-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
muszor
tag
válasz
tal-garius #31289 üzenetére
Ok köszi szépen a tippet: ))
-
Ati1979
veterán
válasz
ates93 #31296 üzenetére
Szerintem ha ilyen árkategóriájú fejesben gondolkodsz akkor ne okostelefont vegyél hozzá, hanem jó minőségű DAP-ot. Ég is föld a különbség a kettő között hangzásban.
Hiába költesz a fejesre ha nem jó a forrásod.Igen van különbség. De okostelefonhoz teljesen fölösleges ilyen fejes. Harmat gyengén fog szólni.
A pc alaplapi hangkártyája még az okostelefonoknál is gyengébb. 20k fölött hülyeség fejest alaplapiról hajtani.
Szerintem vegyél egy olyan DAP-ot ami, tudja az usb DAC funkciót és meg van oldva a dolog.
Q701 teljesen felejtős...
-
.DLL
veterán
válasz
ates93 #31296 üzenetére
Látom van büdzsé rendesen, ami nem baj, így viszont PC mellé mindenképp érdemes beszerezni egy DAc, AMP párost (ha még nem hallottál erről, akkor ezek komolyabb "külső hangkártyák")
Fejhallgatóból pedig bőven elég lesz kezdetnek 100k alatt maradni: AKG K550/551, Shure SRH-840, AudioTechnica A500x, A700x, A900x, Bose AE2, Beyerdynamic DT770Edition, Beyerd. T70.
-
ates93
csendes tag
Előbb elég rosszul megfogalmazott szöveget írtam és amikor már szerkeszteni akartam kifutottam az időből !
Szóval még nem tom milyen fejhallgatót szeretnék , de még azt sem hogy milyen okostelefont !
Mindenképpen a cél az hogy a 2-ő együtt paszoljon és tetszen nekem is .
A fejhallgatót tömegközlekedési eszközökön , otthon , utcán , bárhol szeretném használni !
Leginkább zenehallgatás de mindenre lehetőleg jó legyen , videó , játék , mindenféle zenéket hallgatok.
Amit rá szánnék összeg az maximum 120k ! a 100k forintos és a 200k forint fölött lévő fejhallgatók között van nagy különbség ?
Mindenképpen vezetékes legyen a jobb minőség miatt . Circumaural lehetőleg . Lehetőleg zárt legyen , de lehet nyitott is . Nem muszáj mikrofon . A hangzás amit elvárnék tőle hogy zene hallgatásra , mély és magas hangokat illetve a basszus remek legyen benne ! Lehetőleg a vásárlási helyet , ahol érdemes megvenni a készüléket pls írjátok le , semmiképen sem szeretnék replikát venni ! Jó minőségű terméket szeretnék .A forrás amiről menne az .leginkább okostelefon ami még kérdéses hogy mi lesz mert még nem tudom mi lenne erre a célra a legjobb, de pchez is használnám . Egyáltalán egy okos telefonról tud jól szólni egy fejhallgató ugyan olyan jól mint egy pc-ről , és ha igen kell ehhez külső hangerősítő a telefonhoz ?Szóval kérlek titeket segítsetek minél több információval engem hogy mit érdemes venni , meg hogy hol . -
.DLL
veterán
válasz
ates93 #31290 üzenetére
Q701-et semmiképp, mert egy telefon nem bírja rendesen meghajtani, és mindig egy szűk keresztmetszetet fog jelenteni a zenehallgatásban (ez alól "egy PC" sem kivétel!) Asztali rendszert (DAC+AMP) viszont érdemes építeni a Q701 alá mert amúgy zssírkirály fejes!
Milyen telefonod van, hátha ismerik páran hogy szól? -
ates93
csendes tag
válasz
tal-garius #31293 üzenetére
De függ egy telefontól hogy mennyire tudja kihozni a fejesből a maximumot ? Tud olyan jó szólni egy jó fejhallgatóban a zene amit egy telefon hajt meg nem pedig egy pc ???
-
tal-garius
aktív tag
válasz
ates93 #31290 üzenetére
Egy hordozható fejes erősítő nem árt. Én egy K450est használok telefonnal, bőven megfelelő, mély tökéletes, dinamikus, bár kicsit zárt terü. Q701 jó kis fejes, azt inkább asztali lejátszáshoz gép/dac és erősítő mellé ajánlanám. Az én nagyobb fejesem is telefonnal tompa, nem az igazi.
Kh@osz
A Takstar tökéletes, de pl egy Audio technica M50 se rossz, bár drágább. K450 hordozható fejesnek zseniális szerintem. Szintén nézz be blogomba te is.
Akár K550 is tetszhet, de lágyabb mélyei vannak. -
contaxg
veterán
válasz
Kh@oSz #31291 üzenetére
Ebben az árban nem szerepel a böröndke (hardcase) és a Mo-i Áfa. Azt kérdezd meg, mekkora árat írnak rá a számlára. Ha jóval kevesebbet, mint az eladási ár akkor van esély, hogy kikerüld a hazai adóterheket. A Shure agresszívabb hangú és talán kényelmetlenebb is. Zenétől és forrástól függ, hogy melyik lehet jobb.
-
Kh@oSz
aktív tag
Sziasztok!
A jelenlegi AKG k450-emet szeretném lecserélni egy "nagyobb" darabra. Elolvastam az összefoglalót és sok hozzászólást is és nagyjából belőttem mely kategória érdekelne.
Szempontok: elektronikus zene (progressive, minimal, house)+ minden egyéb, otthoni használat, circumaural, zárt , vegyes forrás, kényelmes, 20-30e újanKét típus körvonalazódott bennem a hsz-ek alapján:
- Shure SRH440
- Takstar PRO80A Shure esetében olvastam azt is hogy V karakterű mástól pedig azt hogy lineárisabb
A Takstar-nál viszont kimondottan V karaktert olvastam
Szerintetek melyik lenne a leírt szempontok alapján megfelelőbb számomra?
Ebay-es ajánlatok is jöhetnek. Egyébként rákerestem pl a Takstar PRO80-ra és gyanusan olcsóknak tűnnek itt. Vagy ez ennyi és nem hamisítvány? Mert akkor eldőlt a dolog
Előre is köszönöm az infókat!
-
ates93
csendes tag
Sziasztok !!!
Érdemes egy jó okostelefonhoz venni egy jó sztereó fejhallgatót ?? Ki tudja hozni belőle egy jó telefon a maximumot ?? Tehát mély hangatást, magas hangokat stb ??? Vagy még nem tart ott a fejlődés ?? Illetve milyen füleseket ajánlanátok ?? AKG Q-701 Quincy Jones fejhallgató <-- Egyik ismerősöm ezt ajánlotta , de nem tudom hogy okos telefonon hogy üzemelne ez , illetve kéne-e hozzá hangerősítő ?? Ti mit mondtok és mit ajánlotok ??, Van értelme egy mostani csúcstelefonhoz venni jó fejhallgatót ??? Ha igen kell-e hozzá valamilyen erősítő ?? Előre is köszi a válaszokat !!
-
muszor
tag
Sziasztok. Fejhallgató vásárlás előtt állok, és a segítségeteket szeretném kérni. Bár kinéztem egyet magamnak, de nem tudom, hogy érdemes -e többet meghallgatnom, tesztelgetnem őket. Most azt hiszem, inkább a ti tapasztalataitokra bíznám a dolgot.
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Itthon a gép előtt...Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Hangfelvételek készítése, utólagos effektezés (cool edit pro), flac zenehallgatás (Pop zene, Yello, Mike Oldfield, Vangelis, akusztikus zenék, Jazz. Semmi hardstyle, meg ilyen keményebb dolgok...), Játék, késő esti filmnézés.Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
30-50 ezer FtVezetékes vagy vezeték nélküli?
vezetékesCircumaural vagy supraaural?
Circumaural, de ne szorítson nagyon, ne legyen kényelmetlen 2-3 óra után sem...Zárt vagy nyitott?
Zárt, mert a mikrofonba nem kerülhet vissza az alap hangja...Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofon nélküli.Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Nagy tér, Puha és tiszta mélyek, Dinamika, részletgazdag megszólalás, szép cinek, a lehető legszebb hangzású legyen az árkategóriájában.Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Jelenleg még csak a alaplapba integrált HD Audio Realtec ALC1150 hangkodek: részletek:
- SupremeFX Shielding™ (árnyékolási) technológia
- ELNA felsőkategóriás audiokondenzátorok
- Optikai S/PDIF kimeneti csatlakozó hátul
- Sonic Radar II
- Kiváló minőségű, 115 dB jel-zaj arányú (SNR) sztereo visszajátszás
- Hi-Fi minőségű műveleti erősítőkDe hamarosan egy jobb hangminőségű külső hangkártya, melyet még nem szemeltem ki. Erre is jó lenne egy tipp
Előre is köszönöm a tippjeiteket. Lehet több is, hadd szűküljön a kör
-
.DLL
veterán
válasz
RetepNyaraB #31285 üzenetére
A szög szerintem túlzás, mert nagyon "bevág"
Viszont a falra csavarozni egy kupakot, és abba becsavarni egy tetszetős fél literes palackot már megfelelő, és designes lehet
(Nem, nálam nem ez van, és készítettem fából egy szép tartót) -
raziel01
veterán
Sziasztok
Philips SHO3300 O'Neill Cruz Headband Headphones-ról tudunk valamit?
4k-ért tudnék most venni.
Jelenleg Maxell Retro DJ-m van PC-hez és szeretnék mellé valamit amit Xbox-on használnék esetleg telón.Vajon Retro DJ-hez képest milyen lehet?
-
zsocy
őstag
-
jakne
csendes tag
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Itthon a gép előttMilyen célra szeretnéd elsősorban használni?
zene, játék, yt-s videók nézése
főként dnb-t (dark, neorofunk néha liquid) és dubstepet (ebből is a darálósabbakat) hallgatok
játék közben is zenét hallgatok általábanMennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
10-15 max. 20Vezetékes vagy vezeték nélküli?
vezetékesCircumaural vagy supraaural?
öhm amelyik a kényelmesebb nincs már a géphez hangszóró így csak fejhallgatóval tolom (10órákat is ülök a gép előtt legyen minél kényelmesebb) most egy maxell retro dj-m van és egy jó 6 óra után már fáj tőle a fülem
Zárt vagy nyitott?
mindegyMikrofonos vagy mikrofon nélküli?
mikrofon nélküliMilyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
ehez nem értekfent említett zene tipusok szépen szóljanak rajta
Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
gépről -
rizso
addikt
válasz
S. Szabi #31273 üzenetére
M50 tényleg praktikusabb/szebb feketében, viszont pl. HD681 EVO-nak kifejezetten jól áll a fehér-fekete kombó (legalábbis szerintem), ráadásul a fehér verziónál a fényes részeken sem látszik úgy a sok maszat, mint a feketénél. Egyedül talán azzal lehet később "gond", hogy a szép fehér kicsit besárgul (mondjuk otthoni használat esetén ez sem izgat annyira).
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Kedves ismerősömnek keresek fejest, imé a válaszai:Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Buszon/vonaton/metrón - mindenhol, csak nem gép előttMilyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás, elsősorban, pop - dubstepMennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
30-40 körülCircumaural vagy supraaural?
CircumauralZárt vagy nyitott?
ZártMilyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Nem baj, ha V-s, vagy kicsit mélynehéz/bassheadMilyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Nexus5ről, és nem akar mást cipelni magával.Első körben egy ATH-M50-et ajánlottam neki, pont azért, mert szereti az agyrohasztó basszusokat, viszont nem tudom mennyire könnyen hajtható.
Mit ajánlatos még megnéznie? -
S. Szabi
őstag
válasz
Ununqatrium #31272 üzenetére
Hát, ha csak otthon használod, akkor lehet, hogy mindegy, milyen a színe, ha neked tetszik, nem? Ha meg utcán, stb, akkor is neked kell, hogy tetsszen. Az én véleményem mondjuk, hogy kb autón, meg pólón kívül fehér cucc férfiként inkább nem, főleg elektronikai (plusz ilyen használati tárgyakon a koszolódás is jobban látszik)
-
Ununqatrium
aktív tag
Úgy tűnik, ez az M50 szívatni akar engem. Jelenleg Csehországban élek, és itt a feketéből már egyetlen darabot sem lehet szerezni, csak az M50x-ből, aminek bő felára van csupán a kábel miatt. Volt esetleg valakinek alkalma előben megtekinteni a fehéret, hogy túl komolytalan-e, esetleg fura-e egy férfinak? Van esetleg bármilyen negatívuma vele szemben (pl. nem-e kevésbé tartós a fülpárnája, satöbbi)?
-
Sztenn
tag
-
Tomacko
őstag
válasz
Sztenn #31267 üzenetére
"A hang tudománya - Kevesebb vezeték - kevesebb gond, a Bluetooth v3.0......" blabla, és megy a píáros baromság tovább. El sem mertem olvasni, szóval nem is merném ilymódon leszólni sem a csodaszámba menő többmillió dollárba került fejlesztéseiket. Viszont a helyedben, ha tényleg nem létszükséglet a vezetéknélküli lét és pusztán csak a kényelemről szól, akkor én biztosan odafigyelnék arra, hogy kik és mennyire akartak lebeszélni róla. De legyen vele sok örömöd.
Én személy szerint kiváncsian várnék róla majd egy hosszabb távon megélt tapasztalatot.
Tomi
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #31264 üzenetére
A J88 egyébként lent is, fent is sávszélesebb. Furcsa módon, az egyébként mélytónusú (viszonylag basshead) J88 szinte világosnak tűnik az M50-hez képest, amely azonban kevésbé mélytónusú, ellenben tompább, magashiányos. A J88-nak bőven van közepe is, de az M50-hez képest V-karakternek tűnik, az M50 meg középorientáltnak a J88-hoz képest (egyébként viszonylag önmagához képest is, a régi és az új verziója is).
Üdv, A.E. -
Sztenn
tag
válasz
tal-garius #31266 üzenetére
50 az inkább és nem bánom meg, hisz nem rossz füles.
-
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #31249 üzenetére
Neeeem!
(#31250) Ununqatrium: A J88-nak komolyabbak, mélyebbek, ütősebbek a mélyei. Az M50 inkább tompa, mosottas, de egyáltalán nem basshead. Azért tűnik soknak a mélye, mert "templomi akusztikája", azaz hosszú-hosszú "utózengése" van - és tompa, magashiányos.
(#31259) Sztenn: "lehet ugy is nézni akkor a BT füleseket, mint "vezetékes fülesek, plusz extrával kétszerannyiért" ?" A jobbakat lehet. Az átlagosak és gyengék még sok egyéb bajjal is bírnak a technológiai katyvasz miatt.
-
.DLL
veterán
válasz
Sztenn #31259 üzenetére
Az egy külön történet, hogy amúgy a benne lévő hangszóró, a kamra kialakítása, a párnák, tehát mint hagyományos fejhallgató milyen (amely alkatrészek fejlesztgetésébe a neves gyártók pl. Beyer éveket fektettek) Sok mindennek össze kell állnia, hogy egy ilyen fejes jól szóljon, mindig lesz egy szűk keresztmetszet, és az ár sem feltétlen csak kétszeres.
-
tal-garius
aktív tag
válasz
Sztenn #31259 üzenetére
Ha épp nem recseg, és ha jó a gyenge minőségű dekódolás akkor igen. Van az 3x-os ár is. Azon kívül hogy nincs vezeték semmi előnye sincs.
Saját tapasztalat ismerősnél a BT fejese nehéz, állandóan tölti, néha úgy recseg mint egy rádió, doboz hangú, ja és 50ezer forint körül volt. Ezt a minőséget egy kínai 2ezres vezetékes fejes is hozza napokig áztatva olajban, begyújtva, lefagyasztva, centrifugába téve és utána hallgatva.
-
Sztenn
tag
válasz
tal-garius #31258 üzenetére
ééértem... de attol függetlenül mint vezetékes, szólhat szépen? lehet ugy is nézni akkor a BT füleseket, mint "vezetékes fülesek, plusz extrával kétszerannyiért" ?
-
tal-garius
aktív tag
válasz
Sztenn #31257 üzenetére
Kékfogon természetesen. Beépített DAC béna minőségű. Egy 100ezres BT fejes szól úgy mint egy 20ezres vezetékes (vagy még szxrabbúl) Ha veszel hosszabbítót simán elvezethető bármerre, bárhova a szobában. Fal mellé egy csatlakozó TV-hez pl. Ja és az aksi miatt se kell aggódni. Fejesekben úgy tudom nem cserélhető, újat kell venni.
-
Sztenn
tag
válasz
tal-garius #31255 üzenetére
csak kékfogon keresztül, vagy vezetékesen is pocsékul szólnak? erről eddig semmi infot nem találtam...
-
.DLL
veterán
válasz
tal-garius #31255 üzenetére
Ráadásul ez a topik nem is foglalkozik ezekkel.
Biztos van olyan rangos fórumozó akinek van már ilyen, az nyithatna egy Vezeték nélküli fejhallgató topikot... -
asboth6
csendes tag
Sziasztok!
Fül problémám miatt orvosom azt tanácsolta, hogy a fülhallgatót inkább cseréljem fejhallgatóra.
Kinéztem magamnak egy - pontosabban két - bluetoothos fejhallgatót. Egyik a Phillip SHB5500BK/00 a másik pedig MAXELL MXH-BT2150.Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Itthon, Buszon, Suliba.Milyen célra szeretnéd használni?
Csak zene, film, néha játékMennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Ideális ár a 10-15e ! Maximum 20e !Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Jórészt vezeték nélkül akarom használni, de alkalomadtán vezetékkel is tudja csatlakoztatni például sulis géphez.Zárt vagy nyitott?
Zártat szeretnék.Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Lehetőleg mikrofonos, ha véletlen skype-olni vagy telefonálni szeretnék vele, ne kelljen külön vacakolni a mikrofonnalMilyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Nincs nagy elvárásom. Hozza egy normál 10-20e forintos fülhallgató minőségét.A választásom a MAXELL-re esne, de szeretném kikérni a véleményetek. Illetve afelől érdeklődnék, ha mondjuk TV-hez szeretném csatlakoztatni, a Philipsen tuti van 3.5 jack bemenet. Ez van a MAXELL-en is ?
Ha esetleg tudtok más eszközt ezekkel a paraméterekkel azokra is vevő vagyok !
Segítségeteket előre is köszönöm !
-
AMDFan
addikt
válasz
Ununqatrium #31250 üzenetére
Bocs, nem tudom miért a tiédre válaszoltam az előbb, csak félrekattintottam
-
krichd1
addikt
válasz
RetepNyaraB #31249 üzenetére
Annyira azért nem.
-
AMDFan
addikt
válasz
Ununqatrium #31250 üzenetére
Ma tartottunk egy jó kis fejhallgató tesztelést...
fejesek közül ezek voltak:
Sennheiser HD800
AKG Q701
Denon D7100
Denon D600erősítők:
Burson Audio Soloist
Laconic Night Blues NB-3A V2a forrás dac pedig egy nagyon komoly DIY konverter volt.
Összességében és röviden a konklúzió az, hogy a fülesek közül a két Denon és a Q701,HD800 két teljesen más irányt követ. A Denonok hangzása számomra már már zavaróan mélytúlsúlyos volt, de a D7100-on érződött, hogy komoly membrán dolgozik benne, a közepek és magasak egészen szépen megszólaltak. A D600 pedig kb a D7100 light verziója, mindenben egy picit gyengébb.
Természetesen a HD800 vitte el a pálmát, és nekem az az érzésem, hogy az AKG a Q701-el igazából a HD800 irányát célozta meg, a hangzásviláguk, karakterük nagyon-nagyon hasonló, de a Q701 egy szintel alacsonyabb ligában focizik, nyilván ez az árán is látszik, hiszen a Q701 ára a HD800 árának negyede kb.
Az erősítők között túl nagy különbséget nem fedeztünk fel, csöves létére a Laconic erősítő nagyon nagyon hasonlóan szólt mint a Burson Audio.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510 - i5-520M I 8GB I 160GB I 15,6" HD+ I Nvidia I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest