Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hakuoro
aktív tag
-
Hakuoro
aktív tag
A kétmagos Regorról tudtok már valamit? L3 cache nélkül, 2 maggal valószínűleg elég kicsi lesz. Már ha tényleg új chip lesz.
-
Nowhereman
őstag
válasz
naffeju #5958 üzenetére
Müszakilag inferior? Mire gondolsz? Mert ha grafikus vezérlőkre, akkor szerintem te még Gyurcsánynak is órákat adhatnál valótlanság meggyöződéses álltásából! Mert ha van valami a piacon, ami kétségtelen inferior/azaz magában teljesen eladhatatlan/, az az intel grafikus vezérői.
Az AMD jelenleg egyedül a proceszor terén van hátrányban. Míg az intel generációt fejlődött, addig az AMD csak egy felet, mert hiába K10 és K10.5-ként kinálják, azok inkább K8.5 és K8.51-ek lennének.
Ha van ami az AMD-t a sírba teszi, hogy a K8 óta átvették az átcsamagolunk a fejlesztés helyett az inteltől, míg az intel valahogy észrevette, hogy az agymosás nem helyettesíti a fejlesztést...
-
Bluegene
addikt
válasz
leviske #5994 üzenetére
sejtettem, csak sajnálom, jövőre kereső leszek(jól kereső
) és beterveztem egy full vadonatúj gépet(2010 nyarára), hát inkább 2011 lesz az
a cél az h jelentős+nagymértékű gyorsulást tapasztaljak a mostanihoz ne aprókat, és hogy egy jó darabig jó legyen, szal eddig sok kis lépésbe fejlesztgettem, most akarok megint egy hatalmas ugrást(mondjuk átmenetinek egy olcsó quad befigyelhet), a nehalem teljesítményét már ismerjük, de az mégis a core2duo/core2quad-hoz hasonlít alapjaiban, a phenom2 meg az athlon64 továbbfejlesztése, sztem a bulldozer és az új intel viszont alapjaiban új rendszer lesz és nekem olyan kell, nem ilyen toldozott foltozott technika, legyen vadonatúj és ne 20-30%-kal gyorsabb hanem 2-3X olyan gyors(ki tudja)
meghát ha valaki 2006 nyarán vett egy akkor vadonatúj procit(E6400pl+tunning) az mai napig megállja a helyét játékokban tunningolva(1-2 kivétellel, de abban is gyors), szal én is ezt akarom a legújabb fejlesztésekkel, megfizetem az árát nem érdekel
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Bluegene
addikt
válasz
csatahajós #5990 üzenetére
-
csatahajós
senior tag
Kis okosság meg megerősítés a Bulldozerről (hogy 2011ben jön).
-
dokee78
félisten
Valaki meg tudja mondani,mi a különbség az AM2 és AM2+ között?
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
AMD puts on the ritz with six-core Opteron demo - It's Istanbul
HT assist... hmm
-
Oliverda
félisten
Tyan Thunder n6650EX (S4992) Preview
A legnagyobb érdekessége a HT 3.0 támogatás.
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #5967 üzenetére
"Intel is planning a series of Nehalem based server chips......It will introduce a Xeon 5000 series of server chips, codenamed Nehalem-EP (Efficient Performance)......The first of these will be available at the end of March..."
A Dell/HP b@szhatjak a paper lauch-ukat...
-
naffeju
csendes tag
válasz
Oliverda #5963 üzenetére
ad1, a helyes szövegértelmezés a teljes kontextusban azt adja ki, hogy a válság abban segíti az AMD-t, hogy ne a teljesítményre, hanem a megtakarításokra építse kommunikációja üzenetét.
ad2, bárhogyan is legyen, ez már interpretáció kérdése, míg a számok azok bizony számok, makacsak. a történelmi tapasztalat azt mutatja, beleértve a mostani negyedik negyedévet, hogy az AMD-t sokkal jobban megviselik a válságok, mint az Intelt.
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #5965 üzenetére
"...még nem lehet kapni. Legalábbis a Xeon-okat."
Gondolom ennek azert meglehetosen orulnek. Meg vagy 2-3 hetig. Aztan valami mast kell majd talalniuk aminek orulni lehet mert az 1 es 2 socket server piac nem fog ra okot adni. Legalabbis teljesitmenyileg, mert ha nem lesz normalis ar akkor maradok a Shanghai-nal a kovetkezo (2 socket) geppel is.
-
Oliverda
félisten
"Az AMD-nek tehát a teljesítmény helyett másra kell helyeznie a hangsúlyt, amihez perverz módon nagyon is kapóra jött a gazdasági válság elmélyülése és globális kiterjedése. Leslie Sobon, az AMD termékeinek globális marketingjéért felelős igazgató a berlini rajton kijelentette, hogy a jelenlegi körülmények közepette nem megfelelő az idő egy teljesen új architektúra bevezetésére, nyilvánvaló utalást téve a tetőtől talpig megújuló, és teljesen új rendszereket és szoftveroptimalizációt is megkövetelő Nehalemre. Az AMD szerint a jelenlegi infrastruktúra életciklusának megnyújtására van szükség.
"Ez nem a megfelelő idő az architekturális váltásra, ami kockázatokkal jár" -- fogalmazott Sobon. "Egy növekedésorientált gazdaságból a megtakarítás felé fordulóba lépünk át. Az ügyfelek magas virtualizációs teljesítményt és a lehető legalacsonyabb áramfogyasztást igénylik üzletileg kritikus alkalmazásaik futtatásához" -- mondta az igazgató. Hangsúlyozta, a Shanghai az egyetlen x86-processzor jelenleg a piacon, mellyel a chipek cseréjével felfejleszthetőek a már üzemben lévő 2-8 utas rendszerek, és ugyanennek köszönhető, hogy még idén hozzáférhetőek lesznek a szerverszállítók gépei az új Opteronokkal."bruhaha...
-
Oliverda
félisten
válasz
naffeju #5960 üzenetére
Hiteltelen.
Hirtelen erre pedig csak Parci első mondatát tudnám most idézni innen.
-
Thrawn
félisten
válasz
naffeju #5958 üzenetére
A válság mindenkinek rossz, nem kell nagyon keresgélni, ki, hogy és mennyi gyárat zárt be, vagy dolgozót bocsájtott el. Az illető azt nyilatkozta az amit, mindenki az gondol róla amit akar, úgyis az idő dönti el mi lesz a vége. Nekem nincs jósgömböm.
A személyeskedést meg hanyagoljuk ha kérhetem. Mindenkinek szól.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Oliverda #5957 üzenetére
nem akarok belepofázni, de a gazdasági válság senkinek sem jó.
az emberke szerint az AMD profitál a krízisből, mert az emberek az olcsó cuccok felé fordulnak. hát ez tényleg fantasztikus:1. kevesebb profit, ez aztán tényleg jó (amiből következik a kevesebb pénz a fejlesztésekre)
2. az Intelnek tán nincs olcsó cucca? vagy nem tud árat csökkenteni? ráadásul nagyobb a mozgástere is, mert jobban áll gyártástech terén.sztem ez a nyilatkozat eléggé nagy butaság volt (amúgy nem ismerem ezt a Mosahebet de ezalapján nem tűnik egy lángésznek, ennyit még én is tudok
)...
-
naffeju
csendes tag
Versenyképtelen költségekben, nem bírna ki egy totális árháborút, és műszakilag is inferior termékei vannak jelenleg. Éppen ezért a gazdasági válság nagyon, nagyon, nagyon rossz neki. End of story.
Az idő már eldöntötte. Q4 már a válság legközepe volt. Q1 sokkal rosszabb lesz. Meglepődnék, ha az AMD lehetőséget találna jelentős térnyerésre, valószínűleg az sem véletlen, hogy Yukonra eddig nem nagyon tolongtak a gyártók, hiszen most nem szívesen rukkolnak elő semmi újjal, pláne nem olyasvalamivel, amit magyarázni kell a fogyasztónak.
-
naffeju
csendes tag
válasz
Oliverda #5954 üzenetére
LOL
"Az AMD processzorokból és chipsetekből származó forgalma 37,2 százalékkal zuhant vissza a harmadik negyedévhez, és 37,7 százalékkal 2007 utolsó három hónapjához viszonyítva, de az ATI Radeonok értékesítése is 30 százalékos esést szenvedett el."
"A processzor és chipset üzletág 431 millió dolláros veszteséget könyvelt el 873 millió dolláros árbevétel mellett, míg a grafikus részleg 10 milliót vesztett 270 milliós forgalomból."
"a világ első számú chipgyártója 1,1 százalékponttal 82,1 százalékra növelte részesedését a negyedik negyedévben, miközben az AMD 0,7 százalékpontot vesztett"
A válság jó az AMD-nek, igen. Csak így tovább.
-
Oliverda
félisten
-
Balala2007
tag
válasz
leviske #5947 üzenetére
Ezt az AMD SimNow doksijabol vagtam ki:
Ugy tunik a tobb magon tul ez "csak" egy ujabb K10 revizio (D) lesz. -
Oliverda
félisten
-
leviske
veterán
Tudom, hogy hülye kérdés, de végülis még mindíg semmi infó a Istambul/Hydra-ról? Mivel az SLI topikban szóbahoztam, rákerestem Google-n, de leginkább csak "8magos lesz" híreket találtam...
A legutóbbi roadmap-on 6magosként, vagy 8magosként szerepelt? Ja? És ha 8magos lesz, akkor gondolom natív 8magos, nemde?
(#5944) And01: Az Apple-nek vagy a Fusionre fáj a foga, vagy az AMD nem adta az ATi kártyákat AMD proci nélkül... Bár az sem lehetetlen, hogy MS bácsi ráintett Apple-ékre, hogy kéne egy kicsit az AMD szekerét noszogatni... Az tény, hogy nagy segítség lesz az AMD számára, ha az Apple ezt meglépi. Valószínűleg a hírnevének is jót fog tenni.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Jön a zöldalma? Érdekes lenne...
-
grewit
csendes tag
sziasztok!az lenne a kérdésem hogy az Athlon X2 6000+ hoz érdemes e 1066mhz es ramot venni?
-
Huron
tag
Milyen területen használható ki igazán a nagyobb L2 chache? (spec: Sempron 128KB vs. Clawhammer 1MB)
Nem játékokra gondolok.
-
Oliverda
félisten
~141mm²
Deneb (Phenom II X4 45nm): 243 mm²
Agena (Phenom X4 65nm): 283 mm²
Brisbane (Athlon X2 65nm): 126 mm²
Windsor (Athlon X2 90nm): 220 mm²Összevetés gyanánt egy pár Intel variáns:
Nehalem (Core i7): 246 mm²
Wolfdale (E8XXX): 107mm²
Wolfdale-3M: 82 mm²
Conroe (E6XXX): 143 mm²
Allendale (E4XXX): 111 mm²Tehát ezek alapján az Athlon X4 (alias Propus) kisebb lesz mint 2xWolfdale-3M ami a Q9300/Q9400-akban is található. Persze kérdés hogy teljesítményben és árban hol lesz ellenük.
-
Oliverda
félisten
Toshiba, IBM, and AMD Develop World’s Smallest FinFET SRAM Cell with
"It is the smallest nonplanar-FET SRAM cell yet achieved: at 0.128μm2, the integrated cell is more than 50 percent smaller than the 0.274μm2 nonplanar-FET cell previously reported."
-
7600GT
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
Amúgy azért ide tettem fel a kérdést, mert itt hozzáértők vannak főleg.
-
Oliverda
félisten
-
Bluegene
addikt
[link] tessék, ezek után én a 3magosra mennék
főleg matlab szimulációk, delphi, adobe photosop (alapszinten csak) illetve virtuális gép Linuxon, pláne ezekhez, ezek kihasználják a 3 magot
ráadásul az AMD olcsóbb
, bár a tunningban az intel győz, de a hárommagosok is mennek 3 gigát vagy többet is
-
7600GT
senior tag
Sziasztok!
Egy gépet szeretnék munkára összerakni, főleg matlab szimulációk, delphi, adobe photosop (alapszinten csak) illetve virtuális gép Linuxon, ezeket kéne gyorsan vinnie a gépnek. Milyen procit ajánlotok ehhez? Eddig 3magos AMD illetve 2magos Core 2-ben gondolkodom. -
Bluegene
addikt
válasz
DeckardCain #5913 üzenetére
Arany középút, a 2 és 4 mag közöttse nem hús se nem hal, így is lehet mondani
-
DeckardCain
senior tag
válasz
Gyuri27 #5912 üzenetére
Igazad van. Semmit nem vesztek ha várok még 2-3 hónapot. Nem kell ezt elkapkodni ilyen árak mellett. Főleg, ha ez igaz lesz: Phenom II 920 235$ a 940 pedig 275$.
Így a kisebbek csaknem lesznek "olyan" drágák. Egyelőre egy X3 710el szemezekSzerintem ez lesz a legolcsóbb a már februárban megjelenő darabok közül. Arany középút, a 2 és 4 mag között.
De majd meglátjuk mi lesz 1 hónap múlva, mikor megjelenik a 920/940.
-
Gyuri27
félisten
A felhomályositást köszönöm. Mond mester ezeknek az osztályokna mi a szent st.r az értelme? Föleg így hogy 66w-s procit 95-be sorolják. Nem lenne egyszerűbb 10w-s osztályokat csinálni?
X2 kérdésre: nem lehet, hogy ezek még az első durva steppingek?
DeckardCain: a phenom II itt kopogtat így én biztosan várnék. Egy: mert lássuk mit tud és mennyiért, kettő : biztosan nyomja majd lefele az árakat, három: karácsonyi felárat ne fizess ha nem muszály.
-
dezz
nagyúr
válasz
Gyuri27 #5904 üzenetére
"Én már azt sem tudtam fejben össze rakni, hogy ha az alap 4 mag 95w-s abból kiesik egy mag és 3 magosan is 95w-s."
Elöljáróban: az AMD-nél TDP osztályok vannak (...45W, 65W, 95W, 125W, 140W desktopon), pl. egy max. 48W-ot fogyasztó proci a 65W-os TDP osztályba kerül, mert nem fér bele a 45W-os keretbe. (Ez az osztályozás megkönnyíti a logisztikusok és mérnökök munkáját.)
Szóval, lehet, hogy a 4-magos éppen 95W-ot fogyaszt max., a 3-magos meg 66-ot, így éppen nem fér bele a 65W-os osztályba, hanem kénytelenek szintén ráírni 95W-os TDP-t.
Viszont ez nem igazán magyarázza azt, hogy a K10-es "2-magos" mért fogyaszt többet (hiszen eleve magasabb osztályban van), mint a K8 alapú, hasonló paraméterekkel rendelkező. A L3 miatt? Vagy a L3 miatt + amiatt, hogy ennyivel rosszabbul sikerültek (pl. magasabb szivárgó áram -> magasabb fogyasztás, és/vagy pl. azonos feszen alacsonyabb órajelet bír), mint a 4-magosként eladottak.
-
DeckardCain
senior tag
válasz
Gyuri27 #5904 üzenetére
Fogyasztás x3 vs x4
Van egy érdekes táblázat a 41es hozzászólásban. Csak mint egy támpont.
Valamint valahol láttam még egy tesztet ahol terhelve max 70 és 80W között fogyasztottak alapórajelen és alapfeszen a jelenleg kapható x3ak.
Lassan egy jó hónapja olvasgatok, de még nem döntöttem, merjem e bevállalni a K10es X3at, vagy várjak valami új 3 magosra(Heka, Rana).Nálam kérdéses az ár valamint mennyit jelent majd az L3 hiánya.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5907 üzenetére
"mennyire függetlenek a magokon futó szálak" Inkább hogy mennyire függenek egymástól, mert így ökörség.
#5908 Gyuri27: Az igen kellemetlen...
K10.5 X2-X3 elég lenne nekem, de azok nagyon messze vannak még...
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #5907 üzenetére
Igen da ekkor nagyon nem mindegy ha nem lehet állitani az nb szorzót mint pl nálam.
A teljesitmény különbségről meg majd dezz és Oli mestert kifaggatjuk.Am2+ lap van. De az igazat megvallva nem akarnék x2-t (egyáltalan am2+-s procit). Egy am3-s x3, x4 kellene l3 nélkül.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #5906 üzenetére
Igen, és a jóég tudja hogy az Intel mit tekint átlagos terhelésnek.
Inkább a vevők félrevezetésében kéne fejlődnie, remélem ne fognak.
Attól függ hogy mennyire függetlenek a magokon futó szálak, ha kicsit vagy semennyire, akkor valószínűleg egálban lesznek, hogy másik szélsőségnél mennyire maradnak le arról meg elképzelésem sem lehet.
Tuningban szerintem csak akkor számít, ha nem lehet csökkenteni a szorzóját, bár még nem húztam K10-et...
Hej de kéne egy K10 X2, meg egy AM2+ lap.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #5905 üzenetére
Ellentétben az intellel ahol a tdp átlagos fogyasztást jelent (jól mondom?).
Viszont (második bekezdés) ha ez így van marketing téren van mit fejlödni az amd-nek.
Azt mondod nem sokat számit x2-l az l3. Rendben. De elöbb tudnom kéne x3-x4-l mennyit számit az l3 léte? Annál is inkább mert az új phenomokból lesz 4 magos l3-l és nélküle is. Az is kérdés, hogy az l3 nélküli 4 magos prociknak hogyan alakul a tuningja. Hiszen nem minden lapban lehet állitani az nb szorzót.
Hej de kéne egy jó első hsz.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Hogy miért ekkora a fogyasztás azt nem tudom, de az energiagazdálkodási trükkök nyilván csak idle-ben vagy részterhelésnél működnek, a TDP pedig ugye AMD-nél max. fogyasztás.
Egyértelműen az Intel nyomása van a háttérben, mert sok láma user csak pislogna az extrém órajelekre, és valószínűleg emiatt viszonylag sokan AMD-t vennének, úgy sincsenek tisztában gyk. semmivel, azt veszik amire nagyobb szám van írva.
#5904 Gyuri27: A jelenlegi K10 X2-k biztosan X4-nek lettek szánva, különben nem lenne bennük L3 cache, két magnál nincs sok értelme.
-
Gyuri27
félisten
Én sokat nem értek a mechanikai részéhez. De az x3-s prociknál sem véltem fölfedezni semmilyen szabályt a kiaső mag és a fogyasztás között. Az x3-k ugye mind 95w-k. Az x4-k az e prociktól eltekintve 95 és 125w-k. Én már azt sem tudtam fejben össze rakni, hogy ha az alap 4 mag 95w-s abból kiesik egy mag és 3 magosan is 95w-s.
125w-t esetében kijön az kb 30w-t.Mondjuk arról sem hallani, hogy a k10 x2 hogyan fog manifesztálódni. Elkezdik gyártani 4 magosnak és vagy x3 vagy x2 lesz belölük, vagy direkt x2-re gyártják őket?
Az első hszt lassan össze kéne rakni. Mert már nem lehet tudni ki van kivel. Ugye vannak a mostani phenomok (x3-x4). Jönnek ugye az újjak, minden féle variásban l3-l és nélküle. Valamint jönnek a kétmagosok is. Erre még jön az is, hogy milyen tokozással és sajnos 3-4 totyikot kell táblázatok után átnézni ha érdekel valami.
Az intelnél szeretik a nagy számokat. P4 idejéből maradt rájuk. Oda se neki.
Aki meg nem normális teszt alapján vesz procit meg így járt. Mivel a hülyeség is pénzbe kerül. -
dezz
nagyúr
válasz
Gyuri27 #5901 üzenetére
Btw, szerintetek az miért van, hogy miközben a 2.7GHz-es X2 5200+ 65W TDP-s, az ugyancsak 2.7-es 7750 95? Hiszen külön úgy fogyasztáscsökkentő eljárások is vannak a K10-esekben... Nincsenek teljesen kikapcsolva az inaktív magok? Vagy ennyivel többet fogyasztanak a gyengébben sikerült példányok (amiket 2-3 magosnak adnak el) a normálisnál?
Btw2, és arról mi a véleményetek, hogy miközben Core2-eseknél mindig az effektív órajel van megadva az FSB-re (azaz lényegében a nemrég említett MT/s), tehát újabban pl. "2000 MHz", addig AMD-nél mindig a sima órajel a HT-re, így K8-asoknál 800-1000 MHz (= 1600-2000 MT/s!!!), K10-eseknél meg 2000-2200 MHz (4000-4400 MT/s!!!)... Ez diszkriminatív és félrevezető.
-
Gyuri27
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Politika
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Építő/felújító topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Civilization VII
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- OpenWRT topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- i7-12700KF újszerű/új CPU-k: 89,999-91,999 Ft! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- AMD A10-6700 Quad Core FM2+ processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 10700 / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest