- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- 3D nyomtatás
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz
#19103744 #41147 üzenetére
Mutass jobbat 7k-ért.
Nekem van egy itthon bedobozolva, hogy ha az AD500X netalántán bef@sna, akkor se maradjak fejes nélkül. Annál már nyilván nem használnám a Fiio E10 bass boost-ját, mert alapból sokkal erősebb a mélye és zárt. Amúgy én a Superlux HD681 EVO-t jobban szerettem a tere miatt, de az 12k. -
törölt tag
A Takstar HD2000 azért jó mert jó és pont? Vagy azért mert a teszt alatt az emberek fejében az ára is benne van?
-
Bodz
nagyúr
Plíííz, a hozzá tartozó topikba, ne kelljen kétfele figyelnem a témában!
-
.DLL
veterán
Ez már szerintem az 1.2
Jó lett az új struktúra, gyorsabb.
De ha már van lehetőség módosítani, akkor a vezetéknélküliség, és a "helpdesk" mikrofonos fejesek kérdését és véleményünket róla a kérdésektől függetlenül, egy külön szekcióban kéne tárgyalni, de maga a szöveg jó hozzájuk, ami van.
Mert ez így kicsit furcsán veszi ki magát:
"Ez a topik kizárólag zenehallgatáshoz való, vezetékes, sztereó fejhallgatókkal foglalkozik.
5.) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
8.) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?"A mikrofon kérdése lehet más tészta, mert ugye vannak, főként a cserélhető kábeles komolyabb fejesek telefon kompatibilis kábellel, amivel nincs is baj, s ilyet gyakran kérnek is, utcai használatra. Lehet hogy csak át kéne fogalmazni azt a kérdést, de a vezetéknélküliség szvsz ne legyen felajánlva, elég a szöveg, hogy miért nem jó.
-
Bodz
nagyúr
Téma összefoglaló v0.1. Pár ötlet is akad benne, véleményezzétek!
-
Bodz
nagyúr
Önmagában az még nem jelent semmit, hogy 50+ ohm, ettől még megbírkózhat vele szépen az X3 saját erősítője. Szóval én csak akkor vennék, ha megkívánja az adott fejhallgató. Ha mégis kísérleteznél, akkor a már említett Fiio E12 végülis nem rossz, csak éppen az árát nem éri meg egy asztali megoldáshoz (tudom, nem fair az összehasonlítás) képest. A hordozható cuccok átka DAC/DAP/AMP vonalon, kis helyre kéne sok mindent megfelelően bezsúfolni.
(#41116) jippa & h1mpi & .DLL: Köszi!
A javasolt változtatások megcsinálom majd az összefoglalóban.(#41120) junpet: A HD2000 úgy általában kényelmesebb, kevésbé szorít, mint a Retro DJ. Sajnos a kipróbálása tényleg problémás.
-
Nigér
őstag
-
hitman,
őstag
caelius
Jaj de felpörgettél, alig várom az enyém! -
caelius
csendes tag
válasz
Dorien #41130 üzenetére
Furcsa, nekem az E10 az Invertoryhoz kepest olyan volt, mitha egy kis szurke dobozba zartak volna a hangkepet. Osszement a ter es fatyolos volt. Ha legkozelebb aldozok ra, akkor az E10-et cserelem.
Eddig genius 5.1 es egy Sharkoon H10-en hallgatoztam - ahhoz kepest most van mit elvezni. -
Dorien
veterán
válasz
caelius #41129 üzenetére
Ha Fiio E10-et használsz hozzá, akkor az abban lévő DAC lesz a gyenge láncszem a részleteket tekintve. Én próbálgattam többféle Bkercso-féle erősítővel is, de azok nem hozták el a megváltást. Lágyabbá, folyékonyabbá tették valamivel a hangzást, de amikor visszadugtam direktbe az E10-re annak a kicsit karcosabb, markánsabb hangja ugyanúgy tetszett. Szóval én DAC-okat próbálgatnék az Invertory elé...
-
caelius
csendes tag
válasz
caelius #40466 üzenetére
Vegul egy AD500X lett a befuto.
Ugy gondoltam egy nyitott jobb vetel lehet.
Sokat toprengtem, hogy vajon megerne-e kulon erositott beszerezni, de nem sokat talaltam es valahogy 50-rol indultak az arak. Hasznaltba talatem egy Invertory-t, es azt kell hogy mondjam megerte az arat - egeszen megnyilt a hangkep az E10-hez kepest.
A fejhallgato engem lenyugozott. Kiegyenlitettnek erzem a hangkepet, a melyek feszesek, a magasak csillingelnek - egyik se akarja tullicitalni a masikat. A ter tagas, a hangzas reszletes. Mondjuk meg tobb reszletet el tudnek viselni, de lehet, hogy ebben nem csak a fejhallgato a ludas.
Jo nagy plussparnai vannak, szamomra kenyelmes, 2-3 ora utan kell igazgatni kicsit, mondjuk ebben a szemuvegem se segit sokat.
Kar hogy nem cserelheto a kabele, mert a gep elott hasznalva, van hogy utban van az a 3m kabel. -
nucky30
tag
Amúgy nézegettem egy picit a specifikációkat, és ezeken az adatokon megakadt a szemem 7Hz-40000Hz. Ez gondolom azért jónak mondható ugye ?
-
nucky30
tag
válasz
Gzula[HUN] #41124 üzenetére
Rendben, bár nem vagyok nagy szaki, de megpróbálom megfogalmazni ahogy tudom. Már megrendeltem, jövőhét csütörtökre ér ide
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
nucky30 #41122 üzenetére
Szerintem mindenki nevében megkérhetlek arra, hogy számolj majd be róla. Te leszel az első. Én azért nagyobb tesót választottam volna (textil párna híve vagyok). Tegnap találtam egy helyen 9.990.- Ft ért itt Kalocsán, ha érdekel még elküldöm a linket priviben. Reklámozni nem akarom.
-
nucky30
tag
Na közben eldőlt, Pioneer SE-M521-es lesz, remélem nem bánom meg
-
Dorien
veterán
válasz
#19103744 #41119 üzenetére
Kingston HyperX Cloud - ha zárt fejes kell mikrofonnal, akkor ezt 25k körül vedd meg nyugodtan. Mondjuk egy Takstar HI2050-től jobb térhangzást kapnál olcsóbban, csak az nyitott. Feljebb meg ATH AD500X - ez is nyitott.
junpet: Nekem van mindkettő, a HD2000 mindenben jobb kicsivel a Retro DJ-nél és hosszú távon is kényelmes marad. 10k alatt szerintem ne keress mást.
-
junpet
tag
Köszi a tippet!
(#41103) Bodz: Köszönöm válaszod! Az a baj, hogy a Takstar HD2000-et nem nagyon találni, kipróbálni meg sehol sem tudnám.
A két Maxell-t MM-ban ki tudom próbálni, már ha ki lesz állítva.
(#41114) demerion: Köszi! Megkérdezhetem, hogy te milyet használsz? Esetleg 10 alatt tudnál ajánlani?
-
törölt tag
Azért gondoltam, h. segítséget kérek, mert eddig a 3. típusnál tartok és már 2. napja szinte csak ezzel foglalkozom. (0-10-ig meg sem nézem szerintem ott biztos nincs jó hangzású, felesleges időpocsékolás) Közben találtam egy HyperX Cloud Headset típust, elvileg a Takstar Pro 80-ra épül. Jó lenne meghallgatni, vagy akár összehasonlítani, de 100Km-es körzetemben semmi komoly üzlet... Magyarország Budapest centrikus...
Nem sokkal kerülne többe a Takstar-tól, ha nem rontja el a belső kialakítás miatt a mikrofon... akár érdekes is lehetne.
-
jippa
aktív tag
grat a topikgazdasághoz, jó helyre került
a 30e-ig ajánlottak linkjét be lehetne tenni a legelejére az összefoglalónak, mert szerintem az aljáig már sokan nem jutnak el
ill. felvehetnéd a kérdések sorába, hogy "mindenképpen új, vagy lehet használt is?"
ott a "mire figyeljünk oda" résznél felületesen érinti a szöveg ezt a témát, de nem kéri, hogy ebben a kérdésben az érdeklődő foglaljon állást, pedig aki nyitott rá, annak lehetne ajánlani használt fejest is, nyilván nem eszement ritkaságokat, hanem olyat, ami 1 hónapon belül tuti van az ebayen, pl egy vintage dt 880
-
törölt tag
Sziasztok! Rendeltem egy ilyen fejhallgató, úgy, h. nem hallgattam meg előtte. 29 ember írt véleményt, szinte mindegyikük el volt tőle ájulva, nos... Megjött. Meghallgattam. Nincs még bejáratva, de szerintem ennek mindegy. Szerintem ez egy kínai vicc kategória. Egy időszámításunk előtti Philips SBC HP-150 használok most, fényévek vannak köztük. A Philipset ez a Sennheiser MX471 szintén kenterbe veri, pedig ez utóbbi nem is fejhallgató. Sajnos már elfogyasztottam belőle 3 db-ot 4 év alatt, mert borzasztóan sérülékeny. Szeretném ha valaki venné a bátorságot, és ajánlana egy fejhallgatót, vagy akár fülhallgatót is, ami tényleg szépen szól, nem csak basszusa van, elnyomva a közép, magas hangokat de nem is hiányzik belőle. Érzékenysége 108dB fölötti, mert lehet, h. utcára is kivinném. Valami meleg hangképpel rendelkező, nem baj ha kicsit színpadias, de azért ne legyen túl tolakodó sem. Nos a képlet egyszerű. Ha veszed a fáradságot és ezt a hangfájlt meghallgatod, (az írástól számított 20 perc múlva lesz elérhető) felállva, becsukott szemmel, és úgy érzed, h. valóság, akkor gyújts meg te is egy szál gyufát, és rázd el a füled mellett. Ugyan azt hallottad? Ha igen, mond meg a készüléked típusát
Nincsenek nagy igényeim szerintem, nem akarok egy autó áráért vásárolni, de még csak fél havi fizetést sem kifizetni, csupán valamit, ami élvezhető... Köszönöm ha segítesz.
-
Svédország
csendes tag
válasz
pulutodurumo #41105 üzenetére
Köszönöm az infót.
Ezt a gyártót nem ismertem, utána is olvasok kicsit. Persze még próbálok gyűjteni hasznos infókat és tanácsokat, minél jobb és számomra megfelelő terméket tudjak választani.
Fülhallgatóm van, de annyira nem vagyok oda érte, kényelmesebbnek gondolom a fejhallgatót, ezért is szeretnék váltani.
-
Gzula[HUN]
addikt
Jól emlékszel, valóban így volt. Elismerem, kicsit szurkálódós voltam előző hozzászólásommal. Itt jegyzem meg, hogy igazából a régi lett a donor, és a Tied használom a mai napig (kis tunninggal, az kell neki). 4 éves fiam azzal nézi "Tomasz a mozdonyt és társait" a Youtube-on, egy részről tényleg ez a legkényelmesebb neki, más részről nem a drágábbik füles esik le róla. Ha lusta vagyok, nem cserélem ki, azzal nézek/hallgatok akármit a számítógépen.
Rákerestem az M290 szóra, és igazából megint csak .DLL-től kell idézzek, valahol ez áll a legközelebb hozzá:
"Tulajdonképpen hosszan hallgatható kellemes koca zenélést biztosít, és a kényelme még mindig párját ritkítja, de igazi zenélére (sic!) nem ajánlott."
Minden más ízlés kérdése.
-
Bodz
nagyúr
Értem. Na mindjárt kutatok én is a fejemben, hogy mit is lehetne ajánlani. De előtte... Mihez, miért kellene? Mi a gond az X3 saját erősítőjével?
(#41106) Gzula[HUN]: Én úgy emlékszem, hogy neked pont kellett egy donornak, nekem meg csak itt állt feleslegesen. Nem beszélgettünk a hangjáról, mivel már úgyis ismerted. Amúgy valóban nagyon kényelmes, hosszan viselhető, ebben egyetértünk.
Bizonyos esetekben ez is lehet fő szempont.
Nálam ez a sorrend (általában):
1. hang
2. kényelem
3. kinézet -
Gzula[HUN]
addikt
Nem fogok belőle vitafórumot tartani, főleg nem veled, elég nagy a tapasztalatod van füles ügyben. De azt elég erős túlzásnak tartom, hogy "Mosott hangú, brummogó izé. Nem ajánlott." Ha már itt tartunk, tavaly tavasszal, amikor a tied megvettem, nem emlékszem, hogy írtál volna olyat, hogy pl. Figyu, vagy nekem egy ilyen, de olyan szarul szól, hogy inkább begyújtós lesz belőle, nehogy azt írják, hogy átb@szt@k ezzel a xarral.
Nem állítom, hogy nincs szebben szóló füles az M290-nél, de pl. a Retro DJ hiába szól b@szott jól, ha műbőr fülpárnával (főleg kikeményedővel) a világból ki lehetne kergetni. Én az elsőt annó kb. 5.500.- HUF-ért vettem újonnan, a 2-at tőled meg - azt hiszem - 3+postáért. Ennyiért kaptam - .DLL-t idézve - plüss fotelt, aminek álláspontom szerint elég jó tere van, egész este el vagyok vele, ha kell, és nem kell 10 percenként levennem még nyáron se, hogy szellőzzön a fülem.
Szerintem úgy helyes a kép, ha nem KIZÁRÓLAG hangminőség szempontjából adunk véleményt.
Szerk.: Újat én se vennék, inkább az említett utódjára, az M531-re lennék kíváncsi. És persze lehetőség szerint próba és próba.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Svédország #41096 üzenetére
Ilyen árú fejesek már nem tudják megmutatni a tudásukat egy telefonról általában. De pl. az ATH-MSR7 elő szokott jönni szaladgálós fejesnek. Fülhallgató nem játszik?
-
Bodz
nagyúr
válasz
junpet #41080 üzenetére
Megtoldhatatod nyugodtan a kábelt.
Szemüveggel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, de nem hinném, hogy a Retro DJ kényelmes lenne vele. Az lenne a legjobb, ha valahol ki tudnád próbálni vásárlás előtt.
A Takstar HD2000 egyébként kényelmesebb szerintem hasonló áron.(#41082) nucky30: Mosott hangú, brummogó izé. Nem ajánlott.
(#41092) Tulku: Akkor melyik a megcélzott árkategória?
Ötleteket várok a téma összefoglaló megújítására, megszépítésére!
Bevezessük a tagok külön ajánlásait is (mint a dac-os topikban az enyém) a nagy közös fejhallgató lista mellett? -
nucky30
tag
válasz
Gzula[HUN] #41099 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest