- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szakibá...
senior tag
válasz Keeperv85 #49108 üzenetére
Bevallom, nem mindig értem, amit írsz, pl: "60-as driver mellé 60-as fejes" (az illesztésnek amúgy sincs értelme hangszórók esetén).
Valóban érdekel, hogy milyen fejhallgató hangszórójában találtál "műterhelés" smd ellenállást. A vita elején azt állítottad, hogy a HyperX -ben van ilyen, majd később, hogy roncsolásmentesen nem lehet megállapítani, de reméled, hogy nincs. De ha többször találkoztál már ilyennel (ahogy állítod), mondj rá konkrét példát, mert ez engem valóban érdekel. Ha én szétgyilkolnék egy fejhallgató hangszórót és találnék benne egy ilyen logikátlan, értelmetlen, mechanikailag kivitelezhetetlen dolgot, arra emlékeznék. Csak azért kérdem, hogy ezek után nyugodtan átugorhassam-e a hsz-eidet.Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
fattyu
veterán
válasz Keeperv85 #49108 üzenetére
kábelről beszélni nem.
ilyen szinten elektromosságról igen. ezzel az erővel a műanyagok összetételéről és gyártástechnológiájáról is lehetne merthogy a fejesek nagy része abból van...
és ha felnézel oda jobb sarokba akkor amikrofonos fejes itt eleve off.
Sokakat zavar már.
hagyjátok abba please.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
.DLL
veterán
válasz Keeperv85 #49087 üzenetére
Sorban téves állítások. Nézd át a Kirchhoff törvényeket és a Norton tételt, ha nem érted, akkor pedig szimulálj, vagy vedd a fáradtságot, hogy LEMÉRED. Hidd el én is túl vagyok elég sok mérésen, nekem nem kell elmondani, de még ez elmélet is tök egyszerű mögötte... Csak azért tépem itt még a számat, hogy ezt a sok hibás elképzelést ne terjesszétek.
Bkercsooo, Vodkabooy, hol vagytok?"Ezen nincs mit szépíteni, ennek az eredő ellenállása a pont a duplája az alap megoldásnak, amit mellesleg te magad is felrajzoltál."
Ez csak nem igaz, tehát nincs így. Ez esetben is kisebb-egyenlő lesz a vezeték ellenállás.
A képekről rendre lehagytad a végfokozat kimeneti impedanciáját, ami elég fontos, és talán úgy könnyebben átlátnád, hogy mi merre miért.
"Ezzel ugyanazt csináltad, mint amit lerajzoltál, illetve lásd feljebb. Az az összekötés ott elektronikailag semmit sem jelent. Ha elhagyom is tökéletesen ugyanaz az eredmény."
Ez szintén nem igaz. Az ellenálláson átfolyó áram feszültséget hoz létre az ellenálláson, Ha csak alul kötöd össze nem kapcsolódik rá a másik oldalra, a felül is összekötöd (magyarán egy vezetéket csinálsz belőle) rákapcsolod a másik oldalra azt a feszültséget.
Ábrákkal, hogy miért, hogyan:
Legyen a bal oldalon a pillanatnyi feszültség 1,3V. A jobb oldalra nem küldünk jelet, ki is szürkítettem.Az össz ellenállás kb. 64,2Ω, ezért mindegyiken átfolyik kb. 20mA, ami a vezetékek ellenállásain is feszültségkülönbséget hoz létre.
Haladjunk tovább:
Most takarjuk le a bal oldalt, és nézzük meg mi történik a jobb oldalon. A nem épp ideális GND vezetékünk most feszültséggenerátorként viselkedik, és az a 40mV rákapcsolódik a jobb oldali kör 64,2Ω-jára, amin 0,62mA áramot hajt át, tehát a bal oldal jele kis mértékben áthallatszik a jobb oldalra is.Most nézzük meg mi történik ha ezt a feszülséget elkülönítjük a másik oldaltól csillagpontos bekötéssel:
Semmi. Az áthallás gyakorlatilag megszűnt."Abba pedig most ne menjünk bele, hogy a sodrat hullám impedanciája milyen hatással van a hangfrekvenciás jelekre. Röviden: [...] semmilyennel."
Egy szóval nem hoztam fel a hullámimpedanciát, és hogy az komolyabb hatással lenne hangfrekire.
A "sordást" csak képletesen értettem, a példa kedvéért, miszerint minden ponton össze van kötve a két vezeték, ennyi."Nem, egy 60-100ohm közötti smd-re gondolok, amit szépen bepakolnak bizonyos hangszórókba a tekerccsel sorba [...] A tekercsnek van ellenállása: ideális esetben 8-10 ohm max., nem 60...[/B]"
Azt hittem ezt nem gondolod komolyan, és pedig de. Nyilván majd egy 300 Ohm-os fejesbe 300 Ohm körüli műterhelést tesznek, egy 600 Ohm-os fejesbe pedig egy 600 Ohm-os ellenállást? Nem. Csak egyszerűen nem.
A fejhallgatókat így tekercselik, olyan vastagságú és hosszú huzalból, hogy ekkora értékek jönnek ki. Egy plusz soros ellenállás agyoncsapná a damping faktort is.Elnézést, ha a képek nálam sem teljesen korrektek, de így elég jól szemléltetik a történéseket.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
szakibá...
senior tag
válasz Keeperv85 #49087 üzenetére
Elismerésem, hogy mekkora energiát fektetsz abba, hogy magadtól, majdnem tippelgetés útján akarod megtudni, hogyan működik egy mikrofonos fejhallgató. Egyszerűbb lenne olvasgatni, mint találgatni és méricskélni, hogy mi lehet a mikrofon kapszulában (megsúgom, FET is van benne). Ezek a kapszulák nem sztereók, soha nem is voltak. Viszont be lehet kötni 2, vagy 3 vezetékkel is, attól függően, hogy külön akarom-e a tápot vezetni hozzá, vagy milyen üzemben akarom használni benne a tranyót.
Ha én gyártó volnék, én is használnék 6 eres kábelt, ha nem is volna szükségem rá, de olcsóbban megkapnám, mint a kevesebb érrel rendelkezőt az adott pillanatban, valószínűleg itt is ez történt.
Az áthallásról beszélni fejhallgató kábel esetén teljesen fölösleges, nincs gyakorlati jelentősége. Évtizedekig jól elvoltunk a lemezjátszók 20-25 dB-s áthallásával is, maga a műsor tartalma sem igényli ezt a fajta hisztériát. Ehhez egyébként sincs köze a driverek érzékenységének.
A "sodrat hullámimpedanciája" szövegen végképp kiakadtam. Emberek! Hangfrekvenciás tartományról beszélünk!
Nincs semmilyen 60-100 ohmos smd ellenállás sehol, tökéletesen értelmetlen, De ha egyszer találnál ilyet, akkor feltétlenül értesíts! Védelmi célból viszont találhatsz a driver előtt párhuzamosan diódákat, amik a túl nagy feszültséget fogják meg. (pl. Beyerdynamic, Stanton...)
Honnan vetted, hogy a tekercs ellenállása "ideális esetben 8-10 ohm " ? Ilyen sincs, én 5-től 2000 ohmos ellenállású fejhallgatókat ismerek, nem csak ezen múlnak a dolgok.. Van olyan típus (DT48), amihez a gyártó 120 ohm kimenő impedanciás erősítőt, vagy ekkora értékre kiegészítést javasol, pedig 25 ohmos a driver. A gyakorlatban én nem vettem észre hallható különbséget.Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
.DLL
veterán
válasz Keeperv85 #49071 üzenetére
"... a neki kialakított aljzat mono. Maga a mikrofon fizikailag két csatornás"
Nem. Kérlek, hidd el nekem (vagy ha nekem nem, akkor kérlek szedd szét) fizikailag is egy csatornás a mikrofon. Csak valamiért sztereó dugót tettek rá, ennyi. (pl. későbbi modellen noise cancelling funkció, ne kelljen átállítani majd a gyártósort) De az aljzatról konkrétan 1 csatorna, azaz két szál jön le róla, és megy be a gépbe, ezek után nem tudom mit szeretnél bizonyítani még. 1 csatorna jön róla.
Az Audacity-ben valószínűleg azért látszik két sáv, mert a madzag végén lévő dugóban a tip és a ring ugyan azt a vezetéket kapja, a másik pedig a gnd megy a sleeve-re, de azon, hogy kettő szál megy a mikrofontól le végig a kábelben nincs mit tovább ragozni."Oda lehet kapni y zsugorcsövet helyette, de nem remélem, hogy az megközelíti ezt a tartást..."
Én a törésgátló miatt aggódnék a legkevésbé, a jó minőségű kábel, ahogy mondod sokkal fontosabb. Ezek a merev törésgátlók sokszor nem csinálnak semmit, és pont ott törik meg a kábel.
A DT880-amaon cseréltem kábelt, zsugorcsőből van a törésgátló (lépcsős, 2 rétegben) és másfél éve jól van, köszöni. (oké, utóbbi időben kevesebbet használom.) De maga a kábel nem egy tömör valami, a vezetők is el tudnak mozdulni benne, normál használat mellet 5 évet saccolnék neki, szóval ha van egy hasonló kábel, akkor a törésgátló inkább csak annyi, hogy hatékonyan növelje a hajlítási sugarat, erre a zsugorcső is alkalmas. Persze DIY vonalon (ha valaki nem szereti nézni, mert nem esztétikus más megoldást kell keresnie)Na de haladjunk,mert vannak itt még érdekes kijelentések. Csak a végével kezdem, aztán haladunk sorban:
"...ráadásul dupla akkora ellenállása lesz csatornánként a kábelnek..."Ezt gondold át egy picit. Vegyünk többféle esetet a GND vezetékre.
Elsőként nézzük meg az általad felvázolt lehetőséget, hogy a két vezető így olyan, hogy akár több ponton is összeköthetném, sőt, össze is sodrom, hogy végig össze legyen kötve. Ekkor az eredeti célomat kevésbé értem el, de kaptam egy dupla vastag keresztmetszetű vezetőt. Akkor most nagyobb lett az ellenállása vagy kisebb? Kisebb.Most vegyük azt az esetet, hogy 1 darab GND vezető fut végig a kábelen. Nézzük meg mit is csinál egy ilyen vezető: ellenáll. Van neki ellenállása. nem is kevés, 1-3 Ohm is sem ritka. Tételezzük fel, hogy a jobb csatorna felé folyik áram, a jobb hangszóró szól. Ez az áram visszatér a GND szálon, és a rajta átfolyó áram saját belső ellenállásán feszültségkülönbséget eredményez. Nem nagyot, mert pl. 2 Ohm sem nagy és nem is Amperek szaladgálnak, de ha ugyan ez a GND szál megy a bal csatornához is, akkor ez a kis feszültség bizony rákerül a bal hangszóróra, az erősítő kimeneti impedanciáján keresztül. Ez bizony hibafeszültség, csatornaáthallást okoz, és a mai érzékeny drivereknek nem mindegy hogyan van megoldva a kábelezése.
Ha két GND vezeték van, akkor az ellenállásukon eső feszültség tökre elkülönül, nem rángatja egyik hangszóró a másikat, javul a szeparáció és a sztereó tér, nem mellesleg két vezeték, dupla keresztmetszet, mégkisebb ellenállás is hozzá tartozik.
Persze az lenne a legjobb ha az erősítő kimenete előtt is földfüggetlen lenne a két csatorna, de tételezzük fel, hogy a fejhallgató-erősítőnket jól kivitelezték, akkor ez már első körben elég amit megtehetünk."[...]Az eszközben mint látod a balos felén van egy vaksziget kialakítva. Egyszerű szerepe van:"
Láttam már ilyet, nem 1, nem 2 fejhallgatót szereltem már."60 ohm-os műterhelés is a hangszórók belsejében,"
Műterhelés? Itt most ugye a hangszóró impedanciájára gondolsz, mert az valóban van neki, ami rendelkezik egy kb. 60 Ohm-os egyenáramú összetevővel is, de az nem "műterhelés", nem a zárlat elkerülése miatt "van ott", hanem mert a tekercs vezetékének is van ellenállása, amiből felépül a tekercs.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
darvinya
titán
-
darvinya
titán
válasz Keeperv85 #49071 üzenetére
utána nem biztos, hogy bármit is fog érni az ott, az alsó -y-ba tett- pedig ahogy már mondtam párszor: fröccsöntött. Pont az y elosztása miatt necces ez. Oda lehet kapni y zsugorcsövet helyette, de nem remélem, hogy az megközelíti ezt a tartást...
Mint írtam van nem zsugorcsőves osztó: [link], [link], [link], [link]
Gumi kábel meg magától szétfoszlik.
Etc.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
.DLL
veterán
válasz Keeperv85 #49056 üzenetére
"Szerintem meg nem, sőt.."
Értem, tehát az egy oldalas, egy szem mikrofonkapszula sztereó. De nem baj, a következő HSZ-edben a képről is bebizonyosodott, hogy mono.
Egyébként azt hittem DIY-ra gondolunk mindketten, de ha jól értem készen megvehető, szerelt kábelre gondoltál, amit valóban nehezebb beszerezni egy ilyen gamer fejesnél, ha megszakadt... :\
Amire egyébként gondoltam nem igényel semmilyen különleges csatlakozót:
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
-
darvinya
titán
válasz Keeperv85 #49061 üzenetére
Bocs azt nem értem, hogy egyoldalon bejövő vezetékhez(3 szál jön be, jobb, bal, gnd…) miért kell Y elágazás?
…de ez két hármas, nem fonva, mert külön szigetelésben mennek…
Ez azt jelenti, hogy két oldalas betápos fejhallgató, mert nem ezt írtad.
De minek kell külön harisnya?Egyoldalas betápos vezetékhez van sok lehetőség, …3+1; 4+1; 5+1 kábel.
Kétoldalas betápos dupla vetetékhez van, 2×1+1; 2×2+1; 2×3+1Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz Keeperv85 #49057 üzenetére
Na most teljesen összezavarodtam.
2db 3 PIN(TRS) kell csatlakoznia a sz.audio kimenet+sz.mikrofon bemenet(2db 3 PIN-es aljzat).
Ennek a végek mennek fülhallgatóhoz/mikrofonok-hoz.
2db 3 PIN-eshez adtak 1db 4PIN(TRRS) közösítőt, ami 4 PIN-es aljzathoz való.Test (nem GND, mert a föld) audio és mikrofon esetében azonos eszközön ugyanaz.
-
darvinya
titán
válasz Keeperv85 #49053 üzenetére
Jack ketté van osztva, értem:
1Jack sztereó audio+test
2Jack sztereó mikrofon
Mind2 3 PIN-es jack?Vagy 1db 4 PIN-es jack, de akkor nem sztereó mikrofon.
Kábel fonással könnyen kivitelezhető Y leágazás.(párat már csináltam).
-
.DLL
veterán
válasz Keeperv85 #49053 üzenetére
Jobb mic, bal mic... szerintem mono.
De abban igazad van, ha normálisan akarjuk megcsinálni akkor 6 eres kábel kell, de az is olyan felállásban, hogy L+GND, R+GND, Mic+GND. És akkor egymás jelei nem mérődnek össze a közös vezetéken. 6x0,22mm²-es réz kábelt amúgy szinte "mindenhol" lehet kapni ahol kábelt lehet venni. Még vastagabbak is az erek mint általában a gyáriak, árnyékoltat is lehet kapni, szóval tökéletes a feladatra.(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz Keeperv85 #49033 üzenetére
A kábele amúgy nem levehető, innentől ha cserélni kell akkor kb. mindegy milyen "egyedi" kábele volt, bármilyen normális minőségű jó. De lehet hogy te hibás darabot fogtál ki, ami persze előfordulhat mással is, de sokan vettek és nem sok panasz érkezett rá.
bajaki (#49032): Hangben előrelépés a Retro DJ-hez képest, árát, éri, de ha igazán jót szeretnél, akkor Beyer DT770 Pro, akár használtan is, mert bírják, vagy vintage (régi) DT770, de ha nem feltétel hogy zárt legyen akkor vannak más lehetőségek is, Takstar Hi2050 és alteregói, ATH AD500X, használtan DT990, jó állapotú AKG Sextett ha találsz, stb.
(P.H.)
-
rappit4
őstag
válasz Keeperv85 #48920 üzenetére
Akkot lehet az én modellemmel van baj. Minden forrásból hiányzik a közepe és a magas nagyon sok nekem illetve még 1-2 ember alátámasztotta akik hallgatták. Hallgattam Fiio X1 lejátszóró, egy saját építésű szekeres féle fejes erősítőről meghajtva egy bkercso féle kisDAC-ról foobar 2000-el illetve volt még cd lejátszó dac-járól is meghajtva, sima alaplapi dacrol és ugyan ezt tapasztaltam a sound devices 788 rögzítőből visszahallgatva a felvett hangokon is.
(#48921) Bukk900:
Ez a k271-hez képest milyen szinten van?[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Keeperv85 #48854 üzenetére
Takstar fejeseken ilyesmi nem szokott előfordulni. Kingstonék ezek szerint sikeresen elcseszték a dizájnt...
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
contaxg
veterán
válasz Keeperv85 #35751 üzenetére
Ácsi...azért itt nem PRO80 szintekről beszélünk. Ha úgy tetszik most egy 70"-os OLED kijelzőt szolgál ki az a kábel.
(#35753) .DLL
De az audiophile logika szerint egy szin után a kábel upgrade is terítékre kerül[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Dorien
veterán
-
Dorien
veterán
válasz Keeperv85 #35441 üzenetére
Biztos. Általában a fejhallgató kimenetek nem szoktak elfüstölni a 32 ohmos fejesektől (legalábbis én még egy ilyen sztorit nem hallottam), aminél a kisebb impedancia nagyon ritka. Az inkább probléma, hogy a fejeskimenet kimenő impedanciája magas és a damping factor gyenge lesz - túlrezeg a membrán, nem elég feszesek, pontosak a megjelenő hangok, hiába erősített a kimenet.
Bukk900: Szerintem jó lesz.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Dorien
veterán
válasz Keeperv85 #35434 üzenetére
Biztos... Mi itt most fejhallgatók hangerejéről és impedanciájáról beszélgettünk, ami általában valahol 32-600 ohm között van. Egy 32 ohmos is lehet halkabb, mint egy 300 ohmos, ha ez utóbbi sokkal érzékenyebb.
-
Ati1979
veterán
válasz Keeperv85 #34998 üzenetére
Én a helyedben azt csinálnám, hogy elkezdenék hallgatózni.
Kipróbálnék több fejhallgatót, fejes erősítőt, DAC-ot, hangkártyát stb. Így be tudnád lőni a minőségi és árkategóriákat.
Meg az a másik, hogy mindenkinek más a füle. Mi nem tudjuk, hogy te mennyire hallod ki a különbségeket.Ez a külső meg belső hangkártya vita elég parttalan. Attól függ, hogy konkrétan miről van szó. Vannak jó belső és külső hangkártyák is.
Én azt mondom, hogy azt a 20-30 ezres szintet forrás tekintetében érdemes lehet kihagyni.
Nem elképzelhetetlen, hogy többségnek más a véleménye. -
Ati1979
veterán
válasz Keeperv85 #34982 üzenetére
Szerintem sem hoznak nagyságrendi javulást az olcsóbb külső hangkártyák. Szóval én is kihagynám a helyedben hacsak nem akarsz rá kicsit többet költeni. Olyan 50-60 körül már vannak használható megoldások.
(#34983) funkmester
Ha a téma összefoglaló alapján tennéd fel a kérdést akkor jobban tudnánk segíteni. Szerintem amúgy az ath, a beyer shure és az akg fejesei elég jó ár/ érték aránnyal rendelkeznek ebben az árkategóriában. Viszont a forrásra is nagyon érdemes odafigyelni.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Keeperv85 #34982 üzenetére
Nekem 1 éve van meg a Fiio E10 és azóta sem gondolkodtam másik forrásban, mert tökéletesen elégedett vagyok vele mind fejessel, mind hangfalakkal. Most már csak az utódját (E10K) lehet kapni 21eFt körüli áron. Ami még alternatíva lehet: Musiland Monitor 01 US, Asus Xonar U7, SB X-FI HD
-
contaxg
veterán
válasz Keeperv85 #34979 üzenetére
Nem biztos hogy lényeges fejlődést jelent egy olcsó külső hangkari. A Kingston/(alias Pro80) elég jól szól egy átlagos belső hangkártyával is. Annyira jól, hogy a többségnek tökélestesen elegendő a hangja egy életre.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Dorien
veterán
válasz Keeperv85 #34977 üzenetére
Érdemes benevezni legalább egy Retro DJ-re és máris elértél vagy 75%-os javulást hangminőségben a beépített prüntyögőkhöz képest.
-
contaxg
veterán
válasz Keeperv85 #34946 üzenetére
40 év alatt az otthoni hifik hangja inkább romlott mint javult..és ez akkor sem volt a hűha kategória (nekem persze az volt akkor és most is)
-
Goblin12
őstag
válasz Keeperv85 #34896 üzenetére
Hali,
mint G35 tulaj, megmondom neked őszintén, hogy ez a fejes semmire nem alkalmas azon kívül, hogy elmondhasd, hogy van. Egy kis AKG K44 jobban szól nála majdnem mindenben
A párnái szanaszét foszlottak a 3 hét után. Az egyetlen ami tényleg jó benne az a mikije azt egészen véletlenül profin megcsinálták, soha nem búg zúg nem szedi össze a környezeti zajt, szal ezért megéri megvenni.
Másért nem. Miért vetem ilyen szart.
[ Szerkesztve ]
-
SeatZola
őstag
válasz Keeperv85 #34902 üzenetére
Ha jót akarsz magadnak, akkor vegyél egy Kingston HyperX Cloud-ot. Én megtettem 2x-is!
Az alapja a Takstar Pro80 zárt hifi fejhallgató, aminek itt többek szerint is nagyon jó hangja van és ez van megfejelve egy lecsatolható mikrofonnal, ami szintén nagyon jól teljesít. Én használom játékre és zenére is és nagyon meg vagyok vele elégedve. Az edigitalban most akciósan 28k helyett 21990Ft.Rappi
-
.DLL
veterán
válasz Keeperv85 #34899 üzenetére
A "zenei" fejhallgatók általában jobbak. Főleg ár/érték arányt tekintve. Ha jobbak akkor jobbak. Pont. Mi lehet a döntő érv egy gamer fejes mellett, (a kényelmesen lehajtható mikrofon kívül) ami a megvétele mellett szól, akár játékra is. Biztos vagyok benne, hogy egy Maxell Retro DJ lepipálja a legtöbb gámer fejest, mélyekben, tisztaságban, térrben (mert hogy elég jó tere van zártságához képest) és ez csak egy 5k-s 2.0 fejes. Szerintem az 5, 7.1 és hasonlók csak marketing bullshit.
Néha-néha akad azért olyan gamer fejes, ami egy jól bevált fejhallgatót használ, csak megfejelték mikrofonnal: HyperX Cloud.
Nameg van Sennheiser-nek, Beyerdynamic-nak, Audiotechnica-nak is gamer vonala, viszont mivel ők gyártanak rendes fejhallgató-vonalat is ezért nem tudom mennyire hangolták el a Gamer vonalat, hogy különbözzön a zeneitől... remélhetőleg semennyire. (ezek mondjuk nem olcsók)(P.H.)
-
törölt tag
válasz Keeperv85 #34896 üzenetére
"Viszont valami nagyon zavar: megoszlanak a vélemények a zenei képességeit illetően,.." Levetheted a zavarod, errefelé nem oszlanak meg a vélemények a zenei képességeit illetően. Itt nem tartatnak számon zenei képességei - főleg az árához képest.
"Akinek van, az megírhatná zenére mennyire "gáz"." Ez egy kicsit önellentmondásos kérdés - több okból is.
Lényeg, hogy itt (a hozzáértők) nem fognak neked ilyesmit javasolni, mert ez itt a zenehallgatási célú, hangminőséges fejhallgatók topikja, a G35 pedig nem ilyen célú készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500