- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
válasz
Sweet Lou 6 #5296 üzenetére
Akkor vagy elírás vagy még tényleg Windsor magos az a 6500+.
-
Cagm^c
tag
válasz
Sweet Lou 6 #5296 üzenetére
A link tanulsága szerint 90nm-es lenne a 6500+. Én ezt kizártnak tartom.
6500+, 65nm, 89W, 3??0MHz, 1MB L2 lesz szerintem -
Sweet Lou 6
addikt
Válaszok: [link]
-
Raymond
titán
válasz
csatahajós #5293 üzenetére
90nm X2-ket mar nem gyartanak regen. Amit meg latsz az uzletekben az csak a meglevo keszletek.
-
csatahajós
senior tag
válasz
Raymond #5291 üzenetére
Updatelték a linket Raymond postjában. SZóval ha a 4.0Ghz nem is hangzik valósnak, a Phenom FX létezésére elég meggyőzőek a logok meg a táblázat, persze lehet ilyet photoshoppolni is nem mondom.
Amúgy az Athlon X2 6500+ nem véletlen 3.3Ghz-es? Van eről hivatlaos info? (akárhogy is, nem semmi hogy a már csonttá rágott K8ból még kihoztak egy még gyorsabbat ... én már a 6000+ -ról is azt hittem hogy na ez aztán tényleg az utolsó...
Meg kérdés pl hogy a 6500+ Brisbane vagy Windsor-e? Mert ha ez is még 90nm-es (amit nem nagyon hiszek) akkor ez maga a csoda kb.
-
Raymond
titán
LoLerCoaStEr: [link]
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #5288 üzenetére
3250Mz-re gondoltál?
-
Oliverda
titán
AMD moves one step closer to building in Malta (NY)
New Black Editions: 9950 Goes 125W
Úgy látszik hogy csak működik az a bizonyos Continuous Transistor Improvement (CTI). Mostmár jöhet a 2.7-es 140W-os Phenom X4 10050.
-
Raymond
titán
Ketmagos 65nm Phenom-ok a geizhals.at keresojeben: [link]
Phenom X2 GE-6400, GE-6500 es GE-6600
Sima X4 chipek letiltott ket maggal es 1.6Ghz HT-vel.
-
ricsy888
senior tag
válasz
VaniliásRönk #5278 üzenetére
Ez jó hír.
Viszont még mindig nem tudom, hogy megéri -e cserélni, milyen órajeleket lehet elérni egy ilyen X3 Phenommal
Szerk: Szóval azt mondod érdemes megvárni a 45nm-es Phenomokat.
Bár az elején biztos drágák lesznek és nekem csak 20k-m lenne a procira. -
ricsy888
senior tag
Sziasztok!
Gondolkoztam egy új proci vételén, mert a mostani X2 4000+ G1 2,8Ghz-en kevésnek bizonyult a VGA-mhoz.
Egy X3 8450-et néztem ki. Kérdésem az lenne, hogy kb. milyen órajelet képesek ezek elérni?
Lapot nem szeretnék egyenlőre cserélni, maradna a Gigabyte GA-MA69G-S3H. ( max. FSB olyan 260 körül van a lapnak)
Megéri egyátalán cserélni? Vannak/lesznek olyan programok a közeljövőben amik használnák a 3 magot? -
csatahajós
senior tag
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
...és még van aki nem szereti a Fudzilla-t.
(Mondjuk azért egy jobb fényképezőt vehettek volna.
)
-
rybank
senior tag
a
phenom 9650 - 39.000
9750 - 34.100
9550 - 28.500
meiket érné meg legjobban megvenni ennyi pénzért? -
Madmax81
aktív tag
válasz
slett27 #5264 üzenetére
]A részvény piac naponta változik volt már jobb nézd meg az Intel részvényeit ott is néha 5-15 % -os az ingadozás ,Vagy az Apple részvényeit 175 ről leestek 150 re 1 hét alatt .
Ebből nem lehet messzemenő dolgokat levonni , az Amd -nek most azért megy jól részvény terén mert bejelentett egy rakás terméket fejlesztést ( 23 százalékkal gyorsabb a HyperTransport 3.1 ,Üzleti Phenomok és Athlonok az AMD-től ,Radeon HD 4600-as család ,AMD Athlon 64 2000+
Talán ettől kicsit máshogy látszik a cég jövője , De ha pár százalék emelkedésnek örülni kellene akkor most sirjunk mert megint esik a részvényeik ára , az Intel is izguljon mert náluk is lefelé ivel az árfolyam ?? -
Oliverda
titán
Before Intel’s big show, AMD launches an attack
"The upcoming 45nm processor, code-named Shanghai, is already in production, and Allen said it was meeting or exceeding the company’s targets for frequency, yield and schedule. AMD will ship 45nm server processors to OEMs in the fourth quarter of this year, “closely followed” by client chips."
Remélhetőleg ez októbert jelent...
-
slett27
addikt
Itt valami történik.. Nem rég, talán egy hónapja még 4.16-on volt. Ennyi idő alatt ez most jónak számít vagy közepes vagy milyen?
-
shabbarulez
őstag
válasz
#95904256 #5260 üzenetére
Szerintem leginkább a gyárak életciklusát nem lehet felgyorsítani, ott van a szűk keresztmetszet. A gyárak kialakítása egyre drágul, ezt a még tovább rövidülő életcilkus mellett egyre nehezebb lenne retábilisan fenntartani. Ott van pl az AMD egyik drezdai gyára amit épp most állítanak át és e miatt kiesik a termelésből közel egy évig. Ez komoly bevétel kieséssel jár és e mellett az átállás jelentős költségeit is rá kell költeni. Később amikor ez a gyár termelni kezd, ki kell tudnia gazdálkodni ezeket a többlet költségeket és ha erre egyre rövidebb idő áll rendelkezésére, a gazdaságosság egyre kevésbé valószínű. A másik lehetőség gyorsított tempóban gyárakat építeni, de ezt megint nehéz tőkével bírni és a rövidülő életciklus alatt a megtérülés is egyre kétségesebb. Az egyetlen jó megoldás egy generáció átugrása, kérdés ennek mennyire lenne realítása. A 22nm bevezetése egyébként körülményes és drága lesz, hisz a nagy félvezető gyártók nagy valószínűséggel ennél a gyártástechnológiánál fognak 450mm-es ostyákra átállni.
-
Madmax81
aktív tag
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#95904256 #5260 üzenetére
Szerintem az a probléma, hogy hónapokba telik mire a waferből chip lesz, max. párhuzamosítással lehetne gyorsítani a dolgon, de gondolom szükség van a korábbi eredményekre, hogy tudják merre kell továbblépni.
Meg ugye nem az a cél, hogy minél előbb gyártani tudjanak, hanem hogy minél előbb gazdaságosan tudjanak gyártani, nem csak megoldást, hanem gazdaságos és tömegtermelésben is működőképes megoldást kell találni.
Persze mindez csak rettentően laikus elmélkedés. -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #5259 üzenetére
Azért meglepő hogy működőképes SRAM cellák gyártása után még három év mire processzorok lesznek belőle. Persze értem én hogy minősíteni, finomhangolni, utóellenőrizni, tartós tesztelni, stb... kell a dolgokat. De kíváncsi lennék hogy egy ilyen csúcstechnológia esetében melyik az a folyamat amit nem lehet a beleölt pénz mértékével többé-kevésbé arányosan felgyorsítani.
-
zsolt320i
senior tag
nagyon, nagyon, nagyon jó!!!
-
Oliverda
titán
Na várjunk csak... ez a CPU már régóta létezik tehát nem konkrétan ez a proci lesz az Atom ellenfele. A kupak szerint már egy bő 1 éve legyártott példányt teszteltek. Ennek ellenére persze nem rossz, viszont szvsz úgy fest hogy a konkrétan az Atom ellen fejlesztett verzió még jobb lehet.
Érdemes átolvasgatni ezt a PDF-et. Van benne még pár érdekes modell, mint pl. a 22W-os X2 3400e.
-
törölt tag
válasz
Andre1234 #5248 üzenetére
Nálunk meg épp az USB-s konverterek nem váltak be, pedig vagy fél tucattal kipróbáltunk. Aztán rászántuk magunkat azokra a dual portos PCMCIA-s kártyákra melyek nem lógnak ki a gépből. Azok mindegyikével ment eddig minden kacatunk ( PLC-k, szervók, szabályzók... ).
A beszerzendő 486-osok listája még elég hosszú ( AMD: SX-33,SX-40,DX2-50,DX2-66BGx; Cyrix: S25,DX2-50 és DX2-66 Writeback hűtőborda nélkül,DX2v50,DX2-66,DX2-80; IBM: DX2-50,DX2-80,DX4-75; Intel: DX25,DX2-40,DX-50,DX2-50,DX2-66(SX955),DX4-75,DX4-100,SX2-50,SL-20,SL-25,SL-33; SGS-Thomson: DX2-40,DX2-50,DX4v100,DX4-120,DX4v120; Texas: SXL-33,SXL2-40/50/60,SXLC-25/33,SXLC2-40/50; UMC: DX2,U5S-SUPER25/33/40,U5SD-25/33 ). Az 5x86-os lista már rövidebb ( AMD: P75+,P100; Cyrix: 120,133; IBM: 75,120; SGS-Thomson: 120 ). Pentiumból jelenleg csak a POPD5V63 érdekel.
-
Andre1234
aktív tag
válasz
#95904256 #5247 üzenetére
csak az ad168 videomátrix nem hajlandó pcmcia-s kártyával kommunikálni, ezért a kollegák sokasága szerzi be a régi laptopokat szervízre.áruvédelmi kapuk még csak-csak működnek.(de úgy néz ki ,hogy találtunk vmi usb átalakítót ami egyenlőre működik ezért is néztem ki eee pc-t)
milyen 486 ill pentium kellene?van nekem kirakva a polcra keretbe amd486 dx4 100mhz-es proci és egy p1 mmx 133 asszem, és egy körbesarkazott duron ami már elvillant.
-
Andre1234
aktív tag
válasz
Andre1234 #5245 üzenetére
a barbrone konfignál pontosítanék.780g chipsettel szerelt konfigra gondoltam.meg arra célzok hogy nekem az a nehezen kapható termékhez tartozik amit órák keresése után találok meg a neten.és az már csak extra kívánság lenne ha szerelnének gyári com portot notebookra.persze van a delleken de akkor is egy 100-e ftos ÚJ laptopon nincs.csak a latitude sorozaton ami használtan szerintem irreálisan drága.na ez már ultra off volt
-
Andre1234
aktív tag
válasz
Oliverda #5244 üzenetére
Én arra a termékínálatra gondolok hogy bemegy az átlag ember notebook boltba és beletolják az arcába h itt van tessék.vagy neten nem csak .2-3 gyártó árulja és nem úgy kell behozatni a külföldről.persze ott az f5z meg a fujitsu, de ha jobban beledgondolok fujitsu-t éppeszű ember nem vesz.csak azon zsörtölődök ilyenkor hogy vennék már, de még nem kapni azt amit szeretnék.
-
Oliverda
titán
válasz
Andre1234 #5243 üzenetére
A proci mostanság lett kész. Szerinted a gyártók 1 hét alatt összedobnak alá egy stabil rendszert?
"Mióta jött ki a puma és mennyi adtak el belőle?vagy a 780gre épülö kis barbrone irodai gépeket?semennyit mert nincs."
Mi nincs? Csak kicsit körül kéne nézni és nem csak abból kiindulni hogy mit tesztelnek itt a PH!-n...
-
Andre1234
aktív tag
válasz
Oliverda #5242 üzenetére
Ezt nem hiszem el.Tudnának versenyezni mert megcsinálják ugyanazt mint a konkurancia, sok esetben jobban és erre csak álmodunk róla mert kapni nem lehet.
Mióta jött ki a puma és mennyi adtak el belőle?vagy a 780gre épülö kis barbrone irodai gépeket?semennyit mert nincs.Mostmár van saját plattform.Miért nem kapni?ennyire leköti őket a szerverpiac kielégítése, a 45 nmre átállás?Lehet hogy az a fő bevételi forrásuk de ha összeadnák a notebook, irodai gép, vga, eepc ágazatokból befolyható összeget az kicsit sem elhanyagolható.Ha így folytatják Leviskének sose lesz gépe. -
Andre1234
aktív tag
Hallani vmit athlon 64 2000 Eee pcről?Most kis pc vásárláson gondolkozom és örülnék neki ha nem intelt kellene vennem.
-
Oliverda
titán
Nem rossz. Kb. erre számítottam.
Mondjuk arra nem hogy AM2-es tokozásban adják ki, ez meglepett (de jól tették). Gyanítom hogy ugyanezt kiadják majd Socket S1-ben is és az eeeeee PCkbe majd az kerül. Azért valami új nevet kitalálhattak volna neki...
"The AMD platform has one disadvantage, however: at present, the 780G chip set is only available on a microATX board, where Intel offers a significantly smaller miniITX board. It would be sensible if AMD also offered very small embedded boards, which would enable the company to widen the gap even further."
Na mondjuk ez hamis állítás: [link]
mod: Úgy látom hogy a prociba végül 512K L2 került és nem 256K.
-
dokar
addikt
-
Cagm^c
tag
Nem teljesen ide tartozik, de...[link]
-
csatahajós
senior tag
válasz
leviske #5235 üzenetére
Éppen Hydra ügybe keresgéltem a neten, mert még nem nagyon hallottam róla részletsebben és ezt találtam
Remélem még nem volt
bár már nem a legfrissebb hír. Ennek alapján akkor a Deneb tényleg K10.5 néven szerepel.
Deneb vs. Nehalem: A Deneb a per pillanatnyi előjelek alapján nagyon is partiban lesz a Yorkfield-del, minden téren, így a Nehalem "csak" annyival várható gyorsabbnak amennyivel a Yorkfieldnél is az - viszont várhatóan magasabb lesz a fogyasztása mint a Denebeknek, persze azonos órajelen, ami azt is jelenti hogy biony az első időkben nem lesz egekbe húzható.
És ha a fentebb linkelt igaz akkor a Rev D. K10.5 lesz az igazi Nehalem ellenfél, növelt cache-sel és még jobb fogasztással/magasabb órajelekkel. Ezenfelül nem hagynám figyelmen kívül, hogy noha a Nehalem tud HT-t, tehát 2 szálat magonként, a jelenlegi méret adataokból úgy néz ki hogy egy Nehalem mag helyére el fog férni 2 Deneb/Hydra - úgyhogy az Intel HT2-jének nagyon jól kell tudnia működni, hogy felvegye a a szervereknél is a versenyt és mint tudjuk a 100%-os skálázódás elég ritka.
Szóval szerintem távolról sem kell leírni még az AMD-t.
Személy szerint egyébként úgy gondolom hogy a Nehalem-et az Intel is a szerver vonalra optimalizálta, nem a desktop/mobil-ra mint anno a Core2-t, tehát ennek megfelelően alakították ki az architektúrát is (ami ráadásul sok szempontból kísértetiesen hasonlít a K10-re
).
-
leviske
veterán
-
zsolt320i
senior tag
nagyon szomorú!
AMD fun vagyok, de sajnos nem látok semmi pozitív jelet az AMD CPU-kat illetően.
Ha úgy oda bírnának vágni az Intelnek mint az ATI-val az NVidiának nagyon jó lenne! -
slett27
addikt
Újabb teszteredmények. Deneb vs. Nehalem
Nyamvadt szintetikus teszt ez is (3DMark Vantage). De legalább ez is valami.
Hmmm, mekkora módosítást kell végezni egy procin, jelen esetben a Phenomon, hogy az IPC-t növelhessék ?
-
leviske
veterán
válasz
shabbarulez #5219 üzenetére
Az OC eredményeket már csak azért sem érdemes figyelembe venni, mert eddig egyik tesztben sem próbálták SB750-el párosítani a procit.
Ha pedig utánajársz, hogy mekkorát dob a proci tuningképességein az SB750, rájössz, hogy ezek az eredmények a SB600-al nem is olyan rosszak.
-
rybank
senior tag
sziasztok olcsó 12 ezerforintos am2+ os lapba milyen amd-t ajánlanátok?, x2, és phenom között tétovázok.., lehetséges hogy a phenom 8450 még olcsóbb leszz????
-
Oliverda
titán
válasz
Danielson93 #5221 üzenetére
Szerverbe kell? Mert ez szerver CPU 4-8 procis cuccba.
-
Danielson93
csendes tag
Sziasztok!
Ez a proci mikorra lesz várható itt MO-n?:
Quad-Core AMD Opteron Model 8360 SE
És mennyi lesz az ára? Vagy valamit én keverek? -
Oliverda
titán
válasz
shabbarulez #5219 üzenetére
C0 stepping, nincs még hozzávaló lap sem, optimalizált BIOS sem. Ennyit erről. Felesleges belekötni mindenben bár ezt már megszokhattuk...
-
shabbarulez
őstag
válasz
Oliverda #5218 üzenetére
A korábban bemutatott Deneb példányok is ugyanezzel a steppinggel rendelkeztek. A cpu-kről készült fényképeket összevetve a különböző számozások is teljesen megegyeznek, gyanítom van egy mérnöki példány ami körbejár az egyes tesztelőknél és mindenki publikál. De az előző cikkekben is mindenhol gyanusan ez a 2.3Ghz volt pedzegetve.
Egy korábbi OC tesztben több órajelet is bemutattak és csak 2.8Ghz-ig vitte alap feszültségen 3Ghz-en már emelni kellett 3.2-höz pedig jelentősebben ahogy ennél a tesztnél is. Ahhoz hogy menjen 3.2-ön ahhoz ott is kellene tartani az alap feszültséget, ami gyanítom a szivárgási áram miatt problémákba ütközik. Ezért is gyanus hogy mindenhol igen alacsony 2.3 Ghz- órajelen tesztelnek és fogyasztási adatot is csak arról adnak. Egyébként e legutóbbi cikk fogyasztás adatát nem igazán értem. Teljes rendszerhez ezek a számértékek túl kicsik, ha pedig csak a cpu-ra vonatkozik akkor pedig következtetett értékek lehetnek. Szóval visszatérve a magasabb órajelek esetén eddig nem igazán láttunk fogyasztás értékekről adatot, márpedig a szivárgási áram pont ott jelentene problémát. Az is lehet magas órajelen sokkal kisebb a fogyasztás különbség mint alacsony órajelnél, nekem azért gyanus hogy mindig csak ezeket az adatokat mutogatják.
-
westlake
félisten
hatha kivetelesen tudok valami ujat mutatni..
AMD 45nm Phenom test -
Oliverda
titán
-
slett27
addikt
Van itt egy hír, az utolsó mondatát nem értem. A Fusion lesz a Nehalem ellenfele ?
-
Rive
veterán
válasz
zsolt320i #5203 üzenetére
szted a buldozer fog rajtuk segíteni?
Tudjuk, hogy az Intel mivel áll, illetve állhat elő addig, szóval SZVSZ minimum kétséges a dolog. Ha nem lesz ugyanolyan zökk meg nyekk, mint most utóbb a Phenom kapcsán, akkor segíthet stabilizálni a helyzetüket. De a sz@rból nem fogja kihúzni őket.
-
Rive
veterán
válasz
zsolt320i #5199 üzenetére
Gyártástechnológiailag a K8 időkben is le voltak maradva - ugyanakkor amíg a netBurst procikhoz képest kellett versenyezni, addig architekturálisan procc-, és rendszerszinten is előnyben voltak.
A jelen helyzetükből nem fogja kihúzni őket, ha csak gyártástechnológiailag kerülnek partiba a riválissal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged