Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
Még csak most hozta a futár, szóval kb. 10 percet hallgattam, de wow!
Köszi Bodz az ajánlást, egyelőre elégedett vagyok vele, de nem kicsit!
Remélem hosszabb távon is az leszek.
Egyébként sokkal nehezebbre gondoltam, de elég könnyű kis fejes. A TS-671 fejhallgatómnál sokkal könnyebb. Most pedig következik a maratoni bejáratás.
Ui.: Külön köszönet illeti Rudolfot is (nomono) a segítségért, és a beszerzésért!
-
kurtzyx
tag
Üdv!
1.) Otthoni használatra.
2.) Zene [rock, metal, jrock, jpop és társai, játékok, ez utóbbi okán [mikrofon közelben van elég erősen] nem árt ha nem hallatszik be.
3.) Szükség szerint, 100k talán. [Ettől függetlenül nem ebben a kategóriában nézelődtem / nézelődök de ezt majd lentebb.]
4.) Alapvetően új, mondjuk ha az earpadje jól bírja akkor a használttal sincs problémám.
5.) Circumaural.
6.) Ez itt a nagy kérdés. [Erről is majd lent.]
7.) Perpillanat egy Beyerdynamic custom one prot használok, abszolúte elvagyok a hangjával.
8.) muziker.hu, közvetlenül a gyártótól, használt esetén meg attól akinek van.
9.) Egy cambridge audio azur 540 v2-t használok erre a célra.Amit eddig néztem:
DT 990, 880 és 770
A 990-ről találtam sound leak tesztet, ami közben mondjuk nem beszél a tesztelő cuz why not... de elég hangosnak tűnt. 880-ról valakinek esetleg van hasonló tapasztalata? A 770 meg zárt szóval sanszos, hogy nem zavar be.Az oka, hogy ezt a 3-mat néztem az szimplán annyi, hogy a custom hangja tetszik, annyira nem üthetnek el tőle + van egy hozzájuk való [EDT770] earpad párom.. ha a customből indulok ki akkor szükség is lesz rájuk mert annak bizony szeret elszakadni. [A DTknél ez nem nagy gáz mert M.O.-n is lehet venni, a customhöz viszont még nem láttam egyszer sem itthon, úgyhogy marad a gyártótól vásárlás de az meg szállítással együtt marha drága, konkrétan hosszú távon olcsóbb egy új füles mint 4 havonta ragasztgatni / cserélni.]
-
s4tch
veterán
https://www.amazon.co.uk/Beyerdynamic-DT-860-Premium-Headphones/dp/B000Y0IPF8/
Beyer DT860, szállítással együtt 86 fontért. Itthoni ára ~55e. Sajnos ezt a konkrét típust nem ismerem, de a hasonló árfekvésű Beyerekből kiindulva akár egész jó vétel is lehet.
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
681Evo helyett tudtok ajanlani hasonlo, de zart fulest? van ilyen emberi aron? irodaba kene
kicsit hangos kifele a 681. egyebkent elegedett vagyok vele
tehat zart legyen, kenyelmes hosszu tavon, nem kell hordozhatonak lennie, a 681 evo hangzasa teljesen megfelel, a pluss parnat is imadom benne,
hp probookrol van hajtva -
.DLL
veterán
válasz
Keeperv85 #49033 üzenetére
A kábele amúgy nem levehető, innentől ha cserélni kell akkor kb. mindegy milyen "egyedi" kábele volt, bármilyen normális minőségű jó. De lehet hogy te hibás darabot fogtál ki, ami persze előfordulhat mással is, de sokan vettek és nem sok panasz érkezett rá.
bajaki (#49032): Hangben előrelépés a Retro DJ-hez képest, árát, éri, de ha igazán jót szeretnél, akkor Beyer DT770 Pro, akár használtan is, mert bírják, vagy vintage (régi) DT770, de ha nem feltétel hogy zárt legyen akkor vannak más lehetőségek is, Takstar Hi2050 és alteregói, ATH AD500X, használtan DT990, jó állapotú AKG Sextett ha találsz, stb.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
bajaki #49032 üzenetére
Szia!
Én már nem játszom jó ideje gép híján, így amióta megvan a HyperX, szinte csak zene illetve filmezés miatt használtam. Nem tolakodó egyik hangtartománya sem, de picit mélyre orientált. Csodát nem kell tőle várni, de a hangzása az a tipikusan "pont elég". Sajnos az anyagminősége kevésbé... A kábele és a pántja nem fog túl hosszú élettartamig boldogítani. Mindkét esetben aftermarket megoldás után kell nézni. A fejpánt befogó fül cseredarabja alsó hangon 5k/egység. Mivel relatív egyedi kábele van, ott is hasonló jókat lehet várni...
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Lassacskán kezdi megadni magát az idősödő Maxell Retro DJ-m, a sok hurcolászástól elrepedt sajnos. Hangjával egészen meg voltam/vagyok elégedve, ennek ellenére most rászánnék egy kicsit komolyabb összeget is egy új fejhallgatóra.
Elég sokat filmezek, sorozatok, illetve zenét is mindig a fejhallgatón hallgatom. Néha-néha van egy kis játék is, de az nem annyira hangsúlyos. Ennek ellenére jó lenne olyan fejhallgató, amin van mikrofon is. Mikrofonnak jelenleg egy Trust Starzz-ot használok, és nem igazán vagyok megelégedve vele...baromi halk (mondjuk nem ártana egy normális hangkártya sem).
Egy Kingston HyperX Cloud jó választás lehet a leírt felhasználási kör mellé? Vagy inkább csak akkor ajánlott ha a játéké a nagyobb szerep? Zenéhez, filmhez milyen?
Köszönöm a segítséget előre is!
-
Hack3er
őstag
A Sony MDR-1R-nek milyen lehet a passzív zajszűrése? (tudom, van zajszűrős változata is)
-
Hack3er
őstag
Létezik olyan zárt fejhallgató aminek nagyon jó a passzív zajszűrése és jól szól és szemüvegeseknek is kényelmes és nem több százezer forint és nem kell mellé többszáz ezer forintos erősítő?
Tudom, hogy sok az elvárás, de hátha
szerk: még valami, kb lineáris hangázsa legyen.
-
-
Marvinyo
aktív tag
válasz
darvinya #49019 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, de egyik sem mikrofonos.
(#49021) .DLL:
Köszönöm, szerintem ez lesz. Bár előbb találnom kéne egy boltot, ahol ki lehet próbálni, mindenhol csak nagykerről hoznák.
De lehet mégis próbát teszek az egyik JVC-vel (SR50X vagy MR60X), hátha a boltban okosabbak, vagy engedik kipróbálni. Nem szeretném úgy megvenni, hogy nem láttam a saját szememmel, hogy működik a telefonnal. :-) -
.DLL
veterán
válasz
Marvinyo #49017 üzenetére
Teljesen érthető, és valós igények
ha a fülhallgatós headset nem játszik, akkor marad a fejes.
Ezeket a JVC-ket még nem hallottam, de Maxell Retro DJ 2-t igen, ami ebben az árban van, az szódával elmegy (vagy egy felessel) de tény, hogy nem is rossz azért, csak az 1 hangja szerintem jobb, azon viszon nincs mikrofon.
-
1 vevő
csendes tag
válasz
Greg204538 #49018 üzenetére
tkpen NEM válasz...csak nemtomhogy kell sima hsz-t írni
tehát: segítséget kérnék értőktől: mi a tapasztalat~vélemény az "ASUS CERBERUS " fejhallgatóról??
/ a ~60-s drivere keltette fel az érdeklődésemet../
köszönöm.
-
Greg204538
tag
válasz
starflo #49013 üzenetére
Szia, itt az aprók közt van egy sennheiser px200II. Kicsi, könnyű, zárt (utcára és popra optimális), összehajtható, sokkal többet tud, mint amennyit mutat. Sztem az ára baráti. Érdemes tokban tartani. Ja, fekete ez a darab, fiúnak tökéletes, én venném, ha nem lenne fejesem.
-
Marvinyo
aktív tag
válasz
Samtya #49016 üzenetére
"Azt tisztázzuk először, hogy mindenképpen vezetékbe beépített mikrofonos kell-e?
Ha csak időnként vagy számítógéphez kell a mikrofon, akkor azt kiválthatod külön vezetékre csiptethetővel."Elnézést, akkor tisztázok mindent.
A lényeg röviden:
Számítógéphez kerestem fejhallgatót (mikrofonnal rendelkezem külön), de a telefonhoz is régóta szeretnék "fejhallgató jellegű" headsetet, mert a sima "fülhallgatós" verziót nem bírja igazán a fülem. A sima kialakítású kiesik illetve a tömegközelekedésen nem mindig hallani híváskor a másik felet, az "agybadugóstól" megfájdul a fülem, és telefonálok eleget sajnos ahhoz, hogy ne akarjam kézben tartani folyton... de ez mindegy, egyéni szocprobléma. :-DEzért gondoltam arra, hogy ha már vennem kell újat, akkor szétnézek, hátha van már olcsóbban is fejhallgatós headset a telefonhoz (Microsoft 640 XL), mert a Nokia 30-40 ezer fölött árulja, annyit pedig az a cucc nem ér.
Ekkor futottam össze a másodikként linkelt JVC-vel, ~10 ezerért. De megnézve a topicnyitót kétségek támadtak bennem, nehogy 10 ezerért valami katasztrófát kapjak, illetve nem voltam benne biztos, hogy a számítógéphez is jó lesz-e.Tehát még rövidebben:
Egy fejhallgatót szeretnék, mikrofonnal, amit a telefonhoz tudok headsetként használni, de tudjam a számítógéphez is használni, ott az se gond ha csak a fejhallgató részét, külön mikrofonom van.Elnézést a kis kavarodásért, valóban lehettem volna egyérteműbb mit szeretnék.
-
Samtya
senior tag
válasz
Marvinyo #49015 üzenetére
Azt tisztázzuk először, hogy mindenképpen vezetékbe beépített mikrofonos kell-e?
Ha csak időnként vagy számítógéphez kell a mikrofon, akkor azt kiválthatod külön vezetékre csiptethetővel.
A Zalman ZM-MIC1 az egyik ajánlott, jobb hangja van mint a beépítetteknek. Ha ez megfelelne, akkor lehetne a fórumtagok által már kipróbált fejhallgatókat ajánlani. Pl. HA-RX700 vagy 900 a JVC-től de vannak más márkák is.
Egyébként én a HA-MR60X-el próbálkoznák a mikrofonosból, mert annak már szimpi a mérete és a párnázata. Meg kellene hallgatnod valahol, én még nem próbáltam ezeket a tipusokat. -
Marvinyo
aktív tag
válasz
Samtya #49012 üzenetére
Értem. Mi a helyzet az SR50X illetve MR60X-el? Nem JVC manias vagyok, csak mikrofonost nem igazán találok más gyártótól ilyen áron.
Az MR60X nekem első látásra az ajánlottak között szereplő JVC HA-M55X mikrofonos/gombnyomós verziójának tűnik.
Igen, ezek drágábbak már 10 000-nél de belátni készülök, hogy ennyiért nem kapok használhatót ami mikrofonos is. Szóval legyen 15 000 körüli a maximális összeg, maximum spórolok rá még 1-2 hónapig.
-
starflo
csendes tag
Sziasztok!
A páromnak szeretnék fejhallgatót venni, ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Sennheiser márkára gondoltam, mert a füleseikkel meg vagyok elégedve nagyon.
De bármilyen egyéb, strapabíró, jó hangzású fejhallgató érdekelne.Leginkább számítógépen játszásra és utcára zenehallgatásra használná, tehát mindenképpen vezetékes érdekelne. Zenéből a populárisabb, inkább kicsit elektronikusabb zenéket kedveli.
A kialakítása mindenképp zárt legyen, és circumaural.
Árban 15.000 Ft, max. 20.000 Ft körül gondolkodom.Előre is köszönöm az esetleges segítségeket.
-
Samtya
senior tag
válasz
Marvinyo #49010 üzenetére
A Pana és a Creative már inkább cicumnak tűnik. A JVC-k nem hiszem, hogy sokkal jobban szólnak, de ki kellene próbálni. Azt is, hogy a telefonhoz jó-e. Az SB Audigy-n ha külön van fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet, akkor adapter kell, keresek képet róla.
Ilyenre gondolok. -
Marvinyo
aktív tag
válasz
Samtya #49007 üzenetére
Szia!
Elnézést, rossz link maradt a vágólapon, ezt akartam linkelni:
JVC HA-SR225Bár ez is nyitott és supra (amennyire én meg tudom ítélni), de valószínűsítem, hogy akkor én eddig is suprákat használtam, csak a leírás alapján tűnt circumauralnak (Panasonic RP-HTF295, illetve egy Creative Gaming HS-800-am volt, előbbi működik, de az árának megfelelő gagyi hangja van (mondjuk én anno 2000 forintért vettem, nem akciósan a teszkóban, nem tudom miért listázzák 5-8 ezerért a webshopok), gondoltam ideje cserélni, utóbbi belső csatlakozótört, javítása sokba kerülne elvileg...) :-)
"Nem mindegy, hogy androidra vagy iPhone-ra dugod."
Windows Phonera leginkább. De igyekeztem utánanézni, és több külföldi GSM bolt kínálatában találtam, pl.:
LINK
Persze ettől függetlenül lehet átverés, talán ki tudom próbálni valamelyik nagyobb üzletben."Felmerül még az is, hogy a SB Audigy szereti-e a telefonos TRRS csatlakozót."
Ez mit takar? Hogy lehet egyáltalán nem ad hangot, vagy csak a mikrofon része nem lesz használható? Utóbbi egyáltalán nem zavar, van különálló mikrofonom. -
Sonja
nagyúr
-
rookie8906
csendes tag
Sziasztok.
Utcára szeretnék fejhallgatót,telóval hallgatnám.
Hd471 meg urbanite xl-t néztem 30körül.
Melyik a jobb választás,ha ugyanannyiba kerülnek?
Hangminőség,kényelem,stb szempontjából?
Köszi.
Üdv -
Samtya
senior tag
válasz
Marvinyo #49006 üzenetére
Szia!
Amit linkeltél az egy JVC HA-S360. Akárhogy nézem, ennek normál vezetéke van, nem mikrofonos. Ezen kívül nem circumaural, hanem supra és nem nyitott, hanem zárt.
10000 Ft alatt csak a Maxell Retro DJ II-t tudom említeni mikrofonosként, de az is supra.
Az aprón van kevés garanciás Sony MDR-10RC, ez is supra.
Ha olyat sikerülne találnod amin a mikrofonon kívül még vezérlőgombok is vannak, akkor lép életbe a feletted kitárgyalt probléma. Nem mindegy, hogy androidra vagy iPhone-ra dugod.
Felmerül még az is, hogy a SB Audigy szereti-e a telefonos TRRS csatlakozót. -
Marvinyo
aktív tag
Sziasztok!
"Szóba jöhetnek viszont a topikban a kábelre szerelt mikrofonnal ellátott fejhallgatók" alapon írnék ide. Ilyesmit kerestem már régóta, de a telefongyártók hivatalos termékei eléggé el vannak szállva ár terén szerintem. Az Aqua kínálatában ezt találtam:
https://www.aqua.hu/jvc-ha-s360-fejhallgato-fekete-30mm-neodymium-magnesosszecsukhato-kivitel-151181.html
Tisztában vagyok az árával, nem várok csodát ennyi pénzért, de telefonon lenne használva (bár FLAC formátumból), illetve egy SB Audigy hangkártyával gépről. Ennyiért megérheti?
De részletezve a topicnyitót:
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon és az utcán (tömegközelekedésen) is vegyesen.2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Rock/Metal illetve klasszikus zene (tudom, a legjobb párosítás...). Néha játék.3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
10 000 forint körül, de elég igénytelen vagyok ilyen téren, a hangkártyám (Creative SB Audigy), meg az utca sem az igazi zenehallgatós hely, nem biztos, hogy érezném a különbséget pl. a fenti 6 000 forintos és egy 20 000-res között. Mikrofonost szeretnék.4.) Új vagy használt?
Új, legalább 2 év garanciával.5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural... gondolom.6.) Zárt vagy nyitott?
A zárt szimpatikusabb, talán tömegközlekedésen többet használnám, illetve este, amikor is fontosabb lenne, hogy ne szűrödjön ki. (Igen, tudom, hogy ennek ellenére egy nyitottat linkeltem fent).7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Semmi különös nincs, csak ne torzítson nagyon durván. (Nem az olcsóbb fejhallgatók "alap" torzítására gondolok, hanem amikor serceg-zörög-kattog... nem tudom másképp kifejezni, remélem érthető :-) )8.) Honnan vásárolnál?
Itthon, ahol megadják a 2 év garanciát.9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Creative SB Audigy hangkártya van a gépemben, illetve telefonról szólna FLAC/MP3 vegyesen. Többnyire FLAC, de pár felvételt lehetetlen benne megszerezni.A válaszokat előre is köszönöm!
-
jzola
tag
válasz
guftabi96 #48926 üzenetére
Ha már kábelről volt szó.
Került a lakásba egy porszivorobot napokban. na most ez a "jószág" előszeretettel megeszi a kábeleimet
Nekem a cuccaim kb. ágymagasságban vannak előfordul hogy kábel földre kerül.
Van egyébként valami kulturált kábel tartó vagy ilyesmi? vagy láttatok már jó megoldást kábelekre?
(Fejhallgató tartóm van szép famég innen forumról szereztem )
-
Joshi
titán
Üdv. Érdeklődnék hogy az alábbi fejhallgatók közül melyik ajánlott, esetleg van-e ezeken kívül ami hasonló árkategóriában van de jobb? Mindenképpen Bluetooth fejhallgató kellene lehetőleg fület körülölelő. Köszi.
-
Samtya
senior tag
válasz
motown5l #49000 üzenetére
Közben rájöttem, hogy nem lesz jó adapterrel sem. Adaléknak annyit, hogy itt van egy leírás, ahol megpróbálták átforrasztani az ellenállásokat, de azokból is többféle kombináció van, tehát nem lesz olyan, hogy mindeféle készülékkel fog működni.
Az meg jó kérdés, hogy a gyártók miért nem tudnak egyféle szabvány szerint termelni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- TCL LCD és LED TV-k
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- One mobilszolgáltatások
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest