy nem jön be. Classified jobban néz ki. -
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
Lacc88 #19175 üzenetére
Jah, én se. Most 1.5évig kihúzom ezzel(pfú de fura volt kimondani, 1,5év alatt volt 939, AM2, 775-ös platformom, és ezen belül vagy 12 féle variációm.
), aztán majd kiderül merre tovább. Ha megkívánom, majd fejlesztek, de örülnék egy AMD-s előretörésnek, akkor valszeg visszatérnék hozzájuk.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Lacc88 #19152 üzenetére
Azért mert a piacon egyenlőre nincs vetélytársa, teljesen egyedi a termék, egyedül van a felső kategóriában. NEm érdeke olcsóbban adni, főleg hogy az alaplap gyártók se ingyen adják, és a memókat is meg kell fizetni. Ilyen a piacgazdaság, hiányzik az árverseny, ez meg az AMD 'hibája'. Csak közben nyereség terén annyira már nem áll rosszul a szénájuk,legalábbis ezen a piaci szegmensben. Userek sokkal szívesebben vesznek AMD -s rendszert, játékok alatt majdnem mindegy, a VGA számít.
-
HSM
félisten
válasz
Lacc88 #18960 üzenetére
Direkt nem írtam, melyik tetszik... Hol ez, hol a másik... De jól néz ki feketében, kézbe véve elég ütős...
Bár a kinézet nekem nem túl fontos, van szép CM Centurion 590-es házikóm, fém oldallappal, nem látok úgyse bele.... Legyen frankó funkcionálisan, aztán nekem jó is...
-
katt777
félisten
válasz
Lacc88 #18926 üzenetére
Intel procijaim 2 és fél, 3 és fél évig húzták nálam, E8400 csak a jó váltási lehetőség miatt ment másfél év után, különben már az is 2 és fél éve lenne. Nem látok 920-alternatívát: teljesítményben nincs jobb, magokban nem kell több. Maximum a telj. fogyhatna idővel, no de nem egy lazán 4GHz-re tuningolható procival.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Lacc88 #18912 üzenetére
Ha a HD6000 nem is, de az 5890 biztos kint lesz sokkal alacsonyabb áron, válaszul a GTX480 -ra.
Sőt, ha igazak a pletykák, akkor a GTX480 -at se szabad leírni, mert amint olvastam van benne brutális tuning potenciál. Majd ha sikerül optimalizálniuk a GPU -t, és lesz GTX485, akkor bizony az is elgondolkodtató lesz.
De ez már nagyon off. -
Cyberpunk
félisten
válasz
Lacc88 #18895 üzenetére
Még hogy nem ótvar a grafika konzolon
AA még hírből sincs, Full HD-s felbontás szintén, a látótávolságról meg nem is beszélve
A BF2 az meg egyértelműen PC-n néz ki a legjobban. dobj be egy PC-be DX11-es VGA-t + egy Full HD-s monitort mellé. Mindjárt más lesz a véleményed. Vagy ott van a Metro 2033.
Crysis stb.. Igaz a Crysis2 az Box-ra is jönni fog de már előre látom hogy szép butított grafikával a PC-s verzióhoz képest.No de elég az off-ból.
Hát nem tudom nekem is van egy két + opció az F10 béta BIOS-ban főleg a memóriáknál.
De teszek egy próbát az F13-assal is hátha jobban megy a tuning. De szerintem a procim BCLK limites legalább is nagy a gyanúm 210 fölött meg se nyekken. Azért ha nem sokkal többet, de ez a lap is megy jobban elvileg -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Lacc88 #18895 üzenetére
1: Azért mert az. Legalábbis amit én láttam eddig az nem tetszett és sehol nincs egyrendesen megírt PC-s játékhoz mérten. Már csak a hw okán is... pl nem sok DX11-es konzolt láttam még, de biztos én vok a vak.
De a régebbi DX verziós játékok is szebbek pc-n szerintem. Már mint azok amik tényleg pc-re íródtak nem csak konzol átiratok.
2: Meglehet szokni biztos - ezt nem is vitatom - a kontroleres irányítást, nekem nem sikerült eddig. Általában ha így nyomom többet fekszek halottan a padlón mint élve lődözni az ellent.
Katt: Hát herótom van nekem is a gagyi konzolátiratos játékokból. A legutóbbi ilyen nagy csalódás pl az nfs volt. Sajnos az rpg-nél is egyre jobban terjed ez a módit.
-
katt777
félisten
-
Tirexi
addikt
válasz
Lacc88 #18808 üzenetére
A 920-assal 4Ghz-en a 3DMark06-ot csak egyszer tudtam lefuttatni, többször nem sikerült mindig behalt, játékok meg egyáltalán nem mentek 4Ghz-en. Crysis két perc után feladta.
Aztán szépen lassan visszaesett a tuning 3.5Ghz-re ahol már nem hibázott.
Hát ez van, kifogtam pont az anti tuningot.De most ez a 930 nagyon jó választás volt.
4Ghz gyerekek 24/7-ben 1.28V-on. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Lacc88 #18750 üzenetére
Eleve a win betöltés, a progik indulása... nem kell procidriverrel sem bohóckodni (noha W7 alá már nem kell ha jól tudom).
A másik gép egy 3GHz-es Phenom II X4 1066 CL5 az enyém meg full alapon ment (tehát a ram 1066 CL8-ban!!) 2,8GHz-en HT nélkül. Jah és egyforma HDD-nk volt, tehát nem az SSD-m miatt szakított a cuccom jobban.mod:
katt777: Semmi sem lehet tökéletes...
-
keIdor
titán
válasz
Lacc88 #18745 üzenetére
Nem érdemes végleg, ki tudja mi lesz 5 év múlva...
Pentium II-nél én nem gondoltam volna, hogy lesz egy Athlon 64... és lett.
Qru: Hát igen, egy generációval le vannak maradva. Sőt még jobban, mert a Yorkfield-et lehet 4GHz fölé is húzni bőven, az AMD-nél meg még a C3-as steppingel se tuti, hogy meglesz a 4GHz 1,45V-on ami tudtommal a max 24/7-re és már melegszik ott rendesen. (AMD-nél 60°C felett káros a hő)
És még clock 2 clock is lassabb.Viszont amire én használom a gépet, arra egy X4 is simán elég lenne és olcsó is, emiatt veszik. Egyébként kíváncsian várom az X6-okat.
-
JanR
addikt
válasz
Lacc88 #18711 üzenetére
En akkor sem ertem, egyszer nem tapasztal lassulast a jatek alatt, pedig 1db 4870 512-esem van, 1680x1050 Veryhigh beallitasokkal elsimitas nelkul jatszom!
i7-el meg nem is probaltam, de mielott jatszanek vele kenytelen leszek HDD-t cserelni. Mert kozben rajottem a lassu boot okara. Semmi mas nem lehet, csak a vinyo, pedig meg csak 2 eves
-
-
katt777
félisten
válasz
Lacc88 #18472 üzenetére
TX3 alatt terheléses tesztben kifingana, mint a sült nyúl.
JanR: 1. hsz táblázat segíthet. 20X200-at nálam stabilan vitte, de 1.28V kellett a procinak (bios-ban 1.3V). RAM-nak 1.66V, QPI/VTT-nek 1.34V max, utóbbi esetleg eggyel feljebb még mehet. RAM időzítéseket is lehet, hogy lazítani kell. Hiába ua, a sebességük, mint pl. alapon, az nem feltétlenül stabil egy emelt órajeles CPU-val. 1.9V PLL fölé ne nagyon menj. Lehet az is, hogy csak az uncore van túl magasan a tunig miatt, az lehetőleg 4000 alatt legyen, de az is előfordulhat, hogy csak 3600-ig stabil (beállítás-, lap- és CPU-függő)
Sok "idióta" (te írtad, sztem inkább kezdő) kérdéstől megkímélnéd magad a keresővel és a topic olvasásával (pl. 1. hsz). Te is gyorsabban haladnál, ha csak finomítani kell esetleg a beállításokon.subaruwrc: QPI-t 1.35-re és emelni? Párszor volt már róla szó, miért nem túl hasznos 1.34V fölé küldeni.
PLL-t 1.8V-ra? ASUS-ra nem emléxem, de ASRockban 1.82V a minimum, amúgy a default meg 1.86V, szóval erősen kétséges, hogy a tuningot támogatná 1.8V-tal, főleg, hogy spec. a stabil tuninghoz nálam volt, hogy 1.9V kellett. Jó ötletek...
1.96V tényleg durva PLL-nek.Qru: Ja, hát az AMD valahogy belefészkeli magát az ember fejébe, de elég megnéznem havernál az 1600-as RAM-ok teljesítményét (9-11k), hogy belássam, milyen botor dolog lenne akár PhenomII-re is váltani.
Keldor papa: Még viccesebb, ahogy a GT480 elporolja a HD5870-et DX11-ben...
...
Na, megcsináltam energiatakarékosan a 3.4GHz-et. Igaz, hogy 1.16V-ig felküldi a feszt a fix 1.088-cal szemben, viszont üresjáratban szépen leviszi 0.83V-ra, és még alacsony fordulatú ventivel sincs melegedési gond LinX-ben, normál használatban meg az kb. -15°C.
Megnéztem alaposan az aktív C3/C6 bellításokat is OFF-fal szemben Everest Benchmarkkal, és érdekes az eredmény:
C-State Off:
17225/14115/18123/48,8
54489/54330/108693/1,2
36224/32986/41765/3,0
24727/20289/25762/3,9C-State Auto (C3/C6):
19368/18637/21091/44,8
56248/56662/112600/1,1
37739/34017/42136/2,8
27261/16208/28306/4,9
(22678/16509/19902/4,7) - egy másik futtatássalÉrdekes, hogy az L3 cache belassulásáért cserébe milyen drasztikusan gyorsulnak a RAM-ok, és minimálisan L1/L2 is gyorsabb. A C-State kapcsolgatásának elég szignifikáns jele, hogy újabb futtatásra akár egészen más eredményt is adhat az L3 teszt, miközben a többi nem nagyon változik.
4GHz-en vmiért kékhaláloztam C-State-tel, talán vmit elfelejtettem beállítani, vagy a takarékosság miatt valaminek több fesz kell.
-
mpierre
veterán
válasz
Lacc88 #18472 üzenetére
Ahogy elnézem, elég rendesen meg kell ráncigálni, hogy az adott tesztben többet tudjon mint egy 900 sorozatú i7... Lehet még is csak számít a TC? 21×160-on van csak. Ja aláfeszelve, ami nálam 1,1250V.
Ez ugyan nem valós alkalmazás...Qru: Jó döntés.
JanR: Javaslom a #1 -es hszt, illetve az ott linkelteket. A bios beállításokat, meg láttam vhol.... Bakker....
-
MPowerPH
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Lacc88 #18442 üzenetére
Ja, de hát voltak ezek a buta tesztek, ahol a 920-as konfigot lebutították a 860-a szintjére, és akkor volt, ahol utóbbi jobban teljesített. Attól még az i9 a csúcs. Egyébként, ha megnézed, azért elég jól elkülönülnek a modellek, távolról sem valami nV-féle nagy átcímkézésről van szó.
-
Uzmany
őstag
válasz
Lacc88 #18424 üzenetére
Foxconn FlamingBlade volt az első X58-as lapom
Szép, mutatós lap volt, de sajnos nem mentek benne valami fényesen az akkor használt Mushkin 998679 ramjaim, igy lett helyette az UD4P. Zájec-hez került, aki nagyon dicsérte. Ha visszaolvasol, sok eredményt megosztott.
Szerintem akkora különbség nincs a 3 lap között. Persze átlag felhasználás esetén...
Ha szénné akarod benne húzni a procid, akkor szvsz FlamingBlade. A kicsi EVGA is jó, de abban kissé melegszik a VTT, igy azt nem árt hűteni, egy agresszivabb tuning esetén.
Ill el kell döntened, hogy atx avagy m-atx-es lapot szeretnél.
Nálam úgy alakult, hogy nagyon megtetszett az Antec P180 mini black, és igy m-atx lapok esetén az EVGA Micro lett a befutó. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Lacc88 #18375 üzenetére
Jaja de innen max a Gulfra érdemes váltani ha kell(ene) a többlet kraft. Keveset megy a gépem, fogyasztás nem sok így sem. Főleg, hogy 1V-on megy alapon.
Reálisan megítélve a (húzott) Q6600-om is jóval többet tudott mint amire szükségem lenne de kinek mi a hobbija...Cyberpunk: Ha jó a körítés (lap, ram) is és a procid se wall-os akkor ilyen 5GHz környékre becsúszhatsz. Igaz nem egyszerű a szárazjeges hűtést megoldani...
-
Racecam
nagyúr
válasz
Lacc88 #17752 üzenetére
Jó, szerintem itt zárjuk is le, mert ez nem a "Milyen gépet vegyek" topic...
mod: Semmi gond, általánosságban szóltam, csak Neked válaszoltam.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Lacc88 #17690 üzenetére
Mer az bonyolult. Gyakran cserélem a cumókat... Vizet úgy érdemes venni, hogy az egész gép vizezve legyen. Az meg nálam nem ok, mindig más a VGA pl...
És sokat hordozom a gépemet, az talán h2o -nál annyira nem ajánlatos.
Nem beszélve arról, hogy mennyi pénz a blokkok beszerzése, külön-külön, és a tartozékok. -
katt777
félisten
válasz
Lacc88 #17630 üzenetére
Az 1. résszel sem játszottam.
Nippon: Miért lenne más? Csak azért, mert egy slotba teszed bele, gondolod, hogy lassabb lesz, mintha slot nélkül, a lappal kapod meg ugyanazt?
BMW001: Nálam fix 100MHz-en van a PCI-E freki. Lehet, adnom kéne neki?
Amúgy megnéztem ezeket az X58 Foxconn lapokat, egyik sem tetszik kiépítésben.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Lacc88 #17422 üzenetére
Már írtam, a Megahalems -nél jobb a True, nem is kicsit.(3C) Cserébe kisebb is.
Nekem ez előtt Mugen 2 volt, és azzal bizony sokkal melegebb volt a 920- asom.Nem véletlenül cseréltem le. Amúgy 16k -ért vettem, mert ez Black. Az a jó benne, hogy tényleg hihetetlenül kicsi, és jobban is szellőzik a lap tőle, nem takarja el a teljes processzor körüli részét. Meg ugye alapból jó a design is.
Mugen 2 ormótlan, csúnya, batár. De nem olyan gyenge, és szerintem a Z600 -nál erősebb. Ezért kell a teszt, hogy végre kiderüljön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged