- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Milyen egeret válasszak?
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Amazon Fire TV stick/box
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_adaml21_
őstag
Sziasztok!
Régóta használok fejhallgatót, régebben leginkább játékra, de manapság már áthelyeződött a hangsúly a zenehallgatásra.
Zenei stílusban inkább az elektronikus zene a preferált, így mindenképpen szeretem a mély basszust, de kifejezetten utálom, ha annyira túltolt, hogy fájdalom egy filmet megnézni vele (vagyis Logitech 2.1-es borzadály hangrendszerek).Éveken kersztül egy low-end Phillips fejhallgatót használtam, aminek meglepő módon imádtam a hangszínét, és baromi kényelmes is volt: Phillips SHP 805. Évek alatt nagy megelégedéssel használtam, de a műanyag szerkezet nem túl tartós, nem nagyon marad már a beállított méreten, illetve amit nem szerettem benne, az a baromi hosszú kábel.
Aztán idén tavasszal tettem egy kitérőt egy Kingston HyperX Cloud 2 fülessel. Nagyon sokat vártam tőle a 30ezer forintért, de:
- Nem tetszett a hangszíne, szinte semmi mély nincs benne még bőr szivaccsal se, szövettel még az a kevés is teljesen eltűnt
- Baromi nehéz fejhallgató volt, 2-3 óra után fájdalmat okozott a fejem tetején
- Megjött, és rögtön feltűnt, hogy nincs meg a balance... Bal oldalra "húzott". Visszaküldtem gariba, küldtek egy újat, és annál is pontosan ugyanazt éreztem, hogy a balance eltolódott kicsit balra. Minden lehetséges forrással próbáltam, laptopok, telefonok, PC, a hozzáadott hangkártyával - egyszerűen nem volt kiegyenlített, még az is megfordult a fejemben, hogy süket vagyok az egyik fülemre....Tegnap jártam a Media Marktban, és megakadt a szemem a Maxell Retro DJ-n, mondom 2500 Ft, ennél nagyobb hülyeségre is költöttem már 10x ennyit is.
Hazahoztam, belehallgattam, és ledöbbentem: Újra megtaláltam a régóta keresett hangszínt! Persze lehetne erőteljesebb minden téren, de maga a hangkép az, amiről tudom, hogy kell: kicsivel a mély fele orientálva, de nem túlzóan. Ja, és a balance is jó, nem vagyok süket sem (ha nem lett volna ez a probléma a HyperX-nél mindkettőnél, talán még mai napig is meglenne, a többi hátránya ellenére).
Viszont! Ez a fejhallgató annyira összenyomja a fejemet a fülem alatt, hogy érzem, így nem lesz hosszú a barátságKérdés 1: Lehet-e valahogy mókolni a fejhallgatóval, hogy ne szorítsa össze a fejemet ennyire alul? Ha ezt a kényelmi kérdést ki lehetne küszöbölni, már meg is van a fejhallgatóm a következő évekre.
Kérdés 2: Tudtok-e olyan fejest ajánlani, ami esetleg megfelel mindezen szempontoknak:
- Phillipshez/Maxellhez hasonlító hangszín (mélyorientált)
- Ne legyen fél kiló, mint a HyperX
- Ne szorítsa így szét a fejemet, mint a Maxell (legyenek az earcup-ok forgathatóak fel-le irányba; oldalirányba nem szükséges, nem leszek DJ )
- Legyen rendben a balance!!
- és mondjuk úgy max. ~20ezer környékénKöszi előre is, hogy elolvassátok a regényt, és esetleg válaszoltok is!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Eladó 32 colos Phillips okos TV ( 1 napos) gari + számla
- Msi Bravo 17 Ryzen 4800H Rx 5500 4gb 256gb ssd 1tb hdd 1080p 120hz
- Dell XPS 13 7390 2in1 - 13.3" 4K UHD Érintó - i7-1065G7 - 32GB - 1TB - Win10 PRO - MAGYAR
- ZBook Firefly 16 G10 16" FHD+ IPS i7-1355U RTX A500 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i7-11800H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest