Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #6930 üzenetére
az interlagos Bulldozer alapú[link]
sztem 16 modulja van, tehát 8/16, mint az orochi 4/8
magyarul elfelezzük az interlagos grafikonját, talán megkapjuk az aztali bulldozer teljesítményét, hozzávetőlegesen, persze tudom ezek server procik
nézzük: Interlagos:
Integer:90
FLP: 155akkor asztali bulldozer: Int: 45 FLP: 77,5
Shanghai(phenom 2): INT: 24 FLP:30
mi a véleményed? reális, elképzelhető hogy jó 5let így számolni?
ráadásul láton lesz Bulldozer NG is, gondolom sok ötletük van a teljesítmény növelésére amit nem tudnak mind implementálni, mert ki kell hozni valamit a piacra, és az második generációs Bulldozer lesz az igazi, bár ha számításom mégcsak nagyjából is helyes, asszem igen erős lesz a Bulldozer, még az első generációs is
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #6925 üzenetére
nagyon kell ütnie akkor a bulldozernek, ha az Ivy Bridge ellen fog küzdeni, utóbbinak gyártástechnológiai előnye van, hiába taln az AMD túlságosan szétforgácsolta fejlesztési erőit, mert a Fusiont(LIano, Ontario), a Bobcat-et is fejleszti, ráadásként a Bulldozert, ez 3-4 archtecktúrát jelent ami nem semmi, régen ugye Phenom-ot fejlesztett csak, és annak csonkított változatait(Deneb, Propus, ami majdnem ugyanaz) ill a kétmagos Athlont
de ezek hasonlóak nagyon architektúrálisan, most meg Bobcat, Bulldozer és a Fusion mind mind különböző dolgok
így már érthető a késés, csak sokat akar a szarka...
mindenesetre a Bulldozernél nagy eséllyel az Ivy/Sandy Bridge sztem fogyasztásban jobb lesz, főleg az Ivy, teljesítmény pedig nem tudni
csak általánosságokat mondok persze, dehát nincs semmi kézzelfogható, pár szaki találgatásán kívűl(amiket elolvastam)
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #6923 üzenetére
reméljük már nyáron lesz egy soft launch, legalább megtudjuk mire képes
nagyon rossz hogy ennyire titkolják, semmi pletyka nincs, csak találgatások, a sandy bridge-ről már többet is tudunk
szívesen vennék ilyet, biztos időtálló befektetés lenne egy ilyen processor, egy darabig biztos nem kéne agyalni a cseréjén
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #6634 üzenetére
ergo sztem 80-100%-kal lehet jobb az egyszálas teljesítménye egy phenom2 X4-től
ha ehhez hozzáadjuk h eseteg magasabb órajel és phinomítanak rajta még, akkor talán 100% fölé nőhet a négymagos teljesítmény
talán ezért hívják bulldozernek, nem azért mert 30%-al gyorsabb a phenomtól
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
az lehetséges hogy két modul tud majd egyszálon is működni?(fordított HT)
mert akkor két modul teljesítménye összeadódik
pl úgy tartom ezt elképzelhetőnek egy szálon, h a páros számú utasítást az egyik modul, a páratlant a másik modul csinálja, olyan mint a CF h az egyik képkockát az egyik a másik a másikat
ha meg erre nincs szükség mert 8 szálra van fejlesztve a progi akkor külön dolgoznak
esetleg tovább is mehetünk, bár ez nagyon fantasztikus lenne h egyetlenegyegy szálat mind a 8 modul csinálná, így egy modul mindfen 8-dik utasítást számítás hajtaná csak végre, így egy "egymagos" lenne, vagy ha két szálon fut akkor 4-4 modul dolgozna rajta
kérdésem lehetséges ez? nem vagyok programozó, vagy az egyik utasításból következik a másik? ha ez így van akkor lehetne mittommén minden ezredik utasítás A procié, a másik 1000 B procié, átfedéssel
mondjuk ehhez talán ki kéne fejleszteni egy jó ütemezőt
ha 8 modul is tudna egy szálon dolgozni akkor 16modul kétmagos is lehet, a 32 magos pedig 4 magos, egyszálas teljesítmény pedig 7szeresére növekedne, ami bebszna, ráadásul tovább is lenne könnyen fejleszthető, egy flexibilis proci lenne ami nemcsak 8 szálon tud dolgozni(tudjuk a programozókon múlik, meg nem egyszerű) -
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #6627 üzenetére
lehet, de honnan tudod? van slide?
a másik az pedig az h honnan veszed h a bulldozer megy majd AM3-ban? és ez csak a 7-es chipsetekre is vonatkozhat? vagy csak a 8-asokra? lesz AM3+ amivel jobban mennek a bulldozerek? szal a sima AM3-ban mondjuk lassabban fog menni mint egy 2011-es kifejezetten bulldozeres lapban?
esetleg AM2/AM2+-ban is mehet? vagy nem lesz benne ddr2 vezérlő
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #6625 üzenetére
Nem lesz új stepping ugyanúgy E0 lesz az is. Honnan jött ez az új stepping-es hülyeség? hát a c3-mashoz képest újnak számít az E0
lényeg lehet négymagost venni turó kórral, ami az új E0-ás steepingre épül
sztem lehet h idővel sima Denebet is gyártanak majd E0-ás steppingen
-
Bluegene
addikt
válasz
cowboy_bebop #6623 üzenetére
a zosmában lesz turbo core és kvázi natív négymagos lesz, hisz a thuban natív 6magos
és új stepping lesz
-
Bluegene
addikt
válasz
cowboy_bebop #6621 üzenetére
ha jól tudom júniusban jön
Zosma névvel, hibás Thuban-ekből készül, mínusz 2 maggal(esetleg újraaktiválható lesz 1-2)
kevesebbet fog fogyasztani(E0 rev) talán szal jó proci lesz
-
Bluegene
addikt
Lliano és Ontario info
-
Bluegene
addikt
veszteség helyett nyereséget termel az AMD
-
-
Bluegene
addikt
3.4 ~0.676x-osa. 4x0.676 = 2.7
rossz. miért 4X0.676? 3X0.676 hisz 12:4=3 tehát 3X annyi mag van, de inkább 2,6 szoros(még ez is optimista) lehet a 12 magos és 4 magos közötti szorzó hisz sohasem skálázódik ideálisan
tehát 2,6X0,676=1,75, tehát szerintem csupán 75%-kal lehet gyorsabb a 965BE-től, az alacsony órajel és a nem ideális skálázódás miatt, így viszont az Intel nyer hiába kevesebb a mag, de a magas órajel és a nehalem architektúra győz
de lehet én számolok rosszul
-
Bluegene
addikt
Renderelésre és más hasonlóra pedig jobb választás lehet az említett 12 magos AMD..
azért a phenomot laposra veri[link]
vedd figyelembe a 12 magos AMD-nél hogy a fogyasztás miatt igen alacsony órajelen megy, tehát nem 3,4(!) ghz-en ahogy a 965 phenom2, amit lever a hatmagos intel(és nem csupán 50%-kal néhol majdnem rádupláz, sőt majd' rátripláz-->indigo), pedig csak 2vel több magja van
tehát ez a 12 magos AMD nem bizti h jó döntés, alacsony órajele és clk2clk is gyengébb
kiváncsi lennék ha összehasonlítanánk de csak ideális esetben lenne képes leverni az intelt, ha mind a 12 mag egyenletesen jól van leterhelve, de akkor se biztos h sokkal
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #6506 üzenetére
a Thuban(hatmagos) és a Zosma(négymagos)-ban lesz némi fejlesztés?
vmi archtekturális tweak? mert akkor azonos órajelen talán gyorsabbak lesznek a denebnél
végülis majdnem egy-másfél évük volt rá(a deneb megjelentetésétől), h csiszoljanak vmit(hátha végrehajtottak apró módosításokat)
-
Bluegene
addikt
Sandy bridge to be 20% faster than arrandale(fordítsd le ha van kedved, én lusta vok)
All in all, we are sure that the top high end Sandy Bridge should end up around 20 percent faster than top currently shipping Core i7 based on Arrandale 32nm dual-core.
az arrandale: [link]
hááát... a bulldozer sztem jobb lesz, bár a sandy bridge inkább a notikba lesz jó, sztem az AMD a bulldozernél nagy hagsólyt fektetett a clk2clk fejlesztésben, szal a desktop királya lehet
igaz a sandy bridge inkább a fusion ellenfele lehet, sztem a fusion GPU ban erősebb, CPU ban viszont gyengébb lehet a S.B.-nél, végeredméányben programfüggő lesz hol lassabb hol gyorsabb, de sztem AMD is back on track
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #6476 üzenetére
Mondjuk ha a 3.2GHz-es Northwood ugyanannyit fogyasztott volna mint az Athlon 64 3200+ akkor már kicsit más lett volna a kép. lehet, de az Intel ezt miondig kompenzáli tudta a gyártás technológiai előnyével, valamelyest legalábbis
míg az AMD hozta a menő K8 procikat, mondjuk 130nm-en, nem sokra rá az intel már 90nm-en járt, most pontosan nem tudom h az eggyel régebbi tehnológián gyártott AMD fogyasztott többet vagy az újabb kisebb csíkszélességen gyártott Intel P4
lényeg az Intel így is 70% fölött járt részesedésben akkor, ennyit számít a márka meg a gigahertzek propagálása, mikor kihozták a c2d-t hirtelen már nem azt hangoztatták h csak a gigahertz számít
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #6469 üzenetére
Valszeg a Bulldozer sem lesz olyan gyors clock 2 clock mint a Sandy Bridge, de ha magasabb órajelen ugyanannyit vagy netán még kicsivel kevesebbet fog fogyasztani és emellett hozni fogja azt számítási teljesítményt is akkor ez sokakat nem fog érdekelni.
az a gond h a bulldozerre rá fél évre jön az Ivy bridge vmi 22nm-en(Sandy Bridge 22nm-es változata), mondjuk 2011 közepén jönne a Bull., és 2012-ben az Ivy Bridge
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #6410 üzenetére
összevetve a "zosma" maggal a cache elrendezésben van jelentős különbség
de izgalmas termék lesz, ha mindez igaz, talán egy módosított denebbel próbál az AMD a i5 és a jobb quadok ellen? ez még számomra is érdekes lehet, érdekesebb mint a "thuban"
thuban preview hatmagos opteronnalLeviske: miért? az AM3 941 pin-es
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
válasz
zsolt320i #6403 üzenetére
infók a fusionról, alsókategóriás termék leszhú most látom igen régi a cikk
Elmélet/Találagatások alapján tényleg a lebegőpontos számításoknál 4X gyorsabb lehet a Bulldozernél? fogalmam sincs, azért talán ez a 4X túlzás, alábecsüli az AMD-t
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
kis olvasnivaló
-
Bluegene
addikt
válasz
#65675776 #6399 üzenetére
bár ősrégi a cikk, lehet h lesz AM2+ támogatás(technikailag sztem simán hozható, max piaci szempontok miatt letiltják a ddr2 vezérlőt, de attól még benne lesz, nem fogják kivágni vagy komolyabban áttervezni a cpu-core-t)
és alacsonyabb órajelen is lesz, remélhetőleg 2,8-3Ghz-et talán elérik, hogy a tesztekben ne szerepeljen annyira le az Intel 3,2ghz-es 6magosa ellen
jó árédulával felveheti a versenyt, sőt, több is fog fogyni
bár személy szerint én nem vennék még hatmagos procit, sztem ilyen RAR tömörítőprogramokat leszámítva képtelenség kihasználni -
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #6395 üzenetére
és a Thubanba lesz DDR2 támogatás
piaci szempontból jó lenne, hisz sok embernél van AM2-es lap
a bulldozert megértem h csak DDR3, de a thuban lehetne DDR2 hisz, sok vásárlót elriaszt h lecserélje a 2X2GB DDR2 tunningkitet és a DFI AM2 lapot, mondjuk
jó lesz ez a Thuban, hisz míg az intel 1000dolcsiért fogja kínálni a 6magosát, addig az AMD mondjuk kínálja 400-ért, de legalább sokan megveszik majd, mondjuk ehhez az is kéne h legalább 3ghz-en járjon a Thuban
-
Bluegene
addikt
K7--->K8--->K10 átmenet nem tartalmaz forradalmi újítást, a Netburst---> Core ---> Atom átmenet meg forradalmi? vhogy úgy értettem hogy az K7-K8-K10-ben sok a közös, hisz egymás továbbfejlesztései, és felépítésükben sok a közös
míg a P4 és core2-nek egymáshoz nem sok köze van
és az Atom is teljesen más mint a P4 vagy a core2
Szerintem az 'Atom' terméknév, és nem architektúra-név .jah így van, elkaptál, em mintha vmi nagy penge lennék
de logikus is hisz az AMD kis cég, nem tud párhuzamosan annyi projektet finanszírozni, mint az Intel, értelemszer h sok megoldást átvettek a korábbi modellekből(gyakorlatilag csak továbbfejlesztettek, míg az Intel megtehette azt h újat kifejlesszen)
ezúttal viszont az AMD is újat fejleszt, nem csak továbbfejleszt, az hogy hol a határa annak h új fejlesztés vagy továbbfejlesztés arra sztem nincs definició, szal a K10-ben is van új dolog, de pl az Atom is biztos átvett innen-onnan ezt azt, viszont mégis alapjaiban új, nem egy felturbózott P3 vagy nyesett core2 hanem új, míg a K10 inkább egy K8 szteriodon
viszont a bulldozer és bobcat új lesz, persze ettől még lehet átvesz a régiekből vmit, ezért ezt így nem lehet kijelenteni
-
Bluegene
addikt
válasz
leviske #6382 üzenetére
thuban? az a hatmagos phenom?
azt nagyjából ki lehet találni h 2-vel több phenom mag lesz benne, jó esetben közel másfélszeres a teljesítménynövekedés, de ezt kb semmi se használja ki ahogy az intel hatmagosát sem
sztem nincs a hatmagos AMD-ben semmi izgalmas, hacsak nem optimalizáltak teljesítményt is amit kétlek hisz a bulldozerre és Llano-ra kell a fejlesztési kapacitás
mondjuk ha olcsón adják... pl 60 ezerért, akkor még a négymagos i7-esek felől is lophat vásárlót az AMD, szvsz de az igazi megváltás max a Bulldozer/Liano lesz(ha lesz)
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #6375 üzenetére
az egy dolog, hisz az akkori 65nm-es technika erre volt képes, nyílván egy 45nm-es proci jobb ilyen szempontból
de nem olyan vészes az, pénzbe mérve meg annyira se
na szal az első bulldozer is ilyen lesz szerintem: egy kazán, brutális páratlan erővel, és majd a későbbi verziói lesznek barátságosabbak a táppal(mint pl Kentsfield-->Yorkfield)
belezsúfolnak annyi tranzisztort ami belefér, oszt 32nm után jön a 22nm és akkor kultúráltabb lesz
-
Bluegene
addikt
most miért kell beszólni, igenis nagy ugrás volt a Q6600, ha egy olyat 3,6Ghz-re tunningolsz semmi sincs ami megfogja, és 2006 közepén jelent meg, majd 3,5 éve!!! és tőle alig vannak jobb desktop procik(és azok se nagyságrendekkel jobbak, csak kicsivel), pl a phenom2-ekkel is pariban van sőt, veri őket
nah csak azt akartam mondani h ha a bulldozer is nagy teljesítményugrás lesz, akkor jó darabig elég lesz míg elterjed ez a teljesítményszint
-
Bluegene
addikt
válasz
#95904256 #6371 üzenetére
az Atom nem továbbfejlesztés, tehát nem egy meglévő architektúrát pofoztak tovább, vagy nem egy meglévő pl Core2-es processort butítottak, hanem alapjaiból, teljesen új felépítésű, úgy mint a netburst pl vagy a K7
A K10 -> K10.5 több újdonságot tartalmaz ez tuti nem igaz, nagyon hasonló a phenom1 és 2, most viccelsz?[link]
egy továbbfejlesztés (K10->K10.5) és új fejlesztés (Atom, P4, Bulldozer) között érzed a különbséget?
-
Bluegene
addikt
válasz
#95904256 #6368 üzenetére
a #6345-ben belinkeltem egy cikket és onnan veszem
tetszik nem tetszik az Intel Atom vadi új fejlesztés
K5 [Kryptonite 5]: 1996, K6: 1997, K6-2: 1997, K6-III: 1998
K7: 1999, K7.5: 2001
K8: 2003, K9: 2005, K10: 2007, K10.5: 2008P5 [Pentium]: 1993, P55C [Pentium MMX]: 1996
P6 [Pentium Pro]: 1995, P6B [Pentium II]: 1997, P6C [Pentium III]: 1999, P6D [Pentium M]: 2003, P6E [Core]: 2005, Core 2 ["P6F"]: 2006, Nehalem ["P6G"]: 2008
NetBurst: 2000, NetBurst HT: 2003, NetBurst AMD64 [Prescott 2M]: 2004
P7 [Itanium]: 2001
Atom: 2008jó persze lehet ezzel vitatkozni, én úgy tudom a K8 nagyon hasonló a K10-hez felépítésben, de a K7 volt az őse, amihez szintén hasonlított csak volt IMC-je
egyszóval a 2003-ban megjelent K8-ra építenek ma is, csak annak továbbfejlesztett négymagos változata, de alapjaiban ua., még egyszálas teljesítménye is igen közel vanmost a Bulldozer más lesz, és majd ezt fogják továbbfejleszteni majd éveken át, szal az első Bulldozer olyan lesz mint a Q6600 sokat zabál, de gyors lesz, és évekig kiszolgál
, egyszóval megéri az árát
Oliverda: mennyit olvassak vissza? 200 hsz-t? vagy 500-zat? -
Bluegene
addikt
szerintem egyébként most kihoz AMD egy ütős architektúrát és ebből kíván megélni hosszú időn keresztül
igazából, ha szigorúan vesszük az AMD utoljára 1999-ben hozott ki alapjaiban új processort(K7), a K8/K10 ennek a továbbfejlesztése, alapjaiban nem új, vagyis 10 éve
az Intel vagy két éve hozott ki alapjaiban új procit(Intel Atom)
sztem most kihozzák ezt a bulldozert és vagy 10 évig ebből kivánnak megélni, szal ennek most ütnie kell
énszerintem megvásárolni is érdemes lesz hisz pár évig olyan etalon lesz mint a Q6600, 3,5 éves proci és még mindig odatehet az i7-nek ha megrántjuk, bizony
-
Bluegene
addikt
a wikipédia szerint:
[link]With Bulldozer, the two 128-bit FMA-capable FPUs can be combined into one 256-bit FPU.
hmmm, most azt jelenti h egy Bulldozer modul képes egyszálon is dolgozni? vagyis a két proci egyesíti erőit?
szal lebegőpontos számításban(FPU, játék) azonos órajelen 4X-es teljesítménynövelés várható mondjuk egy mai phenom2höz(ami 64 biten számol)?
ha ezt megspékelik némi + órajellel és finomítással, akár 5X??
a hozáértők világosítsanak fel
-
Bluegene
addikt
válasz
zsolt320i #6344 üzenetére
Looking at public and leaked roadmaps, it looks like AMD's K11, or Bulldozer core is shaping up to be what Core architecture was for Intel.
igen az a 10% döntő lehet, megkérdik: most milyen gépet érdemes venni, most melyik a gyorsabb gyártó
a boltos azt mondja, sokág az intel volt a gyorsabb, jelenleg az AMD éri meg
-
Bluegene
addikt
válasz
zsolt320i #6342 üzenetére
szerintem keményen dolgoznak rajta, a csúszás több száz millió dollárba kerül nekik
lehet lesznek pletykák, de ezeket nem kell komolyan venni, én egy duplázást várnék a jelenlegi phenom2höz, de legalább +60-70%-ot
persze ha +100% felett van az nagyon zorall lenne, de akkors +150% a legfelső haár
szal +60-140% a teljesítménynövekedés a ph2-höz sztem, jó
az i7-nél tuti jobb lesz és az i9nél is, az igazi ellenfele:[link]
bízzunk benne h lenyomja
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #6243 üzenetére
úgy tűnik 2010-ben semmi izgalmasra nem számíthatunk az AMD-től processor fronton leszámítva egy 6 magos phenomot(ami sztem nem olyan jó dolog desktopba), és egy deneb core revisiont, amitől se kell csodát várni
kemény lesz, hisz az Intel támadni fog a 32nm-es procikkal
2011-ben lesznek új ütőképes termékeik(Bobcat, Bulldozer, Llano), de míg visszafizetik a sok pénzt és feljavítvák részesedésüket, lehet innen számítva még 4-5 év(míg teljesen rendbejön a cég)
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #6257 üzenetére
Bár jelen esetben az $1.25 billion sem jött rosszul attól eltekintve hogy ez elég nevetséges összeg ha azt nézzük hogy évek alatt mennyit bukhattak az Intel mesterkedéseivel. igen és? Ez a kapitalizmus. Az Intel nem szegte meg a kapitalizmus törvényét, max csak súrolta.
sztem vitatható ez a dolog, nagyon is, minden cég arra törekszik h a másiknak keresztbe tegyen, ez a verseny
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #6252 üzenetére
hát ha az AMD-nek dolgozol, csurran cseppet némi prémium neked is
sztem ezzel (rekord)nyereségesek lesznek ebben a negyedévben, kicsit piszkálni kellett az Intelt
talán negyedévre vetítve a legnagyobb profitjuk 150 millió volt, vhol olvastam, most meg lesz 1 milliárd felett, bár az is lehet részletfizetés lesz
ügyes gyerek ez a Dirk Meyer, következő lépésben pedig az Nvidiát támadhatnák meg h lefizette a játékgyártókat, onnan még 500 milla oszt csá
6254: így van sokkal több kárt okozott már tiszteségtelen módszerekkel az Intel az AMD-nek, bár sok eset vitatható, mindenesetre jól jön ez a kis "zsebpénz"
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
a propus mikor jelenik már meg,?
-
Bluegene
addikt
azt írja hogy a teljesítménye az athlon II X4-nek, a phenom II X4-hez közeli lesz(igaz nincs L3 de finomítottak sztem a felépítésén, ráadásul az L3 hiánya talán jobb húzhatóságot hozhat)
sztem kábé úgy mint a althon 2 X2 a phenom 2 X2 sincs túl messze egymástól
140mm2 olcsó és jó proci lesz reméljük remek húzhatósággal, fincsi lenne ha 20-25ért dobálnák, a Q8400 teljesítményével kábé
-
Bluegene
addikt
válasz
leviske #5994 üzenetére
sejtettem, csak sajnálom, jövőre kereső leszek(jól kereső
) és beterveztem egy full vadonatúj gépet(2010 nyarára), hát inkább 2011 lesz az
a cél az h jelentős+nagymértékű gyorsulást tapasztaljak a mostanihoz ne aprókat, és hogy egy jó darabig jó legyen, szal eddig sok kis lépésbe fejlesztgettem, most akarok megint egy hatalmas ugrást(mondjuk átmenetinek egy olcsó quad befigyelhet), a nehalem teljesítményét már ismerjük, de az mégis a core2duo/core2quad-hoz hasonlít alapjaiban, a phenom2 meg az athlon64 továbbfejlesztése, sztem a bulldozer és az új intel viszont alapjaiban új rendszer lesz és nekem olyan kell, nem ilyen toldozott foltozott technika, legyen vadonatúj és ne 20-30%-kal gyorsabb hanem 2-3X olyan gyors(ki tudja)
meghát ha valaki 2006 nyarán vett egy akkor vadonatúj procit(E6400pl+tunning) az mai napig megállja a helyét játékokban tunningolva(1-2 kivétellel, de abban is gyors), szal én is ezt akarom a legújabb fejlesztésekkel, megfizetem az árát nem érdekel
-
Bluegene
addikt
válasz
csatahajós #5990 üzenetére
-
Bluegene
addikt
[link] tessék, ezek után én a 3magosra mennék
főleg matlab szimulációk, delphi, adobe photosop (alapszinten csak) illetve virtuális gép Linuxon, pláne ezekhez, ezek kihasználják a 3 magot
ráadásul az AMD olcsóbb
, bár a tunningban az intel győz, de a hárommagosok is mennek 3 gigát vagy többet is
-
Bluegene
addikt
válasz
DeckardCain #5913 üzenetére
Arany középút, a 2 és 4 mag közöttse nem hús se nem hal, így is lehet mondani
-
Bluegene
addikt
5ghz, igaz ln2-vel, AMD szerint 4ghz kihozható léggel(tehát átlagusernek jó lesz), későbbi steppingeknél biztos fejlődnek még
Véleményem szerint a quadoknál egy vagy kétszálas alkalmazásokban hasonló teljesítményű lesz, de a valódi négyszálas alkalmazásoknál(mivel a nehalemhez hasonlóan natív 4 mag) gyorsabb lesz
[link] még egy érdekesség, lebegőpontos számításokban veri a Xeon-onokat, asszem a 2,7ghzes shanghai elverte a 3ghzes Xeon-t, lehetséges h ez előrevetíti h a Deneb nagyon erős lesz játékokban?(én úgytudom 3D-hez lebegőpontos számításokban kell villantani)
egyébként ezt érdemes olvasgatni sok jót lehet hallani az új AMD-ről mivel ez a topic kihalt
Oliverda: szerintem nem hagyják, h tönkremenjen, sok csoportnak érdeke az Intel sakkban tartása(Dell, IBM, talán még a Tudományos Fejlesztőintézeteknek sőt a Hadseregnek se, nem hagyhatják az Intelt monopóliumban, inkább adnak nekik hitelt, minthogy az Intel elszálljon magával, pedig az AMD már mióta veszteséges)
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #5849 üzenetére
arról nem is beszélve, már azért is csak szurkolni szabad, mert ha csődbemegy az AMD, akkor... pár évig lendületben lesz az intel, utána meg nem fejleszt csak lassan, a core i7-t az Intelen kívűl az AMDnek is köszönhetjük, AMD nélkül kábé 500mhz-es p2-eseket árulnának 1000 dollárért
-
Bluegene
addikt
na nem is rossz
, már csak az árcédulát kell igazítani
egyébként nem értem Ottokát, mennél jobb lesz az AMD Deneb annál olcsóbb lesz a core i7, vagy legalábbis a Quadok, szal inkább szurkolni kéne, Nvidia-Ati esetén is ez volt, ha gagyi lett volna a 4800-as sorozat 130K lenne a 280as GTX és 85-90 a 260as, bezony
-
Bluegene
addikt
gyári hűtővel 4ghz-et megközelíti
-
Bluegene
addikt
hmm ismerősek ezek a számok valahonnan, 920, 940... talán még 965-ös is lesz később
csak nehogy egy hatalmas pert kapjanak a nyakukba az inteltől
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #5802 üzenetére
kár h a fusion így késik, mire megjelenik néhány program ami támogatja illetve erősebb változata addigra lesz 2013 is
egyenlőre semmi értelme egy tunningos c2d-t, c2q-t lecserélni se denebre se nehalemre, szerintem max egy év múlva, de akkor se lesz sokkal gyorsabb, inkább kibekkelem ezzel, míg megjelenik valami nagyobb újítás
-
Bluegene
addikt
What about how Shanghai fairs against its older brother Barcelona? Well, in some cases, the gain is clearly just the increased clock speed. However, in others Shanghai achieves an increase of anywhere from 10-15% over and above the clock speed difference. It's obvious that Shanghai is what Intel would call a "Tock" of the clock for the Barcelona architecture, and it is a nice little bump for turning a few knobs and a die shrink. 2009 will be a very interesting year for AMD and Intel. Whether or not Shanghai can hold down the fort until Istanbul comes out remains to be seen.
-
Bluegene
addikt
válasz
csatahajós #5737 üzenetére
hát a yorkfieldet veri fogyasztásban, árban és tunningban akkor már jó
ha erre sem lesz képes akkor,:
-
Bluegene
addikt
2 nap múlva első tesztek a shanghairól
-
Bluegene
addikt
Bürke Bundi márketing manager szerint 35%-kal lesz gyorsabb a szerverproci, hiszem ha látom: The chip, which AMD has not yet formally announced, will be priced aggressively and is getting performance measures as high as 35 percent above its previous 65 nm Barcelona while consuming as much as 30 percent less power, said Burke Banda, a server marketing manager for AMD.
reméljük azonos órajelen érti
-
Bluegene
addikt
válasz
Iron Funeral #5695 üzenetére
muszáj az alaplapgyártóknak és/vagy szervergyártóknak adni néhány tesztpéldányt, különben nem tudnak rá felkészülni időben
1-2 hónap alatt nem biztos h tudnának szülni alaplapot/terméket szal mindenképp korábban meg kell kapniuk a denebet
lehet javul némelyst az újabb steppinggel persze ezt nem tudhatjuk
andre1234: gondolom marketingszempontok miatt jön ddr3-mal is, az emberek nagy része nem vágja h nem sokkal gyorsabb csak azt látják h 2000mhz-es is van, kiváncsi leszek ddr2-vel vagy ddr3mal teljesít jobban
-
Bluegene
addikt
válasz
Iron Funeral #5692 üzenetére
már korábban kiküldték tesztelésre a partnereknek, vagy szerinted a bennfentesek november közepén kapnak tesztpéldányokat?
valószínűleg egy szemfüles munkatárs feltöltötte a netre a teszteredményeket, egyébként azért is hihetők mert a két eltérő preview nagyon hasonló eredményeket produkált, ha kitalált lenne eltérnének
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Yettel topik
- PlayStation 5
- PlayStation rajongói nyereményjáték
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- 8.-9. generációs processzorok különböző árak Beszámitok!
- i9 10900 Tesztelt! Beszámitok!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 12400F / RTX 3070 ROG 8GB / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5500 / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest