Hirdetés
- Bontsuk ki ezt a 4K-s vadállatot! - ASUS Prime 5070 unboxing
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz
Oliverda #6999 üzenetére
Nem írtam az iménti hsz-ban, de itt én nem azzal a céllal gondoltam volna jónak a másik modell vizsgálatát, hogy lemásolják, hanem hogy még a sajátjuk megjelenése előtt (ami nyilvánvalóan már rég túl van a tervezési fázison) le tudják vonni a konzekvenciákat, hogy miben lett jobb/gyengébb a konkurens végleges modell valós alkalmazásokban, hogy a következő modellfrissítés ennek figyelembevételével történjen. Lásd. Phenom I vs. Phenom II fejlődése.
De nem féltem annyira most az AMD-t, ha töredék annyi erőforrással tudnak versenyképes alternatívát felmutatni, az jelent valamit.
Ez az egész csak arról jutott eszembe, hogy az előző szériás Intel és AMD CPU-khoz hasonlítja a Bulldozert a cég pedig már beszerezhető az aktuális ellenfél. Persze lehet, hogy ők ezt az egészet már lejátszották, csak szép lassan csepegtetik nekünk az infót.Bármelyik is jön ki jobban a végén, így is úgy is távolról csodálom mindkét cég zászlóshajóit és várok szépen az LIano-ra vagy Ontario/Zacate modellekre (ebben a vonalban az Inteles megoldásokra csak azért nem, mert nem támogatnak annyit a remélhetőleg mihamarabb elterjedő, átlagfelhasználókat is érintő szabványok közül. Mire én meg leváltom addigra rég elavul, szóval jó ha már alapból több mindent támogat)
Nekem jelenleg ez való. Desktop-ot ha veszek is, úgy néz ki HTPC irányba mozdulok + notebook. -
Oliverda
félisten
válasz
stratova #6998 üzenetére
Szerencsére az Intel tükörmásolásával már a K5 óta felhagytak. Ennek szvsz az lehet a fő oka, hogy másolgatással legjobb esetben is csak másodikok lehetnek, ha pedig egy saját eltérő irányba mennek akkor van esély az első helyre. Lásd K8.
Nyilván a tervezők ismerik az Intel mikroarchitektúráit és ez valószínűleg fordítva is igaz.
-
stratova
veterán
válasz
Hakuoro #6997 üzenetére
AMD-nek azt kellene csinálnia mint az autógyártóknak. Ha már megjelent a konkurencia új modellje megvesz egyet, darabokra szedi, megnézi milyen megoldásokat használnak benne.
Ha jól emlékszem voltak olyan hírek, hogy a kínai autóipai cégek alkalmazottai kis golyós tollra emlékeztető szerszámmal csíptek mintát a kocsik kárpitjából különböző autószalonokon.
Persze gondolom Bulldozer jelen stádiumában ehhez hasonló vizsgálódás már nem lehetséges, meg itt egyetlen lapkáról van szó.
Itt ez annyiban változna, hogy összeméri nem csak a Phenom II és Core i7-tel, hanem egy új Sandy bridge Core i7 2600K-val is. -
Hakuoro
aktív tag
Bulldozer 50% Faster than Core i7 and Phenom II
Méretben hogy viszonyul egy 4 magos Sandy Bridge-hez? Annál is gyorsabb lehet 30-40%-kal. -
donnano
csendes tag
Ha jól látom a jövőre megjelenő komodo cpu-ba is integrált gpu lesz,mert akkor az AM3+ se valami hosszú életű tokozás
[link]
-
toldy
őstag
A bobcat ( zacate/ontario) startja mikor lesz, nem a napokban? ( tudom hogy nem LIano se nem Bulldozer)
-
Oliverda
félisten
"Judging by the rumoured branding, it is entirely possible that the branding will be radically altered as well, with "FX" not signifying the high-end, extreme performance (and price tag) as it did in AMD's glory days. However, DonanimHaber does indicate that AMD are confident of Bulldozer's performance."
Ebből nem egyértelmű szerintem, de majd kiderül. Talán inkább a jelenlegi Black Edition-ök szerepét fogják átvenni ezek. Aztán ha tényleg jó lesz akkor a 8 magos legmagasabb órajelű Vision Black FX névre keresztelt darab lehet akár $999 is.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
"Én aztat nem értem hogy akkor normális CF csak a 990FX chipes bulldozeres csúcs lapoknál lesz?"
Amennyiben "normális CF" alatt a 2x16 sávra gondolsz akkor igen, bár ez már 700-as sorozat óta így van,
"A LIanonál elvileg lesz ilyen hybrid cf megint, erről lehet tudni valamit hogy miként és miben jó? ( pl ati féle fiziksz számolás vagy mi?)"
Erről jóformán még semmit nem lehet tudni.
-
Pítőr
aktív tag
-
korcsi
veterán
Remélem elfér itt:
Gigabyte to Offer Overclocking Functionality for Fusion Zacate Platform. -
Oliverda
félisten
-
stratova
veterán
Üdv!
Jól látom, hogy az E240 és E350 ideális ellenfele egy Asrock A330GC-nek? Tökéletes nagymama/home-serve/HTPC alap lehetne
-
Hakuoro
aktív tag
Open-Source AMD Fusion Driver For Ontario Released
Még meg sem jelent, de már kész linuxra a driver. :-) Kicsit belehúztak. -
Oliverda
félisten
válasz
DeckardCain #6968 üzenetére
-
Oliverda
félisten
Mivel még nem tudjuk biztosan a 4 modulos lapka méretet ezért ezt én így nem merném kijelenteni.
Itt egy hozzáértő 214 mm²-t jósolt a 4 modulos verziónak és egy esetleges 2 modulosnak 112 mm²-t. Azért ez már majdnem csak a fele. Mondjuk szvsz több lesz a 4 modulos mint 214 mm². Én legalább 250 mm²-t tartok reálisnak de majd meglátjuk. Ettől eltekintve ha legalább az arányt eltalálta a 2 és 4 modulos között már akkor is meggondolandó a dolog. Főleg, hogy a Bulldozer-t már 4 éve egy moduláris architektúrának harangozták be aminek segítségévek viszonylag egyszerűen készíthetőek belőle különféle konfigurációk. Persze az egész attól függ, amit még nem tudunk, mégpedig hogy milyen számítási teljesítményre lesz képes a cucc. Egy 130 mm² körüli lapkaméretű négymagos, versenyképes számítási teljesítménnyel rendelkező CPU-t viszonylag szép haszonnal lehetne árusítani.
Viszonyítás gyanánt a Propus 168mm².
-
Oliverda
félisten
válasz
DeckardCain #6968 üzenetére
"Gondolom a 4 magos Zambezi egy eredetileg 8 magos cpu lesz 4 letiltott maggal."
Ebben nem vagyok olyan biztos. Szerintem könnyen lehet, hogy csinálnak/csináltak 2 modulos verziót amiben csak 4 MB L3 van mivel ez gyakorlatilag majdnem fele akkora (lehet-ne) mint a négy modulos. Lásd Clarkdale. Persze attól függ, hogy mennyi meg milyen selejtek születnek majd.
Nem hiszem, hogy lesz IGP-s lap bár sosem lehet tudni. Amennyiben a Bulldozer HT linkje nem lesz limitálva a 3.1-es verzióra akkor el tudom képzelni, hogy néhány gyártó készít majd hozzá 880as chipkészlettel alaplapot. Bár szvsz az AMD célja egyértelműen az, hogy az integrált GPU-s vonalat teljesen átterelje a Fusion felé.
-
TRitON
aktív tag
Újabb info a Bulldozerekről:
-
nandon
tag
És itt van összegyűjtve néhány teszt a Zacate E-350-ről!
-
nandon
tag
Itt egy mai dátummal megjelent teszt a kicsikéről...
-
Oliverda
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #6958 üzenetére
Hi,
Április, május és június.
-
Oliverda
félisten
AMD-nél én sem emlékszem hasonlóra de már korábban sejtettem, hogy ez most (végre) fordulni fog. Szvsz ez egy hatékonyabb stratégia mert mint azt első Nehalem esetében is láthattuk jóval több errata fér bele egy csak desktop-ra szánt stepping-be, minek okán hamarabb piacra is lehet dobni egy ilyen procit. A C0 stepping-es Nehalem sem kerül soha a server piacra, gondolom itt is hasonló lesz a helyzet. Az első retail stepping csak desktop-ra jön majd az azt követőből lesznek már Opteron-ok is.
-
Oliverda
félisten
Server Highlights From Financial Analyst Day
+500MHz turbo az összes magnak/modulnak egyidejűleg ha még belefér a TDP keretbe. El lehet akkor képzelni, hogy kb. milyen alapórajelekkel indul majd a cucc.
...na meg mennyit kaphat majd a magok mondjuk fele ha éppen a másik fele nullán megy. +1000MHz turbo.
Itt vannak a számomra érdekesebb teljes prezentációk:
Gyuri27: Ez nem derült ki ma.
-
Hakuoro
aktív tag
-
Hakuoro
aktív tag
AMD's Llano Production to Initiate in July 2011
Ezzel is késnek... -
Hakuoro
aktív tag
-
Oliverda
félisten
Általában ha valaki véletlenül (vagy nem véletlenül) betalál valamivel akkor eléggé csendben van a tag és csak akkor cáfol hevesen ha valami nagy hülyeséget hoz fel valaki a témával kapcsolatban.
Amúgy itt van a majd 1 éves hasonló hivatalos slide:
Valóban magasabb itt is az FP csak még kicsit mások az arányok.
Ezért nem is érdemes ilyenekből kalkulálgatni szerintem.
-
dezz
nagyúr
válasz
Oliverda #6939 üzenetére
Mi mást tehetne (NDA)?
Volt itt egy ilyen is:
"According to released information, a 170% increase in number of cores [from 6 to 16] should result in 400% performance increase in Floating-Point calculations on a clock-per-clock basis."Szerintem ebben a 400%-ban már benne van minden újítás (és valószínűleg a legjobb eset). Fele annyi mag + fele annyi memória-csatorna = 200%... Logikusnak hangzik.
(#6940): Nézd meg jobban!
-
Oliverda
félisten
Mert ez egy tipikus nesze semmi fogd meg jól marketing grafikon. Amúgy egy hasonló tavaly megjelent grafikon alapján már elég sokan próbáltak hasonló kalkulációkat végezni de a vége mindig az lett, hogy egy nagyot mosolygott ez a tag.
Ráadásul azon még az Integer volt a magasabb oszlop és az FP az alacsonyabb,
-
dezz
nagyúr
válasz
Bluegene #6922 üzenetére
Hol lesz addigra (nem hogy ősz, de tavasz) a Phenom 2 (Deneb, stb.)? Llano!!! Elvileg akár 20%-kal is gyorsabb lehet CPU-teljesítményben (per mag, c2c), mint a Deneb, így akár egálban is lehet a Sandy Bridge-dzsel, GPU teljesítényben pedig ég és föld. Azt utóbbit valószínűleg az Ivy Bridge sem fogja behozni, szerintem telj./fogy.-ban sem, hiába 22nm.
High-end CPU teljesítményre pedig ott lesz a Bulldozer, ami az Ivy Bridge-hez képest több szempontból fejlettebb valami. Az sem olyan biztos, hogy a gyártástech. előny elégséges ennek kompenzálására -- főleg, hogy itt kevésbé számít a fogyasztás (desktopon).
(#6931): Miért ne lehetne? (Viszont ez a "FLP" valami új módi, vagy saját kútfő?
Eddig FP volt a becsületes neve.)
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #6930 üzenetére
az interlagos Bulldozer alapú[link]
sztem 16 modulja van, tehát 8/16, mint az orochi 4/8
magyarul elfelezzük az interlagos grafikonját, talán megkapjuk az aztali bulldozer teljesítményét, hozzávetőlegesen, persze tudom ezek server procik
nézzük: Interlagos:
Integer:90
FLP: 155akkor asztali bulldozer: Int: 45 FLP: 77,5
Shanghai(phenom 2): INT: 24 FLP:30
mi a véleményed? reális, elképzelhető hogy jó 5let így számolni?
ráadásul láton lesz Bulldozer NG is, gondolom sok ötletük van a teljesítmény növelésére amit nem tudnak mind implementálni, mert ki kell hozni valamit a piacra, és az második generációs Bulldozer lesz az igazi, bár ha számításom mégcsak nagyjából is helyes, asszem igen erős lesz a Bulldozer, még az első generációs is
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Global Foundaries, Global Technology Conference 2010
Global Foundaries, Global Technology Conference 2010 #2
Bluegene:
Valószínűleg inkább a Globalfoundries miatt érkeznek később ezek a CPUk, ergo a gyártás és nem a tervezés miatt. Az előbbit pedig már nem az AMD műveli egy ideje.
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #6925 üzenetére
nagyon kell ütnie akkor a bulldozernek, ha az Ivy Bridge ellen fog küzdeni, utóbbinak gyártástechnológiai előnye van, hiába taln az AMD túlságosan szétforgácsolta fejlesztési erőit, mert a Fusiont(LIano, Ontario), a Bobcat-et is fejleszti, ráadásként a Bulldozert, ez 3-4 archtecktúrát jelent ami nem semmi, régen ugye Phenom-ot fejlesztett csak, és annak csonkított változatait(Deneb, Propus, ami majdnem ugyanaz) ill a kétmagos Athlont
de ezek hasonlóak nagyon architektúrálisan, most meg Bobcat, Bulldozer és a Fusion mind mind különböző dolgok
így már érthető a késés, csak sokat akar a szarka...
mindenesetre a Bulldozernél nagy eséllyel az Ivy/Sandy Bridge sztem fogyasztásban jobb lesz, főleg az Ivy, teljesítmény pedig nem tudni
csak általánosságokat mondok persze, dehát nincs semmi kézzelfogható, pár szaki találgatásán kívűl(amiket elolvastam)
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #6923 üzenetére
reméljük már nyáron lesz egy soft launch, legalább megtudjuk mire képes
nagyon rossz hogy ennyire titkolják, semmi pletyka nincs, csak találgatások, a sandy bridge-ről már többet is tudunk
szívesen vennék ilyet, biztos időtálló befektetés lenne egy ilyen processor, egy darabig biztos nem kéne agyalni a cseréjén
-
Sziasztok!
Lehet e tudni hogy mikor jön ki a bulldozer? Mennyivel lesz gyorsabb a phenom2-nél?
Esetleg ár?
Köszi -
Hakuoro
aktív tag
AMD Shows 32nm Fusion Llano APUs Running AvP
Azt írják elég hűvös kis jószág. -
04ahgy
nagyúr
Ez a hivatalos oldalon is fenn van, és semmi konkrétumot nem tartalmaz a memóriacímek kivételével.
Sajna ez nekem nem jó.
Ami engem érdekel, az az, hogy milyen memóriafrekvenciák, milyen jelszintekkel, milyen konfigurációk üzemeltethetők.
Az AMD Support munkatársa válaszában egyértelműen a Family 10h Electrical Datasheet-et jelölte meg.
HGyu
-
Thrawn
félisten
Ez esetleg? 2.8-as bekezdés.
Izzé: Szerintem lesz.
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok. Itt megfogalmaztam egy kérdést, aki esetleg tudja a választ rá, azt ha megkérem, válaszolna ott?
Köszi.
HGyu
-
Izzé
őstag
Hell!
Egy kérdés, ha már volt bocsi, erről még nem találtam infót.
Lesz a Bulldozer mellé chipsetbe integrált gpu? Egy olyannak mint ami a Llanoban lesz tudnék örülni, pláne ha az új architektúrás lenne. -
GerykO
aktív tag
Én meg egy k7esen nyüglődöm
Közben találtam NAS/torrent célra megoldásdt.
És így ráérek még egy picit várni. -
Yutani
nagyúr
Szerintem már mindegy, nem kell utólag áttenni offba.
Én is nagyon kíváncsian várom a Bulldozert, mert most már nem akarok átállni az X2 6000+ cuccról valami nagyobb Phenomra, mivel VGA-t sem veszek egy ideig valami brutálisat, meg ráadásul magas képminőségnél úgyis a VGA szokott a szűk keresztmetszet lenni. Nekem az X2 6000+ teljesen megfelel arra, amire a gépet használom.
-
GerykO
aktív tag
Ohh!
Most hogy kicsit visszaolvastam már látom!
Csak a topic címe alapján...
Bár, ha ezek a finomságok záros határidőn belül megjelennek, tuti nem ionizált atom mellé teszem le a voksom. Akkor mégiscsak jó helyre is kerültem, csak a kérdés nem ide passzoló
Valaki offba szerkesztené a kérdésem? -
Yutani
nagyúr
Hát szia!
Nagyon eltévedtél a kérdéseddel, itt nem is fogsz választ kapni. Sokkal inkább itt.
-
GerykO
aktív tag
Szerbusztok!
Lenne egy kérdésem, már egyszer leírtam, szal kicsit könnyítem a dolgom.
Igazából sokkal inkább szemezek 780g/785g lapokkal, valami nagyon alulfeszelt Athlon2 x2-vel. 260u-s proci feszültségét lehet-e tovább degradálni?
Előre is köszi a válaszokat! -
Hakuoro
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Politika
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen NAS-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Yettel topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest