- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz
gyenesmartin #23446 üzenetére
Ha jóval világosabb és szellősebb hang kell, akkor én a TS-671-et venném, de persze csak otthonra.
Ha ez túl drága és zárt kell ami hordozható is, akkor marad a HD2000. -
Ear001
addikt
válasz
contaxg #23429 üzenetére
Azt nem tudom, de például a Devialet-ban még beépített barna zaj generátor is van hangdobozok bejáratására...
-
Dorien
veterán
válasz
gyenesmartin #23444 üzenetére
Mi a probléma az EVO hangjával?
A HD2000 tere egész jó ahhoz képest, hogy zárt fejes. Elég laza a fejpántja, ezért nem szigetel túlzottan, de kényelmes, bár ha az EVO alá nem fért be a füled, ez alá sem fog.Hordozhatónak teljesen jó választás, szerintem jobb mint a Retro DJ. Nem mondanám sem világos, sem mély túlsúlyos fejesnek, inkább enyhe V alak szép magas tartománnyal.
-
gyenesmartin
őstag
Egy invotone hd 2000-es mennyivel rosszabb egy 681 evo-tól?
Egyrészt a hangja miatt szeretném lecserélni, másrészt inkább zárt fog kelleni. A tere milyen hozzá képest?
Világos hangja van? Fület körül ölelő vagy rajta fekvő? (Az evo alá nem fér be teljesen a fülem.)
A 671-re nincs pénzem. De valószínűleg nem is leszek majd sokat otthon. Tabletről meg telefonról menne. -
.DLL
veterán
válasz
SsPL711 #23437 üzenetére
Ennyire hiányzik a mély?
Akkor már inkább 681 vagy 681Evo azokban mély is van, mégsem teljesen zárt, úgy emlékszem neked az nem volt feltétel. Zártban LDSystem/Takstar Hp800 / Pro 80.
Vagy ha eladod a K242HD-t (most még új, nem buksz rajta sokat) akkor kicsit hozzáadva egy Beyer a Pro szériából (zárt, nyitott, amelyik szimpatikus) és többet ne tegyél ilyet, hogy meghallgatás nélkül költesz el negyvenezreket. Inkább várd ki az alkalmat, szervezd meg.Szerk: ja ezt egy órája kezdtem el írni csak meló volt, most látom, hogy nyitott nem jó. Kár, pedig otthonra az az igazi. Viszont a félnyitott annyira nem para szerintem.
-
SsPL711
őstag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata, Slux HD669, HD661, HD660 fejesekkel?
AKG K242HD-t valamelyik leválthatná? -
.DLL
veterán
válasz
schawo #23422 üzenetére
(Sajnos én igen, pont a K550-nel, egyrészt egy kicsit koszos volt, mint amikor sok tapizástól zsíros lesz, aztán arra tapad a por is, kábele össze-vissza rátekerve a tartó állványra, látszott, hogy nem tekerték le róla csak húzták amikor felpróbálták, mert jó szoros volt. Mellette az 551 újabbnak tűnt, frissebb kitétel lehetett. Már nem tudom hogy Nyugatvég vagy Euro parkban volt. Azt viszont már láttam, hogy cserélgetik a fejeseket újra, de inkább az alacsonyabb árkategóriában.)
-
contaxg
veterán
válasz
korpicschess #23430 üzenetére
Nálam a Bartók rádió szól, a fejemet pedig a doboz helyetesíti.
Kb ennyi.(#23433) GML
Semmi köze a bejáratási hangerőnek a kihajthatóságnak. -
Dorien
veterán
válasz
korpicschess #23423 üzenetére
Ha túl sok barna zajt használsz, akkor sz@r hangja lesz, ha túl sok a pink noise, akkor idővel ilyen Hello Kitty-szerű nyávogás jön a fejesből, ha túl sok a fehér, akkor meg túl hideg lesz a hangzás, szóval csak óvatosan...
-
válasz
korpicschess #23430 üzenetére
Mozogjon a membrán, kb ennyi a lényeg.
Cipőt se speciális véletlenszerű lábmozgás-generátorral törsz be, kb ennyi értelme van a zajjal bejáratásnak is. Najó, abból a szempontból jó, hogy talán annyira nem zavaró éjjel, de amúgy max ezoterikus jelentősége van.
-
thesound
addikt
https://www.goldenears.philips.com
-
SsPL711
őstag
A kék zaj a legtutibb, én is azt hallgatom.
Néha azért kell egy kis pink is. -
válasz
korpicschess #23425 üzenetére
Semmilyen zajtól nem lesz semmilyen baja, azzal is járathatod.
A rózsazaj hasonlít legjobban a zene jellemzőire, ezért szokás azt használni. De a zene mégis legjobban a zenére hasonlít.
-
válasz
korpicschess #23423 üzenetére
Tök mindegy, ezen semmi nem fog múlni. Rakj be zenét, és hallgasd, ugyanúgy bejáródik azzal is.
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
ATH AD900X bejáratásához van tippetek?
Milyen zajokkal (szerintem pink és brown, white-ot azért szidják, de úgy mondjuk jó lehet, hogy berakok 20-20 perc pink- és barnát, 4 perc szünetet (épp ilyen üres számom van
), aztán 10 perc fehéret), mennyit?
-
törölt tag
válasz
Ati1979 #23420 üzenetére
Gondoltam, hogy nem olcsó, de nem vagyok benne biztos, hogy kellene, ha lenne is pénzem
Amúgy a Hifiman fejesek is ilyen 400+g körül vannak, az majdnem fél kilo.
Amúgy nem tudom mikor voltál utoljára MM-ban, de eléggé lestrapálják ezeket a fejeseket sajna, egyszerűen attól, hogy egész nap le-fel veszik őket, általában egy kézzel, nem túl kímélő módon. Mint ahogy melyik autó a leggyorsabb a világon? Amit a kölcsönzőből kapsz, mert az nem saját, úgy hajtod, ahogy belefér. Ugyanez a Fejeseknél is igaz
Ami nem saját, arra még anyira sem vigyáznak az emberek.
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #23419 üzenetére
Fél kiló ha jól tudom. Szóval erős nyak kell hozzá!
Meg vastag pénztárca...(#23413) gelbelex
Az mit jelent, hogy nem tűnt 100-as közeli állapotúnak? Mert a normál használattól, csak bejáratódik a fejes, szóval inkább jobb lesz mint rosszabb.
Valaki ott "tönkreteszi" ezeket a fejeseket? Megtöri a vezetéket, stb...?
A q701-et tényleg nem mobilról kellene hallgatni.
-
törölt tag
válasz
Ati1979 #23407 üzenetére
Huhh, igen, ez ilyen cyberman fejes
gelbelex: Mondjuk ezeket érdemes lenne majd valami normális erősítőről meghallgatni, mondjuk a fejes találkozón, mert mobilról közel nem hozzák az igazi tudásukat. Ha a Clip-hez keresel fejest, akkor szerintem felesleges eeket az AKG-ket nézegetni, ha meg otthonra, rendes erősítőhöz, akkor meg ugye erősítővel kellene járni a MM-ot
-
.DLL
veterán
Ez a Sony egészen hasonlít a ZX600-ra, csak látványosabb gimbalt kapott (persze hangban lehet hogy teljesen mások)
A KG K511-et hallgasd meg, egész tiszta hangja van, jó mélyekkel, az árát csont nélkül megéri, bár a kialakítása és az anyaghasználat lehetne jobb, de inkább a hangba fektettek.
(#23411) batagy: Sajna a 240-est még nem hallottam, de a TS-671 egyáltalán nem emelt mélyben, de az általad hallgatott zenékhez mégis jó lehet. Ha csak ezt hallgatja az ember, nem cserélgeti a fejhallgatókat, addig nem akar mást, nem akarja letenni, annyira játékos hangja van.
Kicsi szürkébb egyéniség a HI2050, de még mindig jó térrel, pontos! hangszer elhelyezéssel éés, sokkal jobb méllyel, ez már elektronikus zenén sem vérzik el, mint a 671, ami inkább akusztikusra jobb.
(#23412) Lavar:
-maxell retro DJ, nagyon jól szól, de viszonylag kicsik a fülkagylói, fel kell próbálni, hogy kényelmes-e. (MM-ban a polcról simán levehető, mész vele egy kört, nézelődsz, aztán visszateszed.
5-10 perc alatt azért kiderül, hogyha elkezd nyomni.)
-Superlux 662/ vagy /B Ez kicsit drágább, de nagyobb, kényelmesebb -
Dorien
veterán
válasz
KalocsayMate #23415 üzenetére
Invotone HD 2000 (zárt, utcára is), feljebb Takstar TS-671 (nyitott, csak otthonra)
Egy kolléga árulja mindkettőt a hardveraprón 5500 / 14900 Ft-ért.
Ha erős basszus kell, akkor inkább Superlux 681 EVO (nyitott) vagy 662B (zárt). -
KalocsayMate
csendes tag
Hali.
Tudtok ajánlani egy olyan fejhallgatót ami viszonylag olcsó és zenehallgatás szempontjából ár/teljesítmény arányban a legjobban jönnék ki vele? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
e-arc.hu
csendes tag
Sziasztok, az alábbiakra keresek fejhallgatót:
- zárt, circumaural (csendes munkahelyi és utcai használatra)
- rock, jazz, elektronikus,
- laptop, alkalmanként telefon hajtaná (sírok, de az erősítőt nem tudom magammal vinni),
- árban 20-30e, de mehet kicsit feljebb, mivel 1) inkább minőség, mint szutyok, 2) használttól sem riadok meg.Napi 6-8 órát simán hallgatom, úgyhogy a kényelem és minőség tényleg fontos, ha egyáltalán lehet utóbbiról beszélni ilyen árfekvésben.
Előre is nagyon kösz! -
gelbelex
őstag
Mivel eddig csak egyszer hallottam K550-et (és valami nem tetszett a terében, össze volt nyomva középre), ma elmentem a Westend MM-ba hallgatózni. K550 (70eFt), K551 (90eFt), K242HD (55eFt), K272HD (55eFt), Q701 (90eFt), mobilról (Wave II, egy picivel gyengébb a Sansa Fuze-nál).
Még kevesebb információt nyújtott a próba, mert csak a 272-es tűnt százas (közeli) állapotúnak, ami elég ciki a MM-ra nézve, tekintve az árait.Az ottani 550 és az 551 között tényleg van különbség, talán más (esetleg tényleg eltérő hangú) szériából származnak, mindenesetre az 550-es még leharcoltabbnak (idősebbnek?) tűnt. Az én fülemnek az 551-es mélybehúzóbb volt, gyengébb magasakkal, de egy picit jobb térrel, mégis összességében a két konkrét példány közül az 550-est választanám. De csak ha muszáj volna választani, mert lehetséges, hogy most sem tudtam meg, hogy szól egy jó állapotú 550-es.
A K242-nek (noha félnyitott) gyanús dobozhangja volt, a meglepetés a zárt 272-es volt, mert mindhárom előzőnél szebben, jobb mélyekkel és tisztább/több magassal szólt, már élvezhetően, de még meglehetősen messze a számomra referencia DT880-tól (ami 32 ohmmal borzongatóan jól szól már erről a forrásról is).
A Q701-es jack-je pedig köhögött. Amikor nem, a magasai jóval szebbek és tisztábbak voltak a 272-énél is, bár kevesebb mélyet adott erről a méltatlan forrásról; de számomra már így is élvezhető hangot adott. Persze, ha venném, rendes erősitőhöz venném.
-
Lavar
aktív tag
Sziasztok!
Fejhallgató tippeket szeretnék a következőknek megfelelve:
- otthoni használat
- zenehallgatás, játék egyaránt
- zárt
- mikrofon nem kell
- circumaural vagy supraaural, az mindegy (ha az előbbi, akkor hosszú ideig tartó használat esetén se nyomja a fülem, mert ilyenre volt már példa)Az ár maximum 5000 forint, számomra nem olyan fontos, hogy ennél többet szánjak rá, nincs nagy elvárásom, ami most van annál bármi jobb lehet, csupán egy jó ár/érték arányút szeretnék, a lehető legjobbat ebben a kategóriában.
Előre is köszönöm.
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Shure SRH240 hogyan viszonyul egy Sennheiser HD595-höz hangzásban?
A részletességre és magas-mély kiemelésekre is gondolok.Csak otthon hallgatok, nem utcán. Csak zenére kell, elsősorban 70-es évekbeli progresszíveket, jazz-rockot, fúzióst, Pink Floyd, King Crimson, Tull, Hendrix, Mahavishnu Orchestra stb.
Szeretem, ha van egy kis magas és mély kiemelés.
A Sennheisert azért kérdem, mert egyszer birtokoltam egy HD595-öt egy hétig, de bármennyire is furcsa, nem voltam elégedett vele, számomra túl "középen" szólt, bár az is lehet hogy csak nem szoktam hozzá.
SZERK, és ez a Taskstar TS-671 ezekhez hogyan viszonyul?
-
Mr.C
őstag
Üdv Mindenkinek!
Kinéztem magamnak egy Sony MDR V55 (B) tipusú fejest. Igazából tetszik, maga a design is meg a hangzásvilága is, de mivel így 15k-körüli fejhallgatókból még nem hallgattam olyan sokat, ezért még nem ő lenne a végleges kiszemeltem. Írom is mi(k)re kellene:
-Otthoni felhasználásra
-Mire használnám? Film+ zene (mindenféle, a rocktól kezdve a dubstepen keresztül a klasszikusig minden amit el lehet képzelni) + játék, olyan multifunkciós, laptop-használathoz kell.
-15k a keret
-Természetesen vezetékes, előny a lapos zsinór, de nem kizáró ok.
-Circumaural és zárt! csak jól szigetelt. Egyszerűen én rühellem ha valaki hangosan hallja azt amit én hallgatok
-Mikrofon nélülVolt anno egy AKG K24P-m, neki a hangzását szerettem. A mostanitól is olyat várok el, hogy mélyorientált legyen, de ne másszon rá a középre. Szerettem az AKG-t és nem ragaszkodom betegesen a Sonyhoz.
Kérdésem, tudtok még ehhez hasonló fejeseket mondani? Szeretnék körbenézni ebben az árkategóriában mielőtt tényleg megveszem. Valamint van olyan bolt, ahol többfélét ki lehet próbálni, nem csak a dobozát mutatják? (egyszerűen nem értem az olyanokat akik ránéznek egyre és ha tetszik akkor megveszik kipróbálás nélkül) -
törölt tag
válasz
Ati1979 #23405 üzenetére
Majd megkérdezem az eladót, hogy mi volt az az erősítő, csak már nincsenek online.
A He6 nem csak batárnak tűnik, hanem az is
Nagy, súlyos, megtermett darab. De egy légypiszokól nem is fogsz olyan basszust kapni, amit ebből, vagy (gondolom) egy LCD-ből. Igazából nem kényelmetlen, csak a kábele zavaró a fejes végén levő csatlakozó miatt.
-
törölt tag
Volt szerencsém ma kipróbálni egy AKG K712 pro-t több forrásról is (saját AK100, Hifiman HM901 és egy CD deck+asztali erősítő, aminek azt hittem, hogy megjegyzem simán a nevét, de most teljes a homály).
Azt kell mondjam, hogy nem igazán érzem azt benne, amit mindenhol írnak, és elvileg ki is van egzaktul mérve, hogy kapott a mély benne egy 3dB körüli emelést, viszont ez még jobb is így, mert a K701-hez hasonlítva pont annyira tetszik, csak még talán részletesebb és profibb az egész. Azért az AK-ról érezhetően nem hozta a maximumot, de végülis hallgatható szint azért, a HM901-ről már szépen szólt, az erősítőről meg még szebben, de azért valahogy a gyorsaság és pontosság ellenére úgy érzem, hogy elbírna egy kicsit melegebb hangú forrást még, és akkor azt hiszem meg is találtam a fejesem
Kényelem szempontjából nagyon kellemes, könnyű, kényelmes párnával, egy oladalas kábellel és kényelmes fejpánttal. Mivel ott pihent mellette egy HE6 is a polcon, így kipróbáltam azt is erről a szettről, hogy legyen valami összehasonlítási alapom, mert azt már előzőleg hallottam, de az az igazság, hogy az erősítő nem bírta annyira jól a Hifiman-t, sokkal jobban fel kellett tekerni a hangerőt az AKG-ról váltva, és nem is jött az az igazi dinamikus és ütős hangzás, amit a múltkor hallottam tőle. Ezt figyelembe véve, a Hifiman fejes mélyebbre megy, és kicsit harapósabb a mélye, nagyobb és nyitottabb a tere, viszont az AKG-nél pont az tetszett, hogy kicsit kevésbé akar földbe döngölni, de attól még ott vannak szépen és pontosan a mélyek.
Ami viszont feltűnt, hogy az AKG nagyon kényes a forrásfájlokra, sokkal jobban érezni a masterelés különbségeit, mint eddig bármin, amit hallgattam (illetve a K3003-nak is pont azzal a zenével voltak "gondjai", amivel ennek), bár ez gondolom nem véletlen, ha studió monitornak (is) szánják a terméket. Viszont az élvezeti értékéből kicsit elvehet a zenének, ha mondjuk egymásra úsznak a szólamok, mert úgy lett felvéve mondjuk egy kisebb és olcsóbb stúdióban.Ennek ellenére nagyon bejött, és kíváncsi leszek a 812-re majd (azt ígérték, hogy márciusban lesz nekik készleten, akkor meg tudom hallgatni).
-
Exodius
őstag
Asus DAC azért a pénzért? Hát nem tudom...
-
.DLL
veterán
válasz
vodkaboy22 #23399 üzenetére
Ja tényleg, ott a kis impedanciás lezárás... *facepalm* igazad van.
-
GML
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest