- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bukk900
őstag
válasz
Dorien #50348 üzenetére
Esetleg Musiland 04MX + Takstar TS671 is 35k körül van, utóbbit nem hallottam, a musi melegebb hangzású, mint az e10k.
Vagy az evo ajánlottabb, mint ez a takstar? -
Batyulda
tag
Szerintetek melyik lenne jobb egy lg g3 telefonhoz? Fiio e17 alpen (1gen), fiio a3, erosito resz fog mukodni csak,gondolom a g3 nem hasznalna usbn keresztul az alpen dac_át, az lenne a legjobb,dac+amp telefonhoz.
-
kubokra
tag
válasz
Dorien #50346 üzenetére
A helyzet hasonló(an rossz) hangkártyával is? Egy Terratec Aureon 5.1, igazából semmi extra hangkártyám van, ehhez nézek jelenleg Bodz ajánlásából M30X-et, illetve egy tízessel drágábban Philips SHP9500-at.
Tehát azt mondod, ha a keret egy erős 35k, akkor jobb lenne/lehetne egy 18-23ezres fejes, meg mondjuk egy K1?
Nem tudom mennyi múltbeli tapasztalatod van, esetleg tudnál ajánlani a fent említett keretbe illő fejes-amp együttest(#50217)? -
Dorien
veterán
válasz
kubokra #50344 üzenetére
Persze. Nekem még a régebbi Fiio E10 van és még a Maxell Retro DJ vagy a Superlux HD681 EVO is teljesen más világ róla, mint alaplapiról. Előtte a mély terjengős, kontrollálatlan volt, búgott, a középből komplett hangszerek hiányoztak, a magas is mesterséges, cicergős volt, és valahogy az összes hangtartomány erőtlenül remegett. Nem hiába mondják sokszor, hogy egy olcsóbb DAC/AMP és fejes sokkal komolyabb hangminőséget tud adni, mint egy sokkal drágább fejes vacak (alaplapi) forrásról.
Szerk.
Elvileg már úton van felém egy Sense V1 erősítő, kíváncsi vagyok mihez kezd majd a Takstar HI 2050 "enyhén" túltengő magasaival. -
Dorien
veterán
válasz
Meridius11 #50342 üzenetére
Igazából én sem ajánlanék túlzottan Fiio E10K vagy X-Fi HD USB alatt fejeshez más DAC/AMP-ot, de 15k volt az összeghatár.
-
strynox
tag
Sennheiser hd 598/558-hoz tudnátok mondani valami erősítőt vagy hangkártyát kb 15.000 Ft-ig? Kell egyeltalán? Mennyivel növelné meg a teljesítményét?
-
válasz
#16820480 #50337 üzenetére
Meg is van (kemcso ajánlása) amit már meg is rendeltem egy SoundMAGIC E80 -as (ára is tökéletesen megfelelő ezért a fülesért) remélem hozza a hozzá fűzött reményeket és teljesíti az elvárásaimat.
L
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #50326 üzenetére
Ne haragudj, de nem teljesen értem a logikádat
Kétszer bedobsz nyitott fejest, kétszer mondjuk, hogy az utazáshoz nem jó, nézzél zártat, erre inkább passzolod a dolgot?
Nem olyan nehéz zártat találni, ott a DT770 például, meg egy rakás másik még.
Bár szerintem út közben inkább fülhallgató a célszerű, kisebb, könnyebb, nyáron nem izzadsz bele, télen befér sapka alá, egyszerűbb tokba-zsebre tenni, és még lehetne sorolni. Meg egy RHA MA750 csak nem gagyi már, a három éves teljes kör cseregaranciájával, fém házával, stb, stb. -
.DLL
veterán
válasz
Meridius11 #50334 üzenetére
Maxell Retro DJ 2 jutott csak eszembe amit hallottam, és megfelel a feltételeknek.
-
Meridius11
aktív tag
Sziasztok
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? utazás közben
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? zenehallgatásra, legyen rajta mikrofon és hangerőszabályzó
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 10 000 ft
4.) Új vagy használt? Új
5.) Circumaural vagy supraaural? mindegy
6.) Zárt vagy nyitott? ha lehet, zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? jó, ha mélyorientált, szigeteljen, ne hallatszódjon kifelé a zene, legyen összehajtható/könnyen hordozható
8.) Honnan vásárolnál? Magyarország, legyen Pesten bolt vagy szállítson ingyen
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Nexus 5x, laptopKöszi a segítséget
-
-
válasz
BigBlackDog #50327 üzenetére
Akkora a választék mind2 fronton, hogy nagyon nehéz a választás!
(#50328) .DLL: Igaz! Hang/Hangzás mindenek előtt !
L
-
.DLL
veterán
válasz
Westone W30, Shure SE535, stb. nehogy már gagyi kategória legyen. ;D A hang a lényeg, lehet hogy attól meg eldobod az agyvelőd, ki tudja?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Igen, abból a 250 Ohmos nem lehet rossz választás szerintem.
De értelemszerűen vannak még racionálisabb választásnak számító alternatívák fejes fronton is szerintem.
-
válasz
#16820480 #50318 üzenetére
& (#50320) BigBlackDog : akkor passzolom a dolgot, marad a füles és fejest el is felejtem.
Csak a füleseknél az "ajánlott" kategória és felsorolásban találhatók, számomra ilyen "bóvli" hatást keltenek...Esetleg ami még jó lehet Fejesbe az Beyerdynamic - DT770 Pro 250 - megfelelő ár , tudás , minden...így első ránézésre! - JA és 3 év gar...
L
-
.DLL
veterán
válasz
r3dwo0d #50324 üzenetére
Creative Aurva a Live-ot mondanám, de ennek is vigyázni kell a pántjára, mert vékony és műanyag (ez kb. mindenre igaz ebben az árkategóriában, ami műanyag). Hasonló áron van még AKG K92, kicsit drágábban Audiotechnica M30X, Hyperx Cloud I., olcsóbban Superlux HD681 Evo, Maxell HP6000 Pro Studio.
-
r3dwo0d
tag
Sziasztok! Abban kérném a segítségeteket, hogy megtalálhassam az optimális megoldást. eddig egy [Reloop RH-3500 Pro ltd] szolgálta a zenehallgatásomat otthon is és a munkahelyemen. A problémám, hogy a fejpánt műanyagja eltört egy helyen emiatt nem olyan kényelmes a viselése, sőt inkább kényelmetlennek mondanám. Hangzásilag teljes mértékben megfelelt számomra, a fejhallgató továbbra is jól szól. Kérdésem az lenne, hogy ezt meg tudom-e javíttatni vagy cserélnem kell? Amennyiben igen akkor valami hasonló tudású eszközre cserélném. Utcán nem hordom, így az nem szempont. Az ár az kb 20000 Ft maximum. Meghajtásáról legtöbbször egy iPod Classic gondoskodik, nagy ritkán egy LG G2. Az esetek 65%-ban elektronikus zenét hallgatok a maradékban minden más előfordul. Merre induljak mi lehet számomra az ideális választás? Szóba jöhet használt is, ha van ebben az árkategóriában annyival jobb választás. Amennyiben valaki tud segíteni a javításban akár szívesen veszem az infót! Segítségeteket előre is köszönöm!
-
fericske
addikt
válasz
fericske #50322 üzenetére
Hopp! Erre már fel is iratkoztam
Amúgy nem lesz gyenge a felhozatal, értve úgy, hogy az egyszeri embernek elérhető brandok is jelen vannak idén, mint pl.: 1more, fiio, brainwavz, meze.
Na majd most jól meghallgatom a meze99-et, aminek a vásárlásán már gondolkodtam.
Illetve kritikusabb tesztnek veszem alá a favorit dap-omat (questyle qpr1), összehasonlítva a "nagyokkal" újra, köztük az itt istenített - bennem mély nyomot nem hagyó - lotoo paw gold-dal.
Most 2 napra készülök, remélem mindenre elegendő idő, nem lesz egy olyan vágta mint a tavalyi. -
fericske
addikt
Helybelieknek kötelező
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz
BigBlackDog #50320 üzenetére
Valóban.
Ott van pl. a HD-650-es, ami még a HD-600-asnál is sokkal sötétebb hangú. -
BigBlackDog
veterán
válasz
MaxxDamage #50317 üzenetére
Hangra nem rossz, de az is nyitott. Szóval menet közben nem nagyon fogod kizárni a külvilág zaját
(#50319) gaborka8x8: Semmi gond, nem is vettem problémának. Csak leírtam a pontosítást. Ugyan különbözőek a véleményein ízléstől függően, de a relatív mérce általában meg szokott egyezni mindenkinél. Ezért írtam, hogy én sem nevezném világos hangúnak azt a fejest, de hallottam már jóval sötétebbet is.
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz
BigBlackDog #50314 üzenetére
Ne értse félre, nem akartam én itt személyeskedni.
Egyszerűen csak arra akartam felhívni luimapeiz fórumtárs figyelmét, hogy egy fórumon a tagok "különbözőképpen hallanak", illetve másként értékelik ugyanazt a hangot. Ami ez egyikünknek még nem sötét hang, az már a másikunknak lehet az. És még számtalan ilyen példa van. Én pl. satuként élem meg a HD-650-esem, vagy a Harman/Kardon BT-m szorítását, mások pedig kényelmesnek tartják. Egyrészt, mert nem ugyanakkora a fejünk, másrészt, mert nem ugyanahhoz vagyunk szokva. (Aki pl. utcán is használ fejest, az jobban hozzá van szokva a nagyobb szorítóerőhöz.) Elég sokan bírálták pl. az AKG K-701-es fejpántján lévő bordákat. Páran olyan véleményt is leírtak, hogy nem bírták elviselni a fejükön ezek miatt a bordák miatt ezt a fejhallgatót, miközben engem pl. egyáltalán nem zavar. (Ebben pl. közrejátszhat az is, hogy kinek mekkora mennyiségű haj van a feje tetején, ami tompítja ezeknek a bordáknak a nyomását, és még számtalan ok.)
A fenti példákat is csak azért hoztam, hogy rávilágítsak az eredeti szándékomra, azaz, hogy nagyon éltérően vagyunk képesek értékelni ugyanazt a fejhallgatót. -
törölt tag
válasz
MaxxDamage #50317 üzenetére
Nyitott fejhallgatót utazáshoz/utcára nem jó ötlet.
-
válasz
BigBlackDog #50316 üzenetére
DT990 Pro az megfelelő volna?
L
-
BigBlackDog
veterán
válasz
MaxxDamage #50315 üzenetére
Ha utazáshoz kell, akkor csak zárt fejeseket nézegetnék. Pl. DT770, T70, DT1770, ATH-A900X, ATH-MSR7. De mindenképpen csak előzetes meghallgatás után választanék már ilyen árkategóriában.
-
válasz
BigBlackDog #50310 üzenetére
Pontosítók:
Munkába menet és haza felé utazva lenne használva legfőként és erre keresem a legjobb megoldást! IE7 valóban elévült darab (6+ éves) és cserére szorul (nem állapota miatt, csak nem mai gyártás csupán) , mert egy LG HBS-900 nekem pl.jobban bejön (újabb gyártás) csak azzal nem kihasználható a V10 32bit HiFi DAC.... (sajnos) és a hangzás mindenek előtt! (pénztárcát nem kimélve)gaborka8x8
Az csak természetes, hogy mindenki másként érzékeli a hangokat és mindenkinek más a jobb (nagy vonalakban) és így is van jól.L
-
BigBlackDog
veterán
válasz
gaborka8x8 #50313 üzenetére
Annyival még kiegészíteném, hogy számomra sem világos a hangzása a HD600-nak, csak nem mondanám sötétnek.
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz
MaxxDamage #50307 üzenetére
Na ezért érdekes ez a mi hobbink. Merthogy BigBlackDog fórumtársunk ízlésének nem sötét hangú a HD-600-as, az én preferenciáim szerint meg igen. (Noha elismerem, nem annyira sötét, mint a HD-650-es.) Azaz, mind a ketten másként értékeljük ugyanazt a hangot, a hallgatott zenék, eddigi tapasztalataink, Hi-Fi-s szocializálódásunk, stb kapcsán. Ön pedig valószínűleg szintén másként, egy harmadik véleményt képviselve minősítené ezt a két fejhallgatót, pont a fentebb említett okok miatt.
Nekem pl. sokkal jobban tetszik a HD-700-as, mint a HD-600-as, vagy HD-650-es. Elsősorban azért, mert hangképében jobban hasonlít a HD-800-asra (ami számomra az egyik referencia fejhallgató a T1-es mellett), csak valamivel populárisabb megszólalással annál. De mint tudjuk, a HD-800-as magas hangjait elég sok kritika érte. A széles nagyközönségből többen találták bántónak, miközben nekem egy jó erősítőpárosítással pont azt hozta magas hangokban, levegősségben, világosságban, amit én elvárok.
Az ellenben teljesen biztos (És ebben tökéletes az egyetértés BigBlackDog fórumtárssal), hogy sem a HD-600-ast, sem a HD-700-ast nem képes rendesen meghajtani egy mobiltelefon, noha a HD-700-as a nagyobb érzékenysége és a kisebb impedanciája miatt alkalmasabbnak tűnhet erre, de a műszaki adatok néha csalókák tudnak lenni. -
törölt tag
válasz
BigBlackDog #50310 üzenetére
Én arról a rendszerről hallottam, ami egyszer .DLL "standján" volt valamelyik fejes találkozón, azt hiszem egy Panda amp volt, meg a másikra nem emlékszem, de volt egy másik erősítőre kötve is. Lehet, hogy csövessel jobban szól (sőt, amilyen legendás fejhallgató, biztos vagyok benne, hogy kell jobban szólnia), csak úgy nem hallottam még. De ez is megerősíti bennem azt a hitet, hogy ezt telefonra nem szabad kötni
-
BigBlackDog
veterán
válasz
#16820480 #50309 üzenetére
HD600-at háromszor is hallottam, de mindegyik alkalommal csak csöves erősítőről (OTL, Vodkaboy-féle lábas csöves és egy Schiit Valhalla 2). Fátyolosnak és erőtlennek véletlen sem mondanám az általam hallottak alapján.
(#50307) luimapeiz: Mert beszerzel egy 100-120e Hufos fejest, ami tudásának a felét sem fogod hallani véleményem szerint, mert nem lesz alatta normális forrás. Szerintem pénzkidobás. Akkor én már vennék 100-120e Hufból egy korrekt fejes és erősítő/dac láncot. Gondolom úgyis csak otthon/nyugodt helyen fogod hallgatni, nem fogod utazás közben használni, mivel a HD600 nyitott.
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog #50308 üzenetére
Én szerintem nem hozzávaló forrásról próbáltam a HD600-at, de nekem inkább a fátyolos és erőtlen jelzők ugranak be az élményről. A HD700-ra általában azt szokták írni, hogy részletező, steril hangú, de olyat sajna még nem sikerült próbálni. Abban egyetértek, hogy egy telefonhoz ilyet nem nagyon érdemes
Sőt, inkább úgy mondom, hogy nagyon nem érdemes.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
MaxxDamage #50307 üzenetére
"LG V10 -hez lenne használva" > Na nee! A fejes árában nézz hozzá egy normális forrást (DAC-ot, fejeserősítőt). Szerintem ennyire már nem kéne bohóckodni...
Egyébként szerintem a HD600 eléggé kellemes, nem sötét hangú jószág -saját tapasztalat szerint is-, a HD700-ról viszont inkább rosszabb véleményeket olvastam eddig.
-
Sziasztok,
Sennheiser HD600 vagy HD700 ajánlott? (vélemény róla?)
HD700 formavilága nagyon bejön! (LG V10 -hez lenne használva... WiFi DAC 32bit / 50-500 Ohm impedancia)(#50308) BigBlackDog : ha már "kihasználható" akkor miért ne?
L
-
Samtya
senior tag
válasz
Saccco #50301 üzenetére
A Superlux 58 mm.
Illetve itt van részletezve.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Saccco #50256 üzenetére
Megnéztem élőben egy Soundsation HD40-et (Takstar/Invotone HD2000), hát ez nagyon pici, nekem meg nagy a fülem, circumaural helyett nekem ez már csak supraaural, sarkítva.
Volt egy Audio Technica ATH-M30 is, az ugyanilyen kicsi, úgyhogy ejtettem is.
Korábban valaki kérésére ketten is lemérték a Takstar HD2000 belső méreteit, így most én is így tettem a leváltani kívánt Genius fejesemmel (Genius HS-510X):
Takstar 40/57
Takstar 45/55
Genius 50/60Mekkora lehet egy Superlux belső mérete? (Superlux HD681B és EVO)
Mibe gondolkodjak most?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Xbox Series X|S
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Le Mans Ultimate
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest